Találatok a következő kifejezésre: Van egy egy éves lány (1122 db)

mondjuk meg kell javítani a kerítést....de egy kennel is jó megoldás lehet.
Javítsd meg a kerítést.
Igen, valószínûleg a félelem és a túlzott ragaszkodás, de hozzá társulhat az ösztön és a hormonok is. Szerintem ne engem kövezz, aki tapasztalatból írta, amit írt, hanem inkább mondd el, milyen nevelési módszerek és trükkök segítenek abban, hogy a kutya ne menjen a gazdija után, mert erre igenis kíváncsi lennék (komolyan!).
elõzõ vagyok mikor tüzelt akkor ment magától mindig de bezárva volt kivéve ha kint voltunk vele, meg persze a kan miatt is hogy ne legyen kölyök. de ha utánunk jön az nem tüzelés miatt van mert téged követ nem össze-vissza megy a környéken az ivartalanítás csak akkor kell ha nem tudsz vele mit kezdeni mikor tüzel, ha nem tüzel akkor nem azért megy el és ha találkozik egy kannal akkor az se indul be valószínûleg mondjuk a mién olyan hogy követ a boltba meg ilyenek de ha nem ér utol akkor visszamegy és beugrik mint pl ma is:D lassú volt a kocsihoz, mert az se jó ha mindig bezárjuk mert akkor sose szokja meg hogy el kell fogadnia hogy nem jöhet utánunk bocs hogy hosszú lett de remélem segítettem
3. válaszoló: az ivartalanítást nem a szaporítás vagy nem szaporítás ügye miatt írtam, hanem bizony a szukák egy része is menni akar, ahogy a kanok, tüzelnie sem kell hozzá. Nálunk volt olyan kezelhetetlen, folyamatosan szökni és világba menni akaró szuka kutya, aki az ivartalanítás után pár héttel tüneményes kezesbárány lett (menhely). Kivételesen ez nem szurkálódó csesztetés volt, hanem tanács.
Ezt értem de ebben az esetben nem úgy látszik, hogy ez a probléma... Hanem a félelem.
Kedves második! A kérdezõ egy szóval sem említette hogy kiskutyákat akar, vagy hogy a kutyája vemhes szokott lenni, sõt, lehet hogy már ki is ivartalanítva! Az pedig nem a mi dolgunk, ha õ vállalja az ivarszervi betegségeket. Már unom, hogy az összes problémára az ivartalíntás a megoldás... Én is ivartalanítás párti vagyok, az ilyen szaporítóknak válaszolok én is, de nem kéne túlzásba vinni. Amúgy én is kennelt, vagy kerítést ajánlok, és szerintem igenis segít a nevelés!
Nem köveztelek meg, csak említettem. Amúgy 3 szukám van, és mindegyik ivaros (nem szaporítok, nincs kölyök stb), igaz rajtuk a tüzeléskor semmilyen ösztön nem érzõdik. Tehát amíg nem rakom az orruk elé a kant addig nem csinálnak semmit, nem akarnak megszökni, nem idegesek. Szerencsém van. De azért mivel van kutyám, én sem vagyok nyeretlen kétéves. Szerintem azt kéne csinálnia amit említettél mielõtt kijelentetted hogy neveléssel nem tud mit tenni. Szigorúan leszídni, és haza vinni. Ehhez még megpróbálnám a fokozatosságot. Elmenni egy kicsit, és ha jó akkor visszamenni is megdicsérni, aztán növelni az idõt. Úgy mint amikor az ugatásról akarjuk leszoktatni. Ja és várni hogy nagyobb idõ elteljen a nyaralás után, hogy lenyudodjon. Sokat vinni el, kutyák közé, hogy megszokja az utazást.
1) ivartalanítás (ha még nincs) 2) kerítés megjavítása 3) vagy kennel építése 4) vagy a házba bezárni (garázs, szuterén, elõszoba...) A pulik nagyon ragaszkodóak, nem egy történetet hallani, hogy a gazda halála után a puli is elpusztul. Nevelés ügyileg nem nagyon tudsz tenni ez ellen, talán több foglalkozással, a kapcsolatotok erõsítésével el tudod hitetni vele idõvel, hogy nem hagyod cserben, és mindig hazamész hozzá. Ezenkívül ha utánad jön, egyszerûen, tömören meg kell szidni, hogy ilyet nem szabad, és hazatoloncolni.
kerítést javítani??:D a mi pulink is kiszökik de nem azért mert rossz a kerítés hanem keresztülugorja:D a postást mindig megkergeti:D mindig be szoktuk zárni a kenelbe ha megyünk valahova mert annyira ragaszkodó hogy kiugrik és azt vesszük észre ha gyalog vagy biciklivel megyünk hogy ott van mellettünk ha kocsival akkor meg hátranézve látjuk hogy ott fut:D egy keverékkel van együgyût de az nem tud kiugrani pedig sokkal nagyobb meg izmosabb, igaz a kerítés felé tornássza magát 20-30cm-el ha meglátja a postást a pulik ilyenek nem tudsz vele mit csinálni, talán ha párszor megütögeted a fejét vagy 1*-er megvered(nem nagyon csak annyira hogy tanuljon belõle) de szerintem akkor is kiugrik ha nagyon szeret

Van egy 16 éves lány, aki terhes lett! 14 éves kora óta szed tablettát amit az anyja íratott fel neki. Persze nem jött be, és megesett a baj! Van az anyának felelőssége?

Legjobb válasz: 18:21! Mibõl gondolod, hogy nem írnak fel a dokik ilyen idõs lányoknak tablettát? Nekem 15 évesen írt fel mielõtt lefeküdtünk volna a párommal elmentem és megnézettem magam egy orvossal hogy nincs e valami bajom, stb elküldött vérvételre, vizelet vizsgálatra, hasi UH-ra és utána írta fel. Nem kértem, õ ajánlotta azt mondta ez a legbiztonságosabb fogamzásgátló módszer. Ez lassan 7 éve volt szerintem manapság is felírják. Kérdezõnek: Szerintem az anyának már nincs felelõssége ilyenkor. Ha a lány elég érett ahhoz, hogy szexuális életet éljen akkor neki kell vállalni a felelõsséget az ilyen dolgokért. Én sem támaszkodtam volna senkire ha ilyen megesett volna velem, de én akkor lettem terhes amikor mind ketten akartuk már a párommal a kisfiunkat. Ha abortuszra kerül a sor akkor viszont az anyukája beleegyezése nélkül ez nem kivitelezhetõ. Szóval jogi szempontból mégis a lány anyukáján van a felelõsség.

18:21! Mibõl gondolod, hogy nem írnak fel a dokik ilyen idõs lányoknak tablettát? Nekem 15 évesen írt fel mielõtt lefeküdtünk volna a párommal elmentem és megnézettem magam egy orvossal hogy nincs e valami bajom, stb elküldött vérvételre, vizelet vizsgálatra, hasi UH-ra és utána írta fel. Nem kértem, õ ajánlotta azt mondta ez a legbiztonságosabb fogamzásgátló módszer. Ez lassan 7 éve volt szerintem manapság is felírják. Kérdezõnek: Szerintem az anyának már nincs felelõssége ilyenkor. Ha a lány elég érett ahhoz, hogy szexuális életet éljen akkor neki kell vállalni a felelõsséget az ilyen dolgokért. Én sem támaszkodtam volna senkire ha ilyen megesett volna velem, de én akkor lettem terhes amikor mind ketten akartuk már a párommal a kisfiunkat. Ha abortuszra kerül a sor akkor viszont az anyukája beleegyezése nélkül ez nem kivitelezhetõ. Szóval jogi szempontból mégis a lány anyukáján van a felelõsség.
Ha végigolvastad a kérdést láttad, hogy az anyja íratta és váltotta ki neki.A mami megtett mindent, innentõl kezdve a kislány baja, ha nem tudja, mi a teendõ.Ennek tudatában szerintem teljes egészében a gyerek felelõssége a baja.Így járt.Legközelebb okosabb lesz és gumit húzat a "párja" farkára.Most meg megeszi amit fõzött.Ha van benne felelõsség ahhoz, hogy 14 évesen szexeljen, akkor annak következményeihez is van.
18:21!!!! jobb ha tudod h 11 évesen kaptam tablettát. nem tudom mi bajod van, inkább tabletta mint poronty. örülnöd kellene hogy szed valaki minthogy nem. hibbant nõ!!!!
persze, nem nevelt annyi észt a lányába, hogy a tájékoztató szerint szedje a gyógyszert
nem hiszem egy 16 évesnek már kell lennie annyi felelõsségének hogy naponta bevegyen egy tablettát ami az érdekében áll...
Úristen kislányok, utolsók. Mirõl beszéltek??????Hogy lenne elég érett valaki 14 évesen a szexuális életre? Jesszus. A kérdezõnek: de van felelõssége. Az illetõ kislány még nem felnõtt, fiatalkorú. Az kérdés, hogy még kiskorúként (ha 14 volt, és már szexelt, akkor lehet, hogy azelõtt is, hogy betöltötte a 14-et) létesített-e vele valaki testi kapcsolatot, az megrontás. Ha errõl az anyának tudomása volt, büntethetõ lenne tudomásom szerint.
Van az anyjának felelõssége de a lányé semmivel sem kevesebb! Már nem kisbaba!
Szeretném hinni, hogy egy 14 éves lánynak semmiféle orvos nem ír fel fogamzásgátló tablettát! Ha ez így van, akkor az anyukája suttyomban íratta fel, orvos nem vizsgálta a lányt. Ha ez a helyzet, szimplán a tabletta miatt, az esetleges komplikációk, mellékhatások miatt (arról nem is beszélve, hogy egy éppen fejlõdõ szervezetet hormonokkal töm) is óriási felelõssége van az anyának. Ha az orvos írta fel, akkor meg neki is.
Bevette minden napa gyógyszert azonos idõben? Kimaradt akár egyetlen 1 szem is? Az orvos mikor felírta a gyógyszert normálisan megvizsgálta? (vérvétel..stb) Az anyának nincsen felelõssége, pont azért cselekedett!
Vagy anya futtatja a kislányt.
futtatja.. jesszusom betegek vagytok:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D fzttatki k*csög cigányok szoktak.. 95%-ban.
Szerintem, ha egy 16 éves lány elég érettnek érzi magát ahhoz, hogy szexeljen, akkor legyen arra is esze, hogy normálisan szedi a fogamzásgátlót. Amúgy az nem igaz, hogy 14 évesnek nem irnak fel fogamzásgátlót, én pont ennyi idõs voltam, amikor a nõgyógyász ezzel akarta beszabályozni a ciklusomat. Ahhoz pedig ismernünk kéne az anyát és a körülményeket, hogy azt eldönthessük, hogy van - e felelõssége.
18:31-es vagyok, már nem vagyok kislány 21 éves vagyok és van egy 12 hónapos kisfiam. Lehet, hogy 14 évesen még kislánynak gondoltál de én igen is érettnek éreztem magam nem csak a szexre hanem a közös életre is a párommal. Ha nem lettem volna az valószínû már nem lennénk együtt és nem lenne gyerekünk sem. De ez mindenkinél másképp van. Nem azon múlik hogy érett-e rá valaki, hogy hány éves. A kor alapján nem lehet ezt eldönteni. Van egy régi barátnõm aki még 18 évesen sem érezte elég érettnek magát a szexre, ember függõ. Ki ilyen ki olyan, de minden esetre én nem bántam meg hogy akkor lefeküdtem a párommal és szerintem õ se :)

Van egy 19 éves lány akibe nagyon szerelmes vagyok. Sajnos foglalt, van pasija, és a lány idõsebb is nálam kb.2 évvel. Mit tegyek? (17f)

Az a legnagyobb problémám hogy nem merek neki szólni, meg hogy nem tudom hogyan kezdjem. Elõször csak barátkozzak vele, ismerjem meg? Vagy ez hülyeség és térjek rá egybõl a lényegre hogy szerelmes vagyok belé? Néhányszor már beszéltünk a neten de csak hétköznapi dolgokról. 17 éves fiú vagyok. Régebbrõl ismertem de csak látásból, nem beszélgettem vele akkor. Utána jó pár évig nem is hallottam róla. 8 évig. Ez nagyon sok, meg sem ismertem mikor elõször megláttam a gimiben, csak néztem, mondom ki ez a jó csaj, de aztán késõbb név alapján felismertem. Van valami esélyem szerintetek? Mint említettem van barátja, aki 22 év körüli.

Legjobb válasz: Hát... szerintem felejtsd el. Fõleg hogy pasija van. én 20 évesen kezdtem úgy érezni, hogy a nálam idõsebb csajok is komolyan érdeklõdnek irántam :D 16 éves koromba is kavartam két 19 éves csajjal, de egyik sem gondolta komolyan, csak úgy elvoltunk. Az ilyen tini csajoknak idõsebb pasi kell :)

Hát... szerintem felejtsd el. Fõleg hogy pasija van. én 20 évesen kezdtem úgy érezni, hogy a nálam idõsebb csajok is komolyan érdeklõdnek irántam :D 16 éves koromba is kavartam két 19 éves csajjal, de egyik sem gondolta komolyan, csak úgy elvoltunk. Az ilyen tini csajoknak idõsebb pasi kell :)
A kérdező hozzászólása: Hát igen sajnos ez a baj. De elõítéletekkel vannak egybõl a fiatalabbak iránt? Mert ha mondjuk megelõzöm a koromat, és mind mentálisan tudok annyit nyújtani mint az idõsebb fiú?
A kérdező hozzászólása: Pozitív tanácsokat várnék hogy hogyan/mit írjak neki illetve hogyan közöljem vele az érzéseimet. Ilyen hogy felejtsd el úgy sem fog menni és nem is segít. Majd ha végleg visszautasít akkor úgy is elfelejtem.
Mégis mit tudnál nyújtani neki, ha még szólni sem mersz neki?!
A kérdező hozzászólása: Bármit megadnék neki.
A kérdező hozzászólása: Ez nem függ össze azzal, hogy nem merek neki szólni. ha már összejönne, akkor vagány lennék.
Inkább tartsd tiszteletben h van párja, és felejtsd el. Ha mégis bepróbálkozol akkor számíts arra h lekoptat a korod miatt + amiért van barátja, ha nem koptat és netán összejöttök, gondolj már bele abba hogy mi lesz ha veled is ugyanezt fogja tenni?? Jön meg egy csávó aki elcsábítja és ezúttal tõled.
A kérdező hozzászólása: igazad van erre én is gondoltam, csak a környezetemben haverok, + faterom is biztat és mondogatja hogy mi a francra várok, mondjam már meg neki...

Van egy 6 éves lányom, aki születése óta velem alszik, és 2 hónapja költöztem össze a jelenlegi párommal, és nem tudja elfogadni, mert azt mondja ekkora lánynak külön kell már aludnia, ez milyatt mindennapossak a vitáink, mit csináljak?

Lincs hangulat van itthol,ti mit tennétek a helyemben,mert nem akarok kett?jük közt választani!

Legjobb válasz: 6 éves gyereknek a saját ágyában a helye....igaza van a párodnak.

6 éves gyereknek a saját ágyában a helye....igaza van a párodnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok hasznos választ!Megfogadom a tanácsaitokat!Szép napot mindenkinek!
Szia! Az jutott még eszembe - írtam már tegnap, hogy hogyan próbáld az ágyába szoktatni - hogy talán beválna, ha kapna valami kisállatot, aki vele alszik. Ha meg tudsz barátkozni a kutya/cica gondolatával, az a legjobb (az én lányom is imád a kutyával aludni, ott alszik az eb az ágy végénél a kosarában), de ha erre nincs lehetõségetek, kaphat egy degut vagy tengerimalacot vagy ami tetszik neki, annak a ketrecét tartsátok a szobájában, így nem lesz egyedül. Rengeteget számíthat! Kicsit úgy érezheti, hogy most õ a nagylány, aki vigyáz éjjel is a "kicsi, védtelen állatkára". Talán beválik. És hagyj neki valami halvány fényû lámpát égve éjszakára.
Sajnálom, ami az apukájával történt, de te azt írtad, hogy születése óta alszik veled. Tehát már akkor is ez volt a rendszer. Mindegy, mostmár felesleges azon kattogni, hogy mit kellett VOLNA csinálni, de így már jobb lenne, ha a korának megfelelõen a saját helyén aludna.
A kérdező hozzászólása: Azért voltam vele ilyen engedékeny, hogy velem aludjon, mert sokat sírt az apukája után akit 3 éve vesztettünk el, meghalt, és én pótolom neki az apát is, és féltem megtagadni, hogy velem aludjon, mert akkort úgy gondoltam, hogy szívtelen anya lennék!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és azt hiszem igazatok van, próbálom átszoktatni külön ágyba de éjjel töbször felkel még , és keres, úgy próbálom, hogy oda fekszek méllé, és mikort elalszik át megyek a páromhoz, de így is 2-3-rom alkalommal átjön értem, nem gondoltam végig a dolgokat és most nagyon nehéz, és sajnálom mikor sír értem, abban bízom, hogy hamar túl leszünk ezen a dolgon!
Ezt már 6 éve elrontottad!!
Milyatt??? Úristen, mik vannak... Egyébként egy 6 éves gyerek tényleg aludjon a saját ágyában.
Te korábban nem gondoltál arra, hogy majd egyszer lesz új párod, aki nyilván veled akar aludni, és nem a gyerekkel? Az én fiam még csak három éves lesz, viszont eddig megvolt az a szokása, hogy az éjszaka közepén átsétál az én ágyamba és ott alszik tovább. Mivel jómagam is egyedülálló vagyok, felmerült bennem, hogy ha egyszer lesz új párom, aki értelemszerûen fog majd olykor itt aludni, akkor ez gondot okozhat, nem lehet minden ilyen alkalommal másra bízni a gyereket, hiszen ha komoly a kapcsolat, úgyis együtt fogunk majd élni. Viszont azt sem akartam, hogy a gyerek azt érezze, kitúrják a helyérõl. Ezért el is kezdtem leszoktatni, így, hogy még senki nincs a láthatáron, jobb ezt most. Mostmár az éjszakák többségét a saját ágyában alussza végig. A párodnak tökéletesen igaza van, mondjuk tény, hogy nevelni a te dolgod, neked kell dönteni, csak aztán könnyen meglehet, hogy ha te ehhez ragaszkodsz, akkor a párod meg azt mondja, hogy neki ez így nem megy. És ez érthetõ is lenne.
Elõzõ vagyok, bocsi a hibákért, valami gond van a bill-el.
Ezt azelõtt kellett volna megoldani, mielõtt összeköltöztetek. Egy hatéves kislánynak nem feltétlenül egészséges együtt aludni egy vadidegn férfival, a szexuális életetek meg végképp nem rá tartozik. Jól elszúrtad, ha most kirakod a kicsit, az jogosan gyûlöli meg az új betolakodót, ugyanakkor tényleg alhatna már egyedül... Talán az a megoldás, hogy egylõr te mégy át aludni a kislányhoz és szépen, fokozatosan te mégy vissza a hálószobába. Elõször vele alszol gész éjjel, aztán hajnal felé már átmégy a párodhoz, késõbb megvárod, míg a lányod elalszik és utána kiosonsz, végül eljuttok odáig, hogy már egyedül is el fog aludni. De ez hosszú menet lesz.
Véleményem szerint nem egészséges, hogy ennyi ideig veled aludt. A párodat maximálisan meg lehet érteni, hiszen õ veled akarja megosztani az ágyat, és nem veled ÉS a lányoddal. Ezen felül egyéb kellemetlenségeket is okozhat a lányod jelenléte (ha este szeretkeznétek, hogy oldjátok meg?)... Plusz a lányod egészséges fejlõdésének sem tenne jót a hármasban alvás.
Tökéletesen igaza van a párodnak... 6 éves korban már nem a te ágyadban a helye...
Utolsó szerintem ne egy állatot rontsunk már el a gyerek miatt! A kutyának is nevelésre van szüksége, falkavezérre, és hogy tudja hol a helye és nem arra hogy ágyban aludjon! A macska meg úgyis odamegy ahova akar! Meg különben is akkor meg ebbõl az lenne hogy majd ha õ lesz nagy akkor a pasija fog veszekedni vele mert nem akar egy állattal aludni! Ha valami pótszerre szoktatod sosem lesz jó neki!

Ha van egy 17 éves lány és terhes lesz, mondjuk egy 26 éves férfitól. A szülők kiakadnak, feljelenthetik a férfit?

Mert a lány ugye már 14 év felett van, de még nem nagykorú. A férfira milyen büntetés várhat? (egy történethez kellene)

Legjobb válasz: Semmilyen, kivéve ha a lány nem mondja, hogy megerõszakolta. De gratulálok a férfinak, hogy ekkora barom volt, hogy felcsináljon egy tulajdonképpen még gyereket. Valószínû a szülõk kiakadnának.

Semmilyen, kivéve ha a lány nem mondja, hogy megerõszakolta. De gratulálok a férfinak, hogy ekkora barom volt, hogy felcsináljon egy tulajdonképpen még gyereket. Valószínû a szülõk kiakadnának.
Igazából jogi következménye nem nagyon lehet, mivel 14 éves kor feletti személy élhet nemi életet. Más kérdés, hogy ha 18 év alattinak gyereke születik, akkor a családsegítõk (v. védõnõ) mindenképpen megvizsgálják a körülményeket, bár igazából ezt - ha nem is ilyen konkrét formában - mindig megteszik, legyen az illetõ 17 vagy 37 éves, még a terhessége alatt kimegy a védõnõ családlátogatásra, és elvileg kötelessége figyelemmel kísérni, hogy mennyire megfelelõek a körülmények a gyermeknevelésre.
Én a férfit nem feljelenteném, hanem letörném a kezét és megmutatnám neki az aszfaltot közelrõl.
Tudom, hogy történet, én csak elmondtam, hogy mit csinálnék én a férfival ilyen esetben.
A kérdező hozzászólása: Hahó, nyugi! :) Ez csak egy történet... ;) Csak azt szeretnénk, hogy minél hitelesebb legyen.
Amennyiben nem volt erõszakos közösülés vagy egyéb cselekvõképességet kizáró ok akkor a férfi büntetése a magyar jog szerint a gyerektartás.

A sulinkban van egy 13 éves lány, aki most szült. Neki kell fölnevelnie a gyereket vagy az anyjának? Egyáltalán, hogy tudja földolgozni hogy anya lett?

Legjobb válasz: Nem tudom egyáltalán felfogja-e hogy mi történik,nemcsak a saját szervezetével,életével,hanem a kis lény jelenlétével is,s ha majd megszületik a baba ,a gyermek el tudja -e látni a gyermekét.Sosem fogom megérteni,fõleg ha magamból indulok ki,hogy 13 évesen hol tartottam,mi érdekelt,mennyire voltam képes felelõsséget vállalni,és mennyire voltam felelõsségre vonható. Az biztos hogy a szüleinek nagyon sokat kell majd bevállalni,mind anyagiakban,mind a mindennapos tennivalókban.És hogy mi lesz nekik a jövõ?Ha szerencséje van és olyanok a szülei,akkor megoldják helyette a gondokat,problémákat,ha nem ,akkor igen hamar kellene ennek a lánynak felnõni a feladathoz.

Nem tudom egyáltalán felfogja-e hogy mi történik, nemcsak a saját szervezetével, életével, hanem a kis lény jelenlétével is, s ha majd megszületik a baba , a gyermek el tudja -e látni a gyermekét.Sosem fogom megérteni, fõleg ha magamból indulok ki, hogy 13 évesen hol tartottam, mi érdekelt, mennyire voltam képes felelõsséget vállalni, és mennyire voltam felelõsségre vonható. Az biztos hogy a szüleinek nagyon sokat kell majd bevállalni, mind anyagiakban, mind a mindennapos tennivalókban.És hogy mi lesz nekik a jövõ?Ha szerencséje van és olyanok a szülei, akkor megoldják helyette a gondokat, problémákat, ha nem , akkor igen hamar kellene ennek a lánynak felnõni a feladathoz.
Szia!Én 14 évesen (majdnem 15) szültem a kisfiamat. Csak a 7. hónapban tudta meg mindenki (az apukáján és rajtam kívül), így elvetetni nem tudtuk már (nem is akartuk). Mindenki gyõzködött, hogy adjuk örökbe, de mi akartuk ezt a babát. Párom (aki azóta a férjem) pont 10 évvel idõsebb, tehát õ most 26. Danit (a gyermekünk) teljesen mi neveljük, külön költöztünk és csak néha találkozunk a nagyikkal. Én itthon vagyok Danival, miközben a gimit magántanulóként folytattam, az apukája pedig egyetemre jár és dolgozik. Egy kicsit sem bántuk meg a döntésünket. Persze ez a ritkább, hisz a legtöbb fiatal elveteti /örökbe adja/ vagy megöli a babáját.. Egyébként csak a lány nem nevelheti, valakinek kell vállalni a pici törvényes képviselését (nálunk ez a férjem). Ha kíváncsi vagy még valamire, írj bátran! Zsófi
Nekem is sok volt évfolyamtársam van, akinek 9. osztály alatt született babája és sajnos az anyai ösztönök nem alakultak ki náluk...pl. végig cigiztek és drogozták a terhességük idõszakát...szóval no comment...
Nagyon jó kérdések. Itt a nevelés azt hiszem kettõs õt neveli az anyja amit a gyereke szükségleteit illeti ( szoptatás) azt a gyerek és a többi valahogy közösen. Hogyan dolgozza fel, hogy anya ? Nehezen szerintem lehet sehogy.
Majd az állam felneveli a mi pénzünkön. Gratulálok!

Az ügy, SZERINTEM, elég bonyolult. Van egy 14 éves lány az osztályomban. Habár vannak szabályaim, az egyik, hogy házi nyúlra nem lövünk, de ez a lány. Már attól beindulok, ha rám mosolyog. De van két "LLB"-je, akik. Részletek lenn?

... gyűlölnek. De a lányt saját állítása szerint nem érdeklik a többiek. Szerinte szép, kedves, értelmes, és figyelmes vagyok. De a legjobb barátnők véleménye valószínű befolyásolnák a válaszát. Ha csak el nem fut. Én koraérett vagyok, ő pedig lelkileg még mindig gyerek. Ezekből az okokból nem merem megkérdezni. Légyszi leginkább "szakavatottak" (nők 14-17 éves korig) írjanak, mert ebben a témában leginkább az ő véleményüben/tanácsukban bíznék. Mégis csak nőről van szó.15 ves Férfi vagyok. Normális ez az egész? Hasonló kérdésekben, ha tudok segítek. Általában tudom mit kell tenni, de nála semmit. Mit lehet csinálni

Legjobb válasz: hát te még inkább fiú vagy, már megbocsáss, õ pedig lány :) a korotokból ítélve arra gondolok, hogy 8.osok vagytok, úgyhogy ballagás után megpróbálhatod :) LLB :DDDDDD bocsánat, fiútól még nem láttam

hát te még inkább fiú vagy, már megbocsáss, õ pedig lány :) a korotokból ítélve arra gondolok, hogy 8.osok vagytok, úgyhogy ballagás után megpróbálhatod :) LLB :DDDDDD bocsánat, fiútól még nem láttam
15 éves férfi? Aranyos...:) Tudod pont azért vagy még nagyon gyerek, mert 15 évesen azt hiszed magadról, hogy férfi vagy:) Olyan ez, mint a tudás. Minél többet tud valaki, annál jobban gyötri az érzés, hogy mennyi mindent nem ismer még. Szóval maradjunk annyiban, hogy 15 éves kissrác vagy, aki nem tudja, mit kellene csinálni:) Egyébként meg egy próbát nem ér meg? Dehogynem. Találkozgattok, aztán vagy közben rávezeted, hogy kár több is lehetne köztetek mint barátság, vagy megkérdezed. Ha összejöttök akkor majd kialakul minden, még az is lehet, hogy a barátnõknek semmi bajuk veled, csak félreértettél valamit.
én biztos, hogy meghallgatnám a barátnõim véleményét, de lényegében ez az egész attól is függhet, hogy miért utálnak... ha tényleg mindenki szemében, teszem azt, bunkó vagy, akkor nyilván nem nézik jó szemmel a dolgot.. viszont ha nincsen semmi okuk "gyûlölni" akkor a barátnõi hülyék, de az is lehet, hogy féltékenyek, vagy irigyek, esetleg nem akarják, hogy feledésbe merüljenek, egy pasi miatt... 15/l
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak nagyon köszönöm...

Elváltam, van egy 10 éves lányom, az anyukája kijár dolgozni külfoldre. A gyerek egyedül a féltestvérével 20éves, tehetek e valamit?

Nagyon megviselj a gyereket ez,az iskolai munkájában nem,de egyéb téren észrevehető.érdemes lenne ujra tárgyalni gyermek-elhelyezést?

Legjobb válasz: Elsö két válaszoló: NEM tudtok olvasni? A gyerek 10 éves, a féltestvér meg 20!!!! A kérdésre: nem mindegy, hogy mennyi idöre megy el az anya, de a 20 éves féltestvér képes ellátni a gyereket, szóval arra nem lehet hivatkozni, hogy felügyelet nélkül van a kicsi. Meg az, hogy megviseli a gyereket - ezt TE látod igy, vagy mások is? Mert attól, hogy az anya máshol dolgozik az nem indokolja, hogy elvegyék töle, föként ha megbizható felügyelet alatt áll - és gondolom, a féltestvér azért már régóta együtt él vele is. Elvileg lehetne inditani pert a gyerek új elhelyezésére, de a legtöbb esetben a gyereket sokkal jobban megviseli, ha kiszakitják a megszokott környezetböl, mint az, hogy az anya nincs állandóan vele.

Bocs hogy játszom az ördög ügyvédjét de te hogy oldanád meg a felügyeletet? Nyilván nem tudsz délután 2, 4kor felállni a munkából hogy a gyerekért menj, fõz rá, megírd vele a leckét... Te nem a 20 éves tesót hanem a nagyit, párodat kérnéd segítségül, kérdés velük menyire jönne ki a gyerek, mekkorát változna a megszokott környezet, a féltesó menyire megbízható.... Nem ellened vagyok csak ezek a kérdések felmerülnek egy tárgyaláson.
Elsö két válaszoló: NEM tudtok olvasni? A gyerek 10 éves, a féltestvér meg 20!!!! A kérdésre: nem mindegy, hogy mennyi idöre megy el az anya, de a 20 éves féltestvér képes ellátni a gyereket, szóval arra nem lehet hivatkozni, hogy felügyelet nélkül van a kicsi. Meg az, hogy megviseli a gyereket - ezt TE látod igy, vagy mások is? Mert attól, hogy az anya máshol dolgozik az nem indokolja, hogy elvegyék töle, föként ha megbizható felügyelet alatt áll - és gondolom, a féltestvér azért már régóta együtt él vele is. Elvileg lehetne inditani pert a gyerek új elhelyezésére, de a legtöbb esetben a gyereket sokkal jobban megviseli, ha kiszakitják a megszokott környezetböl, mint az, hogy az anya nincs állandóan vele.
Igen kérheted a gyerekelhelyezés újra szabályozását.
3. NINCS humorérzéked, amikor egy össze-vissza írást olvasol? Egyébként tettem fel 2 kérdést is.
Szerintem meg igenis menj bíróságra, azért a gyereknek az apánál jobb helye van mint az épphogy felnõtt féltestvérrel.
És a féltestvére nélkül hány éves? Most komolyan: Hogy jár ki az anya? Naponta? Hetente?
hány éves a gyerek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a véleményét!A féltestvér is suliba jár, érettségizik.3-4 hetet van kint az anya, ugyanennyit itthon.Sajna én nem végzek korán, nem is ott lakom, 40km van köztünk.Ez van, Köszönöm
Jó van olyan van olyan is aki már végez4.-kor. Az én apukám is 4-re már itthon volt mindig. Szóval teljesen hülyeség általánosítani, és 40. évig dolgozott egy munkahelyen.
Miért ne tudna, azért nagy átlagban az apák is végeznek a munkában 3:30-4-re Nem végezunek a férfiak azért kapnak több pöbb pénz ugyanazért a melóért mert elvárható hogy ök délután 6-7 ig a meló helyen legyenek ha kkell pakolják az árut, mossanak fel... Egy nönél elfogatható ha a gyerekért szaladgál de egy pasit kirugnak ugyanezért.
8-as vagyok *felügyeletet
"Nyilván nem tudsz délután 2, 4kor felállni a munkából hogy a gyerekért menj, fõz rá, megírd vele a leckét... " Miért ne tudna, azért nagy átlagban az apák is végeznek a munkában 3:30-4-re. Fõzni magára is kell akkor már egy 10. évesre is tud. A lecke nagyrészt meg megírják napköziben azért van ott. Azért a mai világban nem olyan nagy dolog ezeket megoldani, százával vannak a lakásban automata gépek.
Szerintem, ha pert indítanál, csak felborítanád a családi békét és ha erõszakkal vennéd magadhoz a gyereket, akkor csak még nehezebbé tennéd neki ezt a dolgot! Inkább beszélj az anyukával, hogy szeretnél többet a gyerekkel lenni, amikor õ kint van. Akár oda is költözhetne hozzád azokban az idõszakokban, amíg õ nincs otthon. A féltesóval is beszélhetsz, hogy osszátok meg a felületet, ha lenne jobb dolga, szívesen kiruccanna, vagy bármi, akkor szóljon neked, te szívesen vigyázol rá! Szerintem ez sokkal célravezetõbb, mint erõszakoskodni, pereskedni, ráerõltetni mindenkire az akaratodat bármi is lenne a vége.
Szerintem a gyereknek jobb helye lenne nálad. Az apának is joga van a gyerekhez.

Balea ránctalanító krémet probalta mar valaki? Van egy 16 eves lany ismerosom, aki kk akarja probalni. Van ertelme? :D

Legjobb válasz: Nincs. 16 évesen hidratáló krémet használjon, ne ránctalanítót. Bár nem lesz semmi baja, de szerintem 16 évesen az még nem neki való.

Nincs. 16 évesen hidratáló krémet használjon, ne ránctalanítót. Bár nem lesz semmi baja, de szerintem 16 évesen az még nem neki való.
16 évesen már ráncos? Az furcsa... ha nem ráncos akkor meg minek?
A kérdező hozzászólása: Nem ráncos :D csak jövõhéten mutatják be annak a srácnak aki bejön neki és azt gondolja hogy ezzel a ránctalanítóval is szebbé teheti a bõrét..
Többet art vele mint amit hasznal, amugy is a bõr 23 ev felett kezd el oregedni, nem tudom eleg buta ha ettol var csodat, egy ranctalanito rancokra valo.... Igyon napi 3 liter mentes (!!) Vizet attol lesz szebb a bõre... Egy kozmetikus..
Valammi nem stimmel.
Ha leszbikus lenne, akkor nem csókolózna veled. Fuck logic.
Az h elmész aludni :D amúgy ha leszbi akk nem smárolgatna veled.
Megelõztek, de tényleg csak ennyi a lényeg.
Az a lány, nem leszbikus.
Ha leszbikus a lány, akkor nincs esélyed nála. Ha meg, biszex, akkor igen. Ha megcsókolt téged, akkor nem hinném, hogy leszbikus.
amúgy miért mondod, hogy leszbi? csajjal is smárolt? A nõk 80%-a szerintem smárolt már másik nõvel
A leszbi aki a lányokat szereti. Ez a csaj valszeg bisex. Vagy még 15 évesen nincs még teljesen kialakulva benne, vagy ilyesmi. :)
Attól függ, h milyen körülmények között csókolt meg.
Sztem, ha leszbikus, akkor nem csókolt volna meg. És szerintem ha bisex, akkor lehet nála esélyed. Szerintem ezt vele kéne tisztáznod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!