Találatok a következő kifejezésre: Van egy de szeretnék egy kutyát (31 db)

Nagyon elvagyok keseredve! Szeretnék egy kutyát de nem szeretnék utána egész nap takarítani. Milyen kutyafajta van amelyik olyasmi kinézetű mint a mopsz vagy a francia bulldog csak nem szőrözi össze az egész lakást?

Legjobb válasz: Nekem mindenki azt mondja ahogy a mopsz szõrözik a legjobban... Engem nem az zavar, hogy gusztustalan esetleg hanem nem szeretem ha sok szõr száll van a lakásba. Kölyök kutya ritkán rágna meg valamit, meg nincs is mit... kaki pisit lent végezni, vagy sok gondoskodással megtanítanám neki hogy hova pisilhet, már utána olvastam a dolgoknak. ezeket amiket írtatok, hogy miért ne legyen kutyám nem nagy gond. ahogy az sem hogy szõrõz de nekem mégsincs kedvem szõrtengerben élni. Sok oylan kérdésre láttma választ hogy ezek a kutyák nagyon szõrcsomót hagynak maguk után.

A kérdező hozzászólása: Nekem mindenki azt mondja ahogy a mopsz szõrözik a legjobban... Engem nem az zavar, hogy gusztustalan esetleg hanem nem szeretem ha sok szõr száll van a lakásba. Kölyök kutya ritkán rágna meg valamit, meg nincs is mit... kaki pisit lent végezni, vagy sok gondoskodással megtanítanám neki hogy hova pisilhet, már utána olvastam a dolgoknak. ezeket amiket írtatok, hogy miért ne legyen kutyám nem nagy gond. ahogy az sem hogy szõrõz de nekem mégsincs kedvem szõrtengerben élni. Sok oylan kérdésre láttma választ hogy ezek a kutyák nagyon szõrcsomót hagynak maguk után.
Egyáltalán nem vészes az a szõrözés, nem tudom ki hordott össze ilyen baromságokat neked. Az én border collie-m, na az szõröz mikor vedlési szezon van, de egy mopsz? :O Azt szintén nem tudom, honnan a búbánatból szedted, hogy a kiskutyák nem rágnak. :O Hát elmondom: mindent megrágnak amíg a fogváltás be nem fejezõdik. Az ajtófélfától kezdve a széklábon át ami csak útjukba kerül. Elkerülhetetlen, bármilyen gondosan is neveled arra, hogy csak kijelölt dolgokat rágcsáljon, a kiskutyák kíváncsiak, mindent megkóstolnak. A szobatisztaságra nevelés sem mindig olyan egyszerû és a leggyorsabban tanuló kutyák esetében is elõfordul jó néhány baleset, míg megtanulják, hogy hova szabad a dolgukat végezni. Alapvetõ tévhitekben vagy, sajnos nagyon rossz helyeken informálódtál.
Egyik se szõrözi össze nagyon a lakást. Nem kell egész nap takarítani, elég egy héten egyszer összeporszívózni. Mellesleg semmilyen kutyát nem ajánlok. Ha a szõr ennyire zavar mi lesz a kutya pisivel meg a kutya szarral? Ha kölyökként megrág valamit? Ha sarasan össze piszkol valamit? Ezek nagyobb problémák, és ha szõr ennyire zavar, akkor ne tart kutyát. Vagy, barátkozz meg a gondolattal, aki kutyát tart lakásban, annak bizony néha takarítania kell utána. Ja, és a kínai kopasz kutya nem hullatja a szõrét, mert ahogy a neve mutatja, kopasz.
Én csak a mopszról nyilatkoztam, hogy arról konkrétan tudom, hogy erõsen hullik a szõre. A fr. bulldogról nem tudok semmit, de nyilván detto, hiszen a szõrminõségük gyakorlatilag tök ugyanaz.
mindkettõ nagyon összeszõrözi a lakást, a mopszok és a francia bullik errõl híresek, minek áltatjátok szegényt, ezt sose értem.
Igen, azokat a kutyákat, amik kevésbé hullatják a szõrüket, viszonylag sûrûn 4-6-8 hetente meg kell egy kicsit kozmetikázni. Az õ szõrük áltlában más minõségû is. Francia bulldoggal kapcsolatban nem tudok segíteni, csak annyit javaslok, hogy tenyésztõtõl vegyétek, törzskönyvvel, szerzõdéssel. Nekik is van jópár "jellegzetes" betegségük, fontos a megbízható tenyásztõ. Sok sikert:)
Ha kölyök kutyát veszel, az elsõ pár napban vagy hétben tuti bepisil/bekakil. Nem lesz 5 perc alatt szobatiszta. Nincs mit megrágnia? Ó, dehogynem. Vagy veszel neki egy csomó játékot, és azt rágja, vagy papucsot, kábelt, tapétát stb. Ha magára hagyod és unatkozni kezd, akkor tönkreteszi azt amit elér.... Gondolom nem egy full üres szobába akarod bezárni. Amúgy a westimnek nem hullik a szõre, de õt kozmetikushoz kell hordani 6-8 hetente.
Rendben de ne legyél vele türelmetlen és szeresd õt. Akkor hû társad lesz majd :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó. Igem én tettem fel azt a kérdést is!:) Köszönöm az értelmes válaszodat, pont úgy ahogy a többieknek is. szerintem francia bulldogot veszünk.
kínai kopaszkutya az nem szõröz össze semmit
Hát minden kutya vedlik idõnként... de mopsznak nem elég rövid a szõre? Meg õ kicsi is, kisebb a hullajtható szõrfelülete. Nekem shih-tzu kutyám van, télen hosszú, nyáron olyan 2-3 centire vágott a szõre. Naponta fésüljük, meg átmegyünk a bundáján ilyen bársonnyal bevont kefe szerû valamivel, az leszedi róla a felesleget. Nem takarítunk többet, mint amennyit egyébként kéne.
Ha neked a mopsz és a francia bulldog szõrhullása vészes, akkor ne legyen semmilyen kutyád sem. Ugyanis mindegyik után takarítani kell. Kutyával a tisztaság más dimenzióba kerül, ha ilyen tisztaságmániás vagy, akkor meg fogsz õrülni. Különben is gondolj bele, õ nem tudja a cipõt levenni, mikor fölmentek a sétából, sõt még a seggét sem törli ki kakálás után... Ugye milyen undorító? Ezek után a szõr a legkevesebb! Két szõrös kutya boldog gazdija
Na figyelj tudom h szar ha mindenki lefikáz de ha ez a szõr a gond annál vannak nagyobbgondok is de ell kell viselned a kutya után takarítani kell ! ha megígéred h nem lesz ezel gond adok egy választ!

Van egy csau-csau keverék kutyám és egy pekingi palotapincsi keverék kutyám. Szőrnyírót szeretnék venni de olyat ami mindkét kutyát viszi. Én sajnos nem értek hozzá. Milyet vegyek?

Legjobb válasz: Moser max 45, mi is ilyet használunk a kozmetikában. Nem olcsó, de nem vall kudarcot egy kutyával sem. Viszont nem árt tudnod, hogy hol mekkorára nyírjuk a kutyát, hogy hogyan kell fogni a gépet hogy szép, egyenletes legyen, stb,

Moser max 45, mi is ilyet használunk a kozmetikában. Nem olcsó, de nem vall kudarcot egy kutyával sem. Viszont nem árt tudnod, hogy hol mekkorára nyírjuk a kutyát, hogy hogyan kell fogni a gépet hogy szép, egyenletes legyen, stb,
Én a Ghislandi-ba vettem http://www.ghislandi.hu/ Legalább 30-40 et számolj rá. Érdemes a drágábatt venni. Enyémre azt hiszem 2 év garancia volt. A márkára nem emlékszem.

Vadászgörényt szeretnék, de. Anyum nem engedi. Milyen tanácsot tudtok adni, hogy sikerüljön meggyőzni? Mindig is voltak állataink: kutya, macska, (2) hörcsög is volt - most is van egy kutya és egy macska.

Szeretnék vadászgörényt (2-t, n?stényeket), de anyukám nagyon ellenzi. Viszont úgy nem szeretném odavinni, hogy ne engedje meg. Mutattam már neki egy videót róla, hogy tudnak játszani: akkor már nyugodtabban mondta, hogy nem kell, de aranyosnak tartotta. Pedig amikor állatorvoshoz vittük a kutyákat, ott szaladgált pórázon egy vadászgörény, akkor meg: -Jaj, de aranyos.

Legjobb válasz: A férjem is akart vadászgörény, elmentünk együtt egy kiállításra is. Na ott aztán meggondolta magát. Az a bûz ami 1 óra után áradt a ketrecek környékérõl elvette a kedvét a görénytartástól. Tényleg aranyosak, de nem bírja mindenki a szagukat. Jobb a kutya.

A férjem is akart vadászgörény, elmentünk együtt egy kiállításra is. Na ott aztán meggondolta magát. Az a bûz ami 1 óra után áradt a ketrecek környékérõl elvette a kedvét a görénytartástól. Tényleg aranyosak, de nem bírja mindenki a szagukat. Jobb a kutya.
nekünk is volt nem büdös elég játékos sztem naon ari
Tényleg nem büdösek, csak ha megijednek. Alapjáratok nagyon tiszta állatok!
A kérdező hozzászólása: Én akárhol olvastam róluk, mindenhol azt írták, hogy jó a kombináló képességük... tehát nem buták... Hogy mért nem akarja anyum, azt nem mondja meg konkrétan. Csak azt mondja, hogy: ide több állat nem kell, meg: mert nem.
A kérdező hozzászólása: Én akárhol olvastam róluk, mindenhol azt írták, hogy jó a kombináló képességük... tehát nem buták... Hogy mért nem akarja anyum, azt nem mondja meg konkrétan. Csak azt mondja, hogy: ide több állat nem kell, meg: mert nem. De szerintem ha lenne, 2 hét alatt nem lehetne levakarni róluk... :)
Ja, és ismerõsömék nem tudják összeengedni õket a macskákkal.
Még valami:akkor nem harap, és nem bánt ha elég idõt foglalkozol vele és van türelmed rá megtanítani.Egyébként gyorsan tanul!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó válaszolónak: én is ezeket olvastam :) A felelõsségemmel szerintem nincs baj, hiszen akármi baja volt a kutyánknak/ macskánknak mindig én szóltam, hogy vigyük el állatorvoshoz. Anyum meg gyakran csak legyintett én meg addig-addig erõsködtem, amíg végül elvittük az állatokat: így menekült meg az egyik tacskónk a patkányméreg általi haláltól... Tenyészteni nem szeretném, ezért gondoltam 2 nõstényre :) Illetve tudom, hogy sok idõt igényel: az egyetem mellett lesz idõm rá. Ráadásul ugye anyagilag a barátommal finanszíroznánk, ez még jobban megnövelné a felelõsségtudatom (ami szerintem így is megfelelõ).
Nekem kb 3hete van vadászgörim.Nagyon harapott amikor megvettük...8 hetes volt.Sok-sok türelemmel megtanítottam, hogy nem harapunk...ma már jókat játszunk, és igaz, hogy nagyon okos állat!!!!
Támadások elkerülése végett kell vewnni NÕSTÉNY görit.. :) Az az 1 dolog nemtetzsik bennük, h ha megijeszted õket akkor beszarnak XD
Nem is tudtam, hogy van sampon görénynek. Megmondom a férjemnek, de már vettünk egy vadászkutyát. A szaglása minden embernek más, lehet, hogy a kérdezõ bírja a görény szagát, de az anyukája nem. Meg kell tõle kérdezni.
A kérdező hozzászólása: A barátommal együtt intéznénk a pénzügyeket, mivel ketten szeretnénk csak a barátom anyukája irtózik az ilyen állatoktól, ezért szeretném nálunk. Volt már egyszerre 2 kutyánk, 3 macskával fûszerezve :D Kutyát meg õ is nagyon akart, sõt akarta nagyon a tacskót. A cserébe felajánlok valamit, elég nehéz még pluszt ajánlani: fõzök, takarítok, mosogatok, mosok. Még mit ajánljak? :D A görény eleve az én felelõsségen lesz...
ez egy nem túl okos kisragadozó, miért akarsz ilyet tartani? nincs több értelme mint egy tengerimalacnak. Ha mindenképen állatot akarsz miért nem inkább normálisat?
Mért szeretnél? Koszos, büdös, stb..
http://www.goreny.hu/?view=heading;30 Elméletileg jól jöhetnek kutyákkal és macskákkal is, érdemes lehet ezt hangoztatni. Meg édik a görények, bár én sem tartanék. Maradok a hagyományosabb háziállatoknál.
Én így tudtam, hogy nem büdösebb, mint egy macska, vagy höri, vagy bármi más. Jó, van jellegzetes szaguk, ugyanúgy, mint más állatoknak is. Csak tisztán kell tartani a ketrecét, és gondozni kell.
És mit mond miért nem akarja? Már van egy kutyátok nem lehet hogy a pénzügyileg ez pont elég nekik? Vagy pl a kutyával sem foglalkozol és rámaradna ez is? Lehet más kisállatot jobban szeretne?
volt hörcsögöm és az sokkal de sokkal büdösebb vt mint a göri:-S azért van büdös egy görénykiállításon, mert a görény ha megied, ezzel védekezik, h büdöset bocsájt ki !! alapból nem büdös!!
Nem büdös, ha kiszedik azt a mirigyét, amibõl a szag árad. Én már láttam, barátságos, mozgékony, aranyos. Valószínûleg már kicsit sok lenne a kutya, macska mellé. Márcsak azért is mert mindenhova bemegy és nagyon sok figyelmet igényel. Próbálj meg valamit felajánlani cserébe! Megcsinálsz vmit, amire megkérnek vagy ilyesmi. A meggyõzés nehéz:D
A kérdező hozzászólása: Nem büdös! A kutyának rosszabb szaga van ha megázik! A szag nekem okoz gondot, mivel járok lovagolni :) Voltam nem rég a Camponában és ott érdeklõdtem még. Ott is azt mondták, hogy nincs szaga. Sima állatszaga van.
Mért büdös? MERT NEM MOSDATJÁK! A vadászgöréyt mindennap fürdetnikell :D lehet hozzá venni külön fürdõszert is..nagyon élvezik az enyéim! :D
Nem szabat minden nap fürdetni semmiképp!! Nézz utána!
Nem szarnak be, büzzentenek de a háziasított görény nagyon ritkán büzzent, a szag meg gyorsan kiszellõztethetõ.Egyébként a nõstényeket ivartalaníttatnod kell ha nem akarod pároztatni, mert a tüzelés párzás nélkül nem múlik el ha nem párzik túltüzel és meghal:S


Szeretnék egy kutyát, már többször kérdeztem a szüleimet, de nem engedik, mindenkinek van, mit mondjak nekik?

Legjobb válasz: Pont az indok miatt mert mi az hogy azert kell mert mindenkinek van? Majd ha lesz rendes okod hogy kutyat kerj akkor tedd. Majd ha feleloseget vallalsz erte akkor...

Pont az indok miatt mert mi az hogy azert kell mert mindenkinek van? Majd ha lesz rendes okod hogy kutyat kerj akkor tedd. Majd ha feleloseget vallalsz erte akkor...
Szia! Ezeknek a kérdéseknek se szeri se száma! Elõször is mennyi idõs vagy? Fiú/lány? Miért szeretnél kutyát, és milyent? Ha csak azért mert "mindenkinek van" az szerintem rossz hozzáállás. Ezt hogy érted, hogy mindenkinek van? Az osztályodból? Otthon minden családtagnak? A másik dolog: hiába mondod, hogy a TE kutyád lesz ez nem így van! Mivel többen éltek egy fedél alatt ezért mindenkié lesz és mindenki felelõsséggel tartozik érte (oltások, de legalábbis a veszettség évente, ivartalanítás (!!!) chip stb, igen ezek kötelezõek), fõleg a szüleid ha még kiskorú vagy. Ha csak egy valaki is tiltakozik a kutya ellen, akkor nem szabad bevállalni, mert folyamatos veszekedések melegágya lesz. Benti kutya lenne, vagy kinti? Meg tudnátok nevelni? Valakinek/bárkinek a családból van tapasztalata a kutyák nevelésével kapcsolatban? Ha nincs akkor kutyasuli, mert ha kezelhetetlenné válik a hozzá nem értés miatt akkor a menhelyen fogja végezni! Érdemes ezeket átgondolni, mielõtt belevágsz.
Nekem sem engedte az anyukám. Felnõttem, elköltöztem és vettem magamnak. Túl lehet élni.
A szülõket általában hidegen hagyja ez a "mindenkinek van" szöveg. Szerintem okkal nem engedik.. vagy fiatal vagy még hozzá, vagy nincs elég helye. :) szerintem ne eröltesd, ha engedik, úgyis megmondják majd :)
Én is 22éves koromig vártam.. ez van. Nem kaphatsz meg mindent amit kitalálsz.
A kérdező hozzászólása: Pont ez a baj, ha megkérdezem, akkor hülyeségeket találnak ki. Mindig mást mondanak
Egy kutya eltartasa kb napi 3ora munka es havi 20-30ezer forint. Hajra
4-es vagyok. Nem válaszoltál érdemben a kérdéseimre a kutya nevelésével kapcsolatban. Hogyan képzeled el?
A kérdező hozzászólása: 14 vagyok. 8 éves korom óta könyörgöm nekik. Akkor még kénytelen voltam feldolgozni, de ma már nem értem. Úgy gondolom, van bennem annyi felelõsségérzet, hogy el tudjak tartani egy háziállatot. Az, hogy gondozom, az alap. Nem azért kell, mert mindenkinek van, nem is azért, hogy simogassam, a legtöbb (felnõtt) ember azt mondja, gyereknek nem való kutya. Tisztelet a kivételnek. Nem mondom, hogy az vagyok, de úgy érzem. Nem vagyok egy hülyegyerek, jól tanulok, jól sportolok, ezért akarom nekik megmutatni, hogy én igen is felelõsségtudatos vagyok.
Nem hiszem hogy mindenkinek van mert minden napra jut egy ehhez hasonló kérdés. Ha nem engedik akkor kérdezd meg miért, de valószínûleg túl fiatal vagy hozzá.
Én is szerettem volna, nem engedték. Elköltöztem, vettem egyet :) 23 voltam :) Nem a világvége. Amúgy is lassan mész középiskolába, esetleg más városban fogsz tanulni. Várj vele míg idõsebb leszel, úgysem lenne nagyon idõd rá. Meg hajnalban kelni kivinni pisilni, amíg kölyök akár éjjel is 3-4 óránként míg szobatiszta nem lesz, persze ha szobakutyáról beszélünk...

Nagyon szeretnék egy kutyát, ma anyukám munkatársa azt mondta hogy neki van egy aminek nincs gazdija de anyukám nem engedte meg mert azt mondta hogy nem gondoskodnék róla Hogyan vegyem rá?

már nagyon hiányzik egy kutya... nem rég halt meg a család kutyusa (11éves) szó szerint velem nőtt(13 vagyok) fel :( úgy érzem hogy a testvérem halt volna meg :(

Legjobb válasz: Igérd meg neki,hogy jobban fogsz igyekezni cserébe az iskolába,többet segítesz neki és a kutyát is te fogod egyedül gondozni.Sok sikert :)

Igérd meg neki, hogy jobban fogsz igyekezni cserébe az iskolába, többet segítesz neki és a kutyát is te fogod egyedül gondozni.Sok sikert :)
Szia, biztos gondoskodnál róla, ha ennyire szeretted az elõzõt is :) Egy fontos "részletre" azonban nem ár figyelni! Most 13 éves vagy, hamarosan középiskolába mész, sokkal több lesz a tanulnivalód, emellett kinyílik a világ, többet jársz majd bulizni (ez szinte biztos) ... a kutyusodat így valószínûleg a szüleidnek vinnéd most haza. Szeretem a kutyákat, nekem is voltak édes, imádni való kutyusaim, de vannak az embernek idõszakok az életében, amikor nem elég arra gondolni, hogy "szeretnék egy kutyát", hanem fel kell mérni a lehetõségeket és a korlátokat is. Ha a szüleid szeretnének kutyát, az más, mert az õ életük már "fix" idõbeosztás szerint mozog, ha nekik nem lenne megterhelõ reggel, délben, este levinni sétálni, amikor te tanulsz, suliba sietsz, vagy éppen színházba mész a barátaiddal, akkor úgyis kapsz kutyust, de ha õk most úgy ítélik meg, hogy túl nagy kötöttség (pl. nyaralásnál ki vigyázna rá?), joguk van nemet mondani, és neked ezt el kell fogadnod. Azonban, ha jól átgondoltad, és mégis szeretnéd, mert alapvetõen jót tenne a kis lelkednek egy barát, aki esténként hozzád bújik, akinek elmondhatod az örömödet, bánatodat, akivel egy jót sétálhatsz esténként a friss levegõn ... akkor ezeket elmondhatod anyukádnak, apkádnak! De tudnod kell, hogy kutyát tartani nagy anyagi ráfordítást igényel (minõségi ételek, oltások, tisztán tartás, állatorvos, ... etc.), és nagy felelõsség. Alternatív megoldásként örömmel fogadnak önkénteseket a kutyamenhelyeken, akik kiviszik sétálni a kutyusokat, akik simogatják õket, játszanak velük :) Nekem Magyarországon és külföldön is élnek ilyen ismerõseim, akik heti 1x önkénteskednek a gyerekeikkel. Visznek a kutyusoknak nasit és elviszik õket egy nagyot sétálni. Ezzel nagyon sok kutyusnak tudnál segíteni. De ez lelkileg elég megterhelõ, ha felelõsségteljes 13 éves vagy, akkor kipróbálhatod - de ehhez is kell a szüleid beleegyezése. Szeresd, tiszteld továbbra is az állatokat ilyen elhivatottan!
A kérdező hozzászólása: Olyan döntésre jutottunk hogy ha lehet akkor átmeneti gazdik lennénk egy kis kutyának , hogy bizonyítsam anyának hogy igen is kitartok amellett hogy szeretnék kutyát , és tudom is gondozni , de mit kell tenni ahhoz hogy átmeneti gazdi lehessek ?? , ebben viszont az a hátrány hogyha anya úgyvéli hogy nem maradhat , mert nem gondozom , és már hozzám nõtt akkor nem tudnák tõle megválni :( ..... kérlek válaszoljatok , és az eddigieknek is köszönöm
A legtöbb menhelyen, állatvédõ szervezetnél van lehetõség arra, h ideiglenes befogadó légy, ilyenkor többnyire megkérdezik, hogy mennyi idõre tudod vállalni, biztosítják a kaját neki, kifizetik az orvosi ellátást. Alá kell írnod egy szerzõdést, amiben az van h rendesen gondozod, ha eltûnik vagy baj éri akkor rögtön szólsz a menhelynek ahonnan hoztad. Ha lelkiismeretesek akkor ki is szoktak menni ellenõrizni. Érdeklõdj a menhelyen ahonnan befogadnál. Hol laksz am?

Nagyon szeretnék egy kutyát, de van egy 4 és fél hónapos kisfiam. A kiskutyát könnyű összeszoktatni a babámmal? Nem fogja megharapni?

Legjobb válasz: Inkább a spánielt ajánlom, kevesebb gond van a szõrével, allergiáival. Egyébként ha kutyust akarsz, most lépj, a mi fiunk 2 éves volt, mikor hazahoztunk egyet, szívszakadva bár, de új hlyet kellett keresnünk neki, mert a fiunk bántotta (szeretetbõl ölelgette ugyan, csak túl erõsen) Ha pici koruktól egymáshoz vannak szokva, sokkal kisebb a gond valószínûsége:) Viszont azzal számolj, hogy ha télen nyáron szakadó esõbe kell neki, akkor is ki kell vinned, ha egyedül vagy otthon, akkor gyerekkel babakocsival napi 3-szor..

Inkább a spánielt ajánlom, kevesebb gond van a szõrével, allergiáival. Egyébként ha kutyust akarsz, most lépj, a mi fiunk 2 éves volt, mikor hazahoztunk egyet, szívszakadva bár, de új hlyet kellett keresnünk neki, mert a fiunk bántotta (szeretetbõl ölelgette ugyan, csak túl erõsen) Ha pici koruktól egymáshoz vannak szokva, sokkal kisebb a gond valószínûsége:) Viszont azzal számolj, hogy ha télen nyáron szakadó esõbe kell neki, akkor is ki kell vinned, ha egyedül vagy otthon, akkor gyerekkel babakocsival napi 3-szor..
Õszinte legyek: én nem merném egy 4 és fél hónapos baba mellett még egy kölyökkutya nevelését is a nyakamba venni. Gondolom a baba is felkelt jópárszor éjjel, akkor még add hozzá azt is hogy a kiskutya is fel fog. Szerintem nyugodtan számolhatsz azzal hogy az elkövetkezõ éved olyan lesz, mintha ikreid lennének .. 2 baba a háznál.
Én bármekkora baba mellé a staffordshire terriert ajánlom.Bár nemtudom mekkora lakásban vagytok, mert õ viszonylag nagy termetû kutya.Ezta a fajtát kifejezetten gyerekvigyázásra találták ki.Inkább rá merném hagyni a gyermekem mint bárki másra.ALapból ösztönösem érzi hogy gyerek van mellette és minden léptét figyeli.Csak ezt a fajtát alánlom.
szerintem ide egy középméretû kutya, westie, vagy jack russel-terrier való, mindenképpen lány. itt már csak azon kell izgulni, hogy a baba ne bántsa a kutyát. nekem is van egy yorkiem, vele is állandóan játszik a hugom. így az én kutyám már elég strapabíró.... :D
Ha jól nevelik a kutyát akkor nagyon aranyosak együtt a babával és semmi gond nincs.Minden nevelés kérdése.
Milyen kutyát szeretnél?
A kérdező hozzászólása: Westie, vagy spániel nem tudom eldönteni.

Szeretnék egy kutyát, de már van egy egy tengerimalacom. Összeszoktathatók?

Kínai kopasz kutyám lesz.

Legjobb válasz: Köszi, és nem a mali teráriumban van nagyon szelíd ha este veszem kézbe elalszik az ölemben nagyon szeret engem és persze a kaját.

A kérdező hozzászólása: Köszi, és nem a mali teráriumban van nagyon szelíd ha este veszem kézbe elalszik az ölemben nagyon szeret engem és persze a kaját.
Persze, egy kölyköt nagyon könnyû kisállatokhoz szoktatni, ha jól csinálod. Megtanulja, hogy a malacka is családtag, nem szabad bántani. De bármennyire megszereti majd, sose hagyd õket magukra felügyelet nélkül (úgy értem, ha a coci szabadon van), mert még játékból is súlyos sérülést okozhat neki, ha a szaladgálásával felébreszti a vadászösztönét!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, és várom a tippeket.
Nem minden kutya olyan mint a Tiéd, vannak elvetemült sunyi kuttyok, volt már ilyenem sajnos.Csak óvatosan inkább!!
Ha nem prédának tekinti. Nem hiszem, hogy lenne probléma ekkora méretû kutyánál. A többi rajtad múlik. Gondolom a tengerimalac nem a lakásban szaladgál.
Jó, akkor tegyétek össze a kutyát a malaccal!Én biztos nem fogom.
Elvetemült és sunyi kutya nincs, ezek emberi tulajdonságok. Ha tisztázva van a falkasorrend, nincsen gond egyikkel sem. Bár vannak olyan fajták, amiknél magasabb a kockázat, és nem hagynám magukra öt percre sem a malacot (kotorékebek, agarak, terrierek, kutya-farkas hibridek stb.), a terelõkutya-fajtákat a legkönnyebb kisállatokhoz szoktatni.
Azért írtam, hogy egyedül nem tanácsos hagyni õket. Egy kutyánál nem úgy mûködik, hogy bekattan, és egyik pillanatról a másikra agyonharapja a cocit. Elõtte erõszakosabban mancsolná (amiért rá kell szólni), aztán kergetéssé fajulhat és akkor játékból erõsebben megkaphatja. Még ha erre kicsi is az esély, ha elég jól el van magyarázva a kutyának, hogy tilos, azért elõfordulhat. Mi minden nyáron kitettük a malackákat egy teherautóplató keretébe, a pulink simán beléphetett volna hozzájuk, de sosem esett egyiknek sem bántódása. Pedig ott kergetõztek rendesen, hiszen volt tér, mégis csak figyelte õket. Hangsúlyozom, éveken át, egy éves korától.
Hát kedves utolsó azért nem éppen ez a megszokott, hogy egy prédaállat annyira jól ellegyen egy ragadozóval.Lehet egyszer a kedves kutyuska meggondolja magát és úgy megharapja játékból a malacot, hogy bele is hal szerencsétlen.De végülis lehet próbálkozni:S
NEm!!!Mert a malac zsákmányállat, a kutya meg ragadozó.Olyan mintha macskát akarnál egérrel barátkoztatni.
Utolsó, az én malacaim nem féltek a kutyától. Mindig a kedvenc csemegéjét kapta az ölemben a kutya jelenlétében, azzal egyrészt elterelte a figyelmét (a rágcsálás stresszoldó), másrészt összekötötte a kutya jelenlétével a jó élményt. Birkózni nem fognak, de az is valami, ha nem félnek egymástól. Sõt, olyan macskánk is volt, aki rendszeresen a tengericocikkal aludt, egymáshoz bújtak.
A malac soha nem fog barátként tekinteni a kutyádra, a kutyád is legfeljebb nem bántja a malacot!
A kérdező hozzászólása: Ezzel a kérdéssel csak arra akartam tudni a választ hogy megtûri-e nem arra hogy legjobb barátok lesznek-e és a kutya nem-e kezd el ugrálva ugatni a malacot mert ez már megtörtént amikor egy bishon volt nálunk.(nem a miénk volt)

Szeretnek venni egy kutyat de nem tudom mient valasszak! Van egy Border Colliem es szeretnem hogy majd tudnanak jatszani. Orzo vedo legyen meg jatekos es ne legyen agressziv? Velemenyeket varok!

Legjobb válasz: Egyik kutya sem agresszív, maximum azzá teszik. Egy õrzõ védõ kutya alapból domináns és nem játszótársnak való. Persze, lehet vele játszani, de csak a gazdáját fogadja el. Egy igazi õv-s kutya nem lesz mindenki barátja. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor ne tarts ilyen kutyát.

Egyik kutya sem agresszív, maximum azzá teszik. Egy õrzõ védõ kutya alapból domináns és nem játszótársnak való. Persze, lehet vele játszani, de csak a gazdáját fogadja el. Egy igazi õv-s kutya nem lesz mindenki barátja. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor ne tarts ilyen kutyát.
ÕV kutyát képezni kell õv-re, különben átveszi az irányítást.A játékosság sem feltétlenül fajta kérdése, az agresszió meg egyáltalán nem. Ha nem egy olcsó szaporítós kutyát veszel, akkor fix hogy nem lesz agresszív, hacsak azzá nem teszed. És kutyát a napi rutinunk szerint választunk, nem pedig felsorolva, hogy milyen legyen, meg ne legyen. Mennyi idõd van rá/rájuk? Hol tartanád?(Lakás, ház, kert, kint is bent is?) Napi séta? Megvételre szánt összeg? Kajára szánt összeg? Egyéb kiadások? Az õv-s kutyák általában nagytestûek, ha bármi állatorvosi probléma van (mûtét) akkor van-e anyagi tartalékod az állat ellátásra...stb.?
A kérdező hozzászólása: Hat a penz es ezek nem gond el tudom rendezni pont ugy mint a colliemot! Az akitahoz mit szoltok tetszik az a faj :)
És mi tetszik benne?

Van egy törpetacsi szuka kutyám 1 éves és februárra várom az első babáman. Mire számíthatok? Szeretik a gyerekeket? Nem minden embert és gyereket kedvel, de gondolom ez nem nagy gond.

Legjobb válasz: Ha megfelelõen (KUTYAKÉNT) megneveled és tudja, hogy te vagy a fõnök akkor nem lesz baj! Ehhez találhatsz itt az oldalon is sok könyajánlót! Nem kell kirakni, elzárni, az egészéges kutya nem árt a gyereknek, sõt használ a fejlõdéséhez! Remélem gondoltál a gyerekre amikor megvetted/kaptad/szerezted és nem fogod elhanyagolni a kisbaba miatt. Számíts rá, hogy a kutyád mostanában kamaszodik, így lehet hogy kicsit nehezebb. Én különbenis úgy tudom, hogy a tacskók elég agresszívak tudnak lenni, ha azt hiszik, hogy õk a fõnökök (pl lekerget az ágyból). Talán a nagyobb kutyák jobbak ilyen szempontból, mert nekik nagyobb a testük így nem fáj nekik a nyúzás, nem úgy mint egy pici kutyának. De hát nem muszáj együtt játszani, elég ha elvannak egymás mellett.

Ha megfelelõen (KUTYAKÉNT) megneveled és tudja, hogy te vagy a fõnök akkor nem lesz baj! Ehhez találhatsz itt az oldalon is sok könyajánlót! Nem kell kirakni, elzárni, az egészéges kutya nem árt a gyereknek, sõt használ a fejlõdéséhez! Remélem gondoltál a gyerekre amikor megvetted/kaptad/szerezted és nem fogod elhanyagolni a kisbaba miatt. Számíts rá, hogy a kutyád mostanában kamaszodik, így lehet hogy kicsit nehezebb. Én különbenis úgy tudom, hogy a tacskók elég agresszívak tudnak lenni, ha azt hiszik, hogy õk a fõnökök (pl lekerget az ágyból). Talán a nagyobb kutyák jobbak ilyen szempontból, mert nekik nagyobb a testük így nem fáj nekik a nyúzás, nem úgy mint egy pici kutyának. De hát nem muszáj együtt játszani, elég ha elvannak egymás mellett.
Ha jól van nevelve, akkor nem lesz semmi gond. Mire a kicsid akkora lesz, hogy már nyúzza a kutyát látnod kell a kutyádon, hogy bármit megtehet e a kislányod/kisfiad vele, vagy sem. Az biztos, hogy a kutya ne érezze, hogy a babád miatt hanyagolva van, mert féltékeny lesz, és az nem vezet jóhoz. Továbbra is foglalkozz vele (is) sokat. Tudtommal a kutyáknál nem gond, hogy akkor kamaszkorú lesz. Én nem vettem semmit sem észere a kutyámon, mondjuk õ már kiskora óta arra volt szoktatva, hogy minden szavamra szófogadóan reagáljon. Tudta ki az úr a háznál, soha nem kellett megütnöm semmiért, mert jól nevelt kópé. Azért volt, hogy le kellett szidnom. Szóval ha a te kutyád is ilyen nem lehet gond! Tudom, hogy ez más, de mikor kiscicái születtek az anyamacskának, akkor se az anyjukat, se a kicsiket nem bántotta soha. A kicsiket jobban védelmezte, mint a saját anyjuk. Pedig az idegen macskákat hajtotta, de a kiscicákról tudta, hogy oda tartoznak, rájuk vigyáznia kell. Gyengéden még játszott is velük, de nagyon vigyázott rájuk.
Az a lényeg hogy ne hanyagold el, ne érezze azt hogy õt már nem szereted..
Nekem is van egy másfél éves törpetacsim. Ahogy az elõzõ hozzászóló írta a termetük miatt kisebbségi komplexusban szenvednek így elég agresszívak is tudnak lenni. A féltékenységrõl nem is beszélve. A sógorom ha hozza a kislányát folyamatosan ugat meg ellopkodja a játékát, így ki kell parancsolni akkor. Mi is most tervezzük a babát és ha összejön akkor a kutyus mér nem lesz lakáslakó. Nem merném a lakásban tartani. Megy anyósék lakásába (rögtön mellettünk van)
Mielõtt pálcát törsz mások felett gondolkozz el azon, hogy hány tacskód volt már eddig. Mert nekünk nem 1. Hiába van szigor akkor is akaratosak. De nem hinném, hogy az egy udvarban élés mert mi 1 udvarban élünk anyósomékkal akkora deportálás lenne vagy éppen gonoszság.
Most konkrétan anyósékkal 1 házba lakunk, most fogunk a hátsó épületrészbe költözni. Bent lakik velünk a kutyánk. Én arra gondoltam, hogy õ akkor majd marad velük 1 lakásba. Nekem is volt Rotim, Pireneiusim. Mindegyik tudta ki a fönök, a tacsim sincs elkényeztetve csak sokkal nehezebb vele. Az elözõ 2-vel is nehezebb volt nem tudom miért. De ez a tacskó valamiért be van gerjedve a gyerekekre. Ha van nálunk gyerek mindig hamis lesz. Sunnyog mellettük és a legváratlanabb helyzetben morog kezd. Hiába a fegyelem akkor is folytatja.
(Hát az könnnyebb is mint megnevelni szegényt. :, (- jól elkényeztetik mert sajnálják a szigort, aztán meg megy arrébb ) Remélek a kedves kérdezõnek sikerül jó kutyát nevelnie. :)
*nem kiskutya
De sajnos a kutyáknál is van ilyen "kamaszkor" :) Egy pici kutya ragaszkodik hozzád, ilyenkor könnyebb tanítani, mert csak te vagy neki. Aztán nõ és rájön hogy van neki akarata, nem kutya és próbálgatja a határait. Erre írtam, hogy majd ahogy elkezd nõni, ivaréretté válik (ha nincs ivartalanítva) akkor is lehetnek vele gondok. Ha meg van nevelve akkor ezt nem fogdo észrevenni. Egyetértek a másodikkal. :)
Az nem hogy az udvarban van, hanem az hogy eddig meg gondolom el volt kényeztetve. Tacskóm spec. nem volt, volt viszont malamut, rotikeverék, kistestû, nagy testû stb... Lehet, hogy versenykutyává nem lehet képzeni mindenkit, de annyit mindegyiknek meg lehet tanítani, hogy ki a fõnök (ezzel emgszûnik a féltékenység stb) Én nem török ezért pálcát fölötted, csak zavar, amikor nem úgy bánnak a kutyával ahogy kell (és én vagyok az állatkínzó, mert nem egyenlõek velem a kutyáim)
Hát gondolom akkor a nevelésen kívül jó helyrõl vehettétek....

Szeretnék venni egy rottweiler kiskutyát, de van még egy kutyám aki 6 éves, kistestű keverék. Összefognak-e férni?

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ, milyen természetû a kutyád? Hogy viszonyul más kutyákhoz? De szerintem a kölyök kutyát elfogja fogadni! Attól is függ, hogy azonos nemûek lesznek? Esetleg késõbb falkavezér konfliktus, kialakulhat..de ivartalanítással el tudod kerülni. Szerintem nem lesz gond...

Ez sok mindentõl függ, milyen természetû a kutyád? Hogy viszonyul más kutyákhoz? De szerintem a kölyök kutyát elfogja fogadni! Attól is függ, hogy azonos nemûek lesznek? Esetleg késõbb falkavezér konfliktus, kialakulhat..de ivartalanítással el tudod kerülni. Szerintem nem lesz gond...
Ha picin veszed a kutyust akkor nem lesz gond szerintem, mert õ hozzászokik a nagyhoz.Viszont a nagy hogyan viszonyúl idegen kutyákhoz?Ha nem morog stb.rá akkor síma ügy.
Te vagy a falkavezér, szóval neked kell leállitani, ha netán rátámadna a kicsire vagy késõbb a roti a másikra. Ha helyreteszed õket, akkor nem lesz gond.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!