Találatok a következő kifejezésre: Van egy de már (3031 db)

Van egy nimfám. Már régóta próbálkozom vele, hogy megszelídítsem, de nem megy. Ha kiengedem, akkor néha nekirepül a falnak. Valaki le tudja írni nekem, hogy hogyan menne legkönnyebben a kézhez szoktatás?

El?re is köszi a válaszokat!!!

Legjobb válasz: Rengeteg ilyen kérdés van itt GYK-n, ezeknek egy elhanyagolható részéhez, de minimum 10-12-szer én is leírtam már, hogy nekem hogy ment a legkönnyebben...:) Rajtam kívül pedig még minimum 8-10 ember írja le rendszeresen ezzel kapcsolatban a tapasztalatait. De mindegy is. Nekem fürtös kölessel ment a legkönnyebben és leghamarabb. Ha eddig adtál neki rendszeresen, innentõl ne adj, csak, ha szelidítesz, hogy ezt tekintse jutalomfalatnak. Nagyon apró lépésekben és nagy türelemmel haladj. Elõször csak azt érd el, hogy, ha közelítesz felé egy kis gubó fürttel, ne menjen el (ha közelítesz irtó lassan, és õ hátrál, hátrálj te is, így nem érzi magát fenyegetve). Utána azt, hogy elfogadja a kezedbõl a kaját, ezután azt, hogy õ maga jöjjön oda érte, utána már egy hajszál választ el attól, hogy az ujjadra álljon a kaja miatt. Ekkor, ha látja, h biztonságban van, finom falatokat kap ilyenkor, senki nem megy el vele akarata ellenére, akkor magától is oda fog jönni hozzád kíváncsiskodni. A madárkát pedig továbbra is engedd csak ki. Amíg a falnak repül, addig nincs gáz, arra számít, hogy be fog csapódni, de tenni ellene még sokat nem tud. Kis gyakorlás kell neki, aztán menni fog. Ablaknak ne hagyd repülni, ott nem számít rá, hogy ütközni fog, így a fejét sem óvja az ütközéstõl, és nagyon sérülékeny koponyájuk és szemük van, ez az esetek jó részében halálos is lehet. 10-20 repülés és becsapódás után már rájön majd, hogyan kell landolni és irányítani:)

Rengeteg ilyen kérdés van itt GYK-n, ezeknek egy elhanyagolható részéhez, de minimum 10-12-szer én is leírtam már, hogy nekem hogy ment a legkönnyebben...:) Rajtam kívül pedig még minimum 8-10 ember írja le rendszeresen ezzel kapcsolatban a tapasztalatait. De mindegy is. Nekem fürtös kölessel ment a legkönnyebben és leghamarabb. Ha eddig adtál neki rendszeresen, innentõl ne adj, csak, ha szelidítesz, hogy ezt tekintse jutalomfalatnak. Nagyon apró lépésekben és nagy türelemmel haladj. Elõször csak azt érd el, hogy, ha közelítesz felé egy kis gubó fürttel, ne menjen el (ha közelítesz irtó lassan, és õ hátrál, hátrálj te is, így nem érzi magát fenyegetve). Utána azt, hogy elfogadja a kezedbõl a kaját, ezután azt, hogy õ maga jöjjön oda érte, utána már egy hajszál választ el attól, hogy az ujjadra álljon a kaja miatt. Ekkor, ha látja, h biztonságban van, finom falatokat kap ilyenkor, senki nem megy el vele akarata ellenére, akkor magától is oda fog jönni hozzád kíváncsiskodni. A madárkát pedig továbbra is engedd csak ki. Amíg a falnak repül, addig nincs gáz, arra számít, hogy be fog csapódni, de tenni ellene még sokat nem tud. Kis gyakorlás kell neki, aztán menni fog. Ablaknak ne hagyd repülni, ott nem számít rá, hogy ütközni fog, így a fejét sem óvja az ütközéstõl, és nagyon sérülékeny koponyájuk és szemük van, ez az esetek jó részében halálos is lehet. 10-20 repülés és becsapódás után már rájön majd, hogyan kell landolni és irányítani:)
Kedves elsõ válaszoló! Örökre így marad? Ilyen hülyeséget nem hallottam fõleg nimfánál! Ha fiatal 100% hogy meg tudod szelídíteni!! Én találkoztam olyannal is aki nem kézzel nevelte, hanem kirepülés után vette meg úgy 3 hónaposan, nem csinált semmit se vele csak ott volt mindig körülötte a madár 1 hónap múlva MAGÁTÓL szelíd lett!
Sajnos ha kiskorában nem szoktatták kézre, akkor lehet hogy örökre ilyen marad, nekem volt egy kecskepapagájom, 6 évig sem sikerült megszelidíteni, védte a területét, mindenkit támadott. Egyedül akkor jött oda hozzám ha beültem a szobába görögdinnyét enni, annyira szerette a magját, hogy még a tányéromra is rászállt, de simogatni sajnos soha nem lehetett.
A kérdező hozzászólása: Ok, Köszi.:) Attól , hogy a falnak meg , nem lesz baja?
Olvasd el a Madárka címû könyvet: http://moly.hu/konyvek/william-wharton-madarka Bár nem elsõsorban a madarakról szól, de a fiú részletes visszaemlékezései nagyon érdekesek, hasznosak lehetnek. Elgondolkodtató könyv, a madárszelídítés igen részletes és jó. Õ is kölest használt :)
Nekem is van egy papagájom.Elõször is meg kell szoknia hogy ne menjen arrébb mikor enni adsz neki. Aztán beszélni kell hozzá. mikor kiabál kiabálj neki vissza mintha beszélnél vele. Mikor eszik menj oda és bámuld és közben beszélj hozzá. Amikor te eszel mindig adj egy icipici falatott neki az ennivalódból. És ülj le elé és ahogy forgatja a fejét úgy forgasd a fejed. Ja ha meg akarod akadályozni hogy hamarosan agyrázkódása legyen akkor amikor ki engeded a ketrecbõl húzd le a redõnyt vagy függönyt..mert tudod õ nem látja az ablakot.. :)

Van egy anyanyulam már fészket is csinál de már eltelt 3 nap és semmi akkor kezdhetem az hinni áll vemhes?

Legjobb válasz: van egy másik anyanyulam is de az fészek építés utána 1 órára rá már meg is fialt, hímmel mindkettõ volt csak már kezdem azt hinni nincs is kicsinye. Ez mikorra derül ki, hogy álvemhes ?

A kérdező hozzászólása: van egy másik anyanyulam is de az fészek építés utána 1 órára rá már meg is fialt, hímmel mindkettõ volt csak már kezdem azt hinni nincs is kicsinye. Ez mikorra derül ki, hogy álvemhes ?
Nem lehet, hogy nehézségei akadtak? Holnap mutasd meg egy dokinak. Egyébként hova fogjátok tenni azt a sok kisnyuszit?
A kérdező hozzászólása: örökbe adom van már gazdiuk :) rexek és oroszlán fejûek fajtiszták hál istennek és nem fogyasztásra szánt :) Dokinál voltam annyit mondott múlt7 csütörtökön kb.3 hetes vemhes lehet, mert érez benne 2 kis csomót tehát van egy kis reményem csak a fészket nem értettem , hogy miért ilyen hamar ha meg, megcsinálta akkor miért nincs még picikék ?
Nálunk patkánynál volt ugyan ez. Már egy hétre elõre befészkelt 3 helyre is. De utána szépen megszülte a piciket és egészségesek. Drukkolok a nyuszinak is!:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm akkor megnyugodtam elsõ fialása gondolom akkor nem tudja még mit kell tennie :) akkor úgy mond kis lányos zavarban van még, de akkor reménykedek tovább :)
szval megcsaltad mond meg neki ha már félre mentél , honnan tudjam hogy kivel maradjál? nekem tök m1
Az elsõ lánnyal szakíts, hadd találjon olyat, aki nem alázza meg. A másodikkal meg legyetek boldogok. Vagy nekem mindegy.
Mond meg a csajodnak hogy 2 éve nem szexeltetek ezért már félreléptél... és h ez így nemjó.
amugy hány éves vagy?


Hol nyissak fagyizot Budapesten (helyileg), videken mar van egy de novelni szeretnem es nem ismerem annyira a varost, hogy hol nincsn ill. hol nagy a forgalom? Ne belvarosi tippeket irjatok.

Legjobb válasz: Hát most, van ugye a belváros Pesten, illetve Budán a vár, illetve a Városliget környéke, de azt írtad, hogy ne is nagyon ilyen tippeket adjunk: itt van forgalom, drágán is megvennék a fagyit, de feltételezem rohadt drága lehet az üzletbérlés is vagy ilyesmi. Amúgy eléggé változatos a város, mármint minden kerületnek egy egy központi része, ahol azért nagyobb a forgalom meg ilyesmi, például itt Kispesten én örülnék egy jó fagyisnak a központban valahol, mert nem nagyon tudok ilyenrõl.

Hát most, van ugye a belváros Pesten, illetve Budán a vár, illetve a Városliget környéke, de azt írtad, hogy ne is nagyon ilyen tippeket adjunk: itt van forgalom, drágán is megvennék a fagyit, de feltételezem rohadt drága lehet az üzletbérlés is vagy ilyesmi. Amúgy eléggé változatos a város, mármint minden kerületnek egy egy központi része, ahol azért nagyobb a forgalom meg ilyesmi, például itt Kispesten én örülnék egy jó fagyisnak a központban valahol, mert nem nagyon tudok ilyenrõl.
Nyiss mobil fagyizót, így csak területfoglalási díjat kell fizetned (úgytudom) plusz ugye adózni utána, meg a szükséges papírok (egészségügyi igazolás meg mittomén mi kell hozzá ezt már te tudod). A "kocsira" kiírhatnád , hogy mobilfagyis.hu - A mozgó fagyizó . Csinálnál, vagy csináltatnál egy oldalt ahol nyomonkövethetnék nap mint nap hogy épp hol van a fagyizó. Vagy lehetne több is, mondjuk újpest városközpont, onnan át városkapu, egykét szociális terek Hõsök tere, vagy akármi ha épp nincs forgalom valahol átmész egy másik térre, frissíted okos telefonnal esetleg oda lehetne hívni a fagyiskocsit ha 10en rendelnek legalább vagy valami ilyesmi, így ha mondjuk kiülnek suli után a porontyok és nincs fagyis a köelbe hívják a mobilfagyist és egy közelbe lévõ kocsi odamenne kiszolgálná õket és menne tovább :D Vagy valami ilyesmi. Remélem tudtam segíteni :) Aztán persze ne felejts el felhívni, hogyha használod az ötletem ;D
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat, de szeretnem ha sajat lakokornyezeteteket felmerve akar pontos tcakat, cimeket, tereket is irnatok.
Amit tudok írni: Kispesten a Kossuth tér környékére szerintem el kéne egy, mert itt a piac meg a kerület központja meg a rohadt nagy lakótelep, de amennyire tudom jó cukrászda nincs a közelben. Azzal viszont számolj, hogy erre többnyire kispénzû emberek laknak!

Én 33 éves lány vagyok, van egy barátom már 9 éve, de még nem élünk eggyütt. Normális ez?

Nekem eszem ágában sincs,hogy végleg összek?ltözzek vele.A hétvégéket nála t?ltöm,neki már van saját háza .A hétköznapokat pedig itthon anyáméknál és élem a magam életét.Õ már összek?ltözést szeretne.Más is van így?

Legjobb válasz: Amíg azt mondod magadra, hogy lány, addig egészen normálisnak tartom. De mivel te már egy felnõtt nõ vagy, ezért nem, ez nem normális. Mint ahogy az sem, hogy a szüleiddel élsz.

Amíg azt mondod magadra, hogy lány, addig egészen normálisnak tartom. De mivel te már egy felnõtt nõ vagy, ezért nem, ez nem normális. Mint ahogy az sem, hogy a szüleiddel élsz.
Az olyan embereknél, mint te (vagy jómagam) fontosabb a függetlenség , mint bármi más.Meg akarod õrizni az identitásodat, a szabadságodat. Egy komoly hátulütõje van ennek, hogy késõbb egyedül maradhatsz. Éld az életed, ahogy eddig, mert ha belekényszeríted magad egy együtt élésbe, amit nem akarsz igazán boldogtalan leszel.
Saját, szubjektív véleményem az, hogy nekem fura, ha valaki ennyi idõsen a szüleivel él. Persze mindig van "kivéve, ha", de nekem ettõl még alapjában fura ez. Nyilván azért tartom furcsának, mert én már 19 évesen külön költöztem, nem is pasival, egyszerûen más városban kaptam munkát, meg amúgy is, már vágytam az önálló életre. Azt még nem tartanám amúgy annyira különösnek, hogy nem költözik össze egy pár azonnal, a ti életetek, ha nektek így jó, akkor jó, bár azért itt mégis már kilenc év telt el. De ti tudjátok. Nekem tényleg csak az az érdekes, hogy 33 évesen nem a pároddal élnél, HANEM a szüleiddel.
Abból kiindulva, hogy szerinted teljesen normális 33 évesen otthon a szüleiddel lakni, nem meglepõ, hogy összeköltözni sem akarsz senkivel....
33 évesen már külön életet kellene élned, nem a szülõkkel laknod. Te tudod mik a terveid a jövõben. Csak 1 pasi kell, akivel a hétvégéket együtt töltöd, vagy szeretnél férjet, családot.
már bocs, de ez nagyon durva!!! normális lányok már 18 éves kortól elköltöznek albérletbe/kollégiumba. és ha már kapcsolatban vannak valakivel, akkor pár éven belül össze kéne házasodni, meg költözni.. 9 éves kapcsolatnál már gyerek is kéne... meddig akarsz anyádnál élni?? még 33 évig???
A kérdező hozzászólása: Tudja, mert elmondtam neki, hogy még nem tervezem összekõltözni vele..
A kérdező hozzászólása: na de ha így érzem akkor most akaratom ellenére éljek vele eggyütt?
Teljesen úgy éljél, ahogy akarsz. Ha a pasinak is jó volt 9 évig így, akkor neki sem lehet nagy étvágya. De mi a fészkest tudtok csinálni, a hétvégi találkákon? Pasziánszoztok?
"Tudja, mert elmondtam neki, hogy még nem tervezem összekõltözni vele.." Nekem abból, amit írtál, az az érzésem, hogy egyáltalán nem szándékozol vele összeköltözni. És ez így tisztességtelen, mert hitegeted azzal, hogy majd valamikor... Ha szereted, akkor megmondod neki, hogy te külön akarsz élni, és nem szeretnél gyereket, és megadod neki a választás lehetõségét. Ha nem szereted, és esetleg csak megszokásból vagy vele, akkor még inkább.
Igen, szerintem is mondd el neki, hogy te nem szeretnél családot, gyereket. Ne húzd az idõt, hogy most még nem. Mondd meg neki, hogy te sosem akarsz. Hadd döntse el, hogy ezek után is veled akar maradni, vagy keres egy olyan nõt, akivel tervezhet családot. Így fair.
Nem éltek együtt, így minden találkozásban benne van az újdonság varázsa. Miért ne lenne ez normális?! Miért az jobban elfogadott lenne, ha 33 évesen elvált, két gyerekes anyaként kérdeznéd, hogy van-e még esélyed a boldogságra? Költõi kérdés volt!
"ma 18:14 9 év alatt sem tudta eldönteni mit akar? Nekem ez érdekes. " Igazad van, ez a "9 év" elkerülte a figyelmem. Szóval ez téynleg sok.Fél-1 év alatt simán el lehet dönteni, hgoy akarjuk-e a másikat életünk végéig... Szóval itt erõteljesen kihazsnálja a kérdezõ a szegény párját. Egyébiránt a szabadságvágyán túl még lehet, hogy kapcsolatfüggõ is?!
"Nem éltek együtt, így minden találkozásban benne van az újdonság varázsa. Miért ne lenne ez normális?! Miért az jobban elfogadott lenne, ha 33 évesen elvált, két gyerekes anyaként kérdeznéd, hogy van-e még esélyed a boldogságra? Költõi kérdés volt!" Mert a párja valószínûleg szeretne minden reggel mellette ébredni... A 33 éves kétgyerekes anyuka, aki hisztisen keresi a pótpapát, az meg mindennél rosszabb. Ezért kell jól megfontolni azt, hogy kivel köti össze az ember az életét, és tök mindegy hány évesen. Ha a kérdezõ most fejet hajtana a párja óhaja elõtt, akkor is valószínûleg pár év után futva menekülne, gyarapítva az elvált anyukák táborát. De az se jó, hogy hülyíti a párját...! Szakítani kellett volna már réges régen.
ma 21:20 Nem tudom, hogy mennyire kapcsolatfüggõ. Én azért írtam, hogy semmi gond, ha õ ilyen, hisz nem vagyunk egyformák. Csak akkor olyan partnert kell választani, aki szintén így áll a dolgokhoz, s így boldogan élnek. :) De mivel írta, hogy a párja össze szeretne költözni (nem lepõdök meg, hisz 9 éve együtt vannak), így lehet el mennek egymás mellett. Én a kérdezõ helyében nem vártam volna 9 évet, fõleg, ha az a srác család centrikus. Tessék neki elmondani az érzéseket, jövõképet, ne legyen becsapva, s hitegetve azzal, hogy majd, majd, majd...:)
Szegény pasi..õszintén sajnálom õt. Elvesztegetett 9 évet az életébõl.
"medve5 válasza: Az olyan embereknél, mint te (vagy jómagam) fontosabb a függetlenség , mint bármi más.Meg akarod õrizni az identitásodat, a szabadságodat. Egy komoly hátulütõje van ennek, hogy késõbb egyedül maradhatsz. Éld az életed, ahogy eddig, mert ha belekényszeríted magad egy együtt élésbe, amit nem akarsz igazán boldogtalan leszel." - mégis milyen függetlenség az, hogy az anyjával lakik 33évesen? Semmilyen!
Ez ennyi idõsen már nagyon furcsa. Ha akarsz így élni, szíved joga, de kötelességed lenne elmondani a párodnak, hogy nem tervezel vele komolyabb dolgokat...nem tisztességes vele szemben. Különben hamar észreveszed, hogy mással alapít családot... Egyébként meg nem értem, hogy lehet szeretni valakit úgy, hogy egy porcikája se akar vele lenni mindig?
ma 18:14 9 év alatt sem tudta eldönteni mit akar? Nekem ez érdekes. Ha nem akar családot, gyereket, akkor tisztázza ezt a párjával, s ne hitegesse még évekig. Abból gondolom, hogy ezt nem tisztázták, mivel a pasi már szeretne összeköltözni.
A kérdező hozzászólása: Szeretem egyébként, de eggyetlen porcikám sem kívánja, hogy vele lakjak állandóan.Szerintetek ez normális?
A kérdező hozzászólása: Jó akkor nõ vagyok nem lány, de ez ok arra hogy ne lakjam a szüleimmel?
A kérdező hozzászólása: medve5 Te jól fogalmaztad meg igen a függetlenségemet szeretném megõrizni, és nem vágyom férjre, gyerekre sem még egyenlõre.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat nem a szüleimmel élek csak anyámmal, nem jól fogalmaztam.
Azért te is érzed, hogy valami nem kóser, ha már feltetted itt a kérdést...
hát minden tiszteletem a barátodé, hogy mindezek ellenére még mindig veled van.. szerintem anyukád ronthatta el a dolgot azzal, hogy a neveltetés során túl erõs köteléket hozott létre köztetek.. mert ez igy nem jó.. 33 éves embernek legyen már saját élete, ne anyucin élõsködjön.
A kérdező hozzászólása: Nem élõsködöm , különálló vagyok, de egy házban.
mondjuk vidéken sok ilyen van, ott normális valamelyest, hogy generációkon keresztül egy házban élnek.. én nem bírnám ki, ezért is fogok most szeptemberben lelépni otthonról. te viszont menj hozzá a párodhoz, mert ez az élet rendje.
Normális, ha neked ez jó, viszont úgy tisztességes, ha a barátodat is felvilágosítod arról, hogy eszed ágában sincs családot alapítani.
A kérdező hozzászólása: 18:15-ös köszönöm, ezen majdnem sírtam pontosan így van ahogy te leírted:(
Nem, nem normális. Nem lány vagy, ahhoz már megöregedtél egy kicsit. Nem szeretheted eléggé a párod, mert amúgy alig várnád, hogy vele éljél.
Dobd a pasit. Ha 33 éves fejjel eszedben sincs a 9 éves kapcsolatoddal összeköltözni, az olyan is. Ha olyat találsz, aki hozzádvaló tényleg, akkor nem fogsz itt meditálni azon, hogy neked a függetlenség, meg inkább anyád blablabla.

Mit tegyek? Van 3 fiu is az eletemben az egyikkel jarok de ugy erzem h nem szeret es h az exet lassa bennem. A 2 pedig egy olyan srac aki nekem tetszik es ugy erzem h en is neki de van baratnoje de mar vegefele van a kapcsolatnak.

A 3. pedig szimpi de meg nem talakoztam meg vele.Nos az a helyzet h nem tudom h kit is valasszak a masodik all legkozelebb a szivemhez mert a baratom amiket tesz velem az mar minden hataron tulmegy de felek megbeszelni a problemakat me nem akarom potyara jartatni a szam aze h az exee elhagy.Szerintetek kit valasszak?

Legjobb válasz: azt, amelyik be tudja állítani a géped, hogy ékezetes betûket is írjon. egyébként, pedig a harmadik felé hajlok

azt, amelyik be tudja állítani a géped, hogy ékezetes betûket is írjon. egyébként, pedig a harmadik felé hajlok
Szerintem ne gondolkozz sokat a döntésen, hiszen látszik hogy nem vagy szerelmes... Ha az lennél, akkor az egy fiú felé lenne és nem lenne kérdés hogy õ kell neked... De mivel csak "közelebb áll" egyik a másiknál, ezért tök mindegy melyiket választod. Egyikbe se vagy szerelmes, egyik se lesz komoly kapcsolat valószínûleg...Majd kinövöd ezeket a problémákat :)

Négy hónapos kutyám majdnem szobatiszta, azért vannak balesetek, ha sokáig van egyedül. Ilyenkor már használta a pelust, de mostanában egyáltalán nem! Miért? Ha otthon vagyok akkor meg végképp nem hajlandó! Mit tehetnék?

Legjobb válasz: milyen fajta kutyád van?lehet,hogy a dackorszakát éli..lassan már le kellene vinni sétálni,onnantól kezdve pedig már tuti nem fog bepisilni.

milyen fajta kutyád van?lehet, hogy a dackorszakát éli..lassan már le kellene vinni sétálni, onnantól kezdve pedig már tuti nem fog bepisilni.
Talán írj egy kommentet az elõzõ válaszolónak is, meg írd meg, hogy társasházban, panelban stb. laktok, úgy egy kicsit könyebb lenne:) )
A kérdező hozzászólása: Shi tzu a kutyim! Már leviszem napi többször is a kertbe! De, ha dolgozok sajna nem mindig tudok hazaugrani..de okos volt használta a pelust, de mostanság leszokott róla..Ha akkor történik a baleset ha ott vagyok, mindig megmutatom, hová kéne..

Van egy barátom. Már egy ideje és elég kelendő a srác de szeretjük egymást, csak a sulinak a háromnegyed része. Megutált engem mert evvel a sráccal vagyok és a srácot is mert velem van. AZ baj?

Legjobb válasz: és mióta vagytok együtt hány évesek vagytok? egyébként nem baj addig amíg ezt tudjátok kezelni és nem foglalkozni a sok iriggyel, gondolom a barátaid nem utálnak meg ezért, röhögjetek egy jót azokon akik ilyen dedósok azt kész

és mióta vagytok együtt hány évesek vagytok? egyébként nem baj addig amíg ezt tudjátok kezelni és nem foglalkozni a sok iriggyel, gondolom a barátaid nem utálnak meg ezért, röhögjetek egy jót azokon akik ilyen dedósok azt kész
A kérdező hozzászólása: 3 hónapja vagyunk együtt õ 20 éves múlt én 17 vagyok. Nem foglalkozunk ezekkel az emberekkel a barátaink örülnek nekünk
Az a lényeg, hogy igazán boldogok legyetek egymással és kész:) A többi szerinted számít?:) Dehogy. Lehet, hogy a lelkipárod talátad meg a párodban és viszont. Akkor a fanyalgók, had fanyalogjanak tovább! Jólérzitek magatokat együtt? Igen? Akkor EZ a lényeg! A többi le van sz..a! Ki a francot fog érdekelni a suli x év múlva? Egyéniségek legyetek, NE TÖMEG. További sok sok boldogságot Nektek!
utálnak. és akkor mi van?? ne mutasd, hogy bánt, mosolyogj a képükbe, az idegesíti õket a legjobban! :) irigyek, ilyen lesz késõbb is, meg kell tanulni kezelni. Lépj át felettük, mutasd meg, hogy ennél neked több eszed van
nem baj az csak ne írd azt hogy evvel
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazatok van! Kis idõvel, De sikerült túl lépni ezeken a rossz akarókon meg unták hogy még mindig együtt vagyunk.. és abbahagyták:) és bocsi a hibáért :$

27 éves lány vagyok, és szűz.4 hónapja van egy barátom, már volt közöttünk petting. De Õ nem egyszer mondta, hogy kíván, és szeretne Velem szeretkezni. Kérdésem mit tegyek? Milyen alternatívákat javasoltok?

Szerinte egy normális kapcsolatban már ennyi id? alatt, azért el kellett volna jutnunk egy magasabb szintre.

Legjobb válasz: Ezt csak Te döntheted el. E Te életedrõl van szó. De amíg ez kérdés Neked, addig nagyon fontold meg.

Ezt csak Te döntheted el. E Te életedrõl van szó. De amíg ez kérdés Neked, addig nagyon fontold meg.
Ha Te is kívánod õt, akkor szerintem semmi akadálya. 4 hónap, az szerintem ideális, de ne csak az õ kedvéért történjen.Ha szeretsz valakit, akkor nem a családi körülményeitõl teszed függõvé a dolgot.
Te tudod, milyen körülmények azok, amik kiderültek, és mi az amiben esetleg hazudott. Ha neked ez belefér megbocsátottad, akkor ha kívánod és úgy érzed hosszú távon együtt tudtok maradni tedd meg. Viszont, ha még bizalmatlan vagy vele szemben, és azokat a dolgokat nem tudod elnézni, akkor meg keress mást, és ne raboljátok egymás idejét.
Ha a családjából az derült ki, hogy a srác nõs és három gyereke van, akkor várj még a szexszel. Ha nem ez van, akkor mit vártál eddig?
ezt te érled de ahogy látom te még 27 évesen is lánynak érzed magad ha szeretnéd tedd meg vele
szerintem feküdj le vele!szegényt meddig akarod várakoztatni?
szeretkezz vele. hacsak nem akarsz szûz maradni még pár évig.
szerintem te egy birka vagy. varjal meg 10 evet es utana majd dug vele.
Úgy néz ki, mindketten elég gyerekesek vagytok még. Akkor pedig várj inkább.
Ez nem egészséges.
Amit itt írsz magadról, az nagyon kevés ahhoz, hogy nyugodt szívvel a legjobbat tanácsoljam. Megítélésem szerint, felnõtt emberek akkor mondják magukról azt, hogy kapcsolatban vannak, ha a ti eseteteknél lényegesen több van közöttük, mint amit te itt leírtál.
Én azt mondom neked, 27 évesen FELNÕTT kapcsolat kialakítására törekedj, ez tinik között szokás, hogy azon vitázunk a közösségi oldalon, kinek milyen a családi állapota, mindketten gyerekesen viselkedtek. Nekem ilyen férfi biztos nem kéne, aki ennyire komolytalan, mert ez röhejes, amit csinál. Üljetek le, nagy beszélgetés, ki mit érez a másik iránt, mi a problémája, és hogyan is legyen tovább.
A kérdező hozzászólása: Teljesen kiakaszt, vagy csak próbára akar tenni nem tudom. Már mondta, hogy az egyik közösségi portálról leveszi a képeit is. Múlt héten átállította véletlenül, hogy kapcsolat helyett egyedülálló a családi állapota, de ahogy észrevette azonnal át is állította. Ez akkor még viccesnek is tûnt. Történt közöttünk egy a súlyosabbnak mondható beszélgetés, amikor õszintén bevallotta, hogy milyen anyagi helyzetben van. Jó, hozzátettem a hozzáfûzni valómat, felajánlottam a segítségnyújtásomat persze nem anyagilag. Úgy váltunk el ma reggel, mikor eljöttem Tõle, hogy nincs semmi gond. Én este elõbb elaludtam, mint Õ, reggel az arcom simogatására ébredtem. Erre mit látok a délelõtt folyamán, hogy leveszi az összes képét, és átállítja a családi állapotát egyedülállóvá ismét. Erre felhívtam telefonon, hogy valamit nem tudok, vagy így akar közölni valamit. Erre az volt a válasza, hogy nincs semmi baj, most egy ideig így marad az oldala, de a képek levételét már tényleg korábban is említette. Engem az õ egyedülálló bejegyzése mondjuk rettenetesen bánt. Tudtam, hogy milyen szar Neki egyedül, és az apja és a bátyja halála napján is Vele töltöttem az egész napot, együtt aludtunk (persze nincs közöttünk még mindig beteljesült szexuális kapcsolat) úgy hogy Õ nem tudta, hogy tudom, hogy azon a két napon haltak meg a családtagjai. Próbáltam minél szebbé tenni a napját. Beleültettek a hintába!?
Elõször is döntsd el, hogy õt így el tudod-e fogadni? Szereted-e így is, és ezt késõbb sem gondolod meg? Ha igen, akkor ennyi idõ után és ennyi idõsen már tényleg továbbléphetsz... de ne úgy, hogy "most akkor szeretkezünk, és kész" - hanem engedj neki egyre többet. Petting már volt, ez rendben. Láttátok már egymást meztelenül? Tudsz már elõtte szégyenkezés nélkül mozogni is? Nem zavar már semmilyen szokásos helyzetben? Bárhogy megérinthet már téged? Ha már teljesen megszoktátok egymást, és éppen olyan a hangulat, akkor szerintem engedj neki. Ha még nem, akkor pedig ismerkedjetek tovább.
Valahogy az az érzésem, hogy a bizalom az õ részérõl is kopik, a saját véleményem szerint teljesen jogosan. Apja, bátyja meghalt, anyagilag nehéz a helyzete, s ez téged zavar a felnõtt élet megkezdésében, hm. Mintha érzelmileg éppúgy szûz volnál, mint testileg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!