Találatok a következő kifejezésre: Van egy barátom (2336 db)

Van egy barátom aki együtt volt egy lánnyal 4 hónapot és a szakítás óta ami 5 hónapja volt, teljesen készen van miatta lelkileg? Én összejöttem ezzel a csajjal. Ez a barátom most nagyon megutált. Lesz még esély rá, hogy valaha barátok leszünk?

Legjobb válasz: Hát haver nem sok esély van rá szerintem, h újra barátok legyetek! 19 évesen nem vagyok nagy szakértõlye az életnek, de már velem is történt hasonló. Az én esetemben a kiszemeltemnek megtetszett a legjobb barátom, ezt a barátomat ovis korom óta ismerem. Nem akart járni a csajjal mert tudta h nekem tetszik, megbeszéltük h mi a tészta, de én úgy voltam vele h ha már nekem nem jött össze legalább neki legyen meg. Viszont a te esetedben teljesen más a helyzet, szó nélkül lenyúltad ami nagy bunkóságra vall(ezt nem sértésnek szántam). Most gondolj bele, azt a sört élvezed amit õ bontott ki magának! Ne legyen igazam, de szerintem nem valószínû h kibékültök. Azér én szurkolok neked

Hát haver nem sok esély van rá szerintem, h újra barátok legyetek! 19 évesen nem vagyok nagy szakértõlye az életnek, de már velem is történt hasonló. Az én esetemben a kiszemeltemnek megtetszett a legjobb barátom, ezt a barátomat ovis korom óta ismerem. Nem akart járni a csajjal mert tudta h nekem tetszik, megbeszéltük h mi a tészta, de én úgy voltam vele h ha már nekem nem jött össze legalább neki legyen meg. Viszont a te esetedben teljesen más a helyzet, szó nélkül lenyúltad ami nagy bunkóságra vall(ezt nem sértésnek szántam). Most gondolj bele, azt a sört élvezed amit õ bontott ki magának! Ne legyen igazam, de szerintem nem valószínû h kibékültök. Azér én szurkolok neked
Hát bocs én szétverném a fejedet.....és lehet az a srác nem is csak ugy SZENVED LELKILEG UGYE? volt aki besegített neki.....TE!!!! Ezek után én nem lennék a barátod és még az utcán sem köszönnék! Nem jó dolog ám a depresszió és a lelki bántalmak sem ahelyett hogy itt elmondod mindennek nézzél kicsit magadba ! (pontozzatok le nyugodtan)
Ha szakítasz a nõvel és eltelik 10 év, akkor talán.
hát ez elég necces dolog...a házinyulas szabály ugyebár..egyszer én is voltam ilyen lány, igaz mi nem jöttünk össze a sráccal csak összekavarodtunk, de a két srác azóta sem szívleli egymást...ez ilyen tüske a fiúk szemében...de lehet idõvel enyhül majd, attól függ milyen ember valójában, hogy milyen a természete, lehet idõvel elfogadja de az is lehet hogy soha nem fogja neked megbocsátani. Igazából neked kell tudnod, hogy az illetõ fiú milyen, és mit várhatsz tõle, hogy hogyan álljon hozzád ezután.
Hát már bocsi, de szerintem téged sem kell félteni, te is egy jó nagy sz.rkeverõ vagy! A barátod(, akinek állítólag te a barátja vagy) még totál ki van lelkileg a csaj miatt, te meg elkezded d.ni a volt nõjét. Most így kin akartál segíteni? A barátodon? Vagy a csajon? Csak magadon! De ez rohadt nagy sértés és megalázás egy baráttól. Ne csodálkozz semmin ezek után, mert te rúgtad fel a barátságot.
barát exnõjével annak engedélye nélkül soha nem szabad kezdeni. amikor észrevettétek a csajjal, hogy bejöttök egymásnak, akkor kellett volna szólni a barátodnak, hogy "figyi, itt a gizi, nem lenne-e baj, ah én meg õ..." de ha eleve tudod, hogy ki van bukva a nõ miatt, akkor boritékolni lehet, hogy nem lesz tõle boldog. teljesen egyértelmû volt a helyzet, hogyha összejössz a csajjal, akkor a barátságotok megromlik, ehhez nem kell atomfizikusnak lenni. és a kérdésre a válasz nem, soha többé nem lesztek barátok. a csajok sokkal kavarósabbak, nem mindig annyira õszinték egymáshoz, gyakrabban összevesznek minden apróságon, de hajlamosabbak is a megbocsájtásra. mi pasik meg sokkal õszintébbek vagyunk, ha valami gondunk van, kimondjuk, és nem tartunk fenn látszatbarátságokat. ha egy barátságnak vége (összeveszés miatt), akkor annak vége.
Nem tudom ki és miért szavazta le az elõttem szólókat, de nagyon BÉNA az a tag aki így éli ki magát. 27 évesen bárki kezdjen ki egy exemmel eléggé berágnék miatta. Mondok rá egy példát! Legyen a volt barátnõd (akivel 5 éve jártál) új pasija a te haverod. Egy társaságba jártok, ismer a csaj téged és fordítva. Elég morbid helyzet! Pláne hogy intim helyzetbe is voltatok. Mintha az én alsóm hordaná a haverom:S Amíg nem ad áldást arra, hogy járhatsz vele minden EXNÕ tabu. Van is erre egy mondás(nem tuti hogy így van szó szerint) BARÁT NÕJÉT (EX, JELENLEGI ÉS KISZEMELT) ÉS SÖRÉT SOHA!!! ...aztán jöhet a negatív pontozás, nem mintha érdekelne!
Nem. Nõügyben férfiak közt nincs bocsánat. Ne legyen igazam... 34/L
A kérdező hozzászólása: Súlyosan depressziósnak hiszi magát, közbe meg ugyan annyi baja van mint másnak. Azt hiszi, hogy a világ ellene van. (A háttérbe meg keveri a sz*rt)

Mit tegyek? Van egy barátnõm, akiben óriásit csalódtam, és nem tudom, mi a helyes döntés most.

A barátnõmmel születésünk óta ismerjük egymást, mindig is legjobb barátok voltunk, ráadásul az unokatesóm. Van egy fiú, akivel együtt voltunk táborba, velem hamar jóba lett, jó barátok lettünk. Rendszeresen találkoztam vele, de vittem a barátnõmet is, mert tudtam, hogy rosszul esne neki, ha nem jönne. Kiderült, hogy egy hete, titokban írogatnak egymásnak, jobban megismerték a másikat, de csak fb-on beszéltek, személyesen kettesben nem. Járni akarnak. Én direkt megkértem a barátnõmet az elején, hogy semmi ilyen ne legyen, ne rontsa el senkinek, de õ mégis rányomult. Nem akarom, hogy elvegye tõlem, de megtette, csak mert nem tudta elviselni, hogy valaki engem jobban bír. Hatalmasat csalódtam benne, ha rágondolok, hányingerem lesz, de mégsem szeretném elveszíteni, habár úgy érzem, sosem fogom tudni megbocsájtani neki. Túl fiatalok, és tudom, hogy ez nem komoly, mégis mindent elrontott ezért. Nem tudom, mit kéne tennem.

Legjobb válasz:
a vonzalmak fura dolgok. ez van. ráadásul, ha jól értem nem is volt még kapcsolatod a fiúval. egy barátság attól épül erõssé, ha ilyen dolgok nem törik szét. ha tudjátok, hogy ha a másik bánt, akkor sem bánt, mert majd túlteszi magát rajta a bántott fél és mentek tovább. pl ha tudja a barátnõd, hogy ez bántott téged és utána látja, hogy ez nem törte meg az iránta való érzéseid, hogy te továbbra is kedveled, ha meg is bántott, akkor ez egy magasabb szintre is emelheti a dolgokat. akár erõsebb is lehet a barátságotok ha túl tudtok ezen menni úgy, hogy nem marad harag. a humor is sokat segít. humorral ki lehet mondani szinte mindent. azt is hogy utállak :) mert akkor tudjuk, hogy igaz és mégsem igaz :) de a lényeg: azt értsd, hogy az erõs barátságok nem attól azok, hogy nem voltak durva helyzetek, hogy soha nem voltak összeveszések, vagy kár okozások(nekem ennél jóval durvább dolgok voltak nagyon jó barátaimmal). hanem, hogy az egész mögé épült egy olyan alap, ahonnan nézve ezek nem számítanak. ehhez nyilván magabiztosság is kell. még a konkrét esethez: az is lehet, hogy valahogy tényleg igazad van és a barátnõd valahogy versengett veled(ez persze azt is jelentheti, hogy neki sincs teljesen rendben az önértékelése :). ezt késõbb tudjátok majd csak kideríteni, mert valószínûleg õ sem lát ki a helyzetbõl most. majd lehet utólag értitek meg mi volt ez. szóval ha fontos neked, akkor ne add fel a barátságot. és még ilyet sem kell gondolnod, hogy nem fogod megbocsájtani. ha erõs vagy bármit meglehet bocsájtani ettõl nem leszünk kevesebbek, vagy kihasználtak. ez a mi erõnk. esetleg teheted azt is, hogy vársz kicsit(de nem vidd túlzásba). míg kicsit leülepednek a dolgok. ez gyakran jó egy összeveszés után, hogy ne indulatból kommunikáljunk.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); a vonzalmak fura dolgok. ez van. ráadásul, ha jól értem nem is volt még kapcsolatod a fiúval. egy barátság attól épül erõssé, ha ilyen dolgok nem törik szét. ha tudjátok, hogy ha a másik bánt, akkor sem bánt, mert majd túlteszi magát rajta a bántott fél és mentek tovább. pl ha tudja a barátnõd, hogy ez bántott téged és utána látja, hogy ez nem törte meg az iránta való érzéseid, hogy te továbbra is kedveled, ha meg is bántott, akkor ez egy magasabb szintre is emelheti a dolgokat. akár erõsebb is lehet a barátságotok ha túl tudtok ezen menni úgy, hogy nem marad harag. a humor is sokat segít. humorral ki lehet mondani szinte mindent. azt is hogy utállak :) mert akkor tudjuk, hogy igaz és mégsem igaz :) de a lényeg: azt értsd, hogy az erõs barátságok nem attól azok, hogy nem voltak durva helyzetek, hogy soha nem voltak összeveszések, vagy kár okozások(nekem ennél jóval durvább dolgok voltak nagyon jó barátaimmal). hanem, hogy az egész mögé épült egy olyan alap, ahonnan nézve ezek nem számítanak. ehhez nyilván magabiztosság is kell. még a konkrét esethez: az is lehet, hogy valahogy tényleg igazad van és a barátnõd valahogy versengett veled(ez persze azt is jelentheti, hogy neki sincs teljesen rendben az önértékelése :) . ezt késõbb tudjátok majd csak kideríteni, mert valószínûleg õ sem lát ki a helyzetbõl most. majd lehet utólag értitek meg mi volt ez. szóval ha fontos neked, akkor ne add fel a barátságot. és még ilyet sem kell gondolnod, hogy nem fogod megbocsájtani. ha erõs vagy bármit meglehet bocsájtani ettõl nem leszünk kevesebbek, vagy kihasználtak. ez a mi erõnk. esetleg teheted azt is, hogy vársz kicsit(de nem vidd túlzásba). míg kicsit leülepednek a dolgok. ez gyakran jó egy összeveszés után, hogy ne indulatból kommunikáljunk.
A kérdező hozzászólása: Megoldódott, de nagyon köszönöm :)

Nagyon jó barátomnak aki 31/f, van egy barátnõje aki egy kétszínû nõ, és minden barátját "fére akarja " állítani, mindenkinek ott tesz keresztbe ahol tud, betegesen féltékeny, így kezd a kettõnk közti kapcsolat is megromlani a barátommal mit tegyek?

gondoltam arra hogy leülünk megbeszélni csak a lány nagyon okosan csinálja a dolgokat és nem biztos h jól jönnék ki belõle, valahogy tegyek keresztbe neki?? szerintetek mit tegyek?

Legjobb válasz: Hasonló helyzetben én is voltam,csak a másik barát oldalán. Szerintem ne add fel,tarts ki a barátod mellett,és próbálj rámutatni a lány hibáira,persze csak óvatosan,hiszen az õ szerelme:) Én is átéltem ezt,a barátság túl élte,a kapcsolat nem. Drukkolok neked! :) Beszélj a barátoddal(esetleg ha vannak közös barátok,akkor õk is),és jobb lesz a helyzet.

Hasonló helyzetben én is voltam, csak a másik barát oldalán. Szerintem ne add fel, tarts ki a barátod mellett, és próbálj rámutatni a lány hibáira, persze csak óvatosan, hiszen az õ szerelme:) Én is átéltem ezt, a barátság túl élte, a kapcsolat nem. Drukkolok neked! :) Beszélj a barátoddal(esetleg ha vannak közös barátok, akkor õk is), és jobb lesz a helyzet.

Van egy barátom, mindketten közel vagyunk a 18-hoz, most vagyunk fél éve együtt. A probléma pedig az, hogy eddig már volt egy "holtpont" a kapcsolatunkban, azt megbeszéltük elég rendesen, de most megint nem stimmel valami. Mégis mit csináljak?

Hogyan lehetne helyrehozni?

Legjobb válasz: Figyelj:) néha én is vagyok igy...18 éves a barátom, én leszek 18...és néha pont ezeket érzem amit Te most leirtál...õszintén megmondom NEM TUDOM mit kéne tenni konkrétan, annyit tehetek, hogy leirom a véleménymet, hátha az segit...Sokszor belegondoltam ezekbe a dolgokba már én is...tudod az életemet képes lennék feláldozni érte, és úgy érzem hogy ha egy reggel azzal a tudattal kellene felébrednem h Õ nincs akkor inkább fel se kelnék...DE mint mindenhol nálunk is voltak holtpontok...(mi 8 hónapja vagyunk együtt) szerintem ott kezdõdnek a problémák amikor már "túlságosan is" ismerjük a másikat, vagyis megkell tanuljuk elfogadni egymást olyannak amilyenek vagyunk...és persze hajlamosak kell legyünk a kompromisszumokra(amire megjegyzek zárójelbe a barátom nem nagyon hajlandó) szóval nálunk én vagyok az aki engedek a 21-bõl...DE VALAKINEK AZT IS KELL! ezen kivül pedig az hogy mennyi idõt töltünk 17-18 évesen együtt párunkkal az tõlünk függ, és szerintem is az embernek arra van ideje amire akarja(persze lehetnek kivételek)Azt mondjuk nem tartom jódolognak, ha vannak kifogások arra, hogy "miért nem tudunk ma találkozni"...akármennyire sok dolga van az embernek ha tényleg fél órára laktok egymástól szerintem találkoznotok KELL:) Szerintem az a legfntosabb hogy ezt IGY ahogy ide leirtad beszéld meg a barátoddal, én biztosan azt tenném:) remélem sikerül megoldanotok, mert én is úgy látom szeretitek egymást:) Üdv remélem segitettem

Figyelj:) néha én is vagyok igy...18 éves a barátom, én leszek 18...és néha pont ezeket érzem amit Te most leirtál...õszintén megmondom NEM TUDOM mit kéne tenni konkrétan, annyit tehetek, hogy leirom a véleménymet, hátha az segit...Sokszor belegondoltam ezekbe a dolgokba már én is...tudod az életemet képes lennék feláldozni érte, és úgy érzem hogy ha egy reggel azzal a tudattal kellene felébrednem h Õ nincs akkor inkább fel se kelnék...DE mint mindenhol nálunk is voltak holtpontok...(mi 8 hónapja vagyunk együtt) szerintem ott kezdõdnek a problémák amikor már "túlságosan is" ismerjük a másikat, vagyis megkell tanuljuk elfogadni egymást olyannak amilyenek vagyunk...és persze hajlamosak kell legyünk a kompromisszumokra(amire megjegyzek zárójelbe a barátom nem nagyon hajlandó) szóval nálunk én vagyok az aki engedek a 21-bõl...DE VALAKINEK AZT IS KELL! ezen kivül pedig az hogy mennyi idõt töltünk 17-18 évesen együtt párunkkal az tõlünk függ, és szerintem is az embernek arra van ideje amire akarja(persze lehetnek kivételek)Azt mondjuk nem tartom jódolognak, ha vannak kifogások arra, hogy "miért nem tudunk ma találkozni"...akármennyire sok dolga van az embernek ha tényleg fél órára laktok egymástól szerintem találkoznotok KELL:) Szerintem az a legfntosabb hogy ezt IGY ahogy ide leirtad beszéld meg a barátoddal, én biztosan azt tenném:) remélem sikerül megoldanotok, mert én is úgy látom szeretitek egymást:) Üdv remélem segitettem
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszodat! Nos, leírtam, végül mindig találkozunk, de nem akarom, h ez olyan erõltetett legyen.. ma megbeszéltük délután amúgy, de a megoldás tulajdonképp nincs meg, pl. a hiúságra. De azért megnyugtató, h nem vagyok/ vagyunk egyedül ezzel a problémával!
Azért ismerjük be a hiúságot lelehet küzdeni...persze ez nem azt jelenti hogy legyél igénytelen vagy vmi, hanem kevesebbet törõdj magaddal...én általában letusolok fésülködöm fogatmosok kicsi parfüm s indulok...ha valami nagyobb alakalom van csak akkor kezdek el sminkelni...stb amúõgy pedig csak nagyvonalakban...a barátom néha meg is jegyzi hogy már igazán kiszedhetném a szemöldökömet vagy vmi...persze nem durván de a tudtomra adja...gondolom neked nincsenek hasonló problémáid:P a hiúságot hamar lelehet küzdeni, próbáld ki h mellõzöd a nagy fésülködéseket, a tündérkedéseket a tükör elõtt vagy hasonlók...ne igénylelenebb legyél hanem csak törõdj kevesebbet azzal hogy hogy nézel ki, hiszen tudod: az igazi szépség a belsõ:) és hidd el ha a barátod szeret nnem azért szeret amilyen kivül vagy...jó valamennyire az is számit de nem az a fõ dolog:) sok sikert:) (az elõzõ válaszadó.)
A kérdező hozzászólása: De nem ilyen egyszerû. :( Ha ilyen egyszerû lenne, én is kiírhatnám magamnak egy nagy plakátra, hogy.. "ne törõdj ennyit magaddal!!" de nem ilyen egyszerû. Lelkileg is szenvedek, ha tudom, h most éppp borzalmasan nézek ki.. nem tudom elviselni.
Csak segiteni akartam... Jó, gondolom h nem ilyen egyszerû, ha Te úgy látod, és lelkiekben szenvedsz tõle...Nem lehe az h olyankor nem is nézel ki borzalmasan, csak Te gondolod úgy...Szerintem...Amúgy van egy ilyen betegség, nem tudom mi a neve, pontosan errõl szól, láttam egy ilyen csajt, smink nélkül sehova nem megy...éjjel nappal kenegeti magát meg minden...SZERINEM AZÉRT EZ NÁLAD NEM IGY VAN! nemtudom, én arra gondolnék a helyedben, hogy vannak nálam rondább emberek, akiket ez nem érdekel...nem igaz? tudod Te is hogy igy van:) próbáld leküzdeni magadban, szerintem nem vagy ronda csak szeretnél "még szebb lenni"...gondolj arra hány ember van olyan aki ha lemegy a bányába a szén feljön:P olyan rondák s nem érdekli õket megvannak köszönik szépen, élik a maguk életüket...boldogan. Ne ahard megkeseriteni ezzel se a magad se a barátod életét! tudom h szigorúan hangzik, de érdemes meggondoljad, és nem lesz könnyû, de megéri meglátod...Üdv, már harmadszor:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! :) És bocsi, ha úgy tûnt, h nem azt látnám, h segíteni akarsz.. köszi szépen, csakhát tényleg nem ilyen egyszerû :( De igazad van, uralkodnom kell ezen a beteges hiúságon, különben rámegy a kapcsolatom.

Van egy barátom, aki úgymondván depis. Most segítséget kért tőlem, hogy segítsek neki rendbe hozni az életét újra, már Drog! -ozik, vagdossa magát, és ivott is. A barátait elveszítette. Mivel kezdjem?

Legjobb válasz: Hát nehéz út vár rá, valóban borzalmasak a megvonási tünetek, nekem is volt egy hasonló haverom. Aztán a következõ szörnyûség majd az lesz, amikor elviszed a megfelelõ adiktológiai helyre, és ott meg attól függõen adnak neki X mennyiségû akármit, hogy aznap mennyire tömi meg az orvos zsebét. Ezt is tõle tudom, undorító. Tény, hogy egyedül nem megy, ez amolyan alapelv, de persze tudni kéne mirõl van szó pontosan, na meg aztán ha olyanaz eset, akkor akár életveszéllyes állapotba is kerülhet a megvonás miatt. DE tudok ellenpéldáról is, amikor már a 20-dik orvosban csalódva anyuci és lánya elhatározták, hogy a lány anyuici segítségével szokik le és sikerült. Hát nézd, felelõtlenség lenne bármit tanácsolni anélkül, hogy tudnánk pontosan mi mennyi, de egy biztos: nagyon nehéz, szóval sok erõt! Sajnos a magyar társadalom ezt még nem tudja betegségként kezelni, csak megvetéssel, na ezzel meg aztán mindent elér, csak segítséget nem nyújt, ez is egy tény. Van egyébként számos úgymond leszoktatóhely az országban, de annyira nem ismerem õket, hogy ajéánljam bármelyiket is. Egyiket ismerem csak jobban, na azaok jajde jónak tartják magukat, de aztán semmirõl nem szól minthogy azt hiszem 10 vagy 12 napos leszoktató kúra, már amit õk annak neveznek, több mint 1 millió Ft szállodai körülmények közöt, ennyi. Állami elvonóba menni úgymond az meg hát .. kétesélyes. Sok sikert! Nem lesz könnyû dolgotok, de egy biztos: ha maga mellett tudhat téged mint barátot, az már önmagában egy nagy segítség! Tamás

Hát nehéz út vár rá, valóban borzalmasak a megvonási tünetek, nekem is volt egy hasonló haverom. Aztán a következõ szörnyûség majd az lesz, amikor elviszed a megfelelõ adiktológiai helyre, és ott meg attól függõen adnak neki X mennyiségû akármit, hogy aznap mennyire tömi meg az orvos zsebét. Ezt is tõle tudom, undorító. Tény, hogy egyedül nem megy, ez amolyan alapelv, de persze tudni kéne mirõl van szó pontosan, na meg aztán ha olyanaz eset, akkor akár életveszéllyes állapotba is kerülhet a megvonás miatt. DE tudok ellenpéldáról is, amikor már a 20-dik orvosban csalódva anyuci és lánya elhatározták, hogy a lány anyuici segítségével szokik le és sikerült. Hát nézd, felelõtlenség lenne bármit tanácsolni anélkül, hogy tudnánk pontosan mi mennyi, de egy biztos: nagyon nehéz, szóval sok erõt! Sajnos a magyar társadalom ezt még nem tudja betegségként kezelni, csak megvetéssel, na ezzel meg aztán mindent elér, csak segítséget nem nyújt, ez is egy tény. Van egyébként számos úgymond leszoktatóhely az országban, de annyira nem ismerem õket, hogy ajéánljam bármelyiket is. Egyiket ismerem csak jobban, na azaok jajde jónak tartják magukat, de aztán semmirõl nem szól minthogy azt hiszem 10 vagy 12 napos leszoktató kúra, már amit õk annak neveznek, több mint 1 millió Ft szállodai körülmények közöt, ennyi. Állami elvonóba menni úgymond az meg hát .. kétesélyes. Sok sikert! Nem lesz könnyû dolgotok, de egy biztos: ha maga mellett tudhat téged mint barátot, az már önmagában egy nagy segítség! Tamás
Nézd, ha szúrja magát, akkor ez nem úgy megy, hogy egyik napról a másikra csak úgy eldobja sajnos. Az már komolyabb dolog, igazat mond, ha azt mondja, hogy nem tudja megtenni, hogy kihagy egy adagot, mert baromi szarul lesz azonnal, szóval hidd el, ez nagyon nehéz kérdés. Én nyugati országban vettem részt ilyen ismertetõ konferencia akármin, és ott egyetlen megoldásként a nagyon lassú, lépésrõl lépésre való csökkentést tartották az egyetlen módszernek, hogy úgy le tudjon valaki jönni, hogy talán nincs annyira rosszul a megvonás miatt. Csak az a baj, hogy a visszaesési statisztika meg egy horror, mondhatni szóval, hogy nem mûködik. Hát szomorú, de ha szúrja magát, ott olyan folyamatok zajlanak le, hogy pokol lesz ha abba hagyja. Pedig abba kéne ... de eddig keveseknek sikerült ssjnos, bármit is mutatnak bizonyos kozmetikázott satisztikák .... Ezért is tartják, hog ytünetmentesnek talán lehet lenni, de ebbõl meggyógyulni soha nem lehet, ez a függõség, a vágy örökre megmarad aki tudja milyen. Hát nem vidítalak fel, de ez az igazság. Szóval ha a lépésrõl lépésre módszerrel sikerül netán ... csak azt tudom én ajánlani a saját ismereteim szerint. És idõben kellene elkezdeni, mert tudod aztán tönkre vágja az egész szervezetet, a veséktõl kezdve a szivet ... És arról nem beszélve, hogy pont egy elismerte addiktológus mondta, hogy egy hirtelen megvonás egy keményebb "tûs" drogos esetében akár az életébe is kerülhet egy infarctus formájában, szóval óvatosan szabad ezzel bánni, csak a legszomorúbb az, hogy ebben az országban tulajdonképpen nem létezik megfelelõ hely ennek a kezelésre, megoldására. Tényleg nem tudom mit csináljatok, de pár hetes radikális környezetváltás és ott pedig lépésrõl lépsére lecsökkenteni naponta amig el nem fogy, na így talán el lehet érni, hogy rossullét nélkül leálljon. Végül is a metadonnal is ezt csinálják, az egy dolog, hogy nem mûködik a módszer egyéb tényezõk miatt sajnos, de ez az egyetlen elismert módszer. Na és vigyázat, mert persze a túladagolás is egy nagy veszély, de legalább ilyen veszély a hirtelen megvonás is, egyszerûen belehal, totális keringésösszeomlás a minimum de mondom infarctus is bejöhet simán akár huszonévesen is ... Sok sikert!
Pszichoterápia.
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Avval, hogy elkíséred orvoshoz és utána támogatod a gyógyulás útján. Egyedül nem fog menni, ne számíts rá. Szörnyûek a megvonási tünetek, orvosi segítség kell hozzá.
Jó, azért ezt nem lehet így leegyszerûsíteni, amíg egy füves cigirõl van szó, addig persze én se látom olyan komolynak a problémát. Na de egy masszív heroinista vagy kokainista bizony ha megvonják tõle, élertveszélyes elvonási tüneteket tud produkálni, mint pl. teljes keringésösszeomlás, szívritmus-zavarok, tehát nem egyszerû na. Tamás
A kérdező hozzászólása: hát ez így tényleg igazz, és így már akár biztos is lehetek benne, hogy akárhogy megígérte nekünk, õ attól még a hátunk mögött folytatja.... de régebben csinált olyat, hogy begyógyszerezte magát, és az orvos mondta, hogy az volt az egy szerencséje, hogy nem éhgyomorra szedte be õket! köszi szépen, így már méylyebben átdudom gondolni az egészet:)
A kérdező hozzászólása: Rendben, ezt lehet hogy kipróbáljuk, köszi szépen!! A pénz meg nála nem hiszem, hogy olyan nagy gond lenne, mert nagyon sok pénzük van. De errõl elbeszélgetek még úgyis vele, és megpróbálom leszoktatni, ahogy csak tudom :)

15 éves a fiam. elváltam. van egy barátom elakarok költözni a barátomhoz de a kisfiam nem akar velem jönni nem tudom miért hanem az apjához akar menni. mit csináljak? nem velem van baja nem a barátommal mert jól megvannak.

Legjobb válasz: meg kéne kérdezni a 15 éves gyereket hogy miért is akar oda menni? és nem mindegy nem te hagyod el. ha az apa normális és tud róla gondoskodni akkor lehet hogy veletek van egy hetet apával meg a másikat. amúgy a fiad szemében ti most egy turékolo pár vagytok.

meg kéne kérdezni a 15 éves gyereket hogy miért is akar oda menni? és nem mindegy nem te hagyod el. ha az apa normális és tud róla gondoskodni akkor lehet hogy veletek van egy hetet apával meg a másikat. amúgy a fiad szemében ti most egy turékolo pár vagytok.
azt tedd amit ö jónak lát..ha ö az apjával szeretne lenni akkor legyen ott(15 évesen már képes dönteni)...hétvégenként vagy hétközben is veled lehet....én már csak tudom h mien rossz h ha a szüleim döntenek helyettem mert azt teszik ami nekik jo pl h veledmarad mert te úgy szeretnéd...és lehet h van baja a barátoddal (és szerintem nem akarja azt h az apja helyét vki más átvegye..lehet h nem mutassa ki )-én egy 15 éves lány vagyok a szüleim szintén elválltak
Ez nem igaz már elnézést az utolsó válaszadotól, igen egy anyának a gyermeke az elsõ, de azér mégiscsak éljen boldogtalan házasságba, ott még rosszabb lesz a gyerek sorsa, mer ott azt látja majd, hogy anyuék nem szeretik egymást, esetleg veszekednek, az meg a gyerekre lelkileg hat. Inkább váljanak el, de igy még a fiú tudja látogatni az édesanyját mint hogy "kárt" tegyen a gyerekbe.
Szerintem tudat alatt (vagy magának sem ismeri be az érzéseit) van benne egy kis sértõdöttség a "harmadik" féllel szemben annak ellenére hogy kedveli. Talán picit így tüntet az összeköltözés ellen. Lehet hogy nem is a barátoddal van baja, hanem azzal hogy összeköltöztök. A férjem szülei elváltak, amikor õ még kisgyerek volt. Az anyukája szeretett volna természetesen továbblépni, de õ eléggé féltékeny kisfiú volt, meg nylván duzzogott az új szereplõ ellen. "Megfenyegette" az anykáját is hogy akkor õ elköltözik az apukájához ha neki barátja lesz. Akkor leült vele beszélni az anyósom, hogy nézd kisfiam nagyon szeretlek és nagyon fájna ha így döntenél, de ha te így gondolod, akkor én ezt tiszteletben tartom és elengedlek apuhoz lakni. Természetesen nem hagyta ott az anyukáját, csak megtanulta, hogy azért anyunak is szüksége van a boldogságra.
Ez nagyon új neki, nem akar nagy változásokat, most biztos stresszes is egy kicsit, én nem tartom jó ötletnek az összeköltözést, ha nem akar menni.
akkor te se menj. mert egy jo anyának elsõ a gyermeke.
Szerintem gondolj bele a helyzetébe kicsit és megérted..joformán egy idegenhez akarod õt vinni, akivel lehet , hogy jól megvannak, mégis igaza van az elõttem szolonak, csak egy turbékoló pár vagytok a szemében, és senki enm akar gyertyatartó lenni..engedd az apjához vagy ne költözzetek.
én se akarok anyuval lenni azé mer apu engedékennyeb meg anyu mindik csak azt mondja hogy mindent kulturátan meg heklyesen meg nembirja ki hogy csak 3, 4es az átlagom mer nála mindennek tökélletesnek kell lenni apu meg olyan volt mint én és õ megérti a természetem és a cselekedeteimet!
A kérdező hozzászólása: kérdeztem de nem mondja meg vagy nem akarja
A kérdező hozzászólása: tudod érte harcoltam.rettentöen fáj hogy nem engem választ.most megy középbe és a suliba is jobban tudna járni tõlünk.normális az apja de szeretem a fiamat.tudom hogy elkell engedni de fáj

Van egy barátom és vannak a barátnőim, akik nagyon féltékenyek a pasimra, mert elvileg többet vagyok vele, mint velük, pedig ez nem igy van! Mit csináljak?

De a paim májusban megy el ezért egyre többet vagyunk egymással meg minden, de a barátn?imet ez zavarja nemtudom hogy mihez kezdjek v hogy mit csináljak de már nagyon elegem van. Nemtudom hogy mihez kezdjek de nemakarom se a barátn?imet se a barátomat elvesziteni! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Aki ilyenért megharagszik, nem barát. Értesd meg velük, hogy már nem sokat lehetsz a barátoddal... ha megértik, akkor barátok, ha nem...akkor...

Aki ilyenért megharagszik, nem barát. Értesd meg velük, hogy már nem sokat lehetsz a barátoddal... ha megértik, akkor barátok, ha nem...akkor...
Én is azona véleményen vagyok, hogy egy barátnak muszáj megértenie, hogy a te életedben a barátod a legfontosabb és nem õk. Hisz a barátok jó esetben kitartanak melletted egy életen át, de az életed mégsem velük éled majd, hanem a pároddal, a barátoddal. Azaz egy személlyel. Értesd meg velük, hogy a barátság nem feltétlen azt jelenti, hogy minden nap órákat vagytok együtt és állandóan hívogatjátok egymást. Egyébként mi lenne, ha több közös programot szerveznétek?
Annyi a lényeg, hogy irigyek! Le vannak [email protected]! Már bocsi a megfogalmazásért. Hidd el, tapasztalatból beszélek! Nekem is voltak barátnõim, azt hittem örökre barátnõk leszünk minden rendben lesz, erre lett egy barátom, ugye sokkal többet voltam vele, mint velük. Õk nem értették meg, sõt be is sértõdtek, meg nem is kedvelték a barátomat ( na vajon, miért nem... ). Hidd el ez szín tiszta irigység, az ilyenek nem barátok! Mi már nem vagyunk barátok, de megmondom, hogy sokkal jobban jártam így!! 18/L
Az a baj, hogy nem írtad le az arányokat [nagyjából egy héten mennyit vagy a pasiddal, mennyit a barátokkal, hány közös programot mondasz le a srác miatt]... Ha még normális szinten van a dolog, próbálj meg leülni a barátokkal, és elmagyarázni nekik, hogy kevés idõt tölthettek együtt májustól a barátoddal, így megpróbáltok minél többet együtt lenni, amíg lehet, de utána rájuk is fordítasz idõt... Viszont ha ténylegesen hanyagolod õket a barátod miatt [durva szinten], akkor ezen változtatnod kellene szerintem... Nem tudom, mennyi idõs vagy, de nem tûnsz huszonakárhánynak, az is lehet, hogy nem leszel örökké együtt a barátoddal, utána pedig nézhetsz, ha egyedül maradsz. Mert ezek után a haverjaid úgy éreznék, hogy csak pótléknak kellenek.
Én a másik oldal vagyok, azaz a bnõm pasiját nem bírom, és talán egy kicsit többez is van vele, mint velünk... Próbálok hozzászokni, de nekem (személyiség miatt talán) kicsit nehezebb... Az a baj, hogy nem is veszi észre, ha megbánt, vagy már megint nem jön velem sehova... De ez van, Próbálok vele együtt élni :)
A kérdező hozzászólása: Hát próbáltuk volna de nemjött össze mert a bnõim nemcsipik a pasimat(sõt idáig eggyetse)úgyhogy nemtudom mit tegyek...
... és figyeld meg, hogy legtöbben ugyanezt csinálják amikor lesz barátjuk, ami most nekik nem tetszik... Én tapasztaltam.

Van egy barátnõm, komolyabb kapcsolata még nem volt. Van néhány tulajdonsága, ami nem teszi vonzóvá. Van egy visszatérõ mondata, amit nem tudunk megfejteni. " Én feminista vagyok, nekem nem kell férfi, csak akarok magamnak egyet". Ez mit jelent?

Mikor összejövünk a barátnõimmel jószerivel csak neki nincs párja. Nem tudom emiatt van-e, de próbálja úgy beállítani a dolgokat, hogy mi nem vagyunk normálisak, "mert egy férfi lábtörlõi vagyunk". Ezt õ mondja így! Valóban az a feminzmus, hogy utáljuk a férfiakat?

Legjobb válasz: Nem. A feminizmusnak a férfiak utálatához semmi köze. A barátnõdnek lelki bajai vannak, pszichológus felkeresése javasolt.

Nem. A feminizmusnak a férfiak utálatához semmi köze. A barátnõdnek lelki bajai vannak, pszichológus felkeresése javasolt.
Én úgy tudom h a Feministák az egyenlõ jogokért harcolnak mint anno volt a szavazati jog vagy az egyenlõ bérek... Szó nincs itt a nemek utálatáról.
Vagy az anyukája tömte tele a fejét ilyen domina stílusban, vagy ezt a szöveget találta ki magának, hogy ne legyen számára kínos a helyzet. Maga ez a mondta teljesen értelmetlen, eleve a "nem kell" csak "akarok" elég nagy paradoxon. A feminizmus a nõi egyenjogúságért küzd, nem a férfiak ellen.
Az elsõ három válaszolónak teljes mértékben igaza van, a kedves kis barátnõd miatt jönnek a pasik a feminácizós szöveggel, utólag is kösz neki. Inkább keressen fel egy pszichiátert.
Szia! Nekem az a véleményem, hogy az idézett mondatban nem feltétlenül van pasigyûlölet, csak te/ti látjátok annak, mert szokatlanul hangzik. Persze csak az idézett mondat alapján írom ezt, azt nem tudom, hogy szokott-e mást, és milyen hangnemben mondani a barátnõd. Szóval a feministák szerint az emberi társadalomban eddig mindig a férfiak domináltak, azaz elnyomták a nõket, akik természet szerint viszont egyenrangúak a férfiakkal. Sok mai társadalomban is (pl. iszlám) a nõk alárendelt szerepben vannak. Ha belegondolsz, a nyelvünk is kifejezi a férfiak dominanciáját. Pl. a foglalkozásnevek (tûzoltó, orvos) a férfiakra vonatkoznak, ha nõt jelölsz velük, külön ki kell tenni, hogy tûzoltónõ. Vagy a megszólításoknál a férfiaknál az "úr" mindenhová kitehetõ, de az asszony nem: pl. tanár úr, igazgató úr, Kovács úr. Ezzel szemben a nõknek sokkal bonyolultabb a megszólításuk. Vagy nyelvészek megállapították, hogy a legtöbb szólásmondásban mindig a nõ van gonoszként feltüntetve. Vagy vannak olyan melléknevek, amik férfiakhoz téve semlegesen hatnak, a nõknél viszont pejoratívak (az angol host semleges, de a nõi hostess már pejoratív). A nyelvészetben bizonyított tény, hogy mindenek azért vannak, mert a gondolkodásunkban régóta a férfiak dominálnak, a nõk pedig ehhez képest alárendelt viszonyban vannak. Most nyelvészeti szempontból közelítettem meg a kérdést, de remélem, érted, mire gondolok. Pl. a feministák ma már ilyenekért küzdenek, hogy a nyelvben se legyen negatív megkülönböztetés (a társadalmi egyenlõséget már nagyrészt elérték). Ez valóban nem feltétlenül férfi-ellenes, de vannak olyan szélsõséges feministák, akik férfiellenesek is lehetnek... De ezek szerintem lezbik :D Szóval, ha a barátnõd mondatát kell elemeznem nyelvészetileg... :D Akkor azt lehet róla megállapítani, hogy sok olyan kifejezés van, hogy a "férfi birtokolja a nõt", "magáévá teszi", a nõ pedig "odaadja magát a férfinak", a férfi "elveszi a nõt", a nõ "hozzámegy" a férfihoz. A feministák számára ezek is kiverik a biztosítékot, mert a férfiak dominanciáját sugallják. Ha a barátnõd azt mondja, hogy nem kell neki férfi, ezzel azt fejezi ki, hogy nem kell neki ez a hagyományos férfi-nõi szerep. Az "akarok" szóval pedig azt fejezi ki, hogy õ az aki akarja a férfit, tehát nem a férfi teszi magáévá stb., hanem õ akarja ezt. Vagyis a barátnõd valószínûleg nem fogadja el azt, hogy a férfiak udvarolnak, a nõket horogra akasztják stb., hanem egyenrangúságot szeretne. Nem azt akarja, hogy egy pasi találja meg õt (mert az megalázó szerinte), hanem õ akar fogni egy pasit, nem vad akar lenni, akire a pasik vadásznak, hanem õ akar pasira vadászni stb. Remélem érted. Ez nem pasigyûlölet. Persze, lehet nincs igazam, és lehet, tényleg gyûlöli a pasikat, ahogy elõttem írták. De ha gyûlölné, nem akarna magának pasit. Egyébként én nem csípem a feministákat, soha nem kéne nekem ilyen csaj, csak leírtam azt, amit gondolok és tudok róluk, a kérdésedre válaszolva. A nyelvtani példákat öszefoglalva (amikor a nyelv által fejezzük ki, hogy a férfiak dominánsabbak, a nõk alávetettek) szexizmusnak nevezzük.
Az elõttem szólónak maximálisan igaza van. Nagyon helyes a nyelvtani megközelítése az adott témára. A nyelvünk szavaink sokat elárulnak rólunk. És igen ezzel a mondattal az alárendeltséget utasítja vissza. A feministákkal csak az a bökkenõ, hogy átestek a ló másik oldalára. Sajnos már ott tartanak, hogy teljesen ellehetetlenítik a férfiakat. Sok esetben már az is szexuáli zaklatás ha csak megnézed a lányt. Ha feljelent még le is csukhatnak. Ezzel sok nõ vissza is él. És általában mindig a nõnek hisznek. Az egyenjogúság jó dolog, de a nõk már túlzásba viszik. Ha valakinek már volt nõi és férfi fõnöke is az tudja mirõl beszélek.

Van egy barátom, teljesen jó fej, de az ő barátai furák, mondhatni ízetlenek, ismerős szitu?

a másik eset az mikor a gyerek szintén jó arc ,de a barátai nagyon lazulós,bunkó,káromdodós,partyface

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan hogy érted... ha jártok úgy barátod akkor csak simán mondd meg neki hogy te jobban szeretnél vele kettesben lenni és nem a barátaival, esetleg alakíthatod is úgy a dolgokat. Ha barátság akkor viszont kényesebb a kérdés, érdemes olyan programokat szervezni vele amiken a haverjai nem vennének részt. Vagy a másik lehetõség hogy megpróbálsz megbarátkozni a haverjaival.

Nem tudom pontosan hogy érted... ha jártok úgy barátod akkor csak simán mondd meg neki hogy te jobban szeretnél vele kettesben lenni és nem a barátaival, esetleg alakíthatod is úgy a dolgokat. Ha barátság akkor viszont kényesebb a kérdés, érdemes olyan programokat szervezni vele amiken a haverjai nem vennének részt. Vagy a másik lehetõség hogy megpróbálsz megbarátkozni a haverjaival.
Szerintem a barátod sem nagyon különbözik a barátaitól.Vigyázz mert késõbb megbánod. Az alma nem esik messze a fától, fõleg , ha kissé romlott.
A kérdező hozzászólása: nem , de pont azért a barátom , mert nem olyan partyface meg beszolós csávó ahogy én sem:(
A kérdező hozzászólása: haver szinten vagyok a barátaival ugye a legtöbb ember nem is barátkozik ilyennel akinek izetlenek a barátai, de a gyerek viszont jó arc

Van egy barátom, szeretem meg minden de van valaki mellette akit nem tudok elfelejteni. Baj ez?

Legjobb válasz: Nah en pont ebben a helyzetbe voltam 1 honapja.Volt egy pasim,szerettem meg minden,egy bulin megjelent az ex pasim,osszeszorult a szivem es legszivesebben elbujdostam volna vele....vegul annyira bantott a lelkiismeret h m,eg mindig erzelmek kotnek az exemhez,hogy szakitottam a baratommal...kiderult h az exemnek egy eleg tartos kapcsolata van...kepbe jott egy 3dik srac es igy mind a 2 exemet sikerult elfelejtenem :) a 3dik lett a legjobb valasztas ;) 18/L

Nah en pont ebben a helyzetbe voltam 1 honapja.Volt egy pasim, szerettem meg minden, egy bulin megjelent az ex pasim, osszeszorult a szivem es legszivesebben elbujdostam volna vele....vegul annyira bantott a lelkiismeret h m, eg mindig erzelmek kotnek az exemhez, hogy szakitottam a baratommal...kiderult h az exemnek egy eleg tartos kapcsolata van...kepbe jott egy 3dik srac es igy mind a 2 exemet sikerult elfelejtenem :) a 3dik lett a legjobb valasztas ;) 18/L
Ha a volt pasid az az illetõ, akkor kevésbé gáz. Mivel gondolom ahogy mélyül a kapcsolat, úgy fog halványulni az õ emléke. Viszont ha a párod mellett más pasiról fantáziálsz, álmodozol, akkor nem sok kell, hogy meg is csald...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!