Találatok a következő kifejezésre: Van egy akváriumunk és van benne (24 db)

Van egy 50 literes akváriumom benne egy kárásszal. Milyen másik hal illene hozzá? ( még mielõtt valaki piszkálódna, nagyon jól megvan benne a hal már több éve és szépen fejlõdik)

Legjobb válasz: Mivel már a meglévõ haladnak is kevés ez a hely, semmi más nem kéne mellé. Ha szépen fejlõdne, már el sem férne 50 literben.

Mivel már a meglévõ haladnak is kevés ez a hely, semmi más nem kéne mellé. Ha szépen fejlõdne, már el sem férne 50 literben.
Csinálj egy pici kerti tavat. Ha ügyes vagy akkor nem kerül sokba. Több halat isvtudsz bele tenni és sok örömed lesz benne. 50 l kevés 1 kárásznak
Ha tényleg kárász, több év alatt akkorára nõtt volna, hogy egyet csap a farkával és az akvárium túlsó végén találja magát. 20-30 centisre bõven megnõ.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lehet nem tetszik, hogy mindenki azt fogja mondani kicsi neki az 50 liter. Ha logikusan belegondolsz egy 50 literes akvába 3-5 grammos halakból tesznek 10 darabot, ha egészséges szép akvát szeretnének. A 30 grammos nagytestûnek számító halak már 100 liter fölötti akvába valók, de ott is figyelni kell a vízcserére, nitrogén vegyületekre. Szerinted egy akár 3000 gramm test tömeget elérõ halnak elég lehet az 50 liter? " nagyon jól megvan benne a hal már több éve és szépen fejlõdik" Óriási kínzás neki, vagy éhezteted, vagy a sok számára mérgezõ anyagtól nem tud megnõni. Kb olyan mintha neked a gázkamrába hordják a sütit és mosolyognak rád, hogy de faxa neked. Lepontozhatsz bárkit, nem változtat a tényeken, ekkora hal, ekkora medencében, egyenlõ az állatkínzással.

Van egy 200l-es akváriumunk és van benne egy 20cm-es cápaharcsa és egy szintén 20cm-es legyezőfarkú aranyhal, ja és egy kis páncélos harcsa. Milyen halat vagy halakat lehetne még hozzájuk berakni az akváriumba?

A többi hal kipusztult,(kiöregedtek) már régebben. Ezekhez szeretnék venni valamilyet. Csak nem tudom milyet, mert a kis halakat megeszik, gondolom a cápaharcsa. Segítsetek!

Legjobb válasz: Szia,ez nagyon egyszerü,elmész egy díszállat kereskedésbe és megkapod rá a választ.

Szia, ez nagyon egyszerü, elmész egy díszállat kereskedésbe és megkapod rá a választ.
A páncélos harcsának vegyél még min. 4 társat mert csapat hal.Még egy tanács ne veygél apró halakt pl.:neonhal mert megeszi az aranyhal de ez azért is rossz ötlet mert az aranyhal meg a páncélos harcsa melegvizi/dél-amerika/ de az aranyhal hidegvizi/ázsia/.Szóval a páncélost vagy az aranyhalat kivenném/a cápaharcsárol nem tok sokat/...
Szerintem mindenféle sügért is vehetsz bele azok a legszebb halak és megvan az aranyhallal is :D Vitorlás meg nád sügér legszebb állat(L)

A barátomnak van egy 4l-es akváriuma, és tart benne egy bettát. Mit tanácsoljak neki?

mit

Legjobb válasz: Hagyjon fel örökre az akvarisztikával és költözzön be hátralévõ életében a WC-be. Ez a legjobb tanács amit adhatsz. Üdv,

Hagyjon fel örökre az akvarisztikával és költözzön be hátralévõ életében a WC-be. Ez a legjobb tanács amit adhatsz. Üdv,
egy Bettának is minimum 20-25 literes akvárium kell az enyém már 3 éve abban él egyedül és imádja, 20 liter alatt nem tartunk Bettát, kínzás szegénynek, amit a boltokban látni a befõttesüvegek és egyéb gyufásdoboznyi helyek amikben tartják õket állatkínzásnak minõsülnek, ne legyen etalon! ne tartson a barátos halat ha nem tudja biztosítani a megfelelõ helyet számára
Hogy fotózza le és küldje el a fotót az állatvédõknek.
Legyen aza 20 liter inkább 30. Állatvédelmi törvényben foglaltak alapján, nem tarthatsz gerinces állatot 30 liter alatt. Azt tanácsold neki, ha elpusztult húzza le a WC-n, és többé ne vegyen halat, max pontyot sütni!
Tegyen bele még kettõt meg egy kis fûszert és kész a ruszli. A 4l-es az nem is akvárium, hanem befõttesüveg... :/

Van egy 120 literes akváriumom benne 14 hallal. Szeretnék bele még venni neonhalat és 1 fiu és 2 lány bettát, (nincs vizmelegitőm)?

Legjobb válasz: A black molliknak 25 fok kell, mert elég könnyen meg tudnak fázni. Esetleg zebradániót, vagy plattit lehetne még tenni a hal mixbe.

A black molliknak 25 fok kell, mert elég könnyen meg tudnak fázni. Esetleg zebradániót, vagy plattit lehetne még tenni a hal mixbe.
Mit csipkednek ki? Koronás bettám van már lassan másfél éve. Esküszöm holnap rakok róla fel képet. 130 literben van guppikkal, xifókkal, neonokkal, anci-val, tokrátum harcsával, és üvegsügérrel. Volt elejébe két vitorlásom, (már tudom hogy hülyeség volt) de még a vitorlások sem tudták megcsipkedni, pedig minden este ment a harc az alvóhelyért. Sok búvóhely kel hogy legyen, meg szerencse. Nõstény betta ha kevésnek érzi a helyet, akkor lehet hogy ragadozó lesz.
Víz melegítõ már igazán nem nagy pénz!Pláne ha elkezdesz akvarisztikával foglalkozni akkor elõbb a hozzá szükséges dolgok legyenek meg és majd csak utánna az élõlények!Ha belekezdesz valamibe akkor csak úgy ha van is rá pénzed mert egy hobbi sem olcsó!Itt meg élõlényekrõl beszélünk!Kérdés még anniy lenne hogy 14 hal az rendben de milyen halak? mert neonhalból is legalább 8-10 kéne...
Még azt sem tudod milyen halaid vannak...? Nincs több kérdésem.
bettát biztos nem raksz bele, nagy eséllyel nem fogja elfogadni a többi hal, szétcsipkedi az úszóját..tök mindegy milyen hal vagy ki mit mond, ne mviccböl vannak még az állatkereskedésben is külön akvráiumban.. halak árából meg egy normális felszerés kéne elöbb (vizmelegtö pl )
A kérdező hozzászólása: Van benne 3 klack molly, 2 xifo és 1 nagy algaevõ, 3malabári dánio, égy szép algaevõ, még két más fajta xifo, és két nemtom milyen hal. Amugy ha olyt amit akérdésbe irtam nem tehetek bele akkor még milyet vegyek...?
A kérdező hozzászólása: Bocs nem oly hanem olyat..
A betta nöstények párválasztok ezért ha nem tetszik nekik a hím akkor szét tépik! Ezért inkáb csak lányokat vagy csak 1 fiút tartsál, de azért megpróbálhatod tenyészteni habfészket raknak, de ha nem sikerûl és össze ugranak akkor szed ki õket mert hidd el mert én is ígyjártam az enyémel :( :(

Van egy 25literes akváriumom 5apró hal él benne és egy guppi, van benne szűrő/levegőztető a víz mégis hamar bealgásodik és a növények sehogyse akarnak megélni benne. Az algagátló nemsegít. Mit tegyek a növények és a viíz tisztasága érdekében?

Legjobb válasz: Növények ápolásásra:Nekünk 30ml-es haldoktorunk van azonbelül is növénytápoldat.Egy kupaknyit kell rakni 25literenként,mi havonta cseréljük a vizet,és akkor öntünk bele ilyet.és 4hónapig kitart,akkor neked 7-8ig kifog,és 2-300ft.Ezekmellett gondolom van neoncsõved is(csakmert nemírtad)ez 8-10óráig égjen,illetve víz tisztításakor érdemes visszavágni a növények gyökerét,az elhalt leveleket leszedni,illetve ha túl elburjánzik,akkor kettévágni,illetve 2-3szárat levágni,és kigyökereztetni egy üvegben,és következõ cserénél beültetni(nem mindegyik fog kigyökerezni,van amelyik elrohad) Alga ellen:Van egy algaevõ hal,hétköznapibban tisztítóhal,ami nekem az 50-55literes akváriumban fél éve rendben tart mindent.Megeszi a lehullott kajamaradékot,az akvárium falát szépen letisztítja,és a köveket is rendben tartja,úgyszintén a mûnövényeket,stb. /pici cutte/

Növények ápolásásra:Nekünk 30ml-es haldoktorunk van azonbelül is növénytápoldat.Egy kupaknyit kell rakni 25literenként, mi havonta cseréljük a vizet, és akkor öntünk bele ilyet.és 4hónapig kitart, akkor neked 7-8ig kifog, és 2-300ft.Ezekmellett gondolom van neoncsõved is(csakmert nemírtad)ez 8-10óráig égjen, illetve víz tisztításakor érdemes visszavágni a növények gyökerét, az elhalt leveleket leszedni, illetve ha túl elburjánzik, akkor kettévágni, illetve 2-3szárat levágni, és kigyökereztetni egy üvegben, és következõ cserénél beültetni(nem mindegyik fog kigyökerezni, van amelyik elrohad) Alga ellen:Van egy algaevõ hal, hétköznapibban tisztítóhal, ami nekem az 50-55literes akváriumban fél éve rendben tart mindent.Megeszi a lehullott kajamaradékot, az akvárium falát szépen letisztítja, és a köveket is rendben tartja, úgyszintén a mûnövényeket, stb. /pici cutte/

Van egy 30-40L akváriumom 8 Guppi 4 tapadóharcsa van benne és már vártam a kishalakat mert láttam nagy a hasuk ma nézem az akváriumot és már láttam benne őket szerintetek ha benne hagyom a kishalakat megeszik vagy rakjam külön?

Legjobb válasz: Megeszik õket elég hamar, pláne ha ilyen zsúfoltság van. Rakd külön, de valószínûleg ilyen körülmények között nem fog sok megmaradni.

Megeszik õket elég hamar, pláne ha ilyen zsúfoltság van. Rakd külön, de valószínûleg ilyen körülmények között nem fog sok megmaradni.

Milyen halakat telepíthetnék még? Van egy 30literes akváriumom és van benne 4neonhal, 2algaevő, 2guppi, 1betta.

Kevesen vannak és nem mutat az akvárium, szeretnék szép, felt?n? szín? halakat, de nem tudom miket t?r meg a betta. Tudom a bettát nem lenne szabad együtt tartani más halakkal, de rám maradt.

Legjobb válasz: Hm... Ha neked nem elég szép egy betta neonokkal, akkor ne haragudj de benned van a hiba. Gyönyörû halak. Kevesen vannak? 30 literre? Az ancistrusoknak alapból 90 liter kellene, ha Oto-król van szó, akkor még éppen elmegy. Más halat sem a mérete, sem a társíthatóság miatt nem telepíthetsz már bele. Inkább szép növényekkel dobd fel. Esetleg ha az ancikat elajándékozod, akkor néhány garnélával színesítheted az élõvilágot. És inkább kevesebb fajból kellene több, például guppik helyett még 2-3 neon. Jobban érzik magukat és jobban is mutatnak.

Hm... Ha neked nem elég szép egy betta neonokkal, akkor ne haragudj de benned van a hiba. Gyönyörû halak. Kevesen vannak? 30 literre? Az ancistrusoknak alapból 90 liter kellene, ha Oto-król van szó, akkor még éppen elmegy. Más halat sem a mérete, sem a társíthatóság miatt nem telepíthetsz már bele. Inkább szép növényekkel dobd fel. Esetleg ha az ancikat elajándékozod, akkor néhány garnélával színesítheted az élõvilágot. És inkább kevesebb fajból kellene több, például guppik helyett még 2-3 neon. Jobban érzik magukat és jobban is mutatnak.
Esetleg egy képet nem töltenél fel? Kíváncsi vagyok rá, mi nem tetszhet benne...
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.képet feltölteni nem tudok. a guppykat megpróbálom odaadni vkinek és neonból veszek még párat, ahogy javasoltad.azért nem mutatnak a neonok mert elbújnak.szerinted miért?a betta miatt, vagy kevés a növény?mert kevés.ha több háttérnövény lenne talán nagyobb biztonságban éreznék magukat és többet kimerészkednének?
Hát mivel rajhalak igen, kevésbé stresszesek, csak csapatban érzik jól magukat, kevesen védtelenek, összezavarodottak. A bettával nincs bajuk, jól társíthatóak. Viszont ha állandóan bújkálnak, az már betegség jele is lehet, figyelj oda rájuk. Ha félnek, a betegségekre is fogékonyabbak. Növényrõl meg annyit, hogy minden akvárium, minden hal egy szépen betelepített, gondozott akváriumban mutatja meg igazi pompáját.
Feltûnõ színû pl a platti. Az fõleg piros-fekete-sárga keverék színekben pompázik.

30 l az akváriumom de magasan van és nehéz a vizet cserélni benne. H lehet megoldani? És milyen sűrűn cseréjem a vizet (nincs víztisztítóm) 4 hal van 3 kicsi és egy nagyobb benne?

Legjobb válasz: Én leszívóslaggal szoktam. Az leszedi az aljzatról a trutyit. Az jó lenne neked is, ha magasan van. Csak beleteszed az egyik végét az akiba, a másikat a vödörbe, megrázogatod, és leszívja. Így nehéz megmondani, milyen gyakran cserélj vizet. Pl. ha növények vannak, ritkábban kell. Szerintem 2 hetente a negyedét jó lenne, mivel nincs levegõztetõ. De majd jönnek a profik, õk megmondják. :)

Én leszívóslaggal szoktam. Az leszedi az aljzatról a trutyit. Az jó lenne neked is, ha magasan van. Csak beleteszed az egyik végét az akiba, a másikat a vödörbe, megrázogatod, és leszívja. Így nehéz megmondani, milyen gyakran cserélj vizet. Pl. ha növények vannak, ritkábban kell. Szerintem 2 hetente a negyedét jó lenne, mivel nincs levegõztetõ. De majd jönnek a profik, õk megmondják. :)
Sokan tartanak így halakat, sajnos. Ez nem akvarisztika.Én azt írom le amit tenned kéne és a többi már a te dolgod.Egy 30Literes aksiba, kell egy belsõ szûrõ.A víz 20%-át kell lecserélni hetente, állott vagy klórtalanított kb azonos hõfokú vízre.A szûrõt két- három hetente kell kimosni és ezt mindig a leszívott vízben történjen. Sohasem szabad teljesen kimosni, a bomlasztó baktériumok miatt.Kétszer- háromszor kinyomod a szivacsot és mehet vissza.Ez a minimum, ami kell a haltartáshoz.Ha ezeket a feltételeket nem tudod biztosítani, csak bosszúságot fog okozni.Minél jobb minõségû a szûrõd, annál ritkábban kell cserélned a vizet.Lehet, hogy majd erre írják, hogy nálam sincs szûrõ és a vizet is havonta cserélem és mégis jól vannak.De az akvarisztika nem errõl szól.Innentõl már a döntés a tiéd.Sok sikert.SN.
Amíg nincs szûrõd, addig a víz 30%-át cseréld le, a fent leírtak szerint.Állott, vagy klórtalanítóval kezelt vizet használj.SN.
Még egy- két fontos dolog.Csak keveset etess, és a vízcserék során, próbálj minél több ázalékot leszívni a talajról. Ha a csõ végét, a talajhoz közelíted, felszívja az üledéket.SN.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ akarok venni szûrõt majd csak azért kérdeztem addig mit csináljak=)

Múlthét szerdán betelepített akváriumom aljzatán átlátszó nyálkaszerű réteg képződik egy pár helyen ez mi lehet és ez rossz? Eddig csak egy anci van benne.

Legjobb válasz: Milyen talajod van? Lehet, hogy csak a benne maradt szerves anyagokat pusztítják a bacik, nekem is volt ilyen sima homokon, meg vasfán. Ha nem tetszik, talajporszívózáskor leszívhatod, de vissza fog jönni még párszor. Aztán magától elmúlik, ahogy elfogy a szerves anyag. Nem ártalmas, sõt, az anci lehet bele is kostól. Nem lesz baja tõle, de lehet, hogy felkavarja és akkor már elég undi, ha a vízben úszkál a trutyi.

Milyen talajod van? Lehet, hogy csak a benne maradt szerves anyagokat pusztítják a bacik, nekem is volt ilyen sima homokon, meg vasfán. Ha nem tetszik, talajporszívózáskor leszívhatod, de vissza fog jönni még párszor. Aztán magától elmúlik, ahogy elfogy a szerves anyag. Nem ártalmas, sõt, az anci lehet bele is kostól. Nem lesz baja tõle, de lehet, hogy felkavarja és akkor már elég undi, ha a vízben úszkál a trutyi.

Van egy 30 literes akváriumom és van benne 5 db neon hal és 5 db guppi és egy algaevő és pici csdigák ez így jó?

Legjobb válasz: Ez kicsi ennyi és ilyen halnak. Esetleg a guppiból tarthatsz 4 db-ot.

Ez kicsi ennyi és ilyen halnak. Esetleg a guppiból tarthatsz 4 db-ot.
ja meg a csigák maradhatnak persze. algázóbol is csak a törpe szívóharcsát tarthatod ekkora akváriumban.
milyen algaevõ pici algaevõharcsa? de tényleg sok
A kérdező hozzászólása: az utolsó nak azt üzenem h azért hasonló az amit küldött mert azt is én kérdeztem meg.
mondd már el h mi az a totty...
és most akkor mi van ?? mert nem hiszem hogy vettél egy 30 literest kb 30 perc alatt és -Van benne 2 db neon, 2 db guppi, 1 db nano, és 11 totty, és egy algaevõ, és pici csiga -van benne 5 db neon hal és 5 db guppi és egy algaevõ és pici csigák ez így jó MOST MELYIK VAGY 1ÁLTALÁN VAN AKVÁRIUMOD
A kérdező hozzászólása: A 20 literes a barátnõmè! Ez az enyèm! Most 5 db guppi van benne ès ennyi!
A kérdező hozzászólása: A totty meg a molly
Sajnos ez is borzasztó. Az 5 guppinak pont jó a 30 liter, de íme a neon: http://diszhal.info/Paracheirodon_innesi.php Csapathal, és ha kevesebbet is vennél, 70-80 liter alatt nem tartható.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!