Találatok a következő kifejezésre: Van egy akivel közös (110 db)

Ha egy ikerház két külön lakása és a telek, amelyen épült közös tulajdonban van és csak használati szerződés alapján van megosztva, akkor, hogyan lehet eladni valakinek a tulajdoni hányadát?

Ha valaki eladja a közös tulajdonban lévő rá eső részét, akkor az egész ingatlan (két lakás, és az egész telek) árát kell alapul venni, vagy a használati szerződésben rögzített, az eladó által használt részt? Tehát mivel közös tulajdonban van mindkét lakás, ha valaki eladja a tulajdoni hányadát (pl. 1/2 tulajdoni részét), ez esetben törvényileg tulajdonképpen a két lakást együtt adja el az egész közös telekkel, amely egész ingatlant ő közösen tulajdonol valakivel, vagy csak a használati szerződésben szereplő, általa használt lakást és telekrészt? Ezzel összefüggésben pedig, ha az eladást követően utólag a nav árat akar emelni, akkor a közös tulajdonban lévő egész ingatlant és az egész telek területét veszi alapul (tehát a két lakást az egész telekkel), vagy szintén csak a használati szerződésben szereplő, az eladó által használt telekrészt és lakást mérhetik és értékelhetik fel?

Legjobb válasz: Az osztatlan közös tulajdonban lévõ tulajdonrészt ugyanúgy lehet eladni, mint az önálló ingatlant. Annyiban tér el, hogy osztatlan közös tulajdonos esetén a tulajdonostársaknak elõvételi joguk van és szerzõdéskötéskor a szerzõdés feltételeinek - különösen az árnak - az ismeretében nyilatkozni kell az elõvételi jogról való lemondásról. Ezért a szerzõdésben a ténylegesen kikötött árat kell rögzíteni, mert ha egy alacsonyabb feltüntetett ár esetén a tulajdonostársnak megéri megvenni az eladásra kínált tulajdoni hányadot, akkor az eladó bukhat. A NAV a saját tulajdoni hányad értékét vizsgálja, ebbe beleszámítja a lakás, a telekrész értékét, tehát az értékmegállapítás nem a teljes ingatlanra, hanem csak az adásvétel tárgyát képezõre történik.

Az osztatlan közös tulajdonban lévõ tulajdonrészt ugyanúgy lehet eladni, mint az önálló ingatlant. Annyiban tér el, hogy osztatlan közös tulajdonos esetén a tulajdonostársaknak elõvételi joguk van és szerzõdéskötéskor a szerzõdés feltételeinek - különösen az árnak - az ismeretében nyilatkozni kell az elõvételi jogról való lemondásról. Ezért a szerzõdésben a ténylegesen kikötött árat kell rögzíteni, mert ha egy alacsonyabb feltüntetett ár esetén a tulajdonostársnak megéri megvenni az eladásra kínált tulajdoni hányadot, akkor az eladó bukhat. A NAV a saját tulajdoni hányad értékét vizsgálja, ebbe beleszámítja a lakás, a telekrész értékét, tehát az értékmegállapítás nem a teljes ingatlanra, hanem csak az adásvétel tárgyát képezõre történik.
A kérdező hozzászólása: "A NAV a saját tulajdoni hányad értékét vizsgálja, ebbe beleszámítja a lakás, a telekrész értékét, tehát az értékmegállapítás nem a teljes ingatlanra, hanem csak az adásvétel tárgyát képezõre történik." Értem, csak osztatlan közös tulajdon esetén nincs saját tulajdoni hányad. Van külön használati megállapodás, csak kérdés, hogy azt a nav figyelembe veszi-e?
De van. A tulajdoni lapon szerepel, hogy milyen arányban vagytok tulajdonosok, pl. 1/2, 1/4 stb. De a két lakás értéke nem biztos, hogy azonos, még akkor sem, ha azonos az alapterülete. Az egyik csináltatott pl. utólagos hõszigetelést, a másik nem. Az egyik el van látva betörésvédelmi eszközökkel, a másik nincs és sorolhatnám.

Mennyibe kerül most egy válás? Ha közös megegyezés van mindenben akkor hány tárgyalás után mondják ki a válást? Közös vagyon, ingatlan semmi nincs!

Legjobb válasz: Január elsejétõl a fizetendõ eljárási díj 30.000 Forint. Egyik barátom most vált, nálunk a felperesnek járt szociális alapon a mentesség, így neki 15.000 Forintot kellett fizetni. Volt nálunk közös megegyezés. Gyerek, ingatlan nem volt. Egy tárgyalásra került sor. És elváltak.

Január elsejétõl a fizetendõ eljárási díj 30.000 Forint. Egyik barátom most vált, nálunk a felperesnek járt szociális alapon a mentesség, így neki 15.000 Forintot kellett fizetni. Volt nálunk közös megegyezés. Gyerek, ingatlan nem volt. Egy tárgyalásra került sor. És elváltak.
Azt még elfelejtettem, hogy ügyvédje egyik félnek sem volt. Így ügyvédi díjat nem kellett fizetniük.
30000 ft illeték, de szoc. alapon mentesség kérhetõ. Én beadtam a keresetet, 2 hónap múlva volt a tárgyalás közös megegyezéssel, ügyvéd nélkül, gyerekekkel. 1. tárgyaláson el is váltunk.
Bocs, de nem tudja véletlenül valaki, hogy a GYES akkor is mentességet jelent, ha meghosszabbított GYES-rõl van szó? (Mellette az anya dolgozik). (Fogyatékkal élõ gyermek miatt 10 éves korig meghosszabbított GYES.)

Ha férjem börtönben van, és szeretnék elválni, akkor ez mennyi időt vesz igénybe? És akár már egy tárgyalás után is elválasztanak. Van egy 2 éves közös gyerekünk, de közös vagyon nincs.

Legjobb válasz: Én is váltam bár nem volt börtönben az exem. 3 tárgyalás után ha elmegy ha nem akkor is mindenképp szétválasztanak titeket. Nálunk mind a 3 tárgyaláson NEM-et mondott az ex a válásra de törvényben megvan határozva hogy 3 alkalmonél nem húzódhat tovább. Szerintem ne aggódj,elválasztanak fõleg a helyzetre való tekintettel...!

Én is váltam bár nem volt börtönben az exem. 3 tárgyalás után ha elmegy ha nem akkor is mindenképp szétválasztanak titeket. Nálunk mind a 3 tárgyaláson NEM-et mondott az ex a válásra de törvényben megvan határozva hogy 3 alkalmonél nem húzódhat tovább. Szerintem ne aggódj, elválasztanak fõleg a helyzetre való tekintettel...!
A körülményektõl függ: a férjeddel közös megegyezéssel váltok? Megegyeztetek a gyermekfelügyeletben, -láthatásban? Ha igen, akkor viszonylag simán megy.
Én is váltam, bár nem volt börtönben az exem. 3
Az egyik ismerõsöm is úgy vált, hogy a férje börtönben volt könnyû testi sértés miatt. A nõ beadta a válópert, 2 héten belül megvolt a tárgyalás. A pasinak maccsa sem volt, elválasztották õket. Ja, és persze kihozták a börtönbõl a tárgyalásra, bilincsben.

Van egy matek feladat amit nem tudok megoldani mert nem emlékszem rá. Aki tud legyen szíves segíteni nekem. ELÕRE IS KÖSZÖNÖM -Egy közös szárnyon lévő két szög aránya 2:7. Az egyik szög 100°-kal nagyobb, mint a msik. Mekkora a két szög összege?

Legjobb válasz: Ha az egyik szög 2 egység, a másik 7 egység, akkor az utóbbi 5 egységgel nagyobb. De 100 fokkal nagyobb, tehát az 5 egység 100 fok, 1 egység 20 fok. A szögek tehát 40 fok és 140 fok. Összesen 180 fok. * közös száron, nem szárnyon!

Ha az egyik szög 2 egység, a másik 7 egység, akkor az utóbbi 5 egységgel nagyobb. De 100 fokkal nagyobb, tehát az 5 egység 100 fok, 1 egység 20 fok. A szögek tehát 40 fok és 140 fok. Összesen 180 fok. * közös száron, nem szárnyon!

Hogy tudnék összejönni vele? Van egy fiú aki tetszik, és 1 éve ismerősök vagy haverok vagyunk. És tudja hogy én szeretem őt meg már volt közös ügyünk' is. De alig beszélek vele. És eléggé rossz gyerek kiakarták rúgni, de aztán csak megbukott.

Aztán kiderült , hogy elmegy. És most nyáron nemis látom. De szeretném tartani vele a kapcsolatot. De Hogyan Kezdjem? Mit csináljak, hogy sikerüljön? Mert már nagyon sokat vártam rá. :/ Válaszokat el?re köszönöm! :)

Legjobb válasz: Ha tudja, hogy szereted, és õ nem kezdeményezi, hogy tartsátok a kapcsolatot, ha õ már másik suliba fog járni, akkor szerintem nem érdemes neked futni utána, mert ha többet akarna tõled, akkor úgyis lépne. Ha mégis úgy döntesz, hogy ezek után is szeretnél kapcsolatba maradni vele, ha nem tudod a számát akkor kérd el, azzal az ürüggyel, hogy hallottad, hogy már suliban úgysem fogtok találkozni, vagy msn vagy e-mail címét. Ha pedig mindegyiket tudod, akkor azokon tudod keresni. Megkérdezhetem, hogy mit jelent, hogy volt közös ügyetek? Úgy érted volt köztetek valami?

Ha tudja, hogy szereted, és õ nem kezdeményezi, hogy tartsátok a kapcsolatot, ha õ már másik suliba fog járni, akkor szerintem nem érdemes neked futni utána, mert ha többet akarna tõled, akkor úgyis lépne. Ha mégis úgy döntesz, hogy ezek után is szeretnél kapcsolatba maradni vele, ha nem tudod a számát akkor kérd el, azzal az ürüggyel, hogy hallottad, hogy már suliban úgysem fogtok találkozni, vagy msn vagy e-mail címét. Ha pedig mindegyiket tudod, akkor azokon tudod keresni. Megkérdezhetem, hogy mit jelent, hogy volt közös ügyetek? Úgy érted volt köztetek valami?
A kérdező hozzászólása: köszi_!!
Majd írd meg, mi lett.
Ha nincs más lehetõség, akkor persze. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszönöm.!:) de azér msn is jó?
Akkor nincs más választás, vallj neki újra szerelmet, és kérdezd meg nyíltan, hogy õ mit érez irántad. Akkor legalább biztosat tudsz. Persze ezt jobb lenne személyesen, nem msn-en.
A kérdező hozzászólása: hát jo nemtom mennyi csaja volt 1rol tok. am hát azért érzem h vlmi van köztünkk...
Akkor mégis mi vonz benne? Rossz fiú, sok csaja volt, a te szerelmi vallomásodra meg csak annyit mond hogy: az jó... Próbáld meg elfelejteni, ha sok csaja volt és tetszenél neki, akkor másképp reagált volna.
A kérdező hozzászólása: hát m1. hidd el õ nagyon rossz fiú..füvezik, cigizik meg ilyenek. de már volt am sok csaja..
Az nem valami bíztató válasz, amit mondott. Szerntem õt még nem foglalkoztatja egy szerelem, nagyon fiatalok vagytok, a fiúk ilyenkor egyeltalán nem akarják lekötni magukat. Ha ilyen fiatalok vagytok, akkor az eddigi tanácsom hiábavaló, ilyenkor még nem igen jártok szórakozóhelyekre, bár ha már dohányoztok is akkor lehet...
A kérdező hozzászólása: hát öö én mondtam el neki és õ mondta h 'azjó :D ' de lehet h nemolyan értelemben.... amugy õ 13 én 12
Egyébként hány évesek vagytok?
Értem... És az miért van, hogy msn-en beszélgettek de élõben keveset? Én azt tanácsolnám, hogy amikor találkoztok, akkor mindenképp kezdeményezz beszélgetést, ha õ nem teszi magától, mert így nehéz lesz közelebb kerülni hozzá. Ha nyáron másképp nem találkoztok akkor mikor fent van msn-en, hívd el hétvégére egy olyan szórakozóhelyre, ahová te is jársz, ott van alkalmatok találkozni. Sajos kevés az info kettõtök viszonyáról, így nehéz ennél jobb tanácsot adni. Még egy kérdés: Honnan tudja, hogy te szereted? Elmondtad neki? Õ hogy reagált, abból sok mindent le lehet szûrni?
A kérdező hozzászólása: köszi:) hát néha van fent msnen ott szoktunk dumálni. amugy nem , hanem mondjuk tekert nekem cigit, meg csináltam neki kókuszszivet-amit elis fogadott... de amugy annyira szeretem hogy nem fogom feladni és épp ezért irtam h mitcsinálajak h jobban haladjak ..??
A kérdező hozzászólása: oké!

Van egy srác akit megismertem MSN-enű (nagyon tetszik) és sokszor van az h nem találunk közös témát! Miért van ez? Kérlek írjatok 1-2 kérdést de ne sablont!

Legjobb válasz: Ha most nincs közös téma, akkor késõbb sem lesz. Összejönnél vele csak azért, mert jól néz ki?

Ha most nincs közös téma, akkor késõbb sem lesz. Összejönnél vele csak azért, mert jól néz ki?
Valószínûleg nem illetek egymáshoz, de ha többet találkozol vele, több közös élményetek lesz, és talán beszélgetni is tudtok majd. Sztem még ne add fel, ha tényleg nagyon tetszik. :)
Ez nem sablonos. Kérdezd meg tõle, hogy mi a véleménye bélsárrög által okozott fekélyrõl a colonban, mely a visszamaradt széklettömeg nyomására és irritáló hatására alakul ki.
Mikor ismerted meg? :D tippelhetek egyet? :) facebook-on írtatok egymásnak elõször utána jött az msn-en :D
attól mert msn-en nem nagyon tudtok beszélgetni attól még lehet hogy összeilletek elõször is élõben kell találkozni és akkor majd kiderül :) sok sikert :)

Fiuk! A suliban van egy lány aki nagyon tetszik nekem de nem merem megszólítani barátok vagyunk szoktunk beszélgetnin de nem igazán találok olyan témát ami közös és nem tudom hogy bejövök e neki mindketten 12 évesek vagyunk. Hogyan kéne hozzáfognom?

Legjobb válasz: Ha haverok vagytok akkor no problem. Elõsszöris RELAX!!! nem veszíthetsz semmit. próbálj meg vele közös hangot találni pl. ha sportol valamit beszéljetek arról, vagy kérdezd meg mi a kedvenc zenéje és beszéljetek arról. Ha már összespanolódtatok rendesen, akkor kérdezd meg hogy lenne e kedve találkozni veled sulin kívül is.

Ha haverok vagytok akkor no problem. Elõsszöris RELAX!!! nem veszíthetsz semmit. próbálj meg vele közös hangot találni pl. ha sportol valamit beszéljetek arról, vagy kérdezd meg mi a kedvenc zenéje és beszéljetek arról. Ha már összespanolódtatok rendesen, akkor kérdezd meg hogy lenne e kedve találkozni veled sulin kívül is.
kezdetnek meg kéne gyõzni hogy mikor találkoztok ugy köszönjetek hogy ölelés ! am meg ha barátok vagytok lépni kell mert nehogy benne maradj a sokat emlegetett barát zónában !!:D
A világon semmi nem közös, a driverek fõleg nem, esetleg a bootloader, de az se mindig.
A kérdező hozzászólása: Akkor minden drivert fel kell tenni újra? Lehetséges, hogyha a hangokat beállítom a windowsba /amin nincs driver/ az nem tartja a beállításokat meg újraindítás után? Mert most ez van /win7-en/
fõleg a win7 és xp-között nincs semmi hasonlóság. mivel 6-os kernel a win7 (mint a vista) az xp pedig 5-ös, külön drivereket kell rakni. sõt, a telepített programok sem mûködnek

Nos, tetszik egy évfolyamtársam, akivel van is több közös óránk, meg jóba is vagyunk, de én nem akarom szeretni. (+lent)?

Azért, mert minden lányt hülyít és én ezeket utálom, de valamiért nálam is elérte h beleszeressek. Hogy tudnám elfelejteni, ha majdnem mindennap látom??

Legjobb válasz: évfolyamtársaddal hogy lehet közös órád? fak vagy rendes óra? na m1 :D én az ilyen pasikat imádom, pláne ha jól néz ki :P sajna nem tudok segíteni. dobd be magad, hátha összejöttök:)

évfolyamtársaddal hogy lehet közös órád? fak vagy rendes óra? na m1 :D én az ilyen pasikat imádom, pláne ha jól néz ki :P sajna nem tudok segíteni. dobd be magad, hátha összejöttök:)
És honnan tudod h õ nem szeret téged??:D
A kérdező hozzászólása: Nyelveken vagyunk együtt xD hát nem tudom, mer lehet , de lehet h nem :/ :)
"Azért, mert minden lányt hülyít és én ezeket utálom" >> általánosítás >> gyerekes gondolkodás

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!