Találatok a következő kifejezésre: Van egy akit a barátaim (608 db)

A barátom előtt, akivel már 4 éve együtt vagyok, nem feküdtem le senkivel. Most van egy srác a baráti körömben, aki nagyon tetszik, és lefeküdnék vele. Hogy győzzem le ezt az érzést?

Nagyon szeretem a barátom, de iszonyúan hajt a kíváncsiság, hogy milyen lenne mással, főleg azzal a bizonyos sráccal... Alig tudom elfojtani ezt magamban, főleg, hogy úgy érzem, a srácnak is tetszem. Nagyon utálom magam emiatt, mit csináljak?

Legjobb válasz: a) dugtatok, húú, ahh, vááá, , tyûû, bumm. Ribizliként nézel majd a tükörbe. (képletesen kell érteni, mert költõ akarok lenni majd egy szép napon talán) b) nincs az élmény, milyen lehetett volna, fenébe is. De megmaradhat a jogos büszkeséged (és a söröd, de ez nem biztos, hogy most teljesen idevág), hogy kemény voltál és jogosan lehetsz magadra büszke. Vigyázat, axiómát ont az ember: Az ember alapvetõen abban különbözik az állattól, hogy nem az ösztönei vezérlik a cselekedeteit, hanem a döntései.

a) dugtatok, húú, ahh, vááá, , tyûû, bumm. Ribizliként nézel majd a tükörbe. (képletesen kell érteni, mert költõ akarok lenni majd egy szép napon talán) b) nincs az élmény, milyen lehetett volna, fenébe is. De megmaradhat a jogos büszkeséged (és a söröd, de ez nem biztos, hogy most teljesen idevág), hogy kemény voltál és jogosan lehetsz magadra büszke. Vigyázat, axiómát ont az ember: Az ember alapvetõen abban különbözik az állattól, hogy nem az ösztönei vezérlik a cselekedeteit, hanem a döntései.
a kapcsolatot nem azért érdemes ápolni, mert a te kiválasztottad, jobb, mint bárki. Ez a megalománia és tévút. Lehet, hogy életed párja ott megy el melletted, te meg ezzel kínlódsz évek óta. DE. A saját döntésedet cáfolod meg, ami nincsen belsõkonfliktus nélkül. Ebbõl keletkezik a csupa frusztrált ember. Ha megtanulsz lemondani (mert az élet alapvetõen errõl szól) az ilyen kóbor vágyakról, akkor lehetsz boldog azzal is, akivel kínlódsz most éppen :)
Háhá, pacsizz én is ugyanilyen helyzetben vagyok. Magamnak is nehéz bevallani hogy borzasztóan megszexelnék egy srácot, de mindig tartok a "másnapos érzéstõl". Felajánlotta hogy csináljuk titokban, de én magam miatt nem mennék bele, nem a barátom miatt. Tudom hogy cefetül érezném magam és nem lennék képes folytatni a kapcsolatom :) Ahhoz meg túl jó hogy csak úgy eldobjam Szóval hasznos dolgot nem adtam de nyújtom az együttérzésem. :D Szerintem nem éri meg eldobni a kapcsolatot ilyen miatt :)
Utolsó... Egy kapcsolat nem abból áll hogy együtt vagytok és nem jut eszedbe senki más azon kívül akivel együtt vagy... Pont az a lényeg hogy látod a többi lehetõséget is de nem élsz vele mert a saját kapcsolatod sokkalta jobb annál amit más nyújthat... -.- Attól hogy az ember kapcsolatban van még lehetnek kicsapongó gondolatai amennyiben ezek megmaradnak elméleti síkon... De ez csak az én véleményem ti biztos szemellenzõt hordotok míg jártok valakivel.
Lányok, el vagyok keseredve h ezt kell olvasnom. Én férfiként arra vágyok (nem szûzként) h ismét egy szeretõ barátnõre leljek, ti meg ilyen gondolatokkal éltek. Mi lesz így?
Ajánlom Plazmától a Baszni tudsz címû számot.
Utolsó, azért vannak ilyen gondolatai, mert csak egy pasi volt eddig az eletében. Én is igy voltam, az elsõ barátommal. Végig ott volt a gondolat, hogy milyen lenne mással. Aztán rájöttem, hogy azért volt bennem ez a vágy, mert a barátom nem volt elég jó. Még mindig nem voltam mással, de tudom, ha a barátom elég jó lett volna az ágyban, nem járt volna ezen a fejem.
Látszik, hogy nagyon szereted a mostanit... Én is le feküdnék veled lehet...De mivel hajlamos vagy megcsalni a pasidat, kb csak ennyit , járni nem.
*jusson
Hát ne is haragudjatok.. De!! Férfi vagyok és a barátnõmet mindennél és mindenkinél jobban szeretem és tisztelem. Nem hogy eszembe befeküdni más ágyába, más nõre rá se bírok nézni. Az én nézõpontom szerint ez a normális egy kapcsolatban, nem az hogy megtanulok lemondani, ez baromság... Hanem szeretem a páromat, hûséges vagyok hozzá minden szempontból, csak õ érdekel, és megõrülök érte... Na nekem ilyen egy normális kapcsolat. Ha lefeküdnétek mással, akkor pedig ne szerencsétlen srácot kínozzátok, aki valószínûleg szeret titeket, mert nem érdemlitek meg õket, õk pedig pláne nem amit ti tesztek velük! Régebben engem is nagyon csúnyán megcsalt egy volt barátnõm és azóta nagyon idegesít ez a téma, és simán olyan maradandó rossz emlékei lehetnek a barátodnak, hogy nem tudja feldolgozni. Most el kanyarodtam a témától de az a lényeg, hogy ha azon jár az eszed hogy összefeküdj a másik sráccal, elõtte beszéljétek át a dolgot a barátoddal mert nem normális a kapcsolatotok. Sok sikert!
Ha lefekszel vele de elötte eszel boci csokit akkor nem számít megcsalásnak...
Igen, nagyon kínlódok a mostani kapcsolatomban :( Borzasztóan szenvedek és nagyon rossz nekem... Nyilván ezen oknál fogva vagyunk együtt. Amúgy õ is szenved.
Szakítsál és dugasd magad végig a fél várossal!
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ válaszoló, sajnálom, hogy te is ebben a helyzetben vagy. Én is pont azt érzem, hogy emiatt nem érné meg eldobni mindent... de közben meg tényleg majd' megveszek, hogy megtehessem.
Elégé gáz hogy vannak ilyen lányok. az én barátnõmmel 3 évig voltam együtt azt hirtelen 3 év után kijelentette hogy megcsalt. Ez így elégé szomorú hogy ennyi idõ után sem jelent semmit több lánynak egy kapcsolat. Az iyleneknek a tükörbe kéne nézni legalább napi 3-szor.
egyszerû: NEM VAGY A MOSTANI PÁRODBA(és nem is voltál) SZERELMES.

Szeretnénk egy 300 fős szerencse lámpás felengedést. Állítólag Mo-on be van tiltva? Akkor a Barátok közt-ben hogy-hogy megcsinálták?

Tudja valaki, hogy melyik Barátok közt részben volt a Juli és az András esküvője, ahol felengedték a szerencse lámpásokat?

Legjobb válasz: Mert õk max. 30-at engedtek fel(vagy 50-et9nem 300-at.É nemhiszem,hogy belenne tartva,bár nemtudom.Az esküvõ?Húú asszem az 5800.rész környékén.

Mert õk max. 30-at engedtek fel(vagy 50-et9nem 300-at.É nemhiszem, hogy belenne tartva, bár nemtudom.Az esküvõ?Húú asszem az 5800.rész környékén.
bele gondoltál , hogy ez mennyibe kerül? legolcsóbb is 2500 forint. az 750, 000 Ft. ha ennyi pénzed lenne nem itt kérdezõsködnél:)
A kérdező hozzászólása: okoska! 800 Forintért már lehet kapni. nagyobb mennyiségben még olcsóbb... Amúgy meg lesz elvileg szponzor is...

én 12 éves vagyok és van egy 14 éves barátom és van egy nagyon jó fiú barátom akivel tényleg nagyon jóba vagyok és amikor kint vagyunk és amikor sétálunk nagyon nagyon sokat hülyéskedünk a haverommal. Szerintetek féltékeny a barátom?

Mert nem mond semmit mert ő magába zárja ezeket :////

Legjobb válasz: Fiatalka vagy még, de tanulj meg valamit. Mindent meg lehet oldani, ha megbeszélitek. Ergo, ha nem tudod, hogy féltékeny e, kérdezd meg, és biztosítsd, hogy csak barátok vagytok a másik fiúval.

Fiatalka vagy még, de tanulj meg valamit. Mindent meg lehet oldani, ha megbeszélitek. Ergo, ha nem tudod, hogy féltékeny e, kérdezd meg, és biztosítsd, hogy csak barátok vagytok a másik fiúval.
Van egy barátod meg egy fiu barátod? Te is fiu vagy? Ha lány, akkor meg mi a kül a barátod meg a fiu barátod között?
A kérdező hozzászólása: hát úgy értem h a pasim meg a legjobb barátom


MIT TEGYEK? Van egy lány, aki tetszik nekem, de ő a barátomba van belezúgva, és a barátom is belé. Õ azt mondta, hogy jó, hogy 2 fiú szerelmes belé. Mit tegyek?

11/F

Legjobb válasz: Még nagyon fiatal vagy, azért két dolgot tanácsolnék neked. Ha egy lány másba szerelmes jobb ha hanyagolod, mert csak csalódás fog érni. Az igazi barátság fontosabb, tartósabb mint egy kaland valami csajszival, szóval ha a barátod kölcsönösen szerelmes egy lánnyal akkor félre kell állni.

Még nagyon fiatal vagy, azért két dolgot tanácsolnék neked. Ha egy lány másba szerelmes jobb ha hanyagolod, mert csak csalódás fog érni. Az igazi barátság fontosabb, tartósabb mint egy kaland valami csajszival, szóval ha a barátod kölcsönösen szerelmes egy lánnyal akkor félre kell állni.
Hogyhogy mit?! Felejtsd el! 1. Komolyan egy olyan csaj kell, aki azt élvezi, ha ketten tepernek érte? Véletlenül sem jut eszébe dönteni kettõtök között. Pff... 2. Irántad nem érez semmit, egyszerûen élvezi, hogy küzdötök a kegyeiért. Nem te fogsz nyerni. 3. A barátodnak is õ tetszik, és az érzés kölcsönös. Ez van. Fogadd el most, és késõbb kevesebb fejfájást fog okozni a dolog. Addig keress mást, amíg nem zúgsz bele te is a csajba. Nézz körbe, és biztosan lesz még pár lány, aki tetszik neked. Kutyaharapást szõrével. :)
Hát tetszhet neki. Még úgyis fiatal, mit számít valószínûleg úgyse örök szerelem lenne belõle. SÕT menj és küzdj érte kérdezõ! Jó tapasztalat lesz. Meg okosabb is leszel. Na rajta kérdezõ. azt kell tenned, hogy megmutatod hogy te jobb vagy. Udvarolj neki, csináljatok programokat. Aztán sok sikert
A kérdező hozzászólása: kösz a jó válaszokat :)
Neki jó, ha két fiú szerelmes belé, de csak neki. A barátság többet ér egy ilyen némbernél. Megmondom, nagy valószínûséggel mi lesz, ha úgy táncoltok, ahogyan õ fütyül. Összevesztek a barátoddal, a lány pedig - miután jól kiélvezte ezt, és fûnek fának eldicsekedett azzal, hogy õ "olyan jó nõ", hogy jó barátok is összevesznek rajta - lelép, és már egy újabb áldozatával fog járni. Állj félre, és amikor szakít a barátoddal - mert hamar szakítani fog vele - segíts a barátodnak!
Mit tegyél? Szerintem ez egyértelmû! Tetszik nem? Hát akkor mire vársz még? Figyelj, egy lány azt szereti, ha egy fiú õszinte vele, de kissé sejtelmes (én már csak tudom, mert én magam is lány vagyok). A barát azért barát hogy támogasson, de most nektek kell eldönteni, hogy ki lesz az a "támogató barát".
Szerintem folyamatosan bókolj és udvarolj a csajnak. Arról a lányról aki nekem tetszik már sikerült két csávót leszednem azért, mert nem adtam fel. Kitartás Barátom, türelem rózsát terem :D

Van egy telefonszámom, csak hiányzik az utolsó kettő karakter. Hogyan tudhatnám meg, mi az utolsó két szám? Jó okom van feltételezni hogy a barátom megcsal. Kérlek titeket, aki tud, segítsen!

Legjobb válasz: 100 különbözõ ilyen szám lehet. A szolgáltatók nem fogják kiadni neked. Vagy végig zongorázod mindet, vagy a barátod ismerõsein keresztül érdeklõdsz suttyomban, hogy kinek van ilyen, vagy ehhez hasonló telefonszáma, vagy a barátod telefonját ellopod egy óvatlan pillanatban, és, ha okostelefonja van, akkor elkezded bepötyögni a meglévõ számokat, és ha megvan a telefonkönyvében(ami gondolom nyilvánvaló), akkor ki fogja dobni a számot, meg mellé a nevet, stb.Ha több infót is tárol a névjegyek mellé, akár az email címe, lakáscíme, és egyebek is benne lehetnek a névjegyben...

100 különbözõ ilyen szám lehet. A szolgáltatók nem fogják kiadni neked. Vagy végig zongorázod mindet, vagy a barátod ismerõsein keresztül érdeklõdsz suttyomban, hogy kinek van ilyen, vagy ehhez hasonló telefonszáma, vagy a barátod telefonját ellopod egy óvatlan pillanatban, és, ha okostelefonja van, akkor elkezded bepötyögni a meglévõ számokat, és ha megvan a telefonkönyvében(ami gondolom nyilvánvaló), akkor ki fogja dobni a számot, meg mellé a nevet, stb.Ha több infót is tárol a névjegyek mellé, akár az email címe, lakáscíme, és egyebek is benne lehetnek a névjegyben...
De a legtisztességesebb mégiscsak az lenne, ha megkérdeznéd errõl a barátodat, nem?

Van egy elég dilis barátnõm aki tegnap este mesélte hogy lefeküdt a pasijával?

Az lenne a történet lényege hogy a kotonban lévõ spermát miután végeztek a csaj felnyomta magának miután a faszija haza ment..a kérdésem az lenne hogy most ilyenkor mivan? Azon kivül hogy orvosi eset a csaj nem szed semmit a faszi kotonnal védekezett..segiteni akarok neki de nem tudom hogy ilyenkor mivan pontosan??!!

Legjobb válasz: Van egy elég dilis barátnõm aki tegnap este mesélte hogy lefeküdt a pasijával? Válasz: Igen, van.

Van egy elég dilis barátnõm aki tegnap este mesélte hogy lefeküdt a pasijával? Válasz: Igen, van.
Nem terhes a bnod mert a sperma levegot kapott igy ezaltal nem eletkepes... Ne dobaljatok ki a lovet folosen esemenyutanira
atya ég manapság már erre is figyelni kell... egyre elvetemültebbek a nõk
na de kifordítva nyomta fel? :D ha nem akkor nem gáz xD
levegõt kapott sperma? :D szerintetek a levegõ rögtön megöli a spermiumot, milliónyi spermiumot akiket elzár a levegõtõl a többi spermium és a lé amiben úszik? ritka buta emberek élnek itt :D
A kérdező hozzászólása: Fogalmam sincs hogy csinálta :/ Utána néztem sok helyen irja a net hogy több órályig is élet képes a spermium...normális embernek ilyen eszébe se jut..-.-
Órályig???? xD Bocsi de ilyet még nem láttam, pedig van itt egy pár durva helyesírási hiba. Én még mindig azt mondom h vegyetek terhességi tesztet, aki ilyen hülye az ne szaporodjon, így is elég nagy már az Isten àllatkertje...
A kérdező hozzászólása: Utolsó kommentelõ! Köszi hogy szoltál nem szoktam helyes írási hibákkal írni..ez véletlen volt és nem tudtam hogy kell kijavítani.:)
"nem szoktam helyes írási hibákkal írni" És mégis hogy lehetnek az írási hibák helyesek? Egyébként az írásjelek használatát sem ártana megtanulnod.
A kérdező hozzászólása: Utolsó kommentelõ! Vártam már mikor jön egy ilyen hozzá szólás! Nem én vagyok az én tisztában vagyok a dolgok következményeivel és tudom mekkora felelõség egy baba :) még élni akarom a kis életem nem akarok még ilyeneken gondolkodni de ilyenrõl még nem hallottam és azért kérdeztem meg itt mert ez nekem új szitu :) De semmi baj Akik meg eddig válaszoltak azoknak köszönöm! :)
100%, hogy te vagy az a "dilis barátnõ" kedves kérdezõ, mert nagyon érdekel a terhesség téma. :D A kérdésedre a válasz pedig, elég kicsi az esélye, a terhességnek, de ugye semmi sem lehetetlen.
A kérdező hozzászólása: Szóval ahogy olvasom nem vesz esemény utánit mehetek keresztelõre?! :/ -.-"
Miben akarsz neki segíteni mikor agyhalott? :D
Pofán is vágnám ezt a nõt.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom ha van esély arra hogy teherbe essen akkor még idõbe rávenni hogy esemény utánit vegyen:/ Én kiakadtam rajta ez brutális szemétség a faszijával szemben szerintem
Attól függ mennyi ideig pihent a gempa a kotonban. A levegõn hamar halnak.
ezért kötök rá csomót, és viszem én el! nõben soha ne bízz a védekezés terén 30+F
erre most mas nem jutott eszembe, minthogy... na jo, inkabb nem irom le mert bannolnak :) az ilyen no orvosi eset, de lehet, hogy meg a klinikan sem foglalkoznanak vele...
A kérdező hozzászólása: Kb fél órára rá tehette meg nem tudom pontosan nem várt sokat mihejsd haza ment a barátja megtette..-.- Mennyi rá az esély h teherbe esik?
Vegyél neki esemény utánit és nyomd le a torkán... Adja az ég h ennek ne legyen gyereke -.- 16/L
minden lehetséges!
Ha tudod, hogy van barátja mi a fäsznak akarsz randizni vele?-.-
lavaburst te wowozol?:D és ha igen akkor elem sámánod van?:D amúgy a kérdésre válaszolva , sztem is hagyjad ne legyél már p*cs.
Már nem WOW-ozok, de az voltam:)
Üsd ki a barátját ! Ha õ is akar találkozni veled akkor megoldja , és nem neked kéne törni a fejed ezen a dolgon! amúgy ott a szabadság vagy "beteg" és elmegy orvoshoz , fedezik a munkahelyén stb!
de nyomi vagy kérdezõ
Csak van olyan, amikor nem egyszerre dolgoznak, vagy amikor nincsenek együtt. Telefon, sms...... jaa, és ejnye-bejnye, ilyet nem szabad.. :D
Nyugodtan hívd el, mert ha szereti a barátját és soha semmilyen körülmények között nem hagyná el akkor úgy is lepattint, ha pedig nem szereti a barátját és ráadásul gerinctelen is a barátjával szemben( háta mögött kavarás) akkor meg összejöttök és majd mint barátja gondolkozhatsz azon, hogy vajon most tényleg dolgozik vagy találkozik a hátad mögött egy másik fiúval:D Jó szórakozást!

Van egy problémám a legjobb barátnõmmel. Nemrég összejött az egyik osztálytársunkkal és azóta megváltozott. Szünetekben egyfolytában vele van, mikor végre ketten vagyunk, akkor is odajön a fiú és megöleli stb. Szerintetek?

Ma is például odaült hozzánk és mondtam neki, hogy ez az én székem, hozzon magának, ha le akar ülni. Erre a barátnõm mérgesen azt mondta, hogy ne ugráltassam õt. Vagy reggel mikor köszönök neki azt mondja, hogy elõbb megöleli a barátját. Egyszerûen már irritál, hogy a fiú jön utána, mint egy pincsi kutya! Már mondtam neki, hogy mi a bajom ezzel az egésszel és azt mondta majd beszélni fog vele. Így is lett, csakhogy a fiú nem értette ezt meg és ugyanúgy követi mindenhová. Már nincs egy pillanat sem amikor kettesben tudnák lenni a barátnõmmel. Sõt a barátnõm valamelyik nap azt mondta, hogy: "Ha két ember szerelmes, akkor természetes, hogy megfogják egymás kezét, ölelkeznek és igyekeznek minél több idõt együtt tölteni! Ez talán baj?" Én tényleg örülök a boldogságának, de az nagyon rosszul esik, hogy mindig róla beszél és mindig õ az "elsõ". (én hoztam õket össze)Mikor beszéltem a fiúval és elmondtam neki, hogy tetszik a barátnõmnek azt mondta: "hát...ha akarod járhatok vele..." Szóval szerintem a fiú csak azért van a barátnõmmel, hogy õ boldog legyen. Nem tudom mit tegyek! A fiú egyfolytában ott van, a barátnõm meg engem szid le. Nem tudom meddig bírom még. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Egy kapcsolat legelején ez teljesen normális. Ha nem akarsz összeveszni a barátnõddel, akkor egyenlõre fogadd el, hogy a srác is ott van veletek a szünetekben.

Egy kapcsolat legelején ez teljesen normális. Ha nem akarsz összeveszni a barátnõddel, akkor egyenlõre fogadd el, hogy a srác is ott van veletek a szünetekben.
Ez a kérdés nem ebbe a kategóriába tartozik!
Szerintem meg beszéld meg a barátnõddel hogy próbáljon valamit változtatni mert neked kellemetlen ez a helyzet és te is szeretnél kettesben lenni vele néha ha már barátnõk vagytok. Egy kapcsolatban amúgy sem folyton egymás nyakában lógni még az elején sem.

Ha van egy barátod és annak van egy Barátnője de neked jobban tetszik ő akk a barátja hány éves?

Előre is köszönöm a válaszokat :)

Legjobb válasz: Agyrákot kaptam -.-

Agyrákot kaptam -.-
He?
Addig értem h: Vane eyg barátnõje. A többit sajnos érthetetlenül irtad le kérlek komment ként magayrázd el! :)
Ehez van-e matematikai képlet he??? O.o
kedves kérdezõ! a barátnõtõl lehet a barát idõsebb, vele egykorú, fiatalabb, mivel nincs semmi támpont, köszönöm, de csak ennyire tellett N
A kérdező hozzászólása: Normális válaszokat :SS
ÁÁ ez szivat minket. xD
Mi a p.csa van? xD
Miféle degenerált kérdés ez?? Hogy a rákba jön ide, hogy hány éves? Te marha.
Addig értem h: Van egy barátnõje. A többit sajnos érthetetlenül irtad le kérlek komment ként magyarázd el!

Van egy fiú, aki a barátom, csak a gáz hogy én 17 ő meg 12. a játszótéren ismerkedtünk meg és jön utánam, mert mind a ketten sok mesét nézünk, a gáz csak az hogy vmi pedofilnak hisznek a barátaim. Mit csináljak?

szakítsam meg vele a barátságot? tök jókat szoktunk játtszani, am haverjaimmal voltam kint a játszótéren ökörködni, nem gyerekeket megyek oda vadászni v ilyesmi, és beszálltam a játékba mert megkért rá. 17f

Legjobb válasz: 20 éves korig kb 4 év korkülönbség az, ami még rendben levõ, bár határeset arra nézve, hogy szülõi engedély nélkül lépjen kontaktusba két gyermek. Mivel itt már 5 év a differencia, csak akkor normális, h beszélgetsz, játszol vele, ha tudnak errõl az õ szülei is, és a tieid is. Tehát vagy megbeszéled a szülõkkel, és szándékodat is jelzed nekik, vagy egész egyszerûen "lekoptatod" magadról a 12 évest. Máskülönben félreértést szülhet a helyzet. Nyilván van, aki felel a 12 évesért, tehát nyugodtan magára hagyhatod, hacsak nem kér meg a 12 éves gyerek szülõje, de ez esetbe na te szüleidnek is kell errõl tudnia! Nyilván kivétel erõsíti a szabályt, pl láthatólag bajban vagy egy gyermek, pl sír a járda kellõs közepén és percekig senki nem megy oda hozzá, akkor lehet segíteni neki, lehetõleg összefogva nagykorúakkal, vagy akik segítségnyújtásra alkalmas személyek (esetleg haverjaid), és elsõ lépés megkérdezni tõle, mi a baj, hol vannak a szülei, vagy akik vigyáznak rá; ha ezekre nem tud felelni, akkor rendõri segítséget kell kérni.

20 éves korig kb 4 év korkülönbség az, ami még rendben levõ, bár határeset arra nézve, hogy szülõi engedély nélkül lépjen kontaktusba két gyermek. Mivel itt már 5 év a differencia, csak akkor normális, h beszélgetsz, játszol vele, ha tudnak errõl az õ szülei is, és a tieid is. Tehát vagy megbeszéled a szülõkkel, és szándékodat is jelzed nekik, vagy egész egyszerûen "lekoptatod" magadról a 12 évest. Máskülönben félreértést szülhet a helyzet. Nyilván van, aki felel a 12 évesért, tehát nyugodtan magára hagyhatod, hacsak nem kér meg a 12 éves gyerek szülõje, de ez esetbe na te szüleidnek is kell errõl tudnia! Nyilván kivétel erõsíti a szabályt, pl láthatólag bajban vagy egy gyermek, pl sír a járda kellõs közepén és percekig senki nem megy oda hozzá, akkor lehet segíteni neki, lehetõleg összefogva nagykorúakkal, vagy akik segítségnyújtásra alkalmas személyek (esetleg haverjaid), és elsõ lépés megkérdezni tõle, mi a baj, hol vannak a szülei, vagy akik vigyáznak rá; ha ezekre nem tud felelni, akkor rendõri segítséget kell kérni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!