Találatok a következő kifejezésre: Van egy aki már (2452 db)

Van egy nimfám. Már régóta próbálkozom vele, hogy megszelídítsem, de nem megy. Ha kiengedem, akkor néha nekirepül a falnak. Valaki le tudja írni nekem, hogy hogyan menne legkönnyebben a kézhez szoktatás?

El?re is köszi a válaszokat!!!

Legjobb válasz: Rengeteg ilyen kérdés van itt GYK-n, ezeknek egy elhanyagolható részéhez, de minimum 10-12-szer én is leírtam már, hogy nekem hogy ment a legkönnyebben...:) Rajtam kívül pedig még minimum 8-10 ember írja le rendszeresen ezzel kapcsolatban a tapasztalatait. De mindegy is. Nekem fürtös kölessel ment a legkönnyebben és leghamarabb. Ha eddig adtál neki rendszeresen, innentõl ne adj, csak, ha szelidítesz, hogy ezt tekintse jutalomfalatnak. Nagyon apró lépésekben és nagy türelemmel haladj. Elõször csak azt érd el, hogy, ha közelítesz felé egy kis gubó fürttel, ne menjen el (ha közelítesz irtó lassan, és õ hátrál, hátrálj te is, így nem érzi magát fenyegetve). Utána azt, hogy elfogadja a kezedbõl a kaját, ezután azt, hogy õ maga jöjjön oda érte, utána már egy hajszál választ el attól, hogy az ujjadra álljon a kaja miatt. Ekkor, ha látja, h biztonságban van, finom falatokat kap ilyenkor, senki nem megy el vele akarata ellenére, akkor magától is oda fog jönni hozzád kíváncsiskodni. A madárkát pedig továbbra is engedd csak ki. Amíg a falnak repül, addig nincs gáz, arra számít, hogy be fog csapódni, de tenni ellene még sokat nem tud. Kis gyakorlás kell neki, aztán menni fog. Ablaknak ne hagyd repülni, ott nem számít rá, hogy ütközni fog, így a fejét sem óvja az ütközéstõl, és nagyon sérülékeny koponyájuk és szemük van, ez az esetek jó részében halálos is lehet. 10-20 repülés és becsapódás után már rájön majd, hogyan kell landolni és irányítani:)

Rengeteg ilyen kérdés van itt GYK-n, ezeknek egy elhanyagolható részéhez, de minimum 10-12-szer én is leírtam már, hogy nekem hogy ment a legkönnyebben...:) Rajtam kívül pedig még minimum 8-10 ember írja le rendszeresen ezzel kapcsolatban a tapasztalatait. De mindegy is. Nekem fürtös kölessel ment a legkönnyebben és leghamarabb. Ha eddig adtál neki rendszeresen, innentõl ne adj, csak, ha szelidítesz, hogy ezt tekintse jutalomfalatnak. Nagyon apró lépésekben és nagy türelemmel haladj. Elõször csak azt érd el, hogy, ha közelítesz felé egy kis gubó fürttel, ne menjen el (ha közelítesz irtó lassan, és õ hátrál, hátrálj te is, így nem érzi magát fenyegetve). Utána azt, hogy elfogadja a kezedbõl a kaját, ezután azt, hogy õ maga jöjjön oda érte, utána már egy hajszál választ el attól, hogy az ujjadra álljon a kaja miatt. Ekkor, ha látja, h biztonságban van, finom falatokat kap ilyenkor, senki nem megy el vele akarata ellenére, akkor magától is oda fog jönni hozzád kíváncsiskodni. A madárkát pedig továbbra is engedd csak ki. Amíg a falnak repül, addig nincs gáz, arra számít, hogy be fog csapódni, de tenni ellene még sokat nem tud. Kis gyakorlás kell neki, aztán menni fog. Ablaknak ne hagyd repülni, ott nem számít rá, hogy ütközni fog, így a fejét sem óvja az ütközéstõl, és nagyon sérülékeny koponyájuk és szemük van, ez az esetek jó részében halálos is lehet. 10-20 repülés és becsapódás után már rájön majd, hogyan kell landolni és irányítani:)
Kedves elsõ válaszoló! Örökre így marad? Ilyen hülyeséget nem hallottam fõleg nimfánál! Ha fiatal 100% hogy meg tudod szelídíteni!! Én találkoztam olyannal is aki nem kézzel nevelte, hanem kirepülés után vette meg úgy 3 hónaposan, nem csinált semmit se vele csak ott volt mindig körülötte a madár 1 hónap múlva MAGÁTÓL szelíd lett!
Sajnos ha kiskorában nem szoktatták kézre, akkor lehet hogy örökre ilyen marad, nekem volt egy kecskepapagájom, 6 évig sem sikerült megszelidíteni, védte a területét, mindenkit támadott. Egyedül akkor jött oda hozzám ha beültem a szobába görögdinnyét enni, annyira szerette a magját, hogy még a tányéromra is rászállt, de simogatni sajnos soha nem lehetett.
A kérdező hozzászólása: Ok, Köszi.:) Attól , hogy a falnak meg , nem lesz baja?
Olvasd el a Madárka címû könyvet: http://moly.hu/konyvek/william-wharton-madarka Bár nem elsõsorban a madarakról szól, de a fiú részletes visszaemlékezései nagyon érdekesek, hasznosak lehetnek. Elgondolkodtató könyv, a madárszelídítés igen részletes és jó. Õ is kölest használt :)
Nekem is van egy papagájom.Elõször is meg kell szoknia hogy ne menjen arrébb mikor enni adsz neki. Aztán beszélni kell hozzá. mikor kiabál kiabálj neki vissza mintha beszélnél vele. Mikor eszik menj oda és bámuld és közben beszélj hozzá. Amikor te eszel mindig adj egy icipici falatott neki az ennivalódból. És ülj le elé és ahogy forgatja a fejét úgy forgasd a fejed. Ja ha meg akarod akadályozni hogy hamarosan agyrázkódása legyen akkor amikor ki engeded a ketrecbõl húzd le a redõnyt vagy függönyt..mert tudod õ nem látja az ablakot.. :)

Van egy anyanyulam már fészket is csinál de már eltelt 3 nap és semmi akkor kezdhetem az hinni áll vemhes?

Legjobb válasz: van egy másik anyanyulam is de az fészek építés utána 1 órára rá már meg is fialt, hímmel mindkettõ volt csak már kezdem azt hinni nincs is kicsinye. Ez mikorra derül ki, hogy álvemhes ?

A kérdező hozzászólása: van egy másik anyanyulam is de az fészek építés utána 1 órára rá már meg is fialt, hímmel mindkettõ volt csak már kezdem azt hinni nincs is kicsinye. Ez mikorra derül ki, hogy álvemhes ?
Nem lehet, hogy nehézségei akadtak? Holnap mutasd meg egy dokinak. Egyébként hova fogjátok tenni azt a sok kisnyuszit?
A kérdező hozzászólása: örökbe adom van már gazdiuk :) rexek és oroszlán fejûek fajtiszták hál istennek és nem fogyasztásra szánt :) Dokinál voltam annyit mondott múlt7 csütörtökön kb.3 hetes vemhes lehet, mert érez benne 2 kis csomót tehát van egy kis reményem csak a fészket nem értettem , hogy miért ilyen hamar ha meg, megcsinálta akkor miért nincs még picikék ?
Nálunk patkánynál volt ugyan ez. Már egy hétre elõre befészkelt 3 helyre is. De utána szépen megszülte a piciket és egészségesek. Drukkolok a nyuszinak is!:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm akkor megnyugodtam elsõ fialása gondolom akkor nem tudja még mit kell tennie :) akkor úgy mond kis lányos zavarban van még, de akkor reménykedek tovább :)

Négy hónapos kutyám majdnem szobatiszta, azért vannak balesetek, ha sokáig van egyedül. Ilyenkor már használta a pelust, de mostanában egyáltalán nem! Miért? Ha otthon vagyok akkor meg végképp nem hajlandó! Mit tehetnék?

Legjobb válasz: milyen fajta kutyád van?lehet,hogy a dackorszakát éli..lassan már le kellene vinni sétálni,onnantól kezdve pedig már tuti nem fog bepisilni.

milyen fajta kutyád van?lehet, hogy a dackorszakát éli..lassan már le kellene vinni sétálni, onnantól kezdve pedig már tuti nem fog bepisilni.
Talán írj egy kommentet az elõzõ válaszolónak is, meg írd meg, hogy társasházban, panelban stb. laktok, úgy egy kicsit könyebb lenne:) )
A kérdező hozzászólása: Shi tzu a kutyim! Már leviszem napi többször is a kertbe! De, ha dolgozok sajna nem mindig tudok hazaugrani..de okos volt használta a pelust, de mostanság leszokott róla..Ha akkor történik a baleset ha ott vagyok, mindig megmutatom, hová kéne..

Van egy barátom már 1 éve és eddig minden tök jó volt, de mostanában más jár a fejemben. Egy olyan fiú akivel előtte nagyon közeli volt a kapcsolatunk. Lehet egyszerre mind a kettőbe szerelmes az ember? Ti mit csinálnátok a helyemben?

Legjobb válasz: 1 éve vagy ezzel a sráccal akivel azt írod minden jó, akkor minek kéne neked egy másik? Lehetséges hogy mostanság eltûnt a rózsaszín köd vagy kicsit ellaposodott a kapcsolatotok és most újdonságra vágysz.

1 éve vagy ezzel a sráccal akivel azt írod minden jó, akkor minek kéne neked egy másik? Lehetséges hogy mostanság eltûnt a rózsaszín köd vagy kicsit ellaposodott a kapcsolatotok és most újdonságra vágysz.
Nálam is ez volt.Már a kapcsolatunk 6.hónapjában másra gondoltam, de sikerült elhessegetni a dolgot egy idõre.Késõbb megint és megint elõjött ez a gondolat.Végül már nem bírtam, szakítottam. A másik illetõvel ismét bebizonyosodott, hogy nem mûködne köztünk, de ez jó jel volt arra, hogy nem a megfelelõ személlyel voltam addig párkapcsolatban. Ha valaki megfelelõ neked és szerelem van, akkor NEM gondolsz másra, másokra, és mégcsak lehetõséget sem adsz arra, hogy mással flörtölj, vagy ismerkedj. Szerintem lépj ki a kapcsolatból és ne pazarold a "párod" idejét.
A kérdező hozzászólása: Nem igazán akarok másikat, csak ismét érdekel az a fiú akibe elõtte évekig szerelmes voltam és még mindig nem közömbös számomra. Nem tudom mit kéne csinálnom, mikor a barátomat is szeretem.

Gondolom sokan vannak közületek, akik már váltak, így ha lehet, megosztanátok velem, hogy miért volt rossz az a kapcsolatotok, hogyan emlékeztek vissza rá, és hogy ahhoz képest milyen egyedül nőként boldogulni? Szakdolgozat író vagyok.

Legjobb válasz: En nagyon fiatalon 18 evessen mentem ferjhez.ket ev mulva elvaltunk mert fogalmam sem volt arrol mivel jar egy hazassag es egyutteles.Ugy ereztem az alapveto szabadsagomtol fosztott meg a ferjem a fiatalsagomtol es kalandoktol a szabad elettol Nagyon szerettem a ferjem de nem kellett volna osszehazasodnunk. Nem volt komoly konfliktus koztunk de sok szomorusagot okoztam neki es sokat bantottam ot.Elvaltunk visszakaptam a szabadsagom nyakamba vettem a vilagot megjartam tobb orszagot tobb kapcsolatot elveztem az eletem baratok tarsasag utazas stb.nem vagytam egy fix pontra az eletemben.Egyedul onnaloan boldogabb voltam. Senki nem keszitett fel a hazassagra a vele jaro kotelezetsegekre senki nem meselte el miert is jo vagy nemjo a dolog.Ma mar sokadik x jarva meg minig szeretettel gondolok a volt ferjemre.

En nagyon fiatalon 18 evessen mentem ferjhez.ket ev mulva elvaltunk mert fogalmam sem volt arrol mivel jar egy hazassag es egyutteles.Ugy ereztem az alapveto szabadsagomtol fosztott meg a ferjem a fiatalsagomtol es kalandoktol a szabad elettol Nagyon szerettem a ferjem de nem kellett volna osszehazasodnunk. Nem volt komoly konfliktus koztunk de sok szomorusagot okoztam neki es sokat bantottam ot.Elvaltunk visszakaptam a szabadsagom nyakamba vettem a vilagot megjartam tobb orszagot tobb kapcsolatot elveztem az eletem baratok tarsasag utazas stb.nem vagytam egy fix pontra az eletemben.Egyedul onnaloan boldogabb voltam. Senki nem keszitett fel a hazassagra a vele jaro kotelezetsegekre senki nem meselte el miert is jo vagy nemjo a dolog.Ma mar sokadik x jarva meg minig szeretettel gondolok a volt ferjemre.
12 év házasság után váltunk el. Éppen akkor amikor a kisebbik gyerkõc megszületett, derült ki, hogy a férjem belehabarodott egy nála 11 évvel fiatalabb lányba. Lángoló szerelem alakult ki közöttük, mi pedig szépen a háttérbe szorultunk, majd kezdeményezésére el is váltunk. Bõ három év távlatából én is azt mondom, hozzá sem kellett volna menni feleségül. Alapvetõen különbözõek vagyunk, de én mindig mindenre találtam megoldást, talán túlságosan is megértõ voltam. Utóbb kiderült, jónéhány kalandja volt a házasságunk alatt. Néhány hónapja ismét párkapcsolatban élek, és azt kell mondanom, most érzem csak az óriási különbséget a két kapcsolat között. A mostani kedvesem igazán a párom, és a társam, amit a házasságomban nem éreztem. Egyébként egyedül nõként remekül elboldogultam, tulajdonképpen a házasságomban is mindent meg kellett oldanom, mert a férjem nem volt társam. Ha van még kérdésed, kérdezz nyugodtan.
2 évet voltunk együtt, ebbõl fél évet házasok. De nem szabadott volna, így utólag az elsõ hónapban ki kellett volna dobnom, miután összeköltöztünk. Carpe Diem életstílusban nem lehet családot vállalni.... Ennek az lett a vége, én csináltam mindent, pénzt kerestem, háztartás, gyerek, amíg õ elitta a pénzt, meg elnõzte. Sajnos a mai napig nem váltunk el, mert õ mindig napoltatja, meg húzza-halasztja, mondján "hibát követnénk el, ha ennyiben hagynánk a dolgot" holott már lassan 1 éve elköltöztem tõle, õt azóta kitették a lakásából - mert ugye nem fizettem tovább - munkája sincs, csak zaklatni van pénze telefonon.
Szia! Nem felejtsd majd el, ha a válaszokat olvasod, hogy mindenki, aki hoz egy döntést, az elõbb-utóbb azt "el is adja" magának, és önkéntelenül is alkalmazkodik. A saját status-quo-nk megtartása érdekében is mindig helyesnek fogjuk tartani döntéseinket, nehezen vállalható, hogy hülyeséget csnáltunk, fõleg egy ilyen súlyú helyzetben. Sok esetet láttam, olyan szinte egyáltalán nem volt, hogy "megbántam, nem kellett volna, hiba volt". Nem is lenne reaálisan vállalható, lássuk be, még akkor is, . ha egyedül, egy pohár bor mellett másként vallunk magunknak. Akkor õszintén.

Van baratom, akivel mar 3 eve egyutt vagyok de van egy masik pasi is aki nagyon vonz. Most mit csinaljak? 20/L

A baratommal tobb mint 3 eve jarunk,egyezzunk mi, de a szexualitas teren eleg rosszul allunk. Mar 3x szakitottunk vagy szuneteltunk mert en mindig bizonytalan voltam es meg tul fiatal a komoly kapcsolathoz. A nyaron megismertem egy fiut, aki 2 evvel kissebb mint en es nagyon lazba tud hozni szexualis teren...nagyon allatok vagyunk, mindig fantazialunk, perverz dolgokrol beszelunk es csinalunk is. O olyan szereto fele. Gondosz vagyok, tudom mert megcsalom a baratomat de egyszeruen nem tudok neki ellenallni.. Nem tudom mit csinaljak...szakitsak a baratommal akivel egy varosba elek vagy folytassam ezt a kis jatszadozast es neha-neha amikor hazaterek es talalkozom a masik sraccal akkor tomboljak vele?? Mi a fontosabb? Hogy egyetertes legyen es a szexualitas ne legyen, vagy legyen szexualitas es a tobbi majd kialakul?

Legjobb válasz: na ide figyelj te disznó. azonnal elmondod a barátodnak hogy megcsaltad különben metéplek mint egy ludat. utána meg megtömlek mint egy libát. 21/F

na ide figyelj te disznó. azonnal elmondod a barátodnak hogy megcsaltad különben metéplek mint egy ludat. utána meg megtömlek mint egy libát. 21/F
Nem tudom hany eves vagy de ha szexualis teren eleg rossz a helyzet mar 3 ev utan alapbol meg kellene beszelni a dolgokat.Ha te igenyeled a szexet(mert mint tudjuk ez is emberfuggo)akkor kesobb ebbol meg eleg nagy bajok lesznek.Ennek semmi jovojet nem latom, marmint ha vele akarod az eletedet leelni, ha meg nem akkor nem kerdes.Lepj tovabb, de vallald amit teszel.

Az mitől van hogy amikor nézem a pornót feláll és nagyon kívánok valakit aztán amikor matyiztam egyet akkor már nem tetszik annyira?

Legjobb válasz: Ez természetes, mindenkinél így van. Kanos vagy, s ha elmúlik, már egy ideig nem érdekel annyira.

Ez természetes, mindenkinél így van. Kanos vagy, s ha elmúlik, már egy ideig nem érdekel annyira.
mindenkinek így van. ha 2 hétig nem vered, még kiszel tündét is megkívánnád.
Na azért Kiszel Tündét nem!! Egyébként ez éppen így van a szexben is, mert a második kör néha a fiúnak már csak önfeláldozás. :)
Ez nálam is így van -épp nemrég beszéltünk egy haverommal róla, hogy õ is így van ezzel. Ezt persze nem a bi filmes válaszra értem. Azthiszem ez a "vadászösztön" ami miatt tulképp szinte minden férfi megd.gná legalább az ismeretségikörében levõ hölgyek hetven százalékát -max nem szeretné, hogy ezt más is tudja. üdv: 24f
Kiszel Tündéhez olyan 40 évi veretlenségre van szükség. :)
Milyen filmet nézel?
Nálam is ez van:) )
Nálam is de csak ha BI filmet nézek.
Kézzel stimulálni, eléggé gyenge érzés, az agyi fantázia teszi hozzá a szükséges 70-80% -ot. Ha a fantáziád csõdöt mond, akkor nem fog jól menni! Ez így mûködik.
A kérdező hozzászólása: Facebook bejelentkezésre gondoltam!!
Valaki odaült és belépett azzal a címmel, töröld ki ha zavar(delete gomb)
Annyi nincs, de a kingston nagyon jó, és olcsó.
A garit nézd, ne a márkát... :)
A kérdező hozzászólása: 99 hónap :) Akkor megveszem a Zeppelint :) Köszönöm a segítséget.

Ha egy fiú nagyon tudna szeretni és már szeretethiánya is van egyben, akkor miért nem kell vajon egy lánynak sem? Ennyire megéreznék a lányok, hogy érzelmes, gyengéd, nem alfa típus vagyok?

Legjobb válasz: Mit vársz , ha rideg külsõt mutatsz feléjük és nem mersz hozzájuk se szólni, mért gondolná akármelyik lány is h te olyan hûde érzelmes vagy mikor semmit nem látnak rajtad csak a negativizmust?? Lehet hogy tetszenél nekik, csak épp a lefelé konyuló szád és a magamelénézek nem merek megszólalni külsõd eléggé elriasztja az olyan lányokat akiknek még akár be is jönnél..

Mit vársz , ha rideg külsõt mutatsz feléjük és nem mersz hozzájuk se szólni, mért gondolná akármelyik lány is h te olyan hûde érzelmes vagy mikor semmit nem látnak rajtad csak a negativizmust?? Lehet hogy tetszenél nekik, csak épp a lefelé konyuló szád és a magamelénézek nem merek megszólalni külsõd eléggé elriasztja az olyan lányokat akiknek még akár be is jönnél..
nem, igazából pont h azért nem kellesz senkinek sem mert egyedül vagy.ha lenne egy csajod már harapnának rád mert biztos tudsz vmit h csajod van(ilyenkor többszörösére nõ a feromon-kibocsájtás ami a tudósok szerint a 'vonzóerõ' a másik nem felé(de ez tapasztalatom szerint igaz is)).szerezz egy csajt.és jönni fog rád a többi.
ne legyél nyámnyila .. én se vagyok alfa, de nem nyávogok :) szeretni én is tudok , de nem teszem ezt közzé ..
Mert nem néz ki elég jól.
A kérdező hozzászólása: Épp ez az, hogy szerintem azt hiszik én jól megvagyok egyedül meg elég zárkózott, távolságtartó, rideg külsõt mutatok a láõnyok felé, mert rondának tartom magamat és nem akarok beégni, meg nem hiányzik, hogy azt higgyék rájuk nyomulok csak, mert hozzájuk merek szólni. De azért sok jóképû fiúra maguktól másznak a lányok. Rossz érzés, hogy én egy lánynak sem jövök be ezek szerint. :(
Nem az a baj, hogy nem vagy alfahím. Kinyitnád a szemed, látnád, hogy nem csak az alfahímeknek van nõje. Baj az, hogy Te még egy omega hím sem vagy. Nyávogós sírós kislányok meg egy nõnek se kellenek.
A nõk olyan férfire vágynak, akik mernek udvarolni, randira hívni minimum telefonon, de fõleg személyesen és nem a facebookon meg egyéb internetes csevegõkön tartják velük a kapcsolatban. Az érzelmekkel nincs gond, a lényeg, hogy egyezzen az elvárások.Ha egy nõnek olyan érzelmes férfi kell mint te, akkor jó leszel neki.Ha nem, akkor nem.
jav:kapcsolatban helyett kapcsolatot.
Azért nem, mert nincs pár fölös milliója és fekete Bömöse. Ha adott a lóvé és a verda is, bármelyik csajt megszerezheted, ez ilyen egyszerû.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!