Találatok a következő kifejezésre: Van egy aki eléggé (82 db)

Ha van egy sylvania aquastar fénycsövem, és eléggé algásodik az akváriumom, ha veszek helyette egy daylight-ot, akkor is algásodni fog az akváriumom?

Szerintem az aksival minden rendben van, 42 literes a szűrő meg 320 L/H-s.

Legjobb válasz: Ha öreg a fénycsõ, akkor mindenképpen érdemes lecserélni. Egyébként sem a legjobb, elég gyenge vörösben, de ha nem egyedüli fénycsõ, akkor nem gáz. Ha túl sok halad van, vagy túl gyakran pucolod a szûrõt, esetleg fertõtlenítõt használsz, túletetsz vagy felgyûlt a mulm a talajon, az is lehet még oka az algásodásnak, hiába jó papíron a szûrõd teljesítménye. Hogy minden rendben van-e, azt ténylegesen csak egy ammóniateszt alapján tudod megmondani. Nagyobb halasoknál helyben elvégzik pár száz forintért, nem kell egy méregdrága tesztcsomagot megvenni.

Ha öreg a fénycsõ, akkor mindenképpen érdemes lecserélni. Egyébként sem a legjobb, elég gyenge vörösben, de ha nem egyedüli fénycsõ, akkor nem gáz. Ha túl sok halad van, vagy túl gyakran pucolod a szûrõt, esetleg fertõtlenítõt használsz, túletetsz vagy felgyûlt a mulm a talajon, az is lehet még oka az algásodásnak, hiába jó papíron a szûrõd teljesítménye. Hogy minden rendben van-e, azt ténylegesen csak egy ammóniateszt alapján tudod megmondani. Nagyobb halasoknál helyben elvégzik pár száz forintért, nem kell egy méregdrága tesztcsomagot megvenni.
Az alga szempontjából sem mindegy, hogy a fény milyen. elõször is az algák imádják az UV és infravörös tartományokat, ami a rendes növényeknek fölösleges. (Az egy év fölötti fénycsövek egyre több UV-t adnak le). A látható vörös és kék viszont szükséges a zöld növényeknek, ha ez nincs rendben, akkor a növények fejlõdése nem az igazi, ami szintén az algának kedvez. Az aquastar kékben erõs, de a másik csúcsa a sárga és a narancs között van, a vörös tartományban alig sugároz. Tengeri akváriumba viszont sok kék és UV kell, tehát nem lehet a kettõt egy kalap alá venni. A fény összmennyisége pedig fordított arányban van az ammóniával. Minél több a fény, annál kevesebb ammónia is elég az algáknak, tehát annál kisebb hiba is elég az algainvázióhoz. Kevés fényen ezért az algásodás borzalmas vízminõségre utal.
Volt már rá példa, hogy egy ecsetalgás akváriumról átkerült a világítás egy nem ecsetalgás akváriumra, és ott hónapokkal késõbb sem volt belõlük. Vagyis nem maradt más, mint a vízminõségre gyanakodni. Nem hinném, hogy a világítás ilyen hatással lenne a vízre.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! DE mit tegyek a jobb vízminõség esetében akkor? Láthatólag tiszta a víz, csak az üvegfalon van alga és néhány növényen.
Gondolom a nitrit- és nitrátszint mérésére nincs löttyöd. A 320 l/h elméletileg nem gyenge egy ekkora akváriumhoz. Próbálj szûrõtisztításkor minél kevesebb bacit elpusztítani. Soha ne nyomogasd ki a szivacsot teljesen tisztára. Milyen növényeid vannak és milyen gyakori a vízcseréd? Mennyi W van az akvárium felett?
A kérdező hozzászólása: Hát, heti 35-40% vízcsere, állott vízzel(min. 1 napig). Növények: -cryptocoryne beckettii -fodroslevelû vizikehely -jávai moha Ezek közül a vizikehely él és virul semmi alga, meg ilyenek nincs rajta, nõ mint a gomba:) Hát a másik kettõrõl ezek nem mondhatók el. Világítás 15W aquastar.
ja, vegyél teszteket. Az ecsetalga - fénnyel kapcs én arra tudok gondolni, hogy lehet, hogy a dulux csõ nyomja az UV fényt. Meg az is lehet, hogy behurcoltam, nem tudom, meg az is lehet, hogy elhanyagoltam kicsit, nem emlékszem már ponsotsna hogy volt, de kiírtottam, és másik fényt tettem rá. Aztán a szûréssel is variáltam, úgy hogy most már meg nem mondom mi volt a baj. Lehet, hogy minden egyszerre :)
A 15W szerintem korrekt. A fodroslevelû vízikalásztól nem sok gyorsabban növõ növényt találsz. A gond az, hogy hatalmasra nõl és itt nem tud hová nõlni. Azok alapján, amit leírtál, látszatra minden rendben van. Szerintem a tesztek többet mondanának. Nem jut túl sok közvetlen napfény az akváriumba, esetleg nem világítasz túl sokat?
A kérdező hozzászólása: Egy északi fekvésû szobában van, vagyis a nap nem annyira tud besütni. Meg amúgy sem az ablak alatt van, hanem jóval arrébb. hát napi 8-9 de néha néha 10 órát megy a világítás. Hát nem tudom mi probléma lehet, de majd nemsokára úgyis lecserélem daylightra, akkor majd többet tudok(remélem).
Érdekes, amit írsz. Régebben nekem is volt ecsetalgám, sõt, most is van egy kevés itt-ott, de szerencsére visszvonulóban van. Annak idején szintén a fényre gyanakodtam, de ennek az algának bizony nem a fény a kirobbantója. Nem tudom mi nem tetszik neki, de nincs összefüggésben a fénnyel, erre magam is rájöttem évek alatt. Ezenkívül szakkönyvek is bizonyítják, hogy fénytõl függetlenül is képes megjelenni a kis mocsok. Minden bizonnyal veletlen egybeesés, ami nálad történt. Tudom, hogy nem ide tartozik, de nem lehet, hogy valamivel behurcoltad, vagy olyasmi került a vízbe, aminek nem kellett volna?
Persze nyilván a jó szûrés és a vízcsere fontos, akkor nehezebben tudnak elszaporodni, de ha egy nagyon rossz és erõs fényed van akkor hiába a jó szûrés, akkor naponta is cserélhetsz vizet, még úgy is el tud szaporodni az alga.
Én írtam az ecsetalgát. Nem a vízminõség miatt szerintem, mert 1 év kihagyással, két külön akváriumban lettek ugyanazok az algáim. Amellett mellette volt még 5db akváriumom és egyik sem volt algás, csak az, amire a duluxot raktam, és már az elsõ hónapokban, tehát még koszos se volt az aljzat, még azt se mondhatom.
Ha jó lenne a szûrésed, nem algásodnál. Természetesen egy kevés alga minden jól mûködõ, kellõképpen szûrt akváriumban megtalálható, hiszen az érett víz kialakulásában döntõ szerepük van. Viszont az algásodás az algák túlzott elszaporodását jelenti, ami elsõsorban a rossz vízminõségre utal, másodsorban pedig a rossz megvilágításra. Ez lehet túl sok közvetlen napfény, túl intenzív vagy túl hosszú idejû megvilágítás, vagy régi fénycsõ. A 8 hónapos csõ még nem régi.
A kérdező hozzászólása: Ja, milyen gyorsabb növésû növényt ajánlanátok? Bacopa, átokhínár esetleg?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én egy szóval sem említettem, hogy ecsetalgáról van szó. Sima zöld alga. A csõ közel 8 hónapos. Mit lehetne még tenni, hogy ne legyen algás? Halak alig van benne 5-6 db. Amúgy szerintem fonálalga is lehet benne:( Esetleg valami gyorsan növõ növény + másik fénycsõ(daylight)? Honnan lehet eldönteni, hogy a szûrés megfelelõ-e?
Az ecsetalgának semmi köze a fényhez (még csak köszönõviszonyban sincsenek), annál inkább a rossz vízminõséghez.
A dulux neon is 6400 K-s daylight, csak erõsebb, 35 Wattos.
Jó, persze, csak azért vettem egy kalap alá, mert édesvizibe nem még soha raktam aquastart. Szobanövény fölé tettem csak, de az nem nõtt tõle jobban. Édevizibe meg csak daylightot használok, meg a Hagen flora glo-t. De van egy erõs dulux csövem, régi már, az nekem 2 akváriumban is csinált ecsetalgától kezdve kékalgáig mindent. Azt végül odatettem a szobanövényem fölé, és az meg úgy kivirult tõle, mintha igazi nap sütné és nyár lenne. A szobanövénynek meg pl nem volt jó egyik neon sem, sõt ha 4db különbözõ neonnal világítottam, akkor is csak vegetált alatta, pedig nem több wattos a 1db dulux, mint 4db neon együtt. Ez is érdekes, nem?
Szia! Természetesen a régi fénycsöveket mindig ki kell cserélni. Azt tudni kell, hogy az algásodást elsõsorban nem a fény okozza. Persze van benne némi szerepe, ráadásul az algák nagyon szeretik a magas vörös és kék spektrumot tartalmazó fénycsöveket, de 90 százallékban minden a szûrésen múlik. Ha jó a szûrés, akkor jó a vízminõség, így az algák nem jutnak elegendõ táplálékhoz. Néhány gyorsan növõ vízinövény nagyon nagy segítség lehet. Egyszerûbben tehát a lényeg: ha jó a szûrésed, lehet neked bármilyen fénycsöved, úgysem fogsz bealgásodni. Ha a szûrés gyenge, szintén mindegy milyen csövet használsz, úgyis viszont látni fogod õket.
Lecserélheted, de továbbra is algásodni fogsz. Mellesleg javaslom, hogy szerezz be egy idõkapcsolót (digitális a legjobb), így minden nap ugyanabban az idõben kapcsol be és ki a világítás. Egyszer ennyit, egyszer annyit világítani sem a legjobb.

Van egy fiú, facen írtam rá, akkor szakított a barátnőjével 2 év után tehát eléggé le volt hangolva. Elég sokat beszélgettünk akkor felajánlottam hogy találkozzunk csapda volt, ott voltak páran, kiröhögtük de azóta tényleg megtetszett. Help?

Segítsetek! Azóta tényleg tetszik! Hogy mondjam el neki hogy most már tényleg szeretnék találkozni vele! (Végig ő volt a "jobb fogás" külsőre, belsőre, csodálkozdtam is amikor belement a "csali-taliba") 16/f-16/l

Legjobb válasz: egy rohadt k*-rva vagy. ezért vannak olyan csávók, akik már nem bíznak a nõkben. egy undorító kis szar, fing, nulla vagy.

egy rohadt k*-rva vagy. ezért vannak olyan csávók, akik már nem bíznak a nõkben. egy undorító kis szar, fing, nulla vagy.
Most azt várod, hogy belemenjen egy újabb taliba, miután megaláztad, pont akkor amikor rossz passzban volt? Kinek kéne egy ilyen lány?
RIBIZLI Az ilyenek fognak elõször kihullani.. Énis voltam úgy mint a fiú../majdnem öngyilkos lettem/
ezt buktad te kis szemét :D csak egykis empátia lenne benned vagy gondolj bele, h neked hogy esett volna ha az õ helyzetébe lettél volna pláne egy szakítás után? ja bocs túl sokat kérek tõled te is csak kifestésre használod a fejed......ha van esze és rafkós eljátsza veled ugyanezt h kicsit megtudd milyen érzés :) de ha tényleg van esze ezek után arra se fog méltatni h leköpjön és rád se néz levegõnek fog tekinteni :) ezek után még lenne pofád ilyet kérni?
r*banc vagy.kezdj el imátkozni hogy ne legyen a fiú öngyilk0s vagy minimum depressziós.hogy dogölné meg
Na jó, félretéve elsõ felindulásomat: 1.) Bocsánatot kérsz a múltkori eset miatt 2.) Elmondod, hogy mekkora hülyeséget csináltál, mert tényleg tetszik neked (nem fogja elhinni) 3.) Bebizonyítod valamivel. Csinálsz neki valamit személyesen (ajándék, süti, hasonló) és elviszed v. odaadod neki. Talán így megbocsát. Mondjuk én így se tenném, de már nem utálnám annyira a csajt. Aztán készülj fel, mert ha bosszúálló, lehet hogy ezután õ hívja el a randira a haverjait, hogy kiröhögjenek. Csak, hogy megtudd milyen érzés.
Kamukérdés.

Van egy kövér barátnőm aki folyamatosan nyúz. Azt hajtogatja cuki vagyok, és folyton ölelget, de már eléggé fogdos is. Ez nekem nagyon rosszul esik. Mit tudnék tenni?

18 éves lányos fiú vok. Tudom hogy cuki típus vok, de van barátom is, és szeretném ha ez a ismim abbahagyná. de nem tudom hogy tudjam ezt a tudtára adni, hogy nem esik jól az ölelgetése. és már eléggé szexuális féleség is amit csinál? nem akarom bántani, nagyon jó fej lány, de nagyon ronda, és kövér... 18f

Legjobb válasz: Érdekes én pont egy fordított helyzetben vagyok. Kissé dundi vagyok, amolyan édes dundi Valentina, de csak babahájakkal rendelkezem, és nem vagyok narancsbõrös. Na jó, egy picit. Nincs barátom, de mivel minden nõnek, nekem is vannak igényeim, így mindig ölelgetem az egyik haveromat, aki vékonyabb és gyengébb nálam. (Így nem tud ellenkezni). Nekem ez nagyon jól esik és el akarom érni, hogy õ is akarjon ölelgetni engem!!

Érdekes én pont egy fordított helyzetben vagyok. Kissé dundi vagyok, amolyan édes dundi Valentina, de csak babahájakkal rendelkezem, és nem vagyok narancsbõrös. Na jó, egy picit. Nincs barátom, de mivel minden nõnek, nekem is vannak igényeim, így mindig ölelgetem az egyik haveromat, aki vékonyabb és gyengébb nálam. (Így nem tud ellenkezni). Nekem ez nagyon jól esik és el akarom érni, hogy õ is akarjon ölelgetni engem!!
"06-10 12:07" Ez a válaszod alapján bármilyen is vagy én biztos nem ölelgetnélek.Hozzád sem érnék.
szerezz 1vödröt, huzd a fejére, ess túl rajta..aztán hátha békén hagy 33 :D
Látom, megragadtad a lényeget..-.- Mivel érintett vagy, nem csodálom , de a lényeg annyi lenne, hogy senkinek nincs joga magához láncolni egy másik embert-pláne ha az nem akarja.
#12 "A kedves dundi Valentinához hasonló nõegyedeket egy csapat szeretethiányos, ronda, hájas pasi közé lökném" Szerintem pedig ez a szánalmas. 1.lehet, hogy szeretet hiányos, de szerintem te is az vagy 2.ronda..hmm, nos ez elég tág fogalom, mert aki neked ronda az másnak lehet szép. Inkább nézz tükörbe mielõtt ítélkeznél. 3. Hájas...M.O-n elég sok túlsúlyos ember él való igaz, de ha soványra nem illõ azt mondani, hogy gebe, meg elõl deszka hátul léc..akkor a kövéreknél is mellõzük a hájas szót. Nem veszekedni jöttem ide.Nekem vannak kövér családtagjaim és ugyanolyan szerethetõek mint mások.
#10 Jobb is , mert kénytelen lennék átrendezni az arcod:) Szánalmasak azok, akik a testi fölényüket kihasználva próbálják magukhoz láncolni a kiszemeltjüket-aki láthatólag inkább eret vágna, mintsem közelebbi kapcsolatot ápoljon a "börtönõrével"..
utolsó vagyok. Amúgy a kérdésedre válaszolva a legjobb ha õszinte vagy a csajjal és megmondod, hogy téged ez zavar.
A kedves dundi Valentinához hasonló nõegyedeket egy csapat szeretethiányos, ronda, hájas pasi közé lökném, hogy átérezzék, milyen az, mikor egy számunkra undorító ember a testi fölényét kihasználva magához láncol.. 20N
Kedves Valentina, én írtam privit. Határozottan izginek tûnik, amit írtál. Ilyenkor ellenáll a pasi? volt már olyan hogy komolyabb ellenállást kellett leküzdeni? Mehet privibe is a válasz
Csegi89 Szerintem a szó, ami a kérdezõre vonatkozik, a nyunyó :) Kérdezõ, ez a molesztálás tipikus esete, ha csaj lennél, és egy fiú haveroddal kapcsolatban kérdeznéd ezt, már biztosan javasolták volna, hogy rúgd tökön meg minden. A helyzet ugyanaz, csak a szereplõk vannak felcserélve :) Az alapszabály is ugyanaz: amíg nem utasítod vissza, addig csinálni fogja. Ezért én azt javasolnám, hogy elõször udvariasan kérd meg a barátnõdet, hogy ne ölelgessen. Ne mondd neki, hogy ronda vagy kövér, csak azt, hogy zavarba hoz, és nem esik jól, ha ezt csinálja veled. Remélhetõleg ennyi elég lesz, de ha nem ért a szóból, kénytelen leszel fizikailag ellenállni neki.
Mit vagy ilyen nyünyüsz? Mond meg neki, h nem esik jól, h neked ez már kényelmetlen, hagyja abba.
na és ha esetleg felcsatol 1 mû f... Khmm akkor ??
Közöld vele, hogy hagyja abba.
Gyerekek..
hány évesek vagytok? amúgy beszélj vele. mond meg neki hogy ez zavar. vagy ha ba.szogat akkor te is kezd el õt.
A kérdező hozzászólása: köszi. 16 évesek vagyunk. én már mondtam neki, hogy ez zavar, de azt mondta hogy o nem gondoltam komolyan . ilyenkor mi vanb?
ilyenkor neves inkább te is rajta :D

Van egy rokonom, aki állandóan "megszakért" engem, mit hordjak, mit egyek, hogy éljek stb. , mintha én egy kripli lennék, aki magától semmit se tud kitalálni, hogy rázzam le? Akár bólogathatnék is udvariasságból az okoskodására, de eléggé idegesít?

Ráadásul személy szerint én pocséknak találom az ? ízlését. De olyan stílusban oktat ki állandóan, mintha most jöttem volna Mucsaröcsögér?l, aki még divatlapot nem vett a kezébe életében, és zsírt zsírral eszik a kamrából. Õ meg az "?rin?", aki próbál oktatni a "nagyvilág dolgaira".....

Legjobb válasz: Óh ne is mondd, mintha magamról olvasnék. Nekem is ugyanez a problémám, annyira idegesítõ, de mivel rokon, nem sokat tud tenni az ember. Ha már nagyon felidegesít jól kiosztom aztán kész. Vagy ha tehetem, egyszerûen kerülöm vele a beszélgetést. Õ azt szokta csinálni, hogy elõbb pár mondatban lefikázza a dolgainkat, aztán órákig saját magáról és az érdemeirõl regél. Na akkor szoktam ott hagyni.

Óh ne is mondd, mintha magamról olvasnék. Nekem is ugyanez a problémám, annyira idegesítõ, de mivel rokon, nem sokat tud tenni az ember. Ha már nagyon felidegesít jól kiosztom aztán kész. Vagy ha tehetem, egyszerûen kerülöm vele a beszélgetést. Õ azt szokta csinálni, hogy elõbb pár mondatban lefikázza a dolgainkat, aztán órákig saját magáról és az érdemeirõl regél. Na akkor szoktam ott hagyni.
A kérdező hozzászólása: arra gondoltam, a legutóbb nekem ajándékozott divatbigyóit visszaviszem neki, hogy sajnos nem tudtam használni feleslegesen ne álljanak nálam. Hátha érti a célzást.
Nem tudod elkerülni? Ha sokáig semleges képet vágsz, akkor egy idõ után megszokták unni. Vagy mondd meg egy másik rokonnak, vagy ismerõsnek, aki szokott vele találkozni, hogy beszélgessenek rólad és hozza fel ezt a témát, pl.: hogy õ mennyire nem szereti, hogy az xy barátja megmondja neki, hogy mit hogyan csináljon, hogyan viselkedjen, de udvariasságból jó pofát vág hozzá, de legszívesebben pofán csapná." Talán így magához tér, ha látja, hogy fapofával hallgatod végig, és talán veszi a lapot.
Nekem ez így tetszik, ezt én így szeretem, most váltsunk témát.
2. voltam. Ne harcolj, ne vidd vissza neki. Adta, tartsd meg, nem így kell revansot venni. Ha valaki ad valamit, azt biztos nem rossz indulatból adja, az én sógornõm is ellát néha dolgokkal, nem bunkóságból. Ha szavakkal bánt, akkor szavakkal próbáld elintézni, így a korrekt. Ne lásson rajtad gyerekes dacot, mert azzal csak megerõsíted õt.

Van egy fiú, akivel társaságban eltöltöttünk egy kellemes délutánt (négyen voltunk, akkor ismertem meg) és azóta ismerősünk lettünk. Eléggé megtetszett nekem, hogy tudnék úgy kezdeményezni hogy ne legyen nyomulás?

Mi az, ami még belefér egy lánytól? Illetve a közeljövőben - szintén négyen- még találkozni fogunk, esetleg akkor?

Legjobb válasz: Adj neki egyértelmû jeleket (pl. társaságban ülj mellé, érintsd meg gyakran a vállát, kezét, mosolyogj rá, stb.), de akár te is elhívhatod valahova egy talira. Ha ezekbõl nem kettyen le neki, akkor vagy b*zi, vagy búza.

Adj neki egyértelmû jeleket (pl. társaságban ülj mellé, érintsd meg gyakran a vállát, kezét, mosolyogj rá, stb.), de akár te is elhívhatod valahova egy talira. Ha ezekbõl nem kettyen le neki, akkor vagy b*zi, vagy búza.
Beszélgess vele, és ha nem veszi a lapot, hogy bejössz neki, akkor hívd el valahová. Ha jól nézel ki, akkor ki fog ugrani a bõrébõl, ha nem, akkor legalább megpróbáltad. Egyébként nyugodtan kezdeményezz, a mai világban már minden belefér szerintem.
A kérdező hozzászólása: igazatok van, abban nincs semmi ha ráírnék :) az a vicces, hogyha nem tetszene, akkor sokkal könnyebben meg merném tenni :)
Pontosan errõl van szó, írj rá nyugodtan! Hajrá :) (elsõ)

Mit csináljak? Van egy fiu akibe eléggé szerelmes vagyok ez a második évem. Csak az a baj hogy 800km-re lakunk egymástol, és csak nyáron szoktunk találkozni 2-3 hétre.

Lehet hogy idefog jönni m.o-ra de nem biztos. Most nyáron történtek dolgok...gondolom értitek :$ ,és azóta csak ?t akarom és nem érdekelnek a többi fiuk mert nem tudom elfelejteni ?t..

Legjobb válasz: Felejtsd el, és keress egy normális srácot akivel hetente tudsz min. találkozni. De nem fogsz csinálni semmit, mert akkor már megtetted volna és nem 10ismeretlen ember hatására változtatnál.

Felejtsd el, és keress egy normális srácot akivel hetente tudsz min. találkozni. De nem fogsz csinálni semmit, mert akkor már megtetted volna és nem 10ismeretlen ember hatására változtatnál.
Nem értem a lányokat.. Illetve tudom miért van de mindegy. Próbálj egy kicsit a fejecskéddel is gondolkozni. :$
Hol lakik:) én imádom ezeket a történeteket hallani:) tényleg nincs sok esélye a dolognak, de kitudja lehet te vagy a KIVÉTEL:) ha meg nem az úgyis kifog derülni.vagy neki jön egy lány vagy neked egy fiú és rossz lesz, de aztán jobb..szóval mesélj:D
A kérdező hozzászólása: Olaszországban lakik. Én meg bpn .... probáltam elfelejteni sokszor de nemmegy. tegnap este buli volt kavartam egy fiuval meg minden...de most meg csak õ hijányzik folyton írok neki és istenem ajj :( bárcsak találnék vki mást itt akit SZERETEK.

Csókolózzak vele? Van egy haverom akivel elég jóban vagyunk és a multkor amikor a hverokkal lógtunk (nem mindenki volt beszámítható állapotban, volt aki eléggé bebaszott de miketten viszonylag józanok voltunk) megkért h csókolózzak vele.

(az ölében ültem egy padon szal elég intim pillanat volt). van egy kis probléma h ez a fiú az egyik legjobb barátn?mbe szerelmes és egy kicsit a barátn?mnek is tetszik a fiú.Most gondolom mindenkiben felmerül a kérdés h akk mért velem akart csókolózni.....csak úgy

Legjobb válasz: Szia! Hát szerintem le is írtad a választ. 1. Ha tényleg nem tudnál a barátnõd szemébe nézni, akkor nem érdemes szerintem. 2. Sokkal jobb az elsõ alkalom egy olyan fiúval, akibe szerelmes vagy és õ is szeret téged. Szerintem ne tedd meg! 18L

Szia! Hát szerintem le is írtad a választ. 1. Ha tényleg nem tudnál a barátnõd szemébe nézni, akkor nem érdemes szerintem. 2. Sokkal jobb az elsõ alkalom egy olyan fiúval, akibe szerelmes vagy és õ is szeret téged. Szerintem ne tedd meg! 18L
Egyszerûen megoldhatod a problémát azzal, ha segítesz a barátnõdnek meg a srácnak összejönni. Vidd el a barátnõd is a buliba és akkor nem lesz gond;) És tényleg várj inkább a szerelemre, hidd el megéri;) Elsõ voltam:)
tudod te a választ nem vagy hülye, úgyhogy tartsd is magad ahhoz amit leírtál. hidd el ez a te érdeked
Ha a barátod nem beléd szerelmes de azért csókolózni akar akkor meg szerinted minek néz téged? MADÁRNAK?!
A kérdező hozzászólása: köszi...télleg furcsa lenne és én is szerelembõl szeretném csak hnap megint összejövünk a haverokkal este és õ is ott lesz......áááááá nem tom:S:S:S
A kérdező hozzászólása: köszi tök rendesek vagytok:D
Hát igen!Érdekes dolog!Mond meg a barátnõdnek, hogy tetszik a haverotoknak!Vagy tudja?Az is lehet, hogy azért akart veled csókolózni, mert féltékennyé akarja tenni a barátnõdet!Attól pedig ne félj a csók adja majd magát!Minden csók más, mindenki másképp csókol! Na mi a helyzet azóta?
A kérdező hozzászólása: a barátnõm tudja h tetszik a haverunknak...de már elég rég óta meg elvileg barátnõmnek is tetszik a fiú de egyikük sem lép......azóta pénteken megint együtt lógtunk de szerencsére nem volt olyan pillanat hogy szóba jött volna a dolog

A férjemmel 9 éve vagyunk együtt. Van egy kolléganője, aki belezúgott és eléggé nyomul rá. Ha elmegy odáig a csaj, hogy lefeküdnek egymással, és én "megbocsátom", mennyi az esélye annak, hogy a lány még jobban nyomul?

A férjemmel 9 éve vagyunk együtt. Van egy kollégan?je, aki belezúgott és eléggé nyomul rá. Ezt mind onnan tudom, hogy a férjem ?szintén elmondta (egyébként 30 évesek vagyunk). Volt egy céges buli, ahol csókolóztak és azóta már párszor el?fordult.

Legjobb válasz: Nagyon szerelmes lehetsz, ha mindezt eltûröd a férjedtõl... Nem szabad ezt csinálni!!! Csak nevetségessé teszed magad mindenki elõtt! Mi értelme van így 1 kapcsolatnak, ha õ egy hármas játékot ûz veletek? Az már tényleg a végsõ eset, ha még leis fekszenek majd... A kérdésedre a válasz: IGEN, mert akkor úgy fogja érezni a kis ribi, hogy ezzel megszerezte, és még többet akar majd! Szerintem gondold át ezt a kapcsolatot, mert itt már vmi elromlott...

Nagyon szerelmes lehetsz, ha mindezt eltûröd a férjedtõl... Nem szabad ezt csinálni!!! Csak nevetségessé teszed magad mindenki elõtt! Mi értelme van így 1 kapcsolatnak, ha õ egy hármas játékot ûz veletek? Az már tényleg a végsõ eset, ha még leis fekszenek majd... A kérdésedre a válasz: IGEN, mert akkor úgy fogja érezni a kis ribi, hogy ezzel megszerezte, és még többet akar majd! Szerintem gondold át ezt a kapcsolatot, mert itt már vmi elromlott...
Szegény párod nem lehet könnyû helyzetben, Na meg te sem. De ha egyszer eljutnak odáig hogy le is fekszenek, akkor már bármi megeshet. Akkor az a nõ már gõzerõvel fog nyomulni, ha megbocsátassz, ha nem. Ha megbocsátassz, akkor marad ez a hármas kapcsolat. Ha meg nem, akkor a párod lelép azzal a másikkal. Itt a párod kezében van az adu. Neki kellene eldöntenie, kettõtök közül melyikkel akar végül is élni. Ha veled, akkor a kooléganõt finoman állítsa le, Nem lehet olyan butuska az a nõ hogy ne értse meg, neki családja van, nem akar külsõ kapcsolatot. Ha meg a kolléganõvel, akkor borítson otthon és lépjen. Ez a nyitott hármas szerintem egyikõtöknek se jó hossszú távon.
Már bocs de nem vagy normális ha ezt eltûröd.Vagy éljetek nyitott kapcsolatban...
Most õszintén. Szerinted ha már csókolóztak többször, nem fognak elõbb utóbb az ágyban kikötni? Elég nagy a valószínûsége. Persze, hogy nyomulni fog a csaj, hisz így jóval nagyobb lesz rá az esélye, hogy akár szét tud benneteket választani. Gondolod dugnak egyet, ezután majd kiépítenek egy hagyományos kollegális viszonyt? Kizárt.
késöbb el se mondja csak egyszrûen megteszi mert tudja ugyis elnézed neki mert szereted!!
Én biztos nem tûrném ezt, és lehet hogy a kolléganõvel is elbeszélgetnék.Meg persze nem ártana ha a férjed lekoptatná és nem csókolózna vele!!Már persze ha téged szeret, ha meg nem akkor mi értelme?
Tapasztalat roviden, kb ua. szituacio: a no onnantol kezdve, hogy meg lett dugva levakarhatatlanna valt. Telefon, internet ahogy csak lehetett jelen volt az en eletemben is mert igazabol nem is zavarta, hogy a telefon amit hivogat az az enyem... Szoval ha megdugja a not a ferjed, ha csokolozott vele, akkor egy nagy szarhazi o is, nemcsak a no. Nekem is beszamolt am a tortentekrol. MINDENROL es megmondom a frankot ilyenkor nem tudom mit gondoljak...ennyire meglennenk tisztelve, vagy ennyire hulyenek neznek minket???!!!! En tuladtam a kurvapeceren o meg igencsak hamar azon akivel megcsalt de az mar az o baja es nem az enyem. Ne haragudj ilyen sztorik hallatan felfordul a gyomrom. Legyen eszed!
Honnan tudod, hogy nem feküdtek még le? Ennyire hibás nem lehetsz, hogy mindent elhiszel!!!!!!
TÁGRA ZÁRT SZEMEK :-)
Már ne is haragudj, de innentõl fogva számíthatsz rá, hogy a párod minden alkalmat ki fog használni más nõkkel is!Nem értem a kérdésed!!?Mi az, hogy "ha elmegy odáig a csaj, hogy lefeküdnek egymással"???Neked nem a csaj fogadott hûséget hanem a férjed!Nehogymár a nõn múljon a dolog!Ezt úgy írtad, mintha természetes lenne, hogy a férjed azt akaja, mármint megdugni!A párodnak kellene leállítani egyértelmûen, de a jelek szerint Õ élvezi!Onnantól fogva nyomulhatna ahogy akar!Én nem nézném el az tuti!

Hogy tudnék összejönni vele? Van egy fiú aki tetszik, és 1 éve ismerősök vagy haverok vagyunk. És tudja hogy én szeretem őt meg már volt közös ügyünk' is. De alig beszélek vele. És eléggé rossz gyerek kiakarták rúgni, de aztán csak megbukott.

Aztán kiderült , hogy elmegy. És most nyáron nemis látom. De szeretném tartani vele a kapcsolatot. De Hogyan Kezdjem? Mit csináljak, hogy sikerüljön? Mert már nagyon sokat vártam rá. :/ Válaszokat el?re köszönöm! :)

Legjobb válasz: Ha tudja, hogy szereted, és õ nem kezdeményezi, hogy tartsátok a kapcsolatot, ha õ már másik suliba fog járni, akkor szerintem nem érdemes neked futni utána, mert ha többet akarna tõled, akkor úgyis lépne. Ha mégis úgy döntesz, hogy ezek után is szeretnél kapcsolatba maradni vele, ha nem tudod a számát akkor kérd el, azzal az ürüggyel, hogy hallottad, hogy már suliban úgysem fogtok találkozni, vagy msn vagy e-mail címét. Ha pedig mindegyiket tudod, akkor azokon tudod keresni. Megkérdezhetem, hogy mit jelent, hogy volt közös ügyetek? Úgy érted volt köztetek valami?

Ha tudja, hogy szereted, és õ nem kezdeményezi, hogy tartsátok a kapcsolatot, ha õ már másik suliba fog járni, akkor szerintem nem érdemes neked futni utána, mert ha többet akarna tõled, akkor úgyis lépne. Ha mégis úgy döntesz, hogy ezek után is szeretnél kapcsolatba maradni vele, ha nem tudod a számát akkor kérd el, azzal az ürüggyel, hogy hallottad, hogy már suliban úgysem fogtok találkozni, vagy msn vagy e-mail címét. Ha pedig mindegyiket tudod, akkor azokon tudod keresni. Megkérdezhetem, hogy mit jelent, hogy volt közös ügyetek? Úgy érted volt köztetek valami?
A kérdező hozzászólása: köszi_!!
Majd írd meg, mi lett.
Ha nincs más lehetõség, akkor persze. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszönöm.!:) de azér msn is jó?
Akkor nincs más választás, vallj neki újra szerelmet, és kérdezd meg nyíltan, hogy õ mit érez irántad. Akkor legalább biztosat tudsz. Persze ezt jobb lenne személyesen, nem msn-en.
A kérdező hozzászólása: hát jo nemtom mennyi csaja volt 1rol tok. am hát azért érzem h vlmi van köztünkk...
Akkor mégis mi vonz benne? Rossz fiú, sok csaja volt, a te szerelmi vallomásodra meg csak annyit mond hogy: az jó... Próbáld meg elfelejteni, ha sok csaja volt és tetszenél neki, akkor másképp reagált volna.
A kérdező hozzászólása: hát m1. hidd el õ nagyon rossz fiú..füvezik, cigizik meg ilyenek. de már volt am sok csaja..
Az nem valami bíztató válasz, amit mondott. Szerntem õt még nem foglalkoztatja egy szerelem, nagyon fiatalok vagytok, a fiúk ilyenkor egyeltalán nem akarják lekötni magukat. Ha ilyen fiatalok vagytok, akkor az eddigi tanácsom hiábavaló, ilyenkor még nem igen jártok szórakozóhelyekre, bár ha már dohányoztok is akkor lehet...
A kérdező hozzászólása: hát öö én mondtam el neki és õ mondta h 'azjó :D ' de lehet h nemolyan értelemben.... amugy õ 13 én 12
Egyébként hány évesek vagytok?
Értem... És az miért van, hogy msn-en beszélgettek de élõben keveset? Én azt tanácsolnám, hogy amikor találkoztok, akkor mindenképp kezdeményezz beszélgetést, ha õ nem teszi magától, mert így nehéz lesz közelebb kerülni hozzá. Ha nyáron másképp nem találkoztok akkor mikor fent van msn-en, hívd el hétvégére egy olyan szórakozóhelyre, ahová te is jársz, ott van alkalmatok találkozni. Sajos kevés az info kettõtök viszonyáról, így nehéz ennél jobb tanácsot adni. Még egy kérdés: Honnan tudja, hogy te szereted? Elmondtad neki? Õ hogy reagált, abból sok mindent le lehet szûrni?
A kérdező hozzászólása: köszi:) hát néha van fent msnen ott szoktunk dumálni. amugy nem , hanem mondjuk tekert nekem cigit, meg csináltam neki kókuszszivet-amit elis fogadott... de amugy annyira szeretem hogy nem fogom feladni és épp ezért irtam h mitcsinálajak h jobban haladjak ..??
A kérdező hozzászólása: oké!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!