Találatok a következő kifejezésre: Van egy ahol (2225 db)

Van egy nyaralóm, a WC idõközönként eldugul, majd a falnál - ahol a vezeték van "vezetve" - idõközönként csöpög, de elõfordul, hogy rendesen "átázik" a fal. Mi lehet a probléma?

Télen a nyaraló elhagyatott volt, nem jártam ki. Minden le volt kapcsolva, nem volt használva semmi. Tavasszal mikor elkezdtem használni a WC-t észrevettem, hogy elkezdett a falnál - külsõ rész - elõször csöpögni, majd ázni.

Legjobb válasz:
A dugulás nem feltétlen függ össze a fal ázásával, valószínûbb hogy nem. Ha mindig egyszerre jelentkezik a két probléma akkor lehet. A dugulás sokszor ilyen hogy valamennyire kiáznak aminek kell, de mivel ezt nem látni benne szokott maradni valamennyi lerakódás. Ahol marad belõle ott már könnyebben felgyûlik megint, ezért újra dugulás lesz belõle. Vannak már egész jó szerek rá érdeklõdd meg melyik a legjobb és pár naponta ismételd meg akkor is ha már jónak tûnik. Flakonján rajta van ha pl nem szabad meleg vízzel öblíteni bizonyos reakciók miatt, ezt olvasd el rajta. Az ázás meg nagyon is lehet hogy attól van mert nem volt víztelenítve télre a vezetés és elzárva a fõcsap. Mindkettõ szükséges. Elsõ elzárni a fõcsapot az egész házra, lehet a kertben van egy aknája vagy ilyesmi. Utána mindenhol kiengedni a vizet ahova futnak. De találtam neked egy rendes leírást, ebben minden benne van. Ha eltört a falban a vezeték az bizony cserét is jelent. Azért lehet hogy nem ázik mindig (pl) mert csak kicsit van törve a vezeték, és néha pl elgugítja a szenny is. Egy kicsi repedést el tud. Ha ez van ez kb így megy: kis repedést eltömi egy kis lerakódás, az áramlástól a lerakódás arrébb megy ahol jobban lekad (pl kanyar), ekkor meg elkezd ázni és dugulni is egyszerre. Ha ez az eset lenne akkor az abból látszana ha nagyon alaposan dugulás mentesítenél elõször és akkor mindig ázna is (nem lenne semmi ami tömítené a repedést). Az ázást vedd komolyan jobb mielõbb megcsiáltatni, megjavulni ez nem fog magától. Az bontással és vezeték cserével jár, majd vissza vakolás és ami kell neki. [link]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A dugulás nem feltétlen függ össze a fal ázásával, valószínûbb hogy nem. Ha mindig egyszerre jelentkezik a két probléma akkor lehet. A dugulás sokszor ilyen hogy valamennyire kiáznak aminek kell, de mivel ezt nem látni benne szokott maradni valamennyi lerakódás. Ahol marad belõle ott már könnyebben felgyûlik megint, ezért újra dugulás lesz belõle. Vannak már egész jó szerek rá érdeklõdd meg melyik a legjobb és pár naponta ismételd meg akkor is ha már jónak tûnik. Flakonján rajta van ha pl nem szabad meleg vízzel öblíteni bizonyos reakciók miatt, ezt olvasd el rajta. Az ázás meg nagyon is lehet hogy attól van mert nem volt víztelenítve télre a vezetés és elzárva a fõcsap. Mindkettõ szükséges. Elsõ elzárni a fõcsapot az egész házra, lehet a kertben van egy aknája vagy ilyesmi. Utána mindenhol kiengedni a vizet ahova futnak. De találtam neked egy rendes leírást, ebben minden benne van. Ha eltört a falban a vezeték az bizony cserét is jelent. Azért lehet hogy nem ázik mindig (pl) mert csak kicsit van törve a vezeték, és néha pl elgugítja a szenny is. Egy kicsi repedést el tud. Ha ez van ez kb így megy: kis repedést eltömi egy kis lerakódás, az áramlástól a lerakódás arrébb megy ahol jobban lekad (pl kanyar), ekkor meg elkezd ázni és dugulni is egyszerre. Ha ez az eset lenne akkor az abból látszana ha nagyon alaposan dugulás mentesítenél elõször és akkor mindig ázna is (nem lenne semmi ami tömítené a repedést). Az ázást vedd komolyan jobb mielõbb megcsiáltatni, megjavulni ez nem fog magától. Az bontással és vezeték cserével jár, majd vissza vakolás és ami kell neki. [link]
Ha nem volt tiszta még, az ázás az egy dolog és a dugulás egy másik. Szal ha a dugulást sikerül rendbe hozni házilag azzal az ázást nem tudod ugye megszüntetni, de annyival olcsóbban megúsztad és annyival elõrébb vagy.
A szivárgás helyét próbáld megállapítani, ez nagyban meghatározza az árát is. Ha pl láthatóan egy mosdó vagy wc külsõ részén szivárog a víz, azt sokszor szemre is lehet látni. Ahol gyöngyözik csöpög stb ott a bibi. Ha egy fal közepén van vízfolt és látszik, hogy nem egy külsõ szerelvénybõl folyik oda, hanem csak a falból belülrõl ázik, az akkor bontással is jár ami nyilván a költségesebb. Általában kiszállási díj, munkadíj, anyagköltség. Pár tizes lesz ha bontani kell. Azt derítsd fel tüzetesen hogy külsõ vagy falon belüli e az ázás.
A kérdező hozzászólása: Holnap megpróbálom azt, hogy felmosóronggyal "kiitatom" a vizet a WC-bõl majd öntök bele egy liter sósavat és hagyom állni egy órán keresztül. Hátha ez beválik. HA ez sem, akkor feltétlenül hívok szakembert.
A kérdező hozzászólása: A héten hívok szakembert. Reménykedem benne, hogy nem akkora a probléma, mint amekkorának képzelem. Nem szeretnék most több tízezer forintot cserére, javításra költeni. De ha mégis erre kerülne a sor, kénytelen leszek. Mit gondolsz, gondoltok mennyibe kerülne az egész csere? 30-50.000FT-bõl meglenne?
Egy doboz bõven elég még elhasználni se fogod tudni. Egy alkalomra, most nem olvasom el a dobozán, de valami 1 vagy 2 kupaknyi kell, szóval elég egy flakon vagy 30 használatra is. Sacc. Figyelmetlen voltam pedig írtad hogy a wc-ben jött fel a víz. Bocsi. Ez amit mutattam lefolyóba való és vécébe mást kéne venni ha ott van a dugulás. A használatukat meg alaposan el kell olvasni mert a víz hatására erõs reakciók keletkeznek és ezért más a csapba való kevés vízzel (mint ez) és más a wc-be való ahol sok víz van benne amúgy is. De wc-hez valóból se vegyél csak egyet, az is jópár alkalomra elég. Ami a legfontosabb hogy a wc dugulásához mindenképpen hívj szakembert! Ami az ázás miattúgy sem kerülhetõ ki. Ha tudnál bontani a falon, csõcserét megcsinálni szakszerûen és vissza falazni, vakolni festeni, burkolni ami kell más lenne a helyzet. De úgy tûnt ilyenekben nem vagy járatos. Szóval az ázáshoz úgy is kell szakember és a wc is kényes tud lenni. Jobb ha keresel olyan szakembert aki mindkettõt meg tudja csinálni. ... és bocsi hogy elnéztem
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm.
A szaga csípõs azzal vigyázz és szellõztetve használd.
Ez elég jól hatott de használd többször. major domus szuper búvár [link]
Szétfagyott a vezetéked.
A kérdező hozzászólása: Két napja nem ázik a fal illetve nem jön fel az "anyag" érdekes. :D

Van egy oldal ahol rajzpályázatot hirdettek gyerekeknek, mi nyerésre állunk de nem lesz eredményhirdetés visszaélések miatt. Össz-vissz 4 rajz van fent azokra lehetett szavazni tehát nem nehéz nyerni. Mit tegyek?

Tehet ilyet egy hirdető? CSALÓDÁST és nem kicsit okoz a gyereknek. ilyenkor én mit tehetek?

Legjobb válasz: Nincs olyan netes verseny amit nem próbálnának befolyásolni. Vagy robot szavazókkal, vagy irányított emberekkel. A nyugalom és tisztesség megmaradása érdekében csak olyanra érdemes jelentkezni ahol független zsûri értékel és nem a nézõi szavazatok, fõleg nem a Facebook-like-ok. Nézd meg mit ír a szabályzat, általában van olyan tétel ami minden jogot fenntart a módosításra és a panasz ellehetetlenítésére, és pályázóként azt elfogadod a részvétel során. Ahol még ez sincs, sem közjegyzõ vagy más hivatalos elem amitõl kizárható a csalás, és még azon is alapszik hogy egy közösségi oldalon kedvelni vagy követni kell egy céget, azok mind arra mennek hogy ki hogy reklámhordozóvá válj nekik ingyen. Nem szabad bedõlni egy belengetett nyereménynek.

Nincs olyan netes verseny amit nem próbálnának befolyásolni. Vagy robot szavazókkal, vagy irányított emberekkel. A nyugalom és tisztesség megmaradása érdekében csak olyanra érdemes jelentkezni ahol független zsûri értékel és nem a nézõi szavazatok, fõleg nem a Facebook-like-ok. Nézd meg mit ír a szabályzat, általában van olyan tétel ami minden jogot fenntart a módosításra és a panasz ellehetetlenítésére, és pályázóként azt elfogadod a részvétel során. Ahol még ez sincs, sem közjegyzõ vagy más hivatalos elem amitõl kizárható a csalás, és még azon is alapszik hogy egy közösségi oldalon kedvelni vagy követni kell egy céget, azok mind arra mennek hogy ki hogy reklámhordozóvá válj nekik ingyen. Nem szabad bedõlni egy belengetett nyereménynek.

Halott nagyszuleimmel almodtam, eljottek hozzam mondtak mutatnak valamit, a kertunkbe ahol ok is laktak ahol most en is, a kinti Wc mellett van egy lada elasva ami a jovomet mutatja, astunk kezzel. Beleolvastam egy rozsaszin lapba de nem emlekszem!?

A papam mondta nem tudhatja meg a jovojet.A mama 9 eve a papam 5 eve halt meg. A papirra a mama azt mondta hogy ez a te jovod!Tobbszor almodok veluk!Mit jelenthet ez?

Legjobb válasz: Érdekes, ahol álmodban ástatok a kertben, ott a valóságban nézted már, hogy van-e valami?

Érdekes, ahol álmodban ástatok a kertben, ott a valóságban nézted már, hogy van-e valami?
A kérdező hozzászólása: Igen egy par nap utan azon a helyen elkezdtem asni, hogy megnezzem van e ott valami. Nem talaltam semmit, mondjuk nem astam annyira melyre.

Van EGY flashelt psp-m. Sikerült is az olyan játékokat tenni rá ahol van egy olyan mappa hogy ISO és abban egy CSO fájl. De volt olyan ahol egy olyan mappa volt hogy PSP_Game. Abban pedig sok mappa és fájl. Ott hogyan tegyem rá a psp-re a játékokat?

van EGY flashelt psp-m és szeretnák rá játékokat tenni.

Legjobb válasz: Nekem a psp-n lévõ memó karin alapbol 6 mappa van. ISO, MP_ROOT, MUSIC, PICTURE, PSP, VIDEO. Az ISO mappában van még nekem egy VIDEO mappa. Én a játékokat az ISO mappába rakom, de nem a benne lévõ VIDEO-ba, csak mellé. Remélem érteni.

Nekem a psp-n lévõ memó karin alapbol 6 mappa van. ISO, MP_ROOT, MUSIC, PICTURE, PSP, VIDEO. Az ISO mappában van még nekem egy VIDEO mappa. Én a játékokat az ISO mappába rakom, de nem a benne lévõ VIDEO-ba, csak mellé. Remélem érteni.
A kérdező hozzászólása: ez nekem is megy . de a játékot ami tletöltök abban(winrar) van egy csomó mappa: elõször PSP_Game és azon belül sok. Abból a sokból mit másoljak be?
Hát arról gõzöm sincs mi lehet vagy mit töltöttél le vagy honnan van ez neked. Én innen töltök le játékot: http://www.gamestorrents.com
A kérdező hozzászólása: akkor én is innen fogok kösz!
A kérdező hozzászólása: figyelj le akartam tölteni http://www.gamestorrents.com-ról psp játékot de amikor letöltöttem rá akartam tenni a psp-re de láttam hogy a letöltésben van egy csomó winrar file.HOgy tegyem bele azt a játékot az ISO mappába? Vagy melyik fájlt másoljam az ISO-ba a sok közül? ELõre is kösz. Kérlek válaszolj fontos lenne.
csomagold ki
tehát...én is errõl az oldalról töltök...annyi az egész hogyha nem név szerinti soorendbe van(gondolok igy a winrar fájlra+kiterjesztésnél van hogy r06, r09 bla-bla) tedd sorrendbe hogy az r00-ás kiterjesztéslegyen legelöl a winrar fájlokban. rákatt az r 00ra és nyomsz egy alt+f9-et. és máris ott(ha nem máris hát pár perc) lesz isoban vagy csoban a fájlod üdv

Van egy macskám és már nem fiatal de nem is hiszem hogy öreg! Szóval az a lényeg hogy néha valamiért nem akar a macskaalmába pisilni hanem ahol hidegebb van anyám szobájába a matracra! Mit tehetek?

Legjobb válasz: Csekkolni kell az almot. Elég tiszta-e jó helyen van ami neki megközelíthetõ, nincs-e mondjuk neki ott valami olyan dolog amitõl félhet. PL. olvastam olyat ahol a fürdõbe a zörömbölõ mosógép mellett volt. Aztán lehet, h az alom minõsége nem tetszik neki. Nagyon válogatósak tudnak lenni ebben az esetben is. Próbálj ki fokozatosan egy másik alomfajtát hátha azt jobban fogja szeretni. Vagy a másik, h valóban egy betegség elõjele ha a fentieket kipróbáltad és nem akar használni akkor szerintem is feltétlen nézesd meg állatorvossal, de reméljük nem lesz nagy gond ;)

Csekkolni kell az almot. Elég tiszta-e jó helyen van ami neki megközelíthetõ, nincs-e mondjuk neki ott valami olyan dolog amitõl félhet. PL. olvastam olyat ahol a fürdõbe a zörömbölõ mosógép mellett volt. Aztán lehet, h az alom minõsége nem tetszik neki. Nagyon válogatósak tudnak lenni ebben az esetben is. Próbálj ki fokozatosan egy másik alomfajtát hátha azt jobban fogja szeretni. Vagy a másik, h valóban egy betegség elõjele ha a fentieket kipróbáltad és nem akar használni akkor szerintem is feltétlen nézesd meg állatorvossal, de reméljük nem lesz nagy gond ;)
Három oka szokott lenni ennek: 1. Ivaros macskánál tüzelési idõszakban területjelölés. 2. Ezzel jelzi, hogy almot kéne cserélni (ez csak akkor igaz, ha már Te is érzed az alom pisiszagát, akkorra számára már elviselhetetlen a szaga). 3. Nem fér hozzá az alomhoz (pl. becsukott wc-ajtó). 99% hogy ezek valamelyike okozza. Lehet betegség kezdõdõ jele is, ahogy az elsõ említette, de ezt nem tudom, mert az enyém sose volt beteg, így errõl nincs tapasztalatom.
A mellé wc-zés sokszor betegség elõjele. Lehet vese, hugyuti, de egész más betegségnél is csinálják. Ez figyelemfelkeltés tõle, vagy pedig nem bírja tartani akár a hideg miatt. Pontosan nem tudom, a lényeg, hogy meg kéne nézetni orvossal.
Nekem is szokott ilyet a macskám, pedig ott van neki a tiszta macskaalom. Nekem általában olyankor amikor tüzel, és megjelöli a helyet. (gondolom a másik macskának)
A kérdező hozzászólása: õ csak rossz helyre pisil de jó helyre teszi az ürülékét!
Akkor nézesd meg orvossal, írod, hogy nem fiatal, ilyenkor már lehetnek vese és egyéb problémák.

Van egy kép ahol jó az arcom és van egy kép ahol az alakom jobb, milyen képszerkesztővel tudnék belőle egy jó fotót szerkeszteni?

Legjobb válasz: A legtöbben photoshop-ot használnak ilyesmire, de hogy ne legyen feltûnõ hogy belepiszkáltál a képekbe ahhoz kell egy kis tapasztalat is hozzá.

A legtöbben photoshop-ot használnak ilyesmire, de hogy ne legyen feltûnõ hogy belepiszkáltál a képekbe ahhoz kell egy kis tapasztalat is hozzá.
" ahhoz kell egy kis tapasztalat is hozzá. " ebbe maximálisan egyetértünk :) )
Sokkal egyszerûbb, ha lefényképezed magad még egyszer.
A kérdező hozzászólása: nem tudtam h ez ien bonyolul, köszi a válaszokat:)
:DD szépen fogalmaztam (1. komment) bocs, csak nulla fáradt voltam. :D Amúgy elég sok tipp/trükk van neten, csak guglizz rá, de amúgy igaz, egyszerûbb ha csinálsz másik képet. :)
Adnál egy weboldalt, ahol konkrét példa van?

Van egy bizonyos helyzet és nem tudok mit csinálni! A szokásos tidráma, a legjobb barátnõdrõl kiderül hogy csak manipulált téged aztán féltékeny és tönkre tesz, megaláz és ott bánt meg ahol fáj aztán el akarja lopni a barátnõd? Mit tegyek?

Régebben volt egy lány akit a legjobb barátnõmnek tartottam, de folyton manipulált és mindíg csak azt akarta hogy nekem rossz legyen, szerintem féltékeny volt rám azóta volt egy nagy össze veszés és nem komonikáltunk utánna soha, én uj barátnõre találtam ami neki nem tetszik és ujra kicseszvelem de ugy hogy a másik barátnõm nem vesz észre ebbõl semmit õ egy aranyos lánynak tartja, elõször én is annak tartottam mert kitûnõ tökéletes kis stréber de belül nagyon gonosz. Szóval mit tegyek? Hiába mondok bármit is nem ér semmit már próbáltam, valahogy ki akarom készíteni a csajt! Idegileg! Valami ötlet?Nem tudok mit tenni ugy ,hogy muszály megkérdeznem valakit aki mondjuk élt át ilyet .. Kösz..

Legjobb válasz:
csak magadat készíted ki azzal ha foglalkozol vele. tudom, én is voltam ebben úgy csináltam hogy senki ismerõsnek nem mondtam semmit, hanem nekiindultam egyedül a városnak, elmentem ismerkedni olyan helyekre, ahol azelõtt még az életben nem voltam és az õ társasága nem teszi be a lábát. egy hónap alatt találtam is egy egyetemista csajt, aki nagyon jó barátnõm lett. csináltam egy 2. facebook-ot, kevés embert jelöltem és úgy állítottam be, hogy engem ne tudjanak és ott beszélgettem ezzel a lánnyal. szép lassan bevonódtam az õ társaságába és ezekkel az emberekkel jöttem-mentem. nagy vonalakban felvázoltam az elõtörténetet, hogy ez a csaj ezekkel és ezekkel az emberekkel együtt nem kedvel, meg rosszakat mond másoknak stb. így elmarni sem tudták az új embereket, mert elve negatívan álltak hozzá ahhoz a **** (és mert elõbb engem ismertek meg, hogy milyen jóarc is vagyok :D) aztán ugyanígy pasit is szereztem magamnak, vége lett a középsulinak és kitiltottam mindet, nem állok szóba egy régi emberrel sem. nem tud mit csinálni... egy közös ismerõssel találkoztam, annak összevissza kamuztam minden marhaságot, benyalta és most azt hiszik, hogy egy másik városban dolgozom hét közben.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); csak magadat készíted ki azzal ha foglalkozol vele. tudom, én is voltam ebben úgy csináltam hogy senki ismerõsnek nem mondtam semmit, hanem nekiindultam egyedül a városnak, elmentem ismerkedni olyan helyekre, ahol azelõtt még az életben nem voltam és az õ társasága nem teszi be a lábát. egy hónap alatt találtam is egy egyetemista csajt, aki nagyon jó barátnõm lett. csináltam egy 2. facebook-ot, kevés embert jelöltem és úgy állítottam be, hogy engem ne tudjanak és ott beszélgettem ezzel a lánnyal. szép lassan bevonódtam az õ társaságába és ezekkel az emberekkel jöttem-mentem. nagy vonalakban felvázoltam az elõtörténetet, hogy ez a csaj ezekkel és ezekkel az emberekkel együtt nem kedvel, meg rosszakat mond másoknak stb. így elmarni sem tudták az új embereket, mert elve negatívan álltak hozzá ahhoz a **** (és mert elõbb engem ismertek meg, hogy milyen jóarc is vagyok :D) aztán ugyanígy pasit is szereztem magamnak, vége lett a középsulinak és kitiltottam mindet, nem állok szóba egy régi emberrel sem. nem tud mit csinálni... egy közös ismerõssel találkoztam, annak összevissza kamuztam minden marhaságot, benyalta és most azt hiszik, hogy egy másik városban dolgozom hét közben.
szió, neten vannak fenn különbözõ oldalak, szerintem ott hirdesd meg, pl facen is vannak ilyen csoportok.
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Van egy Staffordshire-Boxer keverék kutyám 4 hónapos! Ahol lakok van egy elég gáz környék ahol gyakran belém kötnek! Hogy tudom úgy megnevelni a kutyám hogy védjen meg? Hogy segítsen valahogy?

Legjobb válasz: Járj el vele kutyaiskolába (kb. 1 éves korától kezdik el a komoly kiképzést, addig nagyrészt játék) De tudd, hogyha megharap valakit, szinte biztos, hogy el fogják altatni. Tehát jobban jársz, ha a kutya testi ereje lesz az elrettentés, és nem uszítod senkire.

Járj el vele kutyaiskolába (kb. 1 éves korától kezdik el a komoly kiképzést, addig nagyrészt játék) De tudd, hogyha megharap valakit, szinte biztos, hogy el fogják altatni. Tehát jobban jársz, ha a kutya testi ereje lesz az elrettentés, és nem uszítod senkire.
Majd ha már kicsit "idõsebb" lesz menj vele kutyasuliba, ott megtanítják erre! http://videa.hu/videok/allatok/argosz-boxer-kikepzes-kutya-k.. Nézd 1:27-nél
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat :) Egyéb ötleteket is megköszönnék ha valaki tudna még mondani valamit :)
A kérdező hozzászólása: Na ez tetszik :) köszi a választ! Nemis az volt a szándékomban, hogy jól megtépje õket :D csak jól ilyessze meg!Mert ha egyedûl vagyok és egy ember kostólgat az nem olyan nagy gáz de ha többen vannak akkor a kutyámra is kéne figyelni, hogy ne csak ott álljon!Meg egyedûl kisebb az esélye, hogy nyerek vagy kiszabadulok! Köszi a választ
A kérdező hozzászólása: Akkor bízok a kutyámban :) vagy majd ha megtehetem akkor majd elviszem kutyaiskolába... :) azért megtudom védeni magam annyira nem vészes a helyzet csak valamikor arra viszem a kutyát és akkor jön rájuk a keménykedhetnék és nem szeretnék a kutyámra is felügyelni, legalább pár ugatást vagy morgást adjon ki és már elõnyben vagyok :) köszi a válaszokat :)
Amit az elõttem levõ írt a szájkosaras dologról nem rossz ötlet , csak annyi a bökkenõ hogy azt megtanítani a kutyának nem 1-2 hét , míg az ugatást 1 hét alatt is meg lehet neki tantani akár.Am ha a kutya nem került még olyan helyzetbe , hogy meg kelljen védeni a gadát nem biztos hogy ha belédkötnek , akkor a védelmedre fog kelni(eddig az öv. foglalkozásokon ezt tapasztaltam , mikor a segéd közelít felé a kutya húzódik be a gazda mögé/mellé , mivel fél). Az ugatás sztem annyiból lenne jó , ha gon van akkor mégsem csak 1 helyben áll a kutya , hanem hangot ad ki , morog/ugat és szerintem ez eég is az "ellenfélnek".Veled szemben természetesen nem úgy ugat , mint máskra , de ha tudja h azt várod tõle h ugasson amikor kötekednek , sztem más hangszínnel fogja ugatni az illetõt mint téged.
Szerintem meg van hogy nem elég ha csak ugat a kutya. Olyan kiképzõt kell választani ahol az éles helyzeteket is tudjátok gyakorolni. Nekem annyiból szerencsém van a kutyámmal, hogy szinte alig kellett vinni öv. képzésre. Mégis amikor éles szituba kerültem, és nem volt elég, hogy a kutya támadólag lépett fel a póráz végérõl ( ugatott tombolt ), nem kellett neki egyszer se mondani ( jeleztem neki ), hogy kapja el a fickó karját amikor az meg akart ütni....
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsokat :) mostmár van kiinduló pontom :)
Azt sose feledd, szájkosár viselés van elõírva szinte mindenhol. De jó kiképzõvel a teljesen kezelhetõ kutyádat meg lehet tanítani kosaras munkára. Egy jó technikát elsajátított kutya a fém kosárral bõven elég.
Még csak annyit tennék hozzá, hogy a kutyasuliban kérd a váltott karra fogatást. Ami annyit jelent, hogy kettõ vagy három segéd támadja a kutyát védõkarral. Mikor az egyikre ráfog a kutya, mindjárt ott a másik segéd és a kutyának át kell váltani az éppen támadó segédre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!