Találatok a következő kifejezésre: Van egy a kutyám (725 db)

Van egy szuka kutyám, és 3 napja össze-csinált (bocs a hülye kifelyezésért) egy fiu kutyával és ez az 1 alkalomból is összejöhetett a kiskutya? Egyébként az egy korcs[már mint a fiú kutya], mert csak beszökött a kapun.

Ha lesz kiskuty,akkor mennyi id mulva várható??? kb hány hét??? :)

Legjobb válasz: Elõször is a korcs az életképtelen kutya, keverék amire Te gondolsz. Igen összejöhet, de még el bírod vinni állatorvoshoz, és akkor egyben ivartalanítani is kellene a szuka kutyádat. Viszont ha nem, akkor ha jól tudom 2 hónap a kutya vemhességi ideje. És ha megszületnek 8 hetes korukban lehet õket szétválasztani, és pénzt ne is kérj érte, mivel keverékek lesznek. Az oltásokat, chipet viszont ugyanúgy meg kell nekik "adni".

Elõször is a korcs az életképtelen kutya, keverék amire Te gondolsz. Igen összejöhet, de még el bírod vinni állatorvoshoz, és akkor egyben ivartalanítani is kellene a szuka kutyádat. Viszont ha nem, akkor ha jól tudom 2 hónap a kutya vemhességi ideje. És ha megszületnek 8 hetes korukban lehet õket szétválasztani, és pénzt ne is kérj érte, mivel keverékek lesznek. Az oltásokat, chipet viszont ugyanúgy meg kell nekik "adni".
akkore vidd ivartalanítani minél elõbb. A vemhesség 63 nap körüllenne, utána a kölyköket féregtelenítve, oltva chippelve (ez kb kölykönként 10 ezer forint) adhatnád tovább. De pénzt senki nem fog adni , tehát a 10 ezret te fizeted a zsebedbõl. és máég örülhetsz is ha sikerül a kölyköket valakire rásóznod.Akkor inkább ivartalaníttass.
A kérdező hozzászólása: igen, a keverékre gondoltam :) majd megoldom, hogy ivartalanítva legyen a kutyus. köszönöm!!!
Ez nincs nagyon mit meggondolni. Dugig vannak a menhelyek keverék kutyával, nem kell több felesleges kölyök! Arról nem is beszélve hogy szerencsétlen szukát hogy megviseli az ellés, akár bele is pusztulhat.
Mennyi idõs a szuka? A 3. tüzelés elõtt semmiképp nem szabad ellenie a kutyának, tönkre teszi a szervezetét. Szereted a kutyádat? Mert egy kimutatás szerint azok az ebek, amik ivartalanítva vannak és egyszer sem ellettek, 3-4 évvel tovább élnek. Ugye sok pénzed van? Mert ha az orvos figyelemmel kíséri a vemhességet, alkalmanként 3-4 ezret elkérhet (már pedig figyelnie kell a szukát). Ha az ellésnél gond lesz és császározni kell a kutyát, arra legalább úgy 100 ezret tegyél félre. A kölyköknek be kell adatnod 2 parvo-oltást (3000-7000 Ft/db oltás/kölyök), féregteleníteni kell õket, chipeztetned kötelezõ õket (3500-6000 Ft/kölyök). A kölyköket 3-8 hetes korukig STARTER táppal kell etetni, az sem olcsó. Ha a szuka nem szoptatja a kölyköket, tápszerrel kell õket felnevelni, az pedig egy kész vagyon. Ha megszületnek a kölykök, akkor az elkövetkezõ legalább 4 hétre vegyél ki szabadságot, el sem mozdulhatsz a kicsik mellõl a nap 24 órájában. A szukát a házban kell tartanod, venned kell egy elletõ ládát és fölé be kell szerelned egy infraégõt. Mivel a te felelõtlenséged által születnek meg a kölykök, ha világra jönnek, életük végéig felelõs vagy értük. Már gazdát találni nekik sem lesz könnyû, de utána 10-15 évig nyomon kell követned a fejlõdésüket, figyelemmel kell kísérned, hogy a gazdáik kielégítik-e a fizikai és szellemi igényüket.
A kérdező hozzászólása: nos, hát...végül is enyém a kutyus, mert én etetem meg minden , de a tesóm kapta, és nekem adta. úgy kb. 3-4 éves Daisy(ez a neve) hogy sok pénzem van-e.? hát nincs! kezdjük ott hogy még csak 12 éves vagyok, ezért nincs, de a szüleimnek sincs nagy vagyona. És nem az én felelõtlenségem miatt van ez az egész, mert nem én tehetek róla, hogy az apám este elment harcsázni, és reggel olyan álmos volt, hogy már aludt el, és az a rohadt fiukutya beszökött, mert állandóan itt kuksolt a kapunk elõtt. :q de biztos, hogy lesz kiskutya? mert csak egy alkalom volt, és nekem azt mondta vki, hogy nem biztos, hogy lesz. amúgy kösszönöm a válaszokat.
Persze, nem biztos, hogy lesznek kölykök. Én úgy 80-90%-ra mondanám a valószínûségét. A kutyára lefekvés elõtt ránézni semmibõl sem tart senkinek. A felelõsség része itt le is van tudva. Te is hibás vagy benne -hisz mint írod, a te kutyád-, az apád is, mindenki, aki abban a házban lakik és köze van a szukához. Viszont el kéne vinni mihamarabb a kutyádat orvoshoz, hogy ellenõrizze, a kantól nem kapott-e el valami szuper fertõzést. Ha nem vizsgáljátok ki, komoly következmények lehetnek. Ha nincs pénzed se neked, se a szüleidnek, akkor gyorsan kezdjetek el spórolni és gyûjteni, mert egy vagyon lesz ez az alom. Vagy ivartalanítsátok a szukát 20e-ért.
A kérdező hozzászólása: okés! :)

Mennyi ideig van el a kutya a kertben egyedül? Ha van mindene a kertben: kaja, víz, játék, fekhely? Ezért esetleg érdemesebb 2 kutyát tartani?

Legjobb válasz: ha egy kutyával se tudsz foglalkozni, akkor ne vegyél még egyet, sõt... inkább próbálj meg ezzel a mostanival több idõt tölteni, hogy ne unatkozzon, mert ez neki így nagyon nem jó. a kutya meg magát nem úgy fogja szórakoztatni, ahogy te elképzeled, hanem törhet, zúzhat.

ha egy kutyával se tudsz foglalkozni, akkor ne vegyél még egyet, sõt... inkább próbálj meg ezzel a mostanival több idõt tölteni, hogy ne unatkozzon, mert ez neki így nagyon nem jó. a kutya meg magát nem úgy fogja szórakoztatni, ahogy te elképzeled, hanem törhet, zúzhat.
Két kutya jobban elvan egymással, viszont a gazdájuk részérõl kétszer annyi idõt igényelnek. Én azt mondom, hogy jó a kutyának a kertben, de csak annyi ideig, amennyit egy szobakutya a lakásban töltene amíg a gazdája dolgozik, vagyis mikor otthon vagy, a kutya veled van. Másképp az égvilágon semmi értelme kutyát tartani, mert nem azért vesz az ember kutyát, hogy "mindent" biztosítson neki: vagyis kirakja a kaját, vizet, játékot meg a fekhelyt az ólba és ezzel mint aki jólvégezte dolgát le is tudja a felelõs állattartás témáját.
Egy munkanapot kibír, ha utána minõségi idõt tölthet a gazdájával, illetve ha már egész este bent lehet vele.
Neki a gazdi a legfontosabb. Meg sok dologtól függ, pl h ki ugat jobban a kutya vagy a szomszédok. Meg a fekhely ólban van? Elõbb utóbb ráunhat, de meg is szokhatja h kint marad egyedül szegény de az már nem jó
Ha kölyökkortól úgy szoktatod, remekül elvan a kertben. Nekem is kint lakik a kutyám, soha nem volt gondja még vele. sokszor szeret maga lenni, elbóklászik, pihenget, õrzi a portát stb. Persze ha kint vagyok, akkor van hogy velem van, de van hogy elvonul. Az enyém játékot és fekhelyet nem tûri. Egyedül egy sima ólat tûr, abba is nagyritkán megy be. Kaja a legfontosabb az enyémnek, és a napi sétáltatások. Két kutya félig megoldás mert ha úgy van játszanak, de viszont kettõt kell fárasztani, etetni, és oltani is, szóval anyagilag is dupla
A kérdező hozzászólása: 1. Még nincs kutyám. 2. Én nem vagyok olyan hogy elõbb cselekszek azután gondolkodok. És persze foglalkoznék vele. Egy csomó mindenre tanítanám, kutyasuliba nem biztos hogy vinném, és ha otthon vagyok akkor foglalkoznék vele. Amit egyedül ki kéne bírnia az olyan 8 óra. Két kutyával nem biztos hogy bírnám. Ezért tettem fel a kérdést.
Ketten jobban elvannak, a komondort tudnám ajánlani, nem igényli annyira az ember közelségét.

Társasházi kutyatartók! Milyen kutyátok van, napi szinten hányszor sétáltattok és mennyi időt? Mennyi ideig hagyjátok egyedül a kutyát? Munka mellett hogyan hozzátok össze?

Legjobb válasz: Törpespiccem van, 2 évig társasházban lakott (most már kertes), napi 2x sétált, mert teljesen hozzászokott a reggeli és esti sétához. Bár sokszor kivittem napközben is, ha otthon voltam. Szerintem min. 1 óra séta kell egy kutyának, ha napi 2x megy ki. Egyedül nem sokat volt mert mindig valaki otthon volt vele vagy elõbb hazaért. Kb. 5 óra volt a legtöbb amit egyedül töltött. Ha el van látva (inni-, ennivaló) és el van egyedül egy lakásban akkor az nem sok.

Törpespiccem van, 2 évig társasházban lakott (most már kertes), napi 2x sétált, mert teljesen hozzászokott a reggeli és esti sétához. Bár sokszor kivittem napközben is, ha otthon voltam. Szerintem min. 1 óra séta kell egy kutyának, ha napi 2x megy ki. Egyedül nem sokat volt mert mindig valaki otthon volt vele vagy elõbb hazaért. Kb. 5 óra volt a legtöbb amit egyedül töltött. Ha el van látva (inni-, ennivaló) és el van egyedül egy lakásban akkor az nem sok.
Egyelõre egy huskym van, napi átlag négyszer sétálunk, ebbõl kettõ egészségügyi (~10-40 perc), egy labdázós-rohangálós-gyakorlós (fél-másfél óra) és egy bandázós, vagy hosszabban sétálós (alkalomtól függõen 1, 5-3 óra). Ha kevesebbet vagyok itthon, akkor egy eü elmarad. Alapjáraton reggel munka elõtt eü, munka után labdázós, késõ délután eü és este hosszabb bandázós séta van. Összesen 8-10 órát van egyedül a munkaidõmtõl függõen, van, amikor kevesebbet. Gyakorlatilag ha nem dolgozom, akkor vele vagyok - akár itthon, akár sétán, akár saját ügyeket intézve -, hétvégén legalább az egyik napra tervezek valami nagyobb kutyás programot (margit-sziget, hajógyári, dunapart), ha az nem sikerül, akkor családot látogatunk vonattal :)
Amstaff, 3-4x sétál egy nap. Reggel hosszabban, aztán reggeli. Én elmegyek dolgozni, addig õ alszik :) Hazajövök kiviszem, aztán késõbb egy nagy séta barátokkal játék, ha hazaértünk pihi, és vacsi, majd lefekvés elõtt egy gyors pisi, szigorúan csak 2 órával evés után :)
Ja és 8-9 órát van egyedül.
Tacsi mixem van. Még egyetemre járok, átlagosan 4-8 órát van egyedül naponta. 4-szer sétál, ebbõl 3 eü, egy pedig 2-3 órás séta - ez általában este van. Ha hosszú napom van, akkor lakótársam le szokta vinni, így max 5-6 órát kell kibírnia pisi nélkül. A séták mellett minden nap tanulunk is, ez 5-10 perc klikkerezést jelent, ez is általában este van. Hétvégén meg egyik nap sulizunk, másik nap meg erdõzünk egy nagyot.
Rotink van. Reggel 20 percet sétál a párommal, aztán mi munkában vagyunk, õ kb 8 órát egyedül. Délután sétál kb. 30 percet velem, rögtön ahogy megérkeztem...ilyenkor ha van rá lehetõség egy kicsit labdázunk is. Délutáni program változó... vagy délután mozgás, munka, labdázás, és akkor este egy rövid e.ü.-i vagy este hosszú séta.
Én bérházban lakok az 1 éves kan Yorki kutyámmal és jól el vagyunk :) Egy nap 3x viszem sétálni fél-egy órát attól függ milyen idõ van! én iskolába járok, anya fél 11-kor megy dolgozni, és én itthon vagyok úgy fél 2 körül, nincs sokat egyedül! Nagyon szeretjük :) )


Van egy keverék kutyám. Amikor meglátja a család valamelyik tagját, úgy megörül hogy elkezd ugrálni, és nem nagyon lehet a közelébe menni az eső után, mert összesároz mindent. Hogyan tudnám leszoktatni az ugrálásról?

Legjobb válasz: Ugrálásról úgy is le lehet szoktatni, hogy pórázon van a kutya, és valaki fogja a pórázt. Majd jön ez egyik családtag, és amikor elkezd örömködni és gügyögni a kutyának, a kutya meg örömébe ugrálni kezd. Ekkor aki a pórázt tartja, határozott éles rántás közben mondja neki : Nem! Nem szabad ! Vagy Ne ugrálj! A lényeg hogy mindig ugyanaz legyen a tiltó szó, ugyanolyan kemény hangsúllyal.

Ugrálásról úgy is le lehet szoktatni, hogy pórázon van a kutya, és valaki fogja a pórázt. Majd jön ez egyik családtag, és amikor elkezd örömködni és gügyögni a kutyának, a kutya meg örömébe ugrálni kezd. Ekkor aki a pórázt tartja, határozott éles rántás közben mondja neki : Nem! Nem szabad ! Vagy Ne ugrálj! A lényeg hogy mindig ugyanaz legyen a tiltó szó, ugyanolyan kemény hangsúllyal.
ha mindenki következetesen figyelmen kívül hagyná (nincs beszéd, érintés, szemkontaktus) mindig ezt a fajta izgatott viselkedést úgy , hogy nem kerülitek ki, nem hátráltok meg akkor hamar megtanulná a kutya, hogy csak akkor kap figyelmet, csak akkor foglalkoznak vele ha nyugodt elveszítené az értelmét számára az ugrálás...

Elveszett a nagyon kicsi termetű kutyám és nagyon hiányzik már kitettem plakátokat de 3 napja nincs semmi de van egy másik kutyám és lehet megtalálná a az elszökött kutyámat. Mit tegyek? Már nagyon kétségbe vagyok esve.

Legjobb válasz: helyi gyepmesterrel vedd fel a kapcsolatot. Nézd meg személyesen az összes közelben lévõ gyapmesteri telepet és menhelyet hátha ott van, tedd ki a netboard fórum elveszett kutyák topicjába és az iwiw-re. A menhelyeken is ki lehet plakátolni illetve állatorvosoknál és állateledel boltokban. És érdemes nagyobb környezetben is körülnézni. 1 nap alatt is borzasztó nagy utat tudnak megtenni!

helyi gyepmesterrel vedd fel a kapcsolatot. Nézd meg személyesen az összes közelben lévõ gyapmesteri telepet és menhelyet hátha ott van, tedd ki a netboard fórum elveszett kutyák topicjába és az iwiw-re. A menhelyeken is ki lehet plakátolni illetve állatorvosoknál és állateledel boltokban. És érdemes nagyobb környezetben is körülnézni. 1 nap alatt is borzasztó nagy utat tudnak megtenni!
8 hónapja találtam egy kiskutyát. Hírdettem mindenütt, de senki nem jelentkezett, pedig gyönyörû, fiatal bolonéz kutyusról van szó. Most már úgy szeretjük, vissza sem adnám! Nem értem az embereket.
Nekem is eltûnt a tricolor csivavám, vagyis csak gondoltam, mivel kiderült h. ellopták. A faluban az ilyen kistermetû kutyákat ellopják és a közeli városokban adják el õket nem kis összegért. Ez kb 4 hónpja volt, azóta semmi híre :S Ez jó figyelmeztetés a többi kutyásnak h. vigyázzanak jobban.
Plakátoláson kivül mással is próbálkoztál? Hirdess interneten, hívj fel menhelyeket. Jó lenne tudni a pontos körülményeket.

Van egy baegle kutyám és iszonyatosan hullajtja a szőrét és akkor is így hullana neki ha a házban tartanánk?

Legjobb válasz: Egy beagle kutyát alapból nem tartunk kint.Amúgy ha kórosan hullik a szõre,akkor orvoshoz kellene vinni,és igen a bent tartás segíthet,de nem feltétlen oldja meg. De egy ilyen kutyát nem lehet kint tartani!

Egy beagle kutyát alapból nem tartunk kint.Amúgy ha kórosan hullik a szõre, akkor orvoshoz kellene vinni, és igen a bent tartás segíthet, de nem feltétlen oldja meg. De egy ilyen kutyát nem lehet kint tartani!
A kérdező hozzászólása: Nem korosan hullik neki!Olyan átlagosan. De azt mondták hogy simán lehet kinti a beagle kutya csak biztosítani kell neki egy kutyaházat vagy bármit ahova bebujhat.
Hát akkor az iszonyatosan mit takar?? És nem tudom ki állít ilyen baromságot, de a beagle nem kintre való.Sokan tartják kint, de nem helyes... Ha nem betegség okozza, akkor a meleg is segít, meg ki lehet próbálni a lazacolajat is (kutyáknak valót), heti 2-3 alkalommal a kajájába nyomni belõle és összekeverni a száraz táppal.1-2 hét alatt (bent tartás mellett) észlelni kellene a javulást, ha tovább hullik, akkor orvoshoz kell vinni.

Áprilisban megyünk a kutyámmal Erdélybe, ott olyan helyen leszünk elszállásolva, ahol van egy másik kutya (kölyök). Attól tartok, hogy a kutyám elkaphat valamiyen betegséget a kölyöktől. Mitévő legyek?

. . . . ugyanis ott nem szokàs a kutyàkat beoltani, csak az évente egyszeri veszteség ellenit kapjàk+féregtelenítés.

Legjobb válasz: Nálunk is csak annyi kötelezõ. Az a lényeg,hogy a Te kutyád be legyen oltva.

Nálunk is csak annyi kötelezõ. Az a lényeg, hogy a Te kutyád be legyen oltva.
ekkora hülyeséget kitalálni nem semmi és nagy észre ad tanubizonyságot.ott is ugyanazokat az oltásokat kapják mint itt és nem kel elszállnunk magunktól én is nemrég voltam kolozsváron és megsúgom neked hogy már sokkal fejlettebbek lettek mint mi.de vidéken gondolom ott se rózsás a helyzet de talán nálunk igen?nem csipem az olyan beszólásokat az olyan emberektõl akik életükben nem lépték át a határt de mindenkit lenéznek.
a másik dolog itt nálunk is fõkép vidéken rengeteg olyan ember van aki nem engedi meg magának vagy nem is akarja beoltatni a kutyáját az számít hogy a tiéd be legyen oltva
bocsi.az a szó idegesített fel hogy azt írtad hogy ott nem szokás beoltani a kutyákat ez úgy jött le mintha erdély egy leprafészek lenne.de azért megértem hogy félted a kutyádat de ennek semmi köze erdélyhez
Moss kezet miután megsimogattad....
te nem tudatlan hanem siman bunko vagy! legalabb ne hireszteld hogy te is Erdelybol valo vagy!!!csak tudatom veled 3kutyam van es ok is megkapnak minden oltast es feregtelenitest, bolhak elleni cuccokat...mindent amire szukseguk van!nem vagyunk mi sem lemaradva a vilagtol hidd el "miss magyarorszagrol valo okos kislany"
Vigyél féreghajtót és add be az ottani kölyöknek.
A kérdező hozzászólása: A tudatlanság nem egyenlõ a lenézéssel!
ebben igaza van az elõttem hozzászólónak egy kicsit lenézõ volt a feltevésed de gondolom nem így gondoltad mert ha így gondolkodunk az utcára se vigyük ki a kutyánkat mert lehet hogy más megfertõzi.a mi kutyánkat kel beoltani és akkor nincs gond
A kérdező hozzászólása: Megértelek és nem haragszom! :)
A kérdező hozzászólása: Tényleg? Akkor eléggé tàjékozatlan vagyok! Az enyém be van oltva. Viszek majd a kölyöknek mindent (féreghajtó, kullancs, bolha szerek, stb.), de tegyük fel a kölyök férges, mi hogyan védekezzünk?
A kérdező hozzászólása: lépem
A kérdező hozzászólása: Gfero, tulajdonképpen mi is a problémád? Ki néz le kicsodát? Én meg neked sugom meg, hogy erdélyi születésû vagyok, és évente kb. 6x képem àt a határt!
A kérdező hozzászólása: :) Ez egyértelmû! A kutyàmra gondoltam a "védekezésnél".
A kérdező hozzászólása: Na idefigyelj te miss utolsó! Úgy látom, neked nem a kutyám iránti aggodalmaddal van baj, hanem teljesen mással, de ebbe nem mennék bele! Elõször is, A STíLUS MAGA AZ EMBER! Ezt jól vésd a fejecskédbe, talán egyszer majd értelmezni is tudod! Másodszor, a nagyszüleimnél van a kutyus és tudom, hogy nincs oltása, nincs védve élõsködöktõl, stb. Tehát én nem csak feltételezem, hanem TUDOM! Bocs, hogy kezdõ, de annál elhivatottabb gazdiként ezt megmertem kérdezni! Soha nem értettem azokat az embereket, akik itt az oldalon élik ki rejtett agressziójukat, de talán még van remény. 35N

Van egy keverék kutyám, és május 24-én szuletett.10 hetes. Megtanítottam neki az ul és a fekudj, de van valami probléma. Rosszul csinálom?

Már 7 hetes korában elkezdtem tanítani. Ha rosz volt, bezártam a kenneljébe, visított, de addig ki nem engedtem, még le nem nyugodott. Odahívtam magamhoz, mikor enni adtam neki, Megtanítottam neki ezt a 2 parancsszavat, de hol itt hol ott keveri, nemakarja megcsinálni, ugat rám, persze addig nemadom oda még nem teljesít. Olyan oromteli kiskutya, nemlehet lecsillapítani, mozog feszt, nembír egy helyben maradni. Hátra van zárva 1 kicsi, meg egy idosebb kutyával. Szoktak játszani, nagy udvar van nekik hátul, és ha mejek hozzá hátra, akkor elore szalad, hiába hívom, nemhalgat, ilyenkor érte megyek, elszalad, ha elkapom, ráutok a popsijára és bezárom, míg le nem nyugszik. Mit tehetnék? Ilyen nehéz lenne betanítani egy kutyát??? Pedig én úgy tudom, hogy 8-12 hetesen a kutya a legfogékonyabb a tanulásra, akkor nekem mért nem teljesít szépen? Pedig sztem úgy nevelem ahogy kell.

Legjobb válasz: Na ilyen embernek nem szabadna kutyát adni!Vered meg bezárod?Te vadember.Ilyen nehéz betanítani?Nem nehéz csak nem szabad bántani!Remélem ezért egyszer még valaki jól megbüntet!

Na ilyen embernek nem szabadna kutyát adni!Vered meg bezárod?Te vadember.Ilyen nehéz betanítani?Nem nehéz csak nem szabad bántani!Remélem ezért egyszer még valaki jól megbüntet!
Utolsó te se vagy sokkal okosabb, csokit nem ehet a kutya.Nincs más jutifalat??
Üdv! Elég buta vagy a kutyaneveléshez. Én el se hoztam a rotim csak 10 hetes korában, hagy szocializálódjon. Tanítani 12hetesen kezdtem, kb annyira, hogy kipróbáltam hajlandó e leülni csokiért. :) és hajlandó. De mindenekelõtt játszik, meg játszik, meg fekszik a nyúlketrec elõtt és ugatja a kisnyulakat, akik le se tojják. :D Lassan 4 hónapos, és most kezdem el játékosan tanítgatni. néha leül jutalomfalat nélkül is.ha meg nem figyel, akkor vagy hagyom, vagy beszállok én is a játékba. :D Ha meg elszaladgál zárd be magad, és várd meg amíg kifárad. Esténként vacsi elõtt meg lehet még lesz kedve rád is figyelni. ( Amennyiben még nem fél tõled szerencsétlen kutya. )
egy ilyen kutyusnak játékosan kell meg tanitani nem pedig bántásal!amugy meg míg nem tanulta meg az egyik parancsot profi modra addig ne tanits mást neki '.'!
Az én kiskutyám most 8 hetes, de õt szinte még lehetetlen lenne tanítani. Minden játék neki még. Elõreszalad, de nem mer még messzire menni tõlem. Olyan pici (kistestû), hogy alig látszik ki a fûbõl, de igazi "menõsrác" harapdál, bár nem annyira erõsen. Egy ilyen kicsi kutyának még annyi a dolga, hogy játsszon a gazdival, egyen és aludjon sokat!!! Megverni nem is merném egy picit sem nagy lelkiismeret furdalásom lenne, hiszen semmit sem csinált, csak a korának megfelelõen viselkedett!!! AMÚGY TANULJ MEG ÍRNI ÉS CSAK UTÁNA LEGYEN KUTYÁD!!!!!
elõbb írni tanulj meg, aztán jöhet a kutyanevelés.
a kutyák tanítását 12 hetes kor után kell elkezdeni. -.- Addig szocializálódik (ismerkedik, felfedezi a környezetét, a világot...). Ilyenkor még csak játszani kellene vele sokat. ha bezárod, félni fog egy idõ után. Elég egyszerûen rászólni, hogy nem szabad 8kicsit hangosabban, de nem kiabálva). Persze, hogy elõreszökik, nézelõdne, ember közelébe lenne. Van egy olyan tippem, hogy keveset játszotok vele, csak tanítjátok, neki pedig ez nem jó. És meg is értem.
Hát kérdezõ b+ látom TE nem értesz a kutyaneveléshez... Mégis milyen alapon várod el a kutyától hogy 10 hetesen normálisan dolgozzon ?! Ha annyit sem tudsz hogyan kell tanítani egy kiskutyát akkor inkább ne csináld.... Annyi kis segítséget leírok , hogy a játékból kell kiindulni arra kell építkezni (és nem a jutfalatra ennyi idõsen!!).Ahelyett hogy burkoltan lehülyézed a másikat , húzzál el egy kuyasuliba (kutyaoviba inkább) ahol megtanítják neked hogyan kell egy (kis)kutyával bánni ég mielõtt teljesn elrontod azt a szerencsétlen kiskutyát ! 8-12 hetes korban pedi az anyjától és a testvéreitõl tanul sokat nem pedig tõled , tanuld meg elõször inkább az alapokat a kutyaneveléssel kapcsolatban és csak tánna nevelj kutyát....
7 hetesen bezártad, mert rossz volt? Egy babakutyát, akinek akkor még az alomtestvérekkel lett volna a helye, és önfeledten játszania kellett volna, ehelyett Te börtönõrt játszottál vele? Elvetted a legfontosabb 2 hetet a kutyustól, amikor még tanulhatott volna, de nem tõled, hanem az anyjától, testvéreitõl! Nem tanítottad, hanem a bizalmát játszottad el. Ilyenkor még nem tudnak tanulni, pláne nem parancsszavakat, hogy: Ül, Fekszik. Most dolgozhatsz rajta, hogy a bizalmát visszaszerezd, majd ha az sikerül, akkor JÁTÉKOSAN elkezdheted a tanítását.
Mehetel, Tudol e, Gratulálok, kutyát nevelni úgy tudsz mint írni.
Erõt veszek magamon, és szeretnék építõ jellegû választ adni. (nehéz) Egy ilyen korú kutya, még igencsak gyerekcipõben jár. Mint egy kisbaba. A lényeg a játék. Nem kell, és nem is kifizetõdõ ilyenkor parancsszavakat tanítani neki. Mindennek az alapja a játék. Az hogyha a kutyád elszalad (mert miért ne szaladna, mivel még gyerek), te utána mész, rácsapsz egyet és bezárod, annak mégis mi értelme van? Ilyenkor mire gondolhat csóri kutya? A gazda ha elkap megver és bezár. Eszem ágában sincs a közelébe menni. Kicsit gondold át a kutyanevelést. Mert ez így nem jó.
Még kölyök. Persze, hogy elsõ a játék. Az én kutyám 4 hónapos, egész nap játszunk és alszik, esténként ilyen tájban szoktam tanítgatni, de csak egy órát, hiszen tovább úgy sem tud figyelni. Neki még a játék a minden. Egy kutyához rengeteg türelem kell, és nem szabad bántani.
A kérdező hozzászólása: Nemtudom, hogy tudol e kutyát nevelni, de ezek szerint nemnagyon. Azt tudom, hogy ha nem verem a kutyát, akkor bekell zárni, hogy megtanulja, azt amiért bezártam, tobbet necsinálja. Nemondtam, hogy tapasztalatlanok írjanak, mert van nekem is kutyát, és megtudtam oket tanítani, de ezt nemlehet makacs. Tehát ha nemtudol kutyát nevelni, neírjál senkinek baromságot, mert nem verem!!!!! (bolhából elefánt) sosem verném az állatokat. Az ha ráutok egy 2honapos kiskutya popsijára, aki még olyan kicsi, hogy a nagy fuben elveszlik, akkor nem fogok olyat utni, hogy eltorjon a dereka!!! Gondolkozzál már!!!! Gondolom téged is elvertek kiskorodba, hogy halgassál a szuleidre, egy kutyánál is ugyan olyan az, ha ráutol a popójára, vagy megrántod a nyakát! Abunti pedig ha bezárod, vagy nemszólsz hozzá, nemviszed sétálni.....mint embernél a szobafogság, nem mehetel ki, .....Gondolom sokan átélték ezt a buntetést, de a kutyának is meg kell valahogy tanítani, nem lehet csak a jót jutalmazni, ha rosszat csinál, akkor meg hadj csinálja. Ha írsz valakinek, akkor elotte gondolkozzál már!!!!!!
Bakker, ez kb. olyan, mintha egy 5 hónapos gyereket akarnál tanítani! Egy ilyen fiatal kutyának nagyjából még az anyja mellett lenne a helye. Kutyaiskolába is csak 7 hónapos kor után lehet vinni, mert pár hónaposan még játszania kell, és nem a Te szigorú utasításaidat teljesítenie. Te jó ég...
A kérdező hozzászólása: je es hogy jo tenyeszto legyen
Gúúgli a jó haverod... http://www.kutya-tar.hu/tenyesztok/fajtak/labrador-retriever https://www.google.hu/#q=labrador+kennel+b%C3%A9k%C3%A9scsaba Azt hogy meg jó tenyésztõ, azt úgy tudjátok kideríteni, hogy felhívjátok, megkérdezitek, hogy milyen szûrései, és kiállítási eredményei vannak a kutyáinak. Max elmentek házhoz és ott beszéltek vele.
A kérdező hozzászólása: Köszixd

Van egy Yorki kutyám aminek a hátán a szőre teljesen kifehéredett a terhesség alatt. Majd kb. fél év múlva "visszaszürkült". Most megint kiskutyái vannak és megint fehér lett. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: "Azok az emberek akik magukat tenyésztõnek hívják és nyúlketrecbe zárt kutyákból nagyüzemben kitermelt kölykök eladásából élnek" Úgy tûnik fingod nincs mi a különbség tenyésztõ és szaporító között. Attól, hogy valaki tenyésztõnek hívja magát nem lesz az. A tenyésztõ megfelelõ kutyákat választ a fedezéshez, elvégzi a szükséges egészségügyi szûréseket, törzskönyvezi a kutyákat és írásos garanciát vállal rájuk. Te csak egy szaporító vagy.

"Azok az emberek akik magukat tenyésztõnek hívják és nyúlketrecbe zárt kutyákból nagyüzemben kitermelt kölykök eladásából élnek" Úgy tûnik fingod nincs mi a különbség tenyésztõ és szaporító között. Attól, hogy valaki tenyésztõnek hívja magát nem lesz az. A tenyésztõ megfelelõ kutyákat választ a fedezéshez, elvégzi a szükséges egészségügyi szûréseket, törzskönyvezi a kutyákat és írásos garanciát vállal rájuk. Te csak egy szaporító vagy.
Kérdezõ, nem tudod mi a különbség szaporító és tenyésztõ között. Minek elleted egyébként szerencsétlen kutyát? Szerinted ezzel jót teszel vele, vagy mi az oka?
Gratulálok, te vagy a nap szaporítója!
minek elleted annyit azt a kutyát??
A kérdező hozzászólása: A kutya közel két éves volt amikor elõször fedeztetem, és után a több mint egy évet pihent. A kutyát nem szakítom meg, nálunk családtag. Az állatorvosom nem tud rá magyarázatott adni azért kérdeztem meg itt. Szaporító szerintem az akinek 20 kutyája van és azokat megszakítva próbál megélni belõlük.
A kérdező hozzászólása: Kedves 4/4! Azok az emberek akik magukat tenyésztõnek hívják és nyúlketrecbe zárt kutyákból nagyüzemben kitermelt kölykök eladásából élnek, ha adnak hozzá törzskönyvet ha nem, ha ismerik a fajtát ha nem. Akkor sem vehetik fel a versenyt olyan valakivel akinek a kutyája családtag. Ha bármilyen probléma lett volna a kutyám terhességénél, szülésénél vagy a kiskutyákkal még egyszer nem vágtam volna bele. Az állatorvos hozzánk a kiskutyákhoz kéthetente jár ki és nézi az anyukát és a kölyköket is. Amit írtál meg fogom kérdezni az orvosunktól is és ha azt mondja hogy ez lehetséges akkor a kutya nem szül többé.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!