Találatok a következő kifejezésre: Van egy Pentium gépem (15 db)

Van egy Pentium 4es gép Abit-AA8-as alaplappal, de amint a gép áramot kap, kiír egy hibakódot (az alaplap), ami a leírás szerint a "power on sequence timeout"-ot jelenti. Ez mit jelent? MI romlott el, vagy mit kell kicserélni?

Legjobb válasz: Valószínüleg a bootolás sorrendje van rosszul beállítva, de úgy vettem észre, hogy ez a hiba csak ennél a típusnál található meg! Szerintem csak át kell a biosban állítani valamit! Ha mégis cserélni akarsz, akkor alaplap legyen, és én inkább Asust, vagy Gigabytet, vagy más megbízható alaplapot vegyél! Egyetlen gond, hogy más alaplapnál újra kell telepíteni az op.rendszert!

Valószínüleg a bootolás sorrendje van rosszul beállítva, de úgy vettem észre, hogy ez a hiba csak ennél a típusnál található meg! Szerintem csak át kell a biosban állítani valamit! Ha mégis cserélni akarsz, akkor alaplap legyen, és én inkább Asust, vagy Gigabytet, vagy más megbízható alaplapot vegyél! Egyetlen gond, hogy más alaplapnál újra kell telepíteni az op.rendszert!

Van egy pentium 4 es gépem de csináltam egy rendszerviszaálitást és le törölte a videokártyát mi tegyek sürgõs?

AMD 9200 videokártya van a gépembe mi tegyek?

Legjobb válasz: Telepítsd újra a videokártya hardverjét.

Telepítsd újra a videokártya hardverjét.
Telepítsd fel újra. [link] [link] [link]
A kérdező hozzászólása: már próbáltam
Telepítsd fel ezt : - [link]
A kérdező hozzászólása: ez sem jó

Van egy DELL OPTIPLEX 745-ös gépem intel pentium 4 dual core 3 ghz 1.5 gb ram alapi kettö-ötvenhatos video kártya az volna a kérdés hogy mejik operácios renc volna rá jo xp vagy 7 esetleg 8?

mejil xp vagy 7?

Legjobb válasz: Nincs dual core Pentium 4, csak Pentium D. 7 vagy 8.1, miután 2 gb fölé bõvíted a ram-ot, addig meg xp.

Nincs dual core Pentium 4, csak Pentium D. 7 vagy 8.1, miután 2 gb fölé bõvíted a ram-ot, addig meg xp.


Mi lehet a gond? Adott egy G41M-VS3 R2. 0 alaplap, egy Samsung 4GB DDR3 1333Mhz memória és egy Pentium D 3.40GHz-es 800Mhz proci. Az alaplapban van integrált videokártya. Most raktam össze a gépet, de egyszerûen nem indul, felpörög, de nem ad képet.

Az alaplap vadi új, ma vettem.

Legjobb válasz: A Pentium D nincsen a support listáján, viszont talán egy Core 2 Duo-val kéne megpróbálni. Amúgy lehet az integrált VGA is rossz.

A Pentium D nincsen a support listáján, viszont talán egy Core 2 Duo-val kéne megpróbálni. Amúgy lehet az integrált VGA is rossz.
Amúgy a Pentium D-k max. a 800mhz-es DDR2-õt támogatták 2005-ös procik, szóval tuti nem fér össze Pentium D + DDR3!
2 lehetõség van. A lap alapból hibás volt, akkor megy vissza gariba. Vagy a nem kompatibilis pentium D-vel ölted meg.
A 3.4-es pentium D rajta van a támogatási listán. Azzal mennie kellene. Próbáld ki a ramot mindegyik foglalatban a Pentiummal mert a Dual core már nincs a támogatási listán. Ha úgy sem megy, próbáld ki csak az integrált vga-val. Asrock-nál már belefutottam olyan érdekességbe, hogy külön vga berakása elõtt a biosban kézzel kellett beállítani az elsõdleges vga adaptert integráltról pci-ex-re. Ha ezen ötletek egyike sem mûködik, mehet vissza gariban.

Kaptam ingyen egy régi gépet. ASROCK PEPRO-HT Alaplap van benne + egy 2, 3-as celeron socket 478, FSB 533. Raktam bele egy pentium 2.6-ost de ez 800 FSB-s. Hogyan tudom beállítani?

Most így csak 1300Mhz-en megy. Mert 100 a szorzó.De a Biosba nem engedi állítani.

Legjobb válasz: [link] A 2.3-as Celeron 400 MHz fsb-s és a 2.6-os Pentium szintén mint a hivatalos weboldal processzor támogatási listájában látható És mint látható az alaplap SD-RAM-ot és DDR-1-es RAM-ot is fogadni tud. Te milyennel használod? Itt van az alaplap kézikönyve: ftp://europe.asrock.com/manual/PE%20PRO-HT.pdf Mazsolázz benne

[link] A 2.3-as Celeron 400 MHz fsb-s és a 2.6-os Pentium szintén mint a hivatalos weboldal processzor támogatási listájában látható És mint látható az alaplap SD-RAM-ot és DDR-1-es RAM-ot is fogadni tud. Te milyennel használod? Itt van az alaplap kézikönyve: ftp://europe.asrock.com/manual/PE%20PRO-HT.pdf Mazsolázz benne
[link]
A kérdező hozzászólása: Próbáltam DDR-el is meg SD-vel is. De mind a kettõnél a BIOS-ban ahol lehetne állítani a procit ott szûrke és azt írja locked.
A kérdező hozzászólása: Néztem nincs-e az alaplapon jamper de nincs. A proci pontos típusa: Intel Pentium 4 Northwood 478 2, 6 GHz SL6WS

Ma jött meg a pcx-től a gépem de sajnos csalódnom kellet . Asrock b75m-dgs alaplapba egy pentium g2020 proci került de a bios 1. 00 verziója van fennt pedig már az 1.20 as kellene mit tegyek?

nincs pendrive se flopy .csak mobil .

Legjobb válasz: Nem értem, ha nem indul a gép, akkor tök mindegy van vagy nincs pendrive és floppy. Ha meg elindul és telepíthetõ a rendszer, akkor igen régóta Windows alól szokás Biost frissíteni, akár HDD-rõl is. Sokkal biztonságosabb mint a bootolos DOS megoldás. Gond akkor van, ha a frissítés nélkül el sem indul a lap, mint az elsõ i7 lapoknál. Mert akkor bizony csak kölcsön procival oldható meg.

Nem értem, ha nem indul a gép, akkor tök mindegy van vagy nincs pendrive és floppy. Ha meg elindul és telepíthetõ a rendszer, akkor igen régóta Windows alól szokás Biost frissíteni, akár HDD-rõl is. Sokkal biztonságosabb mint a bootolos DOS megoldás. Gond akkor van, ha a frissítés nélkül el sem indul a lap, mint az elsõ i7 lapoknál. Mert akkor bizony csak kölcsön procival oldható meg.
A kérdező hozzászólása: na szóval.bekapcsoltam a gépet és feltelepítettem a win 7 et , aztán jelezte hogy kész és újraindult , és utána alig látszanak a betûk olyan sötét a kép , aztán bejön valami ami 2 másodpercenként villog de ott csak azt írja hogy nyomjak f2 , tab, f6, f11 ( angolul van , és alig látom ).de a biosba ki írja a proci nevét , szóval felismeri .vagy mi lehet a probléma ?
brrr. Ha fel tudtad tenni a windowst, és utána csinál, vagy nem csinál valamit a gép, az driver probléma. Ha a proc. nem lenne kompatibilis, semmit nem tudnál tenni.
A kérdező hozzászólása: de nem is tudok! ahogy bekapcsolom a gépet bejön az a fekete háttér és ha meg nyomom az f2-t akkor tudok csak a biosba be lépni amúgy nem csinál semmit .az asrock oldalán írja azt hogy ez a proci az 1.20 as verzióval mûködik , most az 1.00 van rajta .
Ebben az esetben a win megkerülésével kell frissíteni, itt le van írva lépésenként, a how to update ikonra kattintva. http://www.asrock.com/mb/Intel/B75M-DGS/?cat=Download&os=BIO..
A kérdező hozzászólása: biztonságos?
Szerinted nem biztonságos az asrock eredeti oldala???:O :D

Egy pentium 3 901Mh es gépem van amiben Nvidia geforce 3 ti200 videókártya van, 2giga ram de ígyis szaggat a youtube, és ez már elviselhetetlen, tudnátok mondani megoldást? Lehetőleg ne új gépet mondjatok, mert az is lesz, de nem most sajnos = (

Legjobb válasz: Õszintén szólva egy AGP-re átbuherált HD gyorsítás képes VGA jutna eszembe, de abból a legkisebb is többet ér a gépnél. Egyébként mekkora felbontásban szaggat, mert legtöbb helyen lehet választani?

Õszintén szólva egy AGP-re átbuherált HD gyorsítás képes VGA jutna eszembe, de abból a legkisebb is többet ér a gépnél. Egyébként mekkora felbontásban szaggat, mert legtöbb helyen lehet választani?
Hát pedig csak új gép lesz a megoldás. Ez már iszonyú régi, ennyit tud. Még ha vennél is bele használtan valami DXVA-t tudó VGA-t (ami AGP-sben még drágább is) akkor sem biztos hogy akadás nélkül vinné azzal a 900 MHz-es procival.
Kapcsold a videót 240p-re. Azt még elviszi.
A kérdező hozzászólása: sajnos a 240et sem viszi :( köszönöm a hozzászólásokat, akkor hamarosan gépcsere :S
Töltsd le a CPUZ-t, keresd meg milyen az alaplap és írd le ide.
A kérdező hozzászólása: Az alaplap tipúsa:Dell OptiPlex 745 Alaplapi lapkakészlet Intel Broadwater Q965 BIOS típusa Phoenix (03/01/10)
Intel Core 2 Duo-ig lehet bõvíteni. http://ipon.hu/webshop/product/_intel_core2_duo_e7600_3.06gh.. ez jó lesz bele.
A kérdező hozzászólása: Teljesen biztos vagy benne hogy ezt a pricit még elbírja az alaplap? http://www.dell.com/downloads/global/products/optix/en/opti_.. Itt a mûszaki leírás.
A kérdező hozzászólása: Nem találok egyik fórumon sõt a gyártó honlapján sem egyértelmû választ.
Nem támogatott! Az Intel i965 -ös chipset nem támogatja a 45 nm -es gyártástechnológiával gyártott procikat! Márpedig a linkelt C2D E7600 is ilyen. Az elsõ ami támogatta az Intel P35 volt. Vehetsz bele Core 2 Duo -t és Core 2 Quad -ot -is, de arra figyelj, hogy 65 nm -esek legyenek.
Ez például jó bele: http://www.depo.hu/intel/core2duo-e6600-processzor/60604 4 magosba nem találtam újonnan, de ha ez érdekel érdemes körülnézni a használt Piac -on is: http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/socket_775/.. Ja és érdemes a legújabb BIOS -t is felrakni, ami csak elérhetõ.

Lenne egy DELL GX280-as asztali gépem melyben egy Pentium 530J proci van. Ezt szeretném lecserélni egy erõsebb procira akár 2 magosra amit még az alaplapom is támogat. Milyen procir cseréljem le?

A ramok 2x512MB DDR2-esek.Szeretnék 2x 1gb-osat bele tenni,milyet ajánlottok?Nem gond ha 800Mhz-esek a ramok és az alaplap csak 533-ig kezel?

Legjobb válasz: Nem lehet bele 2 magost rakni. Ezek mennek bele: [link]

Nem lehet bele 2 magost rakni. Ezek mennek bele: [link]


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!