Találatok a következő kifejezésre: Van egy Baj van az evésével, (71 db)

Van egy problémám, , nagyon" fiatal vagyok még, és nekem inkább az idősebb srácok jönnek be. persze nem arra gondolok hogy ilyen öreg férfiak jönnek be hanem max.24 évesek. De a korombeliek is tetszenek de inkább az idősebbek, és ez nagy baj?

És ezt miért ítélik el az emberek?,szerintem az a lényeg hogy mindenki legyen együtt azzal akivel szeretne,és szeretik is egymást.

Legjobb válasz: úgy tûnik ez lett a divat:P hogy miért itélik el? azért mert te még egy tapasztalatlan kislány vagy, a 24 éves pasik akik ilyen kislányokkal kezdenek nem komoly kapcsolatot, hanem szexet akarnak. nem mondom, hogy nincsenek kivételek, de azért a mai világban nem normális az a 24 éves pasi, aki egy 14 éves kislánnyal kezd, ráadásul ez törvénybevágó..

úgy tûnik ez lett a divat:P hogy miért itélik el? azért mert te még egy tapasztalatlan kislány vagy, a 24 éves pasik akik ilyen kislányokkal kezdenek nem komoly kapcsolatot, hanem szexet akarnak. nem mondom, hogy nincsenek kivételek, de azért a mai világban nem normális az a 24 éves pasi, aki egy 14 éves kislánnyal kezd, ráadásul ez törvénybevágó..
a világirodalomban szép számmal vannak ilyen korkülönbségek :D az élet szép egyetértek h inkább csak érettnek érzed magad, én is így voltam ma már más, és rálátásom van a hátam mögötti idõszakra tetszenek nyugodtan a 24 éves fiúk is! de ne add oda magadat nekik, és ne is járj velük, nézelõdj kissé kisebb korút, mert a 24 éves többnyire már a hosszútávú kapcsolatban életvezetésben gondolkodik, állással, egyetemmel stb. te ezt a világot még nem tapasztaltad meg, tehát nem is tudnál vele együtt lenni ahogy kéne de a fantáziádat engedd szabadon :D
A kérdező hozzászólása: :P:D bírlak xD
Nem vagy te érett csak azt hiszed, majd idõvel úgyis belátod. Igaz lehet, hogy a korodhoz képest érettebb vagy, de ez még kevés.
Ha úgy érzed, hogy érett vagy, akkor pont ugyanúgy érzel, mint minden korodbeli kamaszlány. Mindenki úgy érzi 13 évesen, de kevésnek van igaza.
A kérdező hozzászólása: lehet hogy törvénybevágó de ahogy mondtad vannak kivételek
Szia! 1: attól függ, hogy mennyire vagy fiatal. 2: ezt azért ítélik el, mert az embereknek a 17-24 évesekrõl az az elsõ véleményük, hogy csak a szexet akarják. 3: ha azért tetszenek az idõsebb pasik, mert õk komolyabbak, nyugisabbak, és(többnyire) könnyebben kezdeményeznek, akkor ez majd úgyis elmúlik->te idõsebb leszel, a veled egykorúak meg komolyabbak, stb. Egyébként hány éves vagy? (: Dorci :)
nagyon édesek vagytok, hogy itt megbeszélitek a sok tapasztalatot amit szereztetek, de a helyesírás szerint azért még most is "helyre" nem "hejre"..
Kedves Kérdezõ! Énis 13\L vagyok, nekem ez mostmár nem is probléma, mert magam hoztam hejre azokat a dolgokat amiben mások nem értettek velem egyet!Harcoltam sokmindenben, és végül a jót is kaptam!4 hónapja (nem dicsekszek)de azért ez is sokat jelent)egyutt vagyok a 18 éves baratommal, és nem haltam bele, semmibe!!!!
A kérdező hozzászólása: 13:S és ha úgy érzem hogy érett vagyok?mármint nem azt hogy olyan érett mint egy 18 éves hanem amúgy a koromhoz képest?4
A 13-18 még elmegy, na de az csak 5 év és nem 11!
Nekem miért nincs ilyen szerencsém? 25 évesen egy kis hamvas 16 évessel megismerkedni... Nyamii :)

Na szóval 18éves leszek 2 hónap múlva, van egy barátom ő 21 éves. Szex még nem volt hisz csak két hónapja járunk, de nem is ezzel van a baj, hanem, hogy mondogatja, hogy miért nem maszturbálok. Én valahogy írtózok az önkielégítéstől Ez nagy baj ugye?

Legjobb válasz: Valóban gátlásos vagy ezek szerint. De ha nem akarsz maszturbálni, nem kötelezõ. Azt viszont érdemes tudni, hogy ez az egészséges szexualitásnak az egyik elsõ lépcsõje.

Valóban gátlásos vagy ezek szerint. De ha nem akarsz maszturbálni, nem kötelezõ. Azt viszont érdemes tudni, hogy ez az egészséges szexualitásnak az egyik elsõ lépcsõje.
Ahhoz neki semmi köze, hogy maszturbálsz-e vagy nem...Az meg pláne gáz, ha ezt mondogatja neked. Nem baj, hogy nem masztizol, bár jobb lenne az elsõ szex elõtt megismerned a saját testedet, de ha nem hát nem. :) Én is viszolygok bizonyos dolgoktól ilyen téren, hát nem csinálom és ennyi :) 19/L
Sehol nincs leírva hogy mindenkinek kötelezõ maszturbálnia. Ha nincs rá igényed akkor ne tedd, ennyi. Vagy õ azt szeretné, ha elõtte masztiznál? Mondjuk az hogy irtózol tõle, nem éppen jó hír, némi szexuális gátlást jelez szerintem. Ha ezt magadban sikerül feloldani, akkor nem lesz semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget nektek:) ) Nem egyébként nem szeretné, hogy csináljam elõtte, csak furcsálja..igen van benne egy kis gátlás, mert ugyebár nekem õ az elsõ, neki én meg már..húha sokadik..és persze vannak dolgok amiket nagyon nem akarok még, majd idõvel.De megkaptam, hogy nem vagyok olyan nehéz eset, vagyis hozzám érhet én is hozzá stb. tényleg az, hogy én magamhoz az úgy nem megy.
Egy 14 éves növésben, fejlõdésben lévõ gyereknek normális ember nem tanácsoja, hogy koplaljon.
14 évesen eszedbe ne jusson koplalni. Egyfelõl növésben vagy, másfelõl ha éhezel, az agyad sem fog úgy mûködni ahogyan szeretnéd.
Dehogynem, én simán. 1 nap 'koplalással' ha megtanulja hogy egye meg a zöldséget, egy életre jól fog járni. Káros hatása nem lenne, de egy életre szóló nevelõ hatása igen. ÉS NE MONDJ ELLENT KÉRLEK :)
De egy életre megtanulja értékelni az ételt, és élete hátralevõ részében meg fogja enni az ember természetes táplálékait? Istenem, 1 napról van szó, ennyit alkalmanként akkor is kihagy ha egész nap a barátaival játszik..
Kezdj el koplalni. 1 nap után imádni fogod a zöldségeket, ha más kaja nincs. A legelapabb kajád a zöldség, nincs olyan hogy nem szereted. Persze a cukros sz.arokat, kenyérkét azt szeretnéd, hmm? Amúgy élhetsz csak zsíron és húson is, ha bírjátok pénzzel. Ha húst eszel, akkor is fogyni fogsz. DE NE TÖMD KI MAGAD KENYÉRREL.
Zöldség helyett nem nagyon lehet mást enni :) Szépen kezd el enni, lassan de biztosan! Az ízlésed is alakulni fog még. Én 14évesen nem ettem meg a tökfõzeléket, a káposztát, meg elég sok mindent még nem :D Ma meg már mindent megeszek. A gombát meg a paradicsomot kevésbé kedvelem, de nem piszkálom ki a tányér szélére. Tehát egyél csak zöldséget :D Biztos van amit szeretsz :)
Sovány húsokat, sovány tejtermékeket. Próbáld megszeretni a zöldségeket, mert egyébként nagyon hasznos táplálékok. Alacsony a kalóriatartalmuk, de sok bennük a rost, jól lehet velük lakni. Millió féleképpen el lehet készíteni õket, biztos van olyan recept ami ízlene.
A kérdező hozzászólása: Az a probléma hogy alig eszem meg a zöldésgeket ? Mit tudnék ahelyett ennI?
Ezen kívül pedig nyugodj meg mert fogsz még nõni is..
cukrot, cukros üdítõket (meg úgy általában az üdítõket) el kell felejteni. Kenyeret, zsemlét, kiflit szintén! Teljes kiõrlésût lehet enni, de azt is mértékkel. Ha mozogsz eleget akkor innentõl csak a kaján múlik minden! Nem mondom, hogy diétázz, mert ahhoz fiatal vagy, de kicsit próbálj meg egészségesebb kajákat enni.

15 éves lány vagyok, és van egy kis proplémám az, hogy nagyon könnyen eltudok vörösödni. De a baj az hogy nem csak fiúknál hanem lányoknál. Tanároknál. Ez az egész nagyon idegesít, azért mert így nem tudok önmagam lenni. Hogy tudnék ezzel szakítani?

Legjobb válasz: Én 27 éves vagyok, de nekem is ugyanez a problémám. Volt egy idõszak, amikor nem vörösödtem, de aztán újra elõjött... Szerintem az önbizalmadat kellene erõsíteni, mert nálam legalábbis onnan ered a dolog. És minél gyakrabban vörösödsz el, annál nagyobb az esélye, hogy a következõ alkalommal is megtörténik. Viszont ha egyszer sikerül elérni, hogy ne vörösödj el, akkor nagyobb az esélyed, hogy a következõ alkalommal se fogsz, ha érted mire gondolok.

Én 27 éves vagyok, de nekem is ugyanez a problémám. Volt egy idõszak, amikor nem vörösödtem, de aztán újra elõjött... Szerintem az önbizalmadat kellene erõsíteni, mert nálam legalábbis onnan ered a dolog. És minél gyakrabban vörösödsz el, annál nagyobb az esélye, hogy a következõ alkalommal is megtörténik. Viszont ha egyszer sikerül elérni, hogy ne vörösödj el, akkor nagyobb az esélyed, hogy a következõ alkalommal se fogsz, ha érted mire gondolok.
van mikor nálam is ez van..multkor is ez volt...már régóta szerelmes voltam egy lányba és azon a napon nagyon jól elvoltunk és kaptam tõlu puszit akk ugy elpirultam de szerencsére ott volt a haverom és arrább hívott h ne lássák :D...de mostanában is szoktak ilyenek lenni mikor felállít a tanár órán és nemtudok emgmukkanisem akkor is eltudok eléggé vörösödni...:)
Aranyos lehetsz, a fiúk díjazni fogják! Volt már ilyen kérdés, ott is kiderült :-)
Mostanában olvastam valahol, hogy azok pirulnak még el akik szoronganak valamitõl.30éves vagyok és van, hogy én is elpirulok.Probáltam változtatni, valamikor sikerül.Ha olyan dologrol van szo, mikor érzed mindjárt elpirulsz, probálj higgadt maradni, ne vedd gyorsabban a levegõt, vagy gondolj valami másra.És tényleg növeld az önbizalmad az segit.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)
Én is 15 éves vagyok és ugyan ez a bajom... Az a baj, hogy ez egyre több embernek feltûnik és cikiznek miatta. Már kezdek hozzászokni. Szerintem tanuld meg kezelni a helyzetet. Nevess sokat! Sok szerencsét! :)
Ez az elvörösödés tényleg nagyon égõ tud lenni :S sajnos nekem is ilyen problémám van, mindenki kiröhög miatta :S 14/F

Van 1 fiú aki nagyon tetszik nekem, csak egy baj van vele szerintem túl fiatal hozzám. Én 24, de ő mégcsak 20 éves. Azt mondja, hogy ő komoly kapcsit szeretne, de én félek belevágni. Nem akarom, hogy újra átverjék a fejem. Mit tegyek?

Mert én abból indulok ki,hogy egy mai egy 20 éves fiút csak a csajozás és a bulizás érdekli.Jó azért nem karok általánosítani,de az esetek többségében ez így van.

Legjobb válasz: Szerintem nem kortól függ hogy komolyan gondolja-e a srác vagy sem. Inkább azt nézd milyenek a haverjai, mennyit jár el velük bulizni, stb. Sokan 20 évesen is "normálisabbak" mint néhány idõsebb pasi.

Szerintem nem kortól függ hogy komolyan gondolja-e a srác vagy sem. Inkább azt nézd milyenek a haverjai, mennyit jár el velük bulizni, stb. Sokan 20 évesen is "normálisabbak" mint néhány idõsebb pasi.
Vágj bele, ez akár egy soha-vissza-nem-térõ alkalom is lehetne. Lehet, hogy késõbbiekben megbánnád, hogy nem építettél erre a kapcsolatra és mással nem biztos, hogy megtalálod a boldogságot. Úgyhogy szerelemre fel, ez a nyár tökéletes egymás "kóstolgatására"! Drukkolok Nektek!
Nem szabad általánosítani. Bulizni meg bulizhattok együtt is nem? :) Mondjuk az más kérdés hogy mit értesz komoly kapcsolat alatt. Ha házasságot, meg gyereket, akkor valószínûleg télleg nem jó választás egy 20 éves. -de ha csak annyit, hogy pl összeköltöztök, meg hûségesek is vagytok egymáshoz valóban, akkor minden további nélkül sztem. :)
Én azt mondom, hogy vágj bele! Az én férjem 10 évvel fiatalabb nálam és tökéletesen mûködik a házasságunk. 7 éve vagyunk együtt, 5 hónapja született meg a babánk. Egyébként Õ 20 éves volt, amikor elvett feleségül. Sokan most biztos azt gondolják, hogy mi lesz késõbb. Biztosíték nincs a jövõre! Az nagyban rajtad is múlik, hogy tiszteljenek és ne "verjék át a fejed".
Rossz kiindulópont.Durva ez az általánosítás. Csak azért, mert fiatalabb, attól még teljesen komolyan gondolhatja. Az a legnagyobb baj, h sok lány így gondolkodik mint te, pedig aztán nem mindenkinek a bulizáson jár az esze, aztán aki nem partyõrült, az így is-úgyis szív az általánosítás miatt. Azért feleségül venni nem fog, a mai világban ilyen fiatalon felelõtlenség lenne (szerintem). Csatlakozva az elõttem szólókhoz: itt a nyár, nem akarod kicsit jól érezni magad? (21 éves srác)
Vannak nagyon érett gondolkodású fiúk is. A kedvesem 19 éves volt, mikor összejött egy 27 éves nõvel, de általában elõttem csak idõsebb barátnõi voltak. Szerintem ne félj semmitõl! Petranova
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!
Ez ien korban, már eggyáltalán nem különbség... Ha ugyanez 14-18 között lenne...
Szia! Szerintem gondolj bele, hogy 20 évesen mien barátod volt, mit akart tõled, és mit csináltatok eggyütt, szerintem kb. ez a srác is ahhoz lesz hasonló, viszont elötted az egész élet, kit zavar ha kipróbálod mien ezzel a sráccal? Ne félj, attól se mit gondolnak mások, a barátaid meg támogatni fognak, biztosan:) ) És ha nem jön be szakítotok és ennyi az egész.

Mit tegyek, hogy a 4 éves fiam végre normálisan egyen? Nem az étvágyával van a baj, hanem nagyon lassan eszik, egyfolytában beszél közben, szórakozik a kis tesójával. Bőv. Lent.

Oviba jár, csak most szünet van, én amúgy is itthon vagyok a kicsivel. Néha úgy érzem, ugyanolyan rosszul eszik, mint az ovi ideje alatt. Lassú, dumál, mással foglalkozik. Az oviban a többiek között valamivel szebben ment, de azt hittem, majd a nyáron itthon megtanítom. Hát nem sikerült. Fenyegettem már bölcsivel, ajánlottam neki ajándékot, finomságot, mindenfélét, de ez mind csak ideig-óráig tartott. Ha azt mondom, bölcsibe vihetem csak, akkor meg nekiáll sírni, evés helyett.... Egyébként szerintem nagyon értelmes, nagyon hamar tanul pl. mondókákat, összerak, kikövetkeztet olyan dolgokat, amiket nem is hinnék, összes bet?t ismeri, számol már 80-ig, nagyon jó esze van, mégis ez valahogy nem megy... A másik az egyedül öltözés. Néha sikerül, néha nem, nadrág, gatya, zokni, egyszer megy, egyszer nem. Cip? is ilyen, néha kacsalábas, néha nem. Tudom, hogy türelem kéne, de úgy érzem, már nem tudok mit tenni.... Valaki volt hasonló helyzetben? Mi vált be?

Legjobb válasz: Szia!Nekem 2 éves a fiam, de hasonló cipõben járunk:Olyan lassan eszik, hogy kb fél óra egy adag étel elfogyasztása.Ráadásul tartogatja a falatot szájában vagy 3-4 percig mire lenyeli, természetesen közben meg mást csinál, de az etetõszékben.Pl tologatja az autót vagy egy másik kanállal eteti a maciját.Már én is ki voltam nagyon bukva, hogy nem hajlandó rendesen enni, de nekem is minden próbálkozásom kudarcba fulladt.Így egy ideje azt csinálom, hogy nem csinálok semmit, ha látom, hogy nem nagyon akaródzik az evés, vagy csak szenved, megkérdezem hogy kérsz még?akarsz még enni, ha igen, akkor hagyom had egyen tovább ahogy és amilyen ütemben akar(de ha látom hogy már mást csinál mint az evés elveszem és mehet az útjára), ha nem akkor felállítom és mehet.Nem gyõzködöm, hogy :egyél már, meg, na még csak 2 kanállal...stb.Belefáradtam!!!Annyit eszik és úgy ahogy!Így valamelyest javult a helyzet, látja hogy nem "kényszerítik" enni, így már több mindent elértem, mintha egész nap azon agyalok, és kiakadok, hogy már megint ez az evés!Ha éhes eszik, ha nem az sem baj!

Szia!Nekem 2 éves a fiam, de hasonló cipõben járunk:Olyan lassan eszik, hogy kb fél óra egy adag étel elfogyasztása.Ráadásul tartogatja a falatot szájában vagy 3-4 percig mire lenyeli, természetesen közben meg mást csinál, de az etetõszékben.Pl tologatja az autót vagy egy másik kanállal eteti a maciját.Már én is ki voltam nagyon bukva, hogy nem hajlandó rendesen enni, de nekem is minden próbálkozásom kudarcba fulladt.Így egy ideje azt csinálom, hogy nem csinálok semmit, ha látom, hogy nem nagyon akaródzik az evés, vagy csak szenved, megkérdezem hogy kérsz még?akarsz még enni, ha igen, akkor hagyom had egyen tovább ahogy és amilyen ütemben akar(de ha látom hogy már mást csinál mint az evés elveszem és mehet az útjára), ha nem akkor felállítom és mehet.Nem gyõzködöm, hogy :egyél már, meg, na még csak 2 kanállal...stb.Belefáradtam!!!Annyit eszik és úgy ahogy!Így valamelyest javult a helyzet, látja hogy nem "kényszerítik" enni, így már több mindent elértem, mintha egész nap azon agyalok, és kiakadok, hogy már megint ez az evés!Ha éhes eszik, ha nem az sem baj!
A kérdező hozzászólása: Korábban én is ezt csináltam, aztán 2 évesen bölcsis lett, ott meg felháborodva kérdezték, hogy "egyedül nem tud enni?" De, itthon, úgy, ahogy.... Az is eszembe jutott, hogy amint nem eszik, elveszem, aztán csak rájön, hogy ha enni akar, akkor normálisan teszi, de ehhez még nem volt szívem.... õ úgyis hamar azt mondja nem kér már, menne a dolgára. Egyébként érdekes, hogy mi sosem játszottunk evés közben régen sem. Csak sokáig én etettem, úgy gyorsabb és kényelmesebb volt mindkettõnknek. Lehet ez a baj. Köszönöm, hogy írtál. :-)
3 éves, ovis a fiam. Õ is nagyon lassan evett, mert beszélni akart mindig közben. De én folyton rászóltam, hogy magyar ember evés közben nem beszél, egyél, ne a szád járjon, evés közben nem beszélünk, stb... Haladunk! Már csak néha kell rászólni, és az evészet gyorsabb.
A kérdező hozzászólása: Hát én már rongyosra koptattam a szám, én is már annyiszor rászóltam... Majd csak lesz valahogy. Lassan talán haladunk mi is. lehet, hogy csak tényleg még több türelem kell.... köszönöm szépen.
Biztos olyan nagy baj ez? Az én lányom is lassú volt világ életében, nem öltözött egyedül, ha tehette, mégis jelesre érettségizett, és most is 4, 5 feletti az átlaga a Mûszaki Egyetemen. Ami fontos neki, és meg akarja csinálni, abban nem lassú. Tulajdonképpen mennyire lassú? Ha békén hagyod, hogy egyen ahogy akar, mennyi idõ alatt fejezi be? Éhes egyáltalán? Mert olyankor azért tempósan eszik egy gyerek is. Ne akard, hogy csendben egyen! Az együttes étkezésnek fontos része a közös beszélgetés, ennek a kulturált módját pont otthon kéne megtanulni. Elég baj, hogy az óvodákban, iskolákban csendet követelnek, mert a halk beszélgetést sokkal nehezebb megtanítani. Anyukám szokta mesélni, hogy a negyvenes években nekik a középiskolás kollégiumban kötelezõ volt társalogni evés közben, mert egy jól nevelt fiatal lánynak ezt is tudnia kellett. A nevelõk pedig mindig más asztalhoz ültek, és részt vettek a beszélgetésben, hogy példát mutassanak. Az öltözés miatt meg ne idegeskedj. Természetes, hogy néha eltéveszti a jobb meg a bal lábas cipõt, összegabalyodik a pulcsi, vagy egyszerûen nincs kedve, és ellustálkodja az öltözést. Ajánld fel, hogy segítesz, nem veti vissza a fejlõdésben, ha néha még te adod rá ruháját. Ha nem akarja, várd meg míg boldogul egyedül. Mindenesetre ne tégy neki szemrehányást, ezek nagyon apró dolgok az életben, fölösleges hogy feszültséget keltsen kettõtök között, vagy a gyerek sírjon miatta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat. Ha arra várnék, hogy éhes legyen, akkor egész nap nem enne, és tudom, hogy van aki szerint akkor kellene ennie amikor éhes, de szerintem meg azért naponta 3x igenis le kell ülni enni. Ha a gyerekemen múlna, akkor kb 1x enne csak. Nem az a baj, hogy nem éhes, hanem, hogy így eszik. Ha meg hagyom, hogy beszéljen, akkor meg nem eszik. Szerintem nem kell evés közben beszélni. nem attól leszünk kulturáltabbak. És egyébként meg igenis sokat beszél, nem szoktam napközben csendre inteni, nagyon sokat kérdez, én meg nagyon sokat válaszolok, nem azt írtam, hogy egész nap csendben kell lennie.csak evés közben. Az öltözés meg egyre jobban megy neki, azt kérdeztem csak, hogy ebben a korban hogy kellene mennie.
A kérdező hozzászólása: Még az öltözésre visszatérve, meg nem úgy kell elképzelni, hogy leteszem a ruháját, aztán ha sikerül felöltözik, ha nem meg pizsamában marad egész nap.... Ami nem megy szépen megmutatom neki, segítek, csak persze van amikor õ is lustább. Egyébként a fiacskám elég lusta volt mindenben, késõn indult el, kényelmes gyerek volt, sokáig mi etettük, öltöztettük, viszont az oviban már középsõsként nem biztos, hogy szívesen segítenek neki. Ezért kérdeztem, mert tavaly is mindig azt hallottam, hogy nem megy neki egyedül, lassú, mindig õ az utolsó...nem hiszem hogy jó ezt hallani egy kisgyereknek... Azt szeretném megtudni, hogy kardigánt, kabátot hogy tanítjátok meg és mikor egyedül le-felvenni, Lefelé megy neki, csak a cipzár végét úgy "tépi szét".... Köszönöm elõre is a válaszokat. Egyébként most azt vettem észre, hogy napról napra ügyesebb õ is ha akar, mostmár nagyon szépen öltözik. Pár nappal ezelõttihez képest. Valószínû, Neki is, nekem is vannak rosszabb napjaink...

Van egy 16 éves lány, aki terhes lett! 14 éves kora óta szed tablettát amit az anyja íratott fel neki. Persze nem jött be, és megesett a baj! Van az anyának felelőssége?

Legjobb válasz: 18:21! Mibõl gondolod, hogy nem írnak fel a dokik ilyen idõs lányoknak tablettát? Nekem 15 évesen írt fel mielõtt lefeküdtünk volna a párommal elmentem és megnézettem magam egy orvossal hogy nincs e valami bajom, stb elküldött vérvételre, vizelet vizsgálatra, hasi UH-ra és utána írta fel. Nem kértem, õ ajánlotta azt mondta ez a legbiztonságosabb fogamzásgátló módszer. Ez lassan 7 éve volt szerintem manapság is felírják. Kérdezõnek: Szerintem az anyának már nincs felelõssége ilyenkor. Ha a lány elég érett ahhoz, hogy szexuális életet éljen akkor neki kell vállalni a felelõsséget az ilyen dolgokért. Én sem támaszkodtam volna senkire ha ilyen megesett volna velem, de én akkor lettem terhes amikor mind ketten akartuk már a párommal a kisfiunkat. Ha abortuszra kerül a sor akkor viszont az anyukája beleegyezése nélkül ez nem kivitelezhetõ. Szóval jogi szempontból mégis a lány anyukáján van a felelõsség.

18:21! Mibõl gondolod, hogy nem írnak fel a dokik ilyen idõs lányoknak tablettát? Nekem 15 évesen írt fel mielõtt lefeküdtünk volna a párommal elmentem és megnézettem magam egy orvossal hogy nincs e valami bajom, stb elküldött vérvételre, vizelet vizsgálatra, hasi UH-ra és utána írta fel. Nem kértem, õ ajánlotta azt mondta ez a legbiztonságosabb fogamzásgátló módszer. Ez lassan 7 éve volt szerintem manapság is felírják. Kérdezõnek: Szerintem az anyának már nincs felelõssége ilyenkor. Ha a lány elég érett ahhoz, hogy szexuális életet éljen akkor neki kell vállalni a felelõsséget az ilyen dolgokért. Én sem támaszkodtam volna senkire ha ilyen megesett volna velem, de én akkor lettem terhes amikor mind ketten akartuk már a párommal a kisfiunkat. Ha abortuszra kerül a sor akkor viszont az anyukája beleegyezése nélkül ez nem kivitelezhetõ. Szóval jogi szempontból mégis a lány anyukáján van a felelõsség.
Ha végigolvastad a kérdést láttad, hogy az anyja íratta és váltotta ki neki.A mami megtett mindent, innentõl kezdve a kislány baja, ha nem tudja, mi a teendõ.Ennek tudatában szerintem teljes egészében a gyerek felelõssége a baja.Így járt.Legközelebb okosabb lesz és gumit húzat a "párja" farkára.Most meg megeszi amit fõzött.Ha van benne felelõsség ahhoz, hogy 14 évesen szexeljen, akkor annak következményeihez is van.
18:21!!!! jobb ha tudod h 11 évesen kaptam tablettát. nem tudom mi bajod van, inkább tabletta mint poronty. örülnöd kellene hogy szed valaki minthogy nem. hibbant nõ!!!!
persze, nem nevelt annyi észt a lányába, hogy a tájékoztató szerint szedje a gyógyszert
nem hiszem egy 16 évesnek már kell lennie annyi felelõsségének hogy naponta bevegyen egy tablettát ami az érdekében áll...
Úristen kislányok, utolsók. Mirõl beszéltek??????Hogy lenne elég érett valaki 14 évesen a szexuális életre? Jesszus. A kérdezõnek: de van felelõssége. Az illetõ kislány még nem felnõtt, fiatalkorú. Az kérdés, hogy még kiskorúként (ha 14 volt, és már szexelt, akkor lehet, hogy azelõtt is, hogy betöltötte a 14-et) létesített-e vele valaki testi kapcsolatot, az megrontás. Ha errõl az anyának tudomása volt, büntethetõ lenne tudomásom szerint.
Van az anyjának felelõssége de a lányé semmivel sem kevesebb! Már nem kisbaba!
Szeretném hinni, hogy egy 14 éves lánynak semmiféle orvos nem ír fel fogamzásgátló tablettát! Ha ez így van, akkor az anyukája suttyomban íratta fel, orvos nem vizsgálta a lányt. Ha ez a helyzet, szimplán a tabletta miatt, az esetleges komplikációk, mellékhatások miatt (arról nem is beszélve, hogy egy éppen fejlõdõ szervezetet hormonokkal töm) is óriási felelõssége van az anyának. Ha az orvos írta fel, akkor meg neki is.
Bevette minden napa gyógyszert azonos idõben? Kimaradt akár egyetlen 1 szem is? Az orvos mikor felírta a gyógyszert normálisan megvizsgálta? (vérvétel..stb) Az anyának nincsen felelõssége, pont azért cselekedett!
Vagy anya futtatja a kislányt.
futtatja.. jesszusom betegek vagytok:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D fzttatki k*csög cigányok szoktak.. 95%-ban.
Szerintem, ha egy 16 éves lány elég érettnek érzi magát ahhoz, hogy szexeljen, akkor legyen arra is esze, hogy normálisan szedi a fogamzásgátlót. Amúgy az nem igaz, hogy 14 évesnek nem irnak fel fogamzásgátlót, én pont ennyi idõs voltam, amikor a nõgyógyász ezzel akarta beszabályozni a ciklusomat. Ahhoz pedig ismernünk kéne az anyát és a körülményeket, hogy azt eldönthessük, hogy van - e felelõssége.
18:31-es vagyok, már nem vagyok kislány 21 éves vagyok és van egy 12 hónapos kisfiam. Lehet, hogy 14 évesen még kislánynak gondoltál de én igen is érettnek éreztem magam nem csak a szexre hanem a közös életre is a párommal. Ha nem lettem volna az valószínû már nem lennénk együtt és nem lenne gyerekünk sem. De ez mindenkinél másképp van. Nem azon múlik hogy érett-e rá valaki, hogy hány éves. A kor alapján nem lehet ezt eldönteni. Van egy régi barátnõm aki még 18 évesen sem érezte elég érettnek magát a szexre, ember függõ. Ki ilyen ki olyan, de minden esetre én nem bántam meg hogy akkor lefeküdtem a párommal és szerintem õ se :)

Ha egy lassan 3 eves gyerek nem beszel, csak par szot, es sokszor halandzsazik (olyankor azt hiszi, hogy o beszel), es egyszeru kerdesre nem tud valaszolni, es nem is erti, akkor azzal van egy kis baj, ugye?

Legjobb válasz: Szerintem meg de, van egy kis baj. Nem a beszéddel, azt valóban sokan késõbb kezdik, hanem az értéssel. Ha valaki 3 évesen nem ért egy egyszerû kérdést (pl. hol a fejed), azzal igenis foglalkozni kell. Elsõ körben hallásvizsgálatot csináltatnék, ha az negatív, mennék tovább.

Szerintem meg de, van egy kis baj. Nem a beszéddel, azt valóban sokan késõbb kezdik, hanem az értéssel. Ha valaki 3 évesen nem ért egy egyszerû kérdést (pl. hol a fejed), azzal igenis foglalkozni kell. Elsõ körben hallásvizsgálatot csináltatnék, ha az negatív, mennék tovább.
A 3 éves gyerek is meg fog tanulni beszélni, cska nem a szüleitõl, hanem a gyerektársaitól, ha oviba megy. A csecsemõ pedig lát, csak nem jól! Nagy különbség, hogy foltokat látsz fekete fehérben, vagy nem látsz semmit! "Az elsõ hónapban az újszülött alig észleli a fényt, látása nem képes megkülönböztetni a színeket, többnyire csak árnyékokat lát. Kedveli az erõs kontrasztokat, különösen a fehér-feketét, s nem lát 20-35 centiméternél messzebbre, ez viszont elég ahhoz, hogy felismerje annak a személynek az arcát, aki az ölében tartja. A csecsemõ fejlõdésével együtt a látása is fejlõdni fog."
Ha valóban nem ért totál semmit az tényleg baj.A beszéd annyira nem. 4 éves a kisfiam, sokat foglalkozunk vele, még sem beszél. Kérdeztem még a 3 éves kontrollon a dokit, azt mondta ha hall és ért mindent akkor nem probléma, majd elkezd beszélni, csak lusta. Voltam vele a nevelési tanácsadóban, onnan elküldtek hogy õk így nem foglalkoznak vele, majd ha az oviban sem indul meg a beszéd, akkor az óvoda küldi. Tökéletesen megért mindent a fiam, ha kérem hogy mutasson meg valamit, megteszi.Ha kérdezek valamit, egyértelmûen reagál.Ha van kedve, van hogy olyan a hangulata hogy "hagyjál már a tesztelésekkel, meg tudod te is hogy hol a kezem", akkor bizony nekem sem válaszol. A szomszédnak, meg ismerõsöknek akikkel meg napi kapcsolatba van, és amúgy jóba is van velük, azoknak nem válaszol, vagy nagyon ritkán.
A 11. vagyok Ne haragudj, nem tudtam végig olvasni az utolsó kommentedet. A szülõfalumban is van egy anyuka, aki egész terhessége alatt dohányzott és ivott, sõt sörbe mártott cumit adott az alig fél éves gyereknek, mert attól jobban alszik. Fél éves kontrollon alkoholt találtak a gyerek vérében (!!!). Most már 20 éves a fiú, szellemileg fogyatékos, 10 éves gyerek szintjén van, már nem fog tovább fejlõdni. Nagy az esély, hogy a szomszédodnál is ez lesz a gond.
Nem. Vannak ilyen késõn beszélni kezdõk. Sok híres gondolkodó életrajzában olvasható, "3 éves koráig nem beszélt". Mindent ért - és biztosra akar menni, majd szól..:)
A kérdező hozzászólása: kedves utolso! Az oviban a tobbi 3evesnek miert kell tudnia beszelni, ha az enyem pl.nem tud?nem ertem.Ha minden szulo igy gondolna, akkor az egesz orszag analfabeta lenne, ellentmondassz sajat magadnak...csak ugy kerdezem...es mi szerepe a szulonek a gyerek eleteben akkor???majd az oviban megtanul mindent?nem ertek egyet veled, de mindegy.Es a csecsemo latasarol csak annyit, hogy en is anya vagyok, es tisztaban vagyok vele, hogy mennyire lat egy ujszulott, de a no lehulyezett, amikor olyan kijel;entest tettem, hogy nem lat ugymond tisztan egy csecsemo, mert o meg van rola gyozodve, hogy amint anyankbol kibujunk, mar bocs a kifejezesert, mar rendesen latunk.
mar ne haragudj, de az en fiam is lassan 3 eves, es kb, ennyit mond, mint az a gyerek akit irtal.ennek ellenere rengeteget foglalkozok vele, es beszelek hozza stb.szerintem genetika, vannak kesön beszelö gyerekek.es sajnos a beszedet nem lehet kikenyszeriteni, tapasztalat.
egyetértek a 6-tal , saját tapasztalat is- Az nagyon nagy baj, ha nem beszélnek eleget kedvesen, szeretettel a kisgyerekkel - valóban sérült lesz, ha csak praktikus dolgokat hall, vagy értelmetlenséget, vagy (kimondani is szörnyû) trágárságokat! És attól is, ha gépekre bízzák az õrzését-rv, rádió, stb- az ember az embertõl tanul beszélni- kell igazi jelenlét hozzá. De, Kérdezõ, az hogy azt kérdezed "mit csinál anyuka" -és nem felel, lehet, hogy azért mert ellenszenves vagy neki, és nem akar, 3 éves már jó kis masszív akarattal rendelkezik. Meg mutasd a testrészeid stb. A vizsgáló szakember -játszik vele és játék közben beszélget, nem pedig faggatja vagy vizsgáztatja a kicsit.
Szerintem az hogy még nem beszél, annyira nem nagy baj. De kommunikálnia már kellene és meg kellene értenie dolgokat. Én most abból indulok ki, hogy a mi nagylányunk downos, most kezdte az ovit (integráltan), egy hete. A beszédben le van maradva, de minden mást tud. Ismeri a testrészeit, kanállal eszik, pohárból iszik, mosakodik, orrot fúj, segítséggel még, de öltözködik, kommunikál annak ellenére, hogy kevés szavat mond ki tisztán és sok mindenre saját szavakat, hangokat használ. Ha valaki nem érti, megmutatja. Érti az utasításokat is. Sokat halandzsázik, mintha õ bent a kis fejében értelmesen mondaná, csak bla - bla jön ki a száján. De mi járunk logopédushoz és sokat foglalkozunk vele. A "vizsgáztatós" kérdésekkel tényleg nem fogod szóra bírni, játékosan kell. Ha megkérdezhetem: miért tetted fel a kérdést? Lépni szeretnél a kisgyerek érdekében?

A férjemmel jó ideje próbálunk összehozni egy babát de nem jön össze egyszer már elvetéltem nem vagyok idös 28 éves minden rendben van az egézségemmel akkor mi lehet a baj?

amikor elvetéltem utána hónapokig nem voltam képes lefeküdni a férjemmel ez egy kcisit megviselte a kapcsolatunkat de most már eltelt 4 hónap a vetélés után élk neki életet de a terhesség nem meg...

Legjobb válasz: Szia! Az hogy túlparázod a dolgot. Ha nincs semmi bajod, akkor elõbb-utóbb lesz baba. (mellesleg az "idõs" relatív. Van aki már 22 évesen szül.Plusz ajánlanám a vesszõk intenzív használatát)

Szia! Az hogy túlparázod a dolgot. Ha nincs semmi bajod, akkor elõbb-utóbb lesz baba. (mellesleg az "idõs" relatív. Van aki már 22 évesen szül.Plusz ajánlanám a vesszõk intenzív használatát)
Türelem... Egy vetélés után eleve 2-3 hónap pihenést ajánlanak az orvosok, addig nem is biztos, hogy a szervezeted fel lenne készülve egy újabb terhességre. Nincs miért aggódnod. Élvezzétek, hogy nem ment rá a kapcsolatotok, aztán majd jön a baba is. Kívánom, hogy minél hamarabb.
ne aggodj meg nem telt el sok ido, nekem is volt egy vetelesem az orvos azt mondta 4-5 honapig semmi esetre se probalkozzunk mert a meh gyenge.ez az ido arra kell hogy a meh erosodjon.remelem szedsz gyogyszert, vitaminokat!
A kérdező hozzászólása: Igen szedek vbitamit direkt méh erõsitõ gyógyszereket és várom az eredményt... köszönöm a kommenteket

Van egy tényleg szép fiú testvérem kb 12-éves és kézilabdázik. De az a baj hogy a csapatából egy fiú homokos és ő állandóan molesztája a tesóm mit tegyen?

Legjobb válasz: Mivel gyerekekrõl van szó, egyértelmûen az edzõnek kellene szólni. (ha négyszemközt nem tudja leállítani) Fiútestvérem és KB. 12 éves????

Mivel gyerekekrõl van szó, egyértelmûen az edzõnek kellene szólni. (ha négyszemközt nem tudja leállítani) Fiútestvérem és KB. 12 éves????
Szerintem a kérdés nem a kb 12 évesre testvérre vonatkozik, hanem arra a 12 éves fiúra, aki írta a kérdést. Márcsak a megfogalmazásból is kiderül, hogy nem lehet túlzottan több 12-nél. Amúgy meg hívd félre, és mond meg, hogy téged idegesít, és ennyi...
Szia, szerintem inkább próbálj meg a másik fiúval beszélni errõl a dolgoról hogy ez nem helyes így. A testvéred nem szereti és lássa be õ is hogy ez nem mehet így tovább, DE semmiképp sem a megalázás a legjobb megoldás. Egy életre megnyomoríthatjátok azt a másik fiút lelkileg. Hivjátok félre és hassatok rá szép szóval, meglátjátok mûködini fog a dolog.
Mondja meg a többieknek hogy az a bizonyos fiú homár. aztán hátha leállítják:D
Taposd ki a beleit:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!