Találatok a következő kifejezésre: Van egy 9 (537 db)

Gyerekülést szeretnénk vásárolni. Kislányom 1 éves, kisfiam 3 éves, és van egy 9-25 kg gyerekülésünk. Hogy járunk jobban? Többi lent

Vegyek a kislányomnak valamilyet, és akkor kisfiam 25 kg felett csak magasítót használjon, vagy vegyek kisfiamnak egyet 15-36 kg-ig, és kislányom használja a régit? Azt hiszem a magasító nem lehet olyan biztonságos, mint egy ülés, igazam van?

Legjobb válasz: ülésekre súly van írva, de a kresz centiben határozza meg mit mikor lehet használni. 130cm felett lehet magasítót és az nagyon soká lesz. a legjobb szerintem az, ha a fiadnak vesztek egy 9-36os ülést, annak van saját öve, még 2-3 évig azt használhatja, majd az autó övét, és majd 10 éves kora körül jöhet a magasító. a kicsi meg megkapja a régit. bár a 15-36os is jó lehet, ha nagyon magas a fiad, azt 105cm-tõl lehet használni (vagyis az autó saját övét), de enyémnek 110cm-ével még mindig nem jó helyen megy az öv, tehát még neki is az ülés öve kell. magasítóban ne gondolkodj, csak ülésben :) az nem biztonsági rendszer, kizárólag arra jó, hogy ha már kinõtte az ülést, de még nem elég magas, akkor kicsit megemelje! védeni nem véd semmit

ülésekre súly van írva, de a kresz centiben határozza meg mit mikor lehet használni. 130cm felett lehet magasítót és az nagyon soká lesz. a legjobb szerintem az, ha a fiadnak vesztek egy 9-36os ülést, annak van saját öve, még 2-3 évig azt használhatja, majd az autó övét, és majd 10 éves kora körül jöhet a magasító. a kicsi meg megkapja a régit. bár a 15-36os is jó lehet, ha nagyon magas a fiad, azt 105cm-tõl lehet használni (vagyis az autó saját övét), de enyémnek 110cm-ével még mindig nem jó helyen megy az öv, tehát még neki is az ülés öve kell. magasítóban ne gondolkodj, csak ülésben :) az nem biztonsági rendszer, kizárólag arra jó, hogy ha már kinõtte az ülést, de még nem elég magas, akkor kicsit megemelje! védeni nem véd semmit
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, sokat segítettél! :)

Van egy 9 mm-es vesekövem! Mitől függ hogy kijön-e? És mennyire fáj? Lehet, hogy egész életemben bennem marad?

Legjobb válasz: A 9 mm-es már nagynak számít, nem sok esélye van annak, hogy természetes úton, azaz kipisilve távozzon. Benned nem fog maradni, nem maradhat, az nem egézséges. Ha nem távozik természetes úton, akkor egy kezeléssel szétrobbantják apró darabokra, és akkor ki tudod pisilni. Fájni mindenképpen fáj, nekem egy kb. 8mm-es akadt el a húgycsövemben, de ki nem tudott jönni, elmentem urulógushoz, õ kiszedte, megvizsgálták a követ, szerencsére nem volt betegsége.

A 9 mm-es már nagynak számít, nem sok esélye van annak, hogy természetes úton, azaz kipisilve távozzon. Benned nem fog maradni, nem maradhat, az nem egézséges. Ha nem távozik természetes úton, akkor egy kezeléssel szétrobbantják apró darabokra, és akkor ki tudod pisilni. Fájni mindenképpen fáj, nekem egy kb. 8mm-es akadt el a húgycsövemben, de ki nem tudott jönni, elmentem urulógushoz, õ kiszedte, megvizsgálták a követ, szerencsére nem volt betegsége.
Sok sok folyadékot igyál, általában ilyenkor szoktak adni gyógyszert, lazításra. Hogy derült ki? A normális orvosok nem hagyják csak úgy ott, mert az esetek nagy százalékában panaszt okoz, és nagy baj is lehet belõle, már ha már megindult. Ha nem mozdul törik...
A családomban mindenki veseköves, ha jó gyógyszereket kapsz 12mm is bõven kijön...tesómnak már többször is sikerült :)
A kérdező hozzászólása: Elõször arra gyanakodtak hogy vakbél gyulladásom van és ezért elmentünk orvoshoz aki elküldött ultrahangra és ott derült ki, hogy nem vakbél gyulladás hanem vesekõ, de azt mondta az orvos, hogy kipisilem és, hogy lehet nem is fogom észrevenni, hogy már nincs ott! Nem kaptam semmilyen gyógyszert! És az lehet, hogy esetleg összemegy és kisebb lesz?
Az biztos nem...szerintem keress másik orvost...elsõre tényleg nem kicsi, nekem 6mm is törtek, habár akkor már egy hete görcsöltem, a végén már azt hittem belehalok...de tényleg
Kezdj el sörözni mindenképp... De csak miután szétszedték a követ, mert így nagyon fájni fog :D De a sör tényleg segít, nekem is így múlt el.

Van egy 9 éves kutyánk. Nagyon beteg. Van esélye a gyógyulásra?

Nem tudom pontosan milyen fajta kutyus, de 9 éves. Eltört a lába, rengeteg szilákra tört. Az állatorvos azt mondta, hogy ahogy mozgatja a lábát, a szilánkok elvágják az ereket. Els?nek egy kb 10 centis pukli volt a lábán, amit az orvos felvágott, és tele volt vérrel. Pontosan nem tudom mit csinált vele, de az biztos, hogy most is el van szorítva. Eddig csak a mancsa volt feldagadva, de most már a lábának a fels? része is. Járni még tud, de a sérült lábát felemeli, és úgy ugrál. Majdnem egész nap fekszik, de eszik és iszik is eleget. Nem szenved, mert nem fáj neki, csak ha mozgatja, de nem mozgatja. Valakivel történt már ilyen? Ha igen, akkor kíváncsi lennék, hogy mi történt a kutyussal. Szerintetek van esély hogy nem hal meg?

Legjobb válasz: Vigyétek el egy rendes állatorvoshoz, aki nem csak megmondja a frankót, hanem kezeli is a kutyát. Meg kellene nézni, hogy mûthetõ-e a törés, ha nem akkor le kell amputálni a kutya lábát. Ettõl nem kell megijedni, a kutyák nagyon hamar megszokják, hogy három lábbal közlekedjenek, semmiben nem fogja megakadályozni. Emiatt nem kell elaltatni, egy 9 éves kutya még sokáig elélhet, ha amúgy nincs semmi más egészségügyi problémája.

Vigyétek el egy rendes állatorvoshoz, aki nem csak megmondja a frankót, hanem kezeli is a kutyát. Meg kellene nézni, hogy mûthetõ-e a törés, ha nem akkor le kell amputálni a kutya lábát. Ettõl nem kell megijedni, a kutyák nagyon hamar megszokják, hogy három lábbal közlekedjenek, semmiben nem fogja megakadályozni. Emiatt nem kell elaltatni, egy 9 éves kutya még sokáig elélhet, ha amúgy nincs semmi más egészségügyi problémája.
Hát meg halni nem fog max öregségben. Mivel ahogy írtad gondolom kap fájdalom csillapítókat. Nem gondolkoztál még azon hogy megmûtteted a kutyád lábát. mûtétttel még össze tudják rakni benne a csontokat. Tudom szörnyen hangzik de ha nem annyira sok pénz akkor nem gondolkodtál azon ha az állatorvos szerint már nem jön helyre hogy amputáltatod a lábát. De ha késõbb nagy fájdalmai lesznek akkor szerintem inkább altattasd el.
ha nem tudja meggyógyítani, vagy már nem "érné" meg, vagyis hogy már nem lenne neki sok hátra ne hagyjátok szenvedni altassátok el, de ha menthetõ egyértelmû:)
A kérdező hozzászólása: Mint már mondtam, nekem a kutya minden pénzt megér, de a szüleimnek sajnos nem. Az olcsóbb mûtétet megcsináltatnák, de ha ilyen nincs, akkor õket nem érdekli. Egyébként nincs pénzünk állatklinikára, csak a környéken levõ rendelõre. Kb 2 óra múlva jön az állatorvos.
Ne hívjatok ki állatorvost, ti vigyétek el egy jól felszerelt rendelõbe vagy még jobb lenne egy állatkórházba, ahol meg tudják mûteni. Sajnos mûtét nélkül nem tudnak segíteni rajta, vagy amputálni vagy össze kell csavarozni a sérült lábat. Egy lábtörés miatt ne altassátok el, de ha nektek nem ér meg ennyit a kutya élete, hogy megmûttessétek...
Mikorra megy oda az állatorvos? Szerintem is, ha nem mûthetõ a lába, amputálni kellene...
A kérdező hozzászólása: Egyébként tápiószelén lakunk, és itt van egy nagyon kedves orvos, csak benne bízunk.
A kérdező hozzászólása: Most jött haza apukám, és kihívja az állatorvost, de azt mondta, hogy ha lehet akkor valamit próbál vele csináltatni és csak ha nincs más lehetõség, és nem fog meggyógyulni, akkor altatjuk el. Lehet hogy nem apám vagy az orvos hibája, de én k*rvára mérges leszek rájuk hogy ha nem gyógyul meg. (Normál esetben nem szoktam káromkodni, bocsi, de másképp hirtelen nem tudom magam kifejezni!!!)
magától nem fog meggyógyulni, meg kéne nézetni egy normális dokival - ha megírod merrefelé laktok, akkor ajánlunk orvost egy 9 éves kutya meg egyáltalán nem öreg, még az élete jó része hátra lenne, ha kezeltetnétek
A kérdező hozzászólása: Nekem minden pénzt megérne, mert nagyon szeretem, csak az a baj, hogy anyukáméknak nincs sok pénze, ráadásul õk megoldanák azzal hogy hoznak új kutyát és le vagyok tudva. Csak az a baj hogy nem értik meg mennyire szeretem a kutyát. De ha viszonylag olcsón megúsznánk, akkor biztos hogy megmûttetnék.
A kérdező hozzászólása: Sajnos anyukámékat ezzel nem nagyon tudom meggyõzni, de megpróbálom rábeszélni õket, és azt elfelejtettem mondani, hogy egyik szemére teljesen, másik szemére félig vak. A vékonyabb dolgokat (pl. kerítés drótja) nem látja. Ja, és pénzünk sincs, apukám azt mondta, hogy ha még egy olcsóbb mûtét segítene rajta, akkor jó, meglesz a mûtét, de ha nem akkor valószínûleg elaltatják. :(
A kérdező hozzászólása: Meg van besszélve apukámmal, köszönöm a segítséget. :D Nem altatjuk el, csak ha muszáj. (De nem muszáj :D)


Van egy 9 hós kisfiunk és jön a második babánk. Milyen 2 kisbabával?

könny? velük bánni? a kisfiunk 18 hónapos lesz ha megszületik a kicsi. Izgulok, hogy el fogom e tudni látni JÓL mindekett?. de biztosan...

Legjobb válasz: Szia! AZ elején buzti nem lesz könnyû,késöbb mindég "jobb"lesz,ahogy nõnek a lurkók!Akinek ikrei vannak az is egyszerre 2 babócát nevel,elvannak:-))) Az én kicsi lányom is 9 hós,de mivel csaszis v.tam,mi még nem tervezzük a következõt! Neked mikor született a kicsi?

Szia! AZ elején buzti nem lesz könnyû, késöbb mindég "jobb"lesz, ahogy nõnek a lurkók!Akinek ikrei vannak az is egyszerre 2 babócát nevel, elvannak:-))) Az én kicsi lányom is 9 hós, de mivel csaszis v.tam, mi még nem tervezzük a következõt! Neked mikor született a kicsi?
Nem könnyû két gyerekkel, ha azt veszed, hogy az egyik már jár, a másik meg cicizik, az egyik kel éjjel a másik meg már nem...szóval nem könnyû. De az anyukák mindig megoldanak mindent, ne izgulj neked sem lesz gondod. Nekem 5 hós ikreim vannak és nekem az eleje sokkal nehezebb volt, mint az egyes gyerekeseknek, viszont késõbb meg már könnyebb lesz. Szóval ne aggódj nem lesz baj, ott lesz apa is meg a nagyik is!!!
A kérdező hozzászólása: 1. válaszolónak: 9 hónapos, így 2008, májusban. :)
Szia!Nálunk is ez a helyzet.Van egy 9 hónapos kislányom(májusi) és most vagyok 8 hetes.Én is félek egy kicsit, de majdcsak megoldjuk.Jó babavárást és babázást!
A kérdező hozzászólása: 4 hetes vagyok, tegnap lett pozitív a tesztem... :) :)
Szia. Nekem 22 hónap van a két gyerkõc között.Nagyon féltem mindattól, amit te is írtál, ja meg persze jöttek a megjegyzések jól meggondoltad?Bírni fogod?Ekkor elhatároztam mindent megteszek értük ami tõlem telik. Amitõl mégis a legjobban tartottam az a féltékenység. Már a terhesség alatt készítgettük a nagyobbat hogy lesz kistesója. Ha olyan vizsgálatra mentem (pl: hasi ultrahang) akkor vittük magunkkal. Egyszóval semmibõl nem hagytuk ki.Segített választani kiságyat, paplant...stb meg ilyenek.Olyan lelkes volt hogy csak lestünk. Amikor betöltöttem azt az idõt hogy fájás mérésre kellett járni mindig elvittük. Az elsõ alkalommal sírt amikor bementem, de amikor kijöttem teljesen megnyugodott. Onnantól kezdve nem sírt, hisz tudta visszajövök nem örökre megyek el.Így mire a szülésre került a sor egy könnycsepp nélkül hazament az apjával.5 napig voltam bent de egyszer sem sírt, jó kedvû volt.Otthon segített fürdetni, kiválasztani mit adjak rá, segített bekenni... stb.Mindezeknek köszönhetõen amikor a pici szopizott soha nem csinált semmi rosszat, szépen játszott. Soha nem bántotta sõt úgy félti a hugát, hogy van aki meg se nézhette sokáig.Mindezt azért írtam le, hogy ha tudatosan felkészítitek a törpét nem gondolnám hogy nagy baj lenne.Ma már3 és 1 évesek és egész nap eltudnak játszani.Nekem nem jött be a mondás, hogy 2 gyerek dupla gond.Nem bántam meg.Jó babavárást.
Tuti nem könnyû. Az enyém és 2008 májusi és lehet nálunk is jön akistesó, még nem csináltam tesztet. De szerintem is igaz, hogy az anyukák mindíg mindent megoldanak. Én emiatt nem is igazán aggódok. A gazdasági válság miatt megugrott törl. részlet jobban aggaszt, ha tényleg jön a tesó. Boldog babázást és babavárást.

Van egy 9 hónapos kislányom és ismét babát várok. Mennyire lesz nehéz?

Aki volt van hasonló helyzetben,mennyire tudja megoldani két picivel a mindennapokat.A férjem sokat dolgozik,nem igazán van segítségem.De mindenképp megtartjuk a babát,csak egy picit félek.Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Nekem is 9 hónapos volt a lányom, mikor megfogant a pici. Pár hét múlva, mikor meg is születik, válaszolok konkrétan a kérdésedre! Az én párom is nagyon sokat dolgozik, így nekem is egyedül kell megoldanom a gondokat. Üdv: 36+4 kismama

Nekem is 9 hónapos volt a lányom, mikor megfogant a pici. Pár hét múlva, mikor meg is születik, válaszolok konkrétan a kérdésedre! Az én párom is nagyon sokat dolgozik, így nekem is egyedül kell megoldanom a gondokat. Üdv: 36+4 kismama

átlagosan hány órája van egy 9. -esnek?

szakközépiskola közgazdaság tagozatra fogok járni azért kérdezem

Legjobb válasz: En kozgazba jarok:D a hetem 8-7-9-6-5 ora.

En kozgazba jarok:D a hetem 8-7-9-6-5 ora.
Én is közgazdasági szakközépbe jártam, de nálunk a 9-10. osztály még egyforma volt mindenkinek, és 11-12. osztályban váltunk ketté - mi a szakközép részbe, mások a gimnáziumi részbe. Így 9-ben még mindegy volt, hogy szakközép, vagy nem. Általában 7 óránk volt.
35
hivatalosan 35, kb 30-33 am
mit bírjon? énekelni? 9 hónapos kölyök a kutya. neveld, taníts. ennyi
Remélem nem a súlyhúzásra gondolsz, mert még növésben, fejlõdésben van, az ízületei nem sokat bírnak, óvni kell. Vagy mit kellene bírnia, ha nem erre gondoltál?
kedves 8-as! Már ne is haragudj, de az amstaff nem behemot, sõt kifejezetten vékony izmos testfelépitésnek kell h legyen. És nagy mozgásigénye van, sokat lehet edzeni vele, kifejezetten alkalmas sportkutyának. Viszont mint már mondtam 9 honaposan még kölyök és csak annyit szabad futtatni amennyit mgátol bir, midnig egy kicsivel többet. felnõtt korában én már nem féltem semmitõl, de addig figyelni kell. az enyém is fokozatosan lett fárasztva az elején kevesebb álloképessége volt, kevesebbet futott de honaprol honapra "belejött" és már ott tartok h alig látom lihegni akármennyit edzünk futunk vagy uszunk:)
A kérdező hozzászólása: Eltunyulni nem fogom hagyni, labdázni meg kocogni fogok vele!
A kérdező hozzászólása: Tehát alapból többet fog bírni késõbb?
Még edzeni kell. Fiatal még, ráadásul egy elég behemót kutyáról van szó, nem egy szikár, vagy legalább vékony testalkatú kutyáról aki a világból is kiszakadna. Neki sokkal nehezebb, testfelépítése miatt is hosszan futni. De talán edzésekkel elérhetõ, hogy bírja tovább, bár szerintem fölösleges erõltetni.
jah akkor igen, bár a kölyköknél azt szokták mondani h anniyt fussanak amennyit maguktol jo esik. Ha rendszeresen viszed akkor mindig egy picivel többet mehet. Egyébként másfél km az semmi:) csk ovatosan a biciklivel el ne rántson.
A kérdező hozzászólása: Nem nem, szó sincs súly húzásról, arról van szó hogy én bicajjal megyek, a kutya fut mellettem, de az is max 1, 5 km kocogás, és utánna kifullad a kutya.Ez normális dolog és majd késõbb bír többet?
Elõször is. Neveld meg. Tudja az alapvetõ parancsszavakat: És itt most az : Ül, Fekszik, marad. Sétálásnál fontos, hogy ne rohangáljon mint az eszetlen ha pórázon van, hanem nyugton jöjjön láb mellet, erre a parancsszavak a lábhoz vagy az igazodik. Jelezhetsz neki úgy, hogy az egyik combodat csapkodod. Általában a bal combot csapkodjuk a kezükkel mert azon az oldalon sétáltatjuk a kutyát, és oda akarjuk, hogy igazodjon. Vegyél szakkönyveket, mert oldalakat lehet írni a rendes nevelésrõl, ráadásul nem is tudjuk, hogy mi az amit tud a kutyát, és pontosan mit is akarsz neki tanítani. De szívesen segítek írj privit de ide is írhatsz tõlem.
9 honapos kölyköt még nem lehet huzatni v. logatni. Nem birják sem az izületei sem a csigolyái. másfél éves kortol maximum!
Fokozatosan szoktasd ahhoz, amit csinálsz, bármi is legyen az. Csodaszer nincs.
a zömök és a behemot között van különbség.

Ideggyenge kutya? Van egy 9 hónapos kuttyom, imádom szeretem, minőségi tápot kap, rengeteget sétálunk, játszunk. Sokat találkozunk más kutyákkal.

Múlt hét szombaton találkoztunk egy fiatalka kannal egy súlycsoport. Nem hagyta békén a szukámat, folyamatosan meg akarta ugrani. Az enyém eleinte csak lemorogta, de csak nem szakadt le róla, pedig az enyém játszott volna vele. Nem sokkal kés?bb már oda oda kapott neki, de a kis kani csak nem maradt nyugton. Ekkor mondtam, hogy elég haza megyünk. Már a kutyám sem bírta. Ja és a kanra hiába szóltunk semmi reakciót nem váltott ki nála.

Legjobb válasz: Én nem hinném, hogy lenne összefüggés a 2 dolog között. 9 hónaposan gondolom ivarérett a szukád tehát nem érte felkészületlenül a dolog. Inkább gondolkodj rajta mi más válthatta ki ezt nála, ne adj isten nem-e beteg.

Én nem hinném, hogy lenne összefüggés a 2 dolog között. 9 hónaposan gondolom ivarérett a szukád tehát nem érte felkészületlenül a dolog. Inkább gondolkodj rajta mi más válthatta ki ezt nála, ne adj isten nem-e beteg.
Szerintem nincs okod aggódni. Egyszerûen serdül a lányka :) Meg így reagál hogyha nem fogadja el a kan közelségét. És lehet bennemaradt ez a dolog, és azért ilyen. Nem kell izgulni.
az ideggyengeség vagy van vagy nincs...afelé nem szokás haladni! szóval nyugi. Mindössze annyi történt hogy a kutyád levonta a következtetést, ha morgok békén hagynak. Azt hogy ez mikortól sok, vagy nem kívánatos viselkedés neked kell jelezni felé. Ha ráhagyod egy idõ után elõre támadni fog.

Van egy 9 éves német juhász kutyám. 33 kg. Egészséges-e ez a testtömeg?

Legjobb válasz: Helló! Nekem is van egy 8 éves németjuhászom és szerintem egészséges mert ha fajtiszta akkor eléggé nagy testû állat de viszont a panelban laksz akkor egy kicsit többet vidd el sétálni!De viszont ha kertes házban élsz akkor õ mozog annyit egy nap amennyi neki jól esik! Sok sikert!

Helló! Nekem is van egy 8 éves németjuhászom és szerintem egészséges mert ha fajtiszta akkor eléggé nagy testû állat de viszont a panelban laksz akkor egy kicsit többet vidd el sétálni!De viszont ha kertes házban élsz akkor õ mozog annyit egy nap amennyi neki jól esik! Sok sikert!
Nem tudni, hogy szuka vagy kan a kutyád, azt sem hogy mekkora a marmagassága.Van kisebb és nagyobb méretû, ezért nem lehet tudni hogy megfelelõ-e a súlya.Azt sem tudni, hogy az eddigi 9 éve alatt hogy változott, fogyott vagy hízott?
Nekem is van egy németjuhász kutyám, de õ még csak most lesz 1 éves 40kg egyáltalán nem kövér, sõt...... nagyon-nagy kutya már most majdnem 1 évesen. A németjuhász kutyáknál egyébként olyan 25kg-40kg kanoknál 60-65cm, sukáknál 55-60cm marmagasságnál. Szóval szerintem normális testúlya van kb.
nekem 11 éves és 55-kg kicsit dagi

Miért kruppoltunk? Tegnap este rohama volt a lányomnak. Van egy 9 éves fiam, ő is az volt, tehát tudom, hogy ez az, és hogy mivel jár.

Igazából azt nem értem, hogy a fiamnak soha nem volt a nyár kell?s közepén rohama. Szerintetek? Egyébként, így, hogy kruppolt, de mellette semmi baja, mennétek vele ide-oda? Játszótér, strand stb.

Legjobb válasz: Nekem van egy tippem, de az nem jó hír.Nem lehet,hogy allergiás?Elõjöhetett most is, bármi ami ingerli a gégéjét összeszûkül és már kész is a baj:S Az,hogy mehettek-e, hát persze,hogy igen:)A gyereket nem kell a 4fal közé zárni ezért:) Adok egy jótanácsot.Vidd el õket száraz sóterápiára:)Pestiek vagytok?Akkor tudok helyet ajánlani.Drága de tényleg megéri.Annyiszor mondtam már itt, biztos azthiszik reklámozok, ami igaz is mert a gyerekek érdekében nyomom a pr-t:)AREC terápia a neve, hidd el csodákra képes.

Nekem van egy tippem, de az nem jó hír.Nem lehet, hogy allergiás?Elõjöhetett most is, bármi ami ingerli a gégéjét összeszûkül és már kész is a baj:S Az, hogy mehettek-e, hát persze, hogy igen:) A gyereket nem kell a 4fal közé zárni ezért:) Adok egy jótanácsot.Vidd el õket száraz sóterápiára:) Pestiek vagytok?Akkor tudok helyet ajánlani.Drága de tényleg megéri.Annyiszor mondtam már itt, biztos azthiszik reklámozok, ami igaz is mert a gyerekek érdekében nyomom a pr-t:) AREC terápia a neve, hidd el csodákra képes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Strandra is kimennél vele? Ilyenkor az nem árt, úgy hallottam, de nem vagyok benne biztos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!