Találatok a következő kifejezésre: Van egy 3 hónapos kutyám. Sajnos (3 db)

Van egy kb. 3 hónapos kutyám. Sajnos kidobta az előző gazdája. Mit kéne csináljak, hogy szobatiszta legyen?

Sajnos nem tudjuk milyen fajta lehet. Tudok küldeni képet e-mail címre ha valaki tud segíteni. Az istenért nem tudom a szobatisztaságra nevelni. Emeletben lakunk. Próbáltam a rongyot, a szigort, de türelmes vagyok. De a párom nem.

Legjobb válasz: szia nekem kuldhetnel kepet a kutyarol a [email protected] -ra es megmondhatom csak hat megegyszer a kerdesre nem lehet valaszolni,de mindegy irj nekem e-mailt valaszolok ra rokton ......elore is mennyi idos a kutyus,turulem kell hozza,addig tegyetek szet ujsagpapirokat,csak a kistermetu kutyakat lehet rongyra pisilesre szoktatni,ahogy latod,hogy pisil kapd fel es vidd ki,bar ha emeleten laksz,ez nem jo megoldas,marad a rongy ,mindig vidd ot oda ha tettenered es utana jol dicserd meg varom az e-mailt

szia nekem kuldhetnel kepet a kutyarol a [email protected] -ra es megmondhatom csak hat megegyszer a kerdesre nem lehet valaszolni, de mindegy irj nekem e-mailt valaszolok ra rokton ......elore is mennyi idos a kutyus, turulem kell hozza, addig tegyetek szet ujsagpapirokat, csak a kistermetu kutyakat lehet rongyra pisilesre szoktatni, ahogy latod, hogy pisil kapd fel es vidd ki, bar ha emeleten laksz, ez nem jo megoldas, marad a rongy , mindig vidd ot oda ha tettenered es utana jol dicserd meg varom az e-mailt
Jó lenne ha egész nap vele lennél az egyik nap.Vannak hosszú pórázak, amit a derekadra lehet kötni így egész nap látod a kutyát.Ha szaglássza a földet akkor keresi a helyet hogy pisiljen, akkor rögtön le kell vinni és dicsérd meg nagyon.Nem muszály a póráz otthon ha végig figyelni tudod.Türelem kell hozzá.Ha fiú akkor jelölõs, minden sarkot a lakásban is megjelöl.Addig kell pisiltetni amíg látod, hogy nem jön már semmi.
Amúgy is nagyon szeretnek kint pisilni, mert sok szag, információ, mozgás, más kutyák, és meg kell jelölni a megszokott helyet (nekem még csak fiúkutyám volt, úgyhogy náluk ez mûködik) - és ha még dícséretet is kap érte, tuti az eredmény. Ha 3 hónapos, akkor nyugi, mert tényleg idõ, türelem, kitartás és kiszámíthatóság kérdése! (minden nap kb. ugyanakkor kell levinni, evés után mindig - akkor tudja majd, mihez tartsa magát és nem fog bepisilni, ha számíthat rád).
Mi úgy szoktattuk szobatisztasagra, megfigyeltuk kb.milyen idokozonkent vegzi a dolgat (elobb sajnos a padlora es a szonyegre csinalta)majd kb 2-3 orankent kivittuk es letettuk a fure , addig voltunk kint amig elvegezte a dolgat, majd rôgton kapott valamilyen kis jutalmat es bevittuk.Abban szerencsesek voltunk, hogy a kiskutyat nyaron vettuk es tovabb is kint lehettunk vele a megfazas veszelye nelkul. Nagyon gyorsan szobatiszta lett.Most 6 eves, ha kivisszuk akkor rôgton a fure megy es ott szaglaszik amig elvegzi a dolgat. A 6 ev alatt igazan csak nehanyszor fordult elo, hogy mondjuk a jardara piszkitott. Meg most is megdicserjuk, esetleg kap egy fel piskotat ha gyorsan es a megfelelo helyen vegzi a dolgat. Turelem es szeretet kell hozza, es dicserettel tobbet el lehet erni mint szidassal vagy esetleg veressel.

Van egy Suba nevezetü 3, 5 hónapos kuvasz kutyám, de sajnos abszolút nem tudom nevelni. Nagyon szeretem, sokat próbálkozom okítani de egyáltalán ügyet sem vet rám ha mégis akkor csak harapdál. Mit csináljak, hogy ne harapjon, és legyen szofogadóbb?

Legjobb válasz: Semmit. Még csak 3,5 hónapos! A harapás gondolom játék közben történik. Ilyenkor adj neki olyan játékot, amit rághat. Ebben a korban még a szájukkal fedezik fel a tárgyakat, így (is) ismerkednek a külvilággal. Játssz vele sokat, etesd te, ne más és jobb lesz a kapcsolatotok, amivel azt éred el, hogy idõvel sokkal jobban fog hallgatni rád!

Semmit. Még csak 3, 5 hónapos! A harapás gondolom játék közben történik. Ilyenkor adj neki olyan játékot, amit rághat. Ebben a korban még a szájukkal fedezik fel a tárgyakat, így (is) ismerkednek a külvilággal. Játssz vele sokat, etesd te, ne más és jobb lesz a kapcsolatotok, amivel azt éred el, hogy idõvel sokkal jobban fog hallgatni rád!
Ezt így távirányítással nem fogod tudni megoldani. Járjatok el kutyaiskolába.
A kérdező hozzászólása: De ez nem a távirányitásról szóll, az én kutyám és én akarom, megnevelni amugy meg 200km-es körzetbe nincs kutyaiskola. Értem és köszönöm a válaszokat, esetleg valami tanácstok nincs a kuvaszal kapcsolatban?
Hajaj, csak nem te voltál az a 18 éves fiú, aki bevállalt egy kuvaszt elsõ kutyának?
A kérdező hozzászólása: Mivan?
Nem az életkor a döntõ, hanem a megfelelõ nevelés és tudni kell segítséget kérni, mint Õ is tette... Én 13 éves korom óta nevelek és képzek kutyákat, rendõrségi oktató, kiképzõ volt a segítségem és mikor elhunyt, rám hagyta az utolsó saját kutyáját, amit együtt treníroztunk, pedig csak 15 éves voltam... Lényeg az ilyen kutyáknál, melyek fegyelmet és figyelmet igényelnek a következetesség és a határozottság. A kuvasz egy nagyon jó fajta, helyes neveléssel, kiváló társ lesz belõle. Privátban válaszoltam, írj majd nyugodtan, segítek amiben tudok.
Nem az életkora érdekelt, hanem hogy nem olyan rég volt egy fiú, aki kiírt egy kuvaszokkal kapcsolatos kérdést, ahol többen mondták neki, hogy nulla fajtaismerettel, egyik napról a másikra ne vállaljon be egyet- és mégis, kb 2 nappal azután, hogy kitalálta, hogy neki kutyája lesz, már lett is egy. Ha a kérdezõ nem egyezik ezzel a személlyel, akkor tárgytalan.
A kérdező hozzászólása: Nem én vagyok az a másik kérdezõ :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindannyiótok válaszát, megteszek mindent, hogy neki is nekem is jólegyen, ha még lesz írok ide kérdést Tisztelettel: András

Ha elhozok egy Rottweiler kutyust mire kell oda figyelni? Miből tudom meg, hogy fajtiszta-e a kutya ha nincs hozzá Törzskönyv? Itt egy link a kutyusról. Szerintetek fajtiszta-e? Sajnos csak ez az 1 kép van. Szuka 3 és fél hónapos kutyus.

http://kepfeltoltes.hu/view/120811/rottil_ny_www.kepfeltolte... Jpg

Legjobb válasz: hát ez inkább keverék, de szerintem ne fogadd el. Nem szabad szapoítótól venni kutyát, pláne nem egy ilyen kemény fajtát mint a roti. Ráadásul rengeteg betegség elõfordulhatnáluk.

Egyik haverom szaporítótól vett rotit, és 3 lábára diszpláziás a kutyus, többszázezer forintban van a gyógykezelés, és már hola vége... Nem éri meg kockáztatni. Neten találsz "B" kategóriás kenneleket, ahol törzskönyv nélkül kapsz 60 ezer forintokért DP mentes kiskutyát. Bár szívem szerint azt ajánlanám, hogy vegyél egy rendes lelkiismeretes tenyésztõtõl, aki csak törzskönyvvel hajlandó eladni kutyát, és garanciát is vállal rá, de inkább egy leinformálható papír nélküli kutya, mint egy szaporított kutyus egy bolhapiaci gyártószalagról. Mindenesetre kívánom, hogy legyen egészséges kutyus, akárhogy is döntesz.
Én is azt mondom, hogy pénzt nem szabad adni érte, de ha megelégszel azzal, hogy keverék, tudomásul veszed, hogy lehetnek késõbb problémák (egészségügyi vagy idegrendszeri)akkor ajándékba elfogadhatod. Tenyésztõtõl vásárolt kutyával is lehetnek gondok, csak jóval kisebb eséllyel, és õ vállal rá garanciát is.
hát ez inkább keverék, de szerintem ne fogadd el. Nem szabad szapoítótól venni kutyát, pláne nem egy ilyen kemény fajtát mint a roti. Ráadásul rengeteg betegség elõfordulhatnáluk.
A kérdező hozzászólása: Hát igen...így van! :)
Teljesen egyértelmûen keverék. A felmenõi között esetleg lehet rottweiler, de nem biztos. Ajándék esetében mindegy, ha nincsenek különösebb elvárásaid a kutya irányába. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy milyen méretû és tulajdonságú lesz.
aranyos kutya de csak fajtajellegû keverék ha nincs törzskönyve. Miért nem veszel inkább kennelbõl? Nincsenek ezek leszûrve, aztán kifogsz egy ideggyenge, beteg kutyust akkor aztán nagy lesz az orvosi számlátok.
Én nem mondanám rá rögtön, hogy keverék mert elég h.lye beállításban van a kutyus.Szembõl nincs kép?
A kérdező hozzászólása: Szia. Nincs sajnos szembõl kép csak ez. Most beszéltem azzal a hölggyel akitõl kapom a kiskutyát õ váltig állítja , hogy fajtiszta. Az apukája törzskönyvvel is rendelkezik az anyukája nem törzskönyves , de állítólag fajtiszta Rottweiler.
A kérdező hozzászólása: SB2011 Köszönöm szépen válaszod... akkor valószínûleg ez keverék lesz, gondoltam mert úgy látom mint ha kicsit hosszabb lenne az orra a kelleténél.
A kérdező hozzászólása: Hmm... Igazad van.Elgondolkodtató amiket írtál...és ezek szerint fogok dönteni az biztos!!! Köszönöm Válaszod!
Ha minden álmod egy rottweiler akkor érdemes rászánni a pénzt és rendes tenyésztõtõl venni. Ha kell, gyûjts, én 3 évig gyûjtöttem a kutyámra. Ha csak szimplán egy kutyára vágysz konkrét elképzelés nélkül, akkor szerintem nyugodtan elfogadhatod ezt az ajándékot. Nagyon aranyos kiskutya. Egyesek itt túlságosan messzemenõ következtetéseket vonnak le egy szál kép alapján, nem tudom honnan szedték, hogy nem fog rottira hasonlítani felnõttként... Mindenképp vidd kutyaoviba, én is járok most a kölyök kutyámmal és nagyon nagyon sokat segít. Ha oviba meg suliba hordod és eleget foglalkozol vele nem hiszem, hogy probléma lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen válaszod. Tulajdon képen ajándékba kapom és érdekelne, hogy vajon mire számolhatok...mennyire hasonlít a rottweiler-hez így külsõre. itt egy másik link azoknak akik nem tudnák azt megnyitni: http://kepfeltoltes.hu/120811/rottil_ny_www.kepfeltoltes.hu_..
Én is a rottweilereket bírom, de ez ha nem mondtad volna hogy "az" akkor azt mondanám hogy egy tacskó keverék a feje nagyon olyan. Amennyiben rotit szeretnél és törzskönyv nélkül minden képpen a szülõket vedd szemügyre és aztán a kicsiket!
Az állítólagon van a hangsúly.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!