Találatok a következő kifejezésre: Van egy 3 hónapos kutyám (22 db)

Van okom aggodni egy 3 honapos kutya rosszalkodasaiert? Tanitgatom, roszolok de megis aggodom. Milyenek a 3 honapos kutyak? Ti hogy tapasztoltatok?

Legjobb válasz: 3 hónaposan rágnak mindent amit elérnek, és természetesen szét is hordják, így kénytelen voltam nem meglepõdni mikor a papucsomat a kert leghátsó szegletében találtam meg.

3 hónaposan rágnak mindent amit elérnek, és természetesen szét is hordják, így kénytelen voltam nem meglepõdni mikor a papucsomat a kert leghátsó szegletében találtam meg.
egy kölyökkutya sok bosszúságot tud okozni, de ekkor is nevelni kell, és nem bosszankodni.
Ilyenkor kezdik váltani a fogukat, viszket az ínyük. Vegyél préseltbõr mûcsontot, ezzel sokáig elszórakozik, le is fárad. Játsszatok olyat, hogy virslifalatkákat, vagy a kedvenc játékát eldugod (eleinte úgy, hogy lássa, és könnyû helyre), és neki meg kell keresnie. Ha megtalálta a játékot, nagyon lelkendezz, és adj virslidarabkát. A szimatolás nagyon fárasztó és szórakoztató neki :)
Változó szerintem. Az emberek sem egyformák. Nekem az egyik kutyám 3-4 hónapos koráig megtanulta az ülj, fekszik, láb mellett jön parancsszókat, és már a behívás is ment ha nem volt épp nagy játékban. Játék közben is figyelni rám csak késõbb tanulta meg. Viszont megrágta az összes távirányítónkat, papucs, a laptopomból kiszedegette a billentyûk felét, egy vadonatúj méregdrága cipõmet és egy telefont is, meg persze mindent amit ért. Egy másik kutyámmal még azt sem tudtam megértetni 3 tól 4 hónapos koráig, hogy rossz ha bent vécézik, a kedvenc wc-je a mûbõr kanapénk volt, ki is kellett dobni :S. Se ülj, se állj, se semmi nem ment bele az agyába. Késõn érõ típus volt, de õ nagyon domináns alkat volt már így párhetes korában is. Amstaff mindkettõ, az elsõ lány, a második fiú.
Három hónaposan még nagyon pici, rengeteg lehetõséged és idõd van még õt tanulni, nevelgetni, és természetes az, hogy nem tud még mindent. Alaposan, következetesen, lépésrõl lépésre: http://www.kutyatippek.hu -n megtalálod az alapvetõ nevelési tanácsokat, amik biztosan segítségedre lesznek.

Van egy 3 hónapos amstaff kan kutyám, Pedigree junior száraztápot vettem neki. Jó tápot vettem neki? Ettől megfelelően fog fejlődni?

Legjobb válasz: Szegény kutya. Mindenkitõl hallom hogy milyen jó ha Pedigreet kap a kutya... Igen nagyon jó, kiváló minõség -.- Jobb tápok amik nekünk is beváltak: Bosch,Josera, Acana, Pro Plan, Hills, Eukanoba Picit olcsóbbak de még mindig jobbak mint a Pedigree: Dog Chow, Happydog Nézd meg a táp összetevõit is, azok a legfontosabbak.

Szegény kutya. Mindenkitõl hallom hogy milyen jó ha Pedigreet kap a kutya... Igen nagyon jó, kiváló minõség -.- Jobb tápok amik nekünk is beváltak: Bosch, Josera, Acana, Pro Plan, Hills, Eukanoba Picit olcsóbbak de még mindig jobbak mint a Pedigree: Dog Chow, Happydog Nézd meg a táp összetevõit is, azok a legfontosabbak.
ma 12:42! Hagyjad már!!! Tenyésztõ, persze, a kutyát meg tr-gyával eteti mi??? Biztos azt hiszi hogy milyen drága minõségi táp, ahogy a 20 ezer forintos kutyára meg hogy nem keveset fizetett érte! Am meg legalább értesz is a fajtához? Vagy már megint egy agyatlan kezdõ kapott egy ilyen kutyát? Vagy annak keverékét? Wehehee!
Pedigree? Te se gondolod komolyan? Semmit nem fog tenni a kutya fejlõdése érdekében ez a táp..Ha azt akarod hogy a kutyád egészséges legyen és jól fejlõdjön akkor bizony minõségi tápot adj neki! -Belcando -Brit Care Vagy valami minõségit! De ne pedigree-t..-.-
Chicopee, Kennel'S A Pedigree-ben nincs megfelelõ mennyiségû fehérje, + tele van színezékkel. Érdemesebb olyan tápot választani aminél nem a csomagolás, hanem a beltartalom dominál. Ne a reklámot és csomagolást fizesd meg...
Szintén staffim van, én acana pacificat adok neki, mert nem bírja a csirkét, de kap mellé izületvédõt, és halolajat is, ezek nem túladagolhatók. Kicsit pénztárcabarátabb, de még mindig nagyon jó a Brit és a Brit Care. Azok a tápok amiket pl a sparban megkapsz a lehetõ legrosszabbak. A freshnapf és alphazoo-ban tudsz venni kicsit nívósabb tápokat, de sokkal olcsóbb webshopokból rendelni, és még cipelni sem kell. Nagy kiszerelésben (12kg) pl a Brit Care most 10e Ft a zoofaston, ami elég jó ár szerintem. A tápváltás mindig fokozatos legyen, mert különben menni fog a hasa. Tehát nemtudom most mit eszik, de ahhoz keverd fokozatosan az új tápot, mindig egyre többet az újból és kevesebbet a régibõl. Ha most nem tápot kap, mehet neki zöldség, fõtt husi, rizs, gyümölcs. Ne fûszerezz, vagy csak nagyon minimálisan. Csontoknál kerüld a szárnyasokat, és heti egynél több velõset se kapjon, mert szorulása lesz.
A Pedigree, Chappi, Orlando es tarsai a legrosszabb tapok. Agyon vannak reklamozva, de alig van hustartalmuk, tele vannak gabonaval, izfokozoval es szinezo anyagokkal. Ha tenleg szereted a kutyadat akk veszel neki vmi minosegi tapot pl Eukanuba, Acana, Brit Premium, Josera, Bosch persze ezekbol is megvan h melyik jobb es melyik gyengebb, de mindegyik 100x jobb a pedigreenel, attol fugg mennyit szansz ra a kutyadra.
gondolom a tenyésztõ elmondta, hogy milyen táppal etette a kutyát, amit vettél. Õk csak jó minõségû tápot adnak nekik. Ha pedigreevel vagy hasonlóval etetett akkor ott baj van..
Rossz a táp, nem is fog fejlõdni tõle. Brit Brit Care Acana Oijen Taste of the wild AZP Bosch Belcando Ezek a jó tápok, ebbõl válogass.

Milyen kutyafajta kedveli nagyon a cicákat? Van egy 3 hónapos kiscicám és mellé szeretnék egy kis termetű kutyát.

Legjobb válasz: Nem a fajtától függ szerintem, hanem a kutya természetétõl.

Nem a fajtától függ szerintem, hanem a kutya természetétõl.
én nem neveltem a kutyám erre, alapból imádja a macskákat, jobban mint a kutyákat! Bár nincs cicám, de ha meglát egyet elkezd vele játszani, és az a plusz benne hogy a macska kergeti a kutyámat, a kutyám meg élvezi ezt:) Amúgy pincsikeverékem van, jórészt pincsi van benne.
Ha együtt nõnek fel akkor szinte mindegy. Nekünk palotapincsink van és olyan mint a cicák testõre.:) Együtt alszik velük egy percre sem hagyja õket egyedül. A cicák is csak õt engedik maguk közé a másik három kutyámra fújnak és nem is "ismerkednének" meg velük.
Bár mindenre van példa és ellenpélda is, általában a nyugodtabb, nagyobb testû kutyák jobban elviselik (ha nem is kedvelik) a cicákat akkor is, ha felnõtt korukban kerülnek össze. De valóban az a legszerencsésebb, ha együtt nõnek fel.
1 éves panelcicámhoz hozom haza az ideiglenes kutyákat menhelyrõl. Ha új kutya jön, akkor persze fúj rá meg menekül, de 1-2 nap és hozzászokik, látja, hogy a kutya le sem fütyüli. Eddig 3 kutya volt így, azóta már van egy sajátom is. 4 hónapos tacsi volt, amikor hazahoztam. A kutya mosdatja a macskát, néha megkergeti. Ami a legtöbbször elõfordul, hogy a macska veri a kutyát. :)
Nem a fajtától függ, hanem a kutya nevelésétõl!!!
Ha együtt nõnek fel akkor mind1.:)

Van egy 3 hónapos labrador kutyám, aki állandóan harapdál. Hogyan szoktassam le róla? Az orra ütögetés nem éppen a legmegfelelőbb.

Legjobb válasz: A mi labradorunk már 14 hónapos és még mindig harapdálja a kezem. Sajna nagyon szeleburdi. Szerintem a harapdálás kiskorában teljessen normális. A kiképzõ azt monda, hogy ez a fajta ha unatkozik akkor keres magának valami elfoglaltságot. Nálunk mindent tönkre tett:) De én nem tudok rá haragudni. Nagyon sok törõdést igényel.

A mi labradorunk már 14 hónapos és még mindig harapdálja a kezem. Sajna nagyon szeleburdi. Szerintem a harapdálás kiskorában teljessen normális. A kiképzõ azt monda, hogy ez a fajta ha unatkozik akkor keres magának valami elfoglaltságot. Nálunk mindent tönkre tett:) De én nem tudok rá haragudni. Nagyon sok törõdést igényel.
Csak a fenekére, csapj rá újsággal, szólj rá hogy nem szabad, visíts mintha fájna, ne vegyél róla tudomást-hagyd ott, rázd meg a grabancát, kend be valami keserûvel a kezed, mond neki hogy ezt nem szabad és adj valami mást a szájába, nyomd le a földre, fogd be a száját (farkasoknál fegyelmezõ eszkõz ez is). Tessék itt van néhány módszer. Egy kis ütéskétõl a kutyának nem elsz semmi baja! Az anyja és a testvére sokkal durvábban bánnak vele ha valami nem tetszik nekik. Persze ettõl függetlenül lehet neki nem ez használ, csak nem kell állatkínzónak nézni ad egy taslit a kutyájának. Foglalkozz vele nagyon sokat, nem arra kell hivatkozni (egyik kérdezõ) hogy nagyon aktív kutya és unatkozik. Mutass rá más téren is, hogy ki a fõnök.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket!:)
Takarodj el egy kutyasuliba mert eszed nem sok van!
Még csak 3 hónapos!!!! Mit vársz tõle basszus? Esetleg a betörõt ne fogja meg?? Azért ilyen, mert még kölyök... Fog majd ugatni, de a neveléstõl is függ. Az meg, hogy nincs megkötve... hát még jó, hogy egy 3 hónapos kutya nincs megkötve...
ne izgulj, ugatni fog, majd a postás, meg a szórólapos fejleszti a védõösztönét:) ))
Ha azt akarod, hogy ugasson, akkor semmiféle idegen magától ne menjen be a kapun. Csengessen, a kutya ugatni fog, ha már felnõtt, te kimész, csendre inted, megdicséred, és beengeded az idegent.
emlékszem régen a kutyáinktól bárki bejöhetett gond nélkül. a "bajok" mindig akkor kezdõdtek mikor a kutyák már teljesen ivarérettek nem lettek. kb. 1, 5-2 évesen egyik napról a másikra kitalálták hogy a házban lakókon kívül bizony senki nem jöhet csak úgy be. és ezt igen kemény morgással az "idegenek" tudtára is adták. õ még nagyon pici. ha eljön az ideje minden bizonnyal be fog kapcsolni benne a megfelelõ ösztön. fõleg ha azt számítom hogy a kölyök már most semleges az idegenek irányában tehát még csak nem is barátságos. azok a kutyák amelyeket említettem mind barátságosak voltak mígnem el nem jött az idõ és az ösztöneik bekapcsoltak.
A kérdező hozzászólása: Na jól van akkor, köszi

Van egy 3 hónapos baegle kis kutyám, és gyakran előfordul, hogy a leányaimat harapdálja az arcukba kapp, hogy tudnám leszokatni erről?

Legjobb válasz: Szerintem se üssétek. Sosem lehet tudni, hogy mivel kapcsolja magában össze az ütlegelést, hogy nem lesz-e félõs, vagy agresszív gyerekekre nézve, hiszen gondolhatja azt, hogy "ezzel elbánok" (saját környezetemben tudok példát, végtelenül barátságos kutyafajta esetében is fellépett az agresszió), de elég, ha csak félõs lesz, az is nehézségeket fog okozni késõbb. A figyelmen kívül hagyás hatásosabb szerintem, ne foglalkozzatok vele, ha rosszalkodik, akkor forduljatok el egész testetekkel, és foglalkozzatok mással. Ha rendesen viselkedik, kapjon dícsérette, fõleg ha a gyerekekhez viselkedik úgy, ahogyan az kívánatos lenne. Lehet a dícséret mellé kezdetben jutalomfalatot is adni, hogy meglegyen a motiváció. Hamarosan tiszta lesz neki, hogy ha jó, akkor örültök, és õ jutalmat kap.

Szerintem se üssétek. Sosem lehet tudni, hogy mivel kapcsolja magában össze az ütlegelést, hogy nem lesz-e félõs, vagy agresszív gyerekekre nézve, hiszen gondolhatja azt, hogy "ezzel elbánok" (saját környezetemben tudok példát, végtelenül barátságos kutyafajta esetében is fellépett az agresszió), de elég, ha csak félõs lesz, az is nehézségeket fog okozni késõbb. A figyelmen kívül hagyás hatásosabb szerintem, ne foglalkozzatok vele, ha rosszalkodik, akkor forduljatok el egész testetekkel, és foglalkozzatok mással. Ha rendesen viselkedik, kapjon dícsérette, fõleg ha a gyerekekhez viselkedik úgy, ahogyan az kívánatos lenne. Lehet a dícséret mellé kezdetben jutalomfalatot is adni, hogy meglegyen a motiváció. Hamarosan tiszta lesz neki, hogy ha jó, akkor örültök, és õ jutalmat kap.
Ha harapdálja õket akkor mondd meg nekik, hogy amint megtörtént álljanak fel és hagyják ott. Vagy a kutyát különítsétek el egy másik helyiségbe pár percre. Evvel tudatosul benne, hogy nem szabad harapdálni mert akkor nem foglalkoznak vele.
jaj ne üssétek:S nem fogja érdekelni, kicsi még!sajnos én anno hallgattam ezekre a buta tanácsokra, még az újságpapírosra is:S jajgassatok fel mintha fájna és menjetek át egy másik helyiségbe! ezt tenné az alomtársa is! türelem, le fog róla szokni. minden pici kutya ezt csinálja.
Csapjatok (a lányok is nyugodtan) oda kicsit az orra hegyére és közben mondjátok, hogy fúj, mikor ezt csinálja. Illetve tüntetõleg a harapdálás után tessék nem foglalkozni vele. Ez nálunk is így volt és körülbelül 6-7 hónapos korára, mikor megtanult "fiúsan" pisilni, teljesen leszokott errõl. Persze, ha kislány, akkor is szerintem él ez, hogy 6-7 hónapos korára megkomolyodik kicsit. Tudassátok vele, hogy ez nem egy jó játék. Mondom, a harapások után ne tessék vele foglalkozni, és aztán sem a "jaaajkutyuskááááám" rögtön. Megtanulja, hogy õ jár rosszabbul.
# gyerekekkel viselkedik

Hogy szoktassam össze őket? Van egy 3 éves utcai keverékű kutyám és egy 5 éves beagle fajtájú kutyám, illetve két 3 éves cicám. Most hoztunk egy új cicát vidékről, 4 hónapos. A 3 éves kutyus morog rá a cicák is. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Hogyan szoktassam össze, a 3 kutyámat a most érkezett negyedikkel? Van egy 11 hónapos labi keverékem, egy kb 1 éves tacsko keverék, egy 5 hónapos staffi keverék, a negyedik pedig fogalmam sincs milyen, közepes méretû. Mindegyik szuka!

ma összengedtem õket, a labi probál dominálni, de az ujoncnak nem nagyon tetszik, elvannak, de néha torzsalkodnak! A kis tacsi állandóan csipkedi az uj kutyát, este a kajánál össze is ugrott a labi, meg az uj kutya, ugyhogy most elzártam, de az lenne a cél, hogy eggyütt legyenek akkor is ha nem vagyok itthon!

Legjobb válasz: "a labi probál dominálni" - tiltsd le. "néha torzsalkodnak" - tiltesd le. "A kis tacsi állandóan csipkedi az uj kutyát" - tiltsd le. Sétáltasd õket sokat együtt, tarts kéznél egy boroskannát 3-4 kaviccsal (zörög, utálják a hangját, remekül lehet vele tiltani), és vagdosd hozzájuk, ha kötözködnek. Kajánál legyenek egymástól kellõen nagy távolságra, állj be a gázosak közé a kannával, és aki felnéz a tálból, hogy a másikat strölje, az kapjon vele egyet, mindezt halálos nyugalommal, nem idegesen, mert azzal csak te is ráteszel egy lapáttal a balhés hangulatra. Persze ez sem biztos, hogy elég, ha amúgy nem vagy irányító szerepben, és úgy érzik, hogy nekik kell mindent elrendezniük. Kutyaiskola, falakvezérség sürgõsen, és befejezni a kutyagyûjtést, szintén sürgõsen.

"a labi probál dominálni" - tiltsd le. "néha torzsalkodnak" - tiltesd le. "A kis tacsi állandóan csipkedi az uj kutyát" - tiltsd le. Sétáltasd õket sokat együtt, tarts kéznél egy boroskannát 3-4 kaviccsal (zörög, utálják a hangját, remekül lehet vele tiltani), és vagdosd hozzájuk, ha kötözködnek. Kajánál legyenek egymástól kellõen nagy távolságra, állj be a gázosak közé a kannával, és aki felnéz a tálból, hogy a másikat strölje, az kapjon vele egyet, mindezt halálos nyugalommal, nem idegesen, mert azzal csak te is ráteszel egy lapáttal a balhés hangulatra. Persze ez sem biztos, hogy elég, ha amúgy nem vagy irányító szerepben, és úgy érzik, hogy nekik kell mindent elrendezniük. Kutyaiskola, falakvezérség sürgõsen, és befejezni a kutyagyûjtést, szintén sürgõsen.
Szerintem elõször ismertesd meg mindegyikkel külön, utána fokozatosan 2-2 kutyával engedd össze és így tovább.. Nekünk is négy kutyusunk van, és mi így csináltuk.
Mondjuk ha már ennyi kutyád van akkor illene minimálisan érteni is hozzájuk...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsokat, azt remélem addig nem lesznek nálam hogy tüzeljenek, de ha mégis el tudom különiteni õket... bár tavasszal az enyémeket mindenképp ivartalanitom
A kérdező hozzászólása: hát, a kavicszörgetés nem tul jól sült el, kólásflakonba tettem kavicsot, kb 2-3-szor megráztam amikor összeengedtem õket, erre az uj kutya ugy bepánikolt visszament a kiskertbe ahol el van különitve, és azota nem is nagyon mozdul ki, hiába nyitva van a kapu! ez tegnap volt de még ma sem jön ki.. :(
Hozzá kell szoktatni, ha fél tõle, nem pedig feladni. Néha menj ki a kertbe flakonnal, zörgesd, rugdosd, csapdosd a falhoz teljes nyugalommal, lássa, hogy nem bánt. Addig meg találj ki valami más fegyelmezést a banda többi részének.
A kérdező hozzászólása: nem is tudom, a többinek elég ha rájuk szólok, lehet kihagyom most a kavicszörgetést!:) elvitem sétálni, meglepõen jol viselkedett, csak nagyon huz még, de azt hiszem lenevelhetõ errõl is
a staffikeverék a legnormálisabb akkor? Õ milyen természet? Hogy viszonyul a többiekhez?
A kérdező hozzászólása: ó, vele semmi gond, mindegyikkel jol elvan, még kölyök állandóan csak játszik.. :)
Hát én dolgoztam menhelyen, és ott úgy nézett ki a pórázhoz-nyakörvhöz szoktatás, hogy ráraktuk a kutyára és vittük. Nyakörv eleve volt mindegyiken állandó jelleggel, hogy legyen hol megfogni õket, ha szükséges, a sétákról meg hamar megtanulták, hogy az jó dolog. Nem érdemes sokat szarakodni vele, csak esélyt adsz a kutyának az ellenkezésre, viszont ha rögtön a sétával köti össze, akkor gyakorlatilag három nap alatt a póráz lehet a kedvenc felszerelése. Vigyed csak õket, egyesével elõször, aztán kettesével, közben állj rá a behívásra, legyen nálad játék, jutalomfalat, elõbb-utóbb összeáll, de ha nem csinálod, sosem lesz belõle semmi. Ja, és ha ivarosak és valamelyik esetleg tüzelni akarna, akkor azért számolj vele, hogy lehetnek komoly balhék. És a komolyat úgy értem, hogy a szukák képesek kicsinálni egymást, ha elkattan az agyuk. Akkor még fontosabb a lemozgatás és a kontroll, de az is lehet, hogy el kell majd különíteni õket egy idõre.
A kérdező hozzászólása: nem igazán merem kivinni õket, mert mivel nem az én kutyáim, hogy számolok el velük ha meglépnek:) , meg egyenlõre a nyakörvhöz kell szoktatnom, meg porázhoz õket, de majd szép sorjában... a labit viszem kutyasuliba, remélem holnap :)
Ja, és ha fél az új kutya, akkor el kell hajtani a többit, ne zaklassák, értsenek a szóból. Majd haverkodik, ha feloldódott. Az elzárás ezen mondjuk nem segít, s zóval mindenképpen ereszd össze a bandát és magyarázd el nekik a játékszabályokat.
Azt tudod tenni, hogy 24/7 hiteles falkavezér vagy, és akkor a kutyáid nem érzik úgy, hogy rendezkedniük kellene :) Meg persze fontos, hogy le legyenek mozgatva rendesen és rendszeresen hordd õket idegen kutyák közé, hogy szokják az érzést, hogy nem csak a ti kis falkátok létezik. Egyébként elég gáz nálad a koreloszlás, két kamassz megy egy mindjárt kamasz, nem a legszerencsésebb idõpont új kutya beszoktatására. Szóval csak keményen.
A kérdező hozzászólása: akumi köszi a választ, kb igy tettem, ahogy irtad, még egy nap voltak csak eggyütt, idõvel összeszoknak majd, csak érdekel, mit lehet tenni azért, hogy ne tartson sokáig az összeszokás.. a kutyagyûjtést máris befejezném, de amint irtam, ezek azért vannak nálam, mert altatási listán voltak, és lessz is talán gazdájuk is van már, néhány hét mulva mennek oda... :) igazábol nem a labival van baj szerintem, a többiekkel nagyon hamar megszokott, az uj kutya inkább aki nem akar behódolni ja és nagyon félõs
nagyon szép, és nemes dolog, hogy befogadsz ennyi kutyát, biztosan jobb nekik ott, mint a sintértelepen, és a lelkednek is biztosan felemelõ. DE. és ez itt egy nagy DE. egy falkavezér nélküli falka baromira veszélyes játék. ha nem vagy igazi atombombabiztos falkavezér, akkor kutyaiskola, vagy ajándékozd el a kutyákat, mert a baj a végén nagy lehet, még ha nem is látod, és nem is tudod elképzelni.
A kérdező hozzászólása: Bino igy tettem, általában be is szokott válni, most nem teljesen a gyepin olyan meghuzodó, szelid kutya volt, nem gondolta senki, hogy probléma lessz a beilleszkedése
A kérdező hozzászólása: diesel ha értenék hozzájuk nem irkálnék ide egyébként ebbõl 3 mentett kutya, sintérteleprõl jöttek, altatták volna õket...
A kérdező hozzászólása: egyébként mindegyik normális, ha összeengedem õket akkor nem esnek egymásnak, mint a veszedelem :) ma már egész jól ment nekik...

Van egy 3, 5 hónapos Dobermannunk aki nem jön ki tyúkokkal, ez normális hisz egy kutya őket zsákmánynak tekinti! De hogyan tudnám megbarátkoztatni a kutyámat velük, vagy is hogy ne bánts őket?

milyen módszert vessek be , az nyilván nem elég ,hogy leültetem és nézze mert az nem módszer ....

Legjobb válasz: A legegyszerûbb, ha elzárod a tyúkokat .

A legegyszerûbb, ha elzárod a tyúkokat .
Na ettõl a sok jótanácstól lesz majd szépen elb....va a kölyök. Keritsd el a tyúkokat, és foglalkozz sokat a kiskutyával . ha tyúkok érdeklik, hivd magadhoz, csináljatok mást. kezd el tanitani, ebben a korban már simán megtanul ülni, feküdni állni, láb mellett jönni. Amikor kellõképpen fáradt, nem fogják a tyukok érdekelni. Egyébként meg miért választottatok ilyen harsány kutyát? A dobi kimondottan szeret ugatni. Ha nem a tyúkokat valami mást. vannak céljaitok vele?
Részemrõl egy ilyen kicsi kutyát csak pórázon vinnék a szárnyasok közelébe. Ha ugrik rájuk, póráz megtart és megy a haragos nem!. Persze, elõször nem a csirkék szájába kell vinni a kölyköt.Nem kell egyszerre sok ideig gyakorolni. Ha netán képes lenne már nem kiugrani , komoly dicséret és elvonul. Naponta többször is lehet gyakorolni, de mindig rövid ideig.
A kérdező hozzászólása: nem értem hogy miben jobb a grabanc rázásnál! Kérlek segítsetek ! akkor mit tegyek melyik a helyes tiltás ? köszi!
A kérdező hozzászólása: mi féle bökés ?
ugy látszik félreérthetõ volt amit írtam. nem úgy értettem hogy felordítsa a környéket hanem hogy legyen nyomaték a hangjában. bár valószínû hülyeségeket beszélek ha hanggal a kutyámat bármikor ki tudom zökkenteni és úgy hogy a közelében sem vagyok. am meg elgondolkodtam hogyha póráz nélkül sétál a kutyád és meglát egy macskát pl. (most csak írtam valamit) te hogyan zökkented ki õt hangtalanul, úgy hogy x méterre van tõled.
Az az egy 100%, hogy "grabanc rázással" semmire nem mész. Illetve egy dolgot el lehet vele érni, hogy lenullázd a bizalmat. Fegyelmezni természetesen lehet fizikai érintéssel, sõt, jobban, mint hanggal. Az orbitális dörgõ hangnál meg kb minden jobb, az olyan tekintélyromboló, hogy pár alkalom után ki fog röhögni a kutya. A hang a legutolsó, amivel fegyelmezni kell. Pláne, ha már nagyon izgatott, mert akkor egyáltalán nem is figyel rá. Sõt, egy izgatott szituban a hang, minél hangosabb, annál nagyobb intenzitású, és annál jobban fokozza az izgalmat. Lényegében olaj a tûzre. Az idõzítés a legfontosabb. És az, hogy kizökkentsd a vadász üzemmódból. Egy erõs rántás a pórázon, egy kemény oldalba, vagy nyakon bökés, határozott testbeszéddel. Mindezt nyugodtan, nem idegesen, büntetve, hanem tanító jelleggel. A "rázás" az büntetés! A bökés az kizökkentés, és tanítás! Ne hidd, hogy a szavakon lovagolok, tényleg sok különbség van! Ha majd rohangáló tyúkok közt is 99%-ban rád figyel, (ehhez lehet hogy el kell érnie a felnõtt kort) és a maradék 1%-kal lesz probléma, akkor majd egy lepisszegéssel is lehet fegyelmezni. Ezt most is használhatod, hogy szokja a hangot, de ennél intenzívebb hangot, (pláne beszédet) egy nagyon izgatott kutyánál nem éri meg használni. Max az erõs hangot is pillanatnyi kizökkentésképpen, hogy megijedjen, rossz élménnyel kapcsolja össze a vadászatot. Pl egy nagyon hangos taps, hogy összerezzenjen. De az ordítozás semmire nem jó. Az ugyanaz, mint a "rázás". Sokáig tart, így értelmét veszti, és bünteted vele a kutyát, nem tanítod, és nem fogja tudni, mire akarod megtanítani.
A kérdező hozzászólása: csak szóval tiltsak vagy grabanc rázás is lehet ?
pedig de. szépen leülteted az ól elé (igaz akár még állhat is úgy jobban látod a jeleit) és ha a testjelein bármi olyat veszel észre akkor nagyon szigorúan tiltasz. szimatolni lehet, de izgatottnak lenni nem. tehát ne legyen megfeszülve a teste, ne hegyezze a fülét, farok (ha van, bár a maradék csonkból is meg lehet azért ítélni ha felfele mered)) nyugisan legyen, a pupillák legyenek rendben (kitágult puppilla nagy izgatottság jele). lényegében megérteted a kutyával hogy a tyúkokkal legyen közömbös. ha már ez nyugisan megy akkor jöhet egy pórázas próba szabadon szaladgáló tyúkokkal. ugyanaz a feladat. eszméletlen szigorúan tiltani minden olyan megnyilvánulást. mivel kiskölyökrõl beszélünk ezért mindenképpen figyelned kell arra hogy valóban totálisan semleges legyen a tyúkok iránt (addig lehetõleg felügyelet nélkül legyenek elzárva). ebben leginkább akkor lehetsz majd biztos ha már kutya csirke egyaránt szabdon tud lenni egy térségben anélkül hogy a kutya különösebb jelentõséget tuljdonítana neki. fontos ha egy tyúk a közelébe megy akkor a kutya térjen ki elõle. ezt is mindenképpen tiltással fogod tudni tanítani. majd jöhet az a próba amikor te nem vagy jelen de figyeled õket egy megfelelõ helyrõl és amint csak messzirõl érdeklõdést mutat az eb máris orbitális dörgõ hangon tiltasz. egy idõ után a blöki rájön hogy ezeket a "falkatagokat" tilos bántani. ami azt jelenti hogy a szomszéd tyúkja már nem biztos hogy semleges lesz számára. gondolom az is leszûrhetõ volt hogy ez nem egy egynapos dolog . függõen az idõtartamtól, a türelemtõl, a következetességtõl úgy durván egy hónapot saccolok mire minden okés. ami a lényeg hogy mindezzel te a kutyának azt üzened hogy azok a te csirkéid tehát semmi köze hozzájuk. így ahogyan pl. a papucsodat nem zabálja fel, a csirkéket is békén fogja hagyni. viszont ehhez elengedhetetlen hogy valóban jó szerepet tölts be a kutya életében, igaz most õ még kölyök de ha nincsen tekintélyed akkor könnyen meglehet hogy a kamaszkorban pl. már nem fogja érdekelni a tiltásod miszerint a tyúkok a tiéd neki semmi köze hozzá.
Minek vettetek kemény kutyát, ha nem fogtok tudni bánni vele?

Mit szólnál ahhoz ha egyik nap a párod hazaállítana egy 5 hónapos kutyával, mikor van egy majd 3 éves és egy 5 hónapos kislányotok?

Legjobb válasz: Kivágnám vele együtt! És megmondanám neki hogy saját magának csináljon gondot na plán ha még a lakásban akarja tartani!:-)

Kivágnám vele együtt! És megmondanám neki hogy saját magának csináljon gondot na plán ha még a lakásban akarja tartani!:-)
Milyen fajta? Vállalja a gondozását is a férjed? Hogy leviszi hajnalban és napközben többször is sétálni? Fontos a fajtája, mert nem mindegyik való gyerek közelébe. Panel vagy kertes ház egyébként ahol laktok?
Attól függ. Felelõs kutya tartó vagyok kisgyerekekkel.Ha megmentette , le a kalappal, ha felelõtlenül választott , alaposan elbeszélgetnék vele. A kiskutyáért pedig felelõsek vagytok ezentúl , hogy mi lesz vele, bármi is történt.
A kérdező hozzászólása: Azt azt hiszem hogy elfelejtettem megemlíteni, hogy mikor mondta a telefonba hogy haza hoz majd egy kutyát, akkor mondtam neki, hogy eszébe se jusson.., nem kell nekünk még kutya..., majd ha a gyerekek nagyobbak lesznek.., de haza hozta..és már megakarják tartani....szóval említette hogyhoz haza, csak a véleményem nem érdekelte... Persze nagyon rendes tõle hogy megmentet egy kutyát, meg azzal sincs baj, hogy felerõsítsük....csak keresni kell neki egy gazdát, mert mi nem vagyunk alkalmasak rá hogy neveljük......
Attól függ milyen házban laktok.Mi kertes házban ha beállítana vele nem lenne semmi gond.HA panelba visszaküldeném .
Én nagyon örülnék, mert imádom a kutyákat. És elférne a 4 éves és az 5 hósom mellett. De sajnos engem ez a veszély nem fenyeget, pedig már régóta rágom a férjem fülét vele. :(
Miért baj ez??És ahol alapvetõen van kutya+ gyerek, az mivel másabb?Ha az a kutya rendben , felelõsséggel van tartva (oltások, ápolás, stb), akkor az ég adta világon nem lesz bajuk a gyerekeknek.Legalább már kis korban megtanulják szeretni, tiszteli az állatokat és felelõsséget is tanulnak általa. Bár zárójelben jegyzem meg, anyának csak megemlíthette volna, hogy ne kapjon agyvérzést. :)
Orsi, te egy undorító egy féreg lehetsz.
Én a sok kutyás kiképzõ vagyok, ebben az esetben amíg nincs rendben a kutya elvinném pl anyósékhoz, az hogy a gyerek felé kapkod nem tûrhetõ, mert komoly baleset lehet belõle.
egy kutyát nevelni kell és tisztán tartani nekünk 2 gyerek+3 kutya van bent , családi ház nincs szr, és sosem piszkítanának be ...
Nem tudom hogy akik azt írták hogy "jó ötlet" éltek elõtte úgy kutyával együtt a lakásban hogy ott volt egy 5 hónapos gyerek aki éppen akkor kezd el kúszni a földön bevesz mindent a szájába?Mert az a kutya odapisil, kakil a földre és nem kérdezi meg tõled míg nem szobatiszta hogy" ide lehet?" Én éltem kutyával együtt, akaratomon kívül és semmi pénzért nem tenném ezt megint. Mindenhol szõr ha éppen olyat evett amit nem kellet volna reggelre összefosott mindent!egy kutya +egy gyerek.Ha kint van az más, az nem probléma, de bent?!
panel sem rosszabb , sõt
Az, hogy kutyát hoz, különösebben nem zavarna. Az viszont nagyon, ha nem beszéli meg elõre.
Én imádom a kutyákat, nekünk lakásban van a 16 hónaposom mellett, de ilyen feltételekkel és háttér infókkal nem akarnám én sem megtartani, igazat adok neked. Szerintem adjatok fel hirdetést és próbáljatok egy jó helyet keresni neki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!