Találatok a következő kifejezésre: Van egy 3 hónapos (230 db)

Van egy 3 hónapos Border Collie kölyökkutyám és 10 kg az normális?

order collie 3 hónapos és 10 kg az sok vagy jó?

Legjobb válasz: Szerintem kicsit sok. Az enyém 5 és fél hónapos és 8 kg. 3 hónaposan pont fele annyi volt, mint a tiéd.

Szerintem kicsit sok. Az enyém 5 és fél hónapos és 8 kg. 3 hónaposan pont fele annyi volt, mint a tiéd.
Az én border colliem is 10 kg volt 3 hónaposan, most 5 hónapos és 13, 8 kg. A szülei, meg az összes felmenõje sokszoros díjnyertes gyönyörû kutyák. Egyáltalán nem kövér. Egy felnõtt border súlya 16-25 kg között van, ezért a kölykök között is nagy különbség lehet. Ráadásul a borderek 8-10 hónapos koruk körül elérik a felnõtt súlyukat.
Egy border max 20 kiló felnõttként is, tehát olyan 5-6-7 hónaposan kell elérnie a felnõttkori testsúlyának a felét. Az a kutya van nem 3 hónapos, vagy el van hízva, de rettentõen, vagy nem border.Ezek a lehetõségek.
Az én borderem 5 hónaposan 10kg. És valóban egy 3 hónapos kutyán nem lehet ennyi izom.
Ez elég érdekes, mindaz amit leírtatok ide. Az én kutyám 3 hónaposan 7-8 kiló és 39 cm volt, törzskönyvezett szuka border collie. Az meg egy nagy hülyeség, hogy egy éves kora alatt ne vigye agilityre, mert: "1 éves kora elõtt nem mozgathatod, ha nem akarod, hogy késõbb mozgásszervi betegségei legyenek"... Ezt hol hallottad? Akkor 1 éves koráig csak feküdjön a kutya, nehogy baja legyen? Az én kutyám 8 hetes kora óta agilityzik, minden rendben van vele, makk egészséges! Eléggé félreértelmeztél valamit.. A lényeg, vidd nyugodtan agilityre! Legalább szocializálódik is! Amire pedig figyelni kell az az, hogy 1 éves koráig ne ugorjon, csak letett léceken fusson át az akadályokon, és a zónásokat ne erõltesd olyan 10 hónapos koráig! Írj nyugodtan, ha kérdésed van. :)
Agilityn meg nem növekszik ilyen ütemben az izomzat, sõt...és nem egy 3 hónapos kutyánál.Ráadásul erre a fajtára, ha megfeszülsz sem pakolsz rá +10 kiló izmot, mert nem erre van kitalálva. Valami nagyon sántít arrafelé.
Az én szukám 2, 5 évesen 16kiló. És tegyük hozzá hogy jó húsban van. Ráadásul hiába megy mint a golyó, 1 éves kora elõtt nem mozgathatod, ha nem akarod, hogy késõbb mozgásszervi betegségei legyenek. Mit adsz neki enni?
"már aggilityre lehetne vinni úgy megy." Igen, ez az ösztön. Attól még nem lehet ilyen fiatalon agilityzni vele. De a kedvedért most visszanéztem: az én kan border collie-m 3 hó és 1 naposan pontosan 5, 1 kg volt. Állatorvos mondott rá valamit, vagy nála még nem jártál ezügyben? A szülõk mekkorák voltak?
Tegyél fel róla képet, de tekintve hogy mekkora egy szuka felnõtt súlya eléggé érdekes.
A kérdező hozzászólása: járni? már aggilityre lehetne vinni úgy megy. törzskönyve az oké lehet a mérleggel van baj
Ja, és egy 3 hónapos kölyök amúgy mitõl lenne tiszta izom? Miután az izomzat nagysága összhangban van a sporttal, de 3 hónaposan nyilván nem sportoltok vele, hisz még járni is most tanult meg rendesen.
3 hónaposan nem lehet 10 kiló. 3 hónaposan egy színizom pit vagy staff sincs 10 kiló, egy border meg kisebb nála... Valami nagyon nem jó felétek.Vagy a mérleg, vagy a kutya törzskönyve hazudik.Vagy nincs törzskönyve és akkor megvan a hiba forrása.
Az enyém is tiszta izom. Ráadásul kan kutyus, ami nagyobbra nõ. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: de border collie. és igazából tiszta izom szóval..
tegyél fel róla fényképet!
Nekem így leírva soknak tûnik egy kicsit. De ha nem tûnik kövérnek, akkor nem sok.
Sok. Ha nem látszik kövérnek, akkor gyanítanám, hogy nem border.
Nem árt emlékezni rá, hogy a mostani kiállítási "borderek" már egyre csontosabbak, szõrösebbek és nagyobbak.Szóval egy ilyen vonalból származó kutyánál el tudom képzelni a 25 kilót(kannál). De egy 3 hónapos kölyöknek rettenet sok a 10 kiló.Én nehezen tudom elképzelni, még a show kutyáknál is... Kérdezõ, honnan van a kutyád, kik a szülei? Csak kíváncsiságból kérdem, érdekel, honnan jönnek ilyen méretek.

Van egy 3 hónapos német juhász - alaszkai malamut keverék kiskutyám. Hogy taníthatom meg neki, hogy ne menjen az udvar egy bizonyos területére?

A házunk mellett van egy üres telek. Kb 10m-en nincs kerítés, és át tud menni a kutya. Szeretném megtanítani, hogy a mi udvarunkon szaladgálhat, de ne menjem át a szomszéd területre. Hogy tudom ezt megtanítani neki?

Legjobb válasz: Egy 3 hónapos kutyát bûn lenne megkötni. Ha nincs mellette felügyelet, zárd el, vagy legyen veletek a lakásban erre a 2 hónapra. Ha kimegy, bárki elviheti (és nem feltétlenül jó szándékkal!), vagy elütheti egy autó is.

Egy 3 hónapos kutyát bûn lenne megkötni. Ha nincs mellette felügyelet, zárd el, vagy legyen veletek a lakásban erre a 2 hónapra. Ha kimegy, bárki elviheti (és nem feltétlenül jó szándékkal!), vagy elütheti egy autó is.
Amikor elindul a kerítés felé, odaállsz elé, és mondod, hogy nem, nem szabad. A következetesség lenne a legfontosabb. Mivel nem tudsz mellette 0-24 ott állni, így lehetetlen ezt kivitelezni. Pláne egy 3 hónapos kutyával. 10m nem sok, nem hiszem el, hogy ne lehetne oda venni egy tekercs drótkerítést.
Ezt ne várd el tõle fõleg ne ilyen korban. Inkább egy kerítésre lenne szükség.
Az elôzôekkel kell egyet értsek, màrcsak a kutya fajtàjàbòl adòdòan is... elég nagy kettôsség lakhat a kutyiban, biztos tûndérien is fest, de az engedelmes, okos németjuhàsz mellett jò, ha utànanézel mit hoz a màsik oldalròl... 3 malamutot neveltûnk fel, a vilàg leg leg leg imàdnivalòbb kutyài, de az, hogy valamit is megparancsolj neki, az esélytelen! Tanìtani lehet, bàr nem kônnyû, mert rettenetesen ôntôtvényû, de pont ezt lehet benne annyira szeretni, mindegyik egy kûlôn egyéniség, aki ha àt akar menni azon a 10 méteres keristés"rés"en akkor àt is megy... Szerintem sok hasznos dolgot olvashatsz a fajtàròl, de ugyanùgy a njuhàszròl is, hajrà!!! Fogadd baràtoddà, sokkal kônyabb lesz minden! és szeresd :)
A kérdező hozzászólása: Kössz a válaszokat. Az elsõnek: Ez az elsõ kutyám, nem tudom mit várhatok el tõle, de tudom, hogy a német juhász nagyon okos, gyorsan tanul, ezért gondoltam, h meg lehet neki tanítani.. Kerítés lesz, félig már kész van, festeni, hegeszteni kell még. márciusban elkészül, csak addig nem akartam bezárni, megkötni egy ilyen kis kutyát. Közbe rájöttem, hogy lehet, h mire megtanítanám, már kész lenne a kerítés.. :)

Van egy 3 hónapos kisnyuszim. Szeretném, ha lenne társa, jó választás mellé egy lány kis nyuszi? Vagy inkább fiú? Miért?

Legjobb válasz: nagyon ritka hogy két ivaros nyuszi megvan egymással, persze vannak kivételek de mi van ha már késõn jössz rá hogy nem te vagy az a kivétel, fiú lány szaporodik, lány lány/ fiú fiú harcol a területért, a bakok még össze vissza fognak mindent pisilni, egy ivaros bak is jelöl mindent nehogy kettõ.. szóval ha mindenképpen akarsz társak akkor csak ivartalanítottan fognak együtt megélni békésen, azt pedig 6-8 hónapos korában lehet elvégezni, mármint a mûtétet :) olvastam már olyat is hogy babanyuszikon megmutatkozott a területvédés valamint a párzani akarás jele, pedig õ még honnan tudná hogy mifán terem az :)

nagyon ritka hogy két ivaros nyuszi megvan egymással, persze vannak kivételek de mi van ha már késõn jössz rá hogy nem te vagy az a kivétel, fiú lány szaporodik, lány lány/ fiú fiú harcol a területért, a bakok még össze vissza fognak mindent pisilni, egy ivaros bak is jelöl mindent nehogy kettõ.. szóval ha mindenképpen akarsz társak akkor csak ivartalanítottan fognak együtt megélni békésen, azt pedig 6-8 hónapos korában lehet elvégezni, mármint a mûtétet :) olvastam már olyat is hogy babanyuszikon megmutatkozott a területvédés valamint a párzani akarás jele, pedig õ még honnan tudná hogy mifán terem az :)
szerintem ne azonos nemû nyulat vegyél!
Attól függ, hogy a mostani nyuszid milyen nemû.
Ivartalanított nyuszik talán el vannak egymással.
A nyuszik nagyon boldogak egyedül is. Ha mindenképp szeretnél mellé másikat, akkor az egyik legyen ivartalanítva, különben jönnek a kisnyuszik, de ezt hagyd meg a hozzáértõ tenyésztõknek.
A kérdező hozzászólása: Lány nyuszim van, és azt olvastam, hogy ha lány nyuszi van, akkor melle inkább lany vegyek, mert a természetben nem verekszenek a , , anya, , nyuszik. Elvan maga is, meg játszik, de olyan szep kint is a mezon latni, ahogy 2 nyuszó játszik :/ Szeretném, ha az enyém is ilyen boldog lenne :)
a három hónapos elvileg lány nyuszi nem biztos hogy 3 hónap múlva is lány lesz :) a szobanyuszik nem társas lények, vagy is hogy téged is elfogad ugyan olyan társnak, te leszel a "falkavezér" ha nem kényezteted el nagyon :) én pont a nõstényekrõl hallottam hogy mivel anya ösztön van bennük a területüket jobban védik harapással morgással mint a bakok..
Tengeri malac, azzal nincs gond, és jól eljátszanak :)


Van egy 3 honapos pitem és egy 3 éves yorkim most nincs velük semmi gond elvannak együtt ez késöbb is igy lessz ha megnö a Pitbull?

Legjobb válasz: Mivel a pit került késõbb hozzátok, már úgy nõ fel, hogy ott a yorki, szerintem késõbb sem lesz semmi gond. Nagyon sok olyat ismerek, hogy a nagyobb, erõsebb kutya a fiatalabb, és soha nem bántja a kisebbet, hiába erõsebb. Inkább gondoskodó és tisztelettudó lesz a yorkival.

Mivel a pit került késõbb hozzátok, már úgy nõ fel, hogy ott a yorki, szerintem késõbb sem lesz semmi gond. Nagyon sok olyat ismerek, hogy a nagyobb, erõsebb kutya a fiatalabb, és soha nem bántja a kisebbet, hiába erõsebb. Inkább gondoskodó és tisztelettudó lesz a yorkival.
Pont egy ilyen "párocskával" találkoztam a múltkor az utcán:) Egy hatalmas, tényleg az az igazi széles mellkasú csupa izom pitbull-t sétáltattak egy yorkival és megálltam megsimogatni a gyönyörûséget és megkérdeztem, hogy milyen a viszony a két kutya között. Mondták, hogy a yorki 7 éves a pitbull 2 és egyértelmûen a yorki a fõnök :D Nagyon jól el vannak együtt, de a mai napig megesik, hogy a yorki helyre teszi a nagyot és õ tudja is, hogy hol a helye :D Teljesen kikészültem , aranyosak voltak együtt :)
Ahhoz hogy ezt valaki megállapítsa, jósnak kell lenni, de inkább arra készülj hogy bántani fogja. Lehet itt szocializációt meg ilyeneket emlegetni, de fel kell fogni hogy a pitet nem arra tenyésztették ki hogy békében éljen a többi kutyával. Egyébként egy ilyen kis kutyának mint a yorki okozhat sérülést úgy is hogy nem akar, tudok olyan sztorit hogy a pit szuka figyelmeztetõleg odakapott az õt piszkáló kis whippetnek, amitõl a whipinek eltört az állkapcsa. Szóval felügyelet nélkül egyedül hagyni õket ha a pit elkezdi érezni magában a csít, istenkisértés...
Reménykedj benne. Szocializáld õket és légy falkavezér. Ha nem így lesz, a yorkinak annyi.
Hát én ismertem egy yorki tenyésztõt, akinek volt egy pitbullja is. 4 évig megvoltak tökéletesen. Aztán egyszer mikor hazament, ott volt a 3 yorki széttépve.
Mivel a pitbull a fiatalabb és úgy nevelkedik hogy mellette van egy másik kutya ezért valószínûleg nem fogja bántani, de ebbe az elõtt is belegondolhattál volna mielõtt elhoztad a pitbullt.

Van egy 3 hónapos labrador kutyám, aki állandóan harapdál. Hogyan szoktassam le róla? Az orra ütögetés nem éppen a legmegfelelőbb.

Legjobb válasz: A mi labradorunk már 14 hónapos és még mindig harapdálja a kezem. Sajna nagyon szeleburdi. Szerintem a harapdálás kiskorában teljessen normális. A kiképzõ azt monda, hogy ez a fajta ha unatkozik akkor keres magának valami elfoglaltságot. Nálunk mindent tönkre tett:) De én nem tudok rá haragudni. Nagyon sok törõdést igényel.

A mi labradorunk már 14 hónapos és még mindig harapdálja a kezem. Sajna nagyon szeleburdi. Szerintem a harapdálás kiskorában teljessen normális. A kiképzõ azt monda, hogy ez a fajta ha unatkozik akkor keres magának valami elfoglaltságot. Nálunk mindent tönkre tett:) De én nem tudok rá haragudni. Nagyon sok törõdést igényel.
Csak a fenekére, csapj rá újsággal, szólj rá hogy nem szabad, visíts mintha fájna, ne vegyél róla tudomást-hagyd ott, rázd meg a grabancát, kend be valami keserûvel a kezed, mond neki hogy ezt nem szabad és adj valami mást a szájába, nyomd le a földre, fogd be a száját (farkasoknál fegyelmezõ eszkõz ez is). Tessék itt van néhány módszer. Egy kis ütéskétõl a kutyának nem elsz semmi baja! Az anyja és a testvére sokkal durvábban bánnak vele ha valami nem tetszik nekik. Persze ettõl függetlenül lehet neki nem ez használ, csak nem kell állatkínzónak nézni ad egy taslit a kutyájának. Foglalkozz vele nagyon sokat, nem arra kell hivatkozni (egyik kérdezõ) hogy nagyon aktív kutya és unatkozik. Mutass rá más téren is, hogy ki a fõnök.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket!:)

Van egy 3 hónapos gyönyörű kisfiunk. Amióta megszületett 180 fokot fordult a kapcsolatunk a párommal. Mit tegyek?

Nagyon el vagyok keseredve. Azóta ordítozik velem, mindenért én vagyok a hibás, nem viseli el, ha sír a kicsi, inkább felhangosítja a tv-t, minthogy oda adja neki a cumit vagy felvegye ölbe, rá sem néz. Szerinte csak hisztizik a baba és hagyjam már a francba is sírni(megjegyzem egész nap összesen sír egy órát és nagyon jó baba) Minden nap veszekszünk és tehetetlen vagyok. Van egy nagylánya el?z? házasságából, na azzal viszont állandóan simisimi, meg puszi, meg apuci kislánya ...stb. Tudom, hogy lányos apa, mert mondta már régen, de ez már mindíg így lesz? Igyekszem mindenhez jópofát vágni de már nem megy. Nem vagyunk házasok. Soha nem is akart elvenni, viszont a babát tényleg akarta, mert sok vetélés után sikerült szülnöm, és ?s is szenvedett. Úgy érzem, hogy csak magamnak szültem. Hagyjam el? És a kicsi? Soha életemben nem voltam még ilyen boldogtalan..... :(

Legjobb válasz: Oh, de sajnállak! Nem lehet, hogy ezt csak most érzed így? Nincsenek boldog pillanatok a kapcsolatotokban és nem lehet, hogy neki valami problémája van? Mindegy.. Igazából nem vagy egyedül, sokan vagyunk, akik szülés után így éreznek és ezek a körülmények vannak otthon. Többek között sokszor érzem én is uezt, mint amit te leírtál, hogy olyan egyedül vagyok és olyan boldogtalan, egyedül a gyönyörûségem vigasztal! Sokszor én is már el akartam költözni, válni, de olyan pici a baba és miatta mindig visszajövök. A férjem igazából nem rossz ember, csak vannak napjai, amivel kikészít, és olyan tulajdonságai vannak..jobban mondva hiányoznak, amik apai kötelességeinek ellátásához szükség lenne. Így én is kevés segítséget kapok, sokminden rámhárul a háztartásban és szintén sokszor nincs elismerés a munkámért. Mert nem tudják, hogy a baba akár 24 órát is igényelhet..és nem tudják, hogy minden percben változhat a baba kedve, így a félbemaradt munkánk félbemarad, mert elsõ a gyerek.. A te problémádra ill a közös problémánkra visszatérve, tudom ez nem vigasztal, hogy nem vagy egyedül, de próbálj meg kicsit lazítani! A kisfiadnak mindkettõtökre szüksége van, legfõképp az otthoni nyugalomra. Ha felhangosítja a tévét, mondd el neki, hogy a pici babátoknak most fájdalma van, kéred szépen halkítsa le, és segítsetek enyhíteni a kisfiú bánatán. Mondd el neki, hogy mindig úgy érezzen, ha õ lenne a helyében, milyen lenne. Mit szólna a párod ahhoz, hogyha te úgy enyhítenél a problémáján, hogy felhangosítod a tévét.. Õ hogy érezne? Hát képzelje el, hogy érezhet az a gyermek.. Kicsit féltékeny is vagy a lányára, úgy érzem. Ismerõs szitu, de ne tedd. Nem lesz mindig így, a férfiaknak még nehéz elfogadni a pici babát alig várják hogy focizzanak, hogy autózzanak..nem holmi sírást hallgassanak. Sajnos mindegyik pasi ilyen :( Ne hagyd el a párod, csak akkor, ha õ is uígy érez, és õ is jobbnak látja a válást. Akkor tényleg nincs mit tenni és ettõl függetlenül lehetsz te és a kifiad is még nagyon-nagyon boldog! De ha meg tudjátok beszélni ezt a problémádat és õ is tud változtatni dolgokon, akkor szeressétek meg egy kicsit egymást :) Azonnal kisüt a nap! sok boldogságot!!!

Oh, de sajnállak! Nem lehet, hogy ezt csak most érzed így? Nincsenek boldog pillanatok a kapcsolatotokban és nem lehet, hogy neki valami problémája van? Mindegy.. Igazából nem vagy egyedül, sokan vagyunk, akik szülés után így éreznek és ezek a körülmények vannak otthon. Többek között sokszor érzem én is uezt, mint amit te leírtál, hogy olyan egyedül vagyok és olyan boldogtalan, egyedül a gyönyörûségem vigasztal! Sokszor én is már el akartam költözni, válni, de olyan pici a baba és miatta mindig visszajövök. A férjem igazából nem rossz ember, csak vannak napjai, amivel kikészít, és olyan tulajdonságai vannak..jobban mondva hiányoznak, amik apai kötelességeinek ellátásához szükség lenne. Így én is kevés segítséget kapok, sokminden rámhárul a háztartásban és szintén sokszor nincs elismerés a munkámért. Mert nem tudják, hogy a baba akár 24 órát is igényelhet..és nem tudják, hogy minden percben változhat a baba kedve, így a félbemaradt munkánk félbemarad, mert elsõ a gyerek.. A te problémádra ill a közös problémánkra visszatérve, tudom ez nem vigasztal, hogy nem vagy egyedül, de próbálj meg kicsit lazítani! A kisfiadnak mindkettõtökre szüksége van, legfõképp az otthoni nyugalomra. Ha felhangosítja a tévét, mondd el neki, hogy a pici babátoknak most fájdalma van, kéred szépen halkítsa le, és segítsetek enyhíteni a kisfiú bánatán. Mondd el neki, hogy mindig úgy érezzen, ha õ lenne a helyében, milyen lenne. Mit szólna a párod ahhoz, hogyha te úgy enyhítenél a problémáján, hogy felhangosítod a tévét.. Õ hogy érezne? Hát képzelje el, hogy érezhet az a gyermek.. Kicsit féltékeny is vagy a lányára, úgy érzem. Ismerõs szitu, de ne tedd. Nem lesz mindig így, a férfiaknak még nehéz elfogadni a pici babát alig várják hogy focizzanak, hogy autózzanak..nem holmi sírást hallgassanak. Sajnos mindegyik pasi ilyen :( Ne hagyd el a párod, csak akkor, ha õ is uígy érez, és õ is jobbnak látja a válást. Akkor tényleg nincs mit tenni és ettõl függetlenül lehetsz te és a kifiad is még nagyon-nagyon boldog! De ha meg tudjátok beszélni ezt a problémádat és õ is tud változtatni dolgokon, akkor szeressétek meg egy kicsit egymást :) Azonnal kisüt a nap! sok boldogságot!!!
Nagyon sajnállak, bár ezzel nem sokra mész. Az igaz, hogy az elsõ idõben az emberlánya sokszor érez ilyet, ha van alapja, ha nincs (bizony engem is kapott el a sírás a mérhetetlen tehetetlenség és egyedüllét érzése miatt). MIndig azt olvasom, hogy türelmesnek kell lenni a férfiakkal mert ez nekik nehéz idõszak. Nekik?! (talán nekik is) Az, hogy errõl mit gondolok-nem ide való... Elõttem már írták, próbáld vele megbeszélni, kérdezd meg miért ilyen - v. elõször gondold át, tényleg ennyire sötét a helyzet, valóban ennyire passzív, nem segít, nem törõdik...?, ha igen, akkor beszélgessetek errõl. Már ha ez mûködik közöttetek. De van egy olyan érzésem, hogy Te még nem említetted meg neki ezeket a dolgokat. Nem kell mindig mindenhez jópofát vágni, igenis Te is lehetsz fáradt, neked is fájhat ez az, neked is szükséged van egy kis kikapcsra. Õ is játszon egy cseppet a fiával, fürdesse, etesse meg-vezesd rá, kérd meg segítsen ezekben a dolgokban, mert fáradt vagy..v. más dolgod van, mi lenne ha Õ öltöztetné, hogy Te még gyorsan el tudj mosogatni... Ha nem megy, hát várhatod a focizós korszakot-hátha akkor javul a helyzet... Egyébként szerintem csak a fáradtság miatt látod ennyire sötéten az életet-ez ismerõs:(, a 3 órás alvás nagyon kevés. Én is 2 hónapig csak ennyit aludtam, sõt volt olyan éjjel, hogy csak 45 percet:( Másnap én is majdnem költöztem.... Ne add fel, legyél Te az okosabb. Ha szerette volna Õ is a babát (és feltételezem, hogy tudta fia lesz) akkor nincs nagy baj. Reméljük, én szorítok. "Sajnos mindegyik pasi ilyen :(" írta az elsõ válaszoló) Ez nem igaz, szerencsére! Az én párom minta apuka, most is szalad, mert felébredt a kislányunk, megcsinálja neki a tápszert, megeteti, aztán ha kell még álomba ringatja (lánykám is 3 hónapos). És ez így megy minden nap, Õ fürdeti (addigra szigorúan hazaér, 1x nem tudott itt lenni a 3 hónap alatt, bevallom én zokon vettem), eteti, pelenkázza, játszik vele, nem hagyja sírni (pedig az elején Õ is mondta, hogy az is kell-mostmár Õ az aki elõször felkapja) és nem utolsó sorban ha elmegy mellette mindig jut egy puszi, becézgetés..
Szia.Én nem tudom azt írni, hogy megértelek, mert nekem segítségem is van, meg az Apuka is rendes.Viszont nem értem a párodat, az õ lányával is így viselkedett, amikor pici volt?Az én Férjemnek is van már egy lánya, de remélem nem fogja jobban szeretni, mint a közös Kisfiunkat.Szerintem jogosan vagy felháborodva emiatt, és ez nem féltékenység.Csoda, hogy eddig jópofát tudtál vágni mindenhez.Le kellene ülnöd beszélni a pároddal.Ez így nem mehet tovább, a picinek nem erre van szüksége!!!És persze Neked sem.Becsüllek a kitartásodért, és remélem hamar változik majd a helyzet.A picurkának pedig adjál meg minden szeretetet, mert õk azok, akik igazán MINDENT megérdemelnek.Kitartás!!!Egy 10 hetes Csöppség anyukája
A kérdező hozzászólása: Még valami. Kezdettõl fogva nincs segítségem. Egyedül csinálok mindent. N api 2-3 órát alszom és vezetem a háztartást is. Mosás, vasalás, takarítás... A párom viszont épp a minap mondta a testvérének, hogy õ robotol, én meg csak itthon lazsálok. Azt hittem, hogy felrobbanok.
Fenyegesd meg, hogy holnap elköltözöl a gyerekkel együtt, kamuzz, hogy már kinéztél egy albit, vagy hazaköltözöl a szülõkhöz! Mondd el, hogy boldogtalan vagy, hogy megváltozott, és õt hibáztasd! Nem foglalkozik a gyerekkel, szerinted nem is szereti...stb. Nekem bevált, 1 órán belül, már puncsolt is, megbeszéltük a dolgainkat, szeret minket, és azóta rendben minden. 11 hetes anyuka
A kérdező hozzászólása: Kedvesek vagytok. Sajnos nem tudjuk megbeszélni a problémákat, mert az válasza, hogy "ha nem tetszik, el lehet meni, de a baba marad"! Reggel héttõl délután egyig dolgozik. Szóval nem abban fárad el. A másik gyerekével álítólag nem volt ilyen, hanem mindent õ csinált. Szóval marad a tehetetlenség...
szegény..akkor passz.. vagy tudod mit, menj a szüleidhez akkor és majd a bíróság úgyis neked ítéli a kisfiút! Huuu, rossz helyzet, sajnálom!
Nem tudok tanácsot adni, mivel én is ugyanebben a helyzetben vagyok! De teljesen, azon kívül, hogy az én páromnak az elõzõ kapcsolatából kisfia van, nem lánya, MINDEN mást én is írhattam volna! Én gondolkodom a külön költözésen, de nem tudom megtenni. Minden nap reménykedem, hogy hátha történik valami, ami miatt megváltoznak a dolgok. Egyedül nehéz, érzelmileg is, hát még anyagilag. A fõ dolog pedig, hogy megszakad a szívem a kisfiamért, ha apa nélkül, vagy egy idegen férfival kellene felnõnie. Én is tanácstalan vagyok, szörnyû, hogy vannak ilyen önzõ és bunkó férfiak, akikkel nem lehet beszélni, mert semmit nem fognak fel, csak nekik lehet igazuk. Mintha mindegy lenne, hogy én ott vagyok-e mellette vagy sem.

Van egy 3 honapos tks németjuhászom aki tiszta lusta. Normális ez?

Csak fetreng , már megtanultuk a behivàst de ha szolok neki csak harmadjàra lassan jön hozzàm de ha odaért eldobja magàt hogy simizam a hasàt. Nagyon lusta nehà làtom jàtszanni de ritka meg ha kint a csalàd akkor se követ minket csak fekszik ez igy jo? dokinàl voltunk ő azt mondta egészséges . Azért vàlasztotam ezt a fajtàt mert mozgékony és sportos de ő nem ezt mutatja lehet mert még kicsi? majd később mozgékony lesz mert most többnyire csak fekszik és ràg. Köszi! Bocs a helyesíràsért!

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ, Ahogy az emberek között, úgy a kutyák között is vannak kisebb és nagyobb mozgásigényûek. Ez nem fajtafüggõ. Egy alomon belül vannak, akik nagyon pörgõsek és vannak nyugisabbak, ezt szem elõtt tartva kellett volna kiválasztanod a kiskutyát. Persze, egy lustább kutya sem engedheti meg magának, hogy ne engedelmeskedjen a behívásnak! Ha tényleg egészséges, akkor dolgozz ezen a problémán. Mondjuk a klasszikus recept: hívd, és fuss az ellenkezõ irányba. Vagy csald oda a játékával, vagy jutalomfalattal, és mikor odament, dicsérd meg alaposan és jutalmazd. Ilyen fiatal kölyök esetén fontos a gyakorlás. Nem ismerem a helyzeteteket, de lehet, hogy nem foglalkoztok vele eleget (ha igen, bocsánat). (Ennyi idõsen a kiskutyák automatikusan követik a vezetõjüket, szóval kicsit tényleg fura a helyzet.) Ja és lehet hogy a póráz is, ha már ismeri, segítségedre lehet.

Kedves kérdezõ, Ahogy az emberek között, úgy a kutyák között is vannak kisebb és nagyobb mozgásigényûek. Ez nem fajtafüggõ. Egy alomon belül vannak, akik nagyon pörgõsek és vannak nyugisabbak, ezt szem elõtt tartva kellett volna kiválasztanod a kiskutyát. Persze, egy lustább kutya sem engedheti meg magának, hogy ne engedelmeskedjen a behívásnak! Ha tényleg egészséges, akkor dolgozz ezen a problémán. Mondjuk a klasszikus recept: hívd, és fuss az ellenkezõ irányba. Vagy csald oda a játékával, vagy jutalomfalattal, és mikor odament, dicsérd meg alaposan és jutalmazd. Ilyen fiatal kölyök esetén fontos a gyakorlás. Nem ismerem a helyzeteteket, de lehet, hogy nem foglalkoztok vele eleget (ha igen, bocsánat). (Ennyi idõsen a kiskutyák automatikusan követik a vezetõjüket, szóval kicsit tényleg fura a helyzet.) Ja és lehet hogy a póráz is, ha már ismeri, segítségedre lehet.
Az a helyzet, hogy nem kizárólag fajtát választunk, hanem azon belül egyedet is. Azért is van a tenyésztõ, mert õ minimum 8 hetet a kiskutyák mellett tölt és tud segíteni a kezdõ gazdinak a számára megfelelõ egyed kiválasztásában. Te mi alapján választottad pont õt?
3 hónapos! Még baba :) Ne várj tõle semmi csodát még :)
Súlya megfelelõ? Nincs felesleg rajta? Amikor megvetted, a tenyésztõ nem mondta, hogy az alomban miként viselkedett? Születnek lustácska kutyák is.A kölykök általában elevenek. Ha fáradtak is, képesek túlmozogni magukat.
Nem véletlen, hogy kutyaiskolába sem lehet menni 7-8 hónaposnál fiatalabb kutyával. Õk még kölykök, nem tudnak sokáig koncentrálni. Most még játssz vele, és menjetek kutyaoviba. + Te is tanítgasd neki az alapokat. Egyelõre ennyi legyen elég.
Azt h érted, h néha látod játszani? Bentõl látod, õ meg kint van az udvaron és egymaga néha nekiáll játszani? Ha így érted, ne csodálkozz, h csak néha játszik. Õ kezdetektõl fogva kint van? Éjszakákat is kint tölti? Kötõdésre tudok még gondolni, h nem az igazi felétek. Az én kutyám sem volt az a pörgõs, de ha a közelében voltunk és esemény volt, õ volt az elsõ, aki ott volt. Nekem ez nagyon fura. Ennyire lusta lenne egy kutyus?
ma 10:05 A kölyök nj-t egyszerûen nem lehet lelõni, ha ébren van. Ha ember kerül a közelébe, fõleg a gazda, akkor még fel is ébred. Lételeme a gazdájára rátapadni .Ha egyedül van, akkor pedig mindig van számára felfedezni való. A kérdezõnek , ha egészséges a kutya, sikerült egy lustácskát kifogni.
Takarodj el egy kutyasuliba mert eszed nem sok van!
Még csak 3 hónapos!!!! Mit vársz tõle basszus? Esetleg a betörõt ne fogja meg?? Azért ilyen, mert még kölyök... Fog majd ugatni, de a neveléstõl is függ. Az meg, hogy nincs megkötve... hát még jó, hogy egy 3 hónapos kutya nincs megkötve...
ne izgulj, ugatni fog, majd a postás, meg a szórólapos fejleszti a védõösztönét:) ))
Ha azt akarod, hogy ugasson, akkor semmiféle idegen magától ne menjen be a kapun. Csengessen, a kutya ugatni fog, ha már felnõtt, te kimész, csendre inted, megdicséred, és beengeded az idegent.
emlékszem régen a kutyáinktól bárki bejöhetett gond nélkül. a "bajok" mindig akkor kezdõdtek mikor a kutyák már teljesen ivarérettek nem lettek. kb. 1, 5-2 évesen egyik napról a másikra kitalálták hogy a házban lakókon kívül bizony senki nem jöhet csak úgy be. és ezt igen kemény morgással az "idegenek" tudtára is adták. õ még nagyon pici. ha eljön az ideje minden bizonnyal be fog kapcsolni benne a megfelelõ ösztön. fõleg ha azt számítom hogy a kölyök már most semleges az idegenek irányában tehát még csak nem is barátságos. azok a kutyák amelyeket említettem mind barátságosak voltak mígnem el nem jött az idõ és az ösztöneik bekapcsoltak.
A kérdező hozzászólása: Na jól van akkor, köszi

Van egy 3 hónapos kutyusom, erősen harap ha játszik és bevadul. Hogy tudom leszoktatni? F. élek hogy agresszív lessz

Bolognese

Legjobb válasz: A harapás akkor rossz, ha fáj is neked. A kölykök szokták egymást harapdálni, sõt az anyjukat is. Az anyakutya, ha már elege van vagy már durvul a játék akkor egyszerûen feláll és otthagyja a kölyköt. Tehát neked is célszerû ezt tenned. Ha harap és fáj, akkor felállsz, otthagyod és nem is nézel rá, ha jön akkor hátat forditasz neki. Ha megrág dolgokat, akkor vegyél neki egy füstölt marhalábszárat. Ezen elmolyol majd jópár napig. Ezen felül ne legyen sok játéka és ezek se legyenek mindig odaadva neki. Plusz a rongálás általában az unalom jele, tehát több séta, foglalkozás is segithet a dolgon. Ezen felül, ha tudod vidd kutyaoviba, van pár hely ahol ingyenes, mig máshol fizetõs... (pl az Alfa kutyaiskolában ingyenes:))

Nincs olyan h sertodos fajta! A kutyak nem emberek naluk nincsenek ilyen fogalmak csak osztonok. Tehat a sertodesrol se kell tartani, helyette inkabb az osztoneit kell megszolitani. A szaj osszefogasa szinten nem jelent semmit a kutyaknak, hiszen ilyet nem szoktak egymasnak se csinalni. Hidd el eleg ha ilyenkor felallsz es ott hagyod. Aztan par perc mulva hivd oda magadhoz es simogassad meg, ez telekesen elegendo es megfelelo megoldas.
A harapás akkor rossz, ha fáj is neked. A kölykök szokták egymást harapdálni, sõt az anyjukat is. Az anyakutya, ha már elege van vagy már durvul a játék akkor egyszerûen feláll és otthagyja a kölyköt. Tehát neked is célszerû ezt tenned. Ha harap és fáj, akkor felállsz, otthagyod és nem is nézel rá, ha jön akkor hátat forditasz neki. Ha megrág dolgokat, akkor vegyél neki egy füstölt marhalábszárat. Ezen elmolyol majd jópár napig. Ezen felül ne legyen sok játéka és ezek se legyenek mindig odaadva neki. Plusz a rongálás általában az unalom jele, tehát több séta, foglalkozás is segithet a dolgon. Ezen felül, ha tudod vidd kutyaoviba, van pár hely ahol ingyenes, mig máshol fizetõs... (pl az Alfa kutyaiskolában ingyenes:) )
Ja es meg valami. Az sose baj ha sokat foglalkozol a kutyaddal, de ha ez annyit jelent h egesz nap simogatjatok es az oletekben ul akkor az nem neveles hanem kenyeztetes.. A ketto kozott pedig van nemi kulonbseg.:)
ma 16:13 Nocsak, nem ér semmit a száj megszorítása? Akkor bizony igen sok kutyám hibás, mert õk ezt nem tudták. Nem egy nj-t neveltem fel úgy, hogy rászorítottam a pofijára, amikor harapott. Igen gyorsan megtanulták azt, hogy nem és azt, hogy finoman.De hát ezek még a régi fajta kutyák voltak :) )
Bizonyara igazad van... En ezt javasolom es ugyis a kerdezon mulik melyiket tartja majd hasznosnak. Ez nem verseny, h ki mondja meg a frankot, hanem hasznos tanacsadas ahol mindenki tudasa szerint valaszol. A te tudasod az amit te irtal...
Nem erõszak egy kölyök száját leszorítani. Az erõszak az egészen más. A fizikai FÁJDALOMTÓL pedig messze van . Kb megegyezik a nyakörv megrántásával pórázon, amikor pl a húzáshoz ajánlva van a hirtelen fordulat. Vagy te azt is erõszaknak veszed? A kölyök még nem "harapós kutya" . Csak kölyök, amelyik kutya módra próbál játszani az emberrel. Mert, ugye, ennél a kérdésnél kölyökkutyáról van szó.
Filoztam h reagaljak e a masik kommentelore, de vegul azt gondolom h hasznos ha megirom. En alapvetoen az eroszakmentes kepzes hive vagyok. Amit meg lehet oldani eroszak nelkul azt jobban tamogatom, mivel ez sokkal jobb hatassal van a kutya-gazda kapcsolatra mintha mindig erovel kellene mindent megoldani. Az osztonok pedig olyan dolgok amik benne vannak minden kutyaban tehat azon keresztul meg lehet oket erteni es lehet oket kezelni. A masik hogy ha fizikai fajdalmat okozunka kutyanak akkor kozben megvan az a veszely h mi is megserulunk. Adott esetben egy amugy harapos kutya a szajosszeszoritasra ugy reagal, h nem csak tesztelesbol harap oda, hanem valodi erovel aztan mehet az ember osszevarratni a sebet. Amit javasolok megoldaskent az ezek alapjan lehetoseg szerint eroszakmentes es nem veszelyes se a gazdara, se a kutyara. Persze lehet erovel is celt erni, de sajnos sok olyan kutyat kellett utolag szocializalom aki pont ezek miatt lett agressziv vagy eppen felos. A cel pedig szerintem az, hogy a kutya elvezze a gazdaval toltott idot es megis minden korulmenyek kozott engedelmeskedjen es megbizzon a gazdajaban. Ha vmi ezzel nem ert egyet akkor szive joga! Ha pedig igen akkor megfogadja a tanacsaimat illetve ha akar tudja hogyan talaljon meg szemelyesen.:)
A kérdező hozzászólása: Egy kis kényeztetés is volt benne? Mostmár a nevelés a cél hisz ellehet rontani a rossz neveléssel mint egy gyereket is.
Kicsi még, nem tudja, hogy meddig szabad elmenni, hogy mekkora a harapása stb. Most próbálgatja. Neked pedig következetesen kell terelgetned, hogy egészséges, kiegyensúlyozott kutyává nõjön fel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget
Még tedd hozzá a NEM szót igen nyomatékosan.
A kérdező hozzászólása: Értem sértõdõs fajta
A kérdező hozzászólása: Állandóan vele foglalkozunk õ a család kedvence, ezzel eltudom rontani a nevelését? Fáj ahogy harap akkor picit összefogom a száját és ott hagyom mintha haragudnék érte.Ez jó?
Nekem is volt ilyen, erõsen rászolsz, idõvel megtanulja. De ne hagyjd ott, mert a Bolognese sértõdõs fajta. Ha megharagszik, akkor nehéz lesz kibékíteni. De ebben korban ez normális. Mutasd meg ki a fõnök, de szép szóval.
81%-os, már én érzem kínosnak ezt a beszélgetést helyetted.

Mit tegyek ha férjem újabban elkezdett inni? Most lett új munkahelye és tegnap este fél 9-kor részegen jött haza! Van egy 3 hónapos babánk és úgy érzem ezt nem lehet így csinálni! Mit tennétek a helyemben? Hiába próbálok vele beszélni nincs értelme!

Legjobb válasz: Az is lehet h csak most kezd megismerkedni az új kollégákkal.Az meg tudod h hogy van..fõleg a férfiaknál..este kimennek meló után h egy jót beszélgessenek..panaszkodjanak a régi és az új melóról. Ha eddig nem ivott akkor gondolom h csak ennyirõl van szó. Hát kérdezd meg és beszélj vele, h ne fordulj önmagába..és ne hisztizz vele ha csak most csinálja ezt. Fõleg ha nem veszekszik veled ha haza megy.

Az is lehet h csak most kezd megismerkedni az új kollégákkal.Az meg tudod h hogy van..fõleg a férfiaknál..este kimennek meló után h egy jót beszélgessenek..panaszkodjanak a régi és az új melóról. Ha eddig nem ivott akkor gondolom h csak ennyirõl van szó. Hát kérdezd meg és beszélj vele, h ne fordulj önmagába..és ne hisztizz vele ha csak most csinálja ezt. Fõleg ha nem veszekszik veled ha haza megy.
Szerintem ez egy kicsit bonyolultabb. Idegen lehet még számára ez az új helyzet a munkával és a babával. Lehet le kellene ülnetek és elbeszélgetni. Neked sem lehet könnyû egyedül a babával (ha otthon vagy). Egyszerûen összezavarodott, kérdezd meg tõle, õ hogy látja a dolgokat.
Ne hagyd hogy teljessen lesüllyedjen.Próbáld kérni hogy legyen ott fürdetésnél (nem kell neki csinálni)csak hiányzik, kár hogy a szép pillanatokat nem eggyütt élitek meg. Olyan hamar megnönek a gyerekek.
Az én apám alkoholista tudom mirõl beszélsz. hiába ülsz le vele beszélni semmi nem fog megváltozni tényleg azzal lesz más minden ha megmondod neki, hogy vagy az ital vagy a család. 1-2 napot tényleg tölthetnél anyukádéknál a picivel. Észhez fog térni. Csak a fenyegetés és a zsarolás használ egy alkoholistánál.
Attól mert idegen az új helyzet a munkahelyen nem kell inni mert el fogják küldeni. Ahelyett hogy örülne hogy kapott munkát.
én ráijesztenék. megfognám a gyereket és elmennék. válasszon. pia vagy család, mert a kettõ együtt nem megy. ez talán észhesz térítené.
A kérdező hozzászólása: Villanyszerelõ!Az nem kifogás az ivásra, hogy fáradt!Legalábbis szerintem
én sem értem, miért kell leszólni azt, aki a szakítást javasolja. egy italozó ember (hiszen már régebben is ivott, csak nem olyan sûrûn, mint most) mindig is inni fog, sõt, csak rosszabb lesz, szerintem is jobb minél távolabbra kerülni tõle. volt egyszer a környezetemben alkoholista (néhány hónapig régebben lakótársam volt egy pár, a férfi ivott), nem használt neki se szép szó, se zsarolás, veszekedés semmi. persze nem én veszekedtem, hanem az asszonyka. és ez a mondata is nagyon fontos a kérdezõnek: "õ rá abszolút de semmiben nem számíthatok!Mindent nekem kell megcsinálni megoldani ennyi erõvel mindegy lenne ha egyedül élnék!" tessék, itt a lényeg! ugyan mit keresne egy ilyen ember mellett?
Ugyanígy voltam, mint a férjed. Új munkahelyen pár nap után jött a fõnök, mondta, nagyon meg vannak elégedve velem, ezért kapok x pénzt, ami akkor nagy összeg volt. Fizetéskor vártak a kapuban, na megiszunk valamit? Én is az otthoni kisbabára hivatkoztam, mondtam, nem érek rá. Ekkor megkérdezte a fõnök, mit gondolsz, miért kaptad a plusz pénzt? A végén már nem csak a plusz mamit ittuk el, hanem a fizetést is. Öt év után úgy tudtam ennek az állapotnak véget vetni, hogy kiléptem a dolgozdából. A következõ munkahelyre már úgy mentem, olyan betegségem van, egy kortyot sem ihatok. Nehezen, de elfogadták.
A kérdező hozzászólása: 11:02 A feleséged kitartott melletted?
Ha amúgy szereted és jó apának, embernek tartod, tehát nem vagy kiábrándulva belõle, hát fogjátok magatok keressétek fel a házi orvost, ill. az ideggondozót, ahová tartoztok, és szépen kapni fogja a gyógyszert, ami mellett nem ihat. Ez az egyetlen megoldás, az én apukám is ilyen volt, hát el is lett küldve, mert veszélyes volt ránk. Ne hagyd, hogy idáig fajuljon. (Ha elkezdi a gyógyszert biztos meg fog próbálni ráinni. Ekkor nagyon rosszul fogja érezni magát, ezért a gyógyszerre nem fog többet ráinni, és késõbb ha elhagyta a gyógyszert már tudja tartani a mértéket. A másik megoldás a teljes absztinencia.)
Menekülj, amíg tudsz !
10:33! mert az a válaszoló talán többet tud mint te, és nem akarja hogy más is szenvedjen
Azt nem mondtad hogy mit dolgozik de biztos estére jól elfárad ha ilyen késön jön haza.Elhiszem hogy nem könnyü neked. De ha valakiröl csak három sort tudsz válaszoló miért tanácsolsz szakítást?
ne hagyd, hogy a gyereked egy alkoholista apa mellett nõjön fel, mert az befolyásolja a gyerek személyiségfejlõdését. (pl. az én apám akkor volt büszke rám, ha részegen jöttem haza. vagy amikor nyaraltunk minden este le kellett gurítanom vele min. 1 üveg bort, különben fogta magát elment és csak másnap került elõ holtrészegen) ezzel csak az akarom mondani, hogy a gyereknek mindenképpen káros, ha így nõ fel! még azzal is jobban járna, ha egyedül nevelnéd fel! nekem még úgymon "szerencsém" volt az én apámmal, mert õ az a csendes alkoholista, nem az a dühöngõ õrült, aki veri a családját, az enyém "csak" ivócimborát csinált belõlem Szóval én is csak azt javasolhatom, ha odaállsz a férjed elé és ultimátumot adsz vagy a pia vagy ti! És ha mégis a piát választotta, akkor el lehet gondolkozni a kapcsolatotokon..
Sajnos tapasztalatból mondom, hogy a zsarolás , fenyegetés se használ hosszútávon./valaki azt mondta itt a hozzászólásában/ Ideig -óráig lehet, hogy beválik, de mihelyt biztonságban érzi magát, újból ele kezdi az ivást....Én így jártam. Sajnos igaza van annak a szakértõnek, aki azt mondta, hogy aki alkoholista, az sosem gyógyul meg, legfeljebb vannak "tiszta" idõszakai, és hogy az a. -hoz úgy hozzátartozik az ivás, mint szamárhoz a fül...Nem tudom a páronál használ-e még a szép szó a megbeszélés, vagy már csak a fenyegetés, (elköltözés ) használ. Mindenesetre próbáld ki, hátha ettõl észre tér( nem úgy , mint az én férjem9 Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Egyedül a fürdetésnél volt ott eddig, de ha ilyen késõn fog hazajárni akkor már nem tud!Amikor elmegy még alszik a kicsi mikor hazaér már alszik!
Inkább beszéld meg vele másnap ha józan. Ne balhézz mert ez nekiegy újjabb indok az ivásra. Apukám volt ilyen.
A kérdező hozzászólása: Itthon vagyok a babával és nem könnyû pláne így hogy õ rá abszolút de semmiben nem számíthatok!Mindent nekem kell megcsinálni megoldani ennyi erõvel mindegy lenne ha egyedül élnék!
A kérdező hozzászólása: Néha iszogatott õ de mostanában rendszeressé vált és részegségik!Nem veszekszik, de viszont a kisfiú igényelné az apját de így a közelébe nem mehet nem hogy még felvegye!Nekem is vannak bajaim mégsem az alkoholba menekülök én nekem mindent bírni kell!
sok elvárás, már nem fiatal, sexhiány?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!