Találatok a következő kifejezésre: Van egy 3 (3270 db)

Van egy 3 és egy 5 literes vödröm, hogy tudok belőle 4 litert csinálni?

Nem jó szemmértékre kimérni kiöntögetni lehet. az osztályból senki nem tudja a tanár pedig nem mondja meg, de én kíváncsi vagyok :D

Legjobb válasz: Megtöltöd a 3 literest majd beleöntöd az 5 literesbe. Mégegyszer megtöltöd a 3 literest majd beletöltöd az 5 literesbe (ahol már van 3 liter) az 5 literesbe márcsak 2 liter fér, ezért a 3 literesben marad 1 liter. Kiöntöd az 5 literesbõl a vizet, beleöntöd a megmaradt egy litert majd majd hozzáöntesz még 3 litert.

Megtöltöd a 3 literest majd beleöntöd az 5 literesbe. Mégegyszer megtöltöd a 3 literest majd beletöltöd az 5 literesbe (ahol már van 3 liter) az 5 literesbe márcsak 2 liter fér, ezért a 3 literesben marad 1 liter. Kiöntöd az 5 literesbõl a vizet, beleöntöd a megmaradt egy litert majd majd hozzáöntesz még 3 litert.
Tiszta Die Hard :)

Kaptam egy levelet a munkaügyitõl állásajánlat céljából ami jó csak az a gondom van egy 3 éves gyerekem akire nem tudnék senkire bizni mert mindenki elfoglalt. Gyerekemet fölvennék az oviba, ha elfogadnám az állást?

Segítsetek, köszi

Legjobb válasz: Nálunk az oviba felvennék a fiam csoportjába a barátnõm gyerekét, aki decemberben töltötte a 3-at. Csak õ vár szeptemberig, mert jelenleg bölcsödés a fia. Kérdezd meg, mit veszítheztsz? Elvileg amúgy nem lépett életbe a 3-tõl kötelezõ ovi szabály, de mini csoportok több helyen vannak. Húgomnak a kisfa 2,5 éves, és februárban kezdheti az ovit.A fent említett ovik egyike Tatabányán van a másik Fertõszentmiklóson. Gondolom, ha ebben a két oviban van ilyesmire lehetõség, akkor máshol is.

Nálunk az oviba felvennék a fiam csoportjába a barátnõm gyerekét, aki decemberben töltötte a 3-at. Csak õ vár szeptemberig, mert jelenleg bölcsödés a fia. Kérdezd meg, mit veszítheztsz? Elvileg amúgy nem lépett életbe a 3-tõl kötelezõ ovi szabály, de mini csoportok több helyen vannak. Húgomnak a kisfa 2, 5 éves, és februárban kezdheti az ovit.A fent említett ovik egyike Tatabányán van a másik Fertõszentmiklóson. Gondolom, ha ebben a két oviban van ilyesmire lehetõség, akkor máshol is.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Ahogy az elsõ válaszoló is írja, kérdezd meg az ovit, nem veszíthetsz semmit. Esetleg ha van családi napközi a környéken, õket is meglehetne, ott lehet hogy nem annyira szigorúak a szabályok, hogy megvan mikor van a beirtás. Korábban beszéltél már ovival, eredetileg mikor ment volna elõször oviba?
Szia! Már voltál "interjún" a munkáltatónál? Nem csak 3 hónap határozott idejû munkára vennének fel? Nekem is jött levél, de csak ápr. 31-ig foglalkoztatnának.

Hogy szoktassam össze őket? Van egy 3 éves utcai keverékű kutyám és egy 5 éves beagle fajtájú kutyám, illetve két 3 éves cicám. Most hoztunk egy új cicát vidékről, 4 hónapos. A 3 éves kutyus morog rá a cicák is. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Van egy 3 éves kutyám akit udvarban tartok rá szeretném szoktatni arra hogy egy bizonyos helyre ürítsen. Ezt hogyan tudnám elérni?

Legjobb válasz: Döntsd el hol legyen az a hely, amit kutyavécének használhat. Ha valahol a kertben elvégzi a dolgát szedd össze és 2-3 db kakit tegyél arra a helyre, ahová szeretnéd szoktatni. (azt a helyet ahonnan összeszedted higitott kölnis vízzel és sprickoló flakon segítségével locsolt le) Ha legközelebb nem a jó helyre piszkit, gyorsan takaritsd föl és locsold le és egy kicsit dorgált meg érte a kutyust. Ha a kijelölt helyre végzi a dolgát, akkor hatalmas dicséret, jutifalat, óváció. Ne számítsd túl gyorsan eredményre - kutyája válogatja- de legalább 2-3 hónap mire megszokja. Sok sikert és kitartást !

Döntsd el hol legyen az a hely, amit kutyavécének használhat. Ha valahol a kertben elvégzi a dolgát szedd össze és 2-3 db kakit tegyél arra a helyre, ahová szeretnéd szoktatni. (azt a helyet ahonnan összeszedted higitott kölnis vízzel és sprickoló flakon segítségével locsolt le) Ha legközelebb nem a jó helyre piszkit, gyorsan takaritsd föl és locsold le és egy kicsit dorgált meg érte a kutyust. Ha a kijelölt helyre végzi a dolgát, akkor hatalmas dicséret, jutifalat, óváció. Ne számítsd túl gyorsan eredményre - kutyája válogatja- de legalább 2-3 hónap mire megszokja. Sok sikert és kitartást !
A kérdező hozzászólása: Kösznöm a választ remélem eválik majd !!
A kérdező hozzászólása: De ez az elárás nem tesz kárt a fûben?

Van egy 3 és fél hónapos német juhász kiskutyám. Mikortól javasolt elkezdeni tanítani?

Már most is nevelhet?, ugyanis a 'nem szabad' parancsra az esetek nagy többségében hallgat, és látszik rajta, hogy tudja, hogy ilyenkor valami rosszat csinált. Kérdésem pedig az lenne, hogy a vezényszavakra (ül, fekszik, marad, stb.) mikortól érdemes tanítani? vagy inkább kés?bb kezdjem, mert ilyenkor még szétszórtabb? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Pont ma tanítottam meg egy 7 hetes kuvasz kölyöknek 3 perc alatt az ült és a feksziket. Már 6 hetes kortól lehet tanítgatni, nyilván a maga szintjén, játékosan, nagyon apró lépésekben. 3 és fél hónaposan már bõven mehet neki az ül, fekszik, gyere, lábhoz, helyedre, marad, meg ami még eszedbe jut. A német juhászok elég okosak hozzá, hogy még egy ilyen fiatal kutya is elég jól megeméssze a tanultakat, ha megfelelõen adagolod. (Értelemszerûen egyszerre csak 1 dolgot követelj.) Ja, és ha nagyon szétszórt, akkor tanulás elõtt jól sétáltasd meg. Miután egy órát gyalogolt, nem fogja minden arra repülõ légy elvonni a figyelmét, fõleg ha kajával motiválod. 5-10 percig "kínzod", aztán mehet is pihenni.

Pont ma tanítottam meg egy 7 hetes kuvasz kölyöknek 3 perc alatt az ült és a feksziket. Már 6 hetes kortól lehet tanítgatni, nyilván a maga szintjén, játékosan, nagyon apró lépésekben. 3 és fél hónaposan már bõven mehet neki az ül, fekszik, gyere, lábhoz, helyedre, marad, meg ami még eszedbe jut. A német juhászok elég okosak hozzá, hogy még egy ilyen fiatal kutya is elég jól megeméssze a tanultakat, ha megfelelõen adagolod. (Értelemszerûen egyszerre csak 1 dolgot követelj.) Ja, és ha nagyon szétszórt, akkor tanulás elõtt jól sétáltasd meg. Miután egy órát gyalogolt, nem fogja minden arra repülõ légy elvonni a figyelmét, fõleg ha kajával motiválod. 5-10 percig "kínzod", aztán mehet is pihenni.
Már rég el kellett volna kezdeni.
szétszórtabb, de fogékonyabb is egyúttal. Sokszor 5 perces gyakorlások, utána mindig nagy öröm, nagy játék, nyugodtan mehetnek. Elvárás szintre viszont 7-8 hónapos koránál elõbb nem emelheted a feladatot. Tehát addig mindig legyen megjutalmazva mindenért, amit jól csinált.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, hamarosan el fogom akkor kezdeni :)

Egyik ismerősőmnek van egy 3 éves kislánya, aki mindig rendszeresen ősszefirkálja a falakat a lakásban, mit tegyek?

Büntettük már sarokbaállitással, egy kis id?re elvettük a kedvenc maciját vagy babáját, ekkor meg hisztirohamot kap,akkor meg képtelennek vagyunk megnyugtatni nagyon tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Nálunk is elõjött a falfirkálás. Elõszõr szépen elmagyaráztam hogy a falra nem szabad firkálni, helyette lehet papírra, táblára, és a járdára. Másodszorra erélyesebben szóltam, harmadszorra odavágtam. Egy jólirányzott határozott mozdulattal, ugyanis 3 évesen már igenis felfogják a gyerekek hogy mit szabad és mit nem, anya meg legyen erélyes és határozott, mert még õ parancsol, nem egy 3 éves.

Nálunk is elõjött a falfirkálás. Elõszõr szépen elmagyaráztam hogy a falra nem szabad firkálni, helyette lehet papírra, táblára, és a járdára. Másodszorra erélyesebben szóltam, harmadszorra odavágtam. Egy jólirányzott határozott mozdulattal, ugyanis 3 évesen már igenis felfogják a gyerekek hogy mit szabad és mit nem, anya meg legyen erélyes és határozott, mert még õ parancsol, nem egy 3 éves.
Kedvenc dolgot ne vegyétek el töle, annyi más fenyítés van de a kedvenc tárgyat soha. amúgy inkább a ceruzákat vegyétek el töle, ha nem ado´d neki és eldugjátok akkor nem fog firkálni, ha meg még is akkor kezére kell csapni, most arra kiványcsi meddig mehet el, ki az erösebb anya vagy ö. amúgy ha engedékeny akarsz vele lenni akkor jelöljetek ki egy falat ahova firkálhat ami az övé. vannak dolgok amit nem szabad csinálni, és azt meg kell tanulnia. a szoba közepére szarni sem szabad azt is megtanulta, nem?
ja még pluszban annyit, hogy esetleg elkéne magyarázni neki miért is nem szabad 3 évesen már felfogja, de ezt sokszor meg kell tenni, nem csak egyszer.
Szerintem is el kell magyarázni, sokszor és türelmesen. És hogy ne essen kísértésbe, a firkáló eszközöket el kell zárni a szekrénybe, és csak akkor rajzolhat - papírra - amikor valaki egy szobában van vele, és látja, hogy mit mûvel. És persze kapjon büntit a falfirkálásért, de ne vegyétek el a kedvenc dolgait. De még jobb az, amikor jutalommal nevelsz, pl. minden napért, amikor nem firkál, kapjon egy matricát, ha összegyûlt mondjuk 10, akkor kapjon valamit, amire vágyik.
Én nem próbálom ismerõseim gyerekét nevelni. Az az õ dolguk...

Kéne ehhez a géphaz valami játékot? Van egy 3 gigaram-os, 3, 2 ghz proci és egy nvgiforce 7100-as videókártya a gépembe és ehhez kellene valami jó játék. Szimulátoros, stratégiai. Köszi.

Legjobb válasz: Nos nem mai cucc... Autósnak pl toca race drive 2, nfs underg1-2 most wanted, carbon, colin mc 4-5. Stratégia szerintem age of empires 3. Konkrét igazán szimulátornak nevezhetõ játékot nem nagyon ismerek. Ha fps is ok, akkor farcry1, quake4, medal of honor pacific ill korábbiak, cod2, return the castle of wolfeinstein, postal 2. A painkiller is ok, tomb raider legend, suffering1, manhunt 1-2, gta san andreas. Kb ilyesmi korúak közt kutakodj. ha szereted pl az oblivion is ok erre a gépre. Splinter cell korai részei a duble agent szintem már necces, de lehet az is elfutna.

Nos nem mai cucc... Autósnak pl toca race drive 2, nfs underg1-2 most wanted, carbon, colin mc 4-5. Stratégia szerintem age of empires 3. Konkrét igazán szimulátornak nevezhetõ játékot nem nagyon ismerek. Ha fps is ok, akkor farcry1, quake4, medal of honor pacific ill korábbiak, cod2, return the castle of wolfeinstein, postal 2. A painkiller is ok, tomb raider legend, suffering1, manhunt 1-2, gta san andreas. Kb ilyesmi korúak közt kutakodj. ha szereted pl az oblivion is ok erre a gépre. Splinter cell korai részei a duble agent szintem már necces, de lehet az is elfutna.

Tisztelt Főorvos Úr! 35 éves vagyok, van egy 3 éves gyermekem, mentstruációs migrénem – azaz a menstruáció előtti napokban migrénszerűen elkezd fájni a fejem, és ez tart a mentruációm kb. 3.napjáig – van, milyen gyógymódot ajánl erre? Köszönöm: Rita

Tisztelt Főorvos Úr! 35 éves vagyok, van egy 3 éves gyermekem, mentstruációs migrénem – azaz a menstruáció előtti napokban migrénszerűen elkezd fájni a fejem, és ez tart a mentruációm kb. 3.napjáig – van, milyen gyógymódot ajánl erre?Köszönöm: Rita

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslom egy úgynevezett fejfájás-ambulancia felkeresését, mert ott a fejfájás típusának megfelelő gyógyszert tudnak javasolni. Felhívom még a figyelmét arra is, hogy mivel a fejfájások egy részét a hormonszintek ingadozása is befolyásolhatja, érdemes megpróbálkozni a PreMens nevű készítmény szedésével. Ez a növényi készítmény hozzájárul a hormonrendszer egyensúlyának megtartásához. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslom egy úgynevezett fejfájás-ambulancia felkeresését, mert ott a fejfájás típusának megfelelő gyógyszert tudnak javasolni. Felhívom még a figyelmét arra is, hogy mivel a fejfájások egy részét a hormonszintek ingadozása is befolyásolhatja, érdemes megpróbálkozni a PreMens nevű készítmény szedésével. Ez a növényi készítmény hozzájárul a hormonrendszer egyensúlyának megtartásához. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! 35 éves vagyok, van egy 3 éves gyermekem, mentstruációs migrénem – azaz a menstruáció előtti napokban migrénszerűen elkezd fájni a fejem, és ez tart a mentruációm kb. 3.napjáig – van, milyen gyógymódot ajánl erre? Köszönöm: Rita

Tisztelt Főorvos Úr! 35 éves vagyok, van egy 3 éves gyermekem, mentstruációs migrénem – azaz a menstruáció előtti napokban migrénszerűen elkezd fájni a fejem, és ez tart a mentruációm kb. 3.napjáig – van, milyen gyógymódot ajánl erre?Köszönöm: Rita

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslom egy úgynevezett fejfájás-ambulancia felkeresését, mert ott a fejfájás típusának megfelelő gyógyszert tudnak javasolni. Felhívom még a figyelmét arra is, hogy mivel a fejfájások egy részét a hormonszintek ingadozása is befolyásolhatja, érdemes megpróbálkozni a PreMens nevű készítmény szedésével. Ez a növényi készítmény hozzájárul a hormonrendszer egyensúlyának megtartásához. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslom egy úgynevezett fejfájás-ambulancia felkeresését, mert ott a fejfájás típusának megfelelő gyógyszert tudnak javasolni. Felhívom még a figyelmét arra is, hogy mivel a fejfájások egy részét a hormonszintek ingadozása is befolyásolhatja, érdemes megpróbálkozni a PreMens nevű készítmény szedésével. Ez a növényi készítmény hozzájárul a hormonrendszer egyensúlyának megtartásához. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
Nem, mivel egy kimeneted van, csak azt Te ketté osztottad.
Vegyél 2eFt-ért egy USB-be dugható "hangkártyát" és így 2 db hangkártyád lesz. Próbáld ki, hátha bejön.
A kérdező hozzászólása: kösszkössz

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!