Találatok a következő kifejezésre: Van egy éves németjuhász. Nem (6 db)

Van egy 6 éves németjuhász. Nem akar kiskutyát, pedig mi szeretnénk. Mit csináljunk?

Van egy 6 éves németjuhászom. Nem akar kiskutyát "csinálni" pedig hoztuk össze szukákkal. Ha rajta múlna kihalna ez a faj:(

Legjobb válasz: Hát ha nem akar, akkor ne erõltessétek. Úgyis annyi kidobott kölyök van az utcákon... ha kiskutyát akartok, fogadjatok örökbe, fajtatisztákat is gyakran elhagynak a "kedves" gazdik... :-(( A menhelyeken sokszor több száz kutya várja, hogy valaki szeresse õket.

Hát ha nem akar, akkor ne erõltessétek. Úgyis annyi kidobott kölyök van az utcákon... ha kiskutyát akartok, fogadjatok örökbe, fajtatisztákat is gyakran elhagynak a "kedves" gazdik... :-(( A menhelyeken sokszor több száz kutya várja, hogy valaki szeresse õket.
Az elõzõt is én írtam, csak lemaradt, hogy valszeg azért nem jön össze, mert rossz idõpontban viszitek a lányhoz. De ha nem tenyésztitek, akkor tényleg felesleges ezen fáradozni.
az elöttem szólónak 2 dologban is igaza van 1. ha nem megy nem kell eröltetni:) 2. a másik pedig, hogy nem mindegy hogy a tüzelés hányadik napján próbálkoztok, ami ugyan szukánként változhat, de ha még a szuka nem az "igazi" akkor a kan nem foglalkozik vele..

Van egy 2 éves németjuhászom nem nálam nevelkedett! Félek kihozni a kenelből hogy tanitsam tiszteletre szófogadásra?

Legjobb válasz: Ha elbírsz vele akkor szófogadatlan kutyát is sétáltathatsz ha nem akkor inkább ne fõleg ha nem szereti a kutyákat vagy a macskákat mert abból baleset is lehet.

Ha elbírsz vele akkor szófogadatlan kutyát is sétáltathatsz ha nem akkor inkább ne fõleg ha nem szereti a kutyákat vagy a macskákat mert abból baleset is lehet.
Elõször is ne félj! Megérzik a kutyák, hogy bizonytalan vagy és ettõl Õ is bizonytalan lesz, ami átcsaphat agresszióba. Legyél nyugodt. Bízz meg a kutyában, akkor õ is igyekszik megbízni benned. Amikor már nyugodt vagy, nyisd ki a kennelt. Hagyjad, hogy õ menjen hozzád. Ez legyen az elsõ lépés. Elõször a bizalmat építsed ki utána a szófogadásra.
A kérdező hozzászólása: de õ nem hozza vissza a labdát hanem egy az egyben szétágja és képes még enni is belõle
Ja és elõbb kicsit az udvarban barátkozzatok össze, csak utána séta közben. A szájkosarat nem tudom, hogy fogja fogadni. De 2 évesen még szinte kölyök. Sok sikert hozzá! :)
Amíg nem bízol a kutyában nem fog menni. Nyugodj meg szépen, ne érezze, hogy félsz vagy bizonytalan vagy. És ne tegyél hirtelen mozdulatokat. Próbálj meg vele barátkozni. Ha vissza hozza a labdát, akkor az nagyon jó. Játszatok egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: most kérek kölcsön egy szájkosarat és megpróbálom kihozni a kenelbõl egy erõs férfi segírségével . Szerintetek ha többször viszem sétálni szájkosárral utána szájkosár nélkül is ffog menni? én elég elõzékeny vagyok és már nem félek annyira tõle megpróbálok kenelen kivül is többet foglalkozni vele szerintetek fog igy menni?
Ha a kutya nem az a simulós természetû, te pedig tartasz tõle, jobb lenne neki másik gazdát keresni.Vagy keresel egy valóban hozzáértõ kiképzõt, aki segít átnevelni a kutyát. Fõleg a gyerekek miatt. Azzal, hogy be van zárva, csak nehezítve van a dolgod.
A kérdező hozzászólása: azért van kenelben mert három gyerek van egy 3 éves egy 4 éves és egy 11 éves. a kutya elég nagy termetû és még énis félek nem hogy attól hogy esetleg a kicsik piszkálják és megtámadja õket énis 1 hónap után jutottam el odáig hogy annyira bízik bennem és énis hogy meg merem simogatni az ottár
A kérdező hozzászólása: azért vállatam be mert nem én kaptam csak aki kapta utközben otthagyott minket egy kis palotapincsivel meg egy németjuhásszal és ez van nem fogom elviteti a sintérrel inkább megpróbálok minden lehetõséget megragadni hogy egy közös kapcsolatot kiépitsek a kutyával.
nem mered kinyitni, pontosan attol fog jobban begolyózni, hagyjad hadd fáradjon ki, majd fokozatosan közelits, kajával, játékkal, dédelgesd, stb.
Amúgy miért van kennelbe?
Ha fél valaki egy kutyától, miért is vállalta be?
Nem kötelezõ a labda. Jó erõs faág, kicsit vastagabb slagdarab is megfelel , ha játszani akarsz vele.

Fél éves Molly beagle kislánykám aug. 1-óta vérzik, tüzel. Nem korai az 1. tüzelése? És van egy 5 hós kan németjuhászunk. Õ ugye még nem ivarérett, nem tudná felcsinálni?

Eddig, pár napja még nincs velük gond.

Legjobb válasz: Nem korai, a kistestû kutyák általában hamarabb tüzelnek. És nyugodj meg, valószínûleg a németjuhász még nem tudja befedezni, kb. 1 éves korára lesz ivarérett.

Nem korai, a kistestû kutyák általában hamarabb tüzelnek. És nyugodj meg, valószínûleg a németjuhász még nem tudja befedezni, kb. 1 éves korára lesz ivarérett.
Fél éves korban már nem korai a dolog. Egy öt hónapos kölyök szerintem még nem fog rá veszélyt jelenteni. Az én tapasztalatom szerint az elsõ pár nap alatt még nem szoktak a kanok a szukával foglalkozni. Az én szukáimnál az igazán veszélyes idõszak a 10-11 nap körül jött el, ekkor váltak fogékonnyá.
Az elsõ 2-3 tüzelésnél még a szukák se nagyon hagyják magukat, tehát még biztosan nem lesz probléma. Késõbb viszont figyelned kell, hogy mikor tüzel, és külözárni õket, vagy valamelyiket ivartalanítani, különben elszaporodnak.
Egyáltalán nem késõ... az elsõ tüzelésnél (sõt a másodiknál, harmadiknál nálunk a negyediknél is) nem lesz semmi gond. Amúgy az öt hónapos kutyus próbálkozni fog, erre készülj fel, de ennél többet nem tud tenni. Csak odamegy, próbál rá felugrani, de vagy nem hagyja magát a szuka, vagy õ fog bénáskodni. :) Ettõl ne ijedj meg. Viszont szerintem mindkét kutyát ivartalanítsd ki. Sokkal kényelmesebb lesz. A kan kutya megússza az agyvérzést, a hererákot stb. ugyanis 6-7 éves korukra (ha tüzelõ szuka van mellettük) agyvérzésben meghallhatnak, valamint (tüzelõ szuka nélkül) hererákot kaphatnak. Meg még egyéb nyavajákat. A szukáknál pedig a petefészekkel lehet gond. Gyulladások, rák stb. Persze ezek mind-mind ivartalanítással elkerülhetõek. Ha nem szeretnétek fedeztetni, akkor inkább ivartalanítsátok mindkettõt! :)
teljesen normális, nekünk is beaglink van és fél évesen tüzelt elöször. Minket az állatorvos nyugtatott meg, hogy náluk ez természetes. A kutyus most egy éves, és nem nagyon törõdik a kan kutyákkal. Szerintem egyelõre neked se kell féltened a németjuhászodtól
ivartalanítás! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Nem vagyok jövõbe látó, honnan tudjam. Kérdezd meg az EZOTV-n õk biztosan jobban tudják.
A kérdező hozzászólása: de az ivartalanítás menyibe kerül?
A kanok általában elfogadják a kölyök kutyákat, a szukák a sajáton kívül mást nem nagyon. Jól sejted, két kan, de két azonos nemû kutyával baj lesz ivaréréskor, mert konkurenciái egymásnak. Feltétlenül ivartalanítani kell mindkettõt. Aztán menj kutyasuliba, ott sok mindent megtanulhatsz, amit nehéz így leírni.
Kan kutyáknál kb. tizenötezer forint körül, plusz-minusz ötezer...

Van 1 másfél éves németjuhász keverékünk szuka és most hoztunk egy kölyköt kant. Kicsi nagyon fél. Elkezd futni utána futna a nagy akkor bántaná? Mert szagolgatja akkor nem bántja

Legjobb válasz: Mármint mitõl fél? A kutyától, a szituációtól vagy tõletek is?:) Gondolom kinti kutya lesz, úgyhogy estig muszáj lesz a dolgot elintézni. Az a kérdés,hogy mennyire uralod a kutyádat? Ha az öledbe veszed a kicsit, akkor a nagy érdeklõdik, szaglászgatja? Véletlenül sem morog és hasonló?

Mármint mitõl fél? A kutyától, a szituációtól vagy tõletek is?:) Gondolom kinti kutya lesz, úgyhogy estig muszáj lesz a dolgot elintézni. Az a kérdés, hogy mennyire uralod a kutyádat? Ha az öledbe veszed a kicsit, akkor a nagy érdeklõdik, szaglászgatja? Véletlenül sem morog és hasonló?
Attól hogy szagolgatja még bánthatja... Figyelgesd õket és semmiképpen ne hagy õket együtt felügyelet nélkül. Ha az idõsebb kutya tisztában van a ranglétrán a helyével, ha téged tekint falkavezérnek akkor elvileg nem szabadna, hogy dominánsan vagy agresszíven lépjen fel a kiskutyával szemben. Szerintem össze fognak szokni csak idõ kérdése. Egyformán foglalkozz mind a kettõvel mert akkor a nagyobb nem fogja úgy érezni hogy hanyagolva van a kicsi miatt.
A kérdező hozzászólása: ezaz h még nem volt soha másik kutyával és nem tudjuk h reagálna ha elengednénk mindkettõjüket. de akkor valószínûleg nem bántaná?!
És a nagy kutya amúgy milyen más kutyákkal? Mármint nem értem a felfordulás okát. Normális esetben ez úgy nézne ki, hogy leteszitek a kicsit az udvaron, elindul felfedezõ útra. Megtalálja a nagykutyát, ráugrabugrál, a nagy meg vagy játszik vele, vagy egyet mordul. A kicsi tudomásul veszi. Vagy nem veszi tudomásul, még ugrál még nagyobbat mordul. Ha meg a kicsi nem mer a nagyhoz menni akkor a nagy vagy játszani hívja, megpróbálja kioldani, vagy õ sem foglalkozik vele. Volt már roszz tapasztalat a nagy kutyával? Vagy miért van ennek ekkora fenék kerítve?
A kérdező hozzászólása: nagykutya a boxba a kicsi meg az udvaron
És most perpill. hol a nagy kutya és hol a kicsi?
A kérdező hozzászólása: nagykutyától fél! Nem morog semmi. csak nem merjük elengedni a nagyot h nehogy bántsa
A kérdező hozzászólása: De elkezd elõle futni a kicsi és a nagy meg utána de nem merjük elengedni mert nem tudjuk h mit csinálna vele. a Kicsi meg nyûszít mert nagyon fél!
Egy jól szocializált kutya, nem bántja a kölyköket. Egyébként a szagolgatás jó dolog, ez az ismerkedés része. Szerintem hagyd õket, csak legyél készenlétben, ha mégis történne valami.
De miért nem volt még soha más kutyával???? És ha így van, akkor mi a francnak kellett még egy kutya, ha azt az egyet se tudjátok normálisan tartani? Valószínûleg nem tanulta meg, hogy hogyan kell kutyákkal kommunikálni. Most, hogy bezártátok a boxba, csak még rosszabb a helyzet, nyilván fogalma sincs miért van bezárva és miért mászkál egy idegen kutya az õ területén.... Nyilván ott hergeli magát. Nincs ötletem. Én összeereszteném õket, de elõtte a kezembe venném a slagot, és az elsõ komolyabb összemordulásra menne is a vízfröccs. De nem merem ezt felelõsséggel javasolni egy olyan kutyánál, aki semmilyen szinten nincs szocializálva. Nem is értem ezt az egészet komolyan.
Nem ismeri még a környezetet és a gazdáját.
Szerintem is csak akkor kezdenek beszélgetni, ha már biztonságba érzik magukat és megtalálták a helyüket a családban. Egyenlõre felméri a terepet. Be kell, hogy illeszkedjen, megismerjen Titeket és lássa, hogy mi a feladata és ki az, aki adja õket.
Vagy nem ugatós. Az enyémek sem ugatnak (hála istennek), csak figyelnek, ha az utcában ugat a többi kutya. Én nem is szeretem, nem örülnék, ha a nyitott ablakom alatt üvöltenének. Házat örizni is sokkal hatásosabb szerintem, ha csak ülnek, max. morognak.
Én 9 éves kutyát kaptam, elején õ sem ugatott, most meg már be sem áll a szája. Szerintem csak szoknia kell a környezetet, meg van lepõdve:)
Nem ismerheted teljesen az elõletét, hogy bántak vele. Lehet h fél megszólalni. Na meg egy 4 éves kutyának nem könnyû ismét beilleszkedni. Nálunk 1 hónapja van egy mentett spániel, és még meg se szólalt, max morgás meg nyûszítés. A tied is "megszólal", csak idõ kérdése. Ha biztonságban érzi magát, akkor ugatni kezd. Vagy csak egyszerûen nem ugatós.
Meg kell találnia a saját helyét a "falkában" A falkavezért - másodvezért - és a többiek rangsorát. Okos jó kutya, idõ elõtti ugatással nem rotja az esélyeit JA! és a falkavezérnél fontosabb a gazdi az igazi GAZDI megtalálása. Az hogy ki kapta és mennyiért... a kutya számára semmit nem jelent, nem is érti.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!