Találatok a következő kifejezésre: Van egy éves német juhász (13 db)

Van egy egy éves német juhászunk! Mindig rágja a kaput, mert ki szeretne jutni! Pár napja kezdte csak el! Eddig semmi baj nem volt! Főleg akkor jön rá mikor látja hogy elmegyünk itthonról! Szerintetek miért kezdhette most el? Mi a magoldás?

Legjobb válasz: Szeparációs stressz és túl sok energiája van. A megoldás, hogy normálisan neveled, hozol szabályokat az életébe és kivétel nélkül minden egyes nap sétáltatod, futtatod, fizikailag lefárasztod, illetve tanítod, szellemileg is megdolgoztatod. Különben a következõ lépés az lesz, hogy szökni fog és egyéb viselkedési problémái lesznek.

Szeparációs stressz és túl sok energiája van. A megoldás, hogy normálisan neveled, hozol szabályokat az életébe és kivétel nélkül minden egyes nap sétáltatod, futtatod, fizikailag lefárasztod, illetve tanítod, szellemileg is megdolgoztatod. Különben a következõ lépés az lesz, hogy szökni fog és egyéb viselkedési problémái lesznek.
Mennyi idõnként viszed sétálni, mennyit foglalkozol vele?
A kérdező hozzászólása: Sétáltatni sajnos én nem tudom mert már 8 hónapos terhes vagyok, párom pedig vendéglátásban dolgozik igy sétára csak egy héten 1x jut sor sajnos, de az viszont kiadós!Tudom nem elég, mert minden nap kellene, ezzel tisztában vagyok!S azzal is hogy mi rontottuk el az egészet :( de ha már el rontottuk helyre akarjuk hozni, nem egyszerre túl tenni magunkat rajt. Én annyit szoktam csinálni hogy labdázom vele, futtatom, tanítgatom az udvaron!
A német juhász munkakutya.A tiétek ráadásul fiatal még, extra nagy mozgásigénnyel.Kevés neki a kertben való mozgatás.Szüksége van új élményekre, ingerekre. Nem tudtok olyan szomszédot, ismerõst, aki elvinné minden nap lemozgatni? A baba megszületése után sem lesz sokkal több idõ rá.Tudom, hogy szeretitek, de nem gondolkodtatok még új gazda keresésében, ha ennyire nincs módotok naponta elvinni sétálni?A kutya elõbb-utóbb vagy megszökik és baj lesz, vagy szétszedi a kertet.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnénk ilyen hamar feladni, meg próbálunk inkább többet foglalkozni vele!Igen, jól mondod, szeretjük, akár mit is tesz, mert nem tudunk rá igazából haragudni, meg nem is szabad, csak is magunkra! Szóval mindenképpen elõször meg próbáljuk többet fárasztani, sétálni, foglalkozni vele! Megoldani a problémát!De vajon miért szeretne mindig utánunk jönni?Mert alig megyek el itthonról negyed órát boltba és ha meg lát h távolodom egyszerre azon fáradozik h utánam jöjjön!És félek hogy valami baja lesz!Vagy másnak!Igaz nem agresszív egyáltalán, de sosem lehet tudni h egy új helyzet mit vált ki belõle!
Ez a szeparációs szorongás. Gyakorlatilag a kutya úgy érzi, hogy képtelenek vagytok magatokra vigyázni kint egyedül. Nem tart titeket megfelelõ vezetõnek, vigyázni akar rátok. Sajnos nincs elég tekintélyetek a szemében.
A kérdező hozzászólása: Értem! Hát igen, azt hiszi hogy õ a falka vezér és felelõsséget érez magán h megvédjen minket... :( s szerinted míg nem sikerül "felül kerekednünk" rajt, vagyis falkavezérré válni, meg oldás lehet beszoktatni egy kennelbe?vagy inkább agresszív lenne tõle?vagy széjjel kapná, kimászna? mit gondolsz? mert van egy elkerített rész, amit még régen neki szántunk, csak úgy gondoltuk jobb lesz neki szabadon.... szerintem nem tartana neki sokáig valahogy ki jönne. :(

Van egy 9 éves német juhász kutyám. 33 kg. Egészséges-e ez a testtömeg?

Legjobb válasz: Helló! Nekem is van egy 8 éves németjuhászom és szerintem egészséges mert ha fajtiszta akkor eléggé nagy testû állat de viszont a panelban laksz akkor egy kicsit többet vidd el sétálni!De viszont ha kertes házban élsz akkor õ mozog annyit egy nap amennyi neki jól esik! Sok sikert!

Helló! Nekem is van egy 8 éves németjuhászom és szerintem egészséges mert ha fajtiszta akkor eléggé nagy testû állat de viszont a panelban laksz akkor egy kicsit többet vidd el sétálni!De viszont ha kertes házban élsz akkor õ mozog annyit egy nap amennyi neki jól esik! Sok sikert!
Nem tudni, hogy szuka vagy kan a kutyád, azt sem hogy mekkora a marmagassága.Van kisebb és nagyobb méretû, ezért nem lehet tudni hogy megfelelõ-e a súlya.Azt sem tudni, hogy az eddigi 9 éve alatt hogy változott, fogyott vagy hízott?
Nekem is van egy németjuhász kutyám, de õ még csak most lesz 1 éves 40kg egyáltalán nem kövér, sõt...... nagyon-nagy kutya már most majdnem 1 évesen. A németjuhász kutyáknál egyébként olyan 25kg-40kg kanoknál 60-65cm, sukáknál 55-60cm marmagasságnál. Szóval szerintem normális testúlya van kb.
nekem 11 éves és 55-kg kicsit dagi

Tanácsot szeretnék kérni, van egy skót juhászom, egy éves nem igazán szereti a száraz tápot. Ha valakinek van tapasztalata segitsen nekem abban, hogy milyen tápot vegyek?

Legjobb válasz: Bár vannak szélsõséges esetek, az egészséges kutya általában mégis fontosabbnak tartja a létfenntartását, mint az ízlelõbimbóinak óhaját. Szerintem tedd azt, amit az elsõ írt. Nekünk is volt egyébként hasonló probléma, amit én úgy oldattam fel, hogy megvettem a legolcsóbb és legbüdösebb konzerv kutyatápot, s egy ideig hozzákevertem a száraztáphoz. Mikor már láthatóan hozzászoktak, hogy többet esznek, akkor hirtelen elhagytam a konzervet. Azóta úgy eszik a száraztápot, mintha még mindig rajta lenne a konzerv. :D De nem tudom, ez beválna-e nálatok is.

Bár vannak szélsõséges esetek, az egészséges kutya általában mégis fontosabbnak tartja a létfenntartását, mint az ízlelõbimbóinak óhaját. Szerintem tedd azt, amit az elsõ írt. Nekünk is volt egyébként hasonló probléma, amit én úgy oldattam fel, hogy megvettem a legolcsóbb és legbüdösebb konzerv kutyatápot, s egy ideig hozzákevertem a száraztáphoz. Mikor már láthatóan hozzászoktak, hogy többet esznek, akkor hirtelen elhagytam a konzervet. Azóta úgy eszik a száraztápot, mintha még mindig rajta lenne a konzerv. :D De nem tudom, ez beválna-e nálatok is.
Bármilyen jó minõségût. Aztán odateszed, és ha nem eszik, elveszed. Másnap ugyanez. Nincs olyan kutya, amelyik inkább éhen halna, mert nem szereti az elé tett tápot. Válogatásnak hívják az ilyet.
Enyémet sem az orvos sem a "tanára" nem bírta rávenni a száraz tápra, mikor a fogyás már veszélyessé vált a kutyadokink összeállított egy étrendet.....
Én fokozatosan hagytam el a konzervet a tápról, bevált. De a lényeg az, hogy ne te igazodj a kutya igényeihez, hanem a kutya a lehetõségeihez.
Akkor a te kutyádból már szerencsésen kiölték az életbenmaradás ösztönét.
Giniras: Ez nagyon tetszik, amit csináltál, kár, hogy nekem nem jutott eszembe! :) Az én kutyám is könnyen becsapható, én meg szenvedtem vele több hétig! o.O Ment a zöld mancs!
ma 22:08 vagyok. A 2-esre ment a válaszom.
Lehet kicsi konzervvel, kefírrel, yoghurttal, leveslével bolondítani a tápot. Egyetlen kutyám volt az évek során, amelyiknek fogzáskor nem kellett semmilyen táp. Tescos májkrémbõl egy teáskanállal rábiggyesztettem a táp tetejére és onnantól benyalta . Szóval, nem a foga miatt kényeskedett:) )
Az enyém sem szereti a szárazat. Úh be szoktam neki áztatni, összekeverem egy kis konzervvel- csak ízesítés végett, és voilá...rágásra meg kap mindenféle fogtisztítót, meg marhabõr csontot meg ilyesmiket. Õszintén szólva én sem szívesen enném a szárazat, úh én nem izmozok vele. Ázottan is ugyanazok a tápanyagok vannak benne. A konzervvel meg mindig feldobom neki kicsit. kb 200g szárazhoz szoktam egy kis konzervet keverni. Megy a hûtõbe, és kész. Nekem nagyon bevált, és az orvos azt mondta, ha van mit rágnia e mellett, akkor oké.


Van egy 2 éves német juhász kutyánk, ha csak megsimogatom, egy csomó szőr marad a kezemben. Nem beteg, nincsen semmi betegsége, csak arra vagyok kíváncsi, hogy normális dolog-e? Köszönettel, Mária

Legjobb válasz: Valószìnûleg a vedlési szõr. Szoktad kefélni? Ha igen milyen gyakran? Ha heti 1-2 alkalommal furminátorozd a szõrét akkor nem hullik csomóba minden felé.

Valószìnûleg a vedlési szõr. Szoktad kefélni? Ha igen milyen gyakran? Ha heti 1-2 alkalommal furminátorozd a szõrét akkor nem hullik csomóba minden felé.
ha vedlik akkor jön ki szõr amúgy nem szabadna
A kérdező hozzászólása: Hetente 1x-2x ki szoktam kefélni a szõrét, akkor olyan piheszerû szõrökkel van tele a kefe. Inkább akkor szoktam meglepõdni, amikor egy kicsit játszom vele, akkor mindenem tele lesz a szõrével. De ez mintha nem is hiányzana róla. Köszönöm szépen a válaszotokat, Mária
Vedlik a kutyád. és az aljszõrét dobja éppen el. Ha leváltotta az aljszõrt, akkor észre fogod venni, hogy hullani fog a szép, hosszú fedõszõr is. Naponta fésüld. ha lehet, akár úszással, alapos eláztatással, gyorsítani tudod a szõrváltást.
Vagy allergia... Legtöbb esetben szõrhullással vagy bõrirritációval jelentkezik! Esetleg néha harapdálja a lábait vagy sokat nyalogatja... (viszket neki) Milyen tápot "esztek"?

Van nekem egy 3 éves német juhász keverék kiskutyám, és folyton a kertben pihenget (és közben szétszedi a virágokat), hogy lehet megtanítani arra, hogy ne menjen be a kertbe? Csak a kerten kívül legyen, pihenjen.

Legjobb válasz: Ha elindulna a kertbe szólj rá erõteljesen, hogy NEM! Persze arra nincs garancia, hogy ha nem vagy otthon és nem figyelsz rá nem megy be... Legjobb lenne, ha egy kerítéssel körbevennétek a kertet, mert sok kutya szeret "kertészkedni". Sokat vigyétek sétálni (ha viszitek, akkor még többet) foglalkozzatok vele, úgy nem lesz kedve "kertészkedni". :D

Ha elindulna a kertbe szólj rá erõteljesen, hogy NEM! Persze arra nincs garancia, hogy ha nem vagy otthon és nem figyelsz rá nem megy be... Legjobb lenne, ha egy kerítéssel körbevennétek a kertet, mert sok kutya szeret "kertészkedni". Sokat vigyétek sétálni (ha viszitek, akkor még többet) foglalkozzatok vele, úgy nem lesz kedve "kertészkedni". :D
Sokat foglalkozzatok vele, alaposan fárasszátok le minden nap.Frizbizzetek, agility, ilyenek... Így nem lesz ideje elfoglalni magát a kertészkedéssel, azért csinálja mert unatkozik. De a legjobb, ha körbeveszed a kertet dróthálóval. Tiltsd ki onnan, ha bemenne erõteljesen szólj rá. Viszont, következetesség! Mostmár nemtudom mennyire fogod tudni kitiltani, anélkül hogy összezavarnád. Ha eddig beengedted, mostmeg kitiltod, furcsa lesz neki.
Bocs, én nem értem a kérdést. A virágoskertbe megy be, és van egy külön területe, vagy úgy általában a kertbe, és pl. a járdán szeretnéd hogy tartózkodjon? Van elég helye máshol?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket!!!! És ha láncra kötném addig míg nem vagyunk otthon? Vagy ha építenék neki egy saját udvart vagy egy kennel akkor az nem viseli meg a kutyát?
Szerintem az egyszerûbb lenne, ha a kertet vennétek körbe egy kerítéssel (már ha ez megoldható). Mert így a kutya "járõrözhet" nyugodtan és védheti a házat. :) Ha érted mire gondolok... Amúgy a kennel sem rossz ötlet, de szerintem egyszerûbb lenne tényleg, ha csak a kertet kerítenétek el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségedet, meg lehet oldani a kerítést.

Van egy 4 éves német juhászunk és nagyon lefogyott. Viszont jó az étvágya, jó kedvű, a széklete is rendben. Azt tudjuk, hogy nem férges. Mi lehet a baj?

Elvittük orvoshoz várjuk az eredményt, de érdekelnének, vélemények, tapasztalatok minden ami ezzel kapcsolatos. Õ az els? kutyánk nagy szeretjük és most nagyon félünk is, mert a doki a daganatot emlegette, mint lehetséges opciót és m?tétre most nem lenne pénzünk...

Legjobb válasz: Az állatorvos írjon fel étvágyjavítót. Én a tél beállta elõtt, szoktam neki adni sült szalonnát, miután kihûlt, szereti a cukros+vaníliás tejet, tejszínhab spray-t veszek neki, ezt kétszerre-háromszorra megeszi, és ettõl felszed pár kilót, hogy télen ne fázzon. Úgy gondolom, hogy a te kutyád is talán, hízna, ha ilyesmit adnál neki. Remélem, tudtam segíteni, írj majd!

Az állatorvos írjon fel étvágyjavítót. Én a tél beállta elõtt, szoktam neki adni sült szalonnát, miután kihûlt, szereti a cukros+vaníliás tejet, tejszínhab spray-t veszek neki, ezt kétszerre-háromszorra megeszi, és ettõl felszed pár kilót, hogy télen ne fázzon. Úgy gondolom, hogy a te kutyád is talán, hízna, ha ilyesmit adnál neki. Remélem, tudtam segíteni, írj majd!
Szia! Mit jelent, hogy lefogyott? Hány kiló volt és most mennyi? Vért vettek tõle, vagy milyen eredményre vártok?
Akár stressz is okozhatja, nem kell feltétlenül betegnek lennie.
Nem biztos, hogy beteg, lehet a táp nem megfelelõ vagy többet mozgott mostanában. Mivel etettek?
A kérdező hozzászólása: A tápból a legjobbat kapta nem segített. Stressz? Attól meg van kímélve. A le van fogyva azt jelenti, h mikor megsimogatom az összes bordáját érzem de nagyon durván. A vérteszt nem mutatott semmit.
Mi az a legjobb? Mennyit és hogyan foglalkoztok vele egy nap? Próbáltátok már egyszerûen növelni a tápadagját, hogy hízzon?
Jesszus, tejet nehogy adj neki! Én napi plusz fél adag kaját adok az adagján felül, attól elkezdett hízni-enyém is nj csak még kölyök. Ja és neki nemcsak érezni, hanem látni is a bordáit.
A kérdező hozzászólása: Az enyémnek is látni a bordáit csak mikor végig simítom, na az brutális. Nem kap csak tápot, mert ha mást adunk neki akk fosik. Adag növelést próbáltuk. Igazából mindent próbáltunk amit lehetett. Tavasz eleje óta ilyen sovány és bármit csináltunk semmi változás (az egyik legdrágább egyben legjobb tápot kapta jó sokáig a nevére nem emlékszem, most nem ugrik be)... Azért köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: El kellett altassuk. Bélcsavarodása lett...

Van egy uj kiscicam! Falurol kaptam! Hogy szoktassam ossze a 3 eves nemet juhasz keverek kutyammal?

Legjobb válasz: Egyelõre maradj mellette és folyamatosan jelezd a kutaának hogy védelmed alatt áll a cica. Megszaglássza, elfogadja a helyzetet majd befogadja õ is és már a cicát is védeni fogja nem csak téged. De ez pár nap, most még ne hagyd õket kettesben. Pl. jó módszer hogy adj a cicának enni a kutya elött és ne engedd a kutyának hogy elvegye tõle.

Egyelõre maradj mellette és folyamatosan jelezd a kutaának hogy védelmed alatt áll a cica. Megszaglássza, elfogadja a helyzetet majd befogadja õ is és már a cicát is védeni fogja nem csak téged. De ez pár nap, most még ne hagyd õket kettesben. Pl. jó módszer hogy adj a cicának enni a kutya elött és ne engedd a kutyának hogy elvegye tõle.
Tedd oda hozzá a kutya had szagolgassa a kezedbõl..a cica valószínûleg fújni fog rá, de egy két alkalom után nagyon szeretni fogják egymást.:) Persze ha a kutya nem utálja a macskákat...Mert ha ez az elsõ "macskája" a kutyának akkor nem hiszem hogy már összetudod.
Elõször találj ki valami közös játékot amiben mindhárman benne vagytok ha meg akarná kóstolni a cicát legyél vele szigorú és szólj rá határozottan éreztesd vele nem szabad, amíg meg nem szokja semmikép ne hagyd együtt õket úgy hogy nem vagy ott. Így megszokja bár ha a cica nagyobb lesz félre fogják érteni egymást és majd néha elõfordulhat egy kis csetepaté köztük de ha elfogatta falkatársnak akkor az nem veszélyes a cicának. Nekem már volt kutyám és macskám együtt és ilyen jellegû tapasztalatom van.
Pedig lehet pont az segítene. Nem tudom miért olyan nagy probléma az ivartalanításuk? Tán tenyész kutyák?
Igen az ivartalanítás nagyon jót tenne!!! De ha tényleg nem hát nem. Amikor elkezdik a harcot csípd meg a popójukat. Így eltereled a figyelmet az agresszióról. Törõdj mind a 2jükkel sokat. Mindig legyél nyugodt, mert ha elkezdesz sikongatni, kiabálni vagy húzni a pórázt mint egy õrült, az a kutyákra nézve nem lenne jó, mert olyan mintha ösztönöznéd hogy még jobban csinálják. Még az is jó lenne ha csak az egyiküket ivartalaníttatod ki, de ha nem tenyészkutyák akkor érdemes lenne mindkettõjüket. De ne szaporíts!
kezd el õket következetesen nevelni, sétáltatni!!! stb. viselkedj úgy mint egy kiegyensúlyozott falkavezér és megszünnek a hatalmi harcok is ami a vezetõi pozició betöltésére irányulnak mindig a nyugalmat jutalmazd bármelyik kutya is az engedelmesebb, nyugodtabb adott pillanatban õt illeti meg csak a figyelmed, dicséreted stb. ...és az ivartalanítás mindenképpen segít a béke megõrzésében, a stressz csökkentésében (önmagában viszont ez nem megoldás!)
Amíg nincsenek ivartalanítva, a konkurencia harc mindig meglesz közöttük, akár élet-halál harc formájában is. Nem tudom, melyik a dominánsabb, melyik a régebbi kutya. A dominánsabbat (mert ahol kettõ, vagy annál több kutya van is van rangsor!) kell támogatnotok. Mindig õ kapjon elsõnek mindenbõl. A másik is ugyanazt kapja meg, de másodiknak. Igy idõvel nem lesz harc a "jobb helyekért". Ettõl soha ne térjetek el, mert ez önmagában is ok a versengésre. Egyébként ha van balhé köztük, azt azonnal állítsátok le és éreztessétek, hogy nem helyes. De az ivartalanítás nagyon fontos, enélkül baj lesz! Ismerõsömnek nemrég pusztult el a gyönyörû dobermann kanja. A kutyának a fia ölte meg, mikor nem volt otthon. - mindkettõ ivaros volt.

Van egy koca kutyám korcs (német juhasz és magyar vizsla) 2 éves kaptam egy koca rotit amelyik 7 hónapos megfognak egyezni két nőstény kutya?

Legjobb válasz: Elõször is tisztázzuk a fogalmaakt. Koca a disznónál van. Kutyánál szuka. Korcs kifejezés használata, egyfajta rendellenes fejlõdést sugall. A kérdésre válaszolva pedig: A 2 szuka ki fog jönni egymással. Fõleg akkor ha a keverék Német juhász kutya jól van szocializálva.

Elõször is tisztázzuk a fogalmaakt. Koca a disznónál van. Kutyánál szuka. Korcs kifejezés használata, egyfajta rendellenes fejlõdést sugall. A kérdésre válaszolva pedig: A 2 szuka ki fog jönni egymással. Fõleg akkor ha a keverék Német juhász kutya jól van szocializálva.
MOst akkor disznód van, vagy kutyád?
A kérdező hozzászólása: akkor legyen szuka es a 2 éves az terhes :)
Vemhes. Ivartalanítsd.
A kutya vemhes, nem terhes...úgy látom fogalmad sincs semmirõl, ami a kutyatartást illeti:( Miért kell elletni a kutyádat? Legyenek ivartalanítva mindketten, és akkor nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: de ugyan az a lenyeg a terhesbe is es a vemhessegbe is
Úristen ember! Az ilyen észjárású és agyi szinten leragadt emberek miatt tartunk itt ahol tartunk, aki a vemhes szuka keverék kutyáját, terhes koca korcs kutyának nevezi. Nem is kezdek beszélni arról, hogy mi az, hogy ivartalanítsd ki a kutyáidat, hogy ne legyen felesleges szaporulat, mert nem hinném, hoyg eljutna az agyadig. Úgy írom, hoyg megértsd: miskároltasd ki a koca korcs kutyáidat, mert sok lesz a kisbaba és akkor lesz ám baj. Javaslom tényleg tarts disznókat, azok jobban valók neked!

Van egy 2 éves tks szuka német juhászunk, és most egy 3 hónapos tks kölyök kan német juhászunk! Ivartalanítás elkerülhetetlen?

sokan úgy vélik hogy barbarizmus a 21dik században ivartalanítás a szájkosaras pórázvezetés mellet! Valamint olvastam egy német juhászos könyvet ott is le van írva hogy jobb inkább elzárnia tüzelő szukát! valamit eben a könyvben az is szerepel hogy az ivartalanított szuka hajlamos a petefészek gyulladásra szóval maximum a kant ivartalanítanánk. nektek mi a véleményetek meglehet oldani a szuka elzárásával! félreértés ne essék nem akarjuk őket szaporítani nem azért vettünk mellé kant csak szintén ebben a könyvben szerepelt hogy inkább két különböző neműt válasszunk mert pl 2 szuka közt jobban előfordul bunyó mint 1 szuka és 1 kan között . Szóval mi egyáltalán nem akarjuk őket szaporítani hisz az plusz gond lenne meg a szukát is megterhelné. de őszintén szólva ivartalanítani se szeretnénk. szal kérdésünk vélemények ? megoldható elzárással ?

Legjobb válasz: "valamit eben a könyvben az is szerepel hogy az ivartalanított szuka hajlamos a petefészek gyulladásra" Ezt a könyvet akár tûzre is dobhatod...Az ivartalanítás lényege, hogy eltávolítják a petefészkeket, és a méhet.

"valamit eben a könyvben az is szerepel hogy az ivartalanított szuka hajlamos a petefészek gyulladásra" Ezt a könyvet akár tûzre is dobhatod...Az ivartalanítás lényege, hogy eltávolítják a petefészkeket, és a méhet.
A petefészek gyulladás nem lehet, mert az ivartalanítottnak nincs is. A helyedben én a szukát ivartalanítanám.
A szuka ivartalanítása lenne szerintem a megoldás. Ezt a könyvet, amit olvastál, dobd ki kérlek. Mûtétkor minden esetben eltávolítják a petefészkeket! Rengeteg betegség megelõzhetõ, ha korán ivartalanítva van a szuka. Nem lesz pyometrás, csökken a tejmirigy daganat elõfordulásának esélye, nyugodtabb lesz. Elzárás? Márpedig ha egy szuka ki akar szökni a kanhoz, annak egyszer sikerülni is fog, hiába minden óvatosság.
8 éves ivartalnított kutyáim vannak, aki azt mondja hogy barbarizmus az egy idíóta, már bocs. A szuka petefészkét is eltávolítják, ellenben ha nem ivartalanítatod kockáztatod a nem kívánt vemhesülést, álvemhességet, petefészek gyulladást. Kan esetében a hererákot, meg azt hogy a tûzelési idõszakban nagyjából megõrül a hormonoktól és mindent elkövet hogy a szukához jusson. Nekem ilyen esetben mindíg az jut eszembe vajon a gazdik mit szólnának ha felgerjedt állapotban bezárnák õket egy ketrecbe, és a ketrecen kívûl ott lenne álmaik férfia, nõje de nem jutnának hozzá. Na bravo.
Add oda a kutyáknak a könyvet széttépésre. :D 1. A tüzelõ szukát el lehet zárni, s ez még mindig jobb, mintha nem tennéd, de mindkét kutya szenvedni fog a vágyakozástól. 2. Mint ahogy már elõttem is írták, az ivartalanított szukának nincs petefészke, ami begyulladhatna. 3. Még az is ostobaság, amit a két nõstény kutyáról írt. Ha minden rendben van a falkasorrenddel, megfelelõen vannak nevelve és foglalkoztatva, akkor két szuka is békében megvan egymás mellett. Viszont ismerek egy szuka-kan párost, akiknél ez nincs meg, s õk gyilkolják is egymást rendesen.
A többiek már elõttem leírták, h mindent kivesznek. Én is a szukát ivartalaníttatnám (elsõnek, aztán késõbb a kant is). Remélem ez segítségedre lesz a döntésben. http://mancsok.hu/rendelo/ivartalanitas.htm
A szukát - ha nem jársz kiállítani, nem tenyészted - már csak az egészségügyi kockázatok miatt is érdemes ivartalanítani, a kant pedig azért, mert ahogy írtad, a szomszédban ivaros szukák vannak. Az ivartalanítás egyikük részérõl sem jár egészségügyi kockázattal (szukánál a méhet és a petefészkeket, kannál a heréket távolítják el).
Mindkettõt, de ha választani kell, akkor elõbb inkább a szukát. Még ha külön is zárod õket egymástól, egy bármilyen kóbor kan simán megtalálja a szukádat és már kész is a baj. Hacsak nem lakásban tartod és a tüzelés ideje alatt egy percre se engeded ki felügyelet nélkül. Ha kutyás témában tájékozódsz, nézd meg az információ keletkezésének dátumát, mert az utóbbi években nagyot fordult a világ!
azért rá kell kérdezi dokinál, az itteni doki (dorog) még mindig úgy mût, hogy csak a petefészkeket veszi ki, és bár jóval olcsóbb (a kicsit több, mint 10kg kutyámat 12ért ivartalanítaná) nem éri meg így. Inkább fogok fizetni többet.
A kérdező hozzászólása: hát inkább a kant mivel a szomszédokban csak szuka van . de szeretnénk elkerülni ezt az egészet
ja és nálunk 3 szuka van. Nagyritkán amikor túlmennek a határon egymással szemben, akkor egy-egy morgással elintézik, a másik tudomásul is veszi hogy hülyeséget csinál, nem szoktak bunyók lenni, ha mégis elõfordult 2mp alatt leállítottam a bulit.
én is azon emberek közé tartozok akik hisznek benne hogy 20 év múlva már csak sírunk az ivartalanításon. nem magamat akarom fényezni de szintén német juhász tulajdonos vagyok 2nj van nálunk abból 1 szuka és 1 kan persze nincsenek ivartalanítva. Ha tüzel a szuka elzárom ( ja am nálam érdekes módon nem szökött ki a szuka a kanhoz mint ahogyan az írták pedig 6 éve megvannak) lényeg az hogy én egy paranccsal lehívom a kant a tüzelõ szukáról :) ha nekem megy nem értem másnak miért nem ! ja és nem volt szaporulat :)
nem tudom, miért pontoztátok le azt, hogy kérdezzen rá a dokinál a dologra ha ivartalanítja a szukát..
A kérdező hozzászólása: ott állnak kiéhezve ? a falkába se állhat össze kedvükre egy pár szaporulatra!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!