Találatok a következő kifejezésre: Van egy éves lány, (1122 db)

Két napja hasmenése van egy éves lányomnak. Milyen diéta javasolt neki? Krumpli-krumpli-krumpli?

Legjobb válasz: amit az elõttem szóló írt, normaflore, sok folyadék, krumpli, alma, banán, répa, ha már eszik húst akkor azt is adhatsz neki. Mi most estünk át egy hasmenéses víruson, nekünk ezt ajánlották.

amit az elõttem szóló írt, normaflore, sok folyadék, krumpli, alma, banán, répa, ha már eszik húst akkor azt is adhatsz neki. Mi most estünk át egy hasmenéses víruson, nekünk ezt ajánlották.
Lehet kapni a gyógyszertárban valami sárgarépás direkt hasmenésra való italt és normaflor tablettát, ezen túl inni, inni, amennyit csak lehet. A kaja nem lényeg.
Nekünk smectát, és normaflort javasolt a doki, sok-sok folyadékot, reszelt almát, banánt, krumplit, répát.

Egy éves lányom már lassan négy hete meg van fázva, csak az orra folyik. Allergia lehet? Adom neki a cebion cseppet, de semmi javulás.

Holnap csak visszaviszem lányomat az orvoshoz majd mond valamit.Ez már nem mehet.Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Szia,bocsi,nem tudok segíteni,de az én lányommal s 2 hete ez a helyzet,õ 2 éves...Vízszerûen folyik az orra,nála sem sokat javul azóta:(

Szia, bocsi, nem tudok segíteni, de az én lányommal s 2 hete ez a helyzet, õ 2 éves...Vízszerûen folyik az orra, nála sem sokat javul azóta:(
A kérdező hozzászólása: Voltam máma a lánnyal orvosnál és mondta, hogy valószínû, hogy allergia.ilyen korban még nem javasolt semmi készítmény allergiára, csak két évesen.Mondta, hogy adjam neki a c vitamint továbbra is meg írt ki calcimuszkot.Nem is csoda mert azért elég sok minden virágzik.
A kérdező hozzászólása: reménykedem
Oké, köszi:) Nálunk is jön amúgy, a felsõ szemfog, de eddig még nem volt ilyen orrfolyás mellette, én meg ezért nem gondoltam h attól lehet, jó lenne ha a gyerkõcöknél ez okozná és nem allergia...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.Majd meg írom, hogy mit mondott.A fogzásra nem is gondoltam de nem ki zárt dolog, most bújik a nyolcadik fogacska.Azért nem gondoltam rá mivel nyûglõdik mindig jó kedvû.
Szia, megint én...Nálunk is köhögéssel, orrfolyással kezdõdött...Meg hõemelkedéssel...Pont tegnap gondolkoztam én is h mi van ha ez allergia, annyira folyik az orra szegénynek:(Majd megírod mit mondott rá a doki?
Szia, nálunk a vízszerû orrfolyás fogzásnál van, és több hétig tart! Köhögéssel kezdjük, és orrfolyás 2-3 hétig! Nem lehet nálatok is ez? Azért a doki biztos megmondja, vidd vissza hozzá! Szép estét!
A kérdező hozzászólása: már a köhögés nem most volt.Annyira aggasz ez már úgy sajnálom szegénykém.
A kérdező hozzászólása: 3 hete köhögés volt nála, az el múlt és az orr folyás utána jött.víz szerû folyik neki.Amúgy köszönöm a választ.
szia, köszi h írtál, azt hiszem akkor én is inkább elviszem....

13 éves korban mekkora lába van egy fiúnak/lánynak?

Legjobb válasz: Teljesen változó, és a magasságtól is nagyban függ, én kb 165 cm voltam 38as lábbal, de van aki olyan 170 centivel ár 40es cipõt hordott, de ismerek lányt aki nagyon alacsony és csak 36os cipõt hord... fiúknál ugyanez van, talán egy-két számmal lehet nagyobb... de ez nem a kortól függ

Teljesen változó, és a magasságtól is nagyban függ, én kb 165 cm voltam 38as lábbal, de van aki olyan 170 centivel ár 40es cipõt hordott, de ismerek lányt aki nagyon alacsony és csak 36os cipõt hord... fiúknál ugyanez van, talán egy-két számmal lehet nagyobb... de ez nem a kortól függ
Enyém 44 es
az én lábam már 38-39-nél megállapodott. De viszont tornacsukából 40-es kell :S és nagy rám egy kicsit de a 39-es meg már kicsi :S Ki érti ezt? xD De viszont az Adidas nyári papucsom 37 és az is jó rám :D
Én 39-40-est hordok
Nekem 38 de ettõl függetlenül jó a 37 és a 39 is :P
39-40 nekem 173 centivel és lány vagyok


Ha tud már egyedül állni az egy éves lányom, akkor mikor indul el? Nagyon el van maradva szerintetek? Nálatok hogy volt ez a folyamat?

Legjobb válasz: Másfél éves koráig ráér elindulni de szerintem késöbb is.Ha egyedül áll akor már nem biztos hogy sok kell.Lehet hogy hamarabb elindul mint gondolnád.

Másfél éves koráig ráér elindulni de szerintem késöbb is.Ha egyedül áll akor már nem biztos hogy sok kell.Lehet hogy hamarabb elindul mint gondolnád.
De miért lenne nagyon elmaradva??? Ezt én nem értem, de komolyan...az az extr ha egy baba már 10-11 hósan jár egyedül! És nem az az általános! Átlagosan 13-14 hósan kezdenek járni a babák. Az én fiam pl.nem siette el, pontosan 14 hós volt mikor egyedül elindult (nem úgy értem, hogy fogtuk a kezét, meg támogattuk stb. mert az nem önálló járás még).Elõtte már 3 hónapja egyedül állt, de még nem mert nekiindulni.
Nincs elmaradva. Miért lenne. Persze vannak babák akik korábban elindulnak, de ez még testvérek között is eltérõ. Ikreim vannak. Holnap 11hónaposak. Az egyik már kb 3hete jár. A másik még a közelében sincs. De nem is siettetem. Ráér még. Van aki még 18hónaposan sem jár. A mozgásfejlõdésnél nem szabad általánosítani. Ez csak arra jó, hogy az anyukák idegeskedjenek. Minden babának megvan a maga ritmusa. Lehet örökletes is. Én például 10hónaposan már jártam, párom csak 16hónaposan. A lányaimnál lehet az egyik rám hasonlít-aki már jár, a másik az apjára. Rengeteg minden befolyásolhatja õket. Légy kicsit türelmes vele.
nincs elmaradva! Dehogy, enyém 9 hósan állt fel, és 15 hósan járt elõször magától....mondjuk ez sem kutya! :D (igaz onnantól fut, és nem esik el sohasem) Van aki ilyen, van aki olyan!
Szia! Én is tapasztalatból mondom, hogy nem lehet "kiszámítani" , hogy mikor indul el a gyerkõc.Nincsen elmaradva, még bõven lesz ideje gyakorolni, erõt gyûjteni. Pár napja én is emiatt aggódtam...Képzeld, 4 napja szinte elõzmények nélkül kezdett el sétálgatni a 14 hónapos kisfiunk.Elõtte párszor megtett 1-1 méternyit, de semmi hajlandóságot nem mutatott az önálló járás iránt. Aztán hirtelen, mintha mindig is ezt csinálta volna, elkezdte. :D Ezt megnyugtatás képpen meséltem el, mert akár így is történhet majd a ti esetetekben is. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat :-)

16 éves vagyok és fiú és van egy biszex lány aki 15 éves, abból lehet valami baj? Vagy valami más lehet mint ha nem biszex lenne?

Aki normális az írjon üzenetet. Köszönöm!

Legjobb válasz: biszex= mindkét nemhez vonzódik---> van esélyed

biszex= mindkét nemhez vonzódik---> van esélyed
Hozza a barátnõjét is Lesz gruppen

16 éves lány vagyok.Lenne egy kis gondom.Van egy pár lány osztálytársam aki ok nélkül utál.Miért ilyenek velem?

Sohe nem ártottam nekik.Nincs feltün?,érdekes stílusom,szolidan öltözködöm.Fiú osztálytársaimmal beszélgettem err?l ?k aztmondták hogy ?k se értik hisz nagyon kedves,jószív? lány vagyok barátn?imnek ugyanez a véleménye.Nyáron szakítottam a barátommal tehát pasi se zavarhatja ?ket.Nem vagyok gazdag.Egyik fiú haverom megemlitette hogy talán irigyek rám.Talán ezért utálnak?

Legjobb válasz: boccs * szép és ráadásul kedves is vagyok

Nem vagy ugyanolyan mint õk. Fiatalon ez bevett szokás, szinte divat, hogy ha nem olyan valaki mint mások, akkor azt utálni kell. Ha megismernének jobban, lehet, hogy másképp gondolkodnának, de mivel rajtad pl kék pulcsi van, rajtuk meg zöld, ezért még esélyt sem adnak neki. Neked megvannak a barátaid, és tök jól elvagy velük. Féltékenyek, irigyek is lehetnek rád, mivel beszélgetsz fiúkkal, kedves vagy és jószívû. Õk meg lehet, hogy olyan nyuszik, hogy beszélgetni sem mernek velük. És a szemükben ezért rossz vagy. Amennyire tudod, kerüld õket, és ne foglalkozz velük. Majd rájönnek mennyire buták.
sztem is ! en fiu vok tortént egyszer velem is ilyen !sokat szoktál logni fiukal ezé irigyek.szerintem:D
A kérdező hozzászólása: boccs * szép és ráadásul kedves is vagyok
És még szerény is :D Ne törõdj velük.
Azért mert ilyen kis divatringyók akiknek annyira értéktelen az életük, hogy egyetlen elfoglaltságuk, hogy másokkal görények legyenek...egyszerûen ennyi az életük értelme: divatosnak lenni, másokat megalázni.. és itt be is fejezõdik...
szia... szerintem igaza van annak a barátodnak...lehet irigyek rád...mert sok barátod van vagy mert jóba vagy a fiukkal...
Az emberek ilyenek egymással. Ne foglalkozz velük. Irigyek és kész. Engem is utált egy srác gimiben, pedig kb 2 szót ha váltottunk egymással a 4 év alatt:D Mindig mondogalódott a hátam mögött. Nem értettem mi a baja, de nem is érdekelt annyira, hogy energiát pazaroljak rá, nem ér annyit sem:)
Igen.A leírásod alapján szerintem is irigyek Rád. Biztos szebbnek látnak, vagy az is lehet, hogy mert Neked vannak fiú barátaid akikkel jót tudsz beszélgetni, nevetni. Lehet, hogy ez is "böki a csõrüket". De ha azok a lányok annyira nem fontosak Neked, akkor hagyd õket, ne is törõdj velük, hogy ki utál közülük, ki nem. Neked megvan a saját baráti köröd! :) És ez még a szerencse!:) Szép napot! :)
Vagy egyszerûen csak unszimpatikus vagy számukra és kész. Én barátnõmmel is így van a fél osztály, soha semmi rosszat nem tett senki ellen, de hát valakit kell utálni... Ne foglalkozz velük, ha viszont nagyon zavar, akkor rendezd le õket. Olyankor aztán legyél erélyes.
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet.Apával beszéltem errõl õ is azt mondta azért mert szép és ráadásul kedves is és ez irigységet szül.Mondjuk én nem látom magam olyan szépnek.De elég sokan szeretnének velem járni ezért lehet benne valami. Csak olyan rosszul esik mert én kedves vagyok hozzájuk és õk ezt nem viszonozzák.:(
Átérzem a helyzeted.Nagy rossz amikor az osztályban szinte az összes lány utál aki nem az pedig semleges.Én is a fiúkkal lógok szünetben illetve egy lány van akivel jóban vagyok, de õt már ovi óta ismerem.Az egyik csajt még meg is cibáltam, mert mindig beszólogatott.Azóta csend van:DDDD. Felõlem csendben utálhatnak.

Van egy közel egy éves lány cicám, aki újabban a megvetett ágyunkra pisil, méghozzá mindig ugyanoda, a párom takarójára... Miért csinálja és hogyan lehetne leszoktatni erről?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem egy picit nyomd bele az orrát a pisibe mert azt nem szereti!Nem biztos,hogy hasznodra leszek,de talán.Nekem van egy egyéves kandúrom,nem mondom,hogy szobacica,mert kertes házban lakunk,és hol kint hol bent van,de alom nem kell neki,mert ha dolga van nyávog az ajtónál hogy engedjem ki.Egyszer viszont bepisilt,méghozzá a füldön lévõ konektorba,ami a fal és a szekrény között van.Nagyon megilyedtem mikor észre vettem,mert csak az áramrázás hangját hallotam,meg a macska farka lógott ki a szekrény mellõl,meg dõlt a füst.Azthittem vége a cicának,de hála istennek nem lett semmi baja csak a pisi égett a konektorban,ameddig pisilt.Utánna nyugodtan kijött,és megmosakodott.Azóta nincs konektor a földön... :-)

Szia!Szerintem egy picit nyomd bele az orrát a pisibe mert azt nem szereti!Nem biztos, hogy hasznodra leszek, de talán.Nekem van egy egyéves kandúrom, nem mondom, hogy szobacica, mert kertes házban lakunk, és hol kint hol bent van, de alom nem kell neki, mert ha dolga van nyávog az ajtónál hogy engedjem ki.Egyszer viszont bepisilt, méghozzá a füldön lévõ konektorba, ami a fal és a szekrény között van.Nagyon megilyedtem mikor észre vettem, mert csak az áramrázás hangját hallotam, meg a macska farka lógott ki a szekrény mellõl, meg dõlt a füst.Azthittem vége a cicának, de hála istennek nem lett semmi baja csak a pisi égett a konektorban, ameddig pisilt.Utánna nyugodtan kijött, és megmosakodott.Azóta nincs konektor a földön... :-)
Nálunk is ugyanez volt, a macsek odapisilt apu ágyrészén a takaróra! És tényleg beválik, ha belenyomod az orrát, én közben hangosan rá is szóltam, hogy milyen ronda dolgot csinált. Ezt kétszer megcsináltuk (mert másodjára is bepróbálkozott, ugyanoda pisilt a takaróra), de azóta megtanulta, hogy nem szabad. Ugyanúgy bemegy a szobába, még az ágyon is szokott feküdni, de azóta egyszer sem pisilt oda (és máshová sem:) )
hát lehet próbálkozni a neveléssel...de az az igazság, hogy mindig valami probléma áll az almon kívül pisilés hátterében. Az én cicám is csinálta, és azt mondta a doki, mielõbb ivartalanítani kell, mert nem hagyja abba, így jelöl...(lány) Ezen kívül lehet veseprobléma is.

Két kérdésem van: 16 éves lány vagyok 178cm és 65kg szerintetek ez nem túl sok? A sprektumon megy egy sororzat az egészségünk tények és tévhitek és abban ment egy rész h mikor érdemes edzeni és már nem emlékszem h reggel vagy este, mi a tippetek?

Legjobb válasz: Tök mind1 mikor edzel! Az a lényeg, hogy elõtte egyél ami adja az energiát. Reggel azért nehezebb mert még nem vagy betöltve kajával. Este ezért is megy jobban, van mibõl hajtanod magad!

Tök mind1 mikor edzel! Az a lényeg, hogy elõtte egyél ami adja az energiát. Reggel azért nehezebb mert még nem vagy betöltve kajával. Este ezért is megy jobban, van mibõl hajtanod magad!
178 centihez szerintem abszolút ideális a 65 kiló.
A BMI szerint teljesen normális testsúlyú vagy.
Szia! Az életkor szinte mindegy :) Az ideális testsúly a könyvek szerint a MAGASSÁG (cm)-110. Ez a te esetedben 178-110=68 kilogramm lenne. Tehát a testsúlyod ideális! A könyvek szerint!!! Én mindig azt szoktam mondani, hogy az az ideális amiben jól érzed magad és tetszel magadnak ha a tükörbe nézel. /na jó, azért mondjuk 150 kilósan ne érezd magad jól :) / Ez alól a kitétel alól a sportolók és a "beteg" emberek kivételek. Mindenki másra igaz. Edzeni gyakorlatilag bármikor edzhetsz. Én mégis inkább a reggeli edzést ajánlom, egy igen egyszerû okból. Az esti edzés persze intenzitástól függõen alvási gondokat okozhat. Ám ha ez nálad nem jelentkezik akkor edzetsz bátran este is! Üdv : P. - Okl. Szakedzõ
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat fõleg az utolsót. sprtnak a ftást választottam és az lenne a kérdésem h mennyit fussak reggel???

Az egy éves lányom új napirendet "csinált", jól van ez így?

Tudom, nem kéne hagyni, hogy ? irányítson, de eddig úgy volt, hogy reggel 7.30 körül kelt, tápszer, 10-kor alvás, délben kelt, hami, utána 4 körül uzsi, 5-t?l megint aludt fél 7-ig, panicsi, 8-kor vacsi, 9 körül szundi, éjjel 2 körül felkelt teázni, és fél 8 aludt.Most meg éjjel nem kel fel, fél 6 körül éhes, akkor hami, visszaalszik, 9 körül kel, megint hami, 1 óra körül már ny?gös, de ebédel, majd alvás, 3 körül kel, 4-5 óra közt uzsi, nincs alvás, 7-kor követeli a vacsi egyik felét, pancsi, vacsi másik fele, és 10 óra el?tt nem hajlandó elaludni, de akkor fél 6-ig alszik.Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de másnál is van ilyen önkényes napirendváltás?1 het csinálja az utóbbi napirendet.

Legjobb válasz: Szerintem most állt át az egy alvásra. Hagyd nyugodtan, ki fognak szépen tolódni az idõpontok, helyrezökken minden. Sok mindent egyébként sem tudsz csinálni, én abban hiszek, hogy ha hagyjuk nekik, hogy õk alakítsák maguknak a napirendet (persze ez nem azt jelenti, hogy éjfélig játék), akkor sokkal könnyebb mindenkinek. Erre kb 6 hetes kora körül jöttem rá, azóta volt egy pár napirend változás, az elsõ hét mindig nyögvenyelõsen ment, de aztán beállt szépen.

Szerintem most állt át az egy alvásra. Hagyd nyugodtan, ki fognak szépen tolódni az idõpontok, helyrezökken minden. Sok mindent egyébként sem tudsz csinálni, én abban hiszek, hogy ha hagyjuk nekik, hogy õk alakítsák maguknak a napirendet (persze ez nem azt jelenti, hogy éjfélig játék), akkor sokkal könnyebb mindenkinek. Erre kb 6 hetes kora körül jöttem rá, azóta volt egy pár napirend változás, az elsõ hét mindig nyögvenyelõsen ment, de aztán beállt szépen.
Szerintem is átáll az egy alvásra. És úgy gondolom én is ahogy az elõttem válaszoló írta.
mondjuk meg kell javítani a kerítést....de egy kennel is jó megoldás lehet.
Javítsd meg a kerítést.
Igen, valószínûleg a félelem és a túlzott ragaszkodás, de hozzá társulhat az ösztön és a hormonok is. Szerintem ne engem kövezz, aki tapasztalatból írta, amit írt, hanem inkább mondd el, milyen nevelési módszerek és trükkök segítenek abban, hogy a kutya ne menjen a gazdija után, mert erre igenis kíváncsi lennék (komolyan!).
elõzõ vagyok mikor tüzelt akkor ment magától mindig de bezárva volt kivéve ha kint voltunk vele, meg persze a kan miatt is hogy ne legyen kölyök. de ha utánunk jön az nem tüzelés miatt van mert téged követ nem össze-vissza megy a környéken az ivartalanítás csak akkor kell ha nem tudsz vele mit kezdeni mikor tüzel, ha nem tüzel akkor nem azért megy el és ha találkozik egy kannal akkor az se indul be valószínûleg mondjuk a mién olyan hogy követ a boltba meg ilyenek de ha nem ér utol akkor visszamegy és beugrik mint pl ma is:D lassú volt a kocsihoz, mert az se jó ha mindig bezárjuk mert akkor sose szokja meg hogy el kell fogadnia hogy nem jöhet utánunk bocs hogy hosszú lett de remélem segítettem
3. válaszoló: az ivartalanítást nem a szaporítás vagy nem szaporítás ügye miatt írtam, hanem bizony a szukák egy része is menni akar, ahogy a kanok, tüzelnie sem kell hozzá. Nálunk volt olyan kezelhetetlen, folyamatosan szökni és világba menni akaró szuka kutya, aki az ivartalanítás után pár héttel tüneményes kezesbárány lett (menhely). Kivételesen ez nem szurkálódó csesztetés volt, hanem tanács.
Ezt értem de ebben az esetben nem úgy látszik, hogy ez a probléma... Hanem a félelem.
Kedves második! A kérdezõ egy szóval sem említette hogy kiskutyákat akar, vagy hogy a kutyája vemhes szokott lenni, sõt, lehet hogy már ki is ivartalanítva! Az pedig nem a mi dolgunk, ha õ vállalja az ivarszervi betegségeket. Már unom, hogy az összes problémára az ivartalíntás a megoldás... Én is ivartalanítás párti vagyok, az ilyen szaporítóknak válaszolok én is, de nem kéne túlzásba vinni. Amúgy én is kennelt, vagy kerítést ajánlok, és szerintem igenis segít a nevelés!
Nem köveztelek meg, csak említettem. Amúgy 3 szukám van, és mindegyik ivaros (nem szaporítok, nincs kölyök stb), igaz rajtuk a tüzeléskor semmilyen ösztön nem érzõdik. Tehát amíg nem rakom az orruk elé a kant addig nem csinálnak semmit, nem akarnak megszökni, nem idegesek. Szerencsém van. De azért mivel van kutyám, én sem vagyok nyeretlen kétéves. Szerintem azt kéne csinálnia amit említettél mielõtt kijelentetted hogy neveléssel nem tud mit tenni. Szigorúan leszídni, és haza vinni. Ehhez még megpróbálnám a fokozatosságot. Elmenni egy kicsit, és ha jó akkor visszamenni is megdicsérni, aztán növelni az idõt. Úgy mint amikor az ugatásról akarjuk leszoktatni. Ja és várni hogy nagyobb idõ elteljen a nyaralás után, hogy lenyudodjon. Sokat vinni el, kutyák közé, hogy megszokja az utazást.
1) ivartalanítás (ha még nincs) 2) kerítés megjavítása 3) vagy kennel építése 4) vagy a házba bezárni (garázs, szuterén, elõszoba...) A pulik nagyon ragaszkodóak, nem egy történetet hallani, hogy a gazda halála után a puli is elpusztul. Nevelés ügyileg nem nagyon tudsz tenni ez ellen, talán több foglalkozással, a kapcsolatotok erõsítésével el tudod hitetni vele idõvel, hogy nem hagyod cserben, és mindig hazamész hozzá. Ezenkívül ha utánad jön, egyszerûen, tömören meg kell szidni, hogy ilyet nem szabad, és hazatoloncolni.
kerítést javítani??:D a mi pulink is kiszökik de nem azért mert rossz a kerítés hanem keresztülugorja:D a postást mindig megkergeti:D mindig be szoktuk zárni a kenelbe ha megyünk valahova mert annyira ragaszkodó hogy kiugrik és azt vesszük észre ha gyalog vagy biciklivel megyünk hogy ott van mellettünk ha kocsival akkor meg hátranézve látjuk hogy ott fut:D egy keverékkel van együgyût de az nem tud kiugrani pedig sokkal nagyobb meg izmosabb, igaz a kerítés felé tornássza magát 20-30cm-el ha meglátja a postást a pulik ilyenek nem tudsz vele mit csinálni, talán ha párszor megütögeted a fejét vagy 1*-er megvered(nem nagyon csak annyira hogy tanuljon belõle) de szerintem akkor is kiugrik ha nagyon szeret


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!