Találatok a következő kifejezésre: Van egy éves kislányom (176 db)

Milyen ajándék ötletek vannak egy éves kislánynak?

Legjobb válasz: Hinta, bébitaxi, zenélõs-világítos játék...

Hinta, bébitaxi, zenélõs-világítos játék...

Miért akadt ki az egy éves kislányom a játékbabától? Hasonló tapasztalata van valakinek?

Karácsonyra kapott egy newborn kb.20 cm-es egyszerű kis visszafogott babát és mikor mutattam neki, hozzám bújt és elkezdett sírni. Soha nem láttam még tőle ezt a fajta sírást, nem tudnám beazonosítani,hogy ez most félelem volt-e. Közben pedig azért nyúlt a babáért. Pár hónapja kapott egy porcelán babát, attól eléggé megilletődött, de azon nem csodálkoztam, én sem nagyon lelkesedem az ilyesmiért, de ez egy kedvesnek mondható, újszülötthöz hasonló kisbaba és nagyon meglepett a reakciója.

Legjobb válasz: Nem tudom mi történhetett a kislányoddal. Lehet h megijedt tõle? Az én lányom 1 évesn kapott egy rongybabát, nem igazán érdekelte, kb 18 hónaposan kezdte érdekelni a baba. Most karácsonyra õ is babát kapott, mindenféle kellékkel, mert pár hete eteti, itatja és bilizteti a babát. Ma szinte egész nap "gondját viselte".

Nem tudom mi történhetett a kislányoddal. Lehet h megijedt tõle? Az én lányom 1 évesn kapott egy rongybabát, nem igazán érdekelte, kb 18 hónaposan kezdte érdekelni a baba. Most karácsonyra õ is babát kapott, mindenféle kellékkel, mert pár hete eteti, itatja és bilizteti a babát. Ma szinte egész nap "gondját viselte".
Az én kislányom egy jó pár hete MINDENTÕL húzódik el és rázza a fejét, ami hangot ad ki (könyv, plüss figura, stb.). Minden ilyen játékából ki kellett vennem az elemet, és úgy már rendben van, játszik velük szívesen. És nekem is az a tapasztalatom, hogy a plüss állatokat sokkal jobban szereti, mint a babákat. Talán azt látja, hogy másik baba van még rajta kívül? Nem tudom, mindenesetre nem erõltetem. 16 hós kislány anyukája
Nem kell elfelejteni azért a babákat, fél év, egy év mulva lehet hogy az lesz a sláger. Ezt uzenem a nagymamamanak is aki a nyitogatos szaju babat vette...lehet hogy tul életszerû neki, vagy féltékeny lett hogy magadhoz ölelted, adj neki idot addig ne eroltesd, szerintem késõbb még válhat belõle jo játék.
Én utálom a babákat nem tudom miért. Csak a barbi babát szerettem.
Én éppen ezért nem veszek ilyen 'meglepiket'. Elviszem a játékboltba a gyerkõcöt, és letesztelem, hogy mi tetszik neki, mitõl nem retteg. Nagyon mellé lehet választani. :(
Sajnos az én ajándékom is ugyanilyen rosszul sült el.Egy olyan babát vettünk a féléves unokánknak, ami nyitogatja a száját és énekel, ha a hasát megnyomjuk.Amúgy nem ijedõs és nagyon érdeklõdõ gyerek, de ettõl nagyon megijedt, szerintem soha többé nem érdemes elõvenni, mert ezek a félelmek nagyon rögzülhetnek.Szóval felejtsétek el azt a babát, adjátok oda valakinek.
Én is féltem a babáktól, sõt egyenesen utáltam õket. A mai napig rossz érzés fog el ha játékbabákat látok. Az okát nem tudom, miért.
Lehet, hogy van valami a babán ami neki nem szimpatikus. Valami más rajta mint a többi babán. A kis keresztlányom kicsi korában nálunk volt egy kicsit. A fürdõvizébe beletettünk egy felhúzható kicsi delfint aminek forgott az uszonya és úszott. Rettentõen kiakadt. Alig bírtuk megvigasztalni pedig amúgy semmi baja nem volt más játékokkal. Ki tudja mit látnak bele õk másképp látják és nem tudják még megmagyarázni. Szerintem tedd el a babát, ne erõltesd. Ha nagyobb lesz és tud már beszélni akkor vedd elõ megint és nézd meg hogy reagál.
A kérdező hozzászólása: Én semmi ijesztõt nem látok benne... Rongybabája neki is van, azzal elvan minden gond nélkül, néha megnézi , megöleli, de igazából nem foglalkoztatja túlzottan a dolog. Ez most valami más, de hogy mi????
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm a válaszokat! Mi is eltettük a babát, talán majd késõbb. A kedves nagymamának üzenem, ha olvas még, hogy nehogy megbántódjon! A szívem szakadt meg, mikor láttam, hogy a nagyik ajándékát, vagy közeledését nem fogadta olyan nagyon lelkesen a kislányom, de ez minden hónappal változik és jobb lesz!!! Ezek a picik még olyan érzékenyek... De hamarosan mindbõl nagy nagyirajongó lesz!

Van Valaki TÁT-ról? Ma kezdődnek a táti pünkösdi napok, szeretnénk átmenni egy éves kislányunkkal. Nem túl hangos a zene/programok?

Most költöztünk Esztergomba és nagyon vágyunk már valami szabadtéri programra. :)

Legjobb válasz: Táti vagyok Van egy sátor, ahol partiznak, és körülötte szoktak lenni a programok általában. meg egy nagy füves réten van ez az egész, ha van valami ismerõsöd, akkor el lehet lenni. Ma nem is lesznek nagyon sokan, úgyhogy elviheted a kislányodat.

Táti vagyok Van egy sátor, ahol partiznak, és körülötte szoktak lenni a programok általában. meg egy nagy füves réten van ez az egész, ha van valami ismerõsöd, akkor el lehet lenni. Ma nem is lesznek nagyon sokan, úgyhogy elviheted a kislányodat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy, kint voltunk egy picit. :) Nem voltak sokan, a kislány nagyon élvezte, táncolt a karomban a zenére :) Ettünk kürtõs kalácsot, aztán hazajöttünk.


Van rá esély, hogy a télen hordott sapkák még jók lesznek jövő télen is az egy éves kislányomra?

Csak mert annyira szép kis sapkái vannak és igazából nem volt se kemény se hosszú a tél, nem tudtuk kihasználni. Én is hülye voltam mert vettem neki a Next-ben újonnan egy nagyon édes sapit, nem gondoltam hogy szinte alig lesz majd rajta :-( a többit meg turkálóban vettük meg kaptuk. Szerintetek lehet hogy még idén november-decemberben rá tudom adni, vagy sokkal nagyobb lesz a fejkörfogata?

Legjobb válasz: Lányom kinõtte következõ télre, mert nõtt a feje, és 1 évesen tar kopasz volt, nyáron megnõtt a haja, télre már sûrû göndör haja lett, ami miatt 2 mérettel nagyobb sapi kellett!

Lányom kinõtte következõ télre, mert nõtt a feje, és 1 évesen tar kopasz volt, nyáron megnõtt a haja, télre már sûrû göndör haja lett, ami miatt 2 mérettel nagyobb sapi kellett!
Ha most pont jó volt rá, akkor nem valószínû. Olyan gyorsan nõnek!
Ha pont jó, akkor tuti nem lesz jó rá. A lányom most két télen hordott egyet, mert tavaly olyat vettem, ami picit nagy, de azért hordható.
Biztosan nem lesz rá jó a tavalyi sapka. A 3 éves fiamra sem volt már jó a 2 éves korban viselt sapka, pedig õ már lassabban nõ. Sokkal nagyobb lesz a bucója, kb. 2 számmal nagyobb sapka kell majd télre szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! De kár :-(( Mondjuk van olyan sapija ami már most is alig volt jó , de van amelyik meg kicsit nagyobb volt rá (de még a hordható kategória), remélem legalább abba belefér majd a buksija :-)
Hát sapkája is válogatja, mert amit másfél éves korában tavasszal hordott a fiam (vékonyabb fülvédõs kötõs pamutsapka), azt még most is (egy évvel késõbb) rá tudom adni.

Miért van fönn éjjel az egy éves kislányom? Már hónapok óta éjjel fél/egy órát hallom, hogy ébren van. Nem sír, csak hallom, hogy "mondja" a magáét, nevetgél. Aztán alszik tovább. a ti gyereketek is csinál ilyet?

nappal már csak egyszer alszik,2-2.5órát az ebéd után.

Legjobb válasz: álmában beszél sztem. vagy picit felébred és szórakoztatja magát. hagyd, h maga oldja ezt meg,addig jó amig nem kell bemenned hozzá

álmában beszél sztem. vagy picit felébred és szórakoztatja magát. hagyd, h maga oldja ezt meg, addig jó amig nem kell bemenned hozzá
ha nem sír és visszaalszik akkor nem hinném h gond lenne :-) ha lehet ne menj be hozzá amíg elvan
A kérdező hozzászólása: hagyom persze :) egyszer beszoktam menni, megnézem a buksiját, nem meleg-e.aztán hagyom, elalszik magától, csak furcsállom.
Teljesen normális hogy egy-egy alvási fázis után éberebb vagy akár fel is ébred. Mi, felnõttek is így vagyunk ezzel. Az viszont nagyon jó h vissza tud aludni egyedül. Nem nagyon "zavard" õt ilyenkor, nehogy eszébe jusson h veled is lehetne játszani:)
Képzeld vendégségbe vagyunk anyósnál. Egy szobában vagyunk sajnos azért írom hogy sajnos mert õ mindig különszobás baba volt, mindig hallottam ha mocorog hív stb. De pihentetõbb volt neki is az alvás mivel nem ébredt fel egy egy megfordulásra paplan susogásra. Nos tegnap lefeküdtem kicsit még böngésztem a telómon. Hallottam hogy izeg mozog gondoltam megfordul... mikor a kiságy felé néztem ott állt és vigyorgott rám mint a tejbe tök a félhomályban. Hát alig bírtam ki röhögés nélkül. Nem sírt meg semmi csak vigyorgott mikor kivettem a vállamra tette a fejét és mint aki merül elkezdte motyogni hogy te te te teeeee és bealudt :D :D Gondolom mikor nem látom is csinál ilyet :) Egyébként 14 hónapos, Nagyon cuki dolgokat tudnak csinálni ezek a babók :D

Van egy barátnőm. van 2 éves kislány, már másfél éve nem szoptat de mégis fűrdésnél jön pár csepp tej a melléből. mitől van ez? bajt jelent? ?

Legjobb válasz: Szia! Nem gondolnám ,hogy különösebb baj lenne. Édesanyámnak is van még pár csepp teje ,pedig nem szoptat már 27 éve!! Ha nagyon zavar lehet ,hogy a nõgyógyász tud rá gyógyszert felírni.

Szia! Nem gondolnám , hogy különösebb baj lenne. Édesanyámnak is van még pár csepp teje , pedig nem szoptat már 27 éve!! Ha nagyon zavar lehet , hogy a nõgyógyász tud rá gyógyszert felírni.

Torokgyulladása van 2 éves kislányomnak. Hogyan tudnék neki segíteni, hogy egyen, igyon valamit?

Ma még nem evett semmit,és inni is csak keveset ivott. Aggódom,hogy kiszárad,vagy nagyon éhezik!Tegnap este voltunk vele ügyeleten,kapott gyógyszert,és külön fájdalomcsillapítót.Nem csak a torkával van gond,hanem a nyelve két oldalán is vannak hólyagok és a foga is jön hátul,ami nyomja az összes többi fogat és ezek miatt sem tud/akar enni. Meddig tart ez a torokgyulladás?Mennyi id? míg kijön a foga? Úgy sajnálom,mert szinte egész nap sirdogál a fájdalom miatt(meg gondolom az éhség miatt is) és nem nagyon tudok rajta segíteni.

Legjobb válasz: Én ha magamból indulok ki, soha nem vagyok éhes, amíg tart a betegség. Az én gyerekem sem szokott enni pár napig, amíg beteg. Szerintem ez normális, úgyhogy nem hiszem, hogy az éhségtõl sírna, annál inkább a fájdalomtól. Jobbulást!!

Én ha magamból indulok ki, soha nem vagyok éhes, amíg tart a betegség. Az én gyerekem sem szokott enni pár napig, amíg beteg. Szerintem ez normális, úgyhogy nem hiszem, hogy az éhségtõl sírna, annál inkább a fájdalomtól. Jobbulást!!
Szia! Az én fiamnak tüszõs mandulagyulladása van, 3 éves. Õ sem nagyon eszik, ma evett 5 falat puha kenyeret, pár szem kekszet, de nagyon sokat ivott, ez most neki elég. Legalább 1 hét kell amíg tart az antibiotikum(gondolom azt kap a lányod is), addig biztos ennyit eszeget. Nem kell aggódnod, õ érzi, hogy mennyire éhes!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat! Igen, antibiotikumot kap, tegnap semmit, ma viszont már evett 1-2 kekszet.Remélem, hogy hamarosan jobban lesz! Jobbulást a kisfiadnak!

Egy éves kislányom mindent el és ledobál. Másnál is igy van? Meddig tart ez az időszak?

Legjobb válasz: Ez szokásuk.Nem kell felvenni és odaadni neki,akkor sem,ha hisztizik.Ha nem törõdsz vele,akkor abbahagyja majd.

Ez szokásuk.Nem kell felvenni és odaadni neki, akkor sem, ha hisztizik.Ha nem törõdsz vele, akkor abbahagyja majd.
A kérdező hozzászólása: ok, megpróbálom hátha bejön.
hát az én fiam 14 hónapos és nálunk még mindig tart. Pedig nem adogatom vissza neki a dolgokat! :D
Nekem is ezt csinálja, de én visszaadom, mert neki ez egy játék

Orokolheti a babánk a cukorbetegséget a férjemtol? 2. tipusu.30 éves volt amikor kiderult, hogy cukorbeteg, Most 34. és van egy 3éves kislányunk aki egészséges

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy a 2-es típusú cukorbetegség nem örökölhetõ, csak a hajlam a késõbbi kialakulására. Megfelelõ odafigyelés mellett (egészséges étrend, mozgás) elkerülhetõ a kialakulása. Jó egészséget nektek!

Úgy tudom, hogy a 2-es típusú cukorbetegség nem örökölhetõ, csak a hajlam a késõbbi kialakulására. Megfelelõ odafigyelés mellett (egészséges étrend, mozgás) elkerülhetõ a kialakulása. Jó egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: Most vàrjuk a 2.babànkat
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=81 Én is úgy tudom, hogy a 2. típusnál csak a hajlam örökölhetõ.
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a vàlaszaitokat!!

Miért van az, hogy egy éves kislányomnak még mindig nincs foga?

A babátoknak mikor bújt ki az els? foga?

Legjobb válasz: Unokatesóm mindhárom gyerekének 14-15 hósan bújtak ki az elsõ fogak!Onnantól szinte 2 hetente kijött nekik a többi!Ne aggódj,fogról még nem hallottam,hogy bent maradt volna:)2 gyerekes

Unokatesóm mindhárom gyerekének 14-15 hósan bújtak ki az elsõ fogak!Onnantól szinte 2 hetente kijött nekik a többi!Ne aggódj, fogról még nem hallottam, hogy bent maradt volna:) 2 gyerekes
Az én lányomnak is késõn jöttek az elsõ fogai. 11 hónapos volt, amikor kibújt az elsõ, utána szépen sorrendben a többi. 3 évesen kint volt mind a 20 tejfoga. Most 13 éves és még plusz foga is van :) ) A tejfoga mellett már elõbújt 2 maradandó fog is, de a tejfog még nem akar kiesni. A fogorvos nem akarja bántani, mondván, majd kiesik magától.. Egyébként még nincs egyetlen szuvas foga se (a tejfogai se voltak azok), soha sem volt gond a fogaival.
Nem az én kisfiamnak, hanem a kolleganõm kisfiának volt ilyen. 1 évesen kezdtek nõni a fogai. Azóta sincs semmi gondja, csak egyszerûen ilyen alkatú. De ha aggaszt, kérdezd a gyerekorvost, hátha tényleg javasolt valamit adni, például plusz Vigantolt.
az én babámnak 6 hónaposan jött az elsõ. de egyik ismerõsömnek 10 hónaposan.
Az én kisfiam 11hónapos alul van neki 2foga semmi több az már 2hónapja.Multhéten azt mondta a doktornéni nemsokára kint lesz a két metszõfoga de azóta sem bújt ki.Szerintem ne aggódj majd kibujnak azok a kisfogak.
Nekem azt mondta a doki, hogy az a jó, ha minél késõbb bújik ki a fog, mert annál erõsebb lesz a zománc, jobb minõségû lesz a fog. Úgyhogy ne aggódj, mi is itt állunk 10 hónaposan fog nélkül, még jele sincs, hogy ki akarna bújni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!