Találatok a következő kifejezésre: Van egy éves dobermann (3 db)

Állatorvos majd megoldja. Ha nem is tudod, mi okozza az elváltozást, nem is tudod kezelni sem otthon.
Hát ha csak hasonlít is a gombásodásra akkor szerintem holnap azonnal vidd el állatorvoshoz, mert (most lehet, hogy hülyeséget írok) a gomba át terjedhet más kutyára és akár emberre is.
lehet, hogy tényleg gomba!! vidd el dokihoz, mert könnyen átterjedhet máshová is! másrészt jobb lesz a kutyusnak is, nyilván viszket vagy fáj neki!
a demodex, azaz szõrtüszõatka jellegzetessége, hogy elõször a fejen, illetve a végtagokon kezdõdik. Bõrkaparékot mindenképpen csináltass, és ha demodex, akkor javaslom az Ivemectin injekciót, és sürgõsen az immunerõsitést.
A kérdező hozzászólása: A legutóbbi válasz fedi legjobban a veten szerzett ismereteimet, sajnos az nap nem tudtam állatorvost takálni, ma megnézte de vegyszerre gyanakodott kapott gyukkadás csökkentõt és gombára inekciót. nem tuidom , hogy az atkaölõ mennyire fér meg az elõbbi kezeléssel.
Várd meg a gombára adott injekció hatását. Addig ne kezeld mással a kutyát.

Az álla alatt van egy nagy csomó a 4 éves Dobermann kanunknak mitől lehet?

Csak ma reggel vettük észre, tegnap még nem volt ott. Miel?tt még belekötne valaki: Azért nem hívtunk még állatorvost mert vasárnap van , de holnap bevisszük, csak egy kis támpontot akarok szerezni. Volt már valakinek esetleg ilyen panasza? Ha igen elmúlt, vagy mi történt? Tudom nehéz ebb?l megállapítani mi is lehet az, de ha valakinek van ötlete azt leírhatná. El?re is köszi!

Legjobb válasz: Én nyirokcsomó megnagyobbodásra tippelek így látatlanba, de hogy mitõl azt ne kérdezd, sok oka lehet. Fájdalmas ez a csomó neki ha megfogod, megmasszírozod? Tapintásra milyen? Kemény, vagy inkább puha, rugalmas? Helyhez kötött vagy mozog a bõrével együtt? Ugye nem akadályozza a kutyát semmiben? Elsõsorban a normális légzésre és nyelésre gondolok.

Én nyirokcsomó megnagyobbodásra tippelek így látatlanba, de hogy mitõl azt ne kérdezd, sok oka lehet. Fájdalmas ez a csomó neki ha megfogod, megmasszírozod? Tapintásra milyen? Kemény, vagy inkább puha, rugalmas? Helyhez kötött vagy mozog a bõrével együtt? Ugye nem akadályozza a kutyát semmiben? Elsõsorban a normális légzésre és nyelésre gondolok.
A kérdező hozzászólása: Nem nem hiszem hogy fájna neki, nem reagál ha megmasszírozom. Eléggé kemény és nem mozog. Akadályozni sem akadályozza , evett és ivott is már. Viszont azt nem írtam le , hogy eddig kicsit kövér volt már a doki is mondta , hogy fogynia kellene és most csak úgy magától leadott jó pár kilót -annyira nem vészes, csak most már úgy néz ki mint egy normál testsúlyú kutya- nem csak õ adott le kilót, hanem két lány is.( 5-en vannak 2 fiú 3 lány) pedig mindent ugyan úgy csinálunk pl:. nem volt mostanában kaja váltás, ugyanúgy bent vannak a házban, játszunk velük és tanítjuk is õket.
Így látatlanban én is nyirokcsomóra tippelnék, de majd a doki megmondja holnap :) amíg nem fáj neki, nem akadályozza, addig nem kell megijedni :) - ja és még valami, jó ilyen normális gazdikat látni erre! :) Öt kutyával mondjuk marha nehéz lehet! :D

Van egy 12 éves dobermann kutyám. Nagyon vékony és már ínyekciózzuk mert fájnak az izületei. De még futni tud, jó az életkedve, vidám. Mennyit fog még élni?

Vannak macskáím és arra van elég szuflája h ?ket kergesse. Amikor hazamegyek odafut a kapuhoz. De már kétszer állatokrvost hívtunk hozzá mert nem bírt lábra állni...

Legjobb válasz: azt elfelejtettem megkérdezni h ilyen korban érdemes-e elvinni szaporítani?

A kérdező hozzászólása: azt elfelejtettem megkérdezni h ilyen korban érdemes-e elvinni szaporítani?
Szaporítani??? Bár nem írtad, hogy kan vagy szuka a kutyus, de már semmiképpen ne akard szaporítani!!! A másik, hogy meddig élhet még, azt senki sem tudhatja... már 12 évesen is elég idõsnek számít. Inkább biztosítsatok neki kényelmet, mindent amit megérdemel. Az izületi problémákra nálunk nagyon nagyon bevált (és nemcsak nálunk) egy LUPOSAN nevû étrendkiegészítõ por, ami cápaporckivonatot meg kagylóhéjkivonatot tartalmaz, elég erõsen halszegú, de tényleg csodákat tesz az idõsebb kutyákkal. Elég drága, nem tudom megér- e nektek annyit, felénk olyan 13.000 forint egy doboz, ami ekkora kutyánál kb 3 hónapra elég. Ha megéri, próbáljátok ki.
12 évesen egy dobermann már elég idõsnek számít. Ha igazán jót akarsz neki, mert azt szeretnéd, hogy még egy jó ideig veled legyen, akkor egyrészt ivartalanítod , másrészt tényleg elkezdesz neki valami jó táplálékkiegészítõt adni. A Luposan (bár tényleg elég drága) az egyik legjobb szer, de az én kutyámnak nagyon jót tett az Immunovet is.
Szaporítani semmiképpen nem kéne, mert a): idõs már hozzá b): a leírtak alapján a kutyád csípõizületi diszpláziás lehet ami örökletes betegség, és a kutyák kb 40%-át érinti, tehát nagy valószínûséggel a kölykei is betegek lennének. Ezt a betegséget szûrni lehet, tenyészetben (nem szaporításban) szûrik is. A kezelésre módokat leírták elõttem, a várható életkorára én még max 1-1, 5 évet mondanák. Ha eljut odáig, hogy már felkelni se tud, akkor természetesen el kell altatni, bár nagyon nehéz meghozni a döntést. Év elején az egyik mentett skót juhászomat kellett emiatt elaltatni. Õ az elsõ komolyabb tünetek megjelenésétõl számítva kb egy év alatt végsõ stádiumba került, amikor már felkelni se tudott. 12 éves volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a sok hasznos infót. még átgondolom hogy hogyan is legyen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!