Találatok a következő kifejezésre: Van egy év körüli (108 db)

Milyen napirendje van egy ev koruli babadnak?

Legjobb válasz: Az en kislanyom is 13 honapos,mostanaban nagyon koran kel es ejjel is tobbszor ebred,most bujik a 12-ik fogacskaja,hat korul tapszer,visszaalszik kb.fel kilencig,akkor reggelire kap tejpepet vagy vajas kenyeret,most probalgatok neki kulombozo uj izeket,ma pl.rantottat de kikopte.11-fel tizenkettokor elalmosodik de ha kimegyunk delelott setalni akkor csak ebed utan alszik.Ilyenkor alszik masfel orat,majd ebed:fozelek vagy bebietel,ma evett eloszor a mi kajankbol,izlett neki:tarhonya csirkemell porkolttel.Ebed utan jatszas az agyaban vagy a szonyegen,(meg nem jar)negy fel otkor alszik ujbol,utana gyumolcs vagy babapudinguzsonnara,este nyolc korul furdes majd 250 ml. tapszer es alvas,delutan is ki szoktunk menni ha szep ido van.

A kérdező hozzászólása: Az en kislanyom is 13 honapos, mostanaban nagyon koran kel es ejjel is tobbszor ebred, most bujik a 12-ik fogacskaja, hat korul tapszer, visszaalszik kb.fel kilencig, akkor reggelire kap tejpepet vagy vajas kenyeret, most probalgatok neki kulombozo uj izeket, ma pl.rantottat de kikopte.11-fel tizenkettokor elalmosodik de ha kimegyunk delelott setalni akkor csak ebed utan alszik.Ilyenkor alszik masfel orat, majd ebed:fozelek vagy bebietel, ma evett eloszor a mi kajankbol, izlett neki:tarhonya csirkemell porkolttel.Ebed utan jatszas az agyaban vagy a szonyegen, (meg nem jar)negy fel otkor alszik ujbol, utana gyumolcs vagy babapudinguzsonnara, este nyolc korul furdes majd 250 ml. tapszer es alvas, delutan is ki szoktunk menni ha szep ido van.
Szia! Általában fél 8 körül ébred! 8kor kap reggelire tápszert! Azt késõbb amikor kéri, joghurtot vagy gyümölcsöt! 9 fél 10 körül alszik 1-1, 5 órát! Fél 12kor ebédezik! 14kor eszik még tápszert!Utána egybõl el is alszik! 1-1, 5 órát! Fél 6kor megint eszik! Fél 8 kor fürdetem! 8kor vacsi (tápszer). Aztán fél 9re legkésõbb el is alszik! Régebben végig aludta az éjszakákat most elég gyakran felsír, és kéri a cumit vagy inni vagy csak anya kell! A nap többi részében mikor nem alszik játszunk, sétálunk egy ideig maga is eljátszik!
Azt elfelejtettem hogy 14-én lesz 13 hós a kislányom!
Szia! A lányom 13 hónapos. Reggeli /10-11 körül kel/: egy pohár tápszer+ kenér /mézzel, v. májkrémmel, v. vajkrémmel, v. felvágottal..../ma mondjuk kolbászt evett/ Ebéd /1-2 óra körül/: leves vagy tészta+szaft+hús, vagy épp ami van Uzsonna /5 órakor/: tea, szandvics vagy kuglóf, vagy épp ami van :) Vacsora /8kor/: amit a reggelinél soroltam :) Megpróbálom naponta változtatni azért az étrendjét, 1-2 napig nem kap ugyanazt. Nassolni gyümölcsöt szokott vagy jó reggelt kekszet
Nálunk a nagyok ovija miatt majd most lesz egy kis változás, de kb. ilyen egy napunk: Éjjel többször kel szopizni, reggel fél 7 körül pattanunk ki az ágyból. Elvisszük oviba a nagyokat, fél 9-kor haza, reggeli, fél 12-kor ebéd, alvás fél2-2-ig, utána játék, 3-kor uzsi, séta az oviba, 6-kor vacsi, fürdés, mese, 8-kor alvás. Délelõtt általában egyedül játszik, illetve nyilván szólok hozzá, de próbálom már õt is arra szoktatni, hogy olyankor én elvégzem a dolgom, és a délután az övéké teljes egészében. 14, 5 hónapos a kislányom. Nyáron kb. ugyanez volt az ovis séták nélkül. Olyankor délután voltunk levegõzni valahol.
Az én kislányom ma 1 éves. Napirendünk kb: 7-kor ébredés 250 ml tápszer reggelire, öltözködés, fél óra játszás és sétálni megyünk.Utána takarítás kisányommal. 10-kor 200 ml gyümipép utána 1 óra alvás. 12-kor ebéd azt eszi amit mi. Játszás . 13:30-kor gyümijoghurt vagy krémtúró uzsira utána 1 óra alvás. Majd egy kis séta egy kis játszás. 17:30-kor sajtkrémes vagy májkrémeskenyér vagy vajaskenyér vacsira.Játszás fürdésig. 19-kor fürdés 250ml tápszer vacsira és kb 20 órakor alvás.
21:58-as vagyok . az uzsink nem 13:30-kor van elirtam, hanem 15:30-kor.

Van itt újpesti anyuka akinek egy év körüli a kicsije?

Ti hova ártok baba-mama találkozókra?(ahol a gyerekek tudnak egymással játszani az anyukák meg tapasztalatot cserélni)13 hónapos a fiam és ? is igényelné a társaságot meg én is.

Legjobb válasz: Nekem ötéves, de csütörtökönként a karate után (5,30-tól) a Halassy Olivér Sportcsarnokban van tipegõ torna! Rengetegen jönnek 1 év körüli gyerekekkel, és ahogy látom rajtuk nagyon tetszik nekik. Az anyukák meg már névrõl ismerik egymást, szinte barátnõk lettek. Ez a gyereknek is jó, meg neked is. Nem tudom, hogy mennyibe kerülhet.

Nekem ötéves, de csütörtökönként a karate után (5, 30-tól) a Halassy Olivér Sportcsarnokban van tipegõ torna! Rengetegen jönnek 1 év körüli gyerekekkel, és ahogy látom rajtuk nagyon tetszik nekik. Az anyukák meg már névrõl ismerik egymást, szinte barátnõk lettek. Ez a gyereknek is jó, meg neked is. Nem tudom, hogy mennyibe kerülhet.
Szia! Mi Káposztásmegyeren lakunk, és járunk babaangolra a Megyeri útra, illetve a káposztásmegyeri mûvelõdési házba Ringatóra. De van ott is baba-mama klub, meg játszóház és még egy csomó rendszeres és alkalmi program is kisbabásoknak/kisgyerekeseknek. (A kisifam most 21 hónapos, 15 hónapos korától járunk ezekre a helyekre, és szerintem nagyon jót tett a közösség neki is, nekem is!)
szia, mi nemrég költöztünk újpestre, úh én sem ismerek itt skit, és semmit, ti merre laktok? nekem ez a problémám... :)

Egy év körüli babátok felkel még enni éjjel? Mikor van a vacsora?

Legjobb válasz: Kislányom 13 hónapos,8hetes kora óta nem kel éjjel enni. Néha nagy ritkán felébred éjjel, ha beteg vagy a foga jön, míg szopizott 12 hónapos koráig, akkor cici és alvás. Már nem szopizik, ha felébred nehezebben alszik vissza (most épp két foga jön egyszerre, így néha felébred), de nem adok neki semmit, mert akkor visszaszokna a szervezete. Amúgy 6-7 körül vacsizik, és fürdés után iszik 120-130 babatejet, általában azon pilled el, és hamar elalszik. 9 körül fekszik. Reggel 8 körülig alszik.

Kislányom 13 hónapos, 8hetes kora óta nem kel éjjel enni. Néha nagy ritkán felébred éjjel, ha beteg vagy a foga jön, míg szopizott 12 hónapos koráig, akkor cici és alvás. Már nem szopizik, ha felébred nehezebben alszik vissza (most épp két foga jön egyszerre, így néha felébred), de nem adok neki semmit, mert akkor visszaszokna a szervezete. Amúgy 6-7 körül vacsizik, és fürdés után iszik 120-130 babatejet, általában azon pilled el, és hamar elalszik. 9 körül fekszik. Reggel 8 körülig alszik.
Az en kislanyom lassan 5 honapos es szuletesetol fogva atalussza az ejszakat.Majdnem elrontottam vele mikor mondtak a vedonok hogy koltsem fel enni.De en nem tettem.Folkelt volna ha ehes.Es igy szokta meg hala az istennek.Neha elveszti a cumit vagy eszreveszi hogy kiesett ilyenkor folkel de amint odaadom visszaalszik. O 8-8.30 korul eszi meg a tejcsijet es reggel 6.45-kor koltom ha hagynam meg akkor jobban elhuzodna a napja es szerintem igy is eleg keson van neki a vacsi!Neked folkel enni?Mikor teszed le?
Nem kel fel.f9 körül van vacsi, ami nála tejpép(180-200 ml)9 -kor fürdés f10 alvás-Reggel kb.f9-9-ig alszik(v. elvan a kiságyban) Az esti tej, az szopi nálatok?Lehet, már nem elég neki és azért kel 3 óra múlva újra enni.Lehet ha a tej mellé adnál valamit akkor aludna éjjel.Próbáld ki... Csak anyatejes volt a lányom 4 hónapos koráig, így aludt 10-hajnal 4 körülig.Amikor elkeztünk hozzáenni és lassan kiváltotta az étkezéseket, úgy nõtt az idõ.10 hónaposan 1x szopizott reggelete 6-kor.Átköltöztettük a szobájába és leszokott a reggeli szopikról magától 8 után kelt.Azóta is így van.
Kislányom 14 hónapos. Este 8-kor 2 dl babatejet iszik, aztán van hogy még kér 1-2 óra körül, legközelebb hajnali 5-6 körül. Volt egy idõ, amikor elhagyta az éjjeli kelést, aztán megint felkelt. Változó. Amíg kér, kap enni éjjel. Legalábbis a szobatisztaságra nevelésig :)
1 évesen még fölkelt mondjuk 5-bõl 3x enni éjszaka is. Próbálkoztam mindennel, de sehogysem tudtam leszoktatni róla, hiába piszkált ezzel halálra a környezetem. Aztán végül feladtam és a gyerkõc kb 14 hónaposan az éjszakai evését átváltotta éjszakai ivásra, így most egyszer kel ugyan, de csak iszik. Hogy errõl mikor fog leszokni, azt nem tudom, most azzal próbálkozom, hogy vizet adok ilyenkor higított gyümilé helyett, hátha... :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kicsikém egyéves volt vasárnap. Fél 6 körül eszik valamit (változó, általában kifli+feltét vagy ma pl. banán túróval). Aztán fürdés fél 7-kor, akkor megeszik valamennyi (150-200 ml)tejet. 3 órával késõbb megint enni kér, de vissza is alszik. Van, amikor hajnalban kér csak, és ritkán kibírja evés nélkül. nincs összefüggés az elõzõ nap elfogyasztott étel mennyisége és az ébredés között, direkt figyeltem.
3. vagyok. Nálunk sem volt sosem összefüggés az éjszakai és a nappali evés között. Kb 10 hónapos kora óta 7 és fél 8 között vacsizik, rendes mennyiséget. Általában az volt a jellemzõ, hogy ha egész nap nagyon jól evett, akkor éjszaka is éhes volt, de rengetegszer jártunk úgy, hogy a vacsorából egy falatot sem evett, nem ivott és reggelig aludt. Én sem értem...
kb 4 hónapos kora óta nem fogad el ételt éjjel 8 hónapos koárig rengetegszer ébredt éjszaka, de ételt nem fogadott el soha.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! természetesen az én kicsim is addig kap, míg kér :D


Hol van játszóház vagy közösség egy év körüli gyereknek Pesten?

A Városliget környékén lakunk, de szóba jöhet Zugló, a Belváros, Angyalföld...Els?sorban ezek, de írjatok, ha tudtok vmt! Árak?

Legjobb válasz: Az állatkert mellett van egy nagyon jó játszóház - félig meddig hozzá is tartozik (az állatkert honlapján találsz infókat róla). Nekünk nagyon tetszett! A belépõ, ha jól emlékszem 1000-1200 Ft/óra, de ha van IKEA klubkártyás csak a felét fizeted. Szerintem szuper a játszóház, rég nem láttam ilyen jópofát. De az is lehet, hogy ezt ismeritek, ha meg nem, feltétlenül próbáljátok ki....

Az állatkert mellett van egy nagyon jó játszóház - félig meddig hozzá is tartozik (az állatkert honlapján találsz infókat róla). Nekünk nagyon tetszett! A belépõ, ha jól emlékszem 1000-1200 Ft/óra, de ha van IKEA klubkártyás csak a felét fizeted. Szerintem szuper a játszóház, rég nem láttam ilyen jópofát. De az is lehet, hogy ezt ismeritek, ha meg nem, feltétlenül próbáljátok ki....
A kérdező hozzászólása: Én is pont ma gondolkoztam ezen....megnézzük, köszi!
Sugár Bevásárlókp-ban van játszóház (Örs vezér tér), nem tudom, mennyibe kerül, sztem 1OOO Ft-nál nem drágább. Minimanó Játszóház, 14.ker Nagy Lajos király út 122. 99O Ft egy napi belépõ.
A kérdező hozzászólása: köszi, a Mini Manós játszóház milyen?

Van 19 év koruli lány, aki nyit lenne egy nyitott kapcsolatra?

19év körüli budapesti lányt keresek, aki Nyilt lenne egy komoly kapcsolatra, ha van ilyen irhatna, mert se iskolába se buszon nem talalok olyat akivel eltudnek kepzelni komolyat.

Legjobb válasz: egy magyar helyesírás szabályai c. könyv kéne neked!

egy magyar helyesírás szabályai c. könyv kéne neked!
Igen, de nekem 4 van s a legkisebb 2 éves!
A kérdező hozzászólása: Húúú, 4 gyerekkel milyen az élet, hogyan tudod az idõd és az erõd, figyelmed beosztani? Éppen jó gyerekorvosokról szeretnék érdeklõdni. A Tiétek milyen?
Szia! A miénk teljesen jó megvagyok vele elégedve! A Fehérvári útra járunk a Kúti dokdornõhöz már több, mint 14 éve. Csak ajánlani tudom! Ha még érdekel valami infó nyugodtan írj! Szép napot!

Hogy is van ez a beszédfejlődéssel? Hány szót kell tudnia egy egy év körüli babának?

Kislányom 14 hónapos, jelenleg 8 tudatos szava van, amit jól használ. Ez nem kevés? Ne értsetek félre, nagyon büszke vagyok, csak els? baba, és fogalmam sincs, hogy szépen fejl?dik -e.Egyébként nagyon okos, ha mondom, hogy hoppá, vagy ajajj, vagy ilyesmit, már ismétli is, a maga módján.Mutogat, mindent megért,utasításokat is, betesz, kivesz, firkál a mágneses rajztáblára, megfésüli magát és a babáját, és mindenben utánoz minket.Integet, tapsol (ezeket már 8-9 hónapos kora óta) csip-csip csókázik, puszit ad és dob, sokat sikongat és gagyog.Szerintetek szépen fejl?dik értelmileg?

Legjobb válasz: Nem kevés,sõt. Két éves kor elõtt nem beszélnek a babák,legfeljebb néhány szót,de inkább 3 éves korukban.

Nem kevés, sõt. Két éves kor elõtt nem beszélnek a babák, legfeljebb néhány szót, de inkább 3 éves korukban.
Ez átlagon felüli :) Elsõ babám 1 évesen 7 szót mondott, most a második 1 évesen 1 szót.
Te is tudod, hogy igen. 3 éves korukra kell megtanulniuk beszélni.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! A te kérdésedben a 14: 16-os válaszoló pont az én kérdésemrõl írt.Én tényleg nem dicsértetni akartam a babámat.Elsõ gyerek, és nincs összehasonlítási alapom, hogy mikor és mit kellene tudnia.Tudom, hogy okos, de ezt a kérdést nem azért írtam ki, hogy agyon dicsérjék, hanem kíváncsi voltam úgy általában hány szót mondanak ennyi idõsen mások gyerekei.Igen, foglalkozom vele sokat, de hagyom egyedül is játszani, szándékosan, és remekül elszórakoztatja magát.Soha nem tartottam csodagyereknek.Kúszni 8, mászni csak 11 hónaposan kezdett.Úgy, hogy nem támaszt a kezével, 13 hónaposan tanult meg ülni, azt is kb. 2 percig bírja.14 hónapos múlt, és csak kapaszkodva áll, és jár.De ezekrõl õ nem tehet, rajta vagyok, hogy segítsek neki ( bár hála az égnek, a fõorvos szerint még lemaradva sincs), tornára viszem minden héten.Soha nem néztem le más gyerekét, sõt! Felnéztem rájuk, hogy milyen ügyesek a mozgásban.De nyilván nekik nem volt izomzat gondjuk.
A kérdező hozzászólása: És miért ne dicsekedhetnél? Mi ezzel a baj, ha esetleg így lenne, bár biztos csak kíváncsiságból kérdezted.Én meg itt a múltkor feltettem egy kérdést, hogy miért kell elvárni egy egy évestõl, hogy járjon?Nem minden gyerek fejlõdik szélvész üzemmódban, fõleg, ha lazábbak az izmai, és tornára is jártunk.Hát, ne tudd meg, milyen válaszokat kaptam! Nem csak, hogy le van maradva, mint a borravaló, hanem még le is butázták, így, ismeretlenül.Egyébként most voltunk neurológus fõorvosnál, aki szerint még lemaradva sincs, jó irányban halad a mozgásfejlõdése, és semmi teendõ ezzel.Alapból van egy csökkent izomtónusa, és még bátortalanabb is.Nem õ tehet róla.És másfél éves korig belefér, hogy elinduljon, nem sietünk sehová.Õ inkább értelmileg tûnik ki, nem lesz egy olimpikon, de nem is bánom.Durva válaszok szoktak jönni néha.
Ügyes babátok van!!!!! Én is büszke vagyok az én kicsikémre, de úgy látszik a kiírt kérdés sok anyukának nem tetszett, dicsekvésnek hatott számukra:(
A kérdező hozzászólása: Nagyon ügyes!!!A járás, az egyedül kanalazás, és az állathang utánzáson kívül ezeket õ is tudja.Néha tanítgattam az állatok hangjára, de nem tartottam olyan fontosnak, és õt se érdekelte kimondottan, így nem nagyon foglalkoztunk ezzel.Õ is utánoz engem, ha fújom az orrom, vagy ha megtörlöm a számat szalvétával.Meg most már nemcsak integet, hanem mondja is: pápá.Magát babának, engem anyának hív, de ilyen tisztán, erre nagyon büszke vagyok!!Mondjuk mi a férjemmel sokszor hívtuk õt babának, mert szeretjük ezt a szót.:) ) Ügyesek ezek a kicsik, és minden apróságnak úgy lehet örülni, hogy hihetetlen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Akkor örülök! Én is okosnak tartom, de kíváncsi voltam nálam tapasztaltabb anyukák véleményére.Köszi a válaszokat!
1 évesen kb.1szót mondott a kisfiam.Most 20 hónapos és benem áll a szája olyan 18 hónapos kora körül elkezdett beszélni szinte egyik napról a másikra.Most kezd mondatokat összerakni.
nagyon ügyes a babád, szépen fejlõdik.Az átlag nem tud ennyit.Azzal vitába szállnék, hogy három éves korukban kezdenek beszélni a babák, fiam 22 hónapos korára folyékonyan beszélt
Tényleg:) :) Hát nagyon az a véleményem, hogy vannak itt rosz indulatú anyukák. Ha elsõ baba, és nincs a közeletekben hasonlókorú, és még a védõnõ sincs a toppon, akkor igenis merülhetnek fel kérdések, amikre szeretnéd tudni a választ.CSak itt már sokan arra gondolnak, hogy dicsekszik, provokál, kötekedik....túl kombinálnak mindent.

Mit adtok egy év körüli babátoknak enni, ha alig van foga? (2 van 3. -4. bújik)?

mostanában már csak reggel és este szopizik. kellene valami tízóraira, meg uzsonnára. leginkább ezekkel vagyok tanácstalan. Mert néha "keveslem" a banán-alma kombinációt. A tesója laktózérzékeny, ezért a tejtermékekkel csínnyán bánok, alig kapott még. Tippeket mondjatok légyszi. Akármit :) kenyeret már adok neki így azzal is szoktam variálni, de olyankor lazán megeszik egy fél szelet kenyeret, de tízóraira, az meg mintha sok lenne.. :P jó mi? El?re is köszi a válaszokat! Jah és egész pontosan 11,5 hós kislány.

Legjobb válasz: fõtt zöldség (akár a levesbõl kiszedve) nekem bevált az is ha félig fõt meg a répa és azt adtam neki nem mállott szét a szájába és azért kicsit rágni kellet sütõtök (sütve) õszibarack lassan itt van retek uborka ha meg kapott tejterméket és nem volt semmi baja akkor lassan emeld az adagot kis natúr joghurt mézzel és valami gyümivel turmixolva kefir /nekem jobban szeretik a gyerekeim mint a joghurtot sajt és alma isteni eledel :-) babapiskóta keksz szendvics ( pl krémsajtot kenek bele vagy almalével csorgatom meg kicsit felpuhul tõle

fõtt zöldség (akár a levesbõl kiszedve) nekem bevált az is ha félig fõt meg a répa és azt adtam neki nem mállott szét a szájába és azért kicsit rágni kellet sütõtök (sütve) õszibarack lassan itt van retek uborka ha meg kapott tejterméket és nem volt semmi baja akkor lassan emeld az adagot kis natúr joghurt mézzel és valami gyümivel turmixolva kefir /nekem jobban szeretik a gyerekeim mint a joghurtot sajt és alma isteni eledel :-) babapiskóta keksz szendvics ( pl krémsajtot kenek bele vagy almalével csorgatom meg kicsit felpuhul tõle
Csirkemáj, össze paszírozva, nõvérem szokta adni a 16 hós lányának, bár már korábban is adta neki!!!

Milyen egy nap 3 hós babával? + ha van 2 év körüli másik gyermeked is? A picur miket tud? Az én kicsim utál hason, pedig minden onnan kezdődik (fordulás, mászás, stb. ), persze azért kicsit erőltetem neki, az baj lehet?

Legjobb válasz: Nekem azt mondták, nem szabad erõltetni, aztán egyszer csak megszerette. Másik védõnõ azt mondta, hogy erõltetni ke,, mindennap egy órát. A barátnõm kínlasztotta alányát minden nap. Szerintem nem kell, majd rájön, hogy úgy jó neki.

Nekem azt mondták, nem szabad erõltetni, aztán egyszer csak megszerette. Másik védõnõ azt mondta, hogy erõltetni ke, , mindennap egy órát. A barátnõm kínlasztotta alányát minden nap. Szerintem nem kell, majd rájön, hogy úgy jó neki.
Erõltetni nem kell. Kb 1-2 óránként tedd a hasára, addig amíg elviseli, utána fordítsd vissza. Nem kell kinlasztani. Ennyivel is erõsödik a nyaka, jobb mint a semmi. Az én lányom is utált hason lenni. Már majdnem 4 hós volt, amikor igazán elkezdtem aggódni, hogy még nem tartja szépen a fejét. Aztán 4 hósan megtanult a hátáról a hasára fordulni. Azóta(most 7 hós)egész nap hason van. Addig nincs hason, míg eszik meg alszik.
Nekem a kicsi 4, 5 hónapos a nagy 2 éves. Hát elég mozgalmas napjaink vannak mert a pici csak napi 4x fél órát alszik. Õ is utált hason lenni, de 4 hónapos korában hasra fordult. Vissza még nem tud, úgyhogy üvölt ha véletlenül hasra kerül. Erõltetni nem kell egy nap 1-2z hasra teszed egy pár percig az elég. Majd megtanulja magától. A nagy is utált annak idején hason lenni, most meg már csak úgy alszik.
Az én fiam jövõhéten lesz 4 hónapos, de ha ébren van, szintén nem szeret hason lenni, max nagyon rövid ideig. Aludni bezzeg csak hasonfekve hajlandó. Nem értem én ezt. Õ tartja a fejét, de a védõnõ szerint nem eléggé, úgyhogy szerinte erõltetnem kéne picit a hasonfekvést nappal is. Hát én pedig nem tudom erõltetni. Ha már nagyon sír muszáj átfordítanom, nem bírom hallgatni ahogy üvölt. Én nem tartom gyengének, szerintem ahhoz képest, hogy egy hónappal hamarabb született, nagyon is ügyes baba. Most kezdte el nézegetni a kezét, és a tenyerét. Eddig is próbált néha nyúlni a tárgyakért, de úgy tûnik most rájött, hogy õ irányítja a kis kezét, és nagyon szereti nézni. Fogni nem fog még, csak pár pillanatra. És már majdnem van két fogacskája. Napközben õ is 4-5x alszik fél-1 órákat
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Nálunk még 18 hósan is ez van. :-(
Ugyanez. Harapja a körtét, almát simán, kekszet is, megeszi a kenyérfalatkákat, ha adogatom, de a fõzeléket turmixolni kell. Szerintem azért, mert azt kanállal eszi, nem pedig egyenként adogatva a szájába.
Ugyanez. Pedig van már 8 foga. :) Remélem ha bölcsibe megy jövõre, már enni fogja. 15 hónapos, kislány.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!