Találatok a következő kifejezésre: Van egy és olyan mintha (190 db)

Ez lehet tünet? Fáj a fejem és olyan mintha nem egy fogam hanem az egész álkapocs csontom amiben az összes fogam van az sajogna

már késik 2 napja a folyásom meg fehér hígabb és eddig menzesz érzésem volt ami mára elmúlt me inkább szurkál néha a hasam alja

Legjobb válasz: nekem tegnap fájt a fejem, ma is egy kicsit, inkább olyan kótyagos vagyok. Az egyik fogam is elkezdett tegnap sajogni, pedig már 15 éve semmi baja. A folyásom nekem is hígabb, olyan mintha állandóan jönne, közben meg alig van a bugyimon. Egyáltalán nem érzem babásnak magam, ezért én mensire készülök, ma vagyok a 27. napomon. 27-29 napos ciklusaim vannak. De amit írsz az most elgondolkodtat,mert ha Neked már késik is, akkor nagyon babásnak hangzik a tünetegyüttes. De miért nem csinálsz egy tesztet?

nekem tegnap fájt a fejem, ma is egy kicsit, inkább olyan kótyagos vagyok. Az egyik fogam is elkezdett tegnap sajogni, pedig már 15 éve semmi baja. A folyásom nekem is hígabb, olyan mintha állandóan jönne, közben meg alig van a bugyimon. Egyáltalán nem érzem babásnak magam, ezért én mensire készülök, ma vagyok a 27. napomon. 27-29 napos ciklusaim vannak. De amit írsz az most elgondolkodtat, mert ha Neked már késik is, akkor nagyon babásnak hangzik a tünetegyüttes. De miért nem csinálsz egy tesztet?
A kérdező hozzászólása: majd vagy ma délután vagy holnap csinálok egyet csak félek hogy mégsem az:( de más tünetem nekem sincs.reméljük hogy az:)
Légyszi írd meg mindenképp, hogy mi lett az eredmény, nagyon várom! Ez talán reményt adhat nekem is.
A kérdező hozzászólása: még szép hogy megírom csak félek hogy még korai és nem mutatja, de megírom nyugi:D
Jó, várom. :-) Most tûnt fel, hogy egy csomószor voltam ma már pisilni és étvágyam is alig van, olyan mintha fel lenne puffadva a hasam. De ezek lehetnek mensis tünetek is. Szorítok érted, ha nekem nem jön meg holnap, veszek egy tesztet én is.
Mi lett a teszt eredménye? Vagy megjött a mensid? :(

Teganp óta nagyon fáj a fülem. El is van dugulva és olyan érzés, mintha egy kő lenne benne, időnként pedig mintha késsel szúrnának bele, nagyon éles fájdalom. Ráfeküdni nem tudok és a nyelés is fáj. Van erre valami házimódszer vagy orvos?

Legjobb válasz: hideget nem szabad a fülre tenni mert még ront a helyzeten, nemminden esetben jó a hideg. pl ha melege van az embernek ne hideg vízzel hûtse magát hanem melegeggel fura de ígyvan rendjén:)

Pont egy hete jártam így.Nekem volt otthon megmaradva antibiotikum.Tudom ezt csak orvos írhatja fel, de ha van megmaradva nyugodtan beszedheted az olyat ami középfülgyulladásra szedhetõ.Pl: Klabax, Suprax, Dalacin C, Maripen, Stb.Fülcsepp Otipax ezt én vettem a gyógyszertárba vény nélkül, Orrcsepp, ez fontos, mert ha az orr el van dugulva elzárja a fül tisztulásának útját.Ha mindez megvan a hagyományos forró só.Olyan melegre melegíteni a sót amilyenre tudod.Vászonba bekötni rátenni a fülre, lehetõleg alulról, mert úgy ki tud folyni a felgyûlt genny.Ha nem tudsz ráfeküdni, akkor próbáld meg ülve az alvást és a sóra hajtsd rá a fejed.Én is így csináltam.Egyébként egy orvosi lapban olvastam, csak az antibiutikummal szeretncsém volt, mert volt itthon Suprax.
A kérdező hozzászólása: Elmentem dokihoz, hallójáratgyulladás. Holnap vissza kell mennem.
hideget nem szabad a fülre tenni mert még ront a helyzeten, nemminden esetben jó a hideg. pl ha melege van az embernek ne hideg vízzel hûtse magát hanem melegeggel fura de ígyvan rendjén:)
A kérdező hozzászólása: Fájdalomcsillapítót vettem be nem is keveset, más gyógyszerem nincs, nagyon ritkán szedek. A sót megpróbálom, hátha segít, mert most már nagyon fáj:((((
Amíg nem jutsz orvoshoz, próbáld meg hogy sót melegítesz, beleteszed valamibe, akár konyharuhába és a fájós füleden tartod, amig ki nem hül.
Ha pedig van otthon kövirózsátok, akkor annak a levelét jól meg kell mosni és kipréselni a levét. Abból csöpögtetni a füledbe és bedugni utána vattával.
Melegíts egy lábosba só, utána tedd amibõl nem tud kiszóródni rakd a füledre majd ha kihûlt a só akkor melegíts újra.Nem kellemes érzés de segít.Anyukám mindig ezt csinálta velünk egész éjjel és láss csodát reggelre mindig folyt a genny a fülünkbõl.Ne legyen túl forró de ne is langyos legyen a só.
Nekem egyszer volt ilyen amikor még kicsi voltam. Elmentünk az orvoshoz és az is azt mondta hogy tegyünk sót valami vászonba (mondjuk egy zokniba XD) melegítsük fel és tarsuk a fülemhez és ezt többször ismételjük meg.
Ha felszúrják, akkor az megváltás lesz a mostani fájdalmad után. Nekem a kisfiam kibírta sírás nélkül.
A kérdező hozzászólása: A vége kicsit értelmetlen lett, elnézést:) Szóval elég-e valami házimódszer (és ha igen, akkor mi) vagy érdemes holnap orvoshoz menni? A melegítõpárnát próbáltam, de nem segített, ugyanígy a jegelés sem.
A kérdező hozzászólása: A melegtõl még jobban fájt, azért próbálkoztam a jéggel, de az is csak pár percig esett jól neki. Ebbõl holnap lehet, hogy tényleg orvos lesz, mert most is nagyon rossz. Ha felszúrják, az nagyon fáj?
Szerintem sûrgõsen holnap menny el orvoshoz! Nehogy baj legyen! Nekem pár éve ilyenem volt éjjel kezdett fájni apukám azt mondta hogy semmi baj csak kicsit megfájdult! Reggel megint nagyon fájt és könyörögtem hogy elmennyünk orvoshoz és kiderült hogy nagyon be volt gyulladva a fülem! Én azt ajánlom hogy reggel menny el orvoshoz!!!
menj orvoshoz inkább mert lehet komolyabb bajod lesz, vagy ráhúzódik valamidre... lehet fel kell esetleg szúrni, azon meg nem tudsz te segíteni. de lehet csak javasol pl vmi cseppet és kész.
na akkor jól tetted hogy elmentél! Remélem nem lesz nagy baj!
Kend be valami (sebgyógyító) kenõccsel.
Mekkora? Varrt seb vagy "egyszerû"? Elvileg egyre halványabb lesz
A kérdező hozzászólása: Egyszerû, és kb féltenyérni.. és kb mennyi idõ lehet ??


ezek a szívroham tünetei, kezdhetsz pánikolni.....
A kérdező hozzászólása: halálosan szerelmes lettem ezek szerint:D

Van egy kollégám és olyan mintha bejönnék neki de mindketten nyuszik vagyunk és nem merünk rákérdezni. De olyan figyelmes létezik hogy ö csak egy figyelmes ember vagy tényleg érez valamit? Honnan vehetem észre ha tetszek valakinek?

Legjobb válasz: Itt az a kérdés, hogy a többi hölgy kollegához hogyan viszonyul. Ha csak veled alkalmazza ezt a különleges bánásmódot, akkor lehetséges, hogy tetszel neki. Egyikõtöknek mindenképpen lépni kell, bár én nem kérdeznék még rá nyíltan, viszont elhívhatnád moziba, kávézni, fagyizni, persze szigorúan baráti programként :), aztán majd úgyis kibontakozik, ha van valami.

Itt az a kérdés, hogy a többi hölgy kollegához hogyan viszonyul. Ha csak veled alkalmazza ezt a különleges bánásmódot, akkor lehetséges, hogy tetszel neki. Egyikõtöknek mindenképpen lépni kell, bár én nem kérdeznék még rá nyíltan, viszont elhívhatnád moziba, kávézni, fagyizni, persze szigorúan baráti programként :) , aztán majd úgyis kibontakozik, ha van valami.
A kollégádnak van vkije? Mert ha hosszú ideje nincs, akkor tuti rád van kattanva, de korrekt és nem akarna belerondítani a kapcsolatodba. De ha van/voltak nõi akkor õ egy ilyen közvetlen kedves ember, aki téged különösen kedvel. Ha az elsõ verzió igaz, akkor nem ártana tisztázni a dolgot, h keressen vki mást, ha te foglalt vagy és nincs nálad esélye, vagy hogy lehet esetleg több is. Biztos nem közömbös irántad, ha csak utánad érdeklõdik...de így csak kerülgetitek egymást...lehet, h neked kellene lépned, ha õ nem meri.Mert így csak kínlódtok valószínûleg mind a ketten.
Sztem is tuti hogy bejössz a pasinak csak tudja hogy neked is van valakid és neki is, de attól még a vonzalom meg van! És ha esetleg egyszer úgy alakul hogy mindketten szakítotok(amit nem kívánok, csak hát, ki tudja), akkor már tudjátok hogy bejöttök egymásnak legalább!!:D
A kérdező hozzászólása: Nekem nagyon tetszik õ de nem merek nyíltan rákérdezni mert önbizalom az 0-a. Felhív ha rég nem találkoztunk vagy ír nem megy úgy el mellettem hogy ne váltsunk két szót.
A kérdező hozzászólása: Hát rendesnek mindenkivel rendes de nem hívogatja õket meg nem msn-ezik velük. Meg olyan mintha zavarba lenne mikor beszélgetünk mindig csinál valamit a kezével tekerget egy papírt meg ilyesmi. Nem merem elhívni mert van párom és õt is szeretem de a kollégám egészen más ember egy csepp hasonlóság sincs közöttük a párom kicsit önzõ és kicsit durva(nem ver vagy ilyesmi csak szavakkal bánt) és a kolléga meg elõzékeny udvarias próbálom már 4 éve hessegetni a gondolatot de mikor durva a párom akkor õ az én mentsváram. Köszi a válaszodat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat van egyébként valakije és lehet hogy õt sem szeretné megbántani de az tuti hogy én nagyon kínlódok!!!
Nem tetszel neki. Nekem mondta. Csak figyelmes.

Kisfiamank a nyelvén tegnap volt egy hólyag szerű vmi, ma már 2 van. Fáj neki és olyan mintha gennyes lenne kicsit. Holnap viszem dokihoz, mi lehet?

Legjobb válasz: Aphtára gondolok, hogy az. Evett valami olyat mostanában ami diós? Ha nem akkor az immunrendszere romolhatott le egy kissé.

Aphtára gondolok, hogy az. Evett valami olyat mostanában ami diós? Ha nem akkor az immunrendszere romolhatott le egy kissé.
Nekem is szokott lenni kb fél évente, én fertõtlenítõvel fújom mindig lehet kapni gyógyszertárban 1500ft körül van egy fertõtlenítõ szájspray. Máskor is lehet vele fújni nem csak ha baj van. Nekem 1hétig szokott lenni és tényleg fájdalmas :(

Ti mit tennétek: van egy német tanárnőd akihez nagyon ragaszkodtok és nagyon szeretitek őt! és ha rossz kedvem van oda megyek és megvigasztal csak szerintem az egy kicsit fura hogy ennyire szeretek egy tanárt. Olyan mintha a második anyukám lenne?

Legjobb válasz: Attól is függ, mennyi idõs vagy. Az nem baj, ha jó a kapcsolatod a tanárokkal, nekem is mindig az volt. Csak ne vidd túlzásba. De, hogy mi a túlzás, az sok mindentõl függ, többek között tényleg a korodtól is.

Attól is függ, mennyi idõs vagy. Az nem baj, ha jó a kapcsolatod a tanárokkal, nekem is mindig az volt. Csak ne vidd túlzásba. De, hogy mi a túlzás, az sok mindentõl függ, többek között tényleg a korodtól is.
A kérdező hozzászólása: májusba leszek 14 ... de tényleg nagyon szeretem meg ragaszkodok hozzá ! és szerintem lehet hogy már kezdek túlzásba esni ... az a baj ha én valakit megszeretek azt tényleg nagyon szeretem
Ha fiú vagy, lehet, hogy kicsit beleszerettél. Ez természetes ilyen korban, majd elmúlik. :) Lányként meg semmi gond, csak tényleg ne vidd túlzásba.
A kérdező hozzászólása: lány vagyok :) és oké próbálok változtatni :)
bocs hogy megkérdezem, de milyen szakja van még ha van?téged csak németbõl tanít?amúgy szerintem lehet olyan, de ez több mindentõl függ.otthon minden rendben?ha nem , akkor azért.nem baj az:)

Van egy samsung SyncMaster 940NW monitorom éa smikor bekapcsol nem jön be a kép és olyan mintha újraindulna a monitor. Mi lehet a baja és hogyan lehet házilag megjavítani?

Legjobb válasz: Házilag ha nem értesz hozzá biztos, hogy nem tudod javítani vagy a tápja lett zárlatos a monitornak vagy az inverter halott. Ha megvilágítod a monitort egy lámpával és van kép akkor az inverter halt meg. ha nincs akor a táp de még a cpu (monitoré.) is lehet mondjuk.

Házilag ha nem értesz hozzá biztos, hogy nem tudod javítani vagy a tápja lett zárlatos a monitornak vagy az inverter halott. Ha megvilágítod a monitort egy lámpával és van kép akkor az inverter halt meg. ha nincs akor a táp de még a cpu (monitoré.) is lehet mondjuk.
Szia. Pontosan ugyan ilyen monitorom van és nekem sem jön be azonnal a kép.Várni kell vagy 10percet számítógép bekapcsolás után mire bejön.Neked mi volt a hibája?Megcsináltattad?És ha igen mennyibe került? Én a kondikra gyanakodom. :)
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudtam megoldani a problémát és kidobtam már a monitort.

Miert van az ha almomba lelepek valahonnan peldaul egy jardarol akkkor osszerezzenek es olyan mintha lezuhannek es felriadok?

Legjobb válasz: Ez egy idegrendszeri jelenség. Az agy egy másik állapotba kapcsol át alváskor (leállnak a motorikus központok, stb.) , és lecsökken a tudatszint. Ha a tudatosság hamarabb jelenik meg, mint a visszakapcsolás, akkor egy furcsa érzés kíséretében átéled a folyamatot.

Szia!!Én eddig úgy tudtam, hogy ez azért van mert minden izmod teljesen ellazult...biztos az agyad is átkapcsol...:) Nekem i szokott ilyen lenni különbözõ formában pl.megbotlok egy kõben vagy téglában vagy beleesek egy szakadékba de ezután mindig felébredek...sztem sem jelent semmi rosszat
akkor most emiatt én is elvesztek minden héten vmit pár év múlva már rokonok se lesznek meg semmim se vagy mi???
Ez egy idegrendszeri jelenség. Az agy egy másik állapotba kapcsol át alváskor (leállnak a motorikus központok, stb.) , és lecsökken a tudatszint. Ha a tudatosság hamarabb jelenik meg, mint a visszakapcsolás, akkor egy furcsa érzés kíséretében átéled a folyamatot.
Minden elhangzott válasznál egyszerûbb a megoldás! Ez egy szerzett, öröklött idegrendszeri jelenség. Eleink /az õsemberre gondolok/gyakorta a fákon aludtak kivédve ezzel a ragadozók támadásait. Néha sajnos elõfordult hogy álmában leesett valaki és ez a "tanult" élmény öröklõdött évezredeken keresztül egészen a ma élõ homo sapiensig. Amikor ilyesmit álmodsz és felriadsz, egy szerzett öröklött idegrendszeri tulajdonságot élsz át, ami mindenkiben megtalálható, rasszoktól függetlenül.
Elalváskor az agyközpont fokozatosan kapcsolja ki az érzékszerveket. (látás, hallás, érzékelés... stb)Ennek a sorrendje a fáradtságtól, avagy a megterheléstöl függ. Amennyiben a tapintás-érzékelés agyi központja kapcsolódik ki legutóljára, akkor érzed, illetve álmodod a zuhanást.
A legutolsó válaszolónak 100%-ban igaza van! Kollektív, egész emberiségre jellemzõ jelenségrõl van szó, az õsi tudat része. Nem jelenti semminek az elvesztését.
szerintem ez nem jelent semmit. velem is sokszor elõfordul, általában félálomban...
Nem fog veled semmi rossz történni!!Iyenkor álltalában nagyon mélyen alszol és ha zuhansz majd hirtelen felébredsz olyankor csak az agyad jelez neked, hogy még nem haltál meg..vagy valami ilyesmit magyarázott a biológia tanárom:DÉs akkor is ez van ha utána hirtelen rugsz eggyet majd felébredsz, az is csak reflex.
Az álmok nem jósolnak semmit. Itt sem a szerettek jövõbeli elvesztésére kell gondolni. Rá kell jönni, hogy rengeteg olyan õskép él bennünk, amelyeknek pl. még sámán, vagy barlanglakó elõdeinknél egyértelmû jelentése volt. Ezek átöröklõdtek belénk, de tudatosan nem ismerjük õket. Éjszaka viszont ezek elõjöhetnek, és akár tudat alatt megfogalmazódhat egy lelki lenyomatunk. Érdemes nézni az álmoskönyveket, és ezeket az álmokat plusz információként használni a nem tudott, ki nem mondott érzéseinkrõl, érzelmeinkrõl.
Az elméd az álmokat is valóságnak véli, így néha a tested is mozog alvás közben. Ha álmodban leléptél a járdáról azt valósnak érzékelted, hisz ilyenkor a test egy kicsit megdõl. Ezt a valóságban te magad tudatosan koordinálod helyreigazítod, de álmodban az agyad nem erre figyel csak a dõlés, esés érzetére. Tehát, ha ülve aludnál egy székben, és azt valaki megdöntené az egyensúlyérzéked reagálna és felébredsz. Nagyjából ennyi.
Érdekes dolog ez. Félelmet jelent a zuhanás. Valószínüleg nem kiegyensúlyozott a lelki állapotod. Valamit el fogsz veszíteni vagy már elveszítettél. Valamit ami biztonságot jelentett vagy nagyon fontos volt Neked. Légy hozzátartozó, barát, párkapcsolat, munka stb. Nem véletlenül szimbolizálja a zuhanás ezt a dolgot. Hiszen gondolj csak bele mennyire félnél a zuhanástól és az érkezéssel járó fájdalomtól, ha le kéne ugranod egy szakadékból.
A "zuhanas" az egy olyan alom, amit mindenki almodik valamilyen formaban. A szuletes elmenyenek felidezese.
hülyeség.nem vesztel el ezzel semmit.én is szoktam így reggel kelni ez még nem jelent semmi rosszat...
A kérdező hozzászólása: hat nem de sokszor volt mar ez nkm almomba de n veszitettem el kulonosebb dolgot mostanaba...
Az elsõ válaszolóval értek egyet. A zuhanás valaminek az elveszítését jelenti. Nem történt veled hasonló, ami megviselt?
Ez nekem is sokszor volt, általában akkor, amikor próbálok elaludni, még félálomban.
A kérdező hozzászólása: hat eleg szar erzes amikor lelepek akkor egy angy zuhanast erzek belul..es naon rossz erzes..14/L
Én is szoktam ilyet érezni. Nagyon szar. Meg van h elzsibbad a lábam, vagy rúgok egyet. Sztem am csak álmodsz. A kutyám is szokott futni, nyüszíteni álmában. Senki ne szóljon h ezt hoztam fel pl-nak, ugyanolyan biológiailag mûködõ szervezet.

Szomorú és vidám is vagyok egyben, mert van egy valaki, akit nagyon megkedveltem és olyan, mintha pozitív energiát kapnék tőle, de nem tudom, hogy szabad-e ezt nekem, mit tegyek?

Itt lakik nem messze, szeretek vele beszélgetni, szeretem ?t magát és ha rágondolok, az er?t bárhol is, bármilyen helyzetben vagyok. Õ ezt nem tudja és senki más nem tudhatja meg a környezetemben, mert sok gond származhat bel?le, ha kitudódik. Mégis én szeretem ?t, de a szüleim látják rajtam, hogy sokszor elbambulok és kérdezik, hogy miért vagyok ilyen. Ilyenkor nem tudok mit mondani, mert nem mondhatom ezt el nekik. Mit tehetnék, hogy mindenkinek jó legyen?

Legjobb válasz: Elnézés kérek a hibáért, "ha rá gondolok, az erõt ad, bárhol bármilyen helyzetben is vagyok". Így akart az lenni.

A kérdező hozzászólása: Elnézés kérek a hibáért, "ha rá gondolok, az erõt ad, bárhol bármilyen helyzetben is vagyok". Így akart az lenni.
Szerelmes vagy egy nõs pasiba?
A kérdező hozzászólása: Nem kellett volna feltegyem a kérdést, de már mindegy. Én egy 16 éves fiú vagyok, aki illúziók ködében él, sajnos.
szia! nekem írhatsz priviben ha gondolod, elmesélheted mi a baj, vagy mit érzel, szívesen segítek!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, majd írok
De mért nem tudódhat ki, hogy tetszik neked? Mi a baj vele ? :O


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!