Találatok a következő kifejezésre: Van egy és olyan (3988 db)

Belegondoltatok már, hogy itt a gyk-n van egy csomó olyan kérdés és válasz, amiknek az írója már nem él?

Olyan fura erre gondolni.

Legjobb válasz: Aha! A könyvespolcomon pedig egy csomó olyan könyv, aminek a szerzõje nem él. És?

Aha! A könyvespolcomon pedig egy csomó olyan könyv, aminek a szerzõje nem él. És?
"De a mai vilagban minden elmulik!" Régen nem haltak meg az emberek?
Honnan tudod hogy meghaltak? o.O
Ezt a következtetést meg mibõl szûrted le? Ez nem kifejezetten az idõsebb korosztály érdeklõdési köre.
még nem, kéne egy kutatás
Nekem eszembe jutott. Pl akkor amikor kiadott az oldal egy régebbi kérdést, elgondolkodtam, hogy mi lehet azóta kérdezõvel, meg a válaszolókkal. De mi lesz 20-30 év múlva, vagy 100 év múlva, de lehet, hogy az olyan régi fórumokat már törlik?
Sajnos fiatalok is meghalnak, akár betegségben vagy balesetben.
Ez nem fura, mert nem tudom melyik kérdés kihez tartozik. Az viszont nem valami jó érzés amikor egy elhunyt ismerõsöm üzenõfalát látom facebook-on...
En is mar elgondolkoztam ezen! Es tenyleg eleg fura, hogy ritkan olyan dolgokat olvasunk es valaszolunk amik mar nem is leteznek! Es elegge elszomorito ez a dolog!:( De a mai vilagban minden elmulik!
Ebbõl nem kell egybõl olyan dolgokra következtetni, mint a tudathasadás. Lehet, hogy csak extrém szétszórt, vagy rossz a memóriája.
A kérdező hozzászólása: De ez gyakran megesik, heti többször.Mire gondolhatnék? Valamilyen betegség lenne akkor a háttérben?
Lehet egyébként pl hiánybetegség, de ilyen tünetei vannak pl az agytumornak is (nem azt mondom, hogy az van neki, és nem is ijesztgetlek), hogy zavarok lépnek fel a gondolkodásban, memóriában. Lehet krónikus fáradtság jele, vérszegénységé, valamilyen fontos ásvány hiányáé (neten utána tudsz nézni, mit kell szedni koncentrációs zavarra). Pszichiátriai problémáknak nem csak ez lenne a tünete, hanem más megváltozott viselkedést is tapasztalnál. Mióta van ez így egyébként?
A kérdező hozzászólása: KB: egy éve, de sokat veszekszik is. Mostanában fáj a bal lábszára, zsibbad a bal keze és panaszkodott már fejfájásra is. Pedig õ aztán soha nem panaszkodik, ha beteg se.
Hát így már azért kezd más színt öltni a dolog. El kellene mennie egy kivizsgálásra, vérkép, EKG, röntgenek, CT. Ha tudsz vele beszélni errõl, mondd el neki, hogy aggódsz érte, fura neked ez a tünetegyüttes és aggódsz, ezért kéred, hogy a biztonság kedvéért menjen el egy orvoshoz. Veszíteni nem fog vele semmit.
A kérdező hozzászólása: Igen , igazad van. Én is félek, hogy valami komoly baja lehet.

Mit tegyek? Van egy fiu, olyan menő fajta és szerelmes lányba aki mellesleg a legjobb barátnőm és én is szerelmes vagyok őbelé de nem tudom hogy mit tegyek megmondani nem merem probálok egyre szeb és menbb lenni de észre se vesz a barátnőm mellett.

Nem akarok olyan lenni mint a barátn?m, meg akarom tartani a stilusom de méis fel akarom hivni magamra a figyelmet (jó értelemben).

Legjobb válasz: és a barátnõd is szerelmes a srácba? mert akkor bonyolultabb a helyzet, ha igen. a menõ fajta fiúkkal nem biztos, hogy jól jársz, általában nagyképûek és lekezelõek. Egyébként is, mitõl olyan menõ?

és a barátnõd is szerelmes a srácba? mert akkor bonyolultabb a helyzet, ha igen. a menõ fajta fiúkkal nem biztos, hogy jól jársz, általában nagyképûek és lekezelõek. Egyébként is, mitõl olyan menõ?
A kérdező hozzászólása: a barátnõmnek is tetszik de most egy másikfiúval jaár egyébként azért menõ mert mindenki ismeri és szereti de a lányokkal tud megért lenni
Felejtsd el! #csak egy vélemény:)


Miért van egy sportmotornak olyan odab*zós hangja, és egy autónak meg csak iszonyú drágának?

Miért van egy motornak ilyen hangja,:

Legjobb válasz: Azért mert amit linkeltél motort azon nem gyári a kipufogó. Ha az autódra te is rakatsz tuning kipuffot akkor annak is nagy hangja lesz. Az pedig hogy a váltó kattanását nem hallod az egyrészt azért van mert a motorokban és az autókban 2 különbözõ váltó van, másrészt az autóban ha ülsz akkor az a külvilág hangjait nagymértékben elszigeteli.

Azért mert amit linkeltél motort azon nem gyári a kipufogó. Ha az autódra te is rakatsz tuning kipuffot akkor annak is nagy hangja lesz. Az pedig hogy a váltó kattanását nem hallod az egyrészt azért van mert a motorokban és az autókban 2 különbözõ váltó van, másrészt az autóban ha ülsz akkor az a külvilág hangjait nagymértékben elszigeteli.
Gondolj bele, az autóban egy csomó minden tompítja a hangokat, és kb 1 méterre vagy minimum a váltótól. Motornál meg ott vagy közvetlenül felette, és csak a sisak "véd" a hangtól...
Az autómotorok általában négyzetes motorok, ami azt jelent, hogy a dugó átmérõje megeggyezik a dugó löketével. A motorkerékpár motorok pedig rövid löketüek, jelentõsenn pörgõsebbek. Példa : Kispolák 2 henger 4 ütemü max fordulatszám 4500, max 30 le, !!!650ccm Bármilyen honda vagy yahama 600ccm 12000, igen tizenkettõezer ford fer perc. és 60 le viszont 40e-nél már generált kell ccsinálni. És azért van dögös hanfum ert eléggé kevés a hangtomító rajtuk. mig az autók van katalizátor meg középsõ dob meg hátsó dob és igyekeznek arra hogy minnél hallkabb legyen mert ugy jobb az utazási komfort. A motoron meg 100 fölött már eléggé nagy a szélzaj, ugyse fallgatsz rádiót meg CD-t, akkor meg halgass ikkább motormuzsikát. A sebesség mer azért csattan mert eléggé kevés a kuplunk nyitási szélessége mindig tapad egy picit és a laza lánc csattat. Figyeld meg egy meleg sportmotort beraknak sebibe, akko az mindig megugrik egy kicsit és lejjebb esik a fordulatszám és megfeszül a lánc fönt az aautónál eléggé nagy a pedálút nagyot nyit a kuplunk szerketet, és teljesen másképp megy át a gyomaték a kerekekkre, gondolok a diffire ahol van holtjáték, legalább két féltengelycsukló, vagy kardánkereszt, megugye féltengeny, mind mind tompítja a megugrást
egy gyári kipufogós sportmotornak is olyan kicsi hangja van mint egy autonak..., az egy dolog, hogy 2-2.5-ször annyit pörög, de attól még halk... a te autódon átalakitod a kipufogót , akkor annak is lesz ilyen hangja..., az meg hogy 10 millio ft feletti autoknak van dögös hangja... hát ez nem ár függõ, hanem attól függ h milyen autó, a sportosabb, vagy sport autóknak a kipufogóját gyárilag úgy hangolják, hogy kicsit hangosabb legyen és szép hanggal, de azok sem közelítik meg ennek a nyitott kipuffos gsxr-nek a hangját..., pl egy renault megane RS-nek gyárilag nagyon jo hangja van, és viszonylag hangos is, 8 milliós autó..., egy 100+ milliós rolls royce phantomnak meg aligha hallod a hangját normál körülmények között...

Nekem minden egyes szeretkezésnél van orgazmusom és olyan is volt már nem egyszer hogy 2x is volt egy együttlét alatt! Ez normális? Van még ilyen valaki akinek ilyen sűrűn van?

A párommal nagyon jó a szex! Mindent megbeszélünk és mindig ki tud elégíteni!!! felmérések szerint a n?k nagyobb %-ékának nincs orgazmusa! nekem mégis van!!! s?t!MIDNIG VAN!

Legjobb válasz: Persze,hogy normális.Gondolom te is ismered a saját tested,beszélgettek és a párod is ügyes. Az esetek többségében nekem is van.:-)

Persze, hogy normális.Gondolom te is ismered a saját tested, beszélgettek és a párod is ügyes. Az esetek többségében nekem is van.:-)
Hát az én barátnõmnek minden egyes alkalomkor 10 minimum van... Akkor õ Superwoman? Vagy inkább én lennék Superman...? ;)
Jó, hogy nem azt kérdezed gáz-e! Vagy itt most a többi nõ elõtt akartál nagy lenni? Az jó, hogy mindig van! Az meg pláne hogy, kétszer is! Ha gyúrtok még akkor fog az is sikerülni, mint nekünk, hogy 2-3 szinte egybefolyik! Na akkor gyere vissza!
nem normális. sõt, gáz. próbálj meg kevesebbszer elélvezni.
Ne tettesd magad hülyének! Tudod, yol h ez normális, sõt nagyon is yo dolog!:S
nekem is mindig van.. ezzel semmi gond :) ez jó..vagyis én élvezem.
Idióta. Dicsekedni menj a többi 14 éves barátnõdnek.
Ja, és még rajtad kívül sok nõnek is van. Utolsónak igaza van. Dicsekedni menj a fenébe. Látszik, hogy kb. 13-16 között vagy korban. Agyilag meg 10...
A kérdező hozzászólása: Nem 14 éves vagyok!! 18! nem dicsekedés témájából írtam hanem azért mert szerettem volna egy kérdésere választ kapni!! elvégre azért van a weboldal!!! és nem azért hogy ítélkezz más felett! a válaszokat meg köszönöm azoknak akik tudtak megértõk lenni!
A stílust be tudnád határolni? Hátha...
A kérdező hozzászólása: Elektronikus zene, eléggé elvont.

Teganp óta nagyon fáj a fülem. El is van dugulva és olyan érzés, mintha egy kő lenne benne, időnként pedig mintha késsel szúrnának bele, nagyon éles fájdalom. Ráfeküdni nem tudok és a nyelés is fáj. Van erre valami házimódszer vagy orvos?

Legjobb válasz: hideget nem szabad a fülre tenni mert még ront a helyzeten, nemminden esetben jó a hideg. pl ha melege van az embernek ne hideg vízzel hûtse magát hanem melegeggel fura de ígyvan rendjén:)

Pont egy hete jártam így.Nekem volt otthon megmaradva antibiotikum.Tudom ezt csak orvos írhatja fel, de ha van megmaradva nyugodtan beszedheted az olyat ami középfülgyulladásra szedhetõ.Pl: Klabax, Suprax, Dalacin C, Maripen, Stb.Fülcsepp Otipax ezt én vettem a gyógyszertárba vény nélkül, Orrcsepp, ez fontos, mert ha az orr el van dugulva elzárja a fül tisztulásának útját.Ha mindez megvan a hagyományos forró só.Olyan melegre melegíteni a sót amilyenre tudod.Vászonba bekötni rátenni a fülre, lehetõleg alulról, mert úgy ki tud folyni a felgyûlt genny.Ha nem tudsz ráfeküdni, akkor próbáld meg ülve az alvást és a sóra hajtsd rá a fejed.Én is így csináltam.Egyébként egy orvosi lapban olvastam, csak az antibiutikummal szeretncsém volt, mert volt itthon Suprax.
A kérdező hozzászólása: Elmentem dokihoz, hallójáratgyulladás. Holnap vissza kell mennem.
hideget nem szabad a fülre tenni mert még ront a helyzeten, nemminden esetben jó a hideg. pl ha melege van az embernek ne hideg vízzel hûtse magát hanem melegeggel fura de ígyvan rendjén:)
A kérdező hozzászólása: Fájdalomcsillapítót vettem be nem is keveset, más gyógyszerem nincs, nagyon ritkán szedek. A sót megpróbálom, hátha segít, mert most már nagyon fáj:((((
Amíg nem jutsz orvoshoz, próbáld meg hogy sót melegítesz, beleteszed valamibe, akár konyharuhába és a fájós füleden tartod, amig ki nem hül.
Ha pedig van otthon kövirózsátok, akkor annak a levelét jól meg kell mosni és kipréselni a levét. Abból csöpögtetni a füledbe és bedugni utána vattával.
Melegíts egy lábosba só, utána tedd amibõl nem tud kiszóródni rakd a füledre majd ha kihûlt a só akkor melegíts újra.Nem kellemes érzés de segít.Anyukám mindig ezt csinálta velünk egész éjjel és láss csodát reggelre mindig folyt a genny a fülünkbõl.Ne legyen túl forró de ne is langyos legyen a só.
Nekem egyszer volt ilyen amikor még kicsi voltam. Elmentünk az orvoshoz és az is azt mondta hogy tegyünk sót valami vászonba (mondjuk egy zokniba XD) melegítsük fel és tarsuk a fülemhez és ezt többször ismételjük meg.
Ha felszúrják, akkor az megváltás lesz a mostani fájdalmad után. Nekem a kisfiam kibírta sírás nélkül.
A kérdező hozzászólása: A vége kicsit értelmetlen lett, elnézést:) Szóval elég-e valami házimódszer (és ha igen, akkor mi) vagy érdemes holnap orvoshoz menni? A melegítõpárnát próbáltam, de nem segített, ugyanígy a jegelés sem.
A kérdező hozzászólása: A melegtõl még jobban fájt, azért próbálkoztam a jéggel, de az is csak pár percig esett jól neki. Ebbõl holnap lehet, hogy tényleg orvos lesz, mert most is nagyon rossz. Ha felszúrják, az nagyon fáj?
Szerintem sûrgõsen holnap menny el orvoshoz! Nehogy baj legyen! Nekem pár éve ilyenem volt éjjel kezdett fájni apukám azt mondta hogy semmi baj csak kicsit megfájdult! Reggel megint nagyon fájt és könyörögtem hogy elmennyünk orvoshoz és kiderült hogy nagyon be volt gyulladva a fülem! Én azt ajánlom hogy reggel menny el orvoshoz!!!
menj orvoshoz inkább mert lehet komolyabb bajod lesz, vagy ráhúzódik valamidre... lehet fel kell esetleg szúrni, azon meg nem tudsz te segíteni. de lehet csak javasol pl vmi cseppet és kész.
na akkor jól tetted hogy elmentél! Remélem nem lesz nagy baj!

Az a helyzet, hogy (eredeti, nem írott) zenei CD-ket gyűjtök, és van egy pár olyan aminél nem ír ki zeneszám címeket vagy album címet a Windows Media Player, hanem csak a trackek számát mutatja. Ez miért van?

Furcsa hogy csak pár CD-nél van így, a többinél mindent kiír..miért?

Legjobb válasz: Nem minden cd textes. A régebbi darabok semmiképpen. Ezzel nem is lehet mit kezdeni.

Nem minden cd textes. A régebbi darabok semmiképpen. Ezzel nem is lehet mit kezdeni.
A kérdező hozzászólása: ez így okés. köszönöm a választ.:)
Barátnõm fiai nyomták egymást, ezért az egyiknek kicsit el volt defirmálódva a feje, de 3 éves korára ki kerekedett
A kérdező hozzászólása: Ennek örülök, és megnyugtató. Köszi!
Barátnõm ikrei is nyomták egymást, konkrétan az egyik a másikat, de nagyon, de õk pár hetesen kiformálódtak nagyon szép babákká. 37 hetesen születettek. Amelyik nyomva volt, annak zárt, feszes az izomzata, neki tornára volt szüksége pár hónapig.
A kérdező hozzászólása: De jó, köszönöm!
Igen, barátnõm szült ikreket, az egyik elnyomta kissé a másikat, de másfél éves korára szépen visszakerekedett a fejecskéje :) Sok sikert a picikhez! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez jó hír!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!