Találatok a következő kifejezésre: Van egy és lesz egy (1152 db)

Mit csináljak? 3 degum van és lesz egy macskánk!

Anyukám szeretne egy macskát, és már le is rendezte, kb egy hét múlva itt lesz az akkor 4 hetes kiscica... és most elkezdtem félni. Panelban lakunk a földszinten, és ma arra ébredtem, hogy az egyik degu vészjelzéseket ad ki, és mikor odanéztem, ott volt egy macska a ketrec mellett. Hát elhihetitek, hogy mekkorát néztem, aztán kikergettem az ablakon, ahonnan jött. Ha ennyire félnek, akkor mi lesz? Szegények meg se mertek mozdulni egy csomó ideig... Az az egy baj van, hogy két szobás a lakásunk, és a deguk a galérián vannak, azaz simán fel tud menni egy macska. Máshova nem tudom tenni őket. Gondolom majd a macska ha megnő, azért rájön, hogy mik vannak itt fenn, de ugye nem fog egész nap a ketrec mellett lenni, és terrorizálni a degukat?

Legjobb válasz: Semmi gond nem lesz. Ha azt látod, hogy a deguk közelébe megy a cica, vízipisztollyal "lõdd" le. Elõbb-utóbb rájön, hacsak a közelükbe megy kap egy kellemetlen spriccet. Amúgy a deguk is meg fogják szokni, hiszen ketrecbe vannak, bántódásuk nem lesz. Nekünk két külön ketrecbe hörcsögünk van, és egy kotnyeles sziámink. Mindenki él és virul....

Semmi gond nem lesz. Ha azt látod, hogy a deguk közelébe megy a cica, vízipisztollyal "lõdd" le. Elõbb-utóbb rájön, hacsak a közelükbe megy kap egy kellemetlen spriccet. Amúgy a deguk is meg fogják szokni, hiszen ketrecbe vannak, bántódásuk nem lesz. Nekünk két külön ketrecbe hörcsögünk van, és egy kotnyeles sziámink. Mindenki él és virul....
Szerintem tedd fel a kérdést a macskás topikban is! Mindenképp meg kell oldanod, hogy a macska ne vadásszon a degukra, különben valakinek költöznie kell... Viszonylag sok macskával sikerült már ezt megbeszélni, de gondolom sok múlik a macs természetén, azon hogy a macska kit tekint majd pótmamának, és hogy az illetõ hogy áll a degu kérdéshez, mennyire jó macska-pedagógus... És persze az se nagy baj, hogy a macska eleinte pont akkora lesz, mint a felnõtt deguk...
A kérdező hozzászólása: Kijavítom, hogy egyszobás a lakás, csak a galériát beleszámoltam.

A nemvártig még van egy hetem, leszakad a derekam, a méhem is feszül, mintha megakarna jönni. Ma teszteltem, mert már nem bírtam ki, tudom, hogy túl korai volt, és - lett Szerintetek lehet, hogy mégis van "bent" valaki?

Legjobb válasz: Ezek a tünetek utalhatnak terhességre, de kezdõdõ menzeszre is. Egy héttel elõbb tesztelni tényleg túlzás, persze hogy negatív lett. Nagyon korai peteérés és fogantatás esetén mutatná ki ilyenkor a teszt, ha babás lennél. Nyilván van esély babára, de pár napot még muszáj lesz kibírni. Drukkolok!

Ezek a tünetek utalhatnak terhességre, de kezdõdõ menzeszre is. Egy héttel elõbb tesztelni tényleg túlzás, persze hogy negatív lett. Nagyon korai peteérés és fogantatás esetén mutatná ki ilyenkor a teszt, ha babás lennél. Nyilván van esély babára, de pár napot még muszáj lesz kibírni. Drukkolok!
Szia! Nemvárt elõtt sajnos semmi tuti jel nincsen, hiszen a szervezetedben még nem is történt semmi változás. Nem véletlen, hogy csak nemvárt napja körül, de inkább kicsivel utána tudja a teszt is kimutatni a babát, addig nincs semmiféle változás! A HCG csak kb 2-3 nappal elõtte kezd el termelõdni, és mensi idejére emelkedik olyan szintre, amire már azt lehet mondani, hogy baba okozza. A tünetekért viszont a többi hormon a felelõs, amik akkor is jelen vannak a szervezetben, ha nincs baba. Ezért nem is lehet a tünetekre alapozni. :-( Türelem, ha ilyenkor tesztelsz, az teljesen felesleges, és csak idegesíted magad vele. Gondolj arra, hogy a dolog már eldõlt, és idõben meg fogod tudni az eredményt, siettetni nem lehet a dolgot. :-)
A kérdező hozzászólása: Nahhh...Így estére történt még valami!Egészen kevés barna folyásom volt, ahogy olvasom a tapasztalatokat, utalhat mensesre, és babára is.Megint nem lettem okosabb... :(
A kérdező hozzászólása: Mekkora igazságot mondtál Kedves Manka68!A helyzet már eldõlt!Szerintem megfog jönni, egyre jobban kezd pirosasba fordulni a folyásom!
A kérdező hozzászólása: Eldõlt a helyzet!Ma megjött!Valószínû, hogy a tüneteket pszihésen produkáltam...
igazán sajnálom!

Van egy fiatal magyar vizslám. Vadászkutya lesz belőle. Hogy tanítsam meg ú, hogy "állja" a vadat? Tehát amikor észreveszi a vadat 1.5-2 m-re megáll tőle és addig mereven figyeli és nem mozdul amíg egy vadász oda nem ér.

Legjobb válasz: Hát így nem lesz belõle vadászkutya. Ehhez nem neten kell segítséget kérni, hanem elsétálni egy tapasztalt vadászhoz, aki képzéssel is foglalkozik.

Hát így nem lesz belõle vadászkutya. Ehhez nem neten kell segítséget kérni, hanem elsétálni egy tapasztalt vadászhoz, aki képzéssel is foglalkozik.
Erre egy jó képességû vizslát nem kell megtanítani, ez a vérében kellene hogy legyen. Persze ha megbízhatatlan helyrõl vettél papírok nélkül kutyát, akkor az nem biztos, hogy úgy fog dolgozni, ahogy kellene. Egyébként tapasztalt vadászkutyásoktól kellene segítséget kérned, mert a kérdésbõl kiderül, hogy lövésed sincs errõl a dologról.
Megsúgom, hogy a vadászok között "tenyésztett" papir nélküli, generációk óta jól vadászó vizslák százszor ösztönerõsebbek mint a kiállitásokon mutogatott törzskönyves szépségek!!!!
nem tudom, csak az merült fel, hogy a vad mit csinálhat 1.5-2m-re a kutyától, amíg a vadász oda nem ér?
Nem attól fog jól dolgozni a kutya, hogy van törzskönyve, vagy nincs.
Egy kutya se áll meg ösztönbõl. Ösztönbõl odamegy a vadhoz és megpróbálja odébb vinni, megenni, stb. Erre TANÍTANI KELL!

Van egy barátnöm és egy honapba 2x jött meg 17én és 30án. Volt a barátjánál és a fiu hátulrol betette 1én. Ugye nem lesz terhes?

Legjobb válasz: A kérdésedbõl ítélve nem vagy több 12-nél. Mit tett be a fiú? Ha a nemi szervét, akkor lehet terhes, hiszem így lesz a baba, de majd tanulod biológia órán. Ha nem azt, akkor biztos nem terhes, vagyis a fiútól tuti nem. De ha a fiú elölrõl tette volna be, vagy oldalról, akkor is lehetne terhes.

A kérdésedbõl ítélve nem vagy több 12-nél. Mit tett be a fiú? Ha a nemi szervét, akkor lehet terhes, hiszem így lesz a baba, de majd tanulod biológia órán. Ha nem azt, akkor biztos nem terhes, vagyis a fiútól tuti nem. De ha a fiú elölrõl tette volna be, vagy oldalról, akkor is lehetne terhes.
attol még betehette neki ha megvan a mensie csak gusztus kérdése... :D A hátulrol az mit jelent? Análisan? Akkor nem ha normális módon hüvelybe akkor talán lehetséges
csak 1-1 napot menstruál? a kérdésedbõl tényleg az látszik, hogy max 14 évesek vagytok. De ha nem értetek hozzá, miért kell védekezés nélkül szexszelni??????
Ha hátulról tette be, akkor farfekvéses lesz a baba.
De!Terhes lesz!Én is így lettem terhes....
Ne mááááár!!!!
vagy gyagyás:) apám mindig azt mondja a hülye emberekre hogy hátulról csinált.
8-as!Like! :-)
A hátulról betette mit takar? Ha a hüvelybe tette be, csak hátulról, akkor lehet terhes. Ha a végbelébe tette, akkor meg nem.
A póz tök mindegy, HOVA tette be?
ha 30-án megjött neki elsején hogy tehette be neki?még meg volt a mensije.
Kedves kérdezõ! Bearanyoztad a napomat, olyan jót nevettem! :D Kérdésedre a válasz: az általad megadott infók alapján: fogalmam sincs! :) Amúgy honnan ismered ilyen részletesen a barátnõd szexuális életét? Hány évesek vagytok?

Ha van egy fiú és egy lány Degum akkor folyamatosan lesznek kicsik?

Ezt úgy értem hogy egyik alom után rögtön jön a másik?

Legjobb válasz: ahogy mondod, folyamatosan lesznek

ahogy mondod, folyamatosan lesznek
Igen. És ez egyáltalán nem jó.
Igen. Ne tarts különbözõ nemûeket együtt.
Az ellés napján újra vemhesül a mami. 3 hónap a vemhességi idõ, így 3 havonta szül, és már vemhesen szoptat. Ettõl a strapától viszont 1-2 év alatt belepusztul valamelyik ellésbe, vagy vetélésbe. Ha kiskorában lesz vemhes, akkor hamarabb is... Ha már együtt van a két degud, akkor az elsõ alom 6 hetes fiúval rakd külön ketrecbe a papát, és a lányokkal a mamát. Akkor csak kétszer szül a mami, és a második alomnak kell gazdit találnod.
Ha megszületnek a kicsik vidd be õket egy állatkereskedésbe, valamelyik beveszi úgyis.(én is ezt szoktam)Hirdessed a neten is folyamatosan akkor is ha éppen nincs kicsi, írd fel a telefonszámot és ha van eladó kicsi hívd fel az érdeklõdõt.
Igen, és sajnos a folyamatos ellés miatt a mamadegu nagyon korán és csúnya véget érhet. Én tudom, mert ezt a hibát anno elkövettem. :( A mamadegum kétévesen elpusztult és hat éhes kis árvát hagyott maga után. Rettenetesen rossz volt. Mi azóta ivartalanítás pártiak vagyunk, így a hím és a nõstény, ha szeretik egymást és jól kijönnek hosszú boldog életet élhetnek együtt, igaz alom nélkül. Egyébként évi 2-3 alommal számolhatsz és ellésenként kb. 2-6 kölyökkel. Viszont társas állatok, ezért egyedül nem ajánlott õket tartani.

Barátnőm a fogamzásgátló tablettánál nem vette észre, hogy a középső sorban még van egy, és a harmadik sorban folytatta. Másnap látta, hogy egyet átugrott. Azt mondta azt utólag nem szedi be, folytatja tovább az egészet. Így kisebb lesz a védettsége?

És a menstruáció ugyanakkor fog jönni, vagy változik majd az id?pontja? Azt mondta, a kifelejtett tablettát utólag nem szedi be, folytatja tovább az egészet.

Legjobb válasz: Mi a gyógyszer neve? Ha egyfázisú tablettáról van szó, akkor teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben veszi be a bogyókat, mert egyformák a gyógyszerek. Amennyiben a nem maradt ki bogyó, csak egyszerûen egy másik szemet vett be a kérdéses idõpontban akkor nyilván nem történt semmi, ugyanúgy szedje be a levél minden szemét és akkor nincs semmi változás, sem a védettségben, sem a vérzés idõpontjában. A lényeg most azt, hogy KIFEJELJTETT-e egy tablettát, vagy egy MÁSIKAT VETT BE HELYETTE, illetve hogy milyen gyógyszerrõl van szó.

Mi a gyógyszer neve? Ha egyfázisú tablettáról van szó, akkor teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben veszi be a bogyókat, mert egyformák a gyógyszerek. Amennyiben a nem maradt ki bogyó, csak egyszerûen egy másik szemet vett be a kérdéses idõpontban akkor nyilván nem történt semmi, ugyanúgy szedje be a levél minden szemét és akkor nincs semmi változás, sem a védettségben, sem a vérzés idõpontjában. A lényeg most azt, hogy KIFEJELJTETT-e egy tablettát, vagy egy MÁSIKAT VETT BE HELYETTE, illetve hogy milyen gyógyszerrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: a gyógyszer nevét sajnos nem tudom, de három különbözõ szín van a 3 sorban. És nem kifelejtett egyet, hanem másikat tett be helyette.

Ha van egy Him es egy nosteny Halam biztos lesznek kishalaim? Es mit kell tennem mert sok halam van. (Scalar, Gurami, Colisa, Tetra tiger, Molly, Guppy

Legjobb válasz: Nem feltétlen. Az elevenszülõ halaknál (pl. guppi, molli) szokott így lenni, de rendszerint a kicsiket megeszik. A díszhalak túlnyomó többsége ikrázik, és külön kell tenni õket, egy - igényeiknek megfelelõ - akváriumba. Ekkor szokták mérni a víz értékeit (pH, GH, KH, hõfok). Elõbb el kéne döntened, hogy milyen fajú halakat szeretnél szaporítani.

Nem feltétlen. Az elevenszülõ halaknál (pl. guppi, molli) szokott így lenni, de rendszerint a kicsiket megeszik. A díszhalak túlnyomó többsége ikrázik, és külön kell tenni õket, egy - igényeiknek megfelelõ - akváriumba. Ekkor szokták mérni a víz értékeit (pH, GH, KH, hõfok). Elõbb el kéne döntened, hogy milyen fajú halakat szeretnél szaporítani.
ilyen szar körülmények között senki sem fog neked szaporodni, akármilyen okosan is tudod a nevüket, de azt már nem nézted meg, hogy mekkora aki kell nekik...
az elözõ kérdéshez is irtam most becoppiztam hát végül is 1 pár (egy hím és egy nõstény) guráminak jó vagy akár úgy is lehet hogy egy hím betta és 3-4 nõstény betta de vagy ez vagy az szal bagy a gurámik vagy a betták én inkább a gurámit választanám de rád bízom de ahogy most van úgy nagyon nem jó a szûrésrõl nem beszéltél az miylen ?
A kérdező hozzászólása: 65
Hány literesbe vannak?
A kérdező hozzászólása: Igen
Mert ugylátom te a miért nem szaporodnak a halaimos kérdezõ vagy ugye?
Akkor kezdésnek kell venned egy 200literes akváriumot külsõszûrõvel ha vitorlást akarsz mert 65literben nem hogy szaporodni de élni se fognak sokáig....
A kérdező hozzászólása: Scalar(Vitorlashal)
basszus, ennyi halat tartasz egy 65 literes akváriumban???
Majd ha lesz rá akkor le tudod. Egyenlõre még csak nyomokban létezik fõtt romokban, azt hanyagold, úgysem tudnád rátenni.
A kérdező hozzászólása: És körülbelül mikor fogják kiadni? És miért nem tudnám rátenni?
Azt a Sony sem tudja jelenleg még szerintem :-) Majd ha kész lesz. Április vége-május eleje. Ha ennyire nem vagy képben, elég nehezen tudnád rávarázsolni a fõtt romot, ráadásul több hátránya van mint elõnye. Emellett valószínûnek tartom hogy szolgáltatós a telefonod, így eleve kilõve a kernelcsere, így a fõzött rom is.
#3 Mégis mi köze lenne a szolgáltatónak a kernelcseréhez vagy akármihez?
Szolgáltatós Sony-n zárt a bootloader, nem lehet kernelt cserélni. Anélkül meg nem megy fel komolyabb rom csak himihümi.

Ha van 2 középfokú nyelvvizsgám és lesz egy emelt érettségim, akkor is csak 100 plusz pontom lesz?

Legjobb válasz: Csak 90, mert nyelvvizsgákért összesen 40 többletpont adható.

Csak 90, mert nyelvvizsgákért összesen 40 többletpont adható.
A kérdező hozzászólása: ja értem köszi :)
szemezzél vele és ha nagyon tetszik akkor menj oda
egy tanács rúgd meg a haverját ülj le és mond azt hogy sziaaaaaa és kész van komolyan lányok vagytok DIKK a lányok többsége sexy és nem használjátok ki a mit isten adott komolyan -.- de szerintem fogad meg :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!