Találatok a következő kifejezésre: Van egy és ha (8341 db)

Lehet úgy is egy új msn címet létrehozni, ha már van egy? És, ha igen, hogyan?

Bocs, nem vok vmi gépguru, elég 1 msn is, csak a baj, hogy ami most van nekem, vszín?leg vírusos. Azért kéne a másik, hogy ezen keresztül fellépnék, aztán figyelmeztetném a partnereimet, hogy amíg a másikról elt?ntetem a vírust, addig ezen üzenjenek+hogy ha a régi címemr?l kapnak üzit, azt csukják be!

Legjobb válasz: Nem az msn címed vírusos, vagy a gépeden lehet vírus amit az msn-ról szedtél össze vagy feltörték az msn jelszavadat. 1. változtasd meg a jelszavadat. 2. töltsd le és futtasd ezt a programot: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/clean-virus-msn-v2-30-R..

Nem az msn címed vírusos, vagy a gépeden lehet vírus amit az msn-ról szedtél össze vagy feltörték az msn jelszavadat. 1. változtasd meg a jelszavadat. 2. töltsd le és futtasd ezt a programot: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/clean-virus-msn-v2-30-R..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!

Lányok! Mi a teendő? Az a bajom, hogy ott lent már kb 1, 5 éve valami fehér váladék van állandóan, és ha futok akkor egyre több termelődik, és írtóra idegesít, nem tudom jól érezni magam, mert folyton a bugyimba kell töröljem.

Valaki, megoldást? Hogy mi miatt lehet? 15 leszek és még nekem nem jött meg. Emiatt lenne?

Legjobb válasz: Szerintem csak simán fehérfolyásod van, ez természetes. Ha nem viszket és ég, vagy csíp illetve nem kellemetlen illatú, vagy "túrós" esetleg zöldes színû, akkor nem kell orvoshoz menned. Vegyél tisztasági betétet, és azt használj minden nap, napi 2-3 alkalommal kell cserélni, vagy ha úgy érzed. Én ilyet használok: http://www.healthinajiffy.co.uk/images/carefree%20aloe.jpg Vagyis nem teljesen, de csak errõl találtam képet. Carefree, van belõle aloe verás, légáteresztõ meg mittudomén. Nekem csak ez vált be, évek óta használom. DMben, Rossmannban, Tescoban (meg szerintem bárhol) lehet kapni. Egy nagy doboz maximum 900 forint, de abban sok van tényleg. Menj be és vegyél egy dobozzal, vagy kérd meg anyukádat. Én nem tudtam vele ezt megbeszélni, ezért elõször barátnõmmel mentem el venni és otthon simán leraktam. Anyukám meglátta, de nem kérdezett semmi, rájött, hogy ezentúl kell ez, és innentõl mindig megvette, ha szóltam. Simán megveheted, én is gyakran veszek, az eladókat nem érdekli, rád se néznek. Tegyél be mellé egy csomag zsebkendõt meg egy dobozos italt vagy valamit és kész. Különben ne aggódj, ha 16 éves korodig nem jön meg akkor érdemes orvoshoz fordulni, de azzal sincs semmi baj, nem kell félned. Amúgy ne várd, semmi jó nincs benne. A fehérfolyás pedig 2 évig is eltarthat a mensi elõtt, sõt még utána is lehet de akkor már kevesebb lesz. Régen én is totál eláztam miatta, most már nem is kell tisztaságit használnom, csak idõnként, amúgy nem kell semmi. Vásárolj tisztasági betétet, és meg lesz oldva a problémád, hidd el így nyáron nagyon jó érzés, és van belõle illatos meg pamutbevonatos meg tanga és még fekete színû is :)

Szerintem csak simán fehérfolyásod van, ez természetes. Ha nem viszket és ég, vagy csíp illetve nem kellemetlen illatú, vagy "túrós" esetleg zöldes színû, akkor nem kell orvoshoz menned. Vegyél tisztasági betétet, és azt használj minden nap, napi 2-3 alkalommal kell cserélni, vagy ha úgy érzed. Én ilyet használok: http://www.healthinajiffy.co.uk/images/carefree%20aloe.jpg Vagyis nem teljesen, de csak errõl találtam képet. Carefree, van belõle aloe verás, légáteresztõ meg mittudomén. Nekem csak ez vált be, évek óta használom. DMben, Rossmannban, Tescoban (meg szerintem bárhol) lehet kapni. Egy nagy doboz maximum 900 forint, de abban sok van tényleg. Menj be és vegyél egy dobozzal, vagy kérd meg anyukádat. Én nem tudtam vele ezt megbeszélni, ezért elõször barátnõmmel mentem el venni és otthon simán leraktam. Anyukám meglátta, de nem kérdezett semmi, rájött, hogy ezentúl kell ez, és innentõl mindig megvette, ha szóltam. Simán megveheted, én is gyakran veszek, az eladókat nem érdekli, rád se néznek. Tegyél be mellé egy csomag zsebkendõt meg egy dobozos italt vagy valamit és kész. Különben ne aggódj, ha 16 éves korodig nem jön meg akkor érdemes orvoshoz fordulni, de azzal sincs semmi baj, nem kell félned. Amúgy ne várd, semmi jó nincs benne. A fehérfolyás pedig 2 évig is eltarthat a mensi elõtt, sõt még utána is lehet de akkor már kevesebb lesz. Régen én is totál eláztam miatta, most már nem is kell tisztaságit használnom, csak idõnként, amúgy nem kell semmi. Vásárolj tisztasági betétet, és meg lesz oldva a problémád, hidd el így nyáron nagyon jó érzés, és van belõle illatos meg pamutbevonatos meg tanga és még fekete színû is :)
nemvalószínû h bármi bajod lenne, nemkell minden tutyimutyi dologért orvoshoz rohangálni...fehér folyása majdnem minden nõnek van, nekedis van, valszeg hamarosan megis fog jönni már a menzeszed. ha ennyire zavar, vegyél tisztasági betétet.
Van egy kis folyasod. Menjel el a nogyogyaszhoz, nem baj hogy nem menstrualsz meg, menjel el hozza, es kerdezzel meg tole mindent, lehet hogy egy kis fertozest, bacit is benyeltel ott alul. Ezenkivul lehet kapni DM, Rossman-ban napi tisztasagi betetet! Na ezt kell venned, es mindennap akar 2-3-szor is cserelve a bugyidba ragasztani. Ez valo a folyasra. De nem all ejjeli vastag, nagy betetre gondolok, nehogy azt vegyel! Napi tisztasagi betet igy hivjak holnap vegyel, es mindennap hasznald van illatos fajtabol is, nagyon jo dolog!:)
Én már hallottam olyat is, hogy ez felfázástól van, vagy fertõzéstõl, de ez hülyeség, nekem már egypár éve van. Minden nap :( A menzeszem már rég megjött. 17/L
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a tanácsokat! :)

Szerintetek kihatással van egy kisbabára, ha folyton kiabálást kell hallgatnia? Szülei között, vagy szülők és a nagytesó között?

Legjobb válasz: 3-as vagyok. Egy élõ példa az enyém is, de ez csak most ugrott be. A szüleim csak 13 éves koromban váltak, de születésemtõl már rossz volt a kapcsolatuk. Apám külföldön dolgozott, de azt a kevés idõt, amíg itthon volt, anyámmal végig veszekedték. MIndig este, amikor mi már lefeküdtünk a testvéremmel, zárt ajtók mögött ordított anyám apámmal. Iszonyatosan féltem, remegtem a takaróm alatt. Következmény: konfliktuskerülõ emberré váltam, nem mertem kiállni magamért, nagyon sokáig. És amit megfigyeltem: ha valaki -nem kiabál velem - hanem csak megemeli a hangját és úgy beszél hozzám, akkor máris összeszorul a gyomrom, ugyanúgy mint gyerekként a takaró alatt, és teljesen lefagy mindenféle reakció készségem. Miután "elült a vihar", utána átgondolom, és rendszerint remekül eszembe jut, hogy mit kellett volna mondanom, de olyankor már késõ. Jártam terápiára is, és rengeteget javultam, alakultam, hála Istennek ás barátoknak felismertem, hogy baj van, sikerült ebbõl valamelyest kijönnöm, és 10 év kellett ahhoz is, hogy képes legyek normális párkapcsolatra, ne úgy járjak-keljek, mint egy mimóza és képes legyek megnyílni, illetve bizalommal lenni mások felé. Azt nem tudom, hogy vajon babakoromban is így ordítoztak-e már egymással, mert arra ugye nem emlékszem, de könnyen lehet... A gyerekek érzékenyek, és MINDEN hatással van rájuk. Persze nincs tökéletes szülõi ház, és az sem baj, ha látják a gyerekek, hogy van konfliktus a szülõk között, csak lássák azt is, ahogy a szülõk kibékülnek, meg hogy szeretik egymást, így feloldódik a frusztráció, és fõként a gyerek sem fogja azt gondolni, hogy õ a hibás...

3-as vagyok. Egy élõ példa az enyém is, de ez csak most ugrott be. A szüleim csak 13 éves koromban váltak, de születésemtõl már rossz volt a kapcsolatuk. Apám külföldön dolgozott, de azt a kevés idõt, amíg itthon volt, anyámmal végig veszekedték. MIndig este, amikor mi már lefeküdtünk a testvéremmel, zárt ajtók mögött ordított anyám apámmal. Iszonyatosan féltem, remegtem a takaróm alatt. Következmény: konfliktuskerülõ emberré váltam, nem mertem kiállni magamért, nagyon sokáig. És amit megfigyeltem: ha valaki -nem kiabál velem - hanem csak megemeli a hangját és úgy beszél hozzám, akkor máris összeszorul a gyomrom, ugyanúgy mint gyerekként a takaró alatt, és teljesen lefagy mindenféle reakció készségem. Miután "elült a vihar", utána átgondolom, és rendszerint remekül eszembe jut, hogy mit kellett volna mondanom, de olyankor már késõ. Jártam terápiára is, és rengeteget javultam, alakultam, hála Istennek ás barátoknak felismertem, hogy baj van, sikerült ebbõl valamelyest kijönnöm, és 10 év kellett ahhoz is, hogy képes legyek normális párkapcsolatra, ne úgy járjak-keljek, mint egy mimóza és képes legyek megnyílni, illetve bizalommal lenni mások felé. Azt nem tudom, hogy vajon babakoromban is így ordítoztak-e már egymással, mert arra ugye nem emlékszem, de könnyen lehet... A gyerekek érzékenyek, és MINDEN hatással van rájuk. Persze nincs tökéletes szülõi ház, és az sem baj, ha látják a gyerekek, hogy van konfliktus a szülõk között, csak lássák azt is, ahogy a szülõk kibékülnek, meg hogy szeretik egymást, így feloldódik a frusztráció, és fõként a gyerek sem fogja azt gondolni, hogy õ a hibás...
IGEN!!!!!!
Igen, termeszetesen.
Egy lelki roncs lesz belõle, de ezt te is tudod, nem értem, miért kérdezed?
Én úgy gondolom, hogy hozzá tud szokni a gyerek. Ha ezt hallja mindennap, megszokja. Lássátok az olaszokat, cigányokat. Vagy rosszul gondolom? Biztos, hogy nem lesz nyugodt természete sose, de kétlem, hogy idegroncs lesz.
A kiabálás félelmet és bizonytalanságot kelt egy babában. Bár valószínûleg az anyaméhben is már ezt hallgatta akkor... A 24. héttõl már hallja az erõs kinti hangokat, meg a mama idegállapotát is érzékeli valahogy. Hogy pontosan mi és hogyan hat azt nem tudni, de a nyugodt békés környezet az, amiben kielégítõen tud fejlõdni egy baba. Persze nagyon rugalmasak, és sokkal többet kibírnak, mint gondolnánk, de vannak következmények, az biztos. 3
Nem olvastam végig a válaszokat, szóval lehet, hogy már valaki írta...de gondolj bele..egy felnõtt emberre is kihatással van, -és semmi setre sem jó kihatással/hatással- az, ha folyamatosan üvöltöznek körülötte. Ideges lesz, ideggyenge, félni fog, és elsajátítja ezt a fajta közlést, vagy alkalmazza mint megoldást valamire. Egy csecsemõnek az anyukája dudolását, mesélését kellene hallgatni, nem az ordenáré ordítást.
Szerintem az "idegroncs" és a "lelki nyomorék" kifejezéseket félre kéne tenni, mert egyértelmûen túl erõsek ide. Biztos vagyok benne, hogy minden babára/gyerekre hatással vannak ezek a dolgok, és beépülnek valamilyen formában a személyiségükbe, de az adott gyerek (késõbb felnõtt) adottságaitól is függ, hogy hogyan dolgozza fel ezeket, hogy egyáltalán "kárt" okoz-e, és ha igen, akkor milyet. Ez elõre nem kiszámítható, és valószínûleg késõbb is csak nehezen beazonosítható, már ha az illetõ felnõttként foglalkozik ezzel valamilyen formában, vagy "csak" éli azt, amit otthonról hozott. (Mert ez a leggyakoribb, úgy viselkedünk, ahogy otthonról hoztuk, ahogy a szüleinktõl/nevelõinktõl láttuk)
Én sajnos elég hirtelen és hangos természetû vagyok, fõleg az veri ki nálam a biztosítékot, ha semmibe vesznek és amikor hiába szólok valami miatt halkan, szépen és kedvesen, nem reagálnak rá. Na ilyenkor bizony felemelem a hangom. Ez a nagyobbik fiammal sajnos sûrûn elõfordul, így a kicsi is ebben nõtt fel, viszont õ valami hihetetlenül nyugodt, kiegyensúlyozott és mosolygós kisbaba volt már születésétõl fogva. 2 hónapos korától átaludta az éjszakát és nappal sem volt különösebben sírós. Már 2, 5 éves, de nyomát sem látni rajta, hogy "lelki nyomorék" lenne, ahogy az egyik válaszoló írta...
Nekem viszont van egy fiú barátom, aki csak barát, semmi több! Gyerekkorom óta ismerem, és az apukája alkoholista volt, és minden napos volt a veszekedés otthon! 30 éves a srác, tavaly halt meg az apukája, és a mai napig kihat az életére, természetére az, amiben felnõtt! Normális, rendes, szerethetõ, viszont nagyon hamar ideges lesz felesleges dolgokon is, és nagyon-nagyon fel tudja húzni magát! De tényleg sokszor nagyon apró dolgokon! És õ saját maga mondja, hogy a szülei tették ilyenné!
Én is a saját példámat tudom felhozni.Amióta az eszemet tudom a szüleim rosszul éltek, apám minden problémát úgy oldott meg, hogy leitta magát és emiatt mindennaposak voltak itthon a hangos veszekedések, még olyan is volt, hogy apám dühében szétverte a berendezést a lakásban.Én mindebbõl leginkább arra emlékszem, hogy az ágyban fekve sírtam és nagyon féltem, viszont nem lettem idegbeteg, vagy lelki nyomorék, csupán megutáltam apámat és amint nagykorú lettem el is költöztem tõlük, hogy minél kevesebbet kelljen találkoznom vele.
Nem lesz feltétlen idegroncs. Egy rokon családban az apuka alkoholista volt, és állandó volt a veszekedés. Mindkét gyerekbõl nyugodt, alkalmazkodó, konfliktus kerülõ felnõtt lett. A házasságuk is tartós és jó.
A kérdező hozzászólása: Amennyiben?
Ez nem is kérdés.
A lelki nyugalmát, idegrendszerét megviseli. Ha belegondolsz, hogy ha az anyuka feszült a baba megérzi azt és õ is az lesz.. Ha az anyuka kiabál, a baba sem fog vigyorogni. A családban lévõ feszültséget nagyon megérzik a gyerekek, emiatt bizonyítottan kialakulhat akár személyiségzavar, skizofrénia, idegrendszeri problémák, stb. Az én egyik ismerõsöm kisfia volt anno ilyen helyzetben, a szülõk állandóan marták egymást - el is váltak kb. a gyermek születése után 1 évvel. A kisfiú állandóan beteg volt! + nagyon félt mindenkitõl. Ha hozzászólt valaki, már sírt. Ha picit hangosabban beszélt/nevetett valaki mellette, szintén. Ahogy különváltak, nem volt állandóan beteg, lassan megnyílt az emberek felé, és elkezdett barátkozni.
Igen, természetesen, ahogy minden õt ért külsõ inger hatással lesz rá.
Még egy felnõttre is kihatással van, ha veszekednek, kiabálnak körülötte! Ezért egyértelmû, hogy a babára is!

Meddig él a mezei hörcsög átlagosan? Hol lehet beszerezni? Könnyű tartani? Van szaga? És ha valaki tud egy jó linket küldhetne :DD (csak normális válaszokat! )

Legjobb válasz: Agresszív, megtámadja az ember, de még a lovat is, ha veszélyben érzi magát. Ehhez az is elég, ha meg akarod fogni! Télen egy féléves nyugalmi idõszaka van, amikor csak 2-3 hetente eszik valamit, aztán visszafekszik.2 méter mély, 6-8 méter hosszú ketrec kell neki a föld alá! Az EU-ban védett állat, Magyarországon viszont külön engedélyt kért és kapott, hogy irtani lehessen. Ha még mindig érdekel, fogj egyet, vagy beszélj egy trapperrel (hörcsögfogó, van ilyen szakma). http://horcsogok.gportal.hu/gindex.php?pg=30975816

Agresszív, megtámadja az ember, de még a lovat is, ha veszélyben érzi magát. Ehhez az is elég, ha meg akarod fogni! Télen egy féléves nyugalmi idõszaka van, amikor csak 2-3 hetente eszik valamit, aztán visszafekszik.2 méter mély, 6-8 méter hosszú ketrec kell neki a föld alá! Az EU-ban védett állat, Magyarországon viszont külön engedélyt kért és kapott, hogy irtani lehessen. Ha még mindig érdekel, fogj egyet, vagy beszélj egy trapperrel (hörcsögfogó, van ilyen szakma). http://horcsogok.gportal.hu/gindex.php?pg=30975816
Az aranyhörcsögre gondolsz inkább, nem? :) A mezei hörcsögöt nem szokás háziállatként tartani... Az aranyhörcsögrõl is mindent elolvashatsz: http://www.apromancs.hu/tudastar.html
Inkább a dzsungáriai törpe hörcsögöt ajánlanám, mert az kevésbé vad, vagy büdös! Mezei hörcsögöt otthon illegális tartani, csak állatkertekben lehet, bár ott sem hiszem, hogy sokkal többel találkoznánk!:)

Ha egy HTC Desire meg van "modolva" és ha újra telepítem a szoftverét azzal elvesződik minden?

A telefon angol nyelvű volt és csak így vált magyar nyelvűvé,tehát az információm szerint most a HTC Desire HD ROM van rajta.

Legjobb válasz: Ha nem ROM telepítés után tettek rá magyar nyelvet (mert erre ha nem is tökéletes, van lehetõség), akkor elvész. Ha benne van a ROMban a magyar nyelv és újratelepíted, akkor benne lesz. De azt nem értem akkor minek kell újra telepíteni, hiszem most is az van rajta.... Nem factory resetre gondolsz? Mert az nem telepítés (bár rá lehet fogni), hanem egy szüz újraindítás, elvesztvén minden adatot, de a ROM az elõzõ marad.

Ha nem ROM telepítés után tettek rá magyar nyelvet (mert erre ha nem is tökéletes, van lehetõség), akkor elvész. Ha benne van a ROMban a magyar nyelv és újratelepíted, akkor benne lesz. De azt nem értem akkor minek kell újra telepíteni, hiszem most is az van rajta.... Nem factory resetre gondolsz? Mert az nem telepítés (bár rá lehet fogni), hanem egy szüz újraindítás, elvesztvén minden adatot, de a ROM az elõzõ marad.
A kérdező hozzászólása: Igazából lehet hogy ez lesz a megoldás mert végül is azt szeretném hogy minden adat elvesszen róla és magyar legyen.(mert elég lassú már a készülék és alkalmazásokat se enged letölteni ugyanakkor 16 GB-os SD kártya van benne)

Van egy Aprillia rs 50-es 80ccm-es hengerrel van szerelve és ha elkapnak a zsaruk menyire szívhatom meg?

Legjobb válasz: Ha van jogosítványod, és a papírok stimmelnek, akkor semennyire. Nem sok rendõrt láttam eddig, aki szétszedte a blokkot, hogy megnézze, fel van-e fúrva a henger. :)

Ha van jogosítványod, és a papírok stimmelnek, akkor semennyire. Nem sok rendõrt láttam eddig, aki szétszedte a blokkot, hogy megnézze, fel van-e fúrva a henger. :)

Eltiltanátok 4 éves fiatokat olyan gyerektől aki egyértelműen rossz hatással van rá? És ha egy helyen lakunk, akkor hogyan?

Egy lakóparkban élünk, közös az udvar van közös játszótérrel. Mivel ez egy kicsi falu így más lehet?ség nagyon nincsen a szabad leveg?n tartózkodásra ( a boltba menésen kívül). A 4 éves fiam egyértelm?en rossz dolgokat vesz át egy másik kisfiútól. Én próbálom jóra nevelni, meg mindig rászólok ha rosszalkodik, illetve büntetés is szokott lenni, de mindhiába mert a másik kisfiút viszont egyáltalán nem rendezik a szülei, tipikusan a fejükre n?tt, anyukája csak mosolyog mikor rosszalkodik, káromkodik a gyereke hogy jaj hát milyen édes...Én ezt nem így hívnám...amúgy mindig egymás társaságát keresik a gyerekeink és mivel ennyire egy helyen vannak, így nem igazán tudom,hogyan lehetne kivitelezni hogy ne játsszanak együtt. Mi a megoldás? Mit lehet tenni ilyenkor? Az én gyerekem se egy áldott jó félreértés ne essék, nem istenítem hogy bezzeg az én gyerekem egy angyal, csak úgy látom hogy egyre rosszabb és neveletlenebb lesz holott én mindent próbálok megtenni. De hát azt látja hogy másnak mindent szabad, neki meg nem. Azonkívül rendszeresen ütik is egymást a kissráccal, de az is úgy jelenik meg hogy ? püföli az én gyerekemet akinek nagy a t?r?képessége így nagyon ritkán fakad sírva, de aztán az én gyerekem is visszaüt egy id? után, persze a másik kisfiú meg egyb?l sírni kezd és megy panaszkodni-árulkodni. És ekkor úgy t?nik, hogy az én gyerekem a f? f? vereked?s.

Legjobb válasz: Hat, ez nehez ugy. Megertelek, mivel detto ugyan ilyan helyen lakunk. ( Nem lakunk veletlenul egy faluban? :-) ) Ha ennyire nem akarod, hogy talalkozzanak, akkor menjetek a falusi jatszoterre, ha van, vagy a legkozelebbi varosba, ha megteheted. Ha nincs mas jatszoter, akkor menjetek el a faluba motorozni, vigyetek labdat magatokkal, biztos van olyan hely, ahol lehet labdazni. Probald meg ugy idoziteni a kimenetelt a kozos udvarra, amikor nincs otthon az a masik kisgyerek.

Hat, ez nehez ugy. Megertelek, mivel detto ugyan ilyan helyen lakunk. ( Nem lakunk veletlenul egy faluban? :-) ) Ha ennyire nem akarod, hogy talalkozzanak, akkor menjetek a falusi jatszoterre, ha van, vagy a legkozelebbi varosba, ha megteheted. Ha nincs mas jatszoter, akkor menjetek el a faluba motorozni, vigyetek labdat magatokkal, biztos van olyan hely, ahol lehet labdazni. Probald meg ugy idoziteni a kimenetelt a kozos udvarra, amikor nincs otthon az a masik kisgyerek.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, lehetséges:) ) ez egy pest megyei falu:) Hát igazából sokszor kint van az a kisfiú az udvaron. Meg mint írtam, a fiam is a kisfiúhoz szeretne kimenni mikor az kint van, most mondjam azt neki hogy nem játszhat xy-nal mert rossz kisfiú? vagy hogy?:(
A kérdező hozzászólása: Na hát akkor még szerencsés vagyok, hogy nálunk ez nem az oviban történik (végülis ott sokkal több idõt tölt jellemzõen mint itthon) . Az a baj hogy a szülõket se szeretném megbántani (mert megkérdeznék, hogy miért tiltom a gyereket az övéktõl, ha nem tõlem akkor a kisfiamtól kérdeznék, õ meg el is mondja:)

A te házasságod sikerült? És váltál már el? Lehet boldog egy házasság napjainkban? Van trükköd? És ha igen mi az?

Legjobb válasz: Abszolút, pedig teljesen komolytalan kapcsolatnak indult a miénk több, mint 10 éve. De talán épp ez volt a "trükk", nem nõttünk egymáshoz soha, a mai napig megvannak a külön programjaink, pedig 4 gyerek szülei vagyunk. De nem bánom, ha nélkülem megy valahová, az sem zavar, ha nõk is vannak a társaságban, mert bízom benne és ez kölcsönös. Nekem is megvan a szabadságom. Mindenben kiveszi a részét, nincsenek felosztott feladatkörök. A gyerekeket le tudjuk passzolni anyósomhoz, ha nem, akkor a szomszédban lakó egyetemista lányt szoktam áthívni. Így megoldható, hogy hetente 1 estét, havonta 1 hétvégét és évente 1 hetet kettesben töltsünk. Ja, és a tökéletesen mûködõ kommunikáció alap. Sosem célozgatunk, nem õrlõdünk magunkban, hanem mindig megmondjuk, ha valami nem tetszik, vagy valamit szeretnénk. Veszekedésre még nem volt példa, vitatkozni persze szoktunk, mint mindenki, de mi nyugodt hangnemben, érvekkel tesszük mindezt, harag vagy feszültség nélkül.

Bevált a házasságom. Nem váltam el, mivel bevált a házasságom. Az én házasságom boldog, azt nem tudom másoké milyen. A trükk: MINDENT megbeszélünk. Ha véletlenül rosszat mond, ami fáj nekem én rögtön szólok, hogy na ez nem vicces ez rosszul esik és nem nyelem le, tartogatom évekig a bajomat és egyesült erõvel zúdítom a férjemre. Õ is így tesz, ha a humorommal túl lövök a célon vagy bármi akkor jelzi hogy nem esett jól. Ha valamire megkérem és nem teszi meg azért is szólók és nem a 20.dik alkalommal üvöltöm le a fejét, hogy már megint nem csináltad meg. Meg kell hallgatni mindig a másikat, az örömét a bánatát, mindenét, sokat beszélgetünk, ismerjük egymást, nem csak élünk egymás mellett. Volt néhány komoly problémánk, amit vagy mi okoztunk magunknak vagy külsõ körülmények, volt hogy alig volt pénzünk ételre, rengeteg olyan esett volt ami akár a végét is jelenthette volna a házasságnak, ha nem szerettük volna egymást eléggé. Mikor a férjem munkanélküli lett és 1 évig nem talált munkát dönthettem volna ostobán és kidobhattam volna, mert úgy könnyebb lett volna nekem anyagilag, de az milyen házasság lett volna? Megoldottuk, ettünk üres zsömlét, ittunk csapvizet, és szerencsére megoldódott a helyzet. A trükk tehát, hogy dolgozni kell a házasságért, sok kompromisszum és kommunikáció kell hozzá.
Abszolút, pedig teljesen komolytalan kapcsolatnak indult a miénk több, mint 10 éve. De talán épp ez volt a "trükk", nem nõttünk egymáshoz soha, a mai napig megvannak a külön programjaink, pedig 4 gyerek szülei vagyunk. De nem bánom, ha nélkülem megy valahová, az sem zavar, ha nõk is vannak a társaságban, mert bízom benne és ez kölcsönös. Nekem is megvan a szabadságom. Mindenben kiveszi a részét, nincsenek felosztott feladatkörök. A gyerekeket le tudjuk passzolni anyósomhoz, ha nem, akkor a szomszédban lakó egyetemista lányt szoktam áthívni. Így megoldható, hogy hetente 1 estét, havonta 1 hétvégét és évente 1 hetet kettesben töltsünk. Ja, és a tökéletesen mûködõ kommunikáció alap. Sosem célozgatunk, nem õrlõdünk magunkban, hanem mindig megmondjuk, ha valami nem tetszik, vagy valamit szeretnénk. Veszekedésre még nem volt példa, vitatkozni persze szoktunk, mint mindenki, de mi nyugodt hangnemben, érvekkel tesszük mindezt, harag vagy feszültség nélkül.
elváltam, 29 évesen, 7 év házasság után.Rengeteg hibát vétettünk tapasztalatlanságunkból fakadóan.Sok problémát nem vettünk komolyan, azt hittük ráérünk, hisz egy élet áll rendelkezésünkre.A tüskék azonban elmérgesedtek, és már egy világ volt köztünk. Közben baba is lett, de mikor mindennaposak lettek a viták, az õ érdekében befejeztük.Rengeteget tanultam így utólag a dologból és most nagyon boldog vagyok.Sok munka a jó kapcsolat, fõleg magunkon kell dolgozni és felismerni a típushibákat, nehogy ismételje magát a történelem.A legfontosabb a tisztelet, õszinteség, érintés, dícséret, rendszeres szex, a kevés szabadidõ tartalmas eltöltése, h.adj magadra, akarjatok tetszeni egymásnak x idõ után is.
hála égnek eddig minden a legnagyobb rendben van a házasságunkban. jövõ hónapban 10 éve. mi a legelsõ pillanattól kezdve mindent együtt csinálunk, nincsenek külön programok nálunk, mivel nincs rá igény, hiszen ugyanaz az érdeklõdési körünk stb. a trükk nálunk talán, a feltétlen bizalmon, kitûnõ kommunikáción és azon van, hogy abszolút õszintén, bátran megbeszélhetünk egymással bármit, nincsenek tabuk egymással szemben. ez nálunk az egyik legfontosabb dolog. 34/nõ
Nálunk a nevetés és a megbocsájtás a trükk. Mindketten alapból mókázósak vagyunk. Õ rendetlen és szétszórt, én pedig türelmetlenebb alkat vagyok a vidámság mellett. De mivel rajongunk egymásért, ezért könnyû megbocsájtanunk a másik hibáit és a vitákat. A rajongás is nagyon fontos. Mindig csak egy hajszállal kell jobbnak látni a másikat, mint elõzõ nap :)
Mi egy éve vagyunk csak házasok, de igazából már három éve együtt élünk és idáig nagyon jól sikerült. Elválni még soha nem váltam el, elég sokáig vártam olyanra, akivel tényleg el tudom képzelni, hogy leéljem az egész életemet.
Én csak a szüleim és nagyszüleim házasságából tudok meríteni. Nekem az derült ki, hogy a jó házasság alapja a rengeteg alkalmazkodás...az egyik félnek mindig engednie kellett + nagyon kell tudni megbocsátani...plusz úgy kellene választani, hogy ha tudjuk elõre, hogy pl. gyereket szeretnénk, de a leendõ férj vagy nem akar, vagy kicsit sem gyerekközpontú, akkor bukta az egész :/ nem könnyû, bár a "régi idõkben" azért sem volt a válás olyan gyakori, mert nem volt elfogadott, kisebb városokban, falukban az elvált emberekre furán néztek...a fiatalabb generációnál pedig sztem csak igaz szerelemmel lehetséges, ami késõbb szeretetté és tiszteletté alakul át.
A jó házasság létezõ fogalom, talán a gyakorlatban is meg lehet találni nagyítóval. Senki nem elég türelmes és alkalmazkodó és kedves és nyugodt és békés és bölcs ehhez manapság.
az lemaradt hogy 4 éve vagyok együtt a võlegényemmel és bátran állítom, olyan problémákat állt már ki a kapcsolatunk, amik máshol 10-15 év után jönnek elõ és mi igenis leküzdöttük õket, itt mutatkozott meg, hogy õ az akivel én tényleg leakarom élni az életemet, õ kell nekem, õt szeretem(ezt eddig is tudtam:) )
Egy házasság bármilyen korban lehet boldog, napjainkban is! Csak ez nem azt jelenti, hogy sosincs probléma és minden rózsaszín köd... Aki ezt várja, csalódni fog. A jó házasság alapja az elfogadás, tolerancia, megbocsájtás, szeretetet adni és elfogadni tudás. Nagyanyáink házasságai azért is voltak sokkal jobbak, mert nálunk még gyakorlatilag ismeretlen fogalom volt a válás. Így ha problémájuk volt, nem kifelé kacsintgattak a kapcsolatból, hanem minden erejükkel megoldani igyekeztek, hiszen egy egész életet kutya-macska viszonyban leélni nem valami szívvidító. Ezért aztán igyekeztek toleránsak lenni. Tette mindenki a dolgát és bizony ha kellett, nyeltek egy nagyot. Szeretem a férjemet és úgy gondolom, hogy a házasságok holtomiglan-holtodiglan köttetnek. A fogadalom is arról szól, hogy jóban-rosszban, egészségben-betegségben, gazdagságban-szegénységben.... Ezt a fogadalmat komolyan kell gondolni és mindig annak kell többet letennie az asztalra, aki abban a pillanatban erre képes. Az ember nem mindig egyforma erõs, vagy egyforma toleráns, vannak mindenkinek rossz napjai, s ilyenkor szükségképpen azt bántjuk leginkább, aki a legközelebb áll hozzánk - gyarló az emberi természet. De ha képesek vagyunk megbocsájtani, ha tudunk fókuszálni arra, mi a fontos igazán, akkor sikerülhet. De ezért mindig keményen dolgozni kell. Viszont egészen biztosan megéri.
Mi majdnem 2 éve vagyunk házasok, elõtte együtt is éltünk. Én táppénzen vagyok, kismama vagyok. Ha hazajön a munkából a férjem, akkor pl elé megyek az ajtóhoz, igyekszem nem rögtön letámadni az én dolgaimmal. Adok neki vacsorát, közben beszélgetünk kinek hogy telt a napja. Õt is érdekli, hogy mi van velem és a babával. :) Este kap egy fél órányi - órányi szabad foglalkozást :) (interneten böngészget), én meg hagyom hadd pihenje ki a napot. Után filmezünk vagy elmegyünk sétálni a környéken. Szóval tök egyszerûen élünk. Tolerálom azt, hogy neki az egész napi hajtás után jólesik az órácskányi pihenés. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet hozzá szólni, csak én nem erõszakolom ki, hogy most igenis rám, csakis RÁM figyeljen. Ennek köszönhetõen, hogy nincs elnyomva, érzelmileg zsarolva, mindent megbeszél velem, kikéri a véleményemet. Nekünk ennyi trükkjeink vannak! :) 28L

LG Kp 502esem van és megbántam hogy azt vettem. Mármint sokan azt mondták hogy buta meg hogy gyenge minőségű, és két hónapja kaptam eért tuti nem cserélem le egy jó ideig. Tényleg gyenge minőségű? Neked van ilyened? És ha van/volt meddig bírta?

Legjobb válasz: te meg vagy vele elégedve? ez a fontos, a többi nem. Anyunak ilyet vettünk karácsonyra, nagyon tetszett neki. Szereti, egyetlen baj vele hogy könnyen feloldódik a lezárása és volt hogy telefonált a táskában a telefon. Amúgy szép, nagy kijelzõje van, amit egy telefonnak tudni kell, azt tudja: Lehet rajta telefonálni, smsm-t küldeni. még ébreszt is ;)

te meg vagy vele elégedve? ez a fontos, a többi nem. Anyunak ilyet vettünk karácsonyra, nagyon tetszett neki. Szereti, egyetlen baj vele hogy könnyen feloldódik a lezárása és volt hogy telefonált a táskában a telefon. Amúgy szép, nagy kijelzõje van, amit egy telefonnak tudni kell, azt tudja: Lehet rajta telefonálni, smsm-t küldeni. még ébreszt is ;)
Meg ha google mappsból beillesztesz térkép képet, akkor navigálásra is jó egy városban. Egy utcakeresztezõdésben meg te magad is le tudod olvasni a 2 utcát, hogy meghatározd a virtuális térképen hol vagy :P
Nekem február óta van ilyen telefonom. Nekem eddig bejött, bár nincsenek nagy igényeim. Nálam a fontos, hogy telefonálni tudok, smst tudok küldeni... Sokszor landolt már a földön, mégis túl élte. A bill. zár valóban könnyen oldódik, nálam is elõfordult már, hogy hívott valakit a zsebemben, de ez kiküszöbölhetõ könnyen. Valóban kicsit kisebb a tudása, mint pl. a samsung s5230nak, pedig árban hasonló kategória. Ez tipikusan olyan telefon, ami elég modern, szép, csak a szükséges funkciók vannak meg benne. Ezért azok tartják általában butának, akiknek az a fontos, hogy "nééézd az én telefonom mi mindent tud".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!Arik vagytok!!
Nekem marhára nem fontos mit tud. Egy hónapnál tovább nem bírtam vele sztem borzalmas egy telefon. Melette inkább a nokia 6300ám használtam jelenleg samsung S5230asom van ezse hû de jó teló de az LG nél sokalta jobb!!!
én elkövettem egy hatalmas hibát: divatból vettem meg. nem néztem, hogy mit tud, csak érintõs és olcsó. mostmár megbántam, hogy inkább nem gyüjtöttem még néhány hónapig egy okosabbra:)
Kapcsold ki ha a bill.zárral van gondod -.- ;)

Ha veszek egy 80cm3 Motort akkor B kategóriás vezetői engedéllyel lehet vezetni, ha segédmotorként van levizsgáztatva és ha észreveszik hogy nem 50-venes akkor mennyi forintra büntetnek meg körülbelül?

Legjobb válasz: Még a nyerges vontatót is vezetheted B kategóriás jogsival, ha segédmotornak van vizsgáztatva. A következményekkel meg ne foglalkozz: okirathamisítás, biztosítási csalás és engedély nélküli gépjármûvezetés: ha nem vagy visszaesõ, simán megúszod felfüggesztettel.

Még a nyerges vontatót is vezetheted B kategóriás jogsival, ha segédmotornak van vizsgáztatva. A következményekkel meg ne foglalkozz: okirathamisítás, biztosítási csalás és engedély nélküli gépjármûvezetés: ha nem vagy visszaesõ, simán megúszod felfüggesztettel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!