Találatok a következő kifejezésre: Van egy és fél hónapos (93 db)

Jó estét! Nekem van egy 9és fél honapos lányom és hogy az ő korosztályának milyen sürün lehet egy héten hust adni? Mindennap? Vagy csak egyszer kétszer?

Mi baja lehet ha a megengedettnél több hust féllét adunk neki? Ilyenekre gondoltam mint pl:csirekhus meg amiket még ehet hogy abbol egy héten mennyit kaphat azt tudom hogy halból töbször is kaphat egy héten de csirkéből meg ilyenekből kaphat e mindennap vagy inkább csak 1-2 alkalommal?

Legjobb válasz: nekem ekkor már a védõnõ minden nap ajánlott több-kevesebb húsételt, de az én babám tápszeres így korán kezdtük a mellétáplálást csirkébõl akár minden nap is kaphat disznóhúst egy éves kor felett adhattam neki /védõnõ tanácsára/

nekem ekkor már a védõnõ minden nap ajánlott több-kevesebb húsételt, de az én babám tápszeres így korán kezdtük a mellétáplálást csirkébõl akár minden nap is kaphat disznóhúst egy éves kor felett adhattam neki /védõnõ tanácsára/
Csirkébõl akár mindennap adhatsz neki, halat hetente 1-2-szer. És lassan a sovány marhahúst is megkóstoltathatod vele, de abból csak hetente egyszer.

Két és fél hónapos kisfiú anyukája vagyok. Ugy áll a helyzet, hogy az apuka fogta magát és egy veszekedés után lelépett. Összeházasodva nem vagyunk, tartok tőle, hogy akarja majd a babát, milyen esélyei vannak velem szemben?

Hárman költöztünk az én szüleimhez,mert a baba nem volt tervezve, ezért nem is volt hova külön költöznünk. Az apával azon vesztünk össze, hogy én őt védtem a szüleimmel szemben. Nálunk adottak a körülmények a baba neveléséhez, anyámék gondoskodók, tiszták a körülmények. EZ náluk nem áll fenn. Van esély ara, hogy elvegyék tőlem a kisfiam?

Legjobb válasz: Két-és fél hónapos babát hogyan ítélnének már a lelépõ apának?! Az édesanyánál van a helye pláne, hogy a szüleinél rendezett körülmények és szeretet veszi kürül. Miért is kellene 4 órás munka egy pici baba mellett???

Két-és fél hónapos babát hogyan ítélnének már a lelépõ apának?! Az édesanyánál van a helye pláne, hogy a szüleinél rendezett körülmények és szeretet veszi kürül. Miért is kellene 4 órás munka egy pici baba mellett???
ma 09:21 De ez nem az az eset. Írta a kérdezõ is, hogy az apánál nem tiszták a körülmények.
csak egy kérdés 2.5 hónapos jó esetben szoptatott babát mikor ítélnének egy apának?????? pláne ha a kérdezõ a szüleivel lakik normális körülmények között a gyereket 3 éves koráig csak a te felügyeleted mellet láthatja (ha akarja) nyugi menj be és ad be a gyermekelhelyezési kérelmet 100% esélyed van h nálad marad a gyerek + megítélik a gyt-t is
Semmi esélye sincs, hogy elvegye tõled. Ne aggódj! Gondozd szeresd, nevelgesd!
Add be azonnal a gyermekelhelyezesi kérelmet. 50-50 százalék esélye van mindkettotoknek.
Miért ne ítélnék az apjának???? Én már láttam erre példát. Jobb körülményeket tudott neki biztosítani.
Elsõ vagyok esetleg kezdeményezzétek már most, hogy kizárólagos szülõi felügyeleti jogot kapj. Persze ha van pénzeetek a perre. Nem ismerem a volt párodat, lehet, hogy a végén nem kell majd neki a gyerek egyáltalán. Az eljárás nagyon hosszú, nagyon vigyázz, hogy a gyerek minden körülmények között nálad legyen és maradjon. Sokan iyenkor ismeretlen helyre szoktak költözni, fõleg, ha a gyerek elrablásának veszélye fennáll.
csak egy kérdés 2.5 hónapos jó esetben szoptatott babát mikor ítélnének egy apának?????? Abban a pillanatban, amikor kiderül, hogy az apánal jobb helye van. Pl van saját lakása, biztos munkahelye, normals végzettsége. Esélyesebb, mint az anya, ha pl egy 18 eves kislányról beszélünk, akinek épphogy megvan az érettségije, munkája sosem volt es a szülõknel lakik. A szoptatás meg ilyenkor senkit nem érdekel.
Nem értek egyet azzal, hogy a gyereknek az anyja mellett a helye, általában be is bizonyosodik, hogy nem így van. Olyan perekben, ahol nincs megegyezés bizony mindkettõnek ugyanannyi esélye van.
Arra vigyázz, hogy el ne rabolja, mert akinél a gyerek van és aki nevelni kezdi a per elnyúlása miatt általában annál is marad. Túl kicsi a gyereked ebben a korban még az apának is ítélhetik. Ha lenne legalább papíron 4 órás állásod, akkor nagyon kicsi tulajdonképpen semmi esélye nem lenne. A gyerekedet sürgõsen jelentsétek be állandó lakosnak a szüleidhez, ha neked saját lakásod nincsen. És persze saját magadat is jelentsd be oda. A bíróságon jó lesz felhozni, hogy a szüleiddel laksz és õk is rendezettek, támogatnak, nem hagytak el mint az apa.
Épp ezt cáfoltam meg te észlény. Mondom, hogy a saját szememmel láttam, hogy nem mindig az anya kapta a gyereket. És mint mondtam, teljesen felesleges lenne hazudoznom. Egész kicsi gyereket is kapott az apa, az anya megy hozzá és fizeti a gyerektartást. Létezik ilyen is és a kérdezõ is járhat így, de felõlem hitegethetitek, mondhatjátok, amit hallani akar.
Ne veszekedjetek, hisz nem tudhatjátok, hogy milyen az apa! Írtam is elõbb errõl, hogy ha a kérdezõ leírná nekünk pontosan a körülményeket a másik félnél is, akkor érdemleges választ tudnánk adni neki. Viszont amit eddig leírt, az alapján neki több esélyt voksolnék: "Nálunk adottak a körülmények a baba neveléséhez, anyámék gondoskodók, tiszták a körülmények. EZ náluk nem áll fenn. "
Ezeket az esélyeket így akkor sem lehet megmondani, na meg mi itt találgathatunk, majd akit alkalmasabbnak találnak rá. A kérdés az volt, van-e esélye az apának. Hogyne lenne, van.
Jó, de ha leírja a kérdezõ, hogy az apa milyen életszínvonalon él, dolgozik-e, ha dolgozik, lenne-e valaki aki gondoskodjon a gyerekrõl.Vagy ha az apa lenne a gyerekkel otthon, abból a kis pénzbõl, amit a gyerek után kapna, fenn tudna-e tartani egy lakást, plusz a gyereket is ellátná-e. Magyarul van-e segítség az apának, úgy mint a kérdezõnek. Ha így ezeket leírja, akkor mi is többet tudunk írni. Én is voltam már gyermekelhelyezési peren (én voltam a gyerek), s tudom miket vesznek figyelembe. Az érzelmi kötõdés is nagyon sokat jelent, hogy a gyerek kihez kötõdik.Igaz itt ugye ezt nem lehet megítélni.
Ezzel meg az a baj, hogy bizonyítani kell. Szóval mondhatja õ, hogy van segítsége, ez meg ez, aki még ezt is mondja, de aztán lehet nincs.
"A kérdés az volt, van-e esélye az apának. Hogyne lenne, van." Te csak addig vagy képes gondolkodni, hogy igen van esélye, de én már kicsit tovább is lépek és leírom, hogy elméletileg van esélye, gyakorlatilag- a körülményket és a bírói gyakorlatot figyelembe véve-nem sok. És ha nem vetted volna észre a kérédsben szerepel egy olyan is " milyen esélyei vannak velem szemben?" Ha már a szószerinti értelmezésre élvezel el, beláthatod, hogy figyelmetlen vagy és csak a kérdés egyik részével foglalkozol. Másrészt olyan hülyének gondolsz itt másokat, hogy csak annyit vagy képes válaszként írni, hogy igen van esélye (és ezt azzal akarod elfogadtatni, hogy ez a kérdés, hát nem CSAK ez a kérdés). Mint ha itt senki sem jött volna rá, hogy törvényes lehetõsége van a férjnek...
elindítod a gyerekelhelyezést, a gyerektartást, a bíróság szabályozza a kapcsolattartást is ha nem tudtok megegyezni, és ennyi
Én csak saját ismerõseim tapasztalatairól tudok beszélni... ismerek egy családot, ahol az anyuka lelépett, és az alkoholizmus se állt messze tõle, mégis a gyermek elhelyezésin, a kisebb gyereket, akit nem kérdezett meg a bíróság, hogy hova akar menni, nála helyezték el. Hiába mehetett volna az apához jobb körülmények közé, ahol a testvére is volt, a bíróság így döntött, pár év múlva, mikor már a bíróság hajlandó volt meghallgatni a kislányt is, átkerülhetett az apához. Szóval ezek után nem hiszem, hogy nagyon lenne esélye az apukának...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A kérdésekre : Az én szüleim segítettek nekem beszerezni a szükséges kellékeket a babához, õk visznek mnket mindenhova ha valami probléma van. Az apa szülei bagósok, piások. Az egész házuk bûzlik a cigarettától, ég mikor terhes voltam akkor sem voltak rám tisztelettel, miért lennének a gyerekemre?
Jogilag az kevés, hogy dohányoznak. Az nem kizáró ok. A piálást nehéz bizonyítani, ha éppen józanul fogadják a kirendelt embert és összepakolnak. Te voltál már cigiszagtól bûzlõ lakásban? Mert szerintem nem. Ahol belépsz a lakásba és már 2 perc után beveszi a hajad, a ruhád, a falak is. Mellesleg ránézésre meg lehet állapítani valakirõl, hogy piál független attól , hogy józan állapotban van éppen. Az arca elárul mindent. Okosat akartál írni, de nem igen jött össze.
Az apa lelépett! Cserben hagyta az anyát, cserben hagyta a gyermekét. Szeretném én látni azt a bíróságot, amelyik ezután neki ítéli a csecsemõt!
Elsõk között válaszoltam, és újra írok, hogy mire odajut a per, addigra igenis megnézik, hogy az anya el tudja-e magukat tartani, addigra kell a min. 4 órás állás, mert az nem érdekli a bíróságot, hogy a kérdezõ papája és mamája eltartja-e az anyát és a csecsemõt/gyereket, csak jószándékból szóltam. Ha az anyát is eltartják a szülei és az apának bizonyítottan van állása, akkor az gyengíti az anya pozícióját egy perben.
És a folytatás, a gyerek érdekeit nézik, és ha a per elhúzódik és 3-4 éves már a gyerek akkor az anyánál marad, ezért szoktak fellebbezni. Ha a gyerek beszélni tud megkérdezik kivel akar maradni, pszichológust rendelnek ki. stb.
Na errõl beszéltem, igenis nyerhet az apa. Azt pedig ki bizonyítja, hogy lelépett??? A cigi meg soha nem volt hátráltató körülmény. Szóval ennyit az elõregondolásodról. Ott is mindenki elõregondolt, ahol azt hitték felénk, hogy az anya nyeri, jah. Azóta is az apa neveli mind a két gyereket. Nyugodtan gondolkodhatsz elõre, de te vigasztald a kérdezõt, ha esetleg nem jön be.
ne aggodj...egy édesanyátol aki szeretettel és normális körülmények közt neveli a babáját biztos hogy nem veszik el.semmi esélye...törvény pedig kimondja kizárolag anyagi jobblét nem jogosit semmire.én is hasonlo per elött állok és cseppet sem félek mert tudom hogy a gyermekemnek minden tölem telhetõt megadok
Szerintem te el sem hiszed mekkora hülyeségeket írsz. Formálisan mindenkinek ugyanolyan az esélye, de szakadj már el az elméletbõl és szállj le a földre, a valóságban b.szhatod te az esélyedet, ha az esélyed szertefoszlik, mert a nõknek a javára helyezik el a gyereket.
Ehhez a kérdezõ is kellene, hogy leírja, hogy az apa milyen körülményeket tudna neki biztosítani. Eddig az anya mellett szól, hogy ott vannak a nagyszülõk, akik fedél biztosítanak a fejük felett, tiszta a környezet, s ha majd a kérdezõ visszamegy dolgozni, lesz aki segít neki a gyerek gondoskodásában. Most tudni kellene mindezeket a másik fél részérõl is tudni, hogy milyenek a körülmények.
Én egy szóval sem mondtam, hogy nem õ kapja a gyereket, én azt mondtam van esélye az apának is, és ez a jó válasz, mivel ezt kérdezte. És azért van több nõnél gyerek, mert általában elõre megegyeznek ebben és úgy mennek bíróságra. Ahol már nincs megegyezés, ott nem olyan az arány, mint azt egyesek gondolják. Hazudozni pedig semmi értelme szerintem, nem mondtam volna, hogy vannak ilyen esetek, ha nem lennének. Nekem aztán baromi mindegy, hogy az õ gyereke kihez kerül, én csak elmondtam a valóságot. Ha valaki a lelkét akarja nyugtatni, akkor tegye azt, ez is hidegen hagy, de ne állítsa már senki, hogy az apának esélye sincs, mert van. Épp úgy, mint neki.
Én tanultam errõl és bizony nagyon nyomós indok kell ahhoz, hogy egy csecsemõt elvegyenek az anyától!!! Gondolok itt pl. alkoholizmusra, drogfüggõségre stb.....Egy csecsemõt, ha az anyának rendezettek a körülményei, nem fognak elvenni. Pusztán anyagi okok miatt sem!! És butaság, hogy legyen 4 órás állása egy pár hónapos csecsemõ mellett!!!! A lényeg, hogy legyen egy biztos háttere a babának, valamint, hogy az anyuka is megfelelõ életmódot éljen-ne veszélyeztesse a baba fejlõdését stb stb
Ilyenkor a nõket részesítik elõnyben, még ha az apa jobb körülményeket is biztosítana. Szóval nagyon nincs mirõl vitázni.
A gyakorlat általában az anyánál helyezi el, de általában a felek meg is egyeznek, hogy legyen az anyánál. Viszont amikor mindkettõ szeretné a gyereket, akkor ez nem így van. Mindkettõ helyzetét megvizsgálják és nincs egyik fél irányában sem nemek alapján történõ megkülönböztetés. Szóval hitegethetitek itt, de ha véletlenül mégis az apának ítélik, akkor mit mondotok? Az egy dolog, hogy ti ezt szeretnétek, de a valóság ettõl még változhat.
ma 09:35 Ilyen alapon, ha az apa milliomos, akkor nála helyezik el, mert jobbak a körülmények?
Hát, ha neked ez kizárólag a pénzt jelenti, az a te bajod. Ahol a gyermek fejlõdése jobban biztosított. Ilyen alapon gyerekelhelyezési per sem lenne, mert automatikusan az anya lenne a gyõztes. Nem viccbõl vannak ezek a dolgok. A gyerek az elsõ, ha neki jobb az apánál, akkor az apához kerül. Ha az anyánál jobb, akkor meg odakerül.
És miért feltételezed, hogy ebben az esetben apánál jobb?
"Ahol a gyermek fejlõdése jobban biztosított. " Mi a probléma az anyával és a nagyszülõkkel? Miért ne fejlõdhetne egy gyermek normálisan, ha az anyuka és annak a nagyszülei nevelik? És apukánál ki marad otthon a gyerekkel amíg õ dolgozik?
"Mindkettõ helyzetét megvizsgálják és nincs egyik fél irányában sem nemek alapján történõ megkülönböztetés. " Egyik tanárom, aki bíróságon dolgozik megmondta, hogy igen a nõknek adják többször a gyereket. Csak kivételes esetben a férfinak, de még akkor is az anyának, ha az apa esetleg jobban el tudná tartani. De gondolom a tanárom hazudik, vagy elmebeteg és nem érzékeli a valóságot.
Senki sem feltételezte, a kérdezõ feltett egy kérdést, hogy van-e rá esély, hogy az apa kapja a gyereket. Miért ne lenne esély? Az, hogy itt mindenki nyugtatgatja, hogy nincs, hülyeség. Mivel nem ismerjük a körülményeket. A bíróság sem hipp hopp ítél, szépen megnéz mindent és utána. És mivel mi ezt a mindent nem láttuk, ezért nem is tudom, hogy hogy meri bárki kijelenteni, hogy tuti az anya kapja a gyereket. Persze simán kaphatja õ és lehet jó anya, akinél jobb helyen van a gyerek, de ezt mi honnan a francból tudjuk?
Én pedig elég sok elvált párt ismerek, ahol az apa kapta a gyereket, még itt kérdésben is volt olyan, ahol gyerekelhelyezés, majd az apa került ki gyõztesen. Ha nem lenne esélye mindkét félnek, akkor értelmetlen lenne maga a gyerekelhelyezési per is.
Mondjuk gyönyörû apuka lehet, aki csak úgy lelép a kisbabája meg a barátnõje mellõl, majd jön, hogy õ igényt tart a gyerekre. És ha sokat sír a baba, vagy idegesíti akkor majd ugyanúgy otthagyja pikk-pakk?
"Ha nem lenne esélye mindkét félnek, akkor értelmetlen lenne maga a gyerekelhelyezési per is." Ez kb olyan, mint amikor mindenki tudja egy közbeszerzésen, hogy ki nyeri, de a nyertes azzal nyugtatja a veszteseket, hogy ha már elõre tudni lehetne, akkor nem lenne közbeszerzés...(csak hogy értsd a lehetõség jogi megteremtése még nem eredményez valódi esélyt)
A veszekedéses témába én nem nyilatkozom. Fogalmunk sincs min vesztek össze, miért ment el, mikor ment el, hová ment. Az sem biztos, hogy igényt tart a gyerekre. Mert a kérdésben ha jól értem a kérdezõ csak aggódik, hogy talán a volt párja esetleg szeretné. Ez pedig nem igaz, mert mint mondtam, van bõven rá példa, hogy az apa kapja a gyereket. Még itt az oldalon is szokott lenni pár.
Példát én is tudok bármire hozni, ha te azt mondod, hogy Irán muzulmán ország, erre én hozok neked 2 ottanit, aki keresztény, ezzel már is bizonyítom, hogy nincs igazad. Ugye milyen egyszerû, logikailag semmi hülyeséget nem csináltam, de azért lehet érzeni, hogy elrugaszkodtam a valóságtól..UgyaNEZT csinálod te is, mindenki tudja, hogy a nõket elõnyben részesítik, te meg jössz a kivételes példákkal. Senki sem mondja, hogy egy apának nem ítélhetik oda, csak az arányok kicsit az anyák javára szólnak. Ha ez fordítva lenne és csak pár százalékkal lenne az apák javára már rég férfielnyomásról szólna az egész.
Az egy dolog, hogy õ mit mond, a bíróságnak kell eldönteni, hogy hol jobbak a körülmények. Könnyen lehet, hogy a pasi addig albérletbe megy és máris minden oké. Ez nem ilyen egyszerû.

Van egy 3 és fél hónapos német juhász kiskutyám. Mikortól javasolt elkezdeni tanítani?

Már most is nevelhet?, ugyanis a 'nem szabad' parancsra az esetek nagy többségében hallgat, és látszik rajta, hogy tudja, hogy ilyenkor valami rosszat csinált. Kérdésem pedig az lenne, hogy a vezényszavakra (ül, fekszik, marad, stb.) mikortól érdemes tanítani? vagy inkább kés?bb kezdjem, mert ilyenkor még szétszórtabb? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Pont ma tanítottam meg egy 7 hetes kuvasz kölyöknek 3 perc alatt az ült és a feksziket. Már 6 hetes kortól lehet tanítgatni, nyilván a maga szintjén, játékosan, nagyon apró lépésekben. 3 és fél hónaposan már bõven mehet neki az ül, fekszik, gyere, lábhoz, helyedre, marad, meg ami még eszedbe jut. A német juhászok elég okosak hozzá, hogy még egy ilyen fiatal kutya is elég jól megeméssze a tanultakat, ha megfelelõen adagolod. (Értelemszerûen egyszerre csak 1 dolgot követelj.) Ja, és ha nagyon szétszórt, akkor tanulás elõtt jól sétáltasd meg. Miután egy órát gyalogolt, nem fogja minden arra repülõ légy elvonni a figyelmét, fõleg ha kajával motiválod. 5-10 percig "kínzod", aztán mehet is pihenni.

Pont ma tanítottam meg egy 7 hetes kuvasz kölyöknek 3 perc alatt az ült és a feksziket. Már 6 hetes kortól lehet tanítgatni, nyilván a maga szintjén, játékosan, nagyon apró lépésekben. 3 és fél hónaposan már bõven mehet neki az ül, fekszik, gyere, lábhoz, helyedre, marad, meg ami még eszedbe jut. A német juhászok elég okosak hozzá, hogy még egy ilyen fiatal kutya is elég jól megeméssze a tanultakat, ha megfelelõen adagolod. (Értelemszerûen egyszerre csak 1 dolgot követelj.) Ja, és ha nagyon szétszórt, akkor tanulás elõtt jól sétáltasd meg. Miután egy órát gyalogolt, nem fogja minden arra repülõ légy elvonni a figyelmét, fõleg ha kajával motiválod. 5-10 percig "kínzod", aztán mehet is pihenni.
Már rég el kellett volna kezdeni.
szétszórtabb, de fogékonyabb is egyúttal. Sokszor 5 perces gyakorlások, utána mindig nagy öröm, nagy játék, nyugodtan mehetnek. Elvárás szintre viszont 7-8 hónapos koránál elõbb nem emelheted a feladatot. Tehát addig mindig legyen megjutalmazva mindenért, amit jól csinált.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, hamarosan el fogom akkor kezdeni :)

4 napja 3 és fél hónapos kislányom 3-6 percet eszik (nagyon sokat), utána nem tud büfögni és vagy egy csomó tejcsi jön vissza kb. fél órán belül, vagy túró. Van valamilyen hatékonyabb büfipóz?

Nem tudom lassítani,csak anyatejet kap.

Legjobb válasz: Vszinûleg túl gyorsan indul meg a tejed.Szoptatás elõtt próbálj kifejni egy kicsit,hogy ne legyen annyira tele a melled,ha végzett a baba az evéssel ne emeld fel rögtön.Kicsit hagyd,hogy pihenjen a gyomra és csak utána tedd a váladra.Az a legjobb,ha a két karja fel van emelve,így nem tud összegörnyedni és nem nyomja a hasát.Ha így sem lesz jobb kérhetsz az orvostól sûrítõt(Sinlac,Nutrilon),amivel szoptatás elõtt kell megeteni,így az a gyomrában besûríti az anyatejet.

Vszinûleg túl gyorsan indul meg a tejed.Szoptatás elõtt próbálj kifejni egy kicsit, hogy ne legyen annyira tele a melled, ha végzett a baba az evéssel ne emeld fel rögtön.Kicsit hagyd, hogy pihenjen a gyomra és csak utána tedd a váladra.Az a legjobb, ha a két karja fel van emelve, így nem tud összegörnyedni és nem nyomja a hasát.Ha így sem lesz jobb kérhetsz az orvostól sûrítõt(Sinlac, Nutrilon), amivel szoptatás elõtt kell megeteni, így az a gyomrában besûríti az anyatejet.

Van egy három és fél hónapos kismacskám és megszeretném tanitani neki hogy hogyan másszon fel a létrára valakinek valami ötlete?

Mert a padlásunkon él illetve a házunkhoz tartozó melléképület padlásán és mindig a falból kilógó apró szöbön ugrik le megszeretném tanitani hogy hogyan mszon fel mert néha lejön éjszaka és már volt rá példa hogy valamejik szomszédunkból elvitte a róka a macskát és én nagyon féltem mert az annya nem mindig van vele és még van 2 másik macskám az eggyik valószinüleg az apja és nem bántaná de ma másik egy ivartalanitot nőstény akit folyton kerget a kicsi anyja és félek hogy bántaná, tudom hogy képes lenne felmászni de szeret lent játszani és nemtudom vele megértetni hogy a létrát használja fel és le mászni.

Legjobb válasz: Vidd le és fel le és fel de úgy hogy tedd a mancsait :) Lehet hogy megszokja :) Vagy találj egy másik helyet ahol lakhat mert nm biztonságos :))

Vidd le és fel le és fel de úgy hogy tedd a mancsait :) Lehet hogy megszokja :) Vagy találj egy másik helyet ahol lakhat mert nm biztonságos :) )

7 és fél hónapos a babám, tejem már nemigen van és tudom, hogy fontos lenne a tápszer. Viszont egyiket sem hajlandó megenni. Most adok neki tejpépeket, azt eszi. Főzit-gyümit eszik rendesen... Ki mit gondol, jó lesz így?

Legjobb válasz: Elvileg 1 éves korukig kell a tápszer, de az enyém sem eszi. A tejpépben is van sok vitamin, meg ilyesmi. Egy ismerõsöm babája 3 hónapos korától nem evett tápszert és semmi baja nem lett. Próbáltad már a Humana Babyfit-et? Az a jolly joker, banános!

Elvileg 1 éves korukig kell a tápszer, de az enyém sem eszi. A tejpépben is van sok vitamin, meg ilyesmi. Egy ismerõsöm babája 3 hónapos korától nem evett tápszert és semmi baja nem lett. Próbáltad már a Humana Babyfit-et? Az a jolly joker, banános!
A kérdező hozzászólása: Azt még nem. A tiéd eszi?
Leirnád hogy milyen fajta tápszereket probáltatok már?Meddig szopizott, nem is evett 1es tápszer mert esetleg avval a márkával lehetne probálkozni 2es böl is, hátha?
A kérdező hozzászólása: Beba 2, majd vaníliás, milupa, stb...Soha nem evett tápszert elõtte, végig csak anyatejet. Lehet h a cumisüveg is zavarja. Mindenesetre sajnos nagyon drágák ezek, nem nagyon bírjuk anyagilag a próbálgatást.
A kérdező hozzászólása: Ezéer is gondoltam a tejpépekre, mert úgy tûnik az bejön neki.

A fiam 8 és fél hónapos, 2 napja alig alszunk mert beteg. Ennek "köszönhetően" úgy érzem, hogy alig van tejem. Honnan lehet észrevenni egy ennyi idős babánál hogy apad a tej?

Háromszor szopizik, hajnalban, reggel és este alvás el?tt. Estére majdnem mindig termel?dik annyi, hogy elég neki, de reggel csak szívja, de alig nyel néhányszor, ez azt jelenti hogy nem jön a cicib?l? A véd?n?m nem akar tápszert felírni, pedig úgy érzem hogy nem lesz több, csak egyre apad :(

Legjobb válasz: Szerintem szoptasd meg napközben is, ne csak 3-szor egy nap, hanem legalább ötször, és akkor egy pár nap múlva több lesz. Ennek az lesz a következménye, hogy vissza fog szokni a többszöri szopihoz. (ami most különösen jó, mert könnyebben gyógyul, ha szopik) 8 hónapos babának nem kell már orvosi recept a tápszerhez, bárhol lehet kapni tápszert (dm, hiperek, gyógyszertár). Jobbulást!

Szerintem szoptasd meg napközben is, ne csak 3-szor egy nap, hanem legalább ötször, és akkor egy pár nap múlva több lesz. Ennek az lesz a következménye, hogy vissza fog szokni a többszöri szopihoz. (ami most különösen jó, mert könnyebben gyógyul, ha szopik) 8 hónapos babának nem kell már orvosi recept a tápszerhez, bárhol lehet kapni tápszert (dm, hiperek, gyógyszertár). Jobbulást!
nem apad az el ugy egy konnyen csak minnel tobbet szivasd vele ! de vegulis, 8 es fel honapos, margondolom nem csak anyatejet kap! az se nagy gond ha leszokik magatol, en 1 eves koraig szoptattam a lanyomat, de mikor le kellet hogy szoktassam a cicirol nagyon keserves volt foleg este!

Hogyan lehet "szórakoztatni" egy 2 és fél hónapos kislányt, hogy ne legyen annyit ölbe? Van babazenék, zenélős forgó, hinta, szóval minden, de ölbe a legjobb neki, csakhogy egy kicsi fárasztó?

Legjobb válasz: Szia. Nálunk a játszószõnyeg bevált. Eleinte persze abban sem volt el, mostmár van, hogy egy-másfél órát is elnézelõdik és már meg tudja ütni a játékokat. Ilyenkor azért ott vagyunk mellette és beszélünk hozzá, zenélünk a játékaival stb. De legalább nem kell cipelni, mert nehéz. Persze egy idõ után elunja és akkor fel kell venni megdajkálni, de megmondom õszintén, másfél óra múlva már várom, mikor kéredzkedik ölbe. :) Próbáld mindig kicsit többet letenni. A babazenét az én lányom is szereti, fõleg, ha énekelem neki. Pihiszéket most szeretnénk mi is venni. 15 hetes kislány anyukája.

Szia. Nálunk a játszószõnyeg bevált. Eleinte persze abban sem volt el, mostmár van, hogy egy-másfél órát is elnézelõdik és már meg tudja ütni a játékokat. Ilyenkor azért ott vagyunk mellette és beszélünk hozzá, zenélünk a játékaival stb. De legalább nem kell cipelni, mert nehéz. Persze egy idõ után elunja és akkor fel kell venni megdajkálni, de megmondom õszintén, másfél óra múlva már várom, mikor kéredzkedik ölbe. :) Próbáld mindig kicsit többet letenni. A babazenét az én lányom is szereti, fõleg, ha énekelem neki. Pihiszéket most szeretnénk mi is venni. 15 hetes kislány anyukája.
Nekem 7 hetes a kisfiam, de rájöttem, hogy a legjobb szórakozás én vagyok neki. Legalábbis egyenlõre. Én úgy csinálom, hogy evés után szoktam átpelusozni, mert így nem sír (ordít) a kajáért. A pelusozón rengeteget beszélek hozzá, õ próbál válaszolni, nézi a számat, és kacag nagyokat. Szoktam szabadon is hagyni ilyenkor a popsiját, hadd szellõzzön. (Ilyenkor mindig lepisil, de jókat nevetünk rajta.) Aztán átteszem a pihenõszékbe, ott is beszélek hozzá, elérem, hogy nevessen, gügyögjön hozzám, aztán hagyom egyedül nézelõdni. Néha ránézek, beszélek egy kicsit hozzá, megpuszilom, megsimogatom. Kb. 1/2- 3/4 órát így elvan. Ha már nyûgös, akkor megdajkálom. Azt gondolom, bárhová szeretnéd letenni, szerettesd meg vele a helyet mókával, kacagással, sok-sok beszélgetéssel. Sok sikert!
Az én lányom is 11 hetes mulott, és sokat gondokodom ezen. Én úgy csinálom, hogy hol a bölcsõben nézegeti a forgókát és a falon lévõ figurákat, ha ezt elunta, akkor átteszem a pelenkázóra, ami felett ott van a babatornáztató. Aztán ha itt is elég volt, akkor megy a hordozóba, aminek a fogójára fel vannak kötve plüss állatok. A 3 hely között mindig beszélgetek vele kicsit, nevetünk, csiklandozom, és õ is mesél nekem. Így elvan egyre többet, már fél-egy órát is akár magával egyedül. Tény, hogy azt nem szereti, ha egyedül van hagyva, szereti hallani, hogy körülötte vagyok. A hordozó is megy a babakocsira, és ki a konyhába, ha fõzök. Köhbe odaszólok enki, beszélgetünk, és szól a rádió:-)

Van egy 7 és fél hónapos Shih-tzu kutyusom, aki most tüzel először. A 2. tüzelés mikor lesz és akkor már lehet pároztatni?

Legjobb válasz: szia, A kutyusoknak általába 6 hónapos ciklusuk van. Az elsõ pároztatásra 2 éves korára érik meg a szuka. Elõtte még nagyon megterhelõ számára a vemhesség és lehet, hogy nem is születnek egészséges kiskutyák. Sok sikert.

szia, A kutyusoknak általába 6 hónapos ciklusuk van. Az elsõ pároztatásra 2 éves korára érik meg a szuka. Elõtte még nagyon megterhelõ számára a vemhesség és lehet, hogy nem is születnek egészséges kiskutyák. Sok sikert.
Az elõttem író tökéletesen összefoglalta! :) )))))

Van egy 5 és fél hónapos sztafim, és a füleiben egy-egy kisebb sebet találtunk a füle hegye felé, lefelé hajlik a füle, nem igazán sérülhetett, így nem tudom mi miatt jöhettek elõ a sebek. Szerintetek mitõl lehet?

Legjobb válasz: Talán nagy a kutyus körme, és a sebeket õ maga okozta. Nézessétek meg állatorvossal, hogy esetleg nincs e bolhája, és azért vakarózik ennyire?

Talán nagy a kutyus körme, és a sebeket õ maga okozta. Nézessétek meg állatorvossal, hogy esetleg nincs e bolhája, és azért vakarózik ennyire?
Nekem pont ugyanilyen volt anno, akkor fogadtunk be egy kölyök kutyust, aki még fogváltás elõtt volt.Játékból cibálta a staffink fülét, és a kis tûhegyes fogai kikezdték neki. Majd ugyanebben az idõben gombás is lett a füle, de a sebeket a másik kutyus csinálta rá. Lehet, hogy õ vakarta ki magának, vagy ha másik kutyával játszott, akkor amiatt. Ha viszket neki, vakarózik, vagy rázza a fejét, akkor menjetek el dokihoz, mert a gombát elég sokáig tart kiirtani.
A kérdező hozzászólása: Vakarózni szinte egyáltalán nem vakarózik, ha esetleg mégis, akkor sem a feje körül. Más kutyákkal nem játszik egyáltalán. Ezért nem értem a sebeket. Talán a gomba jöhet szoba, de az mitöl alakul ki? És miért csak egy-egy kicsi seb? Köszönöm a válaszokat
Nem tudta megmondani a doki, sok dologtól kialakulhat. Nálunk például sok macska is volt, tõlük is elkaphatta, de nincs meg a konkrét indok. A doki ránézésre tudta, hogy mi a helyzet, adott egy gombaölõ szert, hetente 4-5x a fülét le kellett vele kenni és ígyis volt vagy 7-8 hét mire meggyógyult.De nem volt drága a szer, kb 900 Ft-ba került. Immaverol volt a neve, ha jól emlékszem. Menjetek el dokihoz, kérdezzétek meg, mi a véleménye.Lehet, hogy nem gomba, de ha az, akkor könnyû kezelni és nem is túl drága.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!