Találatok a következő kifejezésre: Van egy és fél (2464 db)

Van egy ilyen feladat a STARDOLLON Hogy "Öltözz fel az egyik szobában és mentsd el Szobastílusként"?

fel is tudom öltöztetni meg el is mentem de nem teljesíti a feladatot. Mit csináljak?? Hogy kell megcsinálni???

Legjobb válasz: ne aggódj ezen én is sokat kílodtam! úgy kell hogy át mész a másik szobádba ( a kisebbikbe ) és bal oldalt van egy pici nyíl olyan ami a másik oldalon is van. katt rá arra! ott kijelzi az összes ruhád ott van hogy mentés szobastílusként kattints rá és adj fel ruhát a babádra majd ments el a lakosztályt ennyi. stardoll nevem: Toria.kid

ne aggódj ezen én is sokat kílodtam! úgy kell hogy át mész a másik szobádba ( a kisebbikbe ) és bal oldalt van egy pici nyíl olyan ami a másik oldalon is van. katt rá arra! ott kijelzi az összes ruhád ott van hogy mentés szobastílusként kattints rá és adj fel ruhát a babádra majd ments el a lakosztályt ennyi. stardoll nevem: Toria.kid
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget de nem még így se engedi!
Szia! Sikerült már azóta? mert nekem is ez a feledat de nem megy :(
Én nagyon régóta sd-zek már roy dollom van. szóval: ölözz fel abba a szobába ahol a gardrób van, mentsd.utána menj át egy másikba:bal oldalt nyíl, és ott fent van egy szöveg hogy ...kialakítása, na arra menj rá, és ott is öltözz fel majd mentsd el :)

Van egy fizika feladat, viszont nem tudom rá a választ: Van egy súrlódás mentes asztal és rajta egy 1m hosszú giliszta aminek a fele lelóg (még fogjuk hogy ne induljon el) Miután elegedtük A kérdés: v=? Hogyan tudom kiszámítani

Legjobb válasz: Jól kikaptad ez a feladatot, ennek nagyon integrál-szaga van. Feltételezzük, hogy a giliszta is súrlódásmentes. Az elsõ pillanatban a=9,81/2 m/s^2 a gyorsulása. Az asztal elhagyásakor a=9,81 m/s^2. Közben a gyorsulás centiméterrõl, centiméterre változik a megtett út függvényében. Tanultatok már differenciál-egyenletet megoldani? Ha nem, akkor meg lehet próbálni egy átlag gyorsulással számolni ami a= 3/4*9,81 m/s^2. A v = négyzetgyök(2*a*s) képletet javaslom. A hab a tortán, hogy a giliszta hátsó fele egy vízszintes sebességet is kap, amit elvileg vektoriálisan kellene összegezni a függõlegessel. *

Jól kikaptad ez a feladatot, ennek nagyon integrál-szaga van. Feltételezzük, hogy a giliszta is súrlódásmentes. Az elsõ pillanatban a=9, 81/2 m/s^2 a gyorsulása. Az asztal elhagyásakor a=9, 81 m/s^2. Közben a gyorsulás centiméterrõl, centiméterre változik a megtett út függvényében. Tanultatok már differenciál-egyenletet megoldani? Ha nem, akkor meg lehet próbálni egy átlag gyorsulással számolni ami a= 3/4*9, 81 m/s^2. A v = négyzetgyök(2*a*s) képletet javaslom. A hab a tortán, hogy a giliszta hátsó fele egy vízszintes sebességet is kap, amit elvileg vektoriálisan kellene összegezni a függõlegessel. *
Mivel v=s/t, tudni kellene az utat és az idõt, hogy ki lehessen számolni.
A 10-es válaszoló helyesen oldotta meg a feladatot arra az esetre, amikor a giliszta felsõ vége éppen elhagyja az asztalt. Innentõl kezdve minden pontja g gyorsulással esik lefelé, és ez alapján számolható ki a sebessége bármely késõbbi idõpontban, ha szükséges.
A kérdésem, V=? Hol? Mikor? Mert a giliszta elengedésének pillanatától a padlóig a mozgás állandóan gyorsul, az elengedés pillanatában G/2-vel, majd ez G-re növekszik addig a pillanatig, amíg a teljes giliszta le nem fordul az asztalról, onnantól a talajig G a gyorsulása. Hol mekkora a sebesség? Ha a talajra érkezés pillanatában, kell az asztal magassága. Meg akkor kérdés, hogy a giliszta orrának becsapódása kell-e, mert ha a legvégének, akkor kicsit még bonyolultabb a helyzet.
Válasz #7 részére. A giliszta fele az asztalon van, a gyorsító erõben nem játszik, de a tehetetlen tömegbe beszámít.
Mivel a giliszta 0 m/s sebességrõl indult, a mozgási energia megváltozása = 1/2mv^2. A giliszta esetében csak az mg végez munkát, ezért a munkatétel alapján (∑W=ΔEm) mgh=1/2mv^2, ahol h a giliszta tömegközéppontjának mg irányában történõ elmozdulása. Esetedben ez az elmozdulás = 3l/8 Innen: mg*3l/8=1/2mv^2 v^2=7, 5 Tehát a giliszta sebessége √7, 5 m/s.
*én ebben nem látok integrálást, de... Elnézést az elírásért.
Gézengúz: Szép levezetés, de egyvalamit nem értek: Tudomásom szerint a gyorsulás nem függ a tömegtõl, így nem számít, hogy mekkora része van a gilisztának az asztalon. Mivel nincs súrlódás, egy erõ hat, a gravitáció. Én ebben de javíts ki, ha tévedek.
A kérdező hozzászólása: Az általad említett differenciál egyenleteket megoldani még nem tanultunk.
hát ha lefele esik akkor 10m/s^2-tel csapódik be a betonba
A kérdező hozzászólása: Órán csak ezeket az adatokat kaptuk, semmi mást. Annyit magyarázták meg hogy az asztalról derékszögbe csúszik le.
Ez így léértelmetlen. Mekkora a giliszta tömege/sûrûsége(utóbbi g/m-ben megadva v. hasonló), és mennyi idõ múlva a sebessége, mert gyorsul?
Újabb válasz a 7-esnek: A giliszta össztömege valóban nem játszik szerepet a végsebességben, de ennek nincs köze ahhoz, hogy a giliszta mekkora része van az asztalon. Az, hogy mekkora része van az asztalon, a kezdeti tömegeloszlást határozza meg, vagyis a tömegközéppont kezdeti helyzetét. Könnyen érezhetõ, hogy ha a gilisztának majdnem teljes tömege az asztalon van, akkor a végén nagyobb sebességre gyorsulva esik le róla, mintha csak egy kis része lenne rajta.
Nem értem a feladatot. Jó lenne egy rajz hozzá. Fotózd le és rakd fel mondjuk http://kepfeltoltes.hu -ra.


DVD filmeknél miért van alul és felül egy jelentős fekete sáv?

Elképeszt?en idegesít?, hogy egy 16:9-es tv-nek csak kicsivel több, mint a felét tölti ki

Legjobb válasz: Vagy kakául van megírva ,de sztem amire te gondolsz az azért van mert a mozifilmek nem 16:9 es ek hanem még annál is "szûkebbek" a tv k viszont 16:9 esek ezért normál méretben is marad fekete csík alul felül, egyébként a régi tévék tudtak olyat hogy autó aspect arány és mikor ilyen fekete csíkok voltak az adásban ,magátol igazította nyújtotta a képet full képrenyõre , nézd meg nincs e a te tv d ben is ilyen képernyõ mód.

Vagy kakául van megírva , de sztem amire te gondolsz az azért van mert a mozifilmek nem 16:9 es ek hanem még annál is "szûkebbek" a tv k viszont 16:9 esek ezért normál méretben is marad fekete csík alul felül, egyébként a régi tévék tudtak olyat hogy autó aspect arány és mikor ilyen fekete csíkok voltak az adásban , magátol igazította nyújtotta a képet full képrenyõre , nézd meg nincs e a te tv d ben is ilyen képernyõ mód.

Van egy 7és fél éves fiam, aki a mai napig nem szobatiszta, mindenhol és mindenkor - értem ez alatt az iskolát is - bekakil. Voltunk, pszichológusnál, pszichiáternél, de semmi sem segített, hova fordulhatnék?

Legjobb válasz: Orvosi kivizsgálás után, ha nincs szervi ok, újra pszichológushoz kell fordulni. Hosszú terápiára számíts, ez nem olyan, hogy kétszer beszélgetnek, és minden rendbe jön. Ha annak idején a pszichológus küldött el, miszerint befejezte a terápiát, keressetek mást. Ha te adtad fel, mert "úgysem használ" biztosan fogadja újból a gyereket. Szerintem ha van szervi ok, akkor is érdemes felkeresni a pszichológust, mert elég komoly lelki terhet jelenthet ez a z állapot a kisfiúnak. Ugye egyéb tekintetben egészséges, ép értelmû gyerekrõl van szó?

Orvosi kivizsgálás után, ha nincs szervi ok, újra pszichológushoz kell fordulni. Hosszú terápiára számíts, ez nem olyan, hogy kétszer beszélgetnek, és minden rendbe jön. Ha annak idején a pszichológus küldött el, miszerint befejezte a terápiát, keressetek mást. Ha te adtad fel, mert "úgysem használ" biztosan fogadja újból a gyereket. Szerintem ha van szervi ok, akkor is érdemes felkeresni a pszichológust, mert elég komoly lelki terhet jelenthet ez a z állapot a kisfiúnak. Ugye egyéb tekintetben egészséges, ép értelmû gyerekrõl van szó?
Szia! Többen „bepisilésrõl” írnak itt, de ha jól értem a címbõl, a srác bekakil, nem bepisil… vagy be is pisil? Nem is tartja vissza, vagy tartja, amíg bírja, aztán egyszer csak nem bírja tovább? Csak azért firtatom, mert az én 6 éves fiamnak csak a kakilással van gondja, így megértem, milyen rossz dolog ez. Ne foglalkozz a rosszindulatú megjegyzésekkel, aki nem éli ezt át, lövése sem lehet, milyen nagy probléma! Ja, és persze kapásból azt kapja ilyenkor az ember, hogy az ürítési problémák az anya-gyerek kapcsolatának defektusából eredeztethetõk, hát kösz szépen, én emiatt még jobban ráfeszültem az ügyre. Vele egészen a pelenka elhagyásáig nem volt gond etéren, utána elkezdte visszatartani a kakit (begubózott a sarokba négykézláb pl.), s mikor kértük, hogy menjen vécére, azt mondta, nem kell kakilnia, nem megy. Persze az ember (szerencsére) nem tudja a végtelenségig visszatartani, így sokszor a gatyába ment. Végigmentem én minden stádiumon, kérleltem, paráztam, sírtam-ríttam, ajándékot ajánlottam – semmi nem használt. Rá sem volt hajlandó ülni a vécére kakilás céljából, mondván, neki nem kell, hagyjuk! Röhejes, de a naptárban vezetem, mikor kakált a gyerek, és mára oda jutottunk, hogy megígérte, kétnaponta megpróbál kakilni – és megteszi, és általában sikerül neki. Sõt, a fõ mumust is sikerült legyõzni, és az oviban is sikeresen „termelt”. Az az igazság, nem tudom, mi segíthet ezen (még nem merem azt írni, hogy „segített”, mert valójában rettegek a visszaeséstõl), az tény, hogy mikor idõnként sikerült „elengednem a problémát”, vagyis épp nem feszültem az ügyön (ez alatt most ne azt értsd, hogy terrorizáltam a gyereket a kakilás miatt, csak magamban görcsöltem, hogy jaj, mi lesz), szóval mikor le tudtam nyugodni, akkor történtek változások. Jó, tudom, könnyû azt mondani, hogy az ember ne parázzon, iszonyú kellemetlen ez az egész, és valóban érthetetlen abból a szempontból, hogy az én gyerekem is igen értelmes egyébként – de nyilván ennek semmi köze az értelemhez. Az még a furcsa, amit én nem értek, hogy sokszor úgy éreztem a srácon, hogy nem érdekli az ügy. Elég nagy már, így próbáltam észérvekkel is hatni rá, hogy ha itton sikerül, akkor az oviban bizonyára nem kell majd, és nem lesz probléma ebbõl, de ezek leperegtek róla, azt mondta, õt nem zavarja. Ám szerintem ez csak duma. Nyilván zavarja, de úgy érzi, nem tud mit kezdeni ezzel. Szumma szummárum, én arra jutottam, hogy a szobatisztasági kérdések azok, amelyekben a gyerek teljes önállóságot gyakorol, hatalma van a szülõk felett, hiszen nem tudjuk helyette visszatartani vagy kinyomni, amit kell. A helyedben, ha, ahogy írod, tényleg semmi szervi oka nincs a gondotoknak, másik pszichológussal is megpróbálkoznék, amellett, hogy semmiképpen nem szabad büntetni ezért. Hidd el, megértem, hogy ellepi az ember agyát a lila köd ilyenkor, és nem könnyû higgadtnak maradni, de én azt vettem észre, a gyerekem nagyon örül, ha õszintén örülni tudok az ilyen téren való sikerének. Ha olyan típusú a gond, mint nálunk (vagyis visszatartja sokáig, azért vannak a balesetek), lehet, hogy az iskolában nem szeret kakilni, így meg kéne próbálni, hogy mondjuk esténként vécézzel otthon. Én, fõleg a saját lelki nyugalmam érdekében a Laevolacos akciókat ovi után csináltam, így estére szépen itthon kijött belõle, aminek kellett, és nem volt gond az oviban… Bocs, hogy regényt írtam, viszont túl okosakat nem tudtam mondani és ha nem is ugyanaz a gondotok, mint nekünk, mindenesetre együttérzek!
Valami lelki oka van, szóval próbálj vele minél többet beszélni, ne lovagolj a témán, ne görcsölj rá. És vidd el pszichológushoz, bár egy családterápia jobb lenne.
Szia! Próbáljátok ki a kineziológiát, szerintem segíteni fog a problémán...! Sok sikert!
vele beszélgettél már?mit mond miért nem hajlandó wc-be pisilni? esetleg szervi gond ha pszichés okot nem találtak?
És mit mond h nem zavarja a pisis naci?ha nincs rajta pelenka semmi hatása?
Talán szervi baja van.Arra még nem gondoltál?!Már réges régen el kellett volna vinned!Nagyon felelõsségteljes szülõ lehetsz.
A kérdező hozzászólása: Én a kérdésemre válaszokat, illetve segítséget vártam, nem pedig primitív bunkó beszólásokat. Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kommenteket, négy éves kora óta orvostól-orvosig járunk, amúgy egészséges átlagon felüli intelligenciával rendelkezik. Szervi baja nincs, kivizsgálták, arra a kérdésre miért csinálja a válasza mert neki így jó, hagyjuk békén. Felelõsségteljes szülõ vagyok, ha nem ismer ne írjon ilyet, jöjjön és csinálja utánam amit én csinálok már évek óta. Köszönöm szépen!
miért nem írsz? nem számitottál kérdésekre?tudtommal nem is mehetne normál suliba igy.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a "regényírónak" a hozzászólást, jól esett, és lehet hogy a megoldásra is rátapintott. Már nem foglalkozom a rosszindulatú megjegyzésekkel, aki ezt írja annak vagy nincs gyereke, vagy unatkozik, de jöjjön csinálja utánam amit én nap-nap után és utána meglátjuk mit mond. Köszönöm mégegyszer.
Dzsungelbõl dzsungelbe
Európai verziója meg az Egy indián Párizsban.
A kérdező hozzászólása: nagyooon köszönöm!!:DD
van kazettás meg sima csavaros..
A kérdező hozzászólása: Köszi, idõközben informáltak.

Van egy lakásunk, fele-fele arányban a férjemmel. A részét át akarjuk íratni az én nevemre. Még hitel van rajta. Kell-e valamilyen illetéket, vagy szerződésmódosítási díjat fizetni? És mennyit?

Legjobb válasz: Nem tudom melyik bankkal álltok jogviszonyban, így csak tájékoztatásképpen: szerzõdésmódosítási díj 40.000 értékbecslés 40.000 vagyonszerzési illeték (ingatlan értékének 25 %-a) Közjegyzõ 25.000

Nem tudom melyik bankkal álltok jogviszonyban, így csak tájékoztatásképpen: szerzõdésmódosítási díj 40.000 értékbecslés 40.000 vagyonszerzési illeték (ingatlan értékének 25 %-a) Közjegyzõ 25.000
Szia! A lakásban, amiben élek 11M Ftot ér, kb 8M hitel van rajta! A szüleim vették fel a kölcsönt rá, mert nekem nem volt munkaviszonyom, hogy megadják! 1 éve bementem az OTPbe, hogy az én számlámról megy a törlesztés, ezt õk is látják, én élek a lakásban, a szüleimmel szerzõdést is írtunk, hogy az enyém a lakás, de nem engedi az OTP, hogy átírják az én nevemre! Kikalkulálták, hogy közel 4 M forintot kéne letennem ahhoz, hogy az én nevemen lehessen a lakás!!! A mai napig nem tudom felfogni, hogy miért!!!

Van egy srác, fél éve ismerem, és a kapcsolatunk szex céljából jött létre. Mit tegyek, hogy ne szeressek belé?

Azért vagyunk együtt,mert neki nagyon jó velem,nekem nagyon jó vele.

Legjobb válasz: Kicsit furcsa amit írsz, nem tudom hogy lehetne fél évig tartó szexuális kapcsolatot fenntartani érzelmek nélkül. Szerintem sehogy. Teljesen természetes, hogy ennyi idõ után elkezdesz kötõdni hozzá, hogy beleszeretsz. Egy éjszakás kalandoknál más, mert ott valószínûleg többet nem látjátok egymást, nincs idõ hogy kialakuljon bármi, de ennyi idõ után... Ha nem akarsz érzelmi köteléket (bár nem értem miért), akkor szerintem meg kéne szüntetned a kapcsolatot.

Kicsit furcsa amit írsz, nem tudom hogy lehetne fél évig tartó szexuális kapcsolatot fenntartani érzelmek nélkül. Szerintem sehogy. Teljesen természetes, hogy ennyi idõ után elkezdesz kötõdni hozzá, hogy beleszeretsz. Egy éjszakás kalandoknál más, mert ott valószínûleg többet nem látjátok egymást, nincs idõ hogy kialakuljon bármi, de ennyi idõ után... Ha nem akarsz érzelmi köteléket (bár nem értem miért), akkor szerintem meg kéne szüntetned a kapcsolatot.
Egyetértek az elõzõ hozzászólóval! Ha nem akarsz kötõdni hozzá, akkor fejezd be ezt a "kapcsolatot"! Hidd el utána csak neked lesz rossz! És a pasi hogy áll a dolgokhoz?Õ is csak szexkapcsolatot akar?
Az ürge csak kihasznál!De te sem vagy normi!
Érdekes eset, nem semmi!Hagyd ott az ürgét...
Szia! Én is ilyen helyzetben vagyok, ha akarod emailen keresztül tudok neked segíteni, meg még mondanák is pár dolgot neked. Az email címem: [email protected] (lány vagyok amúgy) ha érdekel írj nyugodtan! Szia! :-)
A kérdező hozzászólása: Aki kérdezett: A srácnak is lehetnek effajta érzelmei, mert féltékeny is szokott lenni :) megmeg egyszerûen: érzi azt az ember, hogy más hogy viszonyul hozzá. Ja, szeretném még mondani: nem használ ki, egyáltalán!!! Nem tudom, ezt mibõl szûrtétek le! Azért nem akarok kapcsolatot, mert most szálltam ki egy 5 évesbõl (kapcsolatból :) ) és nagyon nagyot csalódtam!!!
Szerintem folytasd amíg kedved van hozzá, ebbõl még bármi lehet!
Miért nem akarsz belészeretni? Talán valami rosz emléked van, de ha neked is jo vele, neki is jo veled, akkor ha kozelebbi kapcsolatban lennetek egyutt sem lehetne semmi rosz! A szerelem nelkuli szexben-ha igy teszed meg vele es igy is erzel valamit iranta utanna az csak erosodni fog!

Mi a folyamata, mennyibe kerül és hogyan mennyi idõ alatt megoldható? Van egy kiidegelt félig letört fogam. Milyen fogpótlások lehetségesek?

Gondolok itt porcelánra, vagy koronára vagy akármi másra. Idõ szûkében összesen maximum egy- másfél hetem van erre. Alsó fogsor, hátulról a harmadik fog. Elõtte ki tudnám húzatni ha szükséges a fogpótláshoz és hogy be is gyógyuljon elõtte. Tapasztalatokat szeretnék kérni, vagy esetleg szakorvosi választ. Tb-m nincs csak külföldön és a fogászat otthon nem támogatott. Elõre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha van elég maradék a gyökerébõl csapos mûcsonk+porcelán korona, ezt szokták. Nekem ilyenbõl van már 2db. Ha kihuzatod akkor a mellette lévõket lecsiszolják és híd lesz 3 tagú.(sztkban többnyire ezt csinálják...) (és nem hiszem h belefér a 3 hétbe a húzás utáni gyógyulás és hogy elkészüljön) Mindenképp nézesd meg egy fogorvossal, hogy mit tanácsol. Itthon sok helyen a vizsgálat ingyenes a magánban is, felmérik hogy mi a helyzet, kapsz lehetõségeket+árat is hozzá.

Ha van elég maradék a gyökerébõl csapos mûcsonk+porcelán korona, ezt szokták. Nekem ilyenbõl van már 2db. Ha kihuzatod akkor a mellette lévõket lecsiszolják és híd lesz 3 tagú.(sztkban többnyire ezt csinálják...) (és nem hiszem h belefér a 3 hétbe a húzás utáni gyógyulás és hogy elkészüljön) Mindenképp nézesd meg egy fogorvossal, hogy mit tanácsol. Itthon sok helyen a vizsgálat ingyenes a magánban is, felmérik hogy mi a helyzet, kapsz lehetõségeket+árat is hozzá.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretném hogy a mellette lévõkhöz hozzá nyúljon mert azzal nincs semmi baj. Tehát akkor az elsõ lenne jó szerintem. A húzást itt el tudom intézni, mert az körülbelül ugyanannyi mint otthon. Azzal idõt is tudok spórolni. Úgy már beleférne az idõbe vajon?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ne húzasd ki, mert akkor kapsz hidat, amihez lecsiszolják a két mellette lévõt, és pont ezt nem akarod. Nekem is van csapos fogam: ahhoz gyökérkezelni, majd gyökértömni kell, utána mehet bele a csap. Mivel Neked már ki van idegelve, és gondolom, gyökértömés is van a fogadban onnan már elvileg nem kellene túl sokáig tartania. de ha koronát csinálnak, ahhoz még mintát vesznek, meg fogtechnikus készíti el, meg próbálni kell, meg nem tudom, ez elég sok macera. Mondjuk azt sem tudom, hogy más fogorvos csinál-e ilyet, de nekem csapra simán felépítette újra a fogat fehér tömésbõl, így gyakorlatilag 3 alkalommal kész voltam (de ebbõl egy az idegelés + gyógyszeres tömés, a második alkalom meg a gyökértömés volt). Ha Te az elsõ kettõn túl vagy, akkor akár bele is férhet az egy-másfél hétbe, ha meg esetleg simán fel lehet építeni az akár egy alkalom is lehetne. Passz. Kérdés, hogy aki elvállal, hogyan teszi azt. (mondjuk nyilván inkább koronát javasolnak, mert az drágább. Meg tartósabb is, de nekem semmi gondom a felépített fogaimmal sem, nem esnek szét hamar).
Ezt mondtam én is. A csapos mûcsonkhoz amire a koronát teszik nem kell kihúzatni!!!! A megmaradt részbe teszik a csapot arra a koronát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!