Találatok a következő kifejezésre: Van egy édes kutyám, (3 db)

Nekem van egy édes foxi-pincsi keverékem. Szeretném pároztatni, de senkinek nem kell, mert keverék. Nem tudtok valakit aki ugyanigy van csak a lány kutyusával? 1éves és nagyon szeretném ha lennének kis kutyái.

Legjobb válasz: Nagyon kérlek, gondold át. Rengeteg kóbor kutya van, minden menhely tele, még a fajtatisztákat sem lehet örökbe adni. Ráadásul tételezzük fel, hogy sikerül minden kölyköt elajándékozni (ami nem valószínû) Én menhelyen dolgozom és tudom, hogy az örökbeadott kutyák 40% a vagy ki lesz vágva az utcára vagy megunják és szörnyû életet él. Ezt nem fogod tudni ellenõrizni és sok szenvedést okozol vele. Menj el egy menhelyre, nézz körül és döntsd el, hogy szükség van e több gazdátlan kölyökre. Bárki talál magának megfelelõ kutyát ha beéri keverékkel. Mondom, minden menhely dugig van szerencsétlen ebekkel.

Nagyon kérlek, gondold át. Rengeteg kóbor kutya van, minden menhely tele, még a fajtatisztákat sem lehet örökbe adni. Ráadásul tételezzük fel, hogy sikerül minden kölyköt elajándékozni (ami nem valószínû) Én menhelyen dolgozom és tudom, hogy az örökbeadott kutyák 40% a vagy ki lesz vágva az utcára vagy megunják és szörnyû életet él. Ezt nem fogod tudni ellenõrizni és sok szenvedést okozol vele. Menj el egy menhelyre, nézz körül és döntsd el, hogy szükség van e több gazdátlan kölyökre. Bárki talál magának megfelelõ kutyát ha beéri keverékkel. Mondom, minden menhely dugig van szerencsétlen ebekkel.
Senki nem válaszolt neked paraszt módon, azt kérték, gondold át. Nem kell ezt támadásnak venni de tényleg sok bajt csinálsz ha pároztatsz. Ez nem vita kérdése, ne helyezd a saját hóbortodat a kutyák érdekei elé, fõleg, hogy menhelyes kutyáis vannak, emiatt nyilván tudod, milyen egy menhely. Nem akarok okoskodni neked, mert nyilván voltál ott, a saját szemeddel láttad. A kölykök kölykeinek is lesznek kölykei. Hatványozottan növekszik a szám. 5 kölyökkel számolva, egy életen keresztüli egyszeri alomnál már a második generációnál 125! kiskutya születik. Ne indísd ek ezt a folyamatot.
Ha vannak menhelyi kutyáid, akkor minek akarsz csinálni olyanokat, akik nagy eséllyel menhelyen kötnek majd ki? Valamint miért veszed el a már menhelyen lévõ kutyáktól az esélyt, h gazdához kerüljenek? Gondolkozz el és olvass utána, h mik lehetnek a következmények...
Egyetértek az elõzõekkel! Inkább ivartalaníttasd!
Az elõttem szólókkal maximálisan egyetértek!! Ne szaporíts, inkább ments meg egy másik kiskutyát, ha kiskutyát szeretnél. (Arról nem is beszélve, h 1 éves kutyával nem is lehet fedeztetni. Túl fiatal.)
Tényleg nem érdemes... http://illatosut.hu/
Nagyon kérlek fogadd meg az elõzõ tanácsokat!!!
4 keverékem van, hármat menhelyrõl hoztam, egyet el akartak altatni, mert megunták, úgy került hozzám. Ne szaporítsd a kutyád, rosszat teszel vele. Én is imádom az állataimat de mindet ivartalanítottam. Ha majd elpusztulnak megint befogadok újakat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de nem az volt a kérdésem, hogy ki nem ajánlja a pároztatást, hanem, hogy kit érdekel. Amúgy ha tudni szeretnétek nekem is 3menhelyes állatom van a NOÉból.
Én is így vagyok vele...csak nekem is fiú XD...SZÓVAL ÍGY NEM FOG MENNI
Szerintem unalmas neki. Próbáld kicsit változatosabban.
A kutyus sem eszi meg minden nap ugyan azt az ételt. Száraztápot amúgy sem nagyon szabad adni tej, vagy víz nélkül, mert koptatja a kutyuska fogait.Kell a tejbetáphoz tenni egyszer kutyaszalámit, másszor kutyakonzervet, ehet párizsit, virslit, husikat, a csont nagyon fontos!!
Szia.Nem teljesen értek egyett az elõttem szólókkal.A kutya egye azt amit eléraknak.Ha nem eszi meg és következõ kajánál mást raksz elé, válogatni fog!Egyszer kell elviselni, hogy nem eszi meg a kaját, hamar rájön mi a rendszer.A változatosság azért fontos, de mindenképpen egye meg, ha nem következõre ugyanazt kapja.
Azt ajánlanám, hogy vegyél jó minõségû, a kutya életkorának megfelelõ tápot, idõnként adj konzervet és "házi kosztot".Cserélgesd naponta.Gondolj arra, hogy te sem ennéd mindennap a még legjobban szeretett ételt sem, mert unalmassá válik.
Szia! Bocsi, de nem értek egyet azzal, hogy a kutyus fogai elkopnak a száraz táptól. A száraz táp fontos a kutyus emésztéséhez, tisztítja a fogait, és ha minöséges tápot veszel neki, akkor abban minden benne van, amire a kutyusnak szüksége van. Én azt tanácsolnám, ha még egy éves kor alatt van a kutyusod úgyis kétszer eteted, az egyik etetésnél kapjon száraz eledelet, a másik etetésnél pedig vagy házi kosztot, vagy valami más kutyusoknak való papit ( konzerv, kutyaszalámi... ), esetleg keverheted a granulátot fött rizzsel, ha már unalmas lenne neki. Viszont a csontokkal szerintem vigyázni kell, én mondjuk egyáltalán nem adok a kutyusomnak csontot, nem éri meg a kockázatot, persze ez csak az én véleményem :-))
sokan álltják h a kutyának nincs szüksége változatosságra. már pedig van. itt az élõ példa a kérdésben. emígy én mindig mást adok neki : egy gyors recept : (nekem bevállt): reszelj répát vágj apró almadarabkákat vegyél elõ mézet egy kis konzerv vagy kevés táp ezt mind keverd össze. a mézet jól keverd össze jó étvágyat a kutyudnak _:) ))
Add a disznónak vagy dobd ki a szemétbe. Az nem spórolás ha utána 10 ezreket az állatorvosra költesz ...
Iden. A csokoládé igen is árt a kutyusoknak, meg a többi állatfajnak is egyaránt, ugyanis cellulózt tartalmaz, amit meg õk nem tudnak megemészteni, vagy csak nagyon nehezen. szóval szerintem ne adjad oda neki a csokit, fõleg ne a romlottat! ;)
09:05-ösnek (meg persze a kérdezõnek): lehet kapni kutyacsokit, megkóstoltam, majdnem olyan ó, mint az igazi. A kutyák is megõrülnek érte.
Úgy tudom a csoki nem feltétlenül tesz jót neki, és romlott kaját pedig egyébként sem adok a kutyának sem.
Romlott egyáltalán az a túró rudi? Vagy csak a szavatossága járt le? Mert a kettõ nem ugyanaz. Nehezen tudom elképzelni, hogy kiírtad a kérdést, közben a kibontott, romlott túró rudi ott bûzölög a hûtõben, te pedig ülsz a gép elõtt és várod a válaszunkat. Ha így van, ez már magában furcsa számomra :D Bár maga a kérdés is az, hogy valaki ezért kérdést ír ki :D Ha romlott, dobd ki, ha jó, add neki oda nyugodtan. Csoki tényleg mérgezõ nekik, de 1 db túró ruditól nem lesz semmi baja.
Errõl még nem hallottam, köszönöm szépen az információt kedves válaszoló! :) Jó tudni az ilyesmirõl, megint tanultam valamit! :) (Bár ettõl függetlenül én inkább csontos husit adok a kutyáimnak, semmint csokit, vagy csokihoz hasonlító kutya-nyalánkságot. :) )
Alapból romlott ételt nem adunk a kutyának. Ahogy Te nem eszed meg, mert megbetegszel tõle, a kutya is ugyanúgy rosszul lesz, ha odaadod neki. Ráadásul a csokoládé a kutyák számára MÉRGEZÕ! Nem szabad neki csokit adni (és semmilyen más édességet sem), hiába szereti. Ha nem bírod ki, akkor adj neki havonta 1 kis kocka csokoládét, de szigorúan tartsd ezt be. Ettõl még azért nem lesz kutya baja sem, és a te lelkednek is jobb így, mint hogyha egyáltalán nem adnál. Több tízezret kell majd költs állatorvosra, ha nem tartod be ezeket a dolgokat, vagy még rosszabb esetben meghalhat a kutyus. :(
EDCA!! cellulóz:D:D a csokiban:D :D http://hu.wikipedia.org/wiki/Cellul%C3%B3z Celluloz a papirban van pl nem a csokiban.. a kutyak gyomra amugy nem olyan finnyás mint a miénk! A csokiban egy alkaloid van amit Teobromim-nak hivnak amit a kutya gyomra csak lassan tud lebontani. Egy 10-15 kilos kutyanak egy tábla étcsoki már halálos lehet de ezekbe a turorudikban menyni lehet? nem sok.. nyugodtan add oda neki legfeljebb ne egyszerre az egészet!!! üdv
amikor pálcikás jégkrémet ettünk, a kutyánk mindig megkapta az utolsó pár nyalást belõle. mégis 14 évet élt egészségben.
"tudom, hogy imádja az édeset" Szerinted a romlott túró mennyire édes?
Csak a piros pöttyös jó, a kutyák is azt szeretik!
az utso komment a legésszerûbb:) amugy meg itt nagyon nagy szakértok vannak:D celluloz:D:D
5-ös válaszoló! Én ugyan nem ismerem a kutyacsoki összetételét, de azért, mert kapható, nem feltétlenül jó nekik. Nekem van egy nyuszim is, tele vannak a boltban a polcok mézes-joghurtos finomságokkal nyulak számára, pedig mindegyik TILTÓLISTÁS, de sokan úgy vannak vele, hogy kapható, akkor biztos szabad, pedig nem így van sajnos. A fogyasztói társadalom torkán mindent le akarnak nyomni, sokszor sikerül is.
Az én kutyám még a darát is szereti... de amúgy nem ajánlott a csoki, én sem szoktam.pláne nem romlottat.
6. Akkor papírostul még veszélyesebb nekik adni :-))) na jó, csak vicceltem. Amúgy a kutyák gyomra valóban nem olyan kényes a romlott ételre, mint az emberé, ha nem figyelsz oda, a kinti kutya akkor is beeszik minden szart, észre sem veszed. Ha édességgel akarod kényeztetni a kutyát, vegyél neki gyümölcs fagyit. :-) Az én drága megboldogult kutyám imádta nyáron, mindig megismerte a triciklis fagyi árus zenéjét, és neki is vettünk egy gombóccal.
semmi baja nem lesz a kutyának a túró rúditól meg fõleg nem.
A kérdező hozzászólása: valóban különbség, hogy megromlott-e, avagy csak lejárt a szavatossága. utóbbi van érvényben jelen esetben. kutyámnak magamtól én sem adtam volna édességet, csak egy 'véletlen' folytán hozzájutott, és láttam a reakcióját, ami szintén érthetõ, hisz olyan ízt még soha nem érzett, és hát az édes az mégis csak édes. végül nem fogod neki odaadni a túró rudit, sem más egyéb édességet. találkoztam egy régi ismerõssel, aki állatorvos, és nem javasolta. köszönöm a bõven vagy tömören kifejtett válaszokat! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!