Találatok a következő kifejezésre: Van egy az (32008 db)

10 körül kaphatsz érte simán. Ha szerencséd van, egy picit többet is.
Sõt, ezek az oldschool bicók kezdenek nagyon divatba jönni. Várd meg a jó idõt és kaphatsz érte ennyit.

Mi a teendő akkor ha elvált szülőknél ahol a 2 gyerek külön van, egyik az apánál a másik az anyánál, és az anya a havi keresetünk majdnem a felét elkéri gyerektartásra?

Arról lenne szó, hogy én édesapámnál, hugom édesanyámnál van, és édesanyám 35 ezer forintot követel havonta gyerektertásra, ami több mint édesapám havi keresete! A szüleim törvényesen nem váltak el, csak egy kézzel írott papírjuk van, amin az szerepel, hogy édesapám havonta 15 ezer forintot ad neki, de ? sokkal többet vesz el! Volt egy megállapodás, hogy az én családi pótlékom ami 15 e forint az továbbra is megy édesanyámhoz, de ? mellette kér még 15 ezret plusz házastársi díjjat is! Édesapám rokkant nyugdíjjas, mellette heti 4 órában van bejelentve dolgozni, ami kb 20 ezer forint neki, így a havi bejöv?nk 37000+20000 forint, vagyis 57ezerb?l 30-35-öt édesanyám elvesz! Ilyenkor mi a teend??

Legjobb válasz: egy foritot sem kellene fizetnie,hogy akkor anyukád fizessen ugyanannyit miattad van biróságon ingyen fogadóóra,menjen be apukád és ne fizessen,nem kell,hisz nem anyukádnál maradtál

egy foritot sem kellene fizetnie, hogy akkor anyukád fizessen ugyanannyit miattad van biróságon ingyen fogadóóra, menjen be apukád és ne fizessen, nem kell, hisz nem anyukádnál maradtál
bíróságon kéne rendezni a gyerektartást és a felügyeleti jogot - apád meg ne fizessen egy fillért se
A te családi pótlékodat miért az anyukád kapja? Az neked jár. Ez így hülyeség. Miért veszi el anyukád a te pénzedet?
Anyudnak is kell fizetnie utánad! Édesapád bemehet a bíróságra, van ingyen jogsegélyszolgálat mindenhol.El kellene válni törvényesen, és a bíróság mondaná meg, hogy ki mennyit kell fizessen.Ez lenne a legcélszerûbb.
Szerintem se kéne, beszélj apukáddal, anyukád meg pereskedjen ha valami nem tetszik.Milyen jogon követel, ha téged apukád nevel, akkor fizessen õ is ennyit rád.
De apukád mi a jó büdös francnak fizet egyáltalán? Nálunk is ugyanez a helyzet, a két gyerek a két szülõnél, de soha senki nem fizetett a másiknak semmit. Mert milyen jogon?
De ha apukád tényleg ilyen keveset keres, jobb lenne, ha anyukád fizetne apukádnak tartásdíjat, meg apukád is anyukádnak :D.Hacsak nem õ is rokkantnyugdíjas...
Kicsit necces ez az egész. Hogy éltek, laktok ketten 20-22 e. Ft-ból?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válszokat! a megélhetés az úgy mûködik, hogy én suli mellett vállaltam diák-munkát és tudtommal, azzal anyám nem kezeskedhet! Faterom azért fizet, mert szeretné látni hugomat, mert anyám azzal fenyegeti, hogy ha nem fizet akkor nem láthatja a gyereket! :( Bár mondjuk így is csak akkor látja fater, amikor lejön anyám követelõzni, mert amúgy nem engedi be õt amikor lemegy hétvégente!
Éppen a fentiek miatt kellene bírósági útra terelni az egészet. Ott majd eldöntik, kinek mi a kötelessége, joga.


Lehetsz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ ! Nagyon vágyam az lenni. : )
És mit fogsz enni? Mert az tuti, h a honvédség nem biztosít majd külön lisztmentes menüt....
csak akkor ha gyárilag független (Fact. Unl.)
A kérdező hozzászólása: Apple honlapján csak a Verizon és az AT&T kínálatában van fent, az gondolom nem független... :S Van mód függetleníteni?
lehet függetlent venni így is. amúgy nem éri meg, mert legalább annyi USAból is mint ha itthon vennél egy Domino/Djuice csomagban. alig használtan is vehetõ aprón, 120-130 max.
A kérdező hozzászólása: Tehát az apple.com-ról is lehet függetlent venni? Kérlek adj hozzá linket!
biztos lehet, de a postaköltség és a vámmal együtt annyi mintha itthon vennéd...
Oszkár, Oszvald...
Ozírisz(Ozi), Oti, Ottó
Egyaltalan milyen nemu lesz a macsek ?
A kérdező hozzászólása: Fiúúú amúgy meg nem fontos ugyan olyannak lennie csak ilyen Ritka névnek mert olyan jó Oti cica =D és egy másik hasonló jó hangzású nevet szeretnék =) :$
Mitvisz (ez inkabb vicces nev)

Barbi torta 5 évesnek? A baba ami a tortában van, egyben az ajándék is lehet, vagy azt külön szoktátok?

Kipróbált és finom recept érdekelne.5 éves lesz a nagylányunk. Barbi tortát szeretnék sütni.

Legjobb válasz: Ugyan én még nem sütöttem, csak gondolkoztam azon, hogy ilyent rendelek (végül másra esett a választás), de a baba benne volt a tortában és a torta volta szoknyája. Sajna receptet nem tudok.

Ugyan én még nem sütöttem, csak gondolkoztam azon, hogy ilyent rendelek (végül másra esett a választás), de a baba benne volt a tortában és a torta volta szoknyája. Sajna receptet nem tudok.
A kérdező hozzászólása: Epres krémet csináltam, annyi volt a különbség, hogy eleve eper ízû pudingport vettem... Tudom, férfi embernek nem igazán illik, de kakaós tortalappal és barna cukorral próbáltam ellensúlyozni a rózsaszín krémet. Apósomnak is nagyon ízlett :-)
Örülök, hogy sikerült. Milyen ízû lett a krém?
A kérdező hozzászólása: A Barbi tortát csak két hét múlva csinálom, de Apósomnak a szülinapjára a Te krémeddel csináltam a tortáját... :-D Nagyon köszönöm!!!!! :-D
Bocsi, most olvastam csak vissza, mit írtam! nem 0.7dl tej hanem 0.7 LITER tej. Bocsi!
A kérdező hozzászólása: Még addig van kicsit több mint egy hónap, de már annyira várom!! :-) Nagyon szépen köszönöm!! Mindenképp megírom!! További szép estét!! :-D
A fõzött krém nagyon egyszerû, ne ijedj meg tõle. A sima margarin porcukor, kakaópor krémmel az a bajom, hogy serceg a fogam alatt. Az én fõzött krémem: 0.5 kg RAMA!!! margarin, 0.7dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 8 evõkanál cukor. A margarint robotgéppel habosra kevered, a legjobb ha állványos, mert azt ott lehet hagyni. Közben fõzd meg a pudingot, öntsd ki tálcára, így nagyon hamar kihûl. Botmixerrel törd át a kihûlt pudingot, így nem lesz csomós. Ezt hozzárakod a margarinhoz, keverd még így is jó negyed órát. Ezután azzal ízesíted amivel szeretnéd. A sima és a kuglóf formát is 3 részre vágd fel és rétegezd a szokott módon. Mivel a kerek piskóta nagyobb a kuglófformától, így hozzá kell faragni. Meghagyhatod a kuglóf redõit, de le is faraghatod azt is. Kívülrõl kend át, ha nem sajnálod rá az idõt, keverhetsz még egy adag krémet, fele mennyiségbõl, így bõven lesz anyagod a díszítéshez. Ha nem szeretnél plusz krémet keverni, akkor csak kend át a tortát, és olvasztott csokival szépen lehet díszíteni. Ha a krémhez nem kakaóport raksz, hanem meghagyod fehérnek, akkor vegyél ki belõle egy nem túl nagy adagot, a tölteléket ízesítheted kakaóval a díszítõkrémet színezheted ételfestékkel pl. pirossal, amit úgy adagolhatsz, hogy rózsaszín legyen. Ha mégsem akarsz pudingos krémet csinálni, akkor 0.75 kg margarinhoz rakj porcukrot, és nagyon sokáig keverd. Ezt is ugyan úgy ízesítheted kakaóval. Hú, remélem mindent leírtam, de írj nyugodtan, ha valami nem világos, vagy kérdeznél még valamit. Azt mindenképpen írd meg, hogy hogyan sikerült!!
Itt is van sokféle, jó kis receptekkel: http://www.nosalty.hu/receptek/kategoria/torta/formatorta
Elõzõ vagyok. Krém receptet nem írtam Ha gondolod, írj milyet szerettek, és írok hozzá receptet.
Szia! Én csináltam már, mondjuk cukrász vagyok, de ha jó a kézügyességed menni fog neked is, mert nem bonyolult. Süss egy kuglóf formába 6 tojásos piskótát, és egy normál tortaformába szintén 6 tojásból piskótát. Ezt töltsd meg olyan krémmel, amilyet szerettek, tedd egymásra, úgy, hogy a normál piskótára menjen a kuglóf formájú. Én úgy szoktam, hogy leszedem a barbi lábait, mert még így is túl hosszú, de ha nincs lába, arányosabb lesz. Egy kis kémmel támogasd ki a babát. (ja vond be fopack-kal a derekáig)Ezután farag le a tortát úgy, hogy ruha kinézete legyen. egy éjszaka a hûtõben, és másnap lehet díszíteni. Lehet krémmel, de szebb marcipánnal(bár az drága). A marcipánt úgy nyújthatod, mint a tésztát, csak liszt helyett porcukrot használj! remélem tudtam segíteni. Sok sikert hozzá!
A kérdező hozzászólása: Ha vissza néz Valaki: Ma megsült a Barbie torta!! Hát nem volt olyan egyszerû, mint ahogy tûnt... A kuglóf forma amit vettem nem volt kuglóf forma, egy koszorú forma sült belõle. Életemben elõször a tortaformából sem szép piskótát sikerült kiszednem, hanem ferde tetejût, így sütnöm kellett még egy tortalapot. Ha ez nem lenne elég, miután megtöltöttem a lapokat még csak a baba fenekéig sem ért fel az egész... Kész csõd volt!! Próbáltam ültetni a babát, de a lába így is kikandikált elég szépen a torta lapok közül. Végül a derekánál megoldottam a kiegyenesített torta tetejérõl levágott tésztával, és némi cérnával (oda kötöztem a levágott tésztát) így, miután krémmel lekentem, már nem is látszódott hogy valamit benéztem volna :-) Viszont, majdnem kevés lett a krém - összesen 4 csomag pudingport csináltam meg. A díszítésnél a torta díszítõm, amit 100 ft-ért vettem az egyik százasban (gondolná az ember, hogy 1 díszítést kibír, de hát errõl álmodni sem szabad!) szakadt szét, míg nem használhatatlan lett. Egy zacsi került elõ, de annak a hegyét is sikerült valami ritka szerencsétlenül levágnom! Végül is a végeredménnyel elégedett vagyok :-) Remélem holnap a lányom is az lesz!! :-)
Igen az lakás tulajdon.
Szerintem meg NEM. Mert a szocpolt gyerek után kapod, és nem azért, mert nincs semmiféle tulajdonod. Kizáró ok a 40 ill. 25 év feletti életkor lehet, valamint, hogy 1 gyerekre csak egyszer lehet igényelni.
Bocs, elírtam az életkort. Tehát teljes szocpolra 40 év , félszocpolra 35 év az életkor határ.
De ott van ha elolvasod, hogy nem rendelkezhet az illetõ lakástulajdonnal:(
A kérdező hozzászólása: Igen, pont ez a kérdésem: "lakástulajdon" és ingatlan az két külön fogalom?. Nyaralóba nem is lehet állandó lakcímet bejelenteni. Ahhoz az ingatlannyilvántartásban ai ingatlant át kell minõsíteni "lakóház"-nak.Mivel a szóbanforgó nyaraló a Duna árterében van, nem is lehet lakóháznsk minõsíteni.Úgyhogy ezért sarkallatos a kérdés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!