Találatok a következő kifejezésre: Van e arra hogy akár (10 db)

Ha 2012. áprilisában közös megegyezéssel megszűnik a munkaviszonyom, van-e arra lehetőség, hogy a munkaügyi kp. -nál történt regisztrálásom után akár másnap közmunkásként alkalmazzanak? Tehát már másnaptól támogatható vagyok-e?

Nagyon várom a választ, előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Nem. A regisztrálás, és nyilvántartásba vétel még nem jelenti azt hogy másnap munkába is állhatnál, ha így lenne mindenki dolgozna közmunkásként. Az önkormányzatnál is nyilvántartásba vesznek majd ott sorrend /arc alapján eldöntik ki mikor kezd dolgozni.

Nem. A regisztrálás, és nyilvántartásba vétel még nem jelenti azt hogy másnap munkába is állhatnál, ha így lenne mindenki dolgozna közmunkásként. Az önkormányzatnál is nyilvántartásba vesznek majd ott sorrend /arc alapján eldöntik ki mikor kezd dolgozni.
Nem lehetsz közmunkás. Mert 3 hónapig álláskeresési járadékot kapsz csak annak letelte után vesz nyilvántartásba az önkormányzat.Csak ezután lehetsz közmunkás ha nagy a csókod azonnal.
Rakétát begyújthatsz a Marson is. Az viszi magával az égést tápláló oxigént is. :)
Nem is az a legnagyobb baj, hogy ennyi oxigén van csak a Marson, hanem hogy a légkör nagy része szén-dioxid, ami ugye közismerten elfojtja az égést, ezért is használják tûzoltásra a CO2-palackokat. Tehát nem valószínû. A láng színe pedig nem az oxigén mennyiségétõl függ, hanem attól, hogy milyen anyagokat tartalmaz az éghetõ anyag, mert vannak bizonyos anyagok, amelyek színes lánggal világítanak (pl különbözõ fémsók).
A jó kis hagyományos görögtûz. Mindegy, bármi jó, ami saját magát táplálja oxigénnel. Képen meg a tûz az tûz.
Ahhoz, hogy egy grafikán legyen tûz, nem kell oxigén. Semennyi. Photoshop. Bár gondolom amúgy se lefényképezni akartad.. 0.13% oxigéntartalommal is lehet tûz, csak kisebb, lassabban terjedõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A rakéta jó dolog, de az lenne a lényeg, hogy oxigén hozzáadása nélkül, vagy csak annyi amennyit a légkör tartalmaz. Ez a photoshop-os megjegyzés mindig kiráz... :D Amúgy részecskeszimulációval animálnám, és célom, hogy realisztikus legyen a képen lévõ jelenet. Na itt a lényeg, hmm...A színt én is arra értettem, hátha valami olyan anyag ami ég, de oxigén nélkül, és így valószínû más színû :D Ha jól tudom a görögtûz is használ oxigént, csak nem lép reakcióba a vízzel, ezért ég a felszínén.
A magnézium például képes szén-dioxidban, víz alatt, fluorban... égni.

Van e gyógyszer arra hogy akár 2-3 héttel is eltoljam a menstruációm?

vagy olyan hogy az els? beszedett tabletta után megjöjjön és csak 4-5 napig tartson????

Legjobb válasz: Eltolni tudod, csak ne csinálj ilyet túl gyakran. Olyan fogamzásgátlót kell szedni, amiben 7 nap szünetet kell tartaani. Ha nem tartasz szünetet, hanem folytatod a következõ levéllel, nem fog megjönni. Ugyanígy azt is meg tudod oldani, hogy hamarabb jöjjön meg: szeded a fogamzásgátlót és hónap közben abbahagyod, ettõl megjön, minha a 7 napos szünetet tartanád. De ebbõl ne csinálj rendszert, mert teljesen összekavarod a hormonjaidat!!!!

Eltolni tudod, csak ne csinálj ilyet túl gyakran. Olyan fogamzásgátlót kell szedni, amiben 7 nap szünetet kell tartaani. Ha nem tartasz szünetet, hanem folytatod a következõ levéllel, nem fog megjönni. Ugyanígy azt is meg tudod oldani, hogy hamarabb jöjjön meg: szeded a fogamzásgátlót és hónap közben abbahagyod, ettõl megjön, minha a 7 napos szünetet tartanád. De ebbõl ne csinálj rendszert, mert teljesen összekavarod a hormonjaidat!!!!

Van-e arra angolul adekvát kifejezés (szleng, akár náluk), hogy "beszól"?

A "beszól", ami köteked? célzattal szól valakihez, provokál. Keresgettem szótárakban, szlegszótárakban, de nem igazán találtam megfelel?t. Mindössze a "quip" szót találtam, de az is inkább gúnyos, csíp?s szellemes megjegyzést takar, nem igazán adja vissza a magyar "Ne szójál be!" kifejezés nyomatékát. A "Don't provoke me!" túl nyilvánvaló, és egyáltalán nem szleng, mint nálunk a "beszól". Tudtok ilyet mondani?

Legjobb válasz: Butt in, jest, gibe, wisecrack

Butt in, jest, gibe, wisecrack
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Magyar-Angolból csak egy zsebszótáram van, így ez irányban nem sok keresnivaló van. Visszafelé már tudok keresni, mert abba az irányba van nagyszótáram. A szótár viszont nem tudom mennyire megbízható, de egyedül a "gibe"-t találtam körülbelül megfelelõnek. Hasonló latba esik, mint a "quip", de mindkettõt eddig csak irodalmi környezetben láttam.
Nem, a "butt in" a legmegfelelelobb. http://www.google.com.au/search?hl=en&client=safari&rls=en&d.. Meg a chime in is OK, ami lehet hozzaszolas, de beleszolas is, attol fugg hogy milyen mondatban, hangnemben van haznalva.

Összeállítottam 1 konfigot és tudni akarom, hogy jól lett-e összeállítva (táp elbírja-e? , van-e ilyen árban jobb párosítás) árban a gépösszeszerelés is benne van?

A gép:Processzor:AMD Athlon II X4 750K processzor 36 hó gar. 14,204 Ft + Áfa 18,038 Ft Alaplap:Asrock FM2A75 PRO4-M alaplap 24 hó gar. 12,280 Ft + Áfa 15,595 Ft RAM:Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1/4G memória 36 hó gar. 7,854 Ft + Áfa 9,975 Ft TÁPEGYAÉG: FSP HEXA 400W tápegység 24 hó gar. VIDEÓKÁRTYA: Sapphire 7870 2GB DDR5 11199-16-20G videokártya 24 hó gar. 40,942 Ft + Áfa 51,996 Ft DVD OLVASÓ: Samsung SH-118AB/BEBE OEM DVD olvasó 24 hó gar. 2,666 Ft + Áfa 3,385 Ft HÁZ: M-Tech AS08A-BK BLUE LED táp nélküli fekete számítógép ház 12 hó gar. 4,192 Ft + Áfa 5,324 Ft HDD: Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez 24 hó gar. 9,064 Ft + Áfa 11,511 Ft Akciós gépösszeszerelés 3,071 Ft + Áfa 3,900 Ft Háztól-házig garancia 465 Ft + Áfa 590 F Összesen: 129,629 Ft

Legjobb válasz: Jó lett. Lehetne egy Hexa 500 bár így is elbírja.

Jó lett. Lehetne egy Hexa 500 bár így is elbírja.
perfekt
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm megnyugodtam.

Már "nem szerelmes", de szakítani sem szeretne, esélyt akar adni a kapcsolatunknak. Érzem, h. időre van szüksége, h. letisztuljon benne hogyan tovább. De:Van-e még esély arra, h. újra közeledjen? Megváltozhat-e benne ez az érzés?

Esetleg tehetek én valamit?

Legjobb válasz: Ha ez a "nem vagyok szerelmes, de nem akarok szakítani" hozzáállás nem társul nemtörõdömséggel és hanyagolással, akkor várhatsz. Nálam betelt a pohár és hagytam menni. Legyen boldog olyannal, akit szerelemmel tud szeretni, és nem nyûg neki a találkozás.

Ha ez a "nem vagyok szerelmes, de nem akarok szakítani" hozzáállás nem társul nemtörõdömséggel és hanyagolással, akkor várhatsz. Nálam betelt a pohár és hagytam menni. Legyen boldog olyannal, akit szerelemmel tud szeretni, és nem nyûg neki a találkozás.

A kerékpárvázat hogyan lehet jobban láthatóvá tenni? Van, aki arra ragassza rá a fényvisszaverős csíkokat? Létezik-e világítós kerékpárváz is (akár 'házibarkács' módon is)?

Csak érdekel a téma, hogy hogyan lehet jobban láthatóvá tenni a kétkerek?t és mivel a váza fix, ezért is gondoltam ilyenre.

Legjobb válasz: Hát ha nagyon bele akarsz mászni, neonzöldre festeted a vázat, aztán mehetnek rá a fényvisszaverõ csíkok. Lehet mindenféle LED-szalagokat kapni, ezzel ki lehet világítani a vázat, mint a karácsonyfát, csak ugye ehhez akksi is kell, és/vagy valami agydinamós táplálás. Én arra is gondoltam, hogy spotlámpákkal a rajta ülõ kerékpárost is meg lehet világítani, mivel õ adja a legnagyobb látható felületet annak, aki szembõl vagy hátulról látja. Én mondjuk már annak is örülnék, ha minden bringásnak lenne megfelelõ fényerejû elsõ és hátsó világítása. Az ilyen gombelemes-1 ledes sz*rokat eleve nem lenne szabad árulni, míg a teszkós vacak éjszaka látszik, de a télies nappali szürkeségben jó lenne valami nagyobb fényerejû cucc, legalább 1 wattos LED teljesítmény elõre, 0,5W hátra, hogy a tompítottal közlekedõ autók tengerében is könnyen látható maradjon a bringás.

Hát ha nagyon bele akarsz mászni, neonzöldre festeted a vázat, aztán mehetnek rá a fényvisszaverõ csíkok. Lehet mindenféle LED-szalagokat kapni, ezzel ki lehet világítani a vázat, mint a karácsonyfát, csak ugye ehhez akksi is kell, és/vagy valami agydinamós táplálás. Én arra is gondoltam, hogy spotlámpákkal a rajta ülõ kerékpárost is meg lehet világítani, mivel õ adja a legnagyobb látható felületet annak, aki szembõl vagy hátulról látja. Én mondjuk már annak is örülnék, ha minden bringásnak lenne megfelelõ fényerejû elsõ és hátsó világítása. Az ilyen gombelemes-1 ledes sz*rokat eleve nem lenne szabad árulni, míg a teszkós vacak éjszaka látszik, de a télies nappali szürkeségben jó lenne valami nagyobb fényerejû cucc, legalább 1 wattos LED teljesítmény elõre, 0, 5W hátra, hogy a tompítottal közlekedõ autók tengerében is könnyen látható maradjon a bringás.
vagy fehérre fested a vázat és a festékbe raksz fluoreszkáló pigment port és a nappal feltölti magát és este fluoreszkál
A sárga fényvisszaverõ mellény rengeteget segít. Én nem vacakolnék a váz csillogósra festésével, ha oldalról lát az autós akkor már úgyis repülök.
#2 szerintem összekeveri a fluoreszkálást a foszforeszkálással... külsõ fény nélkül a foszforeszkáló festékek halvány derengést képesek produkálni, más elõnyük nincs, míg a fluoreszkáló festékek UV-fényben "világítanak", a sima fényszórók fényében vajmi kevés elõnyt jelentenek. Festeni tényleg csak valami könnyen látható színre (a láthatósági mellények neonzöld vagy narancs színére) érdemes. Látni én egy "Police 100W" nevû lámpa segítségével látok, ez 1W-os LED-del mûködik, éjszaka egész használható fénykévét ad, és engem is messzirõl látnak vele.
Idegbecsípõdésed van. Ehhez nem feltétlenül kell gerincsérv. Ha nem múlik, keresd fel az orvost!
idegbecsípõdés, jaja. nekemis szokott lenni, de leginkább a hátamba/nyakamba, de voltmár a derekamba is. kb 1 hét és elmúlik. addig meg kenegetheted ilyen voltaren, fastum, diclac kenõcsökkel, bûr nekem nemtúlsokat használtak
Spina bifida.Keress rá a neten.Elég sok embert érint.Megerõltetésre a környezõ izmok begyulladnak.Ha sérved van az kisugározhat a lábadba.
van rá példa, a párom is így kezdte ma pedig házasok vagyunk!
Egy nap akár 5-6 férfival szexelnek? Én az ilyeneket k*urvának hívom. :D
nagy elhatározás kérdése, de kutyából nem lesz szalonna
A kérdező hozzászólása: Igen lányról van szó.18 éves, azért fogalmazok , finoman mert jelenleg a párom, és érdekel hogy van e értelme jövöt épiteni vele, vagy mi is vár esetleg rám?
Hát, ha pénzért csinálja, akkor k.rva. Ezzel az a baj, hogy megszokják ám a "könnyen jött" pénzt elég hamar, meg a megemelkedett életszínvonalat (feltéve, hogy nem ilyen utcasarki), és abból nehezen enged. Ha nem pénzért, akkor meg nimfomán és kevés leszel neki.
de gy kicsit bõvebb infót megengedhetnél. most akkor a párod és mai napig is szétszaggatja magát farkakkal? vagy régebben volt ilyen és félsz, hogy valamikor majd eltör belõle a ku.rvulhatnék? boccs a nyers szövegért.
Ami kiderült ebbõl a történetbõl lányról van szó aki jelenleg 18 éves, külföldön dolgozik, napi 5-6 férfival szexel és 13 éves kora óta csinálja.... Na most én épp ésszel nem is tudom felfogni hogy mi a kérdésed... Miért csinálja??? Szerinted? Biztos nem azért mert szexfüggõ. És egy ilyen hogy lehet a "párod" finoman fogalmazva? Válaszolhatsz érdekel a meglátásod és a gondolatmeneted kedves kérdezõ, és kérlek ird le hány éves vagy.
Te jó ég! Ez aztán a kérdés! 13 éves kora óta? És még most is csak 18? Napi 5-6 pasi + te? Az a lány már soha nem jön rendbe: 30 éves kora elõtt meghal, de a lelke már kb. 5 éve ki lehet égve. Nem te kellesz neki, hanem egy pszichiáter és egy nemibeteg-gondozóba beutaló.
jesszus ez egy ku.rva! O_o...no komment!
Pénzért csinálja?Másképp nem értem mire a napi 5-6 ..
Jó a helyesírásod.
Ha még mindig folytatja az adott tevékenységét miközben a párod akkor egyértelmûen ne tervezz vele. Ha abbahagyta akkor nyilván az jelent valamit, talán azt, hogy megakar változni. Ebben az esetben a kommunikációt ajánlom.
A kérdező hozzászólása: Igen 18 éves lány csak én finoman fogalmazok mert a párom , Ccsak érdekel a jövö hogy szabad e terveznem vele , vagy reménytelen , mert õ ez marad?
én sem értem..5*-6* az már egy ku.rvánál is sok szerintem. férfinál is, egy kicsit beteges...
de a kérdésben lányokról van szó nem?
09:24- Van esély rá, de kevés. Mivel szinte minden lehetséges, ezért 100%-ra nem lehet garantálni, hogy nem fogja abbahagyni, de a valószínûség alapján nagyobb az esély rá, hogy nem fog változni. Ahogy az elõttem válaszoló írta, ezt kikell várni.
A kérdező hozzászólása: Természetesen , FERFI, a jelenlegi páromrol kérdezek aki külföldon dolgozik ugy mond, érdemes e komolyan tervezni vele , 13 eves kora ota ezt csinálja?
várd ki a végét ha megcsal akkor nem érdemes adni neki több esélyt...
Kérdezõ: hasonló cipõben, de férfiként vagy nõként ?
A kérdező hozzászólása: Gratulálok, pontosan ezért érdeklõdöm , hogy hasonló cipöben járok, és mit tegyek?
Csak rövid jövõt tervezz vele, mondjuk egy heteset. Ha lejár, tervezheted a következõ hetet. Nagy reményeid ne legyenek, itt nemcsak a napi 5-6 pasi jelent gondot, hanem pl. a pénz is.
Az N68C-S UCC lapon van ide csatlakozó, de ha nagyon régi a géped a tápkábel különbözhet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!