Találatok a következő kifejezésre: Van e arra (586 db)

Router oldalan keresel valami statisztikakat, ott meglesz ip, mac cim, forgalom azokrol akik a halozatodon vannak.
Ha ez nemcsak egy költõi kérdés , akkor megírhatnád a router típusát úgy még talán hasznos választ is lehetne adni.
A router oldalán (90%-ban 192.168.1.1) a ozzá megadott felhasználónévvel és jelszóval belépsz (admin-admin, 1234-1234 stb stb stb), ott lesz valahol!

Android appokkal kapcsolatba lenne néhány kérdésem: -Van e arra valamilyen módom arra, hogy pc-n le ellenorizzem az adott app amit letoltok torrentrol vírus-e? (nem nagyon szeretnem, hogy a vírus hatására a telefonom Honolulut felhívja:D)

-Elveszitem-e a garanciát/google marketb?l való letöltés jogát ha nem fizet?s appot vásárlok és teszek a telefonra? -Lehet-e egyéb következménye a víruson kívül annak ha torrent?l töltött appokat használok?

Tudjuk-e, van-e arra becslés, vagy nem tudhatjuk, hogy mekkora az egész világegyetem, nem csak a látható?

Legjobb válasz: Nem tudjuk. Becslések a háttérsugárzás erejébõl, illetve az ebbõl tágult felfúvódás ütemébõl van, de ez csak becslés. Tippjeink, hipotézisek vannak arról is, hogy hova, mibe fújódott fel a világegyetem (amennyiben van értelme a hova szónak ebben az értelemben).

Nem tudjuk. Becslések a háttérsugárzás erejébõl, illetve az ebbõl tágult felfúvódás ütemébõl van, de ez csak becslés. Tippjeink, hipotézisek vannak arról is, hogy hova, mibe fújódott fel a világegyetem (amennyiben van értelme a hova szónak ebben az értelemben).
A kérdező hozzászólása: A gravitáció az a láthatón kívülre is hat? Elméletileg azzal láthatnánk 13 milliárd fényéven túlra (eltekintve a gravitáció gyengeségétõl), vagy az is "csak" fénysebességgel terjed?
Fénysebességgel terjed az is.
A világegyetem méretérõl van elképzelés. Nagyobb mint 78 milliárd fényév. De az nem tudjuk mennyivel. ugyanakko rnagy balhé van a Nagy Fal miatt.


Van-e ár-apály erőmű Romániában? FONTOS

Legjobb válasz: A Fekete-tenger szinte teljesen zárt, így az ár-apály jelenség elenyészõ (20-30 cm, a "világcsúcs" 17-18m). Erre nem lehet ár-apály erõmûvet alapozni, így nem hogy nincs, de nem is lesz.

A Fekete-tenger szinte teljesen zárt, így az ár-apály jelenség elenyészõ (20-30 cm, a "világcsúcs" 17-18m). Erre nem lehet ár-apály erõmûvet alapozni, így nem hogy nincs, de nem is lesz.
A kérdező hozzászólása: köszi, sokat segítettél :)

Van-e arra lehetőségem, hogy kilépjek a magánnyugdíjpénztárból, megszűntessem a tagságomat, de úgy hogy nem kívánok egyikbe sem belépni a továbbiakban. A számlán lévő pénzemet kikérhetem-e?

Talán fura lehet egyeseknek, de van egy olyan megérzésem, hogy mire 'odaérnék' addigra nem is ez a világrendszer lesz, így értelme nincs az egésznek. Most akarom felhasználni a pénzemet, nem akarom "takarékoskodni" sehova. Nem akarom hogy ezzel is kevesebb legyen a fiuzetésem, szeretném ezt a pár ezrest megtartani.

Legjobb válasz: Nincs rá lehetõség sajnos, a szerzõdésben asszem ugy van, vagy el kell érned addig, hogy megkapd, vagy valaki megörökli :S Valamint még átvinni lehet másik bankhoz, de annak értelme nem sok van. Én is így gondolkozom, mint te, inkább most kéne az a pár ezer, az életkezdéshez, baxxus, nem akkor! Majd megoldom akkor, ha eljutok egyáltalán oda... :( Ez van!

Nincs rá lehetõség sajnos, a szerzõdésben asszem ugy van, vagy el kell érned addig, hogy megkapd, vagy valaki megörökli :S Valamint még átvinni lehet másik bankhoz, de annak értelme nem sok van. Én is így gondolkozom, mint te, inkább most kéne az a pár ezer, az életkezdéshez, baxxus, nem akkor! Majd megoldom akkor, ha eljutok egyáltalán oda... :( Ez van!
Kilépésre akkor van lehetõség, ha nem voltál kötelezett a belépésre. (1997 óta minden pályakezdõ köteles belépni)
A kérdező hozzászólása: Hát, örülök hogy mások is így látják a helyzetet. Ez azért elég nagy csapda azt hiszem, valamint legális lopás. Kár hogy nem lehet ez ellen tenni semmit. Köszönöm a válaszotokat:)
Felvi.hu-n fent vannak a pontszámítás szabályai, el kell olvasni.
Nekem azt mondta az osztályfõnököm, hogy a pontszámításnál úgy van, hogy vagy figyelembe veszik az évvégi jegyeket plusz az érettségit, vagy az érettségin szerzett jegyet duplázzák.. de ez nem biztos, jól írta az elsõ, olvass utána a felvin

Van-e arra lehetőség hogy új e-mail érkezésekor a Windows XP professional rendszer kijelezze új e-mail érkezését anélkül hogy az outlook express 6 programot megnyitnám?

Legjobb válasz: Valamilyen programnak futnia kell, mely vagy x idõnként fetcheli a megadott pop3 címen a leveleket, vagy éppenséggel fogadja a push notification-öket.

Valamilyen programnak futnia kell, mely vagy x idõnként fetcheli a megadott pop3 címen a leveleket, vagy éppenséggel fogadja a push notification-öket.
Én például Gmail notifier pro-t használok, nagyon hasznos program. Több E-mail cím is hozzárendelhetõ, plusz google naptár is. Fiókonként változtathatod pl a hangjelzést is, ha jött leveled. Ehhez be sem kell lépned a fiókodba, a notifier akár 2 percenként is ellenõrizheti, jött-e új üzenet.
Én a HideOE programot használok. Egyszerûen leteszi a tálcára és ha jön E-mail, akkor megváltozik az ikon. Beállíthatod hogy hogyan viselkedjen és a jobb-klikkes menübõl eléred a fõbb funkciókat is.

Van-e arra lehetőség, hogy ha egy e-mail fiókhoz többen is hozzáférnek, akkor a "vendégek" ne tehessenek kárt annak tartalmában és ne törölhessék azt?

Legjobb válasz: Exchange szerveren (Outlook) van ilyen lehetõség, Lotus Dominon (Notes) is, szerintem máshol is megoldható.

Exchange szerveren (Outlook) van ilyen lehetõség, Lotus Dominon (Notes) is, szerintem máshol is megoldható.
A kérdező hozzászólása: És hogy tudnék utánajárni a dolognak? A freemail-nál szeretném összehozni, de még az üzemeltetõkkel sem tudom felvenni a kapcsolatot.
változtass jelszót... és nem tudnak hozzáférni! (aki ismeri a felhasználónév/jelszó párost, bármit megtehet a fiókban(-kal), akár véglegesen törölheti is!, sõt, ha a vendég megváltoztatja a jelszót és a jelszóemlékeztetõt+megad egy új e-mai címet is elérhetõségnej, Te sem férsz hozzá többé a fiókodhoz!!)
Az ingyenes levelezõ kiszolgálókon nincsen vendég hozzáférés. Csak egy felhasználó 1 account.
A kérdező hozzászólása: Tehát, ha megadom a jelszót a fiókhoz valakinek, akkor már nem biztos, hogy azt találom legközelebb, amit szeretnék. Valami olyasmire gondoltam, mint egy írásvédett fájl, betekintésre megnyitható, de mûvelet vele nem hajtható végre. Nincs semmi alternatíva?
"Tehát, ha megadom a jelszót a fiókhoz valakinek, akkor már nem biztos, hogy azt találom legközelebb, amit szeretnék. " ...jobb esetben! rosszabb, ha már semmit sem találsz, mert egyáltalán nem tudsz belépni abba a felhasználói fiókba, sõt azt az e-mail címmet, többet regisztrálni sem tudod.
NINCS semmilyen alternatíva! akinek megadod, a felhasználónév/jelszó párost, azt csinál a fiókodban, fiókoddal amit csak akar! (ez, így van minden ingyenes, e-mail szolgáltatónál, de a fizetõsek 99%-ánál is! ... konkrétan, én egyet sem ismerek, ahol engedélyeznék a "vendégeket", de ez nem jelenti azt, hogy ilyen nem létezhet a NET-en. (csak nagyon kicsi rá az esély...)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, reméltem, hogy van megoldás.

Van-e arra valamilyen előírás, hogy az év adott időszakában a befejező imaóra végén melyik Mária antifónát kell imádkozni?

Legjobb válasz: Igazából számítottam is arra, hogy nem találok itt olyan embert, aki tud válaszolni a kérdésemre, de gondoltam, egy próbát megér... Az elsõ "válasz"-adó mondatait próbáltam mosolygás nélkül olvasni, de az elsõ egy tucat helyesírási hiba után feladtam. :) Azért ismerjük el, van abban egy csöpp báj, amikor valaki olyan kérdésre próbál választ adni, amit igazából nem is ért.

A kérdező hozzászólása: Igazából számítottam is arra, hogy nem találok itt olyan embert, aki tud válaszolni a kérdésemre, de gondoltam, egy próbát megér... Az elsõ "válasz"-adó mondatait próbáltam mosolygás nélkül olvasni, de az elsõ egy tucat helyesírási hiba után feladtam. :) Azért ismerjük el, van abban egy csöpp báj, amikor valaki olyan kérdésre próbál választ adni, amit igazából nem is ért.
Bûn amit teszel.Mária magasztalása nem Bibliai eredetû hanem katolikus dogmák.Ez olyan dolog ami elidegenít Istentõl.Ha ezt kövered keresztény álruhába bújt okkultizmus befolyása alá kerülhetsz.
Sajnos a kérdésedre nem tudok válaszolni, de az elõzõ válaszadó gondolataira reagálnék. A hit nem bûn, márpedig katolikusként hitünkhöz hozzátartozik a Szûzanya tisztelete. Persze sokan vannak, akik ezt inkább imádatként fogják fel, - a többi szent tiszteletével együtt - érdemes elgondolkodni rajta, mennyivel károsabb ez, mint erkölcstelen, botrányaikról hírhedt "sztárokat" isteníteni. (Utóbbi persze azokra vonatkozik, akik Isten helyett imádják ezeket a teljesen hétköznapi embereket.) Bár ez a válasz a kérdés szempontjából egyáltalán nem hasznos, fontosnak tartottam leírni.
Kedves kérdezõ!(elsõ válaszoló vagyok)Nem akartalak megbántani inkább arra akarlak figyelmeztetni hogy fordulj a Biblia felé, ne ezt a pogány színezetû "szûzanya" tiszteletet imádd.Hidd el csak jót akarok neked.Mert ez a Mária-kultusz nem jó szellemiséget tartalmaz, hanem teljesen a Szentírással szemben áll.

Gyógytestnevelés 2/a kategóriába sorolták alsós gyermekemet. Kérdéseim: 1. Az ezzel kapcsolatos jelenleg hatályos jogszabály ismer-e ilyen kategóriát? 2. Van-e arra vonatkozó előírás, hogy az ortopédiai szűrést a tanéven belül mikor kell elvégezni?

Legjobb válasz: Igen, ismer. Ez azt jelenti, hogy a rendes testnevelés órán is részt kell vennie és a gyógytestnevelésen is. Azt ne kérdezd, hogy mi van ha kettõ üti egymást pl. idõben. A tanév elején szokták végezni. Ha bizonytalanok vagytok még, priviben is szívesen segítek eligazodni. Benne vagyok a témában.

Igen, ismer. Ez azt jelenti, hogy a rendes testnevelés órán is részt kell vennie és a gyógytestnevelésen is. Azt ne kérdezd, hogy mi van ha kettõ üti egymást pl. idõben. A tanév elején szokták végezni. Ha bizonytalanok vagytok még, priviben is szívesen segítek eligazodni. Benne vagyok a témában.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!