Találatok a következő kifejezésre: Van e a (9807 db)

Robinso Crusoe könyből lenne pár kérdésem! Van-e a főhös othonának a szigeten kerítése? Van e kapuja? Honan szerez robinson létfontoságú és hasznos eszközöket amelyek megkönyítik az életét? Hogyan mérte robinsonsaz időt?

Legjobb válasz: Nekem pedig a "Magyar helyesírás szabályai" címû könyvbõl lenne pár kérédsem. - Hogyan helyes: "van e" vagy "van-e"? - Hogyan helyes: "Robinson" vagy "robinson"? - Hogy írjuk helyesen a következõ szavakat: könybõl, othon, honan, létfontoságú, megkönyítik?

Nekem pedig a "Magyar helyesírás szabályai" címû könyvbõl lenne pár kérédsem. - Hogyan helyes: "van e" vagy "van-e"? - Hogyan helyes: "Robinson" vagy "robinson"? - Hogy írjuk helyesen a következõ szavakat: könybõl, othon, honan, létfontoságú, megkönyítik?
A kérdező hozzászólása: Nem azt kértem hogy ki kell javítani a szöveget hanem hogy valaki segítsen, egyébként meg csak bemásoltam amit egy haverom küldött szóval inkább anyukáddal kötekedjél, ha nem tudsz segíteni te ****** tizenéves kis ******...

Van-e a dohányzásnak pozitív oldala?

egézségben, gazdaságban, társadalomban, szociológiában stb.

Legjobb válasz: Megtudod, hogy van-e akaraterõd leszokni.

Nem értem, páran miért okoskodnak, miközben fingjuk sincs az egészrõl. A nikotinnak pozitív hatása is van, élénkíti a memóriát, az agyra nézve van pozitív hatása IS. Természetesen emellett sokkal több a negatív hatás, ezért mondani sem kell, hogy nem éri meg.
Egészségben semmiképp Gazdaságban lehet Társadalomban sem mondanám, hogy pozitív lehet...mert mondjuk egy párkapcsolat kialakítása elég kellemetlen ha az egyik fél dohányzik a másik nem. Vagy ha egy közösségben valaki rá gyújt és az egyik illetõ hányingert kap a füst szagtól... Szerintem nem. Gazdasági szempontnál azt tudnám még mondani, hogy baromi drágáért adják el... ez nekik jó... a sok marha meg megveszi annyi pénzért.
Egészségben nincs, társadalomban igazi megfelelnivágyó szolgalelkeket nevel (vagánysági elvárás), gazdaságban viszont tagadhatatlanul sok. Egész ágazat megél belõle, iszonyat sok jövedéki pénz, bevétel.
Megtudod, hogy van-e akaraterõd leszokni.
Kevesebb ideig kell adóznod:)
http://logout.hu/cikk/a_dohanyzas_pozitiv_hatasai/teljes.html A dolgok ált. nem egyértelmûen feketék vagy fehérek, a kérdés az, hogy a negatív és a pozitív oldal aránya. A fenti oldal hiába sorol fel egy rakat pozitívumot (néhány szerintem nagy marhaság, de mindegy), a negatív hatásai sokkal súlyosabbak.
igen:( hogy a dohányos bármikor idöt szakithat rá, h elmegy elsziv egy cigit, mig a nem dohányos helyette dolgozik!
Ez ugye nem komoly kérdés?!
Ameddig cigiztem, legalább tiszteletben tartották a munkahelyi szüneteimet, addig nem baxtattak.Mióta nem dohányzom, azóta már akkor is odapofátlankodik a problémájával a sok gyökér.
persze, melóba ha olyan helyen van, cigi által van 5 perc pihenõd, másrészt megöli a manduládat, és így nem kell kivenni, és nem kell parázni h begyullad stb... káros részét meg gondolom tudod.
Társadalomban max. annyi, hogy két dohányos könnyen épít ki kapcsolatot. :D
Van.Az, hogy jól esik és jó illata van utána a ruhának.
Nincs.
tom h régi a kérdés de ha multizni akarsz akk tunngle

A teljes kivizsgálásnál (tehát amikor a házi orvos beutalásával megyek leadni vért illetve ügye vizeletet) vizsgálják-e, kiderülhet-e, hogy van-e a HIV fertőzésem?

Ez csak azért érdekes mert ilyen teljes kivizsgálást minden évben kérek és ha így kiderülhet, hogy esetleg van-e baj akkor nem mennék el külön tesztre.

Legjobb válasz: Miért van szükséged szûrésre?

Miért van szükséged szûrésre?
Nem, nem derül ki.
Nem vizsgálják automatikusan.
A kérdező hozzászólása: Értem, hát akkor elmegyek konkrét szûrésre, köszönöm a gyors válaszokat! :)
Én úgy tudom, hogy a háziorvos nem is írhat fel HIV szûrést, csak szakorvos.
Milyen szakorvosra gondolsz utolsó? Egyébként írhat fel a háziorvos is, de vannak anonim szûrõállomások is.

Van-e a csepeli SZTK-ban reumatológia? Ha igen miképp lehet menni, beutaló szükséges e?

Legjobb válasz: Igen. Beutaló kell, és elõjegyzés is javallott.

Igen. Beutaló kell, és elõjegyzés is javallott.

1, előfordulhat-e, hogy a hó melegít fel valamit? Van-e a hónak belső energiája? 2, Hogyan lehet egy autó mozgási energiáját növelni? Hogyan lehet csökkenteni?

Legjobb válasz: 1. igen van, valamennyi biztos, és nála hidegebb dolgokat feltud melegíteni :D 2. raksz bele turbót, vagy ha már van benne húzol rajt még egy bar-t.

1. igen van, valamennyi biztos, és nála hidegebb dolgokat feltud melegíteni :D 2. raksz bele turbót, vagy ha már van benne húzol rajt még egy bar-t.
másodikra hülyeséget írtam, igazából a mozgási energiát a tömeg növelésével tudod elérni ha jól tudom
A kérdező hozzászólása: kösz xd. fizika szorgalmit készitek rem. jó amit montál -.-" mert naon szõke vok -.-" xd.
jók... most olvastam el a tavalyi fizika könyvemben :D E(mozgási energia) ~ m(tömeg)
Bammeg, ugyanez a két kérdés a házink. Thank you so much, mindenkinek, mert én se tudtam a választ xd
Fizika házimra a megoldás :) )..Ksznm :D..Pont erre a 2 kérdésre nem tudtam a választ xdd..
fizika házimra tökéletes. :DD

Érdekel, hogy minden rendben van-e a hormonjaimmal. (babavárás szempontjából persze) Nőgyógyászhoz forduljak? Mit mondjak neki, hogy elvégezze a vizsgálatokat?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem csak annyit mondjál a nõgyógyásznak, hogy babát szeretnél és hogy szeretnéd tudni, hogy "készen áll-e a szervezeted", hogy minden rendben van-e.

Szia! Szerintem csak annyit mondjál a nõgyógyásznak, hogy babát szeretnél és hogy szeretnéd tudni, hogy "készen áll-e a szervezeted", hogy minden rendben van-e.

Korlátozva van-e a névválasztás a nemre vonatkozóan? Azaz egy lány kaphat-e Magyarországon fiú nevet (Dilen), vagy ez nem engedélyezett?

Legjobb válasz: Korlátozva van, amelyik név valamely nemhez rendelve jelenik meg az utónévjegyzékben, azt más nemû gyereknek nem adhatod.

Korlátozva van, amelyik név valamely nemhez rendelve jelenik meg az utónévjegyzékben, azt más nemû gyereknek nem adhatod.
A kérdező hozzászólása: túl nõies...ugy vagyok vele ha semleges nemlehet inkább legyen férfias név.....dehát sztem élek a mostanival annyi pénzem ugy sincs hogy névváltoztatásra költsem, meg ellátogattam az MTA honlapjára...szépen elolvasgattam a vonatkozó részeket ahogy azt korábban az egyik válaszolo javasolta....és nagyon ugy néz ki már névleg is lány maradok mivel ebben az országban élek...nem pansz képpen...a transzexuálisoknak rosszabb
A Dilena nem tetszik?
A kérdező hozzászólása: azaz veszett...XD...tisztára máshol jár már a fejem
A kérdező hozzászólása: nem a gyermekemnek nem adnék ilyen nevet....amugy 20 éves vagyok biztos nem akarok gyereket még, ha lenne is unisex nevet adnék legszívesebben hogy maga dönthessen késõbb a nemérõl. magamra vonatkozóan kérdeztem...mert nem érzem magam csak nõnemûnek sem férfi nemûnek ...de a mérleg a férfi nem felé billen a Dilen meg nagyon tetszik... a magam részérõl pedig nõnek is el tudnám képzelni...de akkor ez rágott fejsze nyele=)
Van már minden, de szerintem fõ nevet nem adhatsz a lányodnak, bár miután egyik ismerõsöm egy kamionmárka után lett elnevezve, simán rákérdezhetsz :D Akárhogy is transznemûség meg amikor õ se tudja, de nem is akarja tudni, mikor mi, õk angolul "gender neutral" és T/3 vagy Ze módot használunk rájuk, ekkor ha úgy tatja kedve, átanyakönyvezteti magát. De mivel ilyenrõl még kisbaba korában nem tudunk, a vele született nemiszerv szerint kell adni a nevet, és annak megfelelõen nevelni :D De szerintem Magyarországon legyen magyar vagy legalább lány neve, a Dilenrõl sokan levágják már , hogy fiúnév. Nekem is van elég bajom a Lucával, mivel az külföldön Lúkának van ejtve, és férfinév :D
Azt viszont megteheted, hogy külön kérvénnyel olyan nevet adsz neki, ami nincs benne az utónévlistában, de uniszex.
A kérdező hozzászólása: unisex nevek NEM engedélyzett ezt aakrtam írni
A kérdező hozzászólása: egy szóval sem írtam hogy esetleg a leendõ gyermekemnek szeretném adni ezt a nevet. Azt tudtam hogy M.o-on unisex nevek használata engedélyzett. Tegyük fel, ha vki nemi identitászavarban szenved a nevek nemre osztott nevekkel sem könnyítik meg a helyzetét, legalább unisex nevek lennének. nemi identitászavar alatt nem feltétlenül transznemûséget értek. ugy olvastam Németországban bevezetnek egy harmadik nemet meg valahol máshol is...de M.o. nagyon le van maradva
Jézusom, mi lenne itt, ha nem lenne korlátozva. -Józsi, gyere ide, kislányom!:DD
Az MTA honlapján fenn van, hogy milyen nõi és milyen férfi utónevek közül lehet választani. Tehát nyilván csak a gyereked nemének megfelelõ nevekbõl választhatsz. De miért akarsz ilyen "csodálatos" ellenkezõ nemû nevet adni szegény utódodnak? :(
A kérdező hozzászólása: a Daniel is nagyon tetszik mint unisex név...de hát ez sem anyakönyveztetett itthon...de már a Daniella nem kicsit sem megnyerõ

Honnan tudjam jól vannak e a kiscicák ha a kertben vannak tartva és nem voltam ott az ellésnél és nem engedik megfogni őket?

Legjobb válasz: hát ne is fogd meg õket, mert akkor az anyja ott hagyhatja õket, és elpusztulnak. amúgy meg azt lehet látni, hogy cumiznak e rendesen

hát ne is fogd meg õket, mert akkor az anyja ott hagyhatja õket, és elpusztulnak. amúgy meg azt lehet látni, hogy cumiznak e rendesen
Kik nem engedik megfogni õket Zsocy, a szüleid?
A kérdező hozzászólása: a szüleim és a szomszédok
Remélhetõleg azért nem engedik hogy fogdosva legyenek mert az árt nekik és nem jó ha most el vannak választva az anyjuktól. Hogy még miért nem engedhetik hogy nagyon megbarátkozz velük azt nem irom le, fõképp hogy ennyire sziveden viseled a sorsukat.
Megnézed az anyacica hasát, ha nyálas, lekopott a szõr a cicik körül, akkor esznek rendesen. Az anyacica is többet van távol, és ha látja, hogy követed, akkor másfelé indul, nem akar odavezetni. Nyugi, ha jó a kapcsolatod az anyacicával, akkor mehetsz vele, és megnézheted a kicsiket, hogy jól vannak-e. Ha vad a macska, nem lehet ölbe venni, simogatni, akkor inkább ne kövesd. Ebben az esetben azért nem engedik, hogy odamenj, mert ha érzi az emberszagot, elhagyhatja az anya a kicsiket. Nyugi, még kb. 4-6 hét, és elõkerülnek, kijárnak, és a 6. hét után az anyja elõhozza õket enni.
Tényleg nem jó, ha a nagyon kicsi cicákat ember összefogdossa, de persze ez cicamamától is függ. Megnézni attól meg tudod õket, nem? Lopakodj oda, ha a cicamama épp nincs ott, csak ne fogd meg a kicsiket.
A kérdező hozzászólása: Tudom hol vannak meg is néztem õket

Meglehet valahogy nézni hogy van-e a telefonon hûségidõ?

Van egy Nokia lumia 800-as telefonom amit nem rég vettem.

Legjobb válasz: A szolgáltatót kell megkérdezni, hogy az adott számon van-e hûségidõ. Ha a telefon feltöltõkártyás, akkor logikusan nincs, viszont ha elõfizetéses, akkor sanszos.

A szolgáltatót kell megkérdezni, hogy az adott számon van-e hûségidõ. Ha a telefon feltöltõkártyás, akkor logikusan nincs, viszont ha elõfizetéses, akkor sanszos.
De az az infót neked nem adják ki mert nem veled szerzõdtek.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos a szolgáltató ilyeneket nem ad ki :/ esetleg nincs valami IMEI szám alapján ellenõrizhetõ dolog? :) Mert én már keresgéltem csak nem találtam :(
Nincs. Ha van egy ismerõsöd bent akkor az megnézi neked.
A telefonon nincs hûségidõ, maximum az elõfizetésen. A telefonon maximum kötbér lehet, ha a régi tulaj részletre vette, és nincs rendezve a számla. Azt meg észre fogod venni, ha letiltja a szolgáltató IMEI szám alapján.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!