Találatok a következő kifejezésre: Van barátság és nő között (6 db)

Van férfi és nő között barátság?

Mért van az, hogy ha az ember megházasodik, vagy férjhez megy akkor már nem tarthatja a kapcsolatot a fiú barátaival, vagy a lány ismer?seivel? Mért lesz mindenki féltékeny vagy visszahúzódó, vagy gyanakvó???

Legjobb válasz: van családom, szeretõ párom, és egy csomó pasi ismerõsöm ha megházasodik, már nem beszélget velem, mert fél hogy mit szol az asszony! Annyira unom már! :)

van, ha van valami olyan dolog ami kizárja a párkapcsolat lehetõségét, pl olyan elvbeli különbség ami a barátságra még nem hat ki de a párkapcsolatra igen. :)
Van. Olyankor amikor már volt köztük valami, vagy majd lesz, vagy pedig az egyik többet remél. Ezen kívül nincsen.
A kérdező hozzászólása: van családom, szeretõ párom, és egy csomó pasi ismerõsöm ha megházasodik, már nem beszélget velem, mert fél hogy mit szol az asszony! Annyira unom már! :)
Szerintem meg férfi és nõ között akkor lehet igazán barátság, ha már mind a kettõ elkötelezõdött, megtalálta a párját. Nekem legalábbis van férfi barátom több is, de már el is köteleztem magam...
Igen van. Nekem van egy lánybarátom nagyon régóta, még csak szóba sem került más. Én nem jövök be neki, õ nekem végképp nem. Ilyen egyszerû.
Van. És nekem aztán senki nem fogja megmondani, hogy kivel barátkozhatok.
Szerintem is van.
Egyébként azért, mert azt hiszik, hogy a házasság = a másik birtoklásával.
"Van. És nekem aztán senki nem fogja megmondani, hogy kivel barátkozhatok." "A válasz 48%-ban hasznosnak tûnik." Azt a beszabályzós mindeneteket! :DDDDD
Nincs. Az egyik mindig többet akar.
barátok közt nincs szex? egy meleg srácnak lehetnek barátnõi vagy egy leszbinek fiúk
Ha van férj/feleség, akkor gondolom szerelmesek és akkor talán nem lát vki mindenkiben 'lehetõséget' és akkor lehetnek barátok.
A kérdező hozzászólása: akkor még mindig nehéz kérdés ez a barátság :)
van. de csak szex után. ugyanis olyan nincs két ellenkezõ nemû egyednél, hogy soha egy pillanatig sem fordult meg egyikõjük fejében sem, hogy másként nézzen a "barátjára" vagy többet érezzen iránta vagy kívánja vagy valami... és ha csak az 1ik félben felmerül a gondolat.....akkor az már nem tiszta, pusztán szimpla egyszerû barátság...... haverság van, szex nélkül is...de az messze áll a baráti viszonytól.
kedves kerdezo !! ez attol fugg hogy igazan milyen baratsagba is voltal azokal a sok ferfi ismerosokel :-))
Persze, hogy van. Az, hogy valamelyik tag többet akar, akkora butaság, és szinte állatnak állít be minket. Úgy hangzik, mintha két ellenkezõ nemû ember nem lehetne egymás társaságában, mert egy idõ után elkezdenek üzekedni.
Van. A két legjobb barátom fiú, soha nem akartunk egymásól barátságon kívül mást. Egyébként õk a võlegényem legjobb barátai is. :)
azért ez nem törvényszerû. nekem lányként vannak férfi barátaim, akik mindig is a barátaim, ha volt párom, ha nem. van olyan közülük, aki 10 éve kapcsolatban él. ez a lány sem tiltotta le a pasiját, mostanra már õ is a társaság része. nincs féltékenykedés. az viszont igaz, h szinte mindig eljön az a pont, amikor az egyik többet akar. ha nem lesz több, és sikerül jól kezelni a dolgot, akkor túléli a barátság ezt a kis "bukkanót". ha több lesz, akkor vagy életed párjává avanzsál vagy késõbb a kapcsolattal együtt megszakad a barátság is. legalábbis általában :)
#16: Hát érdekes. Magadból indulsz ki? Csak az lehet a barátod, akit már megdugtál?? Nem tudom, én valahogy annál kicsit igényesebb vagyok, hogy minden ellenkezõnemûre ráizguljak. Picikét egysíkú és primitív gondolkodás ez, én ezt gondolom.

Tényleg van barátság férfi és nő között?

véleményeket, ellenvéleményeket kérnék!

Legjobb válasz: Azt gondolom, ez pont olyan kérdés, amiben nem igazán lehet általánosítani. Szerintem lehet õszinte barátság - és csak barátság - férfi és nõ között. Nõ vagyok, a legjobb barátom pedig (a párom mellett) egy férfi. Sosem volt semmi több köztünk mint mély és õszinte barátság, régebb óta ismerem, mint a társamat. Mindent tudunk egymásról, tényleg barátok vagyunk és ezt az én barátom és az õ barátnõje is tolerálja (szerencsére, nagyon rendes dolog tõlük). Mióta ezt a fiút ismerem és barátok vagyunk, azóta hiszek a férfi-nõ barátságban. Elõtte is azt gondoltam, hogy nem lehetetlen dolog, voltak is fiú-barátaim, de azok a barátságok vagy nem voltak tartósak igazán, vagy az történt, amit itt már többen is említettek: elõbb vagy utóbb egyikünk többet akart, mint a másik. Nem mintha az baj lenne, csak nem voltunk szinkronban - a másik általában nem akart többet barátságnál.

Létezik. Párkapcsolatban élek, de vannak barátaim, akik már 20 éve jó barátaim. Semmi több. És a férjemnek is vannak nõi barátai sok-sok éve.
Azt gondolom, ez pont olyan kérdés, amiben nem igazán lehet általánosítani. Szerintem lehet õszinte barátság - és csak barátság - férfi és nõ között. Nõ vagyok, a legjobb barátom pedig (a párom mellett) egy férfi. Sosem volt semmi több köztünk mint mély és õszinte barátság, régebb óta ismerem, mint a társamat. Mindent tudunk egymásról, tényleg barátok vagyunk és ezt az én barátom és az õ barátnõje is tolerálja (szerencsére, nagyon rendes dolog tõlük). Mióta ezt a fiút ismerem és barátok vagyunk, azóta hiszek a férfi-nõ barátságban. Elõtte is azt gondoltam, hogy nem lehetetlen dolog, voltak is fiú-barátaim, de azok a barátságok vagy nem voltak tartósak igazán, vagy az történt, amit itt már többen is említettek: elõbb vagy utóbb egyikünk többet akart, mint a másik. Nem mintha az baj lenne, csak nem voltunk szinkronban - a másik általában nem akart többet barátságnál.
Van! Rengeteg fiú barátom van, és senki nem akar a másiktól semmi komolyabbat egyszerû barátságnál. :)
Létezik! Középsuliba olyan osztáyba jártam, ahol 5 lány volt, a többi fiú. A lányokkal is jóban voltam, de a fiúkkal sokkal jobban meg lehetett beszélni mindent. Aztán késõbb is alakultak ki barátságok fiúkkal. Tehát én hiszem, hogy van.
Van. Csak azok az emberek mondják, hogy nincs akik már megcsalták a párjukat, vagy õket csalta meg a párjuk. Ha szereted a párod, bárki lehet a legjobb barátod, soha nem fogsz hozzá vonzódni.
Létezik... ELõtte.. vagy Utána:D Komolyra fordítva... az egyik mindig többet akar.
Egyet kell értenem az elõzõvel!
Tényleg van! Nekem a párom a legjobb barátom! :)
Biztan állíthatom hogy van!
Létezik. Tiszta hülyeség egyébként olyasmiket állítani, mint "nincs férfi/nõ barátság", meg "az egyik mindig többet akar", mert ezek általános kijelentések, amiket egyetlen ellenpélda is cáfol. Szóval a "nincsen..." egy olyan irreális állítás, aminek mint "véleménynek" kevés értelme van és nem lehet mellette érvelni, hiszen egyszerûen ott van egy halom ellenpélda. Én férfi vagyok, nekem van 2 nõ barátom, szóval már csak az én esetem is megcáfolja az összes ilyen bölcs állítást, és akkor a többi millió példát még meg se néztük.
Egyetértek a 12:58-sal, elõször a barátság fogalmát kellene definiálnunk a kérdés megválaszolásához.
Saját tapasztalatból tudom, de az ismerõseim között is van több nagyon szoros, mély barátság férfi és nõ között mindenféle szexuális vonzalom nélkül. Ez általában akkor tud kialakulni és akkor mûködik hosszú távon jól, ha a férfi kicsit feminim, nõies lelkületû, a nõ esetleg férfias beállítottságú és ami még fontos, hogy egyik sem vonzódik a másikhoz. Nekem mindig is volt és most is van fiú barátom. Az égvilágon mindent meg tudunk beszélni, tudok a nõügyeirõl, több barátnõjét ismertem és õ ismerte a barátomat, akivel már szakítottunk. Én már többször aludtam nála, és egészen biztos, hogy egyikünknek se jutott eszébe más, csak az, hogy nagyon jó barátok vagyunk. Nem mindenki alkalmas rá, hogy legyen ellenkezõ nemû barátja és nem minden fiú-lány barátság valódi barátság. Sok esetben ott bujkál a vonzalom, csak nem merik kimondani, de azért mert valami ritkán fordul elõ, még létezik.
nincs, mert a férfi mindig meg akarja dugni a nõt, hacsak nem homár.
Fiú barátaim vannak, voltak, de nem nagyon-nagyon szoros barátságok. Én arra a következtetésre jutottam, hogy akkor tudok kizárólag barátként tekinteni rá ha nem tetszik
Igen van. Méghozzá nagyon jó barátság. Én tapasztaltam. Nekem volt két fiú barátom nagyon jó barátom. Az egyikkel megszakadt a kapcsolatom a másikkal meg ritkán beszélek. De annak idején nagyon szoros barátság volt köztünk. S egyikük se döntött meg, nem szerettünk egymásba meg semmi ilyesmi.
Ha csak egy példa is létezik a világon a férfi-nõ barátságra úgy, hogy nem akarnak egymástól többet, akkor VAN barátság férfi és nõ között függetlenül attól, hogy ezt nem mindenkinek sikerül megvalósítani. Nekem sikerült. Aki lepontoz, nem tud szöveget értelmezni.
Szerintem is van nõ és férfi között csak barátság. Férjemmel közös ismerõseink mindkettõnknek barátja, barátnõje; pedig férfi-nõ egyaránt van köztük. De soha egyikünk se gondolt rá, hogy megcsalnánk vele a másikat. Sõt nekem van több férfi kollégám is idõsebb, fiatalabb, akikkel haveri kolléga viszonyban vagyunk.
Nekem is egy lány a legjobb barátom. Sõt az az igazság, hogy a környezetemben nincsenek olyan fiúk akikkel tudnék bármirõl is beszélni. Szóval egy lány a legjobb barátom és én mindent elmondok neki meg Õ is nekem és ez már így megy 3 éve.
Azok, akik ezt lepontozták, azért nem értenek egyet, mert nekik biztos minden nõ és férfi a világon egy komoly szexuális forrás ezek szerint, és nem tudnak másra úgy nézni, hogy barát, csak "szexuális társ".
Aki lepontozta azokat, akiknek több éves, évtizedes tapasztalata alapján van ellenkezõ nemû barátja, akivel nem akarnak többet egymástól barátságnál, az mi jogon tette? Aki tapasztalatból írta ezt, az a kérdésre válaszolt és jól válaszolt.
Igen van ideig óráig.
Van. 10 éve énekelek vegyes kórusban, ami egyben baráti kör is, együtt nõttünk fel, 25 éves nõ leszek idén, szóval már nem vagyok gyerek, csaltak is már meg, mégse gondolom, hogy nem létezik férfi és nõ között barátság. Ha összeszámolom a legközelebbi barátaimat, akkor a nõk vannak kevesebben, és pasiügyekben mindig megkérdezem a pasik véleményét is, mert õk másképp láthatják a dolgot, mint a nõk. Engem se zavar, ha a páromnak van nõnemû barátja, de ugyanezt én is elvárom. A barátaim "részei a csomagnak", hozzám tartoznak. A nõgyógyászom is pasi, mégis csak kiváló orvost látok benne (tényleg az, anyunak az életét mentette meg anno, nekem ez sokat jelent). :-) Egyébként kollégákat tekintve nõbõl több rosszindulatú pletykás kifúróssal futottam már össze sajnos.
Igen van. De nem mindenkinek van ilyen tapasztalata, azért írják, hogy nincs. Nekem van párom, és mellette férfi barátaim. Soha nem éreztem irántuk semmit, és váltig állíthatom, hogy irányomba se volt soha semmilyen megmozdulás. Apámnak is van sok barátnõje, az egyikkel már 30 éve barátok, és a szerelem szele soha nem csapta meg õket! És még sorolhatnám, hogy mennyi nõi ismerõsömnek vannak férfi barátai, meg férfi ismerõsömnek nõi barátai. Vicces lenne, ha az összes férfi, akivel kapcsolatba kerülök, belém zúgna, megkívánna, vica versa.
Nem hülyeség, nekem az egyik legjobb barátom fiú!Egyikünk sem akar a másiktól semmit!Mindig ott van ha szükségem van rá!Tegnap összevesztem a barátommal látta hogy elmentem, azonnal hívott hogy hol vagyok és rohant hozzám! Nagyon bízok benne és nagyon szeretem, mint barátot!
A kérdező hozzászólása: okszi, ikszi, de itt nem párkapcsolatra gondoltam...
múltkor pont ezen gondolkodtam. én nem nagyon tudom elképzelni hogy én évekig pl minden nap együtt lógjak egy lánnyal, mert szerintem ilyen szomorú, lelkizõs pillanatokat nem lehet állandóan nagy összeborulás nélkül kibírni. de például van egy lányosztálytársam akivel barátok vagyunk, de ha sulin kívül is együtt lógnánk lehet tamtamozás lenne a vége ='D _bfg.

Van barátság nő és nő között?

Sokszor úgy érzem, ha lenne egy statisztika,hogy a férfiak és n?k, a férfiak és férfiak, vagy n?k-n?k közti barátságokban történnek-e egymással csúnyább kics.szések, akkor biztos befutó lenne ez a csoport.

Legjobb válasz: Csak akkor van, ha egyik fél sem p*csa.

Csak akkor van, ha egyik fél sem p*csa.
õ..igen?:)
Szerintem a férfiak és férfiak között több az ilyen.. Én pl. akit szeretek, nem cseszek ki vele.. talán csak ritkán, de akkor is picit, nem úgy hogy tényleg megbántsam


Van barátság férfi és nő között?

Vagy minden ilyen kapcsolatban az egyik fél vonzódik a másikhoz?Lehetséges olyan örök barátság férfi és n? között,mint két barátn? között?

Legjobb válasz: IGEN van ilyen, saját magamból kiindulva mondom ezt

IGEN van ilyen, saját magamból kiindulva mondom ezt
Na mivan? Valakinek savanyú a szõlõ? H lepontozott? IGENIS csak akkor van, ha vmelyik fél csúnya, vagy úgymond aszexuálisak, kockák, nemtom. Ha normál, hetero fiú-lány, és mindkettõ jól néz ki, és szabadok is, AKKOR NINCS
Természetesen NINCS, saját példámból mondom. Részemrõl volt, de titkon, mindig akart valamit férfi.Csak max elhesegettem ezt, de nincs gyerekek, aki azt mondja van, az hazudik..ennyi..ja amugy attól függ hány évesen..nekem is volt 13éves koromig.
Bocs, nem irtam, h nem osztálytársra gondoltam, meg h 18 felettieket kérdeznék. Amúgy táncra stb-re neki is ott volt a barátja...
4 éve szinte minden nap beszélünk, suli közben tuti minden nap taliztunk, nyaranként meg hetente legalább 1szer, és igen elmondom minden problémámat neki, persze vannak titkaim, de azt mások elõptt is, mindnekinek van... és mért kéne szexuálisan táncolnom vele?arra ott a barátom.
AZOKHOZ intéznék kérdést, akik szerint van. Ezekkel az ellenkezû nemû barátaitokkal aktiv kapcsolatotok van, vagy csak el vannak könyvelve barátként? Beszéltek minden nap, mentek együtt bulizni, a barátja helyett téged hív fel sírás után, csak úgy is keresitek egymást, táncoltok szexuálisan buliban, simogatjátok egymást, VAGY csak "jókat" beszélgettek, aztán már emiatt barát is?
Ahogyan volt drága angol tanárnõm mondá régen :) "There is a possibility of friendship between man and women. After they had sex of course" :) Egyébként meg miért ne lehetne? Rengeteg férfi ismerõsöm + haverom van, és sosem volt ebbõl probléma.
így van..az elõzõ megfogalmazó tökéletesen megmondta
A kérdező hozzászólása: Hát egyikünkknek sincs kapcsolata, egy ideje.De nem is lenne alkalmunk új kapcsolatba kezdeni, mivel nagyonsokat lógunk együtt.Együtt bulizunk hétvégenként.Amúgy 17évesek vagyunk.És még egy osztályba is járunk...És úgy érzem én szretem.:S
Biztos sok példát és ellenpéldát fogsz itt olvasni. Van, amikor mûködik, és van, amikor nem. Nekem mindkét példa megvolt:D Egyik fiúbarátommal (lány vagyok) megpróbáltuk együtt, nem ment, és hát nem tudom, féltékenykedés azért mindig megvan, így el is romlott a dolog. Azonban van egy másik fiúbarátom, nagyon jól elvagyunk, neki több éves kapcsolata van, élete szerelme, tehát õ nem tekint rám másképp, ezt érezném amúgy is, és nekem sem jön be mint fiú:) Így jó. Biztosítva van, hogy egyikünk sem "téved el". Így szerintem mûködhet a dolog.
Nálunk 15 évig mûködött.Addig míg be nem vallotta hogy szerelmes belém, énmeg mondtam hogy nekem akkoris barát marad és nemtöbb.Azóta nem beszélünk kb 1 éve.
elõzõ vagy. a lesz ami lesz is sokszor bejön, ha vonzódnak egymáshoz a felek, mert végülis a szerelmednek a barátodnak kell lennie.
van csak sokszor féltékenxek rá a pár másik tagjai, ha vannak(remélem érthetõ volt ez a kuszaság:Dtúl sokat tanultam ma, már beszélni se tudok:D)
A kérdező hozzászólása: De ha külsõre nem is jönnek be egymásnak, azért ha megismerik egymást, és az egyik beleszeret a másikba?Elég kellemetlen...Ilyenkor hanyagolni kéne a kapcsolatot?Vagy vágjunk bele, lesz ami lesz?
Ha külsõre egyáltalán nem jönnek be egymásnak, akkor van
Szerintem van és nem függ attól, hogy külsõre bejönnek-e egymásnak.

Van barátság férfi és nő között?

Sokak azt mondják, hogy igen de szerintem nem lehetséges mert az egyik fél tuti többet akar.

Legjobb válasz: Igen van.Ezt nõként írom neked,de nem egészen 100%-os,mivel a férfi barátaim 90%-át egy csettintésre megkapnám ha akarnám.Tehát ha nem olyan lenne a magatartásom tuti bepróbálkoznának.:-) Ezért részben igazad van. Amúgy a legjobb,legmegbízhatóbb barátaim akikre mindig számíthatok az expasijaim!

psze h van! majdnem 8 éve ismerem a legjobb fiubarátom és imádjuk egymást:)
Igen van.Ezt nõként írom neked, de nem egészen 100%-os, mivel a férfi barátaim 90%-át egy csettintésre megkapnám ha akarnám.Tehát ha nem olyan lenne a magatartásom tuti bepróbálkoznának.:-) Ezért részben igazad van. Amúgy a legjobb, legmegbízhatóbb barátaim akikre mindig számíthatok az expasijaim!
szerintem is van:) , de csak akkor ha egyik fél sem akar többett a másiktól:) )
Merjél nyugottan, ha nem lépsz akkr se lesz már ugyanolyan a barátság..Én örülök h. léptem, ám megértelek, mert én is nehezen szántam rá magam:) Kiszedtük egymás szemöldökét..és akkr döbbentem rá h. mennyire szeretem..nagyon közel kerültem aznap hozzá, és azt se tudtam milyen ürüggyel hívjam fel másnap:)
Ha sokan azt mondják igen, akkor miért nem hiszel nekik :) ? Én is azt mondom hogy igen, van. Nekem is több nõi barátom van, sõt, több van belõlük mint a srácokból.
Erre csak annyit mondok h. 1hónapja járok a legjobb barátommal, és Isteni vele, mert mivel ismertem így olyan mintha féléve járnánk, v.még régebb óta.(L)IMÁDOM!!
A kérdező hozzászólása: Igen, az én esetemben is ez történt, kezdetben barátként kezdõdött és most másképpen látom de nem merek tovább lépni féltve a barátságot.
haverság van, barátság nincs.a barátság alatt egyébként a tiszta barátságot értem, ahol nincs helye még egy 'olyan' jellegû gondolatnak sem. [ez pedig lehetletlen.]
Sztem igenis van barátság!Legjobb barátnõm, és a volt pasim nagyon jó barátok.Én 100%osan megbízom mindkettõkükben, mert látszik az embereken pl.van olyan fiú-lány h csipkdik egymást, be be szólogatnak, bókolgatnak ilyesmi, de van h úgy beszélnek egymással mint a haverok, de mégis megtudnak beszélni mindent!Tuti van;)igaz barátság!
Én 2x jártam meg. Az elsövel szuperül egyeztem, mig elö nem állt, hogy akar járni velem. Végleg megszakadt a barátságunk. Most meg van egy barátom, 5 éve ö a legjobb, és minden héten bevallja, hogy évek òta éjelenleg is szerelmes belém, hiába van csaja, de ez már nem ront a barátságunkon. Meg persze, 1x még csòkoloztunk is, nem rég, hulla részeg voltam, és megtörtént. De az sem rontotta el a barátságunkat. És ö tényleg többet akar, de ez se nem oszt se nem szoroz. Tehát, igenis létezik barátság fiu és láy között!
Ja, az elsõ dugásig...

Az örök kérdés: van szerintetek nő és férfi között barátság?

Vagy az egyik fél mindig többet akar? Adott egy tisztességes, családos férfi, kedves, csinos feleséggel, a másik oldalon egy gyermekét egyedül nevelő nő. Mindkettejük gyereke egy helyre jár bölcsődébe, a gyerekek barátkoznak egymással, ezért a két szülő is sokat kommunikál egymással. Barátság kezd kialakulni közöttük vajon, vagy valami más inkább? Szerintetek?

Legjobb válasz: van, nálam 17 éve tart (az egyik)... ez nem jelenti azt hogy ez amirõl írsz az tuti csak barátság de miért ne lenne?

van, nálam 17 éve tart (az egyik)... ez nem jelenti azt hogy ez amirõl írsz az tuti csak barátság de miért ne lenne?
Az biztos hogy én lány vagyok és a legjobb barátom fiú, akivel soha semmi nem volt köztünk...szóval szerintem igen!!
Szerintem van. Nekem az egyik legjobb barátom egy férfi. 28/N
"Az egyedülállo anyuka elég csinos. A férfit viszont nagyon becsületesnek ismerem." Ebbõl kiragadnék két szót. CSINOS és FÉRFI Szerintem ha sok idõt töltenek együtt, akkor a becsület huss, tovaszáll. Anyuka egyedülálló, ha sokat beszélget a férfival akkor tovább is gondolhatja a történetet. Apukának sincs kifogása a sok beszélgetés ellen, tehát tetszik neki a nõ társasága. Elõbb - utóbb rossz vége lesz.
Errõl valóban megvannak az általános elképzelések, és egyértelmû válasz sose lesz ebben a témában. Mindenki csak a saját meglátását tudja elmondani, így én is. Szerintem felnõttkorban új ismeretségbõl férfi és nõ között nem lesz barátság. Ha van egy férfi-nõ vonzalom, akkor kíváncsiak a másikra, barátkoznak, viszont egy idõ után elkerülhetetlen, hogy ne gabalyodjanak össze. Ez az egy éjszakásra is vonatkozik. No ha túl vannak ezen a kis fellángoláson, utána talán lehetnek barátok, addig viszont ott a kérdés, hogy milyen is a másik. Legalábbis általában. Sok emberrel beszélgettem már errõl, többen látják így. Ha mondjuk ronda a nõ, akkor lehet barátság, ha van olyan empatikus férfi, aki ennek ellenére kíváncsi a természetére. Ez elég ritka. No meg vannak az iskolás idõbõl hozott régi barátságok. Azok lehetnek igaziak, bár sok esetben az is átfordul kíváncsisággá.
Addig van barátság, amíg ágyba nem bújnak. Onnantól ezt másképp nevezik.
Nincs
Gyerekkorból igen, létezik. Felnõttként uj ismerettség, esélytelen. Kivéve ha a férfi vagy a nõ homoszexuális.
Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon ritka!!!!!! Én csak egyet láttam. Két tanárom közt. Nem mondom, hogy nincs, de valamiért az egyik fél egy idõ után beleszeret a másikba. Ki tudja, hogy ez a két tanár azóta nem jött-e össze? Akkor lehet férfi-nõ barátság, ha mind a ketten a saját nemükhöz vonzódnak!
Ha ez most kezdõdõ barátság, azóta hogy bölcsibe hordják a gyerkõcöket, akkor nem.Ha nagyon régrõl ismerik egymást, talán, de én úgy gondolnám, hogy a férfi elõbb utóbb elkezdi vigasztalni a nõt...
No ez a téma jól kilett tárgyalva-úgy mint az ENSz-ben szokás.Az eredmény is hasonló, vagyis mindenki mondja a magáét, döntés elnapolva.Persze lehet barátság, ha mindkettõ elég okos ahhoz hogy esetleges vonzódását titkolja.Mert egy vallomás minden eddigi jó kapcsolatot tönkretehet, és ha a másik nem akarja, szerelem sem lesz belõle. Szeretõt könyebb találni, mint egy igaz-jó barátot!
Szerintem 50%. Vannak azért még becsületes emberek. Lehet, hogy szerencsém van a párommal, de pl neki vannak barátnõi, Kb 8 éve vagyunk együtt és megbízom benne. Nem adott még okot semmiféle aggodalomra.
Szerintem alapvetõen nem. A férfi-nõ kapcsolatot nem a lelkizésre, mély, mindent feltáró beszélgetésekre találta fel az evolúció. 2 esetben mûködik, ha egyik fél sem vonzódik a másikhoz semmilyen mértékben nemi értelemben, vagyis egy minimálisan sem vibrál köztük a nemek közötti különbség által adódott feszültség. De ez rendkívül ritka. Igazából egy jó férfi barátom volt, de õ a fiúkat szerette. Igazából nem is férfiként néztem rá, hanem õ is olyan volt mintha a barátnõm lenne. Más férfiakkal el nem tudnám képzelni ezt. Próbáltam barátkozni fiúkkal, ebbõl általában az lett, hogy részegen szerelmet vallottak a nagy "barátság" után vagy azt hitték, hogy a barátkozásom célja, hogy burkoltan ágyba akarok velük bújni. Áh, nem, nincs férfi-nõ barátság. 27 N
Nem tudom mi nem tiszta, valószínûleg mást jelent nekünk a barát. Egy barát nekem az, akivel mindent meg tudok beszélni, akiben bízhatok, aki számomra fontos és mindez viszont, és ilyenbõl több is van. Aki csak simán jó társaság, de nincs meg ez az összhang és megértés, az inkább haver. Barátból is van legjobb, akihez legjobban kötõdök, ettõl még a többi elõtt sincs tabu témám. Nem érdekel mi a barátaim neme, nem a kromoszóma-összetételük miatt szeretem õket. Talán így érthetõbb, és még mindig nem értem, mi olyan baromi furcsa ebben.
"bármit meg tudunk beszélni" "nem LEGJOBB barátot írtam" "a párkapcsolatán kívül nem lehetnek barátai (akár több)?" Döntsd már el, mirõl beszélsz! Vagy te minden "barátoddal" BÁRMIRÕL el tudsz beszélgetni? Akkor mi marad a "legjobbnak"? Nálam nem így van. Akivel csak "biztonságos" témákról tudunk beszélgetni, az csak kellemes beszélgetõtárs, kedves munkatárs vagy jó haver lehet, barát akkor, ha átléptünk a feszengõ udvariasságon, nincsenek köztünk falak.
33: hüvelygombáról és nõgyógyászról a büdös életbe senkirõl nem éreztem szükségét beszélni, pláne, mert elõbbivel még nem volt szerencsétlenségem. Szextéma igen, nem tabu, pózok és egyebek sem. A (férfi) barátunknak mi vagyunk a legjobb barátai. Részünkrõl meg nem LEGJOBB barátot írtam, hanem barátot (a kérdés barátságról szólt, nem legeslegjobb és egyetlen barátságról), a legjobb barát nekem a lány, és neki is én. Ennyi. Furcsa lenne? "Párom" nincs, és nem is lesz, ez nem ide tartozik. De komolyan úgy gondolod valakinek a párkapcsolatán kívül nem lehetnek barátai (akár több)? Nekem ez volna fura.
"bármit meg tudunk beszélni" Bármit? Hüvelygombától a szexuális pózokig? Az ilyen kevésbé "gusztusos" témákat is? Ugyanúgy, mint egy azonos nemûvel? Talán nõgyógyászt is õ ajánl neked? Egyébként tapasztalatból gondolom, kérlek. Saját és mások elbeszélései alapján. Volt, ahol 15 év után borult a bili, hogy a "legjobb barát", bizony nem mindig gondolt csak barátként az illetõre. + Úgy vélem, hogy SEMMI SZÜKSÉG kettõ (!) legjobb ellenkezõ nemû barátra! Mi a fenének? Az az egészséges, ha a párod egyben a legjobb barátod. Ha vele mindent megbeszélsz, miért vinnéd egy "semleges" harmadikhoz a problémáidat?
Ó, persze: VAN. A legjobb barátom férfi. Csakhogy õ egyben a férjem is. ;) Hogy máshogy lehet-e úgy, ha az embernek van mellette párkapcsolata? Kölcsönös szimpátia simán. Felületes, udvariaskodós, távolságtartó "barátság" szintén. De ha az illetõ baráttal már jobban meg tudod beszélni a dolgaidat, mint "otthon" a pároddal... ott már baj van. (Ezt a felnõttként kialakított barátságokra értem. Ha gyerekkortól kezdve két ellenkezõ nemû egymás mellett cseperedik fel barátként és soha semmi szikra nincs köztük, akkor elhiszem, hogy megmaradhatnak barátként felnõttként is.)
Nekem 14 éves korom óta egy nagyon-nagyon jó barátom férfi, bár idõsebb is nálam egy tizessel. Még évekkel ezelõtt, nagyon az elején, próbálkozott, de csak finoman. Végül megbeszéltük, hogy nem. Azóta egyszer sem merült fel a téma, neki is volt/van párkapcsolata, nekem is. És nagyon jóban vagyunk, lassan már 10 éve. :) 23/N
"van nõ és férfi között barátság?" VAN ! (De mindig du gás a vége!)
Részemrõl nincs. Ha egy nõvel foglalkozom nem játékból teszem, hanem mert akarok tõle valamit. Ha egy nõ érdeklõdik irántam, az azért van mert akar tõlem valamit. Tehát a fent említett helyzetben a férj két tûz között van, mert a nõ érdeklõdik-akar valamit és a férj is érdeklõdik-akar valamit de NEM teheti. Ha a férj elég erõs, akkor a csinos hölgyet lepattintja és a feleség pedig (ha tud róla) egy izgalmas éjszakával helyesli a döntését. Viszont nekem nagyon olyan érzésem van, hogy ezt a kérdést a feleség írta. Igazam van?
A szingli mami biztos, hogy arra gyúr, hogy elcsábítsa a férfit akár csak rövid idõre, akár örökre. Hogy sikerül-e, az csak azon múlik, hogy adódik-e olyan helyzet, hogy kettesben legyenek, és a férfi van-e annyira kíváncsi, hogy belemenjen a nõ tervébe, vagy sem...
Lehet, hogy le fogtok pontozni, de én ha bízok is a páromban, nem igazán örülnék, ha lenne egy nagyon jó barátnõje, akivel megdumálja a dolgainkat és nélkülem találkozgat vele. Lehetséges, hogy ennek az az oka, hogy életem során nagyon sok nyájasság, kedvesség mögött megbújó rossz szándékról hallottam, rosszindulatot, család szétverését láttam már nõi társaimtól. Nem a bizalom hiányáról van szó, csak a legtöbbünk nem nagyon szeret konfrontálódni, és inkább alapból kerüljük a problémás szituációkat.
Évekig vallottam, hogy van. Aztán 7 év barátság után kiderült, hogy az egyik meleg, a másik pedig szerelmes belém:) A családos férfirõl pedig annyit, hogy esetében lehetséges barátság, ha a feleségét és gyerekeit imádja, nem fog se többet érezni, se félrelépni!:)
Igen, van.
Az én férjemnek van egy nõ barátja, akit az egyetemen ismert meg. Elõször nekem is furcsa volt, mert sokáig nem is közölte, hogy nõ, csak beszélt róla, a becenevébõl meg nem derült ki. Aludt is nála, amit én természetesnek vettem, hisz másik barátjánál is aludt korábban. A szomszéd város a megyeszékhely, õ ott dolgozik, amikor megismertem, akkor ott tanult, szóval elõfordult, hogy bent aludt valakinél. Aztán, amikor bemutatott a barátjának, akkor esett le, hogy õ egy nõ! Egy nagyon csúnya, leszbikus nõ. És tényleg nagyon jó barátok, lassan 10 éve. De szerintem heterók közt más a helyzet, sokkal bonyolultabb. Nem mondom, hogy nem létezhet, de szerintem ritka.
Megeshet az ilyen, de ritka. Általában a barátság kezdete még a gyerekkorba nyúlik vissza, vagy munkahelyi kapcsolatból alakult ki, de bárhogy is legyen, az ilyen esetekben pl. a barátkozó felek tartják a kapcsolatot a barátjuk párjával is. Szóval a társ, férj/feleség sincs kirekesztve a barátkozásból. Ha igen, akkor az már nem csak barátság (az egyik fél részérõl legalábbis).
Van. :) Nekem több nõ barátom is van (volt, akivel volt köztünk valami). Persze ez alapvetõen más, mint a férfi-férfi barátságok, és persze mindig ott van a levegõben, hogy lehetne több is (ahogy két homoszexuális férfi barátságában is benne van, nem?). Egyrészt el kell jutni egy olyan érettségi szintre, hogy tudd ezt kezelni. Másrészt sokat segít, ha valamiért nem mûködne a kapcsolat, így eleve nem is próbálkoznak (na ehhez kell a megfelelõ érettség).
Itt eddig csakis nõk írták azt, hogy van. Egyszer én is feltettem itt a kérdést, de oda írtam, hogy csak férfiak válaszoljanak. Egy sem írta azt, hogy létezik szimpla barátság férfi nõ között.
Tapasztalataim szerint nincs. 21/L
26-osnak igaza van: egy barát szívesen megismeri a barátja családját.
Az egyik legjobb barátom akinek tényleg mindent elmondok mindenféle szégyenérzet nélkül férfi. Már 14 éve vagyunk egymás mellett, szóval igenis van! Soha semmit nem akartunk egymástól, vagyis többet mint a barátság. Egyáltalán nem vonzódok hozzá stb... A másik a férjem de az ugye más....és igen tudja hogy mindent megbeszélünk... :)
A kérdező hozzászólása: Itt inkább az "anyuka" az, aki keresi az "apukát" bölcsin kívül is, különféle indokokkal. Viszont ezt apuka soha nem hárítja el.
Van, csak ritka. Nekem kb. 7 éve van egy jó barátom, aki férfi, a férjemnek meg több, mint 15 éve szintén nagyon jó barátja, aki nõ. Nekik is lett volna alkalmuk összejönni, nekünk is, mégsem egymást választottuk, már mindegyikünknek van komolya kapcsolat, férj, feleség, család, de a barátság fennmaradt. Igazából nem lehet megmondani, hogy a kérdésben szereplõk közt mi alakulgat, lehet barátság, de lehet több is. Én óvatos vagyok az ilyen barátságokkal, még ha meg is tapasztaltam, hogy tényleg léteznek. De azt is megtapasztaltam, hogy nagyon ritkák: mint írtam, egy férfi barátom van, de rajta kívül volt még vagy tíz, aki csak mondta, hogy barát, közben meg többet szeretett volna.
Igen, van. Nekem az egyik legjobb barátom fiú. Bár õ meleg. :) A páromnak is van egy jó barátnõje. Na, ott szerintem csak a párom miatt jó barátok. A csaj (hiába van férje), ha párom benne lenne, már több lenne köztük. Tehát csak akkor van barátság, ha egyik fél sem vonzódik a másikhoz.
A legjobb barátom férfi. De mi is úgy kezdtük hogy együtt jártunk, szakítottunk, és barátok maradtunk, mert a vonzalom kimúlt. Lehet hogy részemrõl nem is volt igazán. Így lehet barátság. De hogy két felnõtt ember között csak az lenne, még akkor is ha a gyerek miatt találkoznak, hát elég kérdéses. Sok ilyet láttam már, (mondjuk két esetrõl konkrétan tudok) hogy ovis-kisiskolás gyerekeiken keresztül ismerkedtek meg, és összejöttek, és a meglévõ házasságukból kiléptek a felek. Egy régi barátom szülei váltak így el, hogy apuka összejött a barátom legjobb barátjának az anyukájával. A másik meg az én óvodás koromban történt meg, ovistásraimmal.
A nõk szerint van, mert az állítólagos férfibarátról nem gondolják, hogy többet is akarna. Az állítólagos férfibarát pedig nem elég bátor ahhoz, hogy beismerje ezt. Én még nem láttam olyan férfit, aki szintén azt mondta volna, hogy van szimpla barátság férfi és nõ között.
Felületes haverság lehet. Igazi, mély, mindent kibeszélõs, intim, szégyenérzettõl mentes barátság kizárt. Azt máshogy: párkapcsolatnak hívják. Kivétel: ha legalább a férfi a saját neméhez vonzódik.
igen, létezik barátság két ellenkezõ nemû felnõtt között. szépen is néznénk ki, ha nem létezne. A hûség, hûtlenség döntés kérdése. Nincs akarat ellenére összegabalyodás.
ha egyik fél részérõl sincs vonzalom, akkor van. onnantól kezdve, hogy az egyik meg akarja dugni a másikat már nem beszélhetünk önzetlen barátságról.
nekem egy általános iskolás sulis társam a legjobb barátom. nõvéremmel járt majdnem 6 évig, de nekem õ az egyetlen igaz barátom. sajnos a lányokban(meg amúgy az emberekben) elég sokat csalódtam, így nem nagyon nyílok meg bárkinek is, õ viszont minden gondomról-bajomról tud. és tudom, hogy nem élne vissza semmilyen információval velem kapcsolatban.
15:39, talán pont azért ritka, mert senki nem hiszi el, hogy létezhet. Én is kapok megjegyzést, ha beszélgetésben szóba kerül, hogy nekem férfi a legjobb barátom, hogy aha, hm, fura, hát õ ezt nem engedné a felségének, satöbbi. Ki a fene akar direkt elébe menni az ilyennek? Inkább barátkoznak nõvel. Sajnos nekem a kolléganõim olyanok, hogy egyikre sem bíznám titkomat, ma barát, holnap ellenség, inkább nem, köszi. :(
ma 14:40 : Szerintem az írásmód alapján elég egyértelmû, hogy a kérdezõ a feleség. :) Válaszom: Igen, szerintem van. De sajnos tényleg ritka.
Van. Csak ritka. De a felvázolt esetben ez majd akkor derül ki, amikor a feleség is bevonódik. Egy barát szívesen megismeri a barátja családtagjait is, ellenben egy többet kívánó nõ nem fog lelkesedni az asszonyért. Kerüli a találkozást, rivalizál, sértõdik stb... Szerintem érdemes együtt programot szervezni, ha tényleg barátság akkor csak jó sülhet ki belõle, ha meg nem, akkor derüljön ki mielõbb.
Általános értelemben szerintem létezik barátság nõ és férfi között. Az adott szituáció viszont szerintem nem errõl szól. Nehéz dolog lehet most a feleség helyében lenni. Akinek itt lépnie kellene, az a férj, mert ha ez a kis kapcsolat tényleg csak baráti, akkor abban semmi rossz nincs, hogy barátilag a felesége is részt vesz a találkozásokon. Elvégre õk egy pár. Az egyedülálló anyuka pedig tiszteletben tarthatná a fontossági sorrendet, elõször a saját család, feleség, és csak utána egy másik nõ barátsága. Bár a jelek szerint inkább õ nyomul. Nem tudom mi lesz a vége, de így biztos nem jó. Melyiküket ismered? Melyiküknek tudnál tanácsot adni az adott helyzetben?
A kérdező hozzászólása: Nem, Z-vel kezdõdik, és Nográd megye. De egyébként ez szerintem lényegtelen. Hogyan lehetne ezt a helyzetet feloldani úgy, hogy senki ne sérüljön? Mondjuk pl ha a feleség is probálna valahogy bevonodni közéjük, mondjuk együtt szerveznének programokat? Az célravezetõ lenne?
Akik azt mondják, nincs, azok ugye azért mondják, mert õk gyengék voltak, és lefeküdtek a barátjuknak hitt férfival/nõvel? MErt ha nem, akkor ne mondják, hogy nincs. Van, csak értelmes felnõtt emberek kellenek hozzá. Nekem egy kollégám a legbizalmasabb barátom, nõs, gyerekei vannak, én férjnél vagyok. Kikéri a véleményem, ha a feleségének kell ajándék, ha vita van otthon, én dettó. Amikor elütöttek, férjem külföldön volt, a férjem hívta fel, hogy mi van, jöjjön már be hozzám, ne legyek egyedül. Soha eszükbe sem jutott ennél több, pedig lassan 15 éve tartó munkakapcsolat és barátság van köztünk. Nem az esetem, én se neki, miért bújnék vele ágyba? Attól még baromira ismer és képes kívülrõl szemlélni olyanokat, amit a férjemmel csak vita árán tudunk megoldani. Volt, hogy azért engedtem valamiben itthon, mert õ rávilágított, hogy khm, bizony a férjem látja jól...
"Itt inkább az "anyuka" az, aki keresi az "apukát" bölcsin kívül is, különféle indokokkal. Viszont ezt apuka soha nem hárítja el" No akkor csak beigazolódik az eddigi állítása sokaknak. Olyan férfi-nõ barátság nincs, ahol legalább az egyik fél ne akarna semmit. Itt anyuka akar a pasitól valamit, mondjuk új apukát a csemetéjének. Apuka egyenlõre még barátként tekint rá, de ha eljön az idõ... vagy nemet mond, és a barátkozásból nem lesz barátság, vagy igent, és akkor hajaj
Nem N betûvel kezdõdik az anyuka neve. :)
A kérdező hozzászólása: Az egyedülállo anyuka elég csinos. A férfit viszont nagyon becsületesnek ismerem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!