Találatok a következő kifejezésre: Van azzal baj, ha (1101 db)

Az baj ha baj van?

:(

Legjobb válasz: Ha baj van, akkor baj van, az nagy baj. A relativitáselmélet lényege: ha messzirõl szemléljük a bajt, az nem is tûnik olyan nagynak.

Ha baj van, akkor baj van, az nagy baj. A relativitáselmélet lényege: ha messzirõl szemléljük a bajt, az nem is tûnik olyan nagynak.
A kérdező hozzászólása: Francfenéket :D:D Max kizöldül a szekrényemben tartott vízi pókmajom zsiráfló kopoltyústüdõs kanyarfuró orrú pelikánom.
Igen , mert kipirosodsz.
A kérdező hozzászólása: Most komolyan azt mondjátok hogy ne egyek több pirospaprikát?:|
Szõrös hörcsög szörpöt szörcsög, s rátörnek a hörcsög görcsök. Hogy ne járj úgy mint a hörcsög, igyál inkább pezsgõs fröccsöt. :D
Akkor valószínüleg az Alkotó alkotó alkotja alkotó alkotónak alkotásról szóló alkotását. :DDDDD:'D
nincs-*-
Volt egyszer egy hajó, a hajón volt egy ajtó, az ajtón volt egy kilincs, tovább bizony nics :D
Akkor jó a jó hajó, ha jó hajó a jó hajó.
A kérdező hozzászólása: Hát ha baj van és az baj és az nagy baj akkor tényleg baj van, márpedig a baj baj ami nagyon nagy baj baj baj baj baj baaaaaaj! :S bajban vok..
Ha nincs baj az nem baj , csak akkor baj ha baj van.

Az baj ha a 50ccm-es motor egyik családtagomnak a nevén van de a motort én használnám? Megbüntetnek érte?

Legjobb válasz: Dehogy baj. Ha egy motornak megvannak a papírjai, Neked meg jogsid a megfelelõ kategóriára, akkor OK. A párom is járt már az én motorommal, amikor az övé szervízben volt. Vannak motorok, amit nem a tulaj használ, sõt lehet, hogy jogsija sincs (nekem is jóval jogsi elõtt volt motorom), ezzel nincs semmi baj.

Dehogy baj. Ha egy motornak megvannak a papírjai, Neked meg jogsid a megfelelõ kategóriára, akkor OK. A párom is járt már az én motorommal, amikor az övé szervízben volt. Vannak motorok, amit nem a tulaj használ, sõt lehet, hogy jogsija sincs (nekem is jóval jogsi elõtt volt motorom), ezzel nincs semmi baj.
A kérdező hozzászólása: És a biztosítás se az én nevemen van..

13 éves vagyok és a fitymám még mindig ott van az baj? és ha merevedésem van kb.1 cm tudom felhúzni az is baj?

azért kérdezem mert sok kérdést látok hogy baj van a fitymával, talán nekem is baj van?

Legjobb válasz: Már miért lenne baj, hogy ott van a fitymád? Annak az a dolga, hogy ott legyen az ember makkján. Gyakorolgasd a hátrahúzogatást sokat és idõvel jobban hátra tudod majd húzni mereven is.

Már miért lenne baj, hogy ott van a fitymád? Annak az a dolga, hogy ott legyen az ember makkján. Gyakorolgasd a hátrahúzogatást sokat és idõvel jobban hátra tudod majd húzni mereven is.
A makk mögé kell tudnod a fitymádat húzni.Tehát mivel még igen fiatal vagy és ha elkezded szépen esete meleg vízben a fitymád tornáztatni, tehát szépen mintha maszturbálnál pár percig minden nap hátrahúzod azt többször akkor javulhat a helyzet és a végén már fájdalom és feszülés nélkül egyre hátrébb tudod majd a fitymád húzni.Ha viszont pár hét alatt nem érzel javulást akkor urologushoz kell menned és fityma plasztikával a fitymádon tudnak majd lazítani.
Az a lényeg, hogy feszülés nélkül hátrajöjjön a fityma és látszódjon az egész makk, hogy rendesen lehessen tisztítani is. Ha ez nem megy, akkor azzal foglalkozni kell. Tágítani lehet, fürdés után, amikor fel van puhulva a bõr. Ha nem megy, akkor muszáj lesz orvosnak megmutatni. Ha nem akarod, hogy az egész fitymát levágják, akkor olyan orvoshoz kell menni, aki ezt meg tudja oldani. Amit leírtál, abból azt látom, hogy megoldható egy kis bemetszéssel, részleges metéléssel, nem kell egy teljes körülmetélés. Szóval csak óvatosan. Elõször próbáld meg tornáztatni, ha fölpuhult, de vigyázz, hogy ne erõltesd, ne repedjen be, mert az utána heges lesz és nem lesz jó soha.
Bajnak baj, de azért nem tragédia. Orvosnak meg kell mutatni, õ majd megoldja.
A kérdező hozzászólása: amikor nincs merevedésem akkor feltudom majdnem egész a makk ig huzni


Az baj ha a laptop töltőjét sokáig nem húzom ki még akkor sem ha már fel van töltődve a laptop?

Legjobb válasz: egyáltalán nem baj, bár ha általában hálóról megy, akkor akár ki is szedheted az akksit (TALÁN jobban kíméli, viszont oda a szünetmentes tápod), DELL-eken van olyan opció, ami letiltja a töltést, Lenovo-n olyan van, hogy csak 60%-ig tölti vissza, mindkettõt érdemes bekapcsolni, ha ilyen gépeid vannak

egyáltalán nem baj, bár ha általában hálóról megy, akkor akár ki is szedheted az akksit (TALÁN jobban kíméli, viszont oda a szünetmentes tápod), DELL-eken van olyan opció, ami letiltja a töltést, Lenovo-n olyan van, hogy csak 60%-ig tölti vissza, mindkettõt érdemes bekapcsolni, ha ilyen gépeid vannak
nekünk az irodában, évek óta 4 lapi is úgy megy egész nap, hogy reggel bekapcsoljuk a 230 V -t, azt este meg ki, és semmi bajuk,
Van túltöltés-gátló bennük. Az elsõnek nagyon igaza van, érdemes kiszedni, ha nemkell, de akkor midnenképp kell a szünetmentes táp!

Az baj, ha a sárgafülű ékszerteknős egyedül van?

Már olyan sok helyen olvastam, hogy az ékszerteknősöknek kell egy másik társ, mert ha egyedül vannak, akkor nem esznek és szomorúak lesznek. Az én teknősöm 9 éves és idáig semmi jelét nem mutatta, hogy ő most magányos lenne. Remek az étvágya, annyira, hogy ha adok neki egy halat, akkor alig lehet leállítani. Soha nem volt még beteg. És egyáltalán nem tűnik rossz kedvűnek, sőt, hogy ha kiveszem a vizéből, már alig várja, hogy járkálhasson. Akkor most mivan?

Legjobb válasz: Ha 9 évig kibírta akkor szerintem ezután se lesz baj. Ha vennél neki egy párt lehet, hogy nem is szoknák meg egymást és nagyobb baj lenne belõle. (Off: Nekem vörösfülü párom volt és amikor öregségben elpusztult a fiú, akkor mondta az állatorvos hogy nagyon sokat foglalkozzunk a lánnyal, nehogy magányban elpusztuljon. Mindig kivettem amikor haza értem iskolából, el volt kényeztetve, egyszer mégis arra jöttem haza, hogy már nem mozdult meg :( :( )

Ha 9 évig kibírta akkor szerintem ezután se lesz baj. Ha vennél neki egy párt lehet, hogy nem is szoknák meg egymást és nagyobb baj lenne belõle. (Off: Nekem vörösfülü párom volt és amikor öregségben elpusztult a fiú, akkor mondta az állatorvos hogy nagyon sokat foglalkozzunk a lánnyal, nehogy magányban elpusztuljon. Mindig kivettem amikor haza értem iskolából, el volt kényeztetve, egyszer mégis arra jöttem haza, hogy már nem mozdult meg :( :( )
Nem igénylik a párban tartást. Az én vörös fülû ékszerteknõsöm 13 éve él egyedül és semmi gondja, baja (kopp kopp kopp). Egyszer egy fél napra raktam mellé egy kisebb teknõst, érdeklõdést tanúsított iránta, de miután elvettem mellõle élte tovább a maga kis életét. Nem feltétlenül társas lények, persze minden szebb ha több van belõle, de nem feltétel a tartásához.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.:)
az enyém meghalt egyedül TÁRS KELL NEKIIIIII!!!!!!társ társ társsssss

1hónapos a kisfiam az baj ha nincs mindig öklöben a keze? Van aki azt mondja az a jó ha sokat van ökölben még ilyenkor az újai. Hogy, van ez?

Legjobb válasz: egy hónaposan már nem baj ha ki van nyújtva pár újja . újszülöttkorban fontos a reflexek megléte miatt.

egy hónaposan már nem baj ha ki van nyújtva pár újja . újszülöttkorban fontos a reflexek megléte miatt.
A kérdező hozzászólása: Neki mikor megszületett sem volt mindig ökölben a keze ez probléma lehet?
amikor megszuletett megvizsgaltak, biztos mondtak volna hogy gond van, egy honaposan mar kinyissak az okluket, a lyanom 6 hetesen tenyerrel utogette a lelogo jatekait es nagyon igyekezett megfogni, persze meg nem ment neki, es semmi baja
Nyugalmi helyzetben (pl.szopi) ökölben kellene lennie a kezének. Kérdezi is a védõnõ az 1 hónapos vizsgálaton. Majd említsd meg neki szerintem, de ahogy nõ a baba, egyre kevesebbet lesz ökölnem a keze.
Bocsi az off-ért, de az én abámnak meg szinte mindig ökölben van (10hetes).Mért kell ökölben lennie?Ez mért jó?
*babámnak

Az baj ha szabálytalan gestatios gyűrű van? Kb 4-5 hets terhes vagyok.

Legjobb válasz: Van már benne embrio?Szívmûködés van már? Én úgy tudom, hogy nem baj, de ha még nincs embrio a petezsákban, akkor szabályos gesztációs gyûrû esetén nagyobb az esély, hogy lesz benne. Ha már van akkor semmit nem számít, hogy a gyûrû szabályos vagy szabálytalan. A dokid mit mondott? Olyan pipa tudok lenni ilyenkor, amikor egy kismamát nem világosít fel az orvos normálisan. Elvárják tõlünk, hogy tudjunk latinul, meg, hogy értsünk minden orvosi szöveget.Hála istennek az én orvosom olyan típus, hogy mindent elmagyaráz még akkor is, ha nem kérdezem. üdv.18hkm

Van már benne embrio?Szívmûködés van már? Én úgy tudom, hogy nem baj, de ha még nincs embrio a petezsákban, akkor szabályos gesztációs gyûrû esetén nagyobb az esély, hogy lesz benne. Ha már van akkor semmit nem számít, hogy a gyûrû szabályos vagy szabálytalan. A dokid mit mondott? Olyan pipa tudok lenni ilyenkor, amikor egy kismamát nem világosít fel az orvos normálisan. Elvárják tõlünk, hogy tudjunk latinul, meg, hogy értsünk minden orvosi szöveget.Hála istennek az én orvosom olyan típus, hogy mindent elmagyaráz még akkor is, ha nem kérdezem. üdv.18hkm
A kérdező hozzászólása: Csak szikholyagot lát.Köszönöm a választ, és igazad van nem tudom miért nem foglalkoznak a kismamákkal.
Szorítok neked nagyon, hogy minél hamarabb meghallhasd a babód szívhangját! És úgy lesz hidd el, csak a 4-5 hetes még nagyon pici! jó éjt!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Az baj ha a welsh terriernek szürke szálak vannak a hátán?

Az baj ha egy welsh terriernek szürke szálak vannak a hátán:

Legjobb válasz: Miért lenne baj? gondolom szõrszálakra gondolsz. Nem baj. Mibõl gondoltad, hogy baj ?

Miért lenne baj? gondolom szõrszálakra gondolsz. Nem baj. Mibõl gondoltad, hogy baj ?
A kérdező hozzászólása: nem tudtam h a fajtiszta welsh terriernek baj -e ha van benne több.
Ha fehér lenne az se biztos, hogy baj. minden trimmelésnél más lehet a szín, minõség. a sötétebb fekete a kívánatos bírálatnál. Egy Welshes.
A sötét nem gond, mert éjszakai állat, de szerintem a 18 fok alacsony, elõbb-utóbb meg fog fázni.
Egyetértek elsõvel! 18 fok kicsit kevés neki. A sötét nem gáz nagyon, mert éjszakai állat, és nem baj, ha sokat hajtja a kereket, mert akkor legalább mozog.
Haver! ne mond hogy úgy vettél hörcsögöt hogy semmit nem tudtál meg a viselkedésérõl! na szal a 18 fok tényleg elég kevés... meg nem fázik de ha lehet vagy melegítssd fel a helyét, vagy vidd melegebb helyre! A sötét egyátalán nem gond! 1. sokkal jobban tud aludni nappal, ugyanis a természetben gyökerek közt alszik és ott sincs túl sok fény! 2. éjjél meg kifejezedten jó mert akkor még inenzívebben tud "dolgozni" vagy bármi mást csinálni! 3. ha kerekezik az jó, azt jelenti boldog és megvan elégedve magával és az otthonával! túl sokat kerekezik... háááááttt... szakemberek azt mondanák vedd ki a kereket mert nagyon lefogyhat, de nekem van hörcsögöm és én azt mondom (HALLGASS RÁM!)hogy úgyis abbahagyja ha megunja vagy ha elfárad szóval hagyd rá! És mindenképpen beszélgess vele! most hülyének fogsz hinni de ez segíti a kapcsolatot és megérti ha beszélsz hozzá! sõt õ is bizalmasabban fog hozzád viszonyulni! szal megosztja veled a gondolataidat! SOK SIKERT! BESZÉLGESS VELE! Penn14

Inflációról lenne kérdésem. Tanultam földrajzot középsuliban, de ahogy látom, az a tudás édes kevés. Mi okozza? Miért baj, ha van? Miért baj, ha nincs? Melyik a jobb?

Bocsi a butaságomért, de most jövök rá, hogy amirõl azt hittem, tudom, arról kiderül, hogy nem.

Legjobb válasz: Az infláció akkor jelent problémát, ha nagyon megszalad és úgy kerül forgalomba rengeteg pénz, hogy nincs rá fedezet a gazdaságban. Például megkapod a kis 100 ezer forintos fizetésedet 250 forintos kenyérár mellett, hirtelen beüt valami hiperinfláció és onnantól kezdve már csak 2000 forintért kapod a kenyeret, vagyis 8-ad annyit vehetsz belõle. Ez érthetõ okokból összeomláshoz vezet, mert a társadalom tagjai nem tudnak fogyasztani a náluk lévõ kis értékû pénzmennyiség miatt. Ha meg nincs infláció, akkor meg olyan helyzet alakul ki, hogy nincs elég pénz a társadalomban, ami szükséges lenne a megtermelt javak megvásárlására, vagyis ott van a polcon, de nem tudják megvenni az emberek, mert nincs elég pénz a rendszerben és dobhatják ki a cuccokat, mert nem tudják az emberek mibõl megvenni.

Az infláció akkor jelent problémát, ha nagyon megszalad és úgy kerül forgalomba rengeteg pénz, hogy nincs rá fedezet a gazdaságban. Például megkapod a kis 100 ezer forintos fizetésedet 250 forintos kenyérár mellett, hirtelen beüt valami hiperinfláció és onnantól kezdve már csak 2000 forintért kapod a kenyeret, vagyis 8-ad annyit vehetsz belõle. Ez érthetõ okokból összeomláshoz vezet, mert a társadalom tagjai nem tudnak fogyasztani a náluk lévõ kis értékû pénzmennyiség miatt. Ha meg nincs infláció, akkor meg olyan helyzet alakul ki, hogy nincs elég pénz a társadalomban, ami szükséges lenne a megtermelt javak megvásárlására, vagyis ott van a polcon, de nem tudják megvenni az emberek, mert nincs elég pénz a rendszerben és dobhatják ki a cuccokat, mert nem tudják az emberek mibõl megvenni.
Képzeld azt, hogy van 50 almád, ami 1000 krajcárt ér. Ilyenkor 1 alma 20 krajcárt ér. Ha a krajcárok mértékét megnöveljük 1500-ra, akkor onnantól kezdve 1 alma már 30 krajcárt ér, vagyis romlott a krajcár értéke, mert több lett belõle. Régen 20 krajcárért kaptál volna egy almát, de mivel megnõtt a mennyisége a krajcároknak, ezért most már 30-ért kapod. Nem nõtt a fedezet (az alma mennyisége), csak a forgalomban lévõ pénz lett több. Ez a nagyon alap magyarázat.
Ha alacsony az infláció az nem jelenti azt, hogy lassul a gazdaság sõt ... Ha elég élénk a gazdasági környezet és a jegybank is a valuta erõsödése mellett elkötelezett, akkor defláció is elképzelhetõ. Inflcáió csak a bankoknak jó, mert akkor az emberek oda viszik befektetni a pénzüket. Holott a pénzt másra is lehet költeni. Ha alacsony a kamat és alacsony az inflcáió, akkor bankok helyett a gazdaságba fektetik be a pénzt, hiszen ha nincs pénz romlás, akkor a gazdasági haszonra alapozott befektetés jobban jövedelmez.
Mi köze ennek a földrajzhoz ?
A kérdező hozzászólása: Ott került szóba/tanultunk róla.
>> Ott került szóba/tanultunk róla. Még jó, hogy nem a tornaórán, ahol a tornatanár így kiált fel: Né, amott szalad a kamatláb !!
9. tananyag ... gazdaságföldrajz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!