Találatok a következő kifejezésre: Van arra rendelet, hogy (11 db)

Van arra valahol rendelet, hogy egy osztályterem mekkora kell, hogy legyen, illetve 1 gyerkőcre hány m2 kell, hogy jusson? 32 vannak a srácok és szerintem elképesztően össze vannak zsúfolva az osztályban.

Legjobb válasz: Szia! A 19/2002. (V. 8.) OM rendelet és annak melléklete szabályozza, de ez - értelem szerûen - csak az ezután épített iskolákra kötelezõ érvényû. Remélem, segítettem :-)

Szia! A 19/2002. (V. 8.) OM rendelet és annak melléklete szabályozza, de ez - értelem szerûen - csak az ezután épített iskolákra kötelezõ érvényû. Remélem, segítettem :-)
Hol vannak összezsúfolva? Általánosban?
Mi is annyian voltunk pedig

Van arra valamilyen rendelet, hogy mikortól lehet hangos gépekkel dolgozni lakott területen?

Mellettünk épül egy társasház és már 6óra elött sípolva tolat be a teherautó,ami aztán folyamatosan megy.

Legjobb válasz: Elvileg úgy van, hogy magánterületen azt csinálsz amit akarsz reggel 6-tól este 10-ig. Ebben az idószakban akár a hifit is hallgathatod max hangerõn végig, senki nem szólhat egy árva szót sem. Jogilag ez így támadhatatlan, de az embereknek van néha némi erkölcsösségük, és szerencsére aki normálisabb az nem így csinálja. Ha nem akarsz magadnak fölös hercehurcát, akkor szerintem ne jelentsd fel õket, mert az a pár perc (5-10 lehet a válaszod alapján) õket igazolná.

Elvileg úgy van, hogy magánterületen azt csinálsz amit akarsz reggel 6-tól este 10-ig. Ebben az idószakban akár a hifit is hallgathatod max hangerõn végig, senki nem szólhat egy árva szót sem. Jogilag ez így támadhatatlan, de az embereknek van néha némi erkölcsösségük, és szerencsére aki normálisabb az nem így csinálja. Ha nem akarsz magadnak fölös hercehurcát, akkor szerintem ne jelentsd fel õket, mert az a pár perc (5-10 lehet a válaszod alapján) õket igazolná.
Az önkormányzatnál a szabálysértés, birtokháborítási osztályon tudják nekem megmondani h melyik ez a rendelet, de ha csak simán beletelefonálsz, akkor bizti segítenek telón is.
Szia! Az elõzõ válaszoló teljesen rosszul tudja a dolgot! Már egyáltalán nincs idõhöz kötve a csendháborítás, ha téged zavar amit a szomszéd csinál bármikor feljelentheted. (hasonló miatt én már átrágtam magam több fórumon! Mellettünk a szomszéd gyerek imádta bömböltetni a zenét. Én átmentem az apjához, szóltam neki, azóta csend van. Ha nem történt volna semmi mentem volna feljelenteni! ) Viszont az építkezésnél nemhiszem, hogy bármit is el tudnál érni, szerintem is felesleges feljelenteni. Egyszer csak elkészül az a társasház! De neked még jobb is, mint nekem! Nálunk tavaly nyáron kezdtek egy társasházat építeni és még szombaton is 6 órakor kezdték a munkát!(Vasárnap azt hiszem nem dolgoztak de ebben már nem vagyok biztos) Elég idegesítõ volt! Most megint hangosak az építkezésen, mert most vannak az utómunkálatok (álványbontás és hasonlók) Mondjuk azt sosem értettem, hogy miért reggel 6-kor kell az olyan munkát végezni ami zajjal jár utána meg szinte egész nap csendben vannak! Csak azt tudom neked mondani, hogy KITARTÁS! Ui: Esetleg az önkormányzatnál tudnál érdeklõdni, hogy mit tehetnél az üggyel kapcsolatban!
Szabad rablás van.
Közterület? Ha igen, akkor az állhat oda, aki akar, s ez nem is korlátozható.
A kérdező hozzászólása: Akkor bárki elküldhetõ a sunyiba, aki megpróbálja szegény nejem onnét elpaterolni, a hely a köz emberéjé, még ha nem is ott lakó?!
A közterület mindenkié, az parkol oda akinek jól esik, kivéve ha ki van téve tábla, hogy ennek vagy annak fenntartott parkoló. El lehet küldeni a fenébe, de meg is lehet beszélni normális hangnemben, hisz az ott lakónak sem lehet egyszerû, hogy hazamegy és nem tud leparkolni.
"Akkor bárki elküldhetõ a sunyiba, aki megpróbálja szegény nejem onnét elpaterolni, a hely a köz emberéjé, még ha nem is ott lakó?!" Igen, bár nem biztos, hogy örülni fog a nejed a leeresztett gumiknak. Tudod: szelepbe gyufaszál, károkozás nincs, csak bosszankodás...
A nejed is parkolhat ott, ne küldje el senki
Elég zavaros az, amit a válaszok között írsz, kedves kérdezõ. Bárki oda állhat a nejed helyére, mert az nem a helye. Egyes önkormányzatoknál (?) lehetséges várakozóhelyet bérelni pénzért. Nem kötlesek biztosítani, de ha megadják, akkor az lenyitható akadállyal zárható. Ha nem tetszi, hogy keresgélni kell helyet, hát nem tetszik. Az nem a többi autós hibája. Béreljetek vagy vegyetek garázst, s akkor nincs bosszankodás.


Ha morcosítani szeretném a motorháztetőt, akkor arra van valami rendelet vagy bármi szabály hogy milyen mértékben tehetem meg?

Pl. hogy mennyire takarhatja el a lámpákat vagy bármi ezzel kapcsolatos dolog. ÉS érdekelne hogy erről kell e valami műbizonylat vagy csak simán megcsináltathatom és ennyi? Köszönöm az értelmes válaszokat! Majdnem így értettem:

Legjobb válasz: Leginkább sehogy. A lámpákat sehogy nem takarhatja el. Gyalogosvédelmi szempontból pedig jobb ha úgy hagyod, ahogy van.

Leginkább sehogy. A lámpákat sehogy nem takarhatja el. Gyalogosvédelmi szempontból pedig jobb ha úgy hagyod, ahogy van.
Erre nincsen rendelet szerintem. Persze a fényszórók ne legyenek takarásban, de a morcolás nem a teljes féynszóró takarásról szól.
Nekem 4-es golfon volt ilyen "szemöldök" kb annyira takarta el a lámpát mint a képen amit linkeltél. Évekig nem volt vele gond, de most 1 hónapja nem akarták átengedni mûszakin miatta, le kellett venni.
Határozatlan idejû szerzõdésed van?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Igen határozatlan idejû és már 5 éve a cégnél vagyok
Szia!Esetleg itt segítenek Neked csak regisztrálnod kell!: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9008797&la=90086..

Van valamilyen rendelet arra nézve, hogy vasárnap a kertünkben nem lehet bográcsozni (tüzet gyújtani)?

Gondoltuk kihasználjuk még a jó időd és bográcsoztunk vasárnap. Egy idő után, előszőr csak átkiabált a szomszédasszony, majd telefonált és minősíthetetlen hangnemben - kiabálva közölte, hogy feljelent minket! Nem is akarta elhinni, hogy főzünk, gondoltam átviszek egy tál ételt, hátha megnyugszik.

Legjobb válasz: Az önkormányzat írhat elõ ilyet, de az általában a gaz égetésére vonatkozik. A bográcsozáshoz való tûznek nem nagyon kell füstölnie, ha jól csináljátok. Nem lehet, hogy a füst a szomszéd felé szállt sokáig? Esetleg ki volt neki teregetve és moshatott újra? Szerintem beszéljétek meg vele, kár lenne ezért összeveszni. A tál étel jó ötlet. Feljelenteni meg fel tud ugyan, de (ha nem a sokadik eset), akkor nem lesz semmi belõle. Fõleg, hogy nem hívott rendõrt, így bizonyítania sem lenne egyszerû.

Az önkormányzat írhat elõ ilyet, de az általában a gaz égetésére vonatkozik. A bográcsozáshoz való tûznek nem nagyon kell füstölnie, ha jól csináljátok. Nem lehet, hogy a füst a szomszéd felé szállt sokáig? Esetleg ki volt neki teregetve és moshatott újra? Szerintem beszéljétek meg vele, kár lenne ezért összeveszni. A tál étel jó ötlet. Feljelenteni meg fel tud ugyan, de (ha nem a sokadik eset), akkor nem lesz semmi belõle. Fõleg, hogy nem hívott rendõrt, így bizonyítania sem lenne egyszerû.
Nálunk kedden és pénteken van tüzelõ nap... szallonátsütni, bográcsozni stb simán bármikor lehet, de ágakat, leveleket stb stb csak azokon a napokon szabad égetni.
Már miért ne bográcsozhatnátok a saját kertetekben? Nincs semmilyen jogalapja a szomszédasszonynak arra, hogy feljelentsen.
Ha valahol tüzgyújtási tilalom van akkor az mindenféle nyilt külsö tüzre vonatkozik. Bográcsozásra is. Az ilyen tilalmat az önkormányzat adja ki. Ès lehet egyik napról másikra is, mert pl nagy szárazság idején egyböl érvényes lehet egyik napról másikra is. Mondjuk nekem is fura, hogy bogrács tüz, hogyan lehet nagy füsttel járó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nem volt szárazság - így tilalom sem. Nem füstöltünk, nem égettünk leveleket és ez volt az elsõ amiért szólt - lassan 2 hónapja lakunk itt és szinte minden hétvégén vagy grilleztünk, vagy bográcsoztunk. Most ezt is a fejünkhöz vágta. Szerintem csak unatkozott. Ja és teregetve sem volt. Elég nagyok erre a kertek, tehát nem hinném, hogy az egész kertjét telefüstöltük. Nyugdíjas, ráérõ nõ - ezt utána tudtam meg.
Kitartást a szomszédhoz :) )))))
"és szinte minden hétvégén vagy grilleztünk, vagy bográcsoztunk" Lehet, hogy ez volt a baja. Ezt meg is tudom érteni azért. Olyan ez, mint egy házibuli. Egyszer-egyszer elmegy, de ha gyakran van, akkor zavaró.

Hogy rakjak ki arra a tetves jofogasra képet ha külföldről rendelem a terméket? (Csak akkor ha van vevő)

Így lehetetlen lefotózni. Mit néznek? Gondolom gép nézi a képeket, hogy lehet becsapni?

Legjobb válasz: Alap, hogy vámot kell fizetned papa, meg ne sajnáljalak a Kínából rendelt bóvliddal... De amit te végzel azt úgy hívják kereskedelem, az az értékhatár nem vonatkozik rád, mert üzletszerûen végzed a tevékenységed, így ez gazdasági tevékenységnek minõsül, a jövedelmed adóköteles.

Alap, hogy vámot kell fizetned papa, meg ne sajnáljalak a Kínából rendelt bóvliddal... De amit te végzel azt úgy hívják kereskedelem, az az értékhatár nem vonatkozik rád, mert üzletszerûen végzed a tevékenységed, így ez gazdasági tevékenységnek minõsül, a jövedelmed adóköteles.
1) S mibõl gondolod hogy õk nem fizetnek adót? 2) Nem egy embert kapcsolt le a NAV, mióta módosították a törvényt - Vaterát is figyelik. De te tudod, próbálkozz csak, de aztán ne sírj, hogy nem mondták meg elõre...
Attól, hogy magánember vagy még igenis üzletszerûnek minõsül az a magatartás, hogy külföldrõl új termékeket rendelsz viszonteladási célzattal.
1) Feltételezem az EXIF adatokat nézi a rendszer. 2) Ha te megrendelésre szerzel árut az fedi az üzletszerû kereskedelem fogalmát és szerintem semmi keresnivalója nincs egy apróhirdetésekkel foglalkozó oldalon. Meg elõbb-utóbb megütheted a bokád, ha nem fizetsz adót.
A kérdező hozzászólása: Nézz körül vaterán van vagy 100 ilyen eladó!
A kérdező hozzászólása: De nem végzem üzlet szerûen. Magánember vagyok.
Netrõl leszedi a képeket az eladó és feltölti mintha az az õ áruja lenne. Te megrendeled és amikor beérkezik a megrendelésed az eladóhoz akkor õ megrendeli külföldrõl is.
A kérdező hozzászólása: Jaa, és ha ennyire érdekel van hogy VÁM-ot kell fizetnem! Sõt 80%-ban kell is!
A kérdező hozzászólása: Messzirõl látszik, hogy nem értesz a dologhoz. 120 000 Ft-ig nem kell adó!
A kérdező hozzászólása: Ez a baj, hogy ha valaki netrõl szed le képet akkor azt nem engedik felrakni.
A kérdező hozzászólása: Ha gond van befizetem arra a termékre az adót és kész! De a kérdésre visszatérve mit csináljak, hogy fel tudjam rakni a netes képeket a jofogasra?

Nyombélfekélyem van, 25 évesen. Az orvos diétát rendelt el, de nem mondott semmi konkrétat, hiába kérdeztem. VAn valamii ötletetek arra, hogy mit is ehetek és mit nem?

El?re is köszi.

Legjobb válasz: "A növényi rostokban és fûszerekben szegény diéta az emésztõrendszer kímélésére szolgál. Ilyen ételeket kell adni a gyomor és bélrendszer hurutos és fekélyes megbetegedéseiben, az epehólyag és a hasnyálmirigy betegségeiben szenvedõ betegeknek. Kerülendõk a nehezen rágható húsféleségek, a káposzta, karalábé, kel és más növényi rostokban gazdag ételek, az erõs fûszerek (paprika, bors), a mustár, a torma, a vöröshagyma és a fokhagyma is. Csökkenteni kell az ételek készítésekor a só felhasználását." Épp a táplálkozási szervrendszert néztem át tegnap bioszból, ez a könyvbõl egy idézet. Mielõbbi gyógyulást kívánok:)

"A növényi rostokban és fûszerekben szegény diéta az emésztõrendszer kímélésére szolgál. Ilyen ételeket kell adni a gyomor és bélrendszer hurutos és fekélyes megbetegedéseiben, az epehólyag és a hasnyálmirigy betegségeiben szenvedõ betegeknek. Kerülendõk a nehezen rágható húsféleségek, a káposzta, karalábé, kel és más növényi rostokban gazdag ételek, az erõs fûszerek (paprika, bors), a mustár, a torma, a vöröshagyma és a fokhagyma is. Csökkenteni kell az ételek készítésekor a só felhasználását." Épp a táplálkozási szervrendszert néztem át tegnap bioszból, ez a könyvbõl egy idézet. Mielõbbi gyógyulást kívánok:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
nem megoldás az ha az étrendeden változtatsz. nyombélfekélyre gyógyszert kell szedni. keress fel másik orvost ha az aktuális nem írt fel neked. tudom ajánlani a magánrendelést, igaz hogy pénzes, de ott legalább nem szarnak az emberre

Van esély arra, hogy rendkívüli szünetet rendelnek el Heves megyében?

Sok dolgozat..és most igen jól jönne :D

Legjobb válasz: Menj el orvoshoz és mond hogy letört vagy meg kimerült meg fáj a torkod. Ha szádbanyomja a spatulát, akkor tégy úgy, mintha baromi érzékeny lenne a garatod. Én így hiányzom már 6 éve ha akarok.

Menj el orvoshoz és mond hogy letört vagy meg kimerült meg fáj a torkod. Ha szádbanyomja a spatulát, akkor tégy úgy, mintha baromi érzékeny lenne a garatod. Én így hiányzom már 6 éve ha akarok.
ekkor felír majd c vitamint de akár tanulhatnál is
A kérdező hozzászólása: Már sokat hiányoztam, többet nem akarok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!