Találatok a következő kifejezésre: Van arra rendelet, (27 db)

Van arra valahol rendelet, hogy egy osztályterem mekkora kell, hogy legyen, illetve 1 gyerkőcre hány m2 kell, hogy jusson? 32 vannak a srácok és szerintem elképesztően össze vannak zsúfolva az osztályban.

Legjobb válasz: Szia! A 19/2002. (V. 8.) OM rendelet és annak melléklete szabályozza, de ez - értelem szerûen - csak az ezután épített iskolákra kötelezõ érvényû. Remélem, segítettem :-)

Szia! A 19/2002. (V. 8.) OM rendelet és annak melléklete szabályozza, de ez - értelem szerûen - csak az ezután épített iskolákra kötelezõ érvényû. Remélem, segítettem :-)
Hol vannak összezsúfolva? Általánosban?
Mi is annyian voltunk pedig

Van arra valamilyen rendelet, hogy mikortól lehet hangos gépekkel dolgozni lakott területen?

Mellettünk épül egy társasház és már 6óra elött sípolva tolat be a teherautó,ami aztán folyamatosan megy.

Legjobb válasz: Elvileg úgy van, hogy magánterületen azt csinálsz amit akarsz reggel 6-tól este 10-ig. Ebben az idószakban akár a hifit is hallgathatod max hangerõn végig, senki nem szólhat egy árva szót sem. Jogilag ez így támadhatatlan, de az embereknek van néha némi erkölcsösségük, és szerencsére aki normálisabb az nem így csinálja. Ha nem akarsz magadnak fölös hercehurcát, akkor szerintem ne jelentsd fel õket, mert az a pár perc (5-10 lehet a válaszod alapján) õket igazolná.

Elvileg úgy van, hogy magánterületen azt csinálsz amit akarsz reggel 6-tól este 10-ig. Ebben az idószakban akár a hifit is hallgathatod max hangerõn végig, senki nem szólhat egy árva szót sem. Jogilag ez így támadhatatlan, de az embereknek van néha némi erkölcsösségük, és szerencsére aki normálisabb az nem így csinálja. Ha nem akarsz magadnak fölös hercehurcát, akkor szerintem ne jelentsd fel õket, mert az a pár perc (5-10 lehet a válaszod alapján) õket igazolná.
Az önkormányzatnál a szabálysértés, birtokháborítási osztályon tudják nekem megmondani h melyik ez a rendelet, de ha csak simán beletelefonálsz, akkor bizti segítenek telón is.
Szia! Az elõzõ válaszoló teljesen rosszul tudja a dolgot! Már egyáltalán nincs idõhöz kötve a csendháborítás, ha téged zavar amit a szomszéd csinál bármikor feljelentheted. (hasonló miatt én már átrágtam magam több fórumon! Mellettünk a szomszéd gyerek imádta bömböltetni a zenét. Én átmentem az apjához, szóltam neki, azóta csend van. Ha nem történt volna semmi mentem volna feljelenteni! ) Viszont az építkezésnél nemhiszem, hogy bármit is el tudnál érni, szerintem is felesleges feljelenteni. Egyszer csak elkészül az a társasház! De neked még jobb is, mint nekem! Nálunk tavaly nyáron kezdtek egy társasházat építeni és még szombaton is 6 órakor kezdték a munkát!(Vasárnap azt hiszem nem dolgoztak de ebben már nem vagyok biztos) Elég idegesítõ volt! Most megint hangosak az építkezésen, mert most vannak az utómunkálatok (álványbontás és hasonlók) Mondjuk azt sosem értettem, hogy miért reggel 6-kor kell az olyan munkát végezni ami zajjal jár utána meg szinte egész nap csendben vannak! Csak azt tudom neked mondani, hogy KITARTÁS! Ui: Esetleg az önkormányzatnál tudnál érdeklõdni, hogy mit tehetnél az üggyel kapcsolatban!

Ha morcosítani szeretném a motorháztetőt, akkor arra van valami rendelet vagy bármi szabály hogy milyen mértékben tehetem meg?

Pl. hogy mennyire takarhatja el a lámpákat vagy bármi ezzel kapcsolatos dolog. ÉS érdekelne hogy erről kell e valami műbizonylat vagy csak simán megcsináltathatom és ennyi? Köszönöm az értelmes válaszokat! Majdnem így értettem:

Legjobb válasz: Leginkább sehogy. A lámpákat sehogy nem takarhatja el. Gyalogosvédelmi szempontból pedig jobb ha úgy hagyod, ahogy van.

Leginkább sehogy. A lámpákat sehogy nem takarhatja el. Gyalogosvédelmi szempontból pedig jobb ha úgy hagyod, ahogy van.
Erre nincsen rendelet szerintem. Persze a fényszórók ne legyenek takarásban, de a morcolás nem a teljes féynszóró takarásról szól.
Nekem 4-es golfon volt ilyen "szemöldök" kb annyira takarta el a lámpát mint a képen amit linkeltél. Évekig nem volt vele gond, de most 1 hónapja nem akarták átengedni mûszakin miatta, le kellett venni.
Határozatlan idejû szerzõdésed van?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Igen határozatlan idejû és már 5 éve a cégnél vagyok
Szia!Esetleg itt segítenek Neked csak regisztrálnod kell!: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9008797&la=90086..

Van valamilyen rendelet arra nézve, hogy vasárnap a kertünkben nem lehet bográcsozni (tüzet gyújtani)?

Gondoltuk kihasználjuk még a jó időd és bográcsoztunk vasárnap. Egy idő után, előszőr csak átkiabált a szomszédasszony, majd telefonált és minősíthetetlen hangnemben - kiabálva közölte, hogy feljelent minket! Nem is akarta elhinni, hogy főzünk, gondoltam átviszek egy tál ételt, hátha megnyugszik.

Legjobb válasz: Az önkormányzat írhat elõ ilyet, de az általában a gaz égetésére vonatkozik. A bográcsozáshoz való tûznek nem nagyon kell füstölnie, ha jól csináljátok. Nem lehet, hogy a füst a szomszéd felé szállt sokáig? Esetleg ki volt neki teregetve és moshatott újra? Szerintem beszéljétek meg vele, kár lenne ezért összeveszni. A tál étel jó ötlet. Feljelenteni meg fel tud ugyan, de (ha nem a sokadik eset), akkor nem lesz semmi belõle. Fõleg, hogy nem hívott rendõrt, így bizonyítania sem lenne egyszerû.

Az önkormányzat írhat elõ ilyet, de az általában a gaz égetésére vonatkozik. A bográcsozáshoz való tûznek nem nagyon kell füstölnie, ha jól csináljátok. Nem lehet, hogy a füst a szomszéd felé szállt sokáig? Esetleg ki volt neki teregetve és moshatott újra? Szerintem beszéljétek meg vele, kár lenne ezért összeveszni. A tál étel jó ötlet. Feljelenteni meg fel tud ugyan, de (ha nem a sokadik eset), akkor nem lesz semmi belõle. Fõleg, hogy nem hívott rendõrt, így bizonyítania sem lenne egyszerû.
Nálunk kedden és pénteken van tüzelõ nap... szallonátsütni, bográcsozni stb simán bármikor lehet, de ágakat, leveleket stb stb csak azokon a napokon szabad égetni.
Már miért ne bográcsozhatnátok a saját kertetekben? Nincs semmilyen jogalapja a szomszédasszonynak arra, hogy feljelentsen.
Ha valahol tüzgyújtási tilalom van akkor az mindenféle nyilt külsö tüzre vonatkozik. Bográcsozásra is. Az ilyen tilalmat az önkormányzat adja ki. Ès lehet egyik napról másikra is, mert pl nagy szárazság idején egyböl érvényes lehet egyik napról másikra is. Mondjuk nekem is fura, hogy bogrács tüz, hogyan lehet nagy füsttel járó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nem volt szárazság - így tilalom sem. Nem füstöltünk, nem égettünk leveleket és ez volt az elsõ amiért szólt - lassan 2 hónapja lakunk itt és szinte minden hétvégén vagy grilleztünk, vagy bográcsoztunk. Most ezt is a fejünkhöz vágta. Szerintem csak unatkozott. Ja és teregetve sem volt. Elég nagyok erre a kertek, tehát nem hinném, hogy az egész kertjét telefüstöltük. Nyugdíjas, ráérõ nõ - ezt utána tudtam meg.
Kitartást a szomszédhoz :) )))))
"és szinte minden hétvégén vagy grilleztünk, vagy bográcsoztunk" Lehet, hogy ez volt a baja. Ezt meg is tudom érteni azért. Olyan ez, mint egy házibuli. Egyszer-egyszer elmegy, de ha gyakran van, akkor zavaró.

Ha E-cigit rendelek külföldrõl akkor arra van vám itthon? Van aki kintrõl rendeli? Féláron vannak még postával is ezért akarok rendelni.

Legjobb válasz: Honnan külföldrõl? EU-n kívülrõl? Onnan van egy értékhatár, ami felett kell vámot, és van egy értékhatár ami felett áfát is kell fizetni. EU-n kívülrõl ne próbálj meg nikotinos folyadékot rendelni. EU-n belülrõl se vám, se áfa nincs és rendelhetsz nikotinos löttyöt is.

Honnan külföldrõl? EU-n kívülrõl? Onnan van egy értékhatár, ami felett kell vámot, és van egy értékhatár ami felett áfát is kell fizetni. EU-n kívülrõl ne próbálj meg nikotinos folyadékot rendelni. EU-n belülrõl se vám, se áfa nincs és rendelhetsz nikotinos löttyöt is.
A kérdező hozzászólása: Csak a cigit szeretném Kínából rendelni. Akku, váz, töltõ, stb, lötyi nincs hozzá.
A hálózati töltõnél figyelj arra, hogy jó csatlakozásút kapj, ne valami más konnektorhoz való szabványt. De nehéz elképzelni, hogy a postaköltséggel együtt is olcsóbb legyen mint itthon. Persze valami jobb készüléknél elõfordulhat, de akkor meg lehet hogy bejön a vám. Milyet vennél és mennyiért?
22 euróig vám és áfamentes. 22-150 euróig vámmentes, de a 27% áfát meg kell fizetni. 150 eurótól vámot is kell fizetni (max 12%) és a vámmal növelt értékre 27% áfát is. [link]
A kérdező hozzászólása: Vamo V5, nálunk csak a cigi (akku, töltõ minden nélkül) 17.500. Kint postával a full kit + ajándék 12.300.-
Erre még ráteszik a 27% áfát, akkor már 15.600, még így is olcsóbb, fõleg ha az aksit is adják vele.
A kérdező hozzászólása: De nem 100% hogy ráteszik az Áfá-t. Rendeltem tabletet és telefont is Kínából, 1 forintot nem fizettem... És a kütyük azóta is hibátlanul mûködnek! :)

Dr. Sztakó Péter nőgyógyász (Uzsoki kórház) mikor rendel? Magánrendelése is van? Ha igen, hol? Milyen árakkal dolgozik? Van esetleg elérhető honlap hozzá?

Legjobb válasz: A Kárpát utca 58 szám alatt van, 13. kerület. Régen szerdán és pénteken rendelt 4-7-ig. Ez a szám 06-1-239-4639 ez a magánrendelése.

A Kárpát utca 58 szám alatt van, 13. kerület. Régen szerdán és pénteken rendelt 4-7-ig. Ez a szám 06-1-239-4639 ez a magánrendelése.

Aki rendeli a pelenkát, honnan rendeli és milyen szállítási költség van? Mennyire jön ki a darab ára?

Mindig a legolcsóbb dada pelust vettük eddig a közeli baba boltból, de nagyon megugrott az ára, 5-ös méretet használ a fiam. Keresgéltem most, de van ahol a szállítási /posta költséget nem tüntetik fel, van ahol 50 Ft-ra jön ki/db.

Legjobb válasz: [link]

[link]
Én is a pelenkaonlineról szoktam. A Labell pelus baba-mama kártyával olyan 46ft/db-ra jön ki kb.

Hogy rakjak ki arra a tetves jofogasra képet ha külföldről rendelem a terméket? (Csak akkor ha van vevő)

Így lehetetlen lefotózni. Mit néznek? Gondolom gép nézi a képeket, hogy lehet becsapni?

Legjobb válasz: Alap, hogy vámot kell fizetned papa, meg ne sajnáljalak a Kínából rendelt bóvliddal... De amit te végzel azt úgy hívják kereskedelem, az az értékhatár nem vonatkozik rád, mert üzletszerûen végzed a tevékenységed, így ez gazdasági tevékenységnek minõsül, a jövedelmed adóköteles.

Alap, hogy vámot kell fizetned papa, meg ne sajnáljalak a Kínából rendelt bóvliddal... De amit te végzel azt úgy hívják kereskedelem, az az értékhatár nem vonatkozik rád, mert üzletszerûen végzed a tevékenységed, így ez gazdasági tevékenységnek minõsül, a jövedelmed adóköteles.
1) S mibõl gondolod hogy õk nem fizetnek adót? 2) Nem egy embert kapcsolt le a NAV, mióta módosították a törvényt - Vaterát is figyelik. De te tudod, próbálkozz csak, de aztán ne sírj, hogy nem mondták meg elõre...
Attól, hogy magánember vagy még igenis üzletszerûnek minõsül az a magatartás, hogy külföldrõl új termékeket rendelsz viszonteladási célzattal.
1) Feltételezem az EXIF adatokat nézi a rendszer. 2) Ha te megrendelésre szerzel árut az fedi az üzletszerû kereskedelem fogalmát és szerintem semmi keresnivalója nincs egy apróhirdetésekkel foglalkozó oldalon. Meg elõbb-utóbb megütheted a bokád, ha nem fizetsz adót.
A kérdező hozzászólása: Nézz körül vaterán van vagy 100 ilyen eladó!
A kérdező hozzászólása: De nem végzem üzlet szerûen. Magánember vagyok.
Netrõl leszedi a képeket az eladó és feltölti mintha az az õ áruja lenne. Te megrendeled és amikor beérkezik a megrendelésed az eladóhoz akkor õ megrendeli külföldrõl is.
A kérdező hozzászólása: Jaa, és ha ennyire érdekel van hogy VÁM-ot kell fizetnem! Sõt 80%-ban kell is!
A kérdező hozzászólása: Messzirõl látszik, hogy nem értesz a dologhoz. 120 000 Ft-ig nem kell adó!
A kérdező hozzászólása: Ez a baj, hogy ha valaki netrõl szed le képet akkor azt nem engedik felrakni.
A kérdező hozzászólása: Ha gond van befizetem arra a termékre az adót és kész! De a kérdésre visszatérve mit csináljak, hogy fel tudjam rakni a netes képeket a jofogasra?

Oxivit rendelő-dr. Kisfalvy István? Milyen árakkal dolgozik? Rendel esetleg vmelyik kórházban? Vagy csak magánrendelője van?

Legjobb válasz: szia aktuális még a kérdés? én hozzá járok, a magánrendelésére.

szia aktuális még a kérdés? én hozzá járok, a magánrendelésére.
A kérdező hozzászólása: Szia! Már sajnos nem. Én is Õt választottam, a magánrendeléseire szoktam járni. Azért köszi. Hányadik hét?
37 hét :) Te is babát vársz vagy vártál? Nagyon jó doki, nekem bevált, kár hogy nem minden orvos ilyen.
A kérdező hozzászólása: 29.hét, kisfiú lesz, ha minden igaz. :-) És neked? Valóban nagyon rendes és korrekt doki. Én még nem kérdeztem meg a szülési díjat; te már gondolom igen. Mennyit kér, kb? Hol fogsz szülni? Én a Sote II-n; még nem voltam szülõszoba látogatáson se; a tilalom miatt sajnos nem lehet. :-(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!