Találatok a következő kifejezésre: Van arra lehetőség hogy (307 db)

Mégis hogy képzeli a Telenor azt hogy 16 000 Ft-os számlát kiküld arra amit nem is csináltam? Van arra lehetőség hogy a hűség lejárata előtt felmondjam ezt a "szolgáltatást"?

Telenor Hiperfos 21 mobilnetem van ( 10 gigás csomag ). Csütörtökön jött a számla amin a megszokott 7000 Ft helyett 16 000 Ft-os összeg szerepel! A papír szerint én 9000 Ft-ot Roamingoltam Romániában holott utoljára 4 hónapja voltam kint Romániában és akkor sem vittem magammal az USB Sticket. Már próbáltam többször is hívni őket de általában 30 perc múlva meguntam az idióta várakoztató zenéjüket. Nem ez volt az első húzásuk nálam de most végleg betelt a pohár. Legszívesebben a szerződést és az összes eddig kapott számlát beraknám egy iratmegsemmisítőbe és az USB Sticket kihajítanám az ablakon és szétverném kalapáccsal. Mégis hogyan számlázhat ilyen felelőtlenül és hogyan [email protected] le ennyire az ügyfeleit egy ilyen "nagy" cég? Van arra lehetőség hogy ezek után kötbér nélkül felmondjam a "szolgáltatást" ( Bár mondjuk ez minden csak nem szolgáltatás ) ?

Legjobb válasz: Szerintem mindeképp menj be hozzájuk és kérj az adatforgalmadról részletes kimutatást, mert lehet hogy csak admin. hibáról van szó.

Szerintem mindeképp menj be hozzájuk és kérj az adatforgalmadról részletes kimutatást, mert lehet hogy csak admin. hibáról van szó.
Sajnos nincs lehetõség a kötbér elkerülésére. Azt tanácsolom menj be személyesen valamelyik üzletükbe és verd egy kicsit az asztalt.
A kérdező hozzászólása: Hétfõn mindenképp elmegyek és számon kérem azt a 9000 Ft-ot csak az a baj hogy én csak munka után tudok elmenni ami 4 óra és akkor egy csomóan vannak az ügyfélszolgálaton mert mindenki akkor panaszkodik.
Nem lehetséges, hogy túl közel voltál a határhoz, és automatikusan a román szolgáltatót választotta cucc, a nagyobb térerõ miatt? Ha ez így vt, akkor ezt buktad! Ezért kell kikapcsolni, ha lehetséges, az automatikus szolgáltatóválasztást, meg figyelni, hogy hová csatlakozik.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom. Békéscsabán lakok szóval nem vagyok messze a Román határtól de eddig még sohasem állt át a román hálózatra mivel elég erõs itt a Telenor hálózata és a románt meg már nem nagyon lehet fogni csak ha elindulok Gyula fele de arra is gyenge. Amúgy meg szoktak SMS-t küldeni hogy Üdvözlünk az XY Románia hálózatában ha átáll.
Hát, a stick asszem nem veszi az SMS-t. Nézd meg a beállításokat, hátha le lehet tiltani a roamingot. Okostelefonon be lehet, számítógépen nemtom.

Van arra lehetőség, hogy olyan adásvételi szerződést kössünk egy ingatlan megvételekor, hogy a tulajnak részletekben fizetjük meg a szóban forgó ingatlan teljes összegét havi törlesztésben?

Legjobb válasz: A történet a következõ: a szülõi házunk megüresedett, mert anyám örökölt egy másikat, nekünk egyenlõre nincs lakásunk, ezért gondoltunk arra, hogy megvesszük tõle, de úgy hogy havi 30 ezret adunk neki fixen, mindezt természetesen szerzõdébe foglaljuk.Nem nagy összegrõl van szó, mármint másfél milliót kellene akkor nekünk a pár év alatt visszafizetnünk.Szerintetek nincs ennek jogi akadálya?

A kérdező hozzászólása: A történet a következõ: a szülõi házunk megüresedett, mert anyám örökölt egy másikat, nekünk egyenlõre nincs lakásunk, ezért gondoltunk arra, hogy megvesszük tõle, de úgy hogy havi 30 ezret adunk neki fixen, mindezt természetesen szerzõdébe foglaljuk.Nem nagy összegrõl van szó, mármint másfél milliót kellene akkor nekünk a pár év alatt visszafizetnünk.Szerintetek nincs ennek jogi akadálya?
A kérdező hozzászólása: A "mi" alatt páromat és két pici babánkat = saját családot értettem.
Ügyvéddel kellene beszélni. Laikusként úgy gondolom, nincs akadálya, de addig mint egyértelmûen nem lesztek tulajdonosok, ez nyilván világos. Valamint a tulajdonos valószínûleg bizonyos kamatot fog felszámolni, mert így ugyebár nem egyszerre jut a vételárhoz. Csak ilyenkor rizikós az állagmegóvás, de gondolom fel kell méretni az ingatlant. Gondolom szeretnétek ott lakni addig is, amíg nincs teljesen kifizetve?

Ebay-n van arra lehetőséget, hogy eladásnál a szállítási költségeket országok/régiók szerint adjam meg?

Legjobb válasz: Be lehet külön állítani hogy az USA-ba mennyi meg hogy a nemzetközi mennyibe kerül, valamint az egyes opcióknál meg lehet adni hogy miket zársz ki. A Magyar Posta egyébként csak két régiót különböztet meg, EU-n belülit meg kívüli, szóval összesen 2 opcóra lesz szükséged és az sem igazán indokolt mert az eltérés a két ár között minimális

Be lehet külön állítani hogy az USA-ba mennyi meg hogy a nemzetközi mennyibe kerül, valamint az egyes opcióknál meg lehet adni hogy miket zársz ki. A Magyar Posta egyébként csak két régiót különböztet meg, EU-n belülit meg kívüli, szóval összesen 2 opcóra lesz szükséged és az sem igazán indokolt mert az eltérés a két ár között minimális
A kérdező hozzászólása: Én a posta oldalán csak ezt találtam: http://www.posta.hu/static/internet/download/2013_tarifatabl.. Ezek alapján EU-n belül is vannak különbségeket.


Van arra lehetőség, hogy valaki nem kéri, hogy a védőnő látogassa a babát otthon? A védőnő tényleg megnézi, hogy a babának meg van e mindene otthon?

Legjobb válasz: Irasban kell lemondani, nyilatkozatot kell beadni. Baratnomek a 3.gyereknel mondtak le, nekik igazuk is volt. Az en vedonom szerencsere normalis volt,de parszor helyettesitette egy idegbeteg hiszterika,ha az lett volna a mi vedononk en is lemondtam volna.

Megkeresésükre az alábbi választ tudom adni: A védõnõi ellátás igénybevételének lemondására nincs formanyomtatvány. Az igénybe vételrõl a lemondást a területileg illetékes Kormányhivatal Népegészségügyi Szervénél kell megtenni, az ott dolgozó kistérségi vezetõ védõnõnél.
Bár a jogszabályok nem kötelezik a családokat a védõnõi ellátás elfogadására, ha valaki mégsem szeretne élni ezzel e lehetõséggel, és a védõnõvel nem tudja egyeztetni az elképzeléseit, hivatalosan csak bizonyos keretek között mondhat le errõl az alapszolgáltatásról. A védõnõi gondozás akkor kezdõdik, amikor a várandós kismamát a nõgyógyász szakorvos a védõnõhöz utalja, vagy ha az anya, bár nem rendelkezik a várandósságot igazoló szakorvosi dokumentummal, de igénylia gondozásba vételt. A védõnõ kiállítja a gondozási könyvet, és tájékoztatást nyújt a szûrések rendjérõl. A várandós anya már ekkor megbeszélheti a védõnõvel, ha nem igényli a szolgáltatást. Ezt írásba foglalják, a védõnõ pedig a Gyermekjóléti Szolgálatnak jelzi az anya döntését, ahol tudomásul veszik azt. (A védõnõnek jelzési kötelezettsége van a kezelõorvos, a háziorvos illetve a házi gyermekorvos felé, és ugyanígy a gyermekvédelem felé is, amit ilyen esetekben értesítenie kell.) Ugyanez az eljárás abban az esetben is, ha már megszületett a kisbaba, és az anya úgy gondolja, hogy nem szeretné, ha a védõnõ látogatná. Aláír egy nyilatkozatot arról, hogy nem kéri a gyermek gondozását. A védõnõ mindenesetre tájékoztatja az általa nyújtható, nyújtandó szolgáltatásokról, a szûrések, vizsgálatok rendjérõl, s hogy mely életkorokban, milyen célból lenne érdemes ezeket elvégezni, stb. Ha az anya nem igényli a szolgáltatást, ezt a döntést a védõnõ jelenti a Gyermekjóléti Szolgálat felé. A Gyermekjóléti Szolgálattól egy szociális munkás felveszi a szülõkkel a kapcsolatot, s amennyiben azt tapasztalja, hogy a szülõk megfelelõen gondozzák a gyermeküket, és a kötelezõ védõoltásokat a gyermek megkapja, a szülõi választásnak semmilyen következménye nincs.
Irasban kell lemondani, nyilatkozatot kell beadni. Baratnomek a 3.gyereknel mondtak le, nekik igazuk is volt. Az en vedonom szerencsere normalis volt, de parszor helyettesitette egy idegbeteg hiszterika, ha az lett volna a mi vedononk en is lemondtam volna.
VAn de kötelessége jelenteni a gyermekjóléti szolgálat felé.
nincs a rossz szülõktõl védik a babát
Le tudod mondani, csak ezt nem reklámozzák. Keresd meg a területeden a vezetõ védõnõt, nála kell aláírnod egy nyilatkozatot, hogy nem szeretnéd a családlátogatást. Én is megtettem, kb 5 perc az egész. Ettõl függetlenül a státuszokra, gyerekorvoshoz, oltásokra ugyanúgy viszed a babát, de a védõnõ nem jön látogatni.
Igen le lehet mondani a védõnõi szolgálatot, a gyerekvállalás kategóriába kérdezd meg.
Félsz, hogy elmegy hozzád a védõnõ?
A védõnõ dolga, hogy neked segítsen a baba ellátásában. Én úgy emlékszem nem kötelezõ kérni hogy jöjjön ki, te is elviheted hozzá, bár egy babával kényelmetlenebb odamenni, ezért is szoktak házhoz menni. De õ nem gyámügyes, nem fogja átkutatni a lakásodat..
Szerintem a védõnõ elõre szól, a mienk elõre szólt mindig, elõre egyeztettünk idõpontot, kétszer volt itt, egyszer a baba születése elõtt, egyszer aznap amikor hazajöttem a kórházból, fürdetni jött, elõször õ segített nekünk. Aztán naponta felhívott pár napig, hogy jöjjön-e fürdetni. Szerencsére másnap már ment egyedül is. Azóta nem volt itt, mi szoktunk menni hozzá ha kérdés van. Mindenben segít. A mi védõnõnk nem igazán nézte meg mi van mi nincs, inkább azt kérdezte miben tud segíteni. A legtöbb védõnõ nem szívatásból megy ki, hanem mert ez a hivatása.
Õszintén, miért nem akarod, hogy látogasson? Lehet, hogy abban is tudunk segíteni, ami miatt nem szeretnéd. Én speciell örültem neki, hogy kijött szülés elõtt és után is kvázi környezettanulmányra. Megnézte, hogy a lehetõségeinkhez mérve hogyan rendezkedtünk be, nem kellett, hogy "mindene" meglegyen.
Már a terhesség korai szakaszában kimegy a védõnõ környezettenulmányt készíteni és tájékoztat arról, hogy esetleg min kell változtatni mire megérkezik a kicsi. Barátnõm 8 hetes terhes volt amikor kimentek. A lemondásról sajna nem tudok nyilatkozni...
A védõnõi szolgáltatást le lehet mondani. Most terveznek olyan törvénymódosítást, hogy ne lehessen lemondani, lásd a fénnyel etetett kisgyermek esete. A védõnõ nem azt fogja nézni, hogy te vadi új ruhákat, esetleg turiból vásároltakba öltözteted majd, hanem azt, hogy van-e fürdõszoba, fûtés, bevezetett víz, nincs-e durván penészesedve a lakás... Ha esetleg gondban vagy, hogy nincs meg a babának az alap felszerelés, akkor a védõnõ segíthet, sokszor adnak le a védõben ruhákat, megmaradt pelenkát, tápszert, elirányíthat segélyszervezetekhez, családvédelemhez. Nem azért megy, hogy ártson, hanem azért, hogy segítsen.
Mi a baj vele?
A látogatásról le lehet mondani, de azt így is ellenõrizni fogják, hogy a babának megfelelõek-e a körülmények, és ha nem, akkor a kórházban tarthatják, míg a dolog nem rendezõdik. Tehát ezzel csak a rendszeres látogatást, tanácsadást tudod lemondani.
13:normalis vedono elotte szol, igy is latja hogy a gyereknek jo helye van. Baratnomhoz kavezgatni es sutit enni ment varatlanul, felebresztette az alvo csecsemot, anyukat feltartotta 1 orara, pedig lepihent volna vagy fozott volna. El is lett kuldve a p.ba.
12-es vagyok, bocs elírtam, 1, 5 éves koráig.
Hozzánk sosem jött a védõnõ bejelentés nélkül, mindig megbeszéltük elõre, hogy melyik nap fog jönni, sõt azt is, hogy hány körül. Õ nem valami gyámügyes, azért van, hogy segítsen nekünk, kismamáknak. Ezt sokan elfelejtik. Nyilván más lenne a véleményem, hogy nem egy végtelenül kedves és aranyos védõnõnk lenne, de én örülök, hogy õ jön. Elsõ babával nehezen boldogultam a kezdetekben. Sosem volt a családban sem baba, gyakorlatilag anyukám és õ tanított meg mindenre. Hogyan kell helyesen fogni, pelenkázni, etetni, büfizni, mit csináljak ha fáj a hasa, stb. Annak is kifejezetten örülök, hogy néha ránéz, hogy minden rendben van-e, jól fejlõdik-e. Nem élünk nagy lábon, de a babának mindene megvan, ami az alap ellátásához szükséges, így nem gondolom, hogy félni valónk lenne. Ha éppen kifogyott a popsi törlõ, nem fog rohanni a gyámügyhöz jelenteni ezt a hiányosságot.
Nálunk ez még nem aktuális, de elég sokat gondolkodtam rajta... Én soha, senkit nem engedek be, sõt ki sem nyitom az ajtót, ha kopognak. A kaputelefont sem veszem fel, ha csöngetnek csak úgy. Soha senki nem jön bejelentes nélkül, tehát ideszól telefonon. Csak úgy a védõdõ hogy jönne? Mert gyakran hallottam, hogy. Huk-muk-fuk jött ellenõrízni...Mi a garancia, hogy otthon vagyunk ?(ha lesz gyerek sem ülünk itthon, szülõk két irányba 120 km-re laknak...akkor is fogjuk õket látogatni) Tehát számomra nem világos, hogy ez hogyan történik.
Remélem nem sumák miatt akarod lemondani. Ahhoz a párhoz se ment a védõnõ, ahol fénnyel etették 1, 5 hónapos koráig a gyereket, aki aztán éhen halt.
Ellenõrzés az lesz.
A kérdező hozzászólása: Ezt a tv-ben hallottam.
Kérdezõ, Te gy várandós kismama vagy és így nyilatkozol a védõnõrõl? Miért? Hihetetlenül primitív az utolsó kommented. Nem értem, miért nem magyarázod meg ezt a gondolkodást!

Ha rendőrtiszti főiskolára Jelentkeznék van arra lehetőség hogy gyakorlati helyre menjek majd egy rendőrségre és hogy van ez hogy az iskola jelöl ki gyakorlati helyet vagy én választok szabadon gyakorlati helyet?

Legjobb válasz: Már nem Rendõrtiszti Fõiskola, hanem Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara. Egyébként ha valaki rendõri szakos hallgató, akkor természetesen minden tanulmányi év végén gyakorlatot kell teljesíteni annál a rendõrkapitányságnál, ahonnan fogadó nyilatkozatot szerzett a hallgató, amennyiben a fogadó nyilatkozatról nem intézkedik a hallgató, akkor az iskola jelöli ki azt a kapitányságot, ahol a gyakorlati szolgálatot kell letölteni.

Már nem Rendõrtiszti Fõiskola, hanem Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara. Egyébként ha valaki rendõri szakos hallgató, akkor természetesen minden tanulmányi év végén gyakorlatot kell teljesíteni annál a rendõrkapitányságnál, ahonnan fogadó nyilatkozatot szerzett a hallgató, amennyiben a fogadó nyilatkozatról nem intézkedik a hallgató, akkor az iskola jelöli ki azt a kapitányságot, ahol a gyakorlati szolgálatot kell letölteni.
Én is kérdeznék. Ez a fogadó nyilatkozat hogyan mûködik??
Elsõ vagyok. Bár már jó pár évvel ezelõtt írtam a sajátomat, de ha jól rémlik, akkor annyi, hogy a fogadó nyilatkozatban leírod, hogy ki vagy, melyik szakról, valamint, hogy amennyiben az adott kapitányságon tudnak helyet biztosítani számodra, akkor szívesen töltenéd ott a kötelezõ nyári gyakorlatot, írsz egy indoklást hozzá, hogy valószínû a suli után ott kívánsz elhelyezkedni, vagy mert az adott kapitányság munkája nagyon érdekel blabla.. aztán leadod az adott kapitányságra, ott aláírják és viszed a suliba. De egyébként ezt a tanulmányi igazgatóság az egyetemen pontosan tudja, hogy hogyan is mûködik, hogyan kell kinéznie és mindent idõben elmondanak róla
wordpressnél van, blog.hu nál nem tudom.
A kérdező hozzászólása: és azt is be lehet állítani, hogy mondjuk egy hét múlva jelenjen meg automatikusan?

Windows 8 van a gépemen 64 bites. Van arra lehetőség, hogy az internet explorer 10-ed leszedjem, és az Ie9-et rakjam fel, mégpedig a 32 bites verziót?

Azért van rá szükségem,mert a Mathplayer program csak ezen m?ködik, ami fontos nekem a matematikai egyenletekhez f?iskolánál.

Legjobb válasz: Van.

Van.
A kérdező hozzászólása: És mi az?
- Leszeded az IE 10-et - Felrakod a 32 bites IE9-et http://www.howtogeek.com/117166/how-to-uninstall-internet-ex.. esetleg átállíthatod a böngészõt h hazudja magát régebbi IE-nek, néha mûködik ez a megoldás is
Kompatibilitási mód nem jó?
A W8-ban az IE10 a böngészõ, én biztos nem buherálnám át IE9-re. Próbáld meg a KOmpatibilitási nézetet, vagy használd az F12-t, és ott vissza tudsz menni egészen IE7 motorig.

Van arra lehetőség, hogy ne csak félévkor váltsak iskolát, hanem akár most is?

Legjobb válasz: Ez attól függ, milyen iskoláról van szó. Általános és középiskolában van rá mód, felsõoktatásban nincs.

Ez attól függ, milyen iskoláról van szó. Általános és középiskolában van rá mód, felsõoktatásban nincs.

Van arra lehetőségem, hogy egyszerre legyek gyermekháziorvos és szülész nőgyógyász? Mennyire nehéz a rezidensképzés és a szakvizsga?

Bocsi a hülye kérdésért, csak érdekel mindkettő. köszi a válaszokat! =)

Legjobb válasz: Természetesen van. Csinálhatod úgy is, hogy elõször elvégzed a szülész-nõgyógyászt aztán pedig jelentkezel háziorvosnak, vagy fordítva. Ebben az esetben csak az elsõ képzés ingyenes, a másodikért már fizetned kell félévente meghatározott összeget. Azt hiszem úgy is lehet, hogy pl. egyik évben jelentkezel háziorvosnak (mivel egy évben csak egy szakra vehetnek fel), a következõ évben pedig szülés nõgyógyásznak és párhuzamosan végzed a kettõt, de nem vagyok abban biztos, hogy erre van lehetõség, és persze ez nagyon megterhelõ lehet. Mivel ezeknek a képzési ideje nem 4 év hanem jóval több én a helyedben inkább választanék a kettõ közül egyet, azt ami jobban érdekel és csak azt végezném el, már csak azért is, mert a kettõnek nincs sok köze egymáshoz, és ha elmennél dolgozni úgy is csak az egyik szakmában dolgoznál (legalább is én így gondolom).

Természetesen van. Csinálhatod úgy is, hogy elõször elvégzed a szülész-nõgyógyászt aztán pedig jelentkezel háziorvosnak, vagy fordítva. Ebben az esetben csak az elsõ képzés ingyenes, a másodikért már fizetned kell félévente meghatározott összeget. Azt hiszem úgy is lehet, hogy pl. egyik évben jelentkezel háziorvosnak (mivel egy évben csak egy szakra vehetnek fel), a következõ évben pedig szülés nõgyógyásznak és párhuzamosan végzed a kettõt, de nem vagyok abban biztos, hogy erre van lehetõség, és persze ez nagyon megterhelõ lehet. Mivel ezeknek a képzési ideje nem 4 év hanem jóval több én a helyedben inkább választanék a kettõ közül egyet, azt ami jobban érdekel és csak azt végezném el, már csak azért is, mert a kettõnek nincs sok köze egymáshoz, és ha elmennél dolgozni úgy is csak az egyik szakmában dolgoznál (legalább is én így gondolom).
A kérdező hozzászólása: és még valami, h-h a legtöbb szakorvosnak van háziorvosi képzése is? õk mindkét gyakorlati idõt letöltötték kezdõorvosként? elõre is köszi :)
általános orvosi képzettsége van, nem háziorvosi, a kettõ nem ugyanaz. A háziorvosnak ugyanúgy van rezidensképzési ideje, és utána lesz háziorvos...

Van arra lehetőségem, hogy egy letiltsam azt, hogy egy bizonyos számról felhívhassanak, illetve SMS-t küldhessenek? Köszi.

Legjobb válasz: Van hívásszûrés, hívástiltás. Sony ericsson-omon csak úgy tudtam letiltani az exem, ha minden más - a telefonomban nem szereplõ számot - is letiltottam. Tehát fordítva: azt jelöltem ki, amit engedélyeztem. Most Motorolám van. Ebben konkrétan az õ számát tudom letiltani. Persze, ha szám nélkül hív, ez már nem mûködik ennél a telónál.

Van hívásszûrés, hívástiltás. Sony ericsson-omon csak úgy tudtam letiltani az exem, ha minden más - a telefonomban nem szereplõ számot - is letiltottam. Tehát fordítva: azt jelöltem ki, amit engedélyeztem. Most Motorolám van. Ebben konkrétan az õ számát tudom letiltani. Persze, ha szám nélkül hív, ez már nem mûködik ennél a telónál.
A kérdező hozzászólása: és akkor aki hív, mit fog hallani, vagy mikor az smst küld, a kézbesítés jelentés mit fog jelenteni?
Hívásnál úgy fogja hallani mintha azonnal kinyomnák, az SMS-t megkapottként jelzi.
Pontosan. Annyi még, hogy motorolám nem is jelzi, hogy hívott, az ericsson nem fogadott hívásként jelezte, tehát tudta
....m róla.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!