Találatok a következő kifejezésre: Van arra hogy ha (806 db)

Érden, bölcsődei beíratás mikor van? Mekkora esély van arra, hogy ha most beíratom, ősszel elkezdheti? Érden is nagy várólista van?

Legjobb válasz: Melyik bölcsi? A lakótelepiben márciusban szokott lenni beiratás, bár ma még nem volt kiírva a pontos dátum, a beszoktatás pedig általában szeptember és december hónapokban. A többi bölcsit nem ismerem Érden.

Melyik bölcsi? A lakótelepiben márciusban szokott lenni beiratás, bár ma még nem volt kiírva a pontos dátum, a beszoktatás pedig általában szeptember és december hónapokban. A többi bölcsit nem ismerem Érden.

Milyen lehetőségek vannak arra, hogy ha a weboldalam egy belső oldalára beszúrok egy új képet mondjuk, akkor az a főoldalon automatikusan megjelenjen?

Legjobb válasz: php scriptel átnézed a mappa tartalmát, aztán a kapott string-eket berakod egy tömbbe. ezeket a tömbelemeket feldarabolod (foreach szerkezettel végigmész a tömbön, aztán str_replace()),ellenõrzöd a kiterjesztéseket (a pont utáni dolgot). ha kép, berakod egy másik tömbbe az elérési utat :D ezt most nem írom le, de ha tovább akarod, írj rám 1et -skull

php scriptel átnézed a mappa tartalmát, aztán a kapott string-eket berakod egy tömbbe. ezeket a tömbelemeket feldarabolod (foreach szerkezettel végigmész a tömbön, aztán str_replace()), ellenõrzöd a kiterjesztéseket (a pont utáni dolgot). ha kép, berakod egy másik tömbbe az elérési utat :D ezt most nem írom le, de ha tovább akarod, írj rám 1et -skull
A kérdező hozzászólása: PHP nélkül van erre lehetõség?

Milyen törvény van arra, hogy ha egy vendéglátó egységbe kamerát szerel az üzemeltető, és nem tünteti fel sehol azt?

Pedig jól láthatóan több kamera is van a pult mögötti, és a vendégtérben, illetve az utcafronton is van egy. Nem sért vele személyiségi jogokat? Illetve fel lehet-e jelenteni? Napi 24 órás megfigyelés, és Interneten keresztül otthon nézi. Így bárki hozzáférhet. És hogy az utca is meg van figyelve, egy plusz. És sehol nincs feltüntetve, hogy kamerával megfigyelt terület lenne.

Legjobb válasz: Ameddig nem rögzíti a felvételt nem kötelezõ feltüntetnie. Ha csak online nézi, az olyan mintha a szomszéd néni kíváncsiskodna ki az ablakon.

Ameddig nem rögzíti a felvételt nem kötelezõ feltüntetnie. Ha csak online nézi, az olyan mintha a szomszéd néni kíváncsiskodna ki az ablakon.
A kérdező hozzászólása: rögzíti a felvételeket, mivel több napot is vissza tud nézni.


Most vetéltem el, 7 hetes terhes voltam. Pedig 3 éve vártunk erre a babára! Valaki tud nekem tanácsot adni, hogy ilyenkor mennyi esélyem van arra, hogy ha megint terhes leszek, hogy újra elvetélek?

Kereskedelemben dolgozok és naponta 1000 kg-mot mozgatok.

Legjobb válasz: Amikor összejön a következõ baba, azonnal tessék táppénzre menni. Nagyon sajnálom, hogy nem maradt meg a kicsi, de a következõre vigyázz azzal is többet, hogy nem emelgetsz naponta 1000kg-t. Ne ostorozd magad emiatt, de szerintem az esélylatolgatás helyett menj el egy teljes kivizsgálásra, lehet, hogy valami banális fertõzés áll a vetélés mögött, vagy valami hormonprobléma, amin gyorsan segítenek, és máris minden rendben.

Amikor összejön a következõ baba, azonnal tessék táppénzre menni. Nagyon sajnálom, hogy nem maradt meg a kicsi, de a következõre vigyázz azzal is többet, hogy nem emelgetsz naponta 1000kg-t. Ne ostorozd magad emiatt, de szerintem az esélylatolgatás helyett menj el egy teljes kivizsgálásra, lehet, hogy valami banális fertõzés áll a vetélés mögött, vagy valami hormonprobléma, amin gyorsan segítenek, és máris minden rendben.
Én nem fizikai munkát végzek, sõt, második alkalommal ágyban feküdtem egy hétig, miután pozitív lett a tesztem, még is elvetéltem. Ez persze csak az én esetem, mert én már csak ilyen szerencsétlen vagyok. De olvastam nagyon sok ellen példát, hogy után nem volt semmi gond, megmaradt a baba. Hát, remélem velünk is így lesz!:)
Ebben az idöszakban nagyon gyakori a vetélés, csak sokan nem is veszik észre, mert nem is jut eszükbe, hogy terhesek lehetnek. Ez egy teljesen természetes és gyakori dolog, emiatt nem kell attól félned, hogy megismétlödik. Ez csak annak a jele, hogy a magzat fejlödésében valami nem volt tökéletes, és ilyen idösen még a dupla vagy semmi elv érvényes - vagy minden teljesen rendben van, vagy megszakad a terhesség. Ettöl függetlenül sikerülhet a következö minden baj nélkül. Viszont ha még egyszer elöfordul, akkor célszerü kivizsgáltatni, mert a legtöbb esetben valami hiány áll a háttérben, de akkor meg kezelhetö.
Szia! Egyetértek az elõttem szólóval, egy teljes kivizsgálás az alap, hogy ilyen ne forduljon elõ, hátha meg lehet elõzni. De pl: az én terhességem ikernek indult, de az egyik petesejt visszafejlõdött, felszívódott a 7. hétre, hogy miért amikor a másik megmaradt, nem tudom, pedig nem emeltem semmit, ezt mint ahogy nálad senki sem tudja megmondani, hiszen a körülmények mind a kettõnél ugyanaz volt.
Szia, nagyon sajnálom, ami történt! Én pont így voltam mint te. Sajna én 6 hetesen vetéltem el, úgy hogy kereskedelemben dolgoztam. Mivel szépen kiürültem, csak 1 hónap szünetet kellett tartani és utána az elsõ hónapban ismét terhes lettem. Én már azonnal szóltam a munkahelyen, hogy veszélyeztetett terhes vagyok és kímélõ munkát kértem. Na persze, nem vették figyelembe, így eljöttem táppénzre. A baba egy kis élet benned, fontosabb, mint a munkahely, fõleg, hogy ennyit vártatok rá. Kérdezd meg a dokid, mikortól lehet újra próbálkozni, és én ajánlom, hogy szedjél valamilyen terhesvitamint is. Sok sikert és fel a fejjel! Üdv 23 hetes kismama
Sajnálom... Az én esetem is hasonló.3 év várakozás utánn, hirtelen összejött a kicsi, nem is vártuk már de érkezett.Aztán 11 hetesen el is távozott.Összetörtem.Nehezen tudtam lábra állni, de muszály volt.Azt mondták semmi értelme nagy kivizsgálást csinálni, mivel "csak" az elsõ vetélés volt, csak a 3. ilyen után kezdenek el vizsgálódni.3 hónap utánn azért én csináltattam egy teljes nõgyógyászati kivizsgálást, és a párom is.Minden rendben volt.6 hónap után teherbe is estem.Most 15 hetes vagyok. Hidd el vagy nem jól tapadt a kicsi, vagy kromoszóma rendellenesség volt, és ezért nem maradt meg.Várj 4-5 hónapot, utánna a kezdj el szedni terhesvitamint, és hidd el jönni fog a kicsi.Csak pozitivan! És amint pozitiv lesz ujra a teszted irány a doki, és irasd ki magad!Én is ezt tettem, itthon vagyok az 5. héttõl.De miatta megéri! Sok sikert, kitartást kivánok!
Sajnálom, együttérzek Veled. Én 11 hetes voltam. Az orvos azt mondta, nem vigasz, de biztos, hogy az élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség van az ilyen esetek nagy százalékának hátterében. Ha egészséges lett volna, az emelgetéstõl nem ment volna el, de ha megint összejön, ne kockáztass. Sok sikert, fel a fejjel.

Milyen kòd van arra, hogy ha felnyitod a telefon képernyőt akkor azt elvileg számlálja a telefon?

Vannak bizonyos kòdok amikkel elő lehet hozni adatokat.

Legjobb válasz: wtf?

wtf?
A kérdező hozzászólása: Tudod voltak olyan telefonok, amiknek a kijelzõjét fel kellett hajtani, hogy lásd. Bizonyos telefonok ezt a kihajtást számlálták, és valamilyen kòddal ezt meg lehetett nézni hogy hol tart. pl: *102# is egy kòd amivel meg tudod néni az egyenlegedet és valami hasonlò kòdra vagyok kiváncsi!
Ha esetleg létezik is ilyen kód biztos, hogy nem egyforma minden telefonnál, úgyhogy ha esetleg beírnád milyenrõl van szó, akkor talán rá is tudnánk keresni.
A kérdező hozzászólása: jogos! samsung x480

Mennyi esély van arra, hogy ha a középiskolában tetszik valaki, azzal összejöjjetek valamikor később?

Tudtok saját példákat mondani?

Legjobb válasz: 16 évesen beszéltünk elõször a suliban egyszer vagy öt percre, utána évekig neten írogattunk egymásnak héba-hóba. És aztán 5 év múlva randiztunk. :) Sajnos külföldön lakik jelenleg, így ez nem folytatódhat tovább, de azóta is szoktunk a neten beszélni.

16 évesen beszéltünk elõször a suliban egyszer vagy öt percre, utána évekig neten írogattunk egymásnak héba-hóba. És aztán 5 év múlva randiztunk. :) Sajnos külföldön lakik jelenleg, így ez nem folytatódhat tovább, de azóta is szoktunk a neten beszélni.
Az egyik volt iskolatársam elsõs volt mikor én másodikos. Tetszett már nekem akkor is, de nem történt semmi. Aztán mikor utolsó éves voltam, már néha beszéltünk pár szót, de akkor sem történt semmi. Köszönés, hogy vagy? ennyi. 6 évvel késõbb felvettük egymással a kapcsolatot, és randizgatunk, csók stb. alakul a kapcsolatunk.

Mennyi esélyem van arra, hogy ha az első gyermekemet 8 nappal előbb szültem, a második is előbb születik meg? Most töltöttem a 38 hetet.

Legjobb válasz: Szia! Anyu engem is és húgomat is 6 nappal hordott túl, és mindketten 21-én születtünk. Nem tudom, hogy véletlen egybeesés-e, de azért érdekes:) BÚÉK!!! 38,5 hetes kismama

Szia! Anyu engem is és húgomat is 6 nappal hordott túl, és mindketten 21-én születtünk. Nem tudom, hogy véletlen egybeesés-e, de azért érdekes:) BÚÉK!!! 38, 5 hetes kismama

Miert van az hogy ha valaki rendes kerdest rak fol arra senki nem valaszol, de ha az a kerdes hogy sarga tangat vegyek fol legkozelebb amikor a kocsiba beszallok es vezeteskozben mikor a duda, arra pl dogivel mennek a valaszok?

Legjobb válasz: Értelmes ember értelmes kérdést tesz föl, majd egy vagy két értelmes válaszból megoldja magában a dolgát. Annak örülj, ha nincs a kérdésedre több mint 10 válasz, mert ha igen, ott bajok vannak. Többnyire azzal aki feltette a kérdést. Akik nagyon sok választ kapnak, általában rettenetesen ostobák, a válaszolók meg gyõzködik, hogy térjen már észhez.

Értelmes ember értelmes kérdést tesz föl, majd egy vagy két értelmes válaszból megoldja magában a dolgát. Annak örülj, ha nincs a kérdésedre több mint 10 válasz, mert ha igen, ott bajok vannak. Többnyire azzal aki feltette a kérdést. Akik nagyon sok választ kapnak, általában rettenetesen ostobák, a válaszolók meg gyõzködik, hogy térjen már észhez.
Mert van, amire nem mindegy hogy ki válaszol és nem is tud minden hülye.
Bunkóság szerintem.
A kérdésekre az válaszol, aki tudja a választ, és sajnos az emberek jobban értenek a tanga divatszínhez, mint az értelmes, lexikális tudást igénylõ kérdésekhez. :(
A kérdező hozzászólása: De most tenyleg ennyre ostobak az emberek?Olyan kerdesek vannak hogy en kerek elnezest.Hihetetlen.

Mennyi esély van arra, hogy terhes lesz egy nő, ha szedet be esemény utáni gyógyszert?

Legjobb válasz: Akkor rosszabbak az esélyek. 0-24 órán belül 95%, 24-48 órán belül 86 % körül, 48-72 órán belül már csak 56 körül. De akkor is áll, hogy ez csak akkor van így, ha egyébként létrejött volna terhesség. De mivel arra is csak 20% van (peteérés idején), hogy létrejön, és még a gyógyszer is...

Akkor rosszabbak az esélyek. 0-24 órán belül 95%, 24-48 órán belül 86 % körül, 48-72 órán belül már csak 56 körül. De akkor is áll, hogy ez csak akkor van így, ha egyébként létrejött volna terhesség. De mivel arra is csak 20% van (peteérés idején), hogy létrejön, és még a gyógyszer is...
93, 654652652%
A rigesoft a létrejövõ terhességek 85%át képes megakadályozni. Tehát annál 15%. Ez a tájékoztatóban van.
De azt azért hozzá kell tenni, hogy az egyébként létrejövõ terhességek 85%-t akadályozzák meg. Peteérés idején egy aktus során kb 20% az esély a teherbeesésre. Tehát elég kevés.
Az sokban függ attól, hogy mikor szedte be.
A kérdező hozzászólása: 56órával utánna

Van esély arra, hogy ha elegen összefogunk, el tudnánk érni, hogy a 100-as vonalon járjanak rendes sebesvonatok, esetleg gyorsok?

Nekem ugyan bérletem van, de joggal vannak fölháborodva azok az utasok, akik menetjegyük mellé még gyorspótjegyet is váltanak, csak azért, hogy ugyanúgy mindenütt megálljon a vonat. Azon gondolkodtam, hogy ha egyfajta petíciót indítanánk, el tudnánk-e vajon érni azt, hogy a MÁV minimum megfontolja, de leginkább meg is valósítsa azt az elképzelésünket, hogy az utasok a pénzükért ellenszolgáltatást is kapjanak. Az általam elképzelt menetrendben a gyorsvonat csak az alábbi állomásokon állna meg: -Záhony -Tuzsér -Kisvárda -Ajak -Demecser -Kemecse -Nyíregyháza -Újfehértó -Téglás -Hajdúhadház -Debrecen -Hajdúszoboszló -Kaba -Püspökladány -Karcag -Kisújszállás -Törökszentmiklós -Szolnoktól pedig a mostani sebesek menetrendje szerint Ez csak a gyorsvonat menetrendje, a sebes esetleg egy-két helyen még megállhatna, persze nem olyan megállásokkal, mint a nagy pályaudvarokon, hanem mint most - megállás, gyors utascsere, indulás is tovább, különben semmi értelme az egésznek. Persze nem minden vonat lenne ilyen, hanem mondjuk felváltva járnának óránként a személyek, sebesek és a gyorsok, az IC-ket mostani menetrendjük szerint meghagyva. Azt nem tudom elképzelni, hogy az állomások nem tudnának mit kezdeni egy ilyen menetrenddel, elég vágány mindenütt van és gépek és kocsik is jutnának, és arra se tudok okot találni, hogy a fordulóidők miért borulnának ezzel, tehát én elvi akadályát nem látom ilyen vonatoknak. Az átszállásokat szokták még említeni ilyenkor, hogy akkor többet/kevesebbet kéne várnia az utasoknak, amit én kétlek és nem is igazán értek. Ha át akar szállni az utas, így is, úgy is várnia kell, hogy 10 percet vagy 20-at, szerintem teljesen mindegy. Én eddig is megdöbbentőnek találtam egyébként, hogy a legapróbb községnél is megáll az ország egyik legforgalmasabb fővonalán a sebes, gyors meg nincs is egyáltalán, de a pótjegy bevezetése óta igen csúnya kitolásnak találom az utasokkal szemben. Mi a véleményetek a felvetésről?

Legjobb válasz: A kiesõ megállók kiesnek arra az órára. Ennyi. Nem véletlen, hogy a alig 1500 fõs falvakat hagytam ki, ahol én még 5 le/felszállónál többet sose láttam. IC-re mindenképpen szükség van, de esetleg azok helyett lehetne minden másodikat gyorsként közlekedtetni. Így a személy is megmaradna, az IC is, és lenne egy tökéletes alternatíva. Csak az ne legyen, hogy a sebes mindenütt megáll Apafát leszámítva (vagy még ott is).

A kérdező hozzászólása: A kiesõ megállók kiesnek arra az órára. Ennyi. Nem véletlen, hogy a alig 1500 fõs falvakat hagytam ki, ahol én még 5 le/felszállónál többet sose láttam. IC-re mindenképpen szükség van, de esetleg azok helyett lehetne minden másodikat gyorsként közlekedtetni. Így a személy is megmaradna, az IC is, és lenne egy tökéletes alternatíva. Csak az ne legyen, hogy a sebes mindenütt megáll Apafát leszámítva (vagy még ott is).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!