Találatok a következő kifejezésre: Van arra hogy (3977 db)

Milyen lehetőség van arra, hogy egy évre eltűnjek teljesen?

Nem köröznek. :) Szeretnék egy évre visszavonulni. Olyan helyet keresek, ahol nincs tv, internet, nem találkozok emberekkel és el tudom látni magam egy évig. Okokat ne kérdezzetek, oltást is hanyagoljuk :)

Legjobb válasz: Lehetõség van, de nem fog sikerülni. Mennyi esély van arra, hogy megtalálod azt az eladó faházat egy hegyen, egy erdõbe, vagy a havas hegytetõn, ami annyira el van dugva, hogy ne zaklassanak idegenek. :D Biztosan rengeteg ilyen ingatlan van a világon és Európában is, de ezt ilyen életképtelenséggel te pont nem fogod megtalálni! Ha annyira el akarnál tûnni, akkor nem itt kérdeznéd, hanem most is külföldi ill. magyar ingatlanos oldalakat néznél. A kenyérsütéshez kell búza és minden olyasmi, amit magadtól nem tudsz elõállítani, hanem meg kell venned! Hozzá teszem Izlandon, Norvégiában, Skandinávia környékén illetve északon rengeteg olyan település van ahol alig élnek, minden ellátmányt hetente szállítanak repülõvel! Van olyan mini sziget, amin csak 1 ház van! Aki keres az talál.. A világunk már túlságosan elõrehaladott ahhoz, hogy önellátóan remeteként tengesd az életedet!

Lehetõség van, de nem fog sikerülni. Mennyi esély van arra, hogy megtalálod azt az eladó faházat egy hegyen, egy erdõbe, vagy a havas hegytetõn, ami annyira el van dugva, hogy ne zaklassanak idegenek. :D Biztosan rengeteg ilyen ingatlan van a világon és Európában is, de ezt ilyen életképtelenséggel te pont nem fogod megtalálni! Ha annyira el akarnál tûnni, akkor nem itt kérdeznéd, hanem most is külföldi ill. magyar ingatlanos oldalakat néznél. A kenyérsütéshez kell búza és minden olyasmi, amit magadtól nem tudsz elõállítani, hanem meg kell venned! Hozzá teszem Izlandon, Norvégiában, Skandinávia környékén illetve északon rengeteg olyan település van ahol alig élnek, minden ellátmányt hetente szállítanak repülõvel! Van olyan mini sziget, amin csak 1 ház van! Aki keres az talál.. A világunk már túlságosan elõrehaladott ahhoz, hogy önellátóan remeteként tengesd az életedet!
Te nagyon okos.. A liszt szerinted mibõl van? Azt írtad önellátó életformát szeretnél élni, hát az nem azt jelenti, hogy lemész a sarki abc-be zacskós lisztet venni.
Ha van rá pénzed, akkor mindenre van lehetõség. Más téma, hogy nem fog menni, mert a teljes önellátás a semmibõl nem megy - pláne ezen az égövön. Ha kimész a trópusokra, ott még megoldható, mert nem kell termelned, de Európában ez nem igazán kivitelezhetõ.
Ahogy az elsõ is írta, minden csak pénz kérdése. Elmész egy lakatlan szigetre, 1 évnyi vízzel és kajával, és meg van oldva a kérdés. Vagy te , hogy gondoltad? :)
A kérdező hozzászólása: Havas hegy, házikó, tûzifa, meg tartós élelem, kenyérsütés esetleg,
Havas hegyet találni a környezõ országokban, eddig oké. Fát tudsz szedni, ha ven erdõ. De akkor nekiállnál házat építeni? Kemencével? Raktár is kelleni fog, egy évnyi konzerv sok helyet foglal, és azt valahogy oda is kell juttatni.
A kérdező hozzászólása: Te meg elõítéletes! Már három helyen jártam ezügyben, egy majdnem összejött, csak a tulaj max 3 hónapra utazik el. Ó, a búzát majdnem elfelejtett, tényleg kell hozzá? Azthittem elég a liszt.
A kérdező hozzászólása: Nagymamám, amikor akciós volt, vett 30 kg lisztet, elég sokáig elált a padon. Nem értem, én vagyok életképtelen? Szerintem te vagy rossz helyen.

Tavaly a 9. héten sajnos elhalt a babám. Kétszarvú méhem van, és akkor kialakult egy 6szor 5 centis haematoma is. És a 6dik héttől végig véreztem. Mekkora esélyem van arra, hogy gond nélkül kihordjak egy babát?

Ezenkívül évek úta küszködök hüvelyfert?zzéssel! Segítsetek!! Nagyon szeretnék egy egészséges kisbabát!

Legjobb válasz: Minden doki mást mond. Abban egyet értenek,hogy ha megmarad, császáros lesz, és valószínû koraszülött. Akinek ilyen méhe van, végig feküdnie kellett? Vagy azért van remény arra, hogy "átlagos" kismama leszek?

A kérdező hozzászólása: Minden doki mást mond. Abban egyet értenek, hogy ha megmarad, császáros lesz, és valószínû koraszülött. Akinek ilyen méhe van, végig feküdnie kellett? Vagy azért van remény arra, hogy "átlagos" kismama leszek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nagyon jót tud tenni, mikor pozitív visszajelzést kapok! A második babádat nagyon sajnálom! :(
Szia ugyan nekem ilyen gondjaim nem voltak "csak"véreztem 9 héttõl a 13 hétig hol jobban hol kevésbé..makk egészséges gyermekem született...Kivánom hogy neked is sikerüljön minnél hamarabb ez a csoda... Dokik mit mondanak?
Doki mit mond? Unokatesóm felesége múlt nyáron veszített el egy babát, miss ab volt, sajnos úgy be volt ágyazódva a kicsi, hogy a méhébõl is vettek ki egy darabot. Amint lehetett próbálkoztak, rögtön terhes is lett, akkor azt mondták nekik, 7 hóig ha elviszi, kiveszik a kicsit és a méhét is, annál tovább nem viheti! Rettegtek hogy elvetél, vagy nagyon korán születik a kicsi, fáj a hasa az elejétõl, fekszik. Már 33 hetes elmúlt, még mindig fekszik, de azt mondják az orvosok hogy annyira megerõsödött a méhe, hogy akár végig is elviheti a kicsit, és már szó sincs arról, hogy kiveszik a méhét. Remélem veled is hasonló jók történnek majd, remélem adtam egy kis erõt, hitet, reményt a történettel!
Szia!Bár nem friss a kérdés, azért hátha még olvasod. Nekem is kétszarvú a méhem.A kisfiamat gond nélkül kihordtam, bár 2* annyit kellett járnom vizsgálatra, UH-ra, mint másnak.A vetélés, koraszülés, császármetszés mint lehetõségek végig fent álltak.Végül 10 nappal a kiírt idõpont elõtt sürgõsségi császárral megszületett.Farfekvéses volt, éppen a kétszarvú méh miatt, mert a lábacskája beakadt az egyik szarvba. Most májusban viszont 6 hetesen elvetéltem, az orvosom szerint nem a méhem miatt.
Szia nekem is kétszarvú a méhem harmadik babámat várom 22.hétben vagyunk.Elözö két gyerekemet 40.héten császárral szültem makk egészségesek mind kivánom hogy te is ilyen szerencsés légy és legyen szép családod. csak pozitivan:)

Pókerben matematikailag hogy számoljuk ki, hogy hány % esélye van arra, hogy az ellenfelünknek lejön a szett?

B?vebben, tegyük fel az ellenfelünknek két lap segít összesen, akkor hogy számolom ki, hogy hány % esélye van az ellenfelemnek, hogy lejöljön a drillje?

Legjobb válasz: Elég jól pókerezem "viszonylag" de soskzor nem tudom hogy kéne kiszámolni, hogy hány % esélye van az ellenfelemnek arra, hogy lejöjjön a drill az ellenfelemnek, ha tudom, hogy pár van a kezében, és csak 9es párja, vagy 5ös párja lehet.... azt hittem, hogy úgy, hogy (47-2):2= 22,5:1= 5% körülbelül... vagy rosszul számoltam? vagy máshogy kellene ksizámolni? csak mert egy pókerkönyvem 10%ot ír erre, és nem értem miért...

A kérdező hozzászólása: Elég jól pókerezem "viszonylag" de soskzor nem tudom hogy kéne kiszámolni, hogy hány % esélye van az ellenfelemnek arra, hogy lejöjjön a drill az ellenfelemnek, ha tudom, hogy pár van a kezében, és csak 9es párja, vagy 5ös párja lehet.... azt hittem, hogy úgy, hogy (47-2):2= 22, 5:1= 5% körülbelül... vagy rosszul számoltam? vagy máshogy kellene ksizámolni? csak mert egy pókerkönyvem 10%ot ír erre, és nem értem miért...
A kérdező hozzászólása: Oh tényleg, az égetett lapoakt is bele kell számolni akkor? magyarul midnent mait nem ismerek...
Flopon ÖT (%) lapot ismersz. Kettõt a kezedben és 3-at a boardon. Egy égetõ elment és az ellenfél lapjait nem ismerheted, max tippeled - vagy jól vagy rosszul.
A kérdező hozzászólása: egyébként flopon 45 lapot ismerek már, tudnon akkor 44et , és riveren 43at nem? mert ugye elsõnek 48 én és azz ellenfelem lapja, aztán a flop az -3 idáig 45 turn 44 river 43 és végig két outom van, tegyük fel, hogy két tizes ami jó nekünk! akkor (45-2):2+(44-2):2+(44-2):2= ugye?
A kérdező hozzászólása: Áh értem, köszi! Már rég óta tudni akartam, hogy tudom nem csak a pillanatnyi lapnak az esélyét kiszámolni, hanem mennyi az esélyem, ha végigviszem... tehát megnézem az esélyeket, a flopon a turnon a riveren, aztán összeadom õket, és annyi esélyem van, hogyha végigjátszom pl egy allinnal az elejltõl a végéig ?
Turnön kézbepárral 2 outod van 43 lapon. Riveren is 2 outod van 41 lapon. Ilyenkor: 1 pár -> Drill Turnön: 4.25% Riveren: 4.34% De egy ilyen táblázatot érdemes bebiflázni. Azt mutatja meg, hogy hány outod van és turnön ill. riveren milyen esélyeid vannak: Nyerõ lapok száma Turn River 1 2.13% 2.17% 2 4.26% 4.35% 3 6.38% 6.52% 4 8.51% 8.70% 5 10.64% 10.87% 6 12.77% 13.04% 7 14.89% 15.22% 8 17.02% 17.39% 9 19.15% 19.57% 10 21.28% 21.74% 11 23.40% 23.91% 12 25.53% 26.09% 13 27.66% 28.26% 14 29.79% 30.43% 15 31.91% 32.61% 16 34.04% 34.78% 17 36.17% 36.96%
A kérdező hozzászólása: -.-" Oké, de a turn mirét pont 3, 5%os, és a river miért pont 2%os?
Szerintem úgy, hogy 4, 5+3, 5+2=10, de nem biztos, csak egyetemen tanulom a matekot, nem vagyok professzor. :D
A kérdező hozzászólása: Aha értem! és elárulod nekem a kiszámolásának módját? Szóval te azt honnan tudod, hogy ezekkel együtt 10% ?
Összesen lehet 10%, mivel flop 4, 5%, turn 3, 5%, river meg 2% körül. Azért mondtam, hogy nem mindegy, hogy floppolni akarod a setet vagy "elég" ha riveren leesik...
A kérdező hozzászólása: Értem, én is így számoltam kb, de a pkrkönyvem körülbelül 10% esélyt ír ebben a szituációban, és egy 1994es világbajnok írta, gondoltam csak nem tévedhet... vagy ennyire felfelé kerekítet... Egyébként pedig tudok póekrezni "tudok"... szoktam implikált bank iesélyt is számolni stb... Egyébként kéne tanulnom sok dolgot, de nem tudom honnan... egy pókeres könyvemben a nagy pókeres sokszor ír iylesmit" tehát ha az ellenfelünknél magas pár van 10, J, D, K, akkor AA-al 92% esélyünk van a gyõzelemre... De nem telejsen értem hogy számolta ki... 10 j d k az összesen 8 jó, mert ugye valamelyikbõl kettõ van a kezében... (45-8):8 = 3, 7:1hez kb ami olyan 23%... szóval nem teljesen értek a könyvben pár dolgot, és ez nyugtalanít...
Azért ezek nem ilyen egyszerûen számolható dolgok, ráadásul értelme sincs, mivel csak valószínûséget ad meg, azzal meg kb semmire nem mész. Sokkal többet ér, ha a reakciókat figyeled.
Egy pakli 52 kártya. Te ismersz belõle : - 2-õt, ami a kezedbe van Vagyis 50 lapot nem ismersz. Feltételezed, hogy az ellenfelednek kézbe párja van, legyen az 5-ös pár. Tehát marad 48 lap "kívül". A te kezedben nincs 5-ös. Vagyis azt kell kiszámolnod, hogy mennyi az esély arra, hogy a fennmaradó 48 lapból az a 2 az asztalra kerüljön, ami szettesíti a kézbepárt. Erre pedig durván 4% az esély. Namost ez a 4% csak heads-upban valós esély preflop. Ha nem heads up van akkor máshol is lehet 5-ös kézbe a paklin kívül, amirõl te nem tudsz, de csökkenti az ellenfeled esélyét. Továbbá a flop után arra is van esély, hogy az égetõlapok között bújik meg az 5-ös. Tehát
A kérdező hozzászólása: de akkro elszámoltam valamit?
van x lap a pakliban, abbol a kezekben es az asztalon y. Ha a maradek x-y lapbol segithet 2, akkor a nyeres eselye szazalekban kifejezve: 2/(x-y)*100
megmondom és mesteré válhatsz VAN KÉT LAPOD A 2 EBÖL TUDOD HOGY A PAKLIBAN VAN MJÉG 3 ÁSZ VAN A NYILT LAP 5 LAPBOL ÁLL TEHÁT AZT A HÁRMAT MEGSZORZOD 5-EL MERT ANYI LAP NINCS FELFORDITVA. MEG MÉG 2 VEL MEGSZORZOD ÉS MEGKAPOD AZ EREDMÉNYT

Menstruáció előtt kb 10 órával voltunk együtt. Nem védekeztünk. Hány százalék esély van arra, hogy teherbe eshet a barátnőm?

Legjobb válasz: Hát, elvileg kicsi, de van aki már esett így teherbe. Tehát felesleges a százalékokat latolgatni mert nem tudhatjátok hogy PONT nála bejön-e az arány. Lehet hogy 90% hogy nem lett terhes, viszont arra mi az esély hogy nem esetéeg a maradék 10%-be esett bele? Gondolom nem kell mondani hogy legközelebb védekezzetek...naponta (valóban naponta!) kiír egy tini olyan kérdést hogy terhes lettem, elvetessem? Csak a fogalmazás mindig más. Itt, ezen az oldalon is volt aki mentruáció közben esett teherbe, nem is egy. Szóval kicsi az esély, de van.

Hát, elvileg kicsi, de van aki már esett így teherbe. Tehát felesleges a százalékokat latolgatni mert nem tudhatjátok hogy PONT nála bejön-e az arány. Lehet hogy 90% hogy nem lett terhes, viszont arra mi az esély hogy nem esetéeg a maradék 10%-be esett bele? Gondolom nem kell mondani hogy legközelebb védekezzetek...naponta (valóban naponta!) kiír egy tini olyan kérdést hogy terhes lettem, elvetessem? Csak a fogalmazás mindig más. Itt, ezen az oldalon is volt aki mentruáció közben esett teherbe, nem is egy. Szóval kicsi az esély, de van.
Nem tudom. Mennyi az esélye annak, hogy elég érettek vagytok a szexhez miközben nem védekeztek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor elmondom: védekeztünk de az a fránya Óvszer kiszakadt s nem vettük észre! A Párom 2 évig Fogamzás gátlót szedett, sajna felszedett pár kilót(hiába vettünk kis hormontartalmút) s gondoltuk, Hogy más védekezést kipróbálunk. Igaz párszor márt kiszakadt, de észrevettük. Ha most nem lesz baba, akkor Visszatérünk az elõzõ módszerhez! Érett lehetek én úgy gondolom, a párommal 4 éve vagyunk együtt s közelebb vagyok a 30-hoz mint a 20-hoz! Ja esemény utáni tablettáról lebeszélték õt. Mire én meggyõzem, márt késõ volt. Ezért érdeklõdtem. Még egyszer Köszönöm a válaszokat!
Dehát a kérdésben azt írtad nem védekeztetek......
Igen. Ezt hívják kamunak.
A kérdező hozzászólása: Igen azt írtam mert a végeredményre voltam kíváncsi. Ha Feltettem volna a kérdést úgy, hogy kiszakadt akkor is ez lett volna a válasz szerintem. Ja Bár csak kamu lenne!! Én örülnék annak a legjobban!
Azért mert kíváncsi voltál a végeredményre, plusz egy mndattal többet írtál ami nem is igaz? Ugyan már kérlek ne vakíts senkit......mondjuk baromira nem számít, ha nem védekeztetek akkor sajnos teszt ha nem jön meg! Mert igaz hogy a teherbeesés csak 30% akkor is ha valaki pont peteéréskor csinálja, de általában sajnos pont a "nem védekezõk de gyereket nem akarók csak feleltlenek" kategória képviselõi szoktak beleesni....aki meg nagyon akar, azok meg várakoznak hónapokig, évekig. Tudod, Murphy.....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A teszt negatív lett! Remélem , Hogy jó a teszt!
furcsa kérdéssel fordulok önhöz én egy 33 éves nõ vagyok nem éltem sokat szexuális életet mivel megcsalt a párom most van egy akivel járok már jó ideje vagyunk együtt most 20 án feküdtünk le nemrég . õ erõs Durax gumit használt minden elélvezés után újat cserélt és úgy folytattuk ön szerint ha elõváladéktól nedves volt a gumi és letörölte úgy tette belém ugye ettõl még nem lehetek terhes?? nem szedtem gyógyszer elõtte .. félek mert még nem szeretnék terhes lenni :(

Valami trükk van arra hogy most ne késsen a menstruációm?

Jövőhét szombaton megyünk nyaralni, és előtte szerdán kellene megjönnie. (akkor lesz a 32. nap, nekem általában 32-35. napon jön meg). Viszont mostanában a szokásoshoz képest is késni szokott pár napot. Van valami trükk arra hogy megjöjjön időben és ne késsen? Nem hamarabb akarom meghozni, tudom hogy az tudományos képtelenség, csak azt akarom elérni, hogy ne késsen, mert akkor elcseszi a nyaralásom. Van valami módszer erre?

Legjobb válasz: Biztos hatás csak akkor érhetõ el ha szedsz fogamzásgátló tablettát, de a kérdésbõl ítélve nem szedsz. A többi dolog nem biztos hogy hatásos, de egy próbát talán megér: Az egyik módszer az agykontroll. Annyi a lényeg hogy erõsen koncentrálsz arra, hogy mikor jöjjön meg. Sokan nem hisznek benne, de van akinek bevált. A meleg vizes fürdõ is segíthet. Van egy úgynevezett Aviva módszer. Itt torna segítségével érhetjük el a menzesz elõbbre hozását. Ebbõl csak egy gyakorlatot ismerek: 10 másodpercig behúzod az alhasad, de nem elég csak kicsit megmozdítani, hanem annyira be kell húzni hogy olyan érzésed legyen, hogy a farcsontodhoz nyomod. 10 másodperc után 4 másodperc alatt kiengeded. Ez kb. 15-30 percig csináld napi 2-3-szor. Ismétlem CSAK A FOGAMZÁSGÁTLÓVAL ÉRHETÕ EL BIZTOS HATÁS! Remélem segítettem. :)

Biztos hatás csak akkor érhetõ el ha szedsz fogamzásgátló tablettát, de a kérdésbõl ítélve nem szedsz. A többi dolog nem biztos hogy hatásos, de egy próbát talán megér: Az egyik módszer az agykontroll. Annyi a lényeg hogy erõsen koncentrálsz arra, hogy mikor jöjjön meg. Sokan nem hisznek benne, de van akinek bevált. A meleg vizes fürdõ is segíthet. Van egy úgynevezett Aviva módszer. Itt torna segítségével érhetjük el a menzesz elõbbre hozását. Ebbõl csak egy gyakorlatot ismerek: 10 másodpercig behúzod az alhasad, de nem elég csak kicsit megmozdítani, hanem annyira be kell húzni hogy olyan érzésed legyen, hogy a farcsontodhoz nyomod. 10 másodperc után 4 másodperc alatt kiengeded. Ez kb. 15-30 percig csináld napi 2-3-szor. Ismétlem CSAK A FOGAMZÁSGÁTLÓVAL ÉRHETÕ EL BIZTOS HATÁS! Remélem segítettem. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! majd kiderül, hogy segítettél-e :) Közben ismerõsöm ajánlotta a megerõltetõ sportot is. Szóval kombinálom a módszereket, hátha. Fogamzásgátlót nem szedek, csak rontott a helyzeten. Inzulinrezisztenciám van, sokszor hónapokra is kimaradt a vérzésem. Diétával és gyógyszerrel rendezõdtek az értékeim. Most már rendszeresen menstruálok, de a pár nap késés azért megvan. :(

Milyen esélyem van arra, hogy allergiás legyek a méh vagy darázs csípésére, ha dongó már megcsípett, de arra nem vagyok?

Van összefüggés ezeknek az állatoknak a csípései között allergia szempontjából? Esetleg egy erre tévedt méhész vagy allergológus, vagy akinek volt hasonló esete felhomályosíthatna.

Legjobb válasz: dongó már megcsípett, és arra nem vagyok mondat kijelentés volt, értelem szerûen az elõtte lévõ mondat a kérdésXD

A kérdező hozzászólása: dongó már megcsípett, és arra nem vagyok mondat kijelentés volt, értelem szerûen az elõtte lévõ mondat a kérdésXD
Tudtommal nincs köztük összefüggés.Szomszédba méhészet van, és amikor segítek többször is csíp meg egy méh.Ezekre nem voltam allergiás.Aztán egyszer csak megcsípett egy bitang nagy lódarázs, és mit ad Isten, allergiás voltam rá
Más mérge van a méhnek(apis mellifera) a darazsaknak(francia, német, kecske, gömböc stb) a lódarázsnak(vespa crabro) illetve a poszméhnek(bombus terrestis) illetve a kék fadongónak. utóbbi kettõ, a dongók jellemzõen nem csipõsek, szelidek. Ha pedig az "allergia" tünete mindössze megdagadás, akkor az azt jelenti hogy az illetõ nem allergiás a csipésre. A méhcsipés allergia tünetei: egész testre kiterjedõ csalánkiütés, hányás, hidegrázás, émelygés, szédülés, erõs börpir.
A kérdező hozzászólása: A dongó csípését magamnak köszönhettem még kis koromban, benne vergõdött egy vödör vízben én meg "megmentettem", de annyi nem volt elég hanem elkezdtem mászkáltatni az ujjaimon(vizes volt és ugye nem tudott elszállni) és ezért csípett meg, igaz ezt õ se élte túl. Egy igaz, és tragédiával végzõdõ történet:D Csak gondoltam hátha le lehet vonni valamilyen következtetést, de hát nem.
A dongó nem csíp, hanem harap. Attól, hogy a darázsra csípésre mondjuk nem vagy allergiás, attól a méh csípésre lehet, mert más mérget használnak. És ez fordítva is igaz. Ezt nem tudom biztosan, de aki állítólag az egyikre allergiás, az a másikra biztosan nem! Az, hogy bedagad az normális, a méregre adott immun reakció, nem számít allergiának. Közepesnek számít, ha nagyra darag. Az igazi veszély a súlyos/életveszélyes allergiás reakció...az anafilaxiás sokk! Száj, torok, gége ödéma...hideg veríték, keringés összeomlás. Az elsõ csípés senkinél sem okoz allergiát, allergiát csak a 2. csípéstõl vált ki, mivel értelemszerûen az elsõnél még nem ismerte az adott anyagot a szervezeted. Remélem tudtam segíteni.

Mennyi esély van arra, hogy terhes lesz egy nő, ha szedet be esemény utáni gyógyszert?

Legjobb válasz: Akkor rosszabbak az esélyek. 0-24 órán belül 95%, 24-48 órán belül 86 % körül, 48-72 órán belül már csak 56 körül. De akkor is áll, hogy ez csak akkor van így, ha egyébként létrejött volna terhesség. De mivel arra is csak 20% van (peteérés idején), hogy létrejön, és még a gyógyszer is...

Akkor rosszabbak az esélyek. 0-24 órán belül 95%, 24-48 órán belül 86 % körül, 48-72 órán belül már csak 56 körül. De akkor is áll, hogy ez csak akkor van így, ha egyébként létrejött volna terhesség. De mivel arra is csak 20% van (peteérés idején), hogy létrejön, és még a gyógyszer is...
93, 654652652%
A rigesoft a létrejövõ terhességek 85%át képes megakadályozni. Tehát annál 15%. Ez a tájékoztatóban van.
De azt azért hozzá kell tenni, hogy az egyébként létrejövõ terhességek 85%-t akadályozzák meg. Peteérés idején egy aktus során kb 20% az esély a teherbeesésre. Tehát elég kevés.
Az sokban függ attól, hogy mikor szedte be.
A kérdező hozzászólása: 56órával utánna

Kevesebb esély van arra, hogy egy nõstény kutyára támadjon egy másik kutya, mint arra, hogy kanra támadjon?

Járok futni egy mezõre, ahol sokszor találkozok kutyasétáltatókkal, többnyire póráz nélkül vannak a kutyák. Nekem egy 4-5 kg-s palotapincsi keverék kutyám van, nõstény. Szeretném magammal vinni futni, mert nagyon szeret sétálni, és így legalább nem egyedül kéne mennem, de én még a gazdás kutyáktól is tartok,hogy esetleg kárt tesznek a kutyámban. Ez egy gyerekkori megrázkódtatás következménye, egy nagytestû kutya rátámadt a tacskómra s bár nem sérült meg de nagyon megijedtem akkor.(a saját kutyám és a támadó kutya is kan volt) A mostani kutyámmal nincs gond, nem csak azért mert nem tudna, de amúgy sem bántana senkit, nem megy oda más kutyákhoz, hallgat rám. Csak ezek a mezõn szabadon sétáló kutyák még hozzám is odajönnek, hát ha még kutyával lennék. Én abban bízom,hogy a méretére való tekintettel sem támadna rá egy nagyobb kutya, de nem tudom.Szerintetek? (Kóbor kutyával még nem találkoztam, mindnek volt gazdája -csak azok jó néhány méterrel lemaradva jönnek általában)

Legjobb válasz: Ez azért függ a szukáktól is, hogy parasztul viselkedik-e, vagy nagyon áldozatként, de alapvetõen igen. A kanok kanokra mennek inkább, a szukák szukára, de a kanok sokkal gyakrabban verekednek, mint a szukák, szóval statisztikailag biztonságosabb egy szukával kolbászolni, mint egy kannal. Viszont a másik kutya méretével elég kevés kutya törõdik. Van egy-két fajta, amire jellemzõ, hogy méltóságán alulinak találja, hogy kisebbekkel kötözködjön, de elég ritka.

Ez azért függ a szukáktól is, hogy parasztul viselkedik-e, vagy nagyon áldozatként, de alapvetõen igen. A kanok kanokra mennek inkább, a szukák szukára, de a kanok sokkal gyakrabban verekednek, mint a szukák, szóval statisztikailag biztonságosabb egy szukával kolbászolni, mint egy kannal. Viszont a másik kutya méretével elég kevés kutya törõdik. Van egy-két fajta, amire jellemzõ, hogy méltóságán alulinak találja, hogy kisebbekkel kötözködjön, de elég ritka.
Ha vadászik a kutya a másik kutyára akkor tök mindegy hogy milyen nemû. Ha dominancia alapú a verekedés akkor a szukák szukákkal a kanok kanokkal balhéznak inkább.. de egymással is elõfordulhat..
Ha olyan helyen futsz ahol szabadon sétáltatnak kutyákat, akkor azok a kutyák biztosan kíváncsiak lesznek a tiedre, tehát számíthatsz rá, hogy oda fognak menni ismerkedni. Általában ilyen helyre azért viszi az ember a kutyáját, hogy amellett, hogy mozog, találkozzon a fajtársaival is. Egyébként a szukák is össze tudnak veszni egymással elég komolyan, néha még durvábban, mint a kanok. De ahogy leírtad a körülményeket, szerintem ott nem jellemzõ a veszekedés. Általában ahol sok szabadon sétáltatott kutya van, azok nagyrészt jólnevelt, normális kutyák. Érdemes lenne elõször sétálva kimenni, hogy megismerkedjen a te kutyád a többiekkel!
Célszerû futás közben kicsit megállni, hogy ismerkedhessen a kutyád a többiekkel...szüksége van társas kapcsolatokra, még ha nem is játékos kutya! Aztán kocogtok tovább :)
Szabadon sétáltatott kutya az jól nevelt maximum kiváncsi játékos de a gazdájuk nem hinném , hogy elengedné ha nem tud neki parancsolni az nagy hiba lenne ne félj ennyire kistestû kutyád van egy perc alatt az öledbe kapod ha verekedés van amugymeg engedd , hogy más kutyákkal barátkozzon ne antiszociáld nem minden kutya falja fel

Mennyi esély van arra, hogy előkerül a lopott iPhone-om? És ha megtalálják, mennyi időbe telik?

Tapasztalatokat szeretnék! :(

Legjobb válasz: Hát szerintem nem sok. Kevés olyan ember van aki ha talál egy iPhone-t arra gondol hogy de rossz lehet annak aki elvesztette.

Hát szerintem nem sok. Kevés olyan ember van aki ha talál egy iPhone-t arra gondol hogy de rossz lehet annak aki elvesztette.
A kérdező hozzászólása: Ennél azért már több van a dologban. Feljelentést tettem a rendõrségen, és a szolgáltatónál már feketelistára helyezték a telefon IMEI számát. Ha valaki beletesz egy SIM káryát, jelez a szolgáltatónak, és onnan a rendõrség átveszi. Én arra vagyok kiváncsi, ki járt már így, kinek sikerült megtalálni, kinek nem, és hogy mennyi idõbe telt.
Nagyon kevés esély van rá sajnos. Került már így ugyan elõ telefon (ismerõseim körében) de a tolvajok is okosodtak a telefonokkal együtt. Az esélyt lehetett volna növelni a Find iPhone és a Fing Friends nevû appokkal, és ha jailbreakelt a telefon akkor az iCaughtU Pro val ami 2 hibás képernyõzár nyitás próbálkozás után fényképet készít a kamerával és elkülni neked emailben, smsben a telefon poziciójával együtt. Van még sok hasznos funkciója ezen kívül.
legális a Windowsod??
Milyen windowsról van szó? meg legális-e?
A kérdező hozzászólása: igen legális xp
Szerintem kezd el manuálissan frissíteni a windows updateból aztán majd kiderül esetleg ha van tûzfal az is okozhat gondod
Tûzfal? Hogy? Biztos trialt kapott.
Pld úgy hogy már a wint se engedi ki netre hogy aktiválni lehessen apropó jut eszembe telefonon sõt SMS-ben is tudod aktiválni
utolso valaszadonak....smsben nem lehet a windowsot aktivalni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!