Találatok a következő kifejezésre: Van anyukámnak egy (348 db)

Van anyukámnak egy Samsung E1150-es Telefonja vágtam neki egy midi csengőhangot hogyan tudnám rárakni? Alul a telefon tulajdonságai!

http://www.samsung.com/hu/consumer/mobile-phone/mobile-phone..

Legjobb válasz: Egy másikról átküldöd mmsben. T-nél hétvégén csak 39 ft.

Egy másikról átküldöd mmsben. T-nél hétvégén csak 39 ft.
A kérdező hozzászólása: próbáltam de csak annyit irt a teló hogy mms-t kaptál töld le netrõl!! MMS-t nem tud elvileg fogadni
Jaj tényeg, mert nincs rajta wap...

Nem szeret az anyám? Miért ilyen velem, velünk? 31Éves nő vagyok, 2gyerekem van. Anyuék elváltak 8éves koromban, apu azóta egy másik nővel élt, de 5éve apu meghalt. Anyu sosem tudott róla jót mondani.

Anyu kivételez a tesómmal és a gyerekeivel.Õket segíti,ők ott aludhatnak,napokig ott lehetnek,az én gyerekeim a szobába sem mehetnek be.A nappaliban kell ülni ha anyuhoz megyünk,még egy pohár vizet is úgy kell kérni.Tesóm gyerekei órákig egy helyben ülnek,az én gyerekeim pörgősebbek,de jó gyerekek.A tesóm lusta,piszkos,azt sem bánja ha a gyerekei 2napig nincsenek otthol.Én soha nem hagyom ott őket sehol,nem is akarom,és ők sem mennének.Ha ünnep van,hozzánk jönnek,mert én sütök főzök,anyu egy tányér kaját sajnál a rokonaitól,vagy csak lusta megcsinálni,nem tudom.Egy faluban lakunk,mégis csak névnap,szülinapra jönnek,és ünnepkor.Mi 2-3naponta járunk hozzájuk,de már nem megyek szívesen,mert sírva jövök el.Én tisztán tartom a házam,mindennap főzök,a párom dolgozik,mégis anyu folyton leszólja,hogy miben fárad el.Bezzeg ha segíteni kell nekem szól nem a tesómnak.Mégis én vagyok a rossz.Miért nem szeret az anyám?Nem tudom feldolgozni.Nagyon szeretem anyut,és fáj amit csinál.Ha ne mennék hetekig, nem is keresne.

Legjobb válasz: Miért kínzod magad? Ha így viselkedik veled és a családodal, akkor miért tartod vele a kapcsolatot? Szakítsd meg vele a kapcsolatot, mert ezzel csak magadnak ártasz. Anyád lelkileg teljesen tönkretesz. Vagy ha nem akarod vele megszakítani a kapcsolatot, akkor próbálj beszélni vele. Mondd el neki, hogy mi bánt. Beszéljétek meg.

Miért kínzod magad? Ha így viselkedik veled és a családodal, akkor miért tartod vele a kapcsolatot? Szakítsd meg vele a kapcsolatot, mert ezzel csak magadnak ártasz. Anyád lelkileg teljesen tönkretesz. Vagy ha nem akarod vele megszakítani a kapcsolatot, akkor próbálj beszélni vele. Mondd el neki, hogy mi bánt. Beszéljétek meg.
Nem erõltetném ezt a kapcsolattartást, mert semmi értelme.Teljesen felesleges átmennetek.Anyukád már nem változik, és a helyzet sem.Az a lényeg, hogy a gyerekeiddel, férjeddel minden rendben, rájuk kell összpontosítani.
Ez így szokott lenni, mint a mesékben a gonosz mostohaanyáknál. Aki jó és a lelkét is kiteszi a másikért, az van lenézve, meg kiutálva, a gonosz mostohatesó, aki meg egy lusta dög, meg istenítve. Akármilyen hihetetlen, ez nálunk is így van. Most ez jutott eszembe:D Szerintem ne menj hozzá három naponta, hanem ritkábban, mert minek? Azért, hogy szekáljon? Engem is mindig piszkálnak a nagyszüleim és elfelejtik azt, hogy mindig segítek nekik, mert mindig megkapom, hogy egy lusta disznó vagyok és soha nem segítek. Ezért nem megyek hozzájuk túl gyakran. Minek akarnám halálra kínoztatni magam?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szeretem anyut, és a gyerekeknek is kellene a nagymama.Olyan jó lenne a karácsonyt is otthol tölteni, ahol felnõttünk, de ez csak nekem fontos, nekik nem.Egyszer kifakadtam, nagyon sírtam és mondtam neki, hogy soha egy jó szót nem kaptam, soha nem mondta, hogy szeret.Az volt a válasza, hogy mért én mondom a gyerekemnek, hogy szeretem? Hozzáteszem, mindennap elmondom a gyerekeknek, hogy mennyire szeretem õket.Anyu még puszit sem ad a kicsiknek, csak mikor köszönnek el.Volt hogy a gyerekem kért egy szendvicset, (mert edzés után ment anyuhoz), erre azt válaszolta, hogy ettél a suliban, nem?Csak nekem fájnak ezek a dolgok?
Az én anyám is ilyen !!! Tesóm a mindene.... Én ma felhívtam mert igért vmit amit már hetek óta ígérget de megint csak tolta....no mind1 õ ilyen elkell fogadnom.. Én nem hívom õ nem keres engem.... Csak azt tudom tenni h megszíktom a kapcsit vele... de örökre!!! Nekem is nagyon fáj lelkileg és nem tudom én sem feldolgozni... számomra õ nem anya...felnevelt de..ennyi...semmit nem kaptam tõle.. se szeretet semmit... csak voltam és kész.... és most mikor saját családom van most látszik igazán h tényleg csak úgy voltam mert nem keres...LESZAR!!!!!!
megszakítom ill szeretetet
A kérdező hozzászólása: Engem sem hív anyu, sõt a saját tesóját sem hívja fel, sajnálja ránk a pénzt.A tesóm, a féltesóm, anyu elsõ házasságából született.Azt szokta mesélni, hogy a nõvérem milyen szép volt kicsinek, hogy dícsérték.Bezzeg rólam szó sem esik sosem.De nem is kell engem dícsérni, csak venné észre, hogy nekem fáj.
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a válaszokat.Sajnálom, hogy ti is ilyen helyzetben vagytok.És ezekszerint nem igazán lehet túl lépni ezen?!
én 26 éves vagyok. Nem tudom magam túl tenni magam , nagyon fáj...

Van itthon egy könyv, de anyu szigorúan megtiltotta, hogy beleolvassak?

Én mégis megtettem, mert most itthon az igazság az, h nemrég láttam meg ezt a könyvet véletlenül nagyon régi lehet. Bele olvastam és rájöttem, hogy szellemidézések, bájital receptek készítésével és egyéb varázslatok vannak benne.

Legjobb válasz: Ez nem a Szellemekkel suttogó második évad? Jennifer Love Hewitt az anyukád és nem akarja hogy neked is olyan rossz életed legyen mint neki. Egyébként nagyon jó sorozat, a szellemek lelki problémáit orvosolják benne. Végülis valakinek azt is kell. Szegény szellemek, bóklásznak ész nélkül cipelve lelki terhüket.

14-es vagyok! Jázusom! Ti aztán értitek a Humort!, ha ennyire le tudtatok pontozni!!!!!
Hajts a könyv végére. Visszafelé számolva a 13-ik oldalon van leírva benne, hogyan lehet azt a szellemet megkérni, hogy menjen vissza oda ahonnan jött, mert most éppen nincs rá tovább szükséged! Csináld végig azt a gyakorlatot is, és mire anyud hazaér, akkorra már helyre is pofoztad a dolgokat. Másszor pedig ne kotnyeleskedj olyasmibe, amire azt mondják, hogy ne tedd!!!
Azért az ilyen kérdezök kitalálhatnának valami érdeksebbet... ez olyan tipikus szellemsztori, hogy már egy óvódás se hinné el... Legközelebb idézz meg egy loú szellemet, az feldobja majd :D
Ez nem a Szellemekkel suttogó második évad? Jennifer Love Hewitt az anyukád és nem akarja hogy neked is olyan rossz életed legyen mint neki. Egyébként nagyon jó sorozat, a szellemek lelki problémáit orvosolják benne. Végülis valakinek azt is kell. Szegény szellemek, bóklásznak ész nélkül cipelve lelki terhüket.
Látott már orvos?
Tudom, hogy nagyon unatkozol, de nemsokára suli, az megoldja majd, hogy ne legyen 1 szabad perced sem ;)
A telefonja nem ki van kapcsolva, hanem a szellem blokkolja a rádióhullámokat! Ezek szerint már elkezdõdött, Neked reszeltek! Hacsak... van egy esélyed! Fesd be vörösre az egész fejed, ez valamennyire megvéd. Aztán ahogy a lábad bírja, fuss, amerre a szemed lát! Közben fohászkodj Árpádhoz, õ megvéd a rossz szellemektõl. Minél hangosabba, és minél gyorsabban kiabáld egymás után, hogy Nagy Árpi! Legalább 3-szor kerüld meg így a háztömböt!
Mondták már h nem szép dolog hazudni? Elég gyenge a sztori amúgy, máskor kicsit ütõsebbet is kitalálhatnál.
már csak pár nap van hátra a nyári szünetbõl, és esküszöm hiányozni fognak ezek a kérdések, amiket unatkozó gyerekek találtak ki...
mi a címe a könyvnek? engem érdekelne.
Mond meg Anyukádnak mit tettél, ha igazán ért hozz, tudja hova forduljon.
A kérdező hozzászólása: igen de anyu nincs itthon, telefonja meg ki van kapcsolva lehet, hogy lemerült ez NEM VICC!!!
A könyv cime: Jennifer Love Hewitt - Hogyan játszunk végig 6 évadot mimika nélkül.
KAMU
Arra gondoltál, mi lesz, ha a szellem is beleolvas a könyvbe és megidéz egy másik szellemet ? :D
Hány oldalas a könyv?
Egy. Igazából egy mondat az egész. Az áll benne nagy betükkel szedve: Ne vágj pofákat. Nem olcsó könyv. Mondjuk érthetõ, mert ezt a tanácsot Jennifer Love Hewitt adja és õ okos.
A kérdező hozzászólása: *nincs itthon

15 hó körüli kisgyerekek anyukái! Mennyire van el egyedül gyermeketek? Eljátszik magában, ott tudod hagyni egyedül a szobájában? Mivel szeret játszani, rossz időben mivel kötöd le bent?

Legjobb válasz: Szia! 13hónapos a kislányom, szerencsére elvan egyedül is. Nyugodtan csinálhatok bármit õ leköti magát (most éppen a szobabiciklit tekergeti). Van neki babája babakocsival azt tologatja, itatja, biliztati. Imád labdázni, könyveket nézegetni, imádja a Szezám utca meséket, abból mindig megnéz egyet egy nap. Van neki egy kis sátra és ott szeret bent molyolni... ilyenek.

Szia! 13hónapos a kislányom, szerencsére elvan egyedül is. Nyugodtan csinálhatok bármit õ leköti magát (most éppen a szobabiciklit tekergeti). Van neki babája babakocsival azt tologatja, itatja, biliztati. Imád labdázni, könyveket nézegetni, imádja a Szezám utca meséket, abból mindig megnéz egyet egy nap. Van neki egy kis sátra és ott szeret bent molyolni... ilyenek.
Szia! Lányom 16 hónapos nagyon sokat elvan magában.Sõt sokszor ha odaülök hogy játszunk, akkor sem sokáig tart inkább megy és elvan amivel Õ akar:)
A kérdező hozzászólása: Az én 15 hónapos fiam egy percet sincs el egyedül, wc-re sehova nem tudok kimenni mert mindenhová torkaszakadtából üvöltve jön utánam! olyan hangon ordít, ha "otthagyom" valahol a lakásban -szóval felállok és elmegyek onnan- hogy az valami félelmetes. Játszani csak úgy, hogy ott ülök mellette. Kezdek kikészülni teljesen. Azt hittem másnál is van ilyen ebben a korban! :(
hát az én fiam (kop-kop-kop) egy angyalian jó baba, már másfél éves, de hónapok óta nagyon jól elvan egyedül. Igazából sokszor már azért ülök le mellé játszani, mert lelkiismeretfurdalásom van, hogy nélkülem kénytelen játszani. Már megkérdezték, hogy még soha nem felejtettük ott valahol, annyira csendben van?:) Szerintem habitustól is függ, az enyém olyan birkatürelmû, mint az apja. De nem azt jelenti, hogy a babád nem fogja ezt kinõni pár hét/hónap múlva.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! :) Azért jó, hogy másnak is van hasonló természetû babája! :)
Semennyire! :( Sõt, ha a párommal van, akkor is ordít utánam. Nagyon anyás mostanában. Nagyon szereti a könyveket nézegetni. Legyen az dalos, állatos - teljesen mindegy. Ezen kívül huzamosabb idõre nem igazán lehet lekötni semmivel. Mondjuk az elmúlt pár napban egész jól eljátszik a kulcscsomóval. Próbálgatja a zárba tenni. Ez érdekli :)

Méhnyakrákja van anyukámnak. Csak én tudom a családból, és anya nem tudja hogy tudom. Mennyire gyógyítható? Ahogy olvastam kicsit feladta. Nagyon félek, már egy órája csak sirok. és nem is mondhstom senkinek sem

Legjobb válasz: Szia én nem nagyon értek ehhez viszont azt is fontos tudni h milyen stádiumban van....kicsit olvasgass utánna neten az is leköt ....es szerintem jobb ha megmondod neki h tudod akkor tudtok beszélgetni is h mik a további teendõk de am nem egy olyan ismerõsöm van akinek volt es mar jol vannak pontosabban 2 olyan ismerosom van...

Szia én nem nagyon értek ehhez viszont azt is fontos tudni h milyen stádiumban van....kicsit olvasgass utánna neten az is leköt ....es szerintem jobb ha megmondod neki h tudod akkor tudtok beszélgetni is h mik a további teendõk de am nem egy olyan ismerõsöm van akinek volt es mar jol vannak pontosabban 2 olyan ismerosom van...
A kérdező hozzászólása: Neten olvasgattam már, és nemhiszem, hogy elsõ stádiumban. Sajnos nem él velünk, mert elváltak apukámmal, és 300km van koztunk..majd február közepe felé jön haza. Igen hiszek a csodakban, de ehhez anyukám hite is kell. .
Tudod, a remény hal meg utoljára! :) Amíg nincs áttét, addig pedig van remény! :)
A kérdező hozzászólása: Ez így van:)

Örökölheti-e anyukám egyedül az autót, ha van egy fiatalkorú is a családban?

25 év házasság után elhunyt az édesapánk. Van egy fiatalkorú (17) és egy nagykorú húgom is. Azt szeretnénk, hogy az anyukánk örökölje az autót, de nem tudjuk, hogy ez lehetséges-e, mivel van egy kiskorú húgom is, és úgy hallottuk, hogy ?t az állam védi.

Legjobb válasz: Úgy tudom Mo-n örökösödés vér szerint van, házastárs nem örököl. A házasságuk alatt szerzett vagyon felét öröklik a gyerekei. A (szerzett) vagyon másik fele anyukátoké hivatalosan. Persze egy jól mûködõ családban nyilván megbeszélés alapján van ez.

Úgy tudom Mo-n örökösödés vér szerint van, házastárs nem örököl. A házasságuk alatt szerzett vagyon felét öröklik a gyerekei. A (szerzett) vagyon másik fele anyukátoké hivatalosan. Persze egy jól mûködõ családban nyilván megbeszélés alapján van ez.
Ja igen, azt nem tettem hozzá, hogy a házasságuk elõtti vagyon nem közös, tehát ami apukádé volt, azt az egészet öröklik a gyerekek, ami anyukádé, az marad anyukádé.
szerintem anyukádé, mivel házasság alatt szerzett vagyon és egy autónak idehaza nem nem lehet 2 tulajdonosa, csak egy. itt nincs olyan, hogy felét ez, felét pedig az örökli. megfelezni csak úgy lehet, ha el van adva és a pénz osztva.
Szia! Annyit segítenék, hogy ha úgy egyeztek, hogy anyukád kapja a kocsit, neki kétszer annyi illetéket kell befizetni utána, mint ha egyik gyerek örökölte volna. Onnan tudom biztosra, hogy sajna velünk is megesett. Apukám nevén volt az autó, de sajnos elhunyt, és a közjegyzõ hölgy világosított fel, hogyha anyu nevére megy az autó, sokba kerül neki. Így az én nevemre lett íratva, bár így is a forgalmit, meg a törzskönyvet ki kellett fizetni. Továbbra is õ használja az autót, õ az üzemben tartó hiszen minden joga megvan hozzá, õk vették, nekem nem kell.Ha az õ nevére ment volna, az átírás illetéke a normál átíratás duplája lett volna.
Ja, azt elfelejtettem, hogy ezt feltétlenül még a közjegyzõnél meg kell beszélnetek. Bár nem tudom, nem zavar-e be hogy az egyik gyerek kiskorú
Nézzük szépen sorban: Ptk. 607 § (1): Törvényes örökös elsõsorban az örökhagyó gyermeke. (2): Több gyermek fejenként egyenlõ részben örököl. (3): Az öröklésbõl kiesett gyermek vagy távolabbi leszármazó helyén egymás közt egyenlõ részekben a kiesett gyermekei örökölnek. (4): Ha leszármazó NINCS, a házastárs vagy a bejegyzett élettárs örököl. Ezek alapján, törvény szerint a gyermekek fogják örökölni az autót. Nem számít az életkor, 14 éven aluli is örökölhet.
6-nál a pont
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megoldható lett volna, hogy anyáé legyen az autó, de mivel a kiskorú húgomnak is le kellett volna mondani a jogáról, ezért neki kellett volna egy gyámügyes képviselõ, ami miatt el kellett volna halasztani a tárgyalást, és a plusz költségek miatt is inkább az én nevemre írattuk. Még egyszer köszönöm a segítséget! :)

Hőségriadó van, erre egy felelőtlen anyuka. normális?

A szomszéd lépcs?házban lakik egy jómódú házaspár, 10 hónapos a kisfiúk. Az anyuka-nem akarom lehordani-de totál hülye a gyerekéhez. Elment most nemrég 13 óra körül a picivel a bicikli hátuljára er?sített kerékpárülésbe beletéve a gyereket, de úgy, hogy a picin se kalap, se árnyékoló, semmi! Sz?ke, fehér b?r?ek mind a ketten. Ráadásul ahogy tolta ki, majdnem kiesett a gyerek. Akármikor látom, mindig a legnagyobb h?ségben mennek el hol babakocsival(fekete a babakocsi is!), hol gyalog. Már többen szóltak rájuk, hogy napszúrást fog kapni a gyerek, id?sek is adtak már nekik tanácsot innen, de a n? annyira fennhordja az orrát, hogy nem érdekli senki véleménye. Sajnálom azt a szegény babát..

Legjobb válasz: "Mi közöd van más gyerekéhez?" Jobb helyeken vannak még közösségek, ahol mindenki vigyáz mindenki gyerekére, és nem mennek el egymás mellett süketen és vakon. Az effajta nincsközömhozzá-szemléletmódnak köszönhetõ, hogy egy apa halálra verhette a minap a gyerekét. Gondolom, nem aznap kezdte, de a szomszédoknak "mi közük volt a más gyerekéhez?" És mondá Káin: talán õrzõje vagyok és az atyámfiának?

"Mi közöd van más gyerekéhez?" Jobb helyeken vannak még közösségek, ahol mindenki vigyáz mindenki gyerekére, és nem mennek el egymás mellett süketen és vakon. Az effajta nincsközömhozzá-szemléletmódnak köszönhetõ, hogy egy apa halálra verhette a minap a gyerekét. Gondolom, nem aznap kezdte, de a szomszédoknak "mi közük volt a más gyerekéhez?" És mondá Káin: talán õrzõje vagyok és az atyámfiának?
Nem tudhatjuk, miért és hová mennek.Ma ugy volt mi is biciklire ülünk és elmegyünk az orvoshoz, de szerencsére telefonon megoldottam a problémát.De ha nem tudtam volna nekünk is menni kellett volna.De ha olyan jó móduak akkor nincs klimás kocsijuk.Csavarogjanak azzal.
pont ezt kéne tenni,
Én ha lehet, nem megyek ki a gyerekekkel ilyenkor, a pici másfél éves, vele fõleg nem. De más gyereke ilyen szinten nem érdekel. Az õ dolguk, ha így látják jónak, tegyék. Én nem szólnék nekik, mert mint írtad, már többen szóltak, és gondolom, õk is néznek tévét, tudják, hogy léteznek UV-sugarak, veszélyes, stb. Az õ felelõsségük a továbbiakban, szerintem.
Szóljatok a körzeti védõnõnek, többet nem igen tehettek. Hátha az hátassal tud lenni rá.
Fura mód, én is sok ilyet tapasztaltam mostanában, pedig falun lakunk, és itt mindenki "vigyáz" a babákra. De a biciklin napszám több babát is látok sapka nélkül, engem is felháborít...
-szólj a gyámügynek hogy veszélyezteti a gyereket de ennél többet nem tehetsz és utánna még utálni is fog. -attól hogy forgatod be magad a babának nem lesz jobb. -ahol pénz van nem mindig van ész -örök igazság- röviden ennyit tehetsz...
Na, szép. Látszik, hogy a pénz mellé észt nem osztanak. Hát én a helyedben azért tuti beszólnék amilyen nagyszájú vagyok.
Mi közöd van más gyerekéhez? Mindenki azt csinál, amit akar, majd rájön ha baja lesz a picinek, hogy talán nem kellett volna. . .
A kérdező hozzászólása: 4.válaszoló:igazad van, nincs közöm mások gyermekéhez, de nekem is van egy 19 hónapos lányom, és felháborít, ha valaki ennyire felelõtlen. Gyakorlatilag ha nem muszáj az erkélyen kívül ki sem viszem 10 és 17 óra közt, elõtte és utána szoktak itt az anyukák kimenni, mert akkor még/már tûrhetõ az idõ.
Csakhogy nem a SAJÁT kárán tanul hanem a GYEREK KÁRÁN....
Mellesleg lehet megkövezni engem is, de én is délben indultam neki a gyerekkel, a panelben nem lehetett bírni tovább, inkább sétálni mentünk, kettõ körül értünk haza. Mondjuk a babakocsi kupolája árnyékot vetett, plusz ügyeltem arra, hogy árnyékban sétáljunk, és itt ráadásul a szellõ is lengedez. Pedig azt gondoltam, hogy talán rosszat teszek, ha kimegyek, de nem, jobb volt, mint bent. De azt is figyelembe kell venni, hogy sose lehet tudni, hogy kinek mikor, miért kell útnak indulnia. Sajnos igen, elõfordul, hogy csak estefelé, vagy kora reggel mennél ki szíved szerint, de nincs mese, menni kell. És kívülállóként nem lehet tudni.
szólj a védõnõnek, minden rosszindulat nélkül, a gyerek érdekében! én is ismerek olyan anyát, aki naphosszat a várost rója gyerekkel, télen-nyáron.
15.16-nak Gondolom te nem a biciklid csomagtartóján vitted a gyerekedet, sapka nélkül sétálni. És gondoskodtál a folyadékpótlásról is. Nem az a gond, hogy sétálni viszi, hanem az hogyan teszi azt.
szia, sajnos nekem 2 hetente minden nap fél12-kor kell bicajjal vinnem a 20 hónapos fiamat a mamákhoz, mert délutános vagyok. mindig adok a fejére valamit, be is kenem, de ez van... nem tartom magam ez miatt felelõtlen anyának, mert máshogy nem tudom megoldani!! Ági
A kérdező hozzászólása: Persze, én nem is arról beszélek, amikor muszáj, biztos nekik is az, de szerintem semmibõl nem tartani a kicsi fejére adni egy kalapot.Ez csak apróság.Ja, õ nem visz magával soha semmit!De komolyan!Gyerek+õ+ bicaj.Se folyadék, semmi.Nem szoktam folyton õket lesni, de mivel szemben laknak, akarva akaratlanul is látom., Na mindegy, én nem értem, hogy miért nem lehet figyelni a csemete egészségére..

Hogy kell igényelni ha igazam van? 2010.10.13-án szültem.1 gyermekem van és egyedül állo anyuka vagyok.

2011 márciusáig tgyást kaptam azota pedig gyedet. A gyedem 60. 000-65000Ft attol függ hány nap van.

Legjobb válasz: De mi a kérdés? Mit akarsz igényelni? És miben van igazad?

De mi a kérdés? Mit akarsz igényelni? És miben van igazad?
Én sem értem a kérdést
Szerintem a kérdés az lenne, hogy jár-e a gyed kompenzáció. Járni éppen jár, pár 100 Ft-ot kapsz, ha kapsz. A kifizetõhelyen kell igényelni.

Rendben van az, hogy egy anyuka akinek 7 hónapos babája van az egy héten három este is elmegy lazítani?

Szitu: 7 hónapos a közös kisbabánk ami mellett a páromnak van egy 14éves kamaszfia is, így négyen élünk együtt. Sajnos sok vita, veszekedés van közöttünk ezért talán kimondható már, hogy nem élünk boldogan :-(

Legjobb válasz: Nem fogom itt ostorozni az anyukát, ezt ne várd. Valóban sok minden nincs nálatok rendben, de ezt közösen kell lerendeznetek. Szerintem valamiért menekül otthonról. Beszéljétek meg, hogy mikor ki megy el otthonról, jó lenne kettesben is... sok szerencsét a család béküléséhez.

Nem fogom itt ostorozni az anyukát, ezt ne várd. Valóban sok minden nincs nálatok rendben, de ezt közösen kell lerendeznetek. Szerintem valamiért menekül otthonról. Beszéljétek meg, hogy mikor ki megy el otthonról, jó lenne kettesben is... sok szerencsét a család béküléséhez.
Szia!A lazítással nincs gond, az idõponttal inkább.Próbáld rábeszélni, hogy legalább akkor induljon barátnõzni, amikor a kicsi ágyban van és túl vagytok a közös programokon.(fürdés, kis játék, vacsi a babával)Vagy nem is igényli ezek szerint? Tényleg semmi kivetnivaló nincs abban, ha kikapcsolódásra vágyik (és teszi is), de ez ne menjen a többiek rovására. Na, meg az jutott eszembe, hogy talán kicsit visszaadja azokat az alkalmakat, amikor te maradoztál ki és õ csücsült otthon a gyerkõcökkel! Beszéljétek át!
Én örülnék ha olyan férjem lenne aki mellett minimum heti egyszer lazithatnék, de sajnos én nem tehetem meg... Ö hamarabb lelép.Szerintem mi nök megérdemeljük a lazitàst hisz egésznap a gyerekkel lenni nem kis stressz. Szerintem a feleséged még nem érzi magàt öregnek hogy belegyen zàrkozva, meg is értem. Tàmogasd a döntésében.És 4 nap még a hétböl ott van, amikor te lazithatsz.Csak beszéljétek meg, hogy mielött elmegy fürdesse meg a picit, tegye tisztàba, adjon neki enni. Én nem tudok rossz véleményt irni az ilyen anyàkrol, mert én is erre vàgyom!
Elsönek! Nem biztos hogy minden nönek szorakozàst kikapcsolodàst jelent a piacolàs, satöbbi.És hidd el egy baba nélkül màsabb kimozdulni.Én egyszer voltam tàvol 3 orahosszàra moziba, , hidd el, olyan jol esett, ugy feltöltödtem! Azért mert nem te vagy a gyerekkel, nem jelenti azt hogy ö akkor màr életveszélyben van! Az apa gondolom fogyel rà, de ha anyos figyelné, abbol se lenne semmi.Inkàbb hadd menjen mint depresszios legyen, és az idegeit a babàn töltse ki!Nem is tudom mi abban a bün ha elmegyek a gyerekem nélkül kikapcsolodni.
10:04-na ettõl a mentalitástól vagyok rosszul. Hogy egy kisgyerekes anyuka ezt ne csinálja meg azt ne csinálja. És ha neki buliba van kedve menni? Éjjel általában egy gyerek alszik. Akkor meg nem tök mindegy, hogy az anyja hova megy??? Én is szoktam buliba járni, mert imádok táncolni. Nem tudom, miért kell ilyen prûdnek lenni, hogy ha valaki anya, akkor hiába fiatal, hiába nõ, ugyan már, néha napján se szórakozhat úgy, ahogy szeretne. Nem tudom miért fáj ez egyeseknek. Törõdjön már mindenki a saját dolgával. Én sem szólom le azt ahogy te élsz, pedig nekem meg az a fura, hogy sosem mész a gyereked nélkül sehová, de ha te ezt így érzed jónak és nincs hiányérzeted, hát akkor ez teljesen a te dolgod. Én meg szeretek néha eljárni, és van egy teljesen kiegyensúlyozott 2 éves gyerekem, aki imád, és aki úgy kezdte a bölcsit, hogy már másnap ott akart maradni aludni is, és sose sírt amikor otthagytam és ha beteg, akkor is legszívesebben menne. Én büszke vagyok rá, hogy úgy nevelem a fiamat, hogy barátságos legyen másokkal is, és ne essen kétségbe, ha éppen nem velem van, mert én nem vagyok féltékeny arra, ha másokat IS szeret rajtam kívül. És nem érzem helytelennek, ha én is néha lemegyek kikapcsolódni úgy, ahogy az NEKEM jólesik. A kikapcsolódásnak az a lényege, nem? Nehogy már mások mondják meg, hogy valaki hogyan érezze jól magát, könyörgöm!
de konkrétan bulizni, hajnali 3as hazaérkezéssel???? Menjen igen , moziba, manikûröshöz, fodrászhoz, menjen pletyizzen egyet a barátnõkkel- mindent elfogadok, ami kikapcsolódás. De az az idõ, amikor a babánál ott a helye az pont az este, a fürdetés, az altatás. Meg egy kisgyerekes anyuka már ne nagyon riszálja a fenekét bulikba.
szia! 6 hós a babám és még egy alkalommal nem maradtam ki mellõle! Szerintem sokáig nem is fogok! A párodnak bébisintér kellene. Gondolom már nem is szoptatja a babát. Második gyereket ne vállalj vele, majdhogynem azt írom, hogy "neked szült gyereket"? Még jó hogy te foglalkozol vele....
elsõ vagyok. Én is vágyom kicsit kimozdulni, és ezt meg is mondom apának. Megyünk sétálni, visszük a manót a nagyszülõkhöz, elmegyünk a piacra...de hogy konkrétan bulizni?? egyszer kellett egy fél órácskára elszaladnom a férjemmel a munkahelyemre, de minden 2. percben a baba volt a fejemben. ez most sem lenne másképp. Ne is bántsátok szegény anyut, hadd menjen, és "élvezze az életet!"
Szép kis vita alakult ki! (-: Bár én nem vagyok bulizós típus, de nappalis egyetemista. Ösztöndíjamból élünk. Mégis sokszor lecsesz a párom, hogy nem vagyok otthon. Bánt, hiányzik, 1 éves a pici... Mégis azt mondom, szüksége van erre! Basszus, ha depis lesz, mert otthon kell ülnie?! Az nem tudja ám elképzelni, akinek nem ilyen az élete! Van, aki nem olyan lelki alkat, hogy jól érzi magát állandóan otthon. Mégis lehet jó any és jó társ! Fel kell töltõdnie! Aztán most vinnyoghatnak az õsanyák, mekkora ribanc! (-: Kicsit több megértést! Most nagyon sérülékeny idõszakban van a kapcsolatotok, nehogy széthulljon a család! Higgadtan beszéljétek meg! Hidd el, nem könnyû! Mindent feladott a családért. A barátaitól ne akard elvágni, mert attól bevadul, hogy ki akarod sajátítani. Emlékezzetek, miért szerettétek meg egymást!
8hónapos a babám 1fürdetést altatást nem hagytam ki és jo ideig nem is fogok.Elmennék szórakózni, de tudom nem érezném jol magam a kis manómon járna minden gondolatom.Nekem ez nem elfogadható viselkedés, de jogom itélkezni.A véleményem megvan, ami rendkivül negativ.
A kérdező hozzászólása: azt nem írtam sajnos, hogy nálunk ilyen szinten megy a veszekedés...sajnálm...tiszta szívbõl...de a sajnos ez van:-(
Látom a szavak kiforgatásában mester vagy. Biztos az a rossz, ha az én gyerekem jól érzi magát a bölcsiben, ez aztán tényleg borzasztó. Te már csak tudod.
Az én babám már 1 éves lesz, de még sosem hagytam másra. Minden este én fürdetem, én etetem, fektetem le. Sõt nálunk apa sem jár el bulizni, max.néha a szabadnapján találkozik a haverokkal, akkor sem késõ este, hanem délután.anyós is már ajánlotta hogy legalább menjünk el moziba, õ addig vigyáz a fiunkra, de nekem ez egyszerûen nem megy
Egy kisbabás anyuka nem azért szült hogy bulizgatni menjen, akárkinek akármennyire tetszik egy 7 hónapos mellett ott van az anyja helye, nem pedig egy szórakozóhelyen. Ha valaki ott tudja hagyni éljelre az ekkora babáját akkor az minek szül? Sajnálatos hogy van ilyen, igenis ha baj van beszéljétek meg és találjatok rá megoldást mert ezt a gyerek sínyli meg, ezt miért nem lehet megérteni?
ezer bocs az offért! csak mindig találni olyanokat, akik annak ellenére, hogy "nem szólnak le másokat" , jól belerúgnak a másik mondanivalójába. Ki mondta, hogy nekem életcélom, hogy végigüljem az életemet a gyerekem mellett és sose nem mehetek el nélküle sehová, mert ha egyet tüsszent összesz.m magam?? Sose voltam ilyen típusú. Viszont nekem a szórakozás nem jelent egyet a hajnalig tartó mulatozással, fõleg ha párom, meg otthon babám van.Abból meg amit a bölcsis kis csemetédrõl írsz, 1értelmûen az jön le, hogy semmi hiányérzete nincs, ha te nem vagy vele. Ez azért gáz. Megint jönnek a nagy szavak , és ott az a kicsi banánhéj...
9:51-es vagyok, azt viszont nem tartom helyesnek hogy hajnal 3-ra ér haza. Pontosits vele, hogy menjen el este hétkor, legyen otthon tizkor.Vgay menjen hétvégén délutàn 2-kor, 5-re otthon legyen.
Én erre azt mondom, h amikor az én párom, aki még csak kispapa és eltûnt itthonról fél napra, és én kiborulva feltettem egy kérdést kb azt a tanácsot kaptam, h költözzek haza anyámhoz. :D Szóval nem tudom mi a konkrét esetetek. Én nem mennék el heti 3*, és a páromtól is elvárom, hogy ne maradjon ki heti 3 napot, terhesen is, nemhogy megszületett babával. Persze egy-három óra más, de több óra. És még csak 7 hónapos a baba... Én nem tartom ezt helyesnek!!!! De ha õ írná, h te mész el ugyanígy azt se tartanám. :D

Van anyukámnak Balatonon egy haszonélvezeti joga. De a nevelőapám két fia a kulcsot nem hajlandóak odaadni, hogy lemehessen pihenni egy kicsit. Persze a telek ráeső részén lenne. Mi a teendő? Lehet egy másik vagy még egy kaput rakatni? Így 2lenne.

Legjobb válasz: pontosan. "A haszonélvezeti jog fennállása alatt a tulajdonos a birtoklás, a használat és a hasznok szedésének jogát csak annyiban gyakorolhatja, amennyiben a haszonélvezõ e jogokkal nem él. A haszonélvezeti jog a dolog tulajdonosának személyében beállott változásra tekintet nélkül fennmarad. " http://www.ingatlanjog.hu/index.php?action=7

pontosan. "A haszonélvezeti jog fennállása alatt a tulajdonos a birtoklás, a használat és a hasznok szedésének jogát csak annyiban gyakorolhatja, amennyiben a haszonélvezõ e jogokkal nem él. A haszonélvezeti jog a dolog tulajdonosának személyében beállott változásra tekintet nélkül fennmarad. " http://www.ingatlanjog.hu/index.php?action=7
A haszonélvezeti jog erõsebb, mint a tulajdonjog. A telek nem rá esõ részén is nyugodtan nyaralhat, amennyit csak akar, ugyanis a tulajdonos nem szólhat bele, hogy a haszonélvezõ mikor, mit csinál a tulajdonán. Ezért hívják haszonélvezetnek.
Semmi szükség másik kaput rakni.A haszonélvezõ haláláig rendelkezik mindennel és joga van akkor és amikor akar ott tartózkodni, nem csak idélenesen hanem álandóan is!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!