Találatok a következő kifejezésre: Van alapja, néphülyítés (1 db)

Van alapja, vagy néphülyítés?

http://www.digitalage.hu/cikkek.php?cikk_id=16

Legjobb válasz: Az az egybe olvasás úgylátom bejött mert szerszám helyett számot olvastam boccs! :D

7-es szám, paradicsom, 6 F, és szerszám helyett számot olvastam, az is kék volt:(
Az az egybe olvasás úgylátom bejött mert szerszám helyett számot olvastam boccs! :D
Hát, nálam részben mûködött. A répa és a kalapács bejött, a szín nem. Meg a szám se az elején. Érdekes, nem tudom, hogy mûködik.
nekem egyik se jött be. furcsa :S a szövegben 5 F-t találtam..
1.- 7 helyett 6 jött ki 2.- Répa helyett krumplira gondoltam 3.- 6 helyett én is 3 -at számoltam :S 4.- 13 kék .. KALAPÁCS?? AZ SZÍN?
hmm...nekem a répa bejött, de szerintem csak azért, mert nem szeretem a zöldségeket, és csak ezt vagyok hajlandó megenni, tehát nálam ez az alap zöldség... jah, és egybõl 6 F-et számoltam:D zseni vagyok:D
hatra gondoltam, répára, elsõre megvolt a 6 F(zseni vagyok:DDD)és a végén ki akartam mondani h kapapács és közben egy kombinált fogó jelet meg a szeme elõtt aztán meg csavarkulcsot mondom, és a szín kék volt xD Egyébként egy személyiségteszten nemrég kijött h az emberiség legritkább kategóriájába tartozom xD
A 7-es bejött a szin, ztöldség nem jött be, 3 f betût számoltam
Nekem a7bejött, a kalapács is, de az szürke volt, zellerre gondoltam, és 5 f-et számoltam...érdekes:) )
Ehh.. nekem most van valami bajom? Mert en nem a repara gondoltam hanem a karfiolra, megtudtam szamolni elsore az F betuket. Regebben ez a szines szerszamos volt egy sorozatba, es ott is megcsinaltam, ott en is a piros kalapacsot mondtam, de ez volt vagy egy eve..azota teljesen elfelejtettem es most zold furora gondoltam.. En vmi atlagtalan agyigyopar vagyok? :D:D Bar az F betusnel zsenik koze tartozom.. 8)
A módszer lényege az, hogy "hatni" próbálnak a két agyféltekére. Amúgy nálam sem jött be semmi. De én a leírásban szereplõ "kivételnek" számítok, mert kreatív területen dolgozom :)
A kérdező hozzászólása: Nálam írd és mondd, semmi sem jött be... Fekete fûrész, illetve retek az, amire gondoltam elõször spontán... Eszerint valami agybajom van :D
A piros kalapács bevált:) A répa nem, a számom a 9volt.Elsõre 3 Fet számoltam, majd másodikra, maikor már rákérdezek, hogy biztos-e, akkor vettem észre, hogy átsiklottam a 3 of-on:) Szóval rám inkább nem igaz, mint igen.De jó játék, és az tény, hogy ha valaki nagyon ott van, akkor úgy játszik az agyunkkal, ah neki tetszik.
Fogalmam sincs hogy mi az elmelet. De nalam totalisan mind mukodott. Hmm... nagyon sablon lehetek :)
szerintem ezt úgy kéne megcsinálni, hogy ha simán mindenféle elõzmény nélkül próbálod, nem ugyanezeket fogja-e mondani. mert pl. szerszám, ok nekem a satu ugrott be, de azért a legismertebb szerszám a kalapács. a répa most nekem stimmelt, de régen ezt már próbálták velem, és akkor nem répát mondtam. szóval már tudtam h a répa lesz a megoldás. a 7-et se találták el.
én pl a 6-osra gondoltam, a bab volt a zöldség, 5 f betût találtam, és kalapácsra, és piros színre gondoltam.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az alábbi linken érdekelne engem hogy az orsók átmérői, ahová az ékszíj be van fogva, körülbelül mekkora átmérőjük lehet, valamint az orsók középpontja egymástól körülbelül mekkora távolságra lehet?

1

Hamis az elméletem?

Sokan pedzegetik az időutazás lehetőségét. Ennek ellenére, én úgy gondolom, nem fog bekövetkezni, legalábbis ebben az univerzumban és idősíkon nem. Mindezt azzal magyarázom, hogy a történelmünk során semmilyen lelet, bizonyíték nem utal arra, hogy "ismeretlen, jövőből érkező" személyek jelentek volna meg, illetve ha az időutazás lehetséges volna a jövőben, akkor nyilván másképp alakultak volna egyes háborúk (vagy épp direkt így alakították, de akkor érvénybe lép az első feltételezésem). Ha megvalósul az időutazás, úgy gondolom, hogy nem lehet majd befolyásolni, és véletlenszerűen akár egy párhuzamos dimenzióba, vagy egy korábbi univerzumba repít. Ti mit gondoltok erről?

11

A fiatal kori élmények meghatározzák az ember agyának fejlődését, mennyire lesz (lehet) sikeres, boldog, jó kisugárzású?

2) Orbitofrontális kéreg – a prefrontális kéregnek (homloklebeny) az alsó része az orbitofrontális kéreg. Ez kulcsszerepet játszik az érzelmi életben, a fenti egyszerű érzelmi reakciókat finomítja, lehetővé teszi, hogy azok sokkal árnyaltabbak legyenek (ne csak félelem/harag versus nyugalom létezzen, hanem bűntudat, meghatottság, satöbbi). Ahhoz, hogy képesek legyünk az empátiára és a mentalizációra (mások érzéseinek, gondolatainak megértése), szép kifejlett orbitofrontális kéreggel kell rendelkeznünk. Ez az agyterület szinte teljes egészében a születést követően kezd el kifejlődni, 0-3 éves korig fejlődik, és kifejlődése tapasztalatfüggő. A társas tapasztalatoktól függ. Izolált, elhagyatott csecsemőnek nem fejlődik ki normális orbitofrontális kérge. A jobb orbitofrontális kéreg fejlődik először és az dominál.
Amikor a csecsemő együtt örül az anyjával vagy apjával, biztonságban, akkor agyában endogén opiátok és dopamin szabadulnak fel. Az endogén opiátok serkentik az idegsejtek növekedését, a dopamin pedig az idegsejtek glükózellátottságát. Azoknak a csecsemőknek, akiket sok kellemes társas élmény ér, ezért jobban fejlődik az agyuk, különösen az orbitofrontális lebenyük: az ottani idegsejteknek több kapcsolata lesz. Új idegsejtkapcsolatok egész életünk során születnek, de azt az iramot, amivel életünk első 2 évében fejlődnek, később már nem érik el.

Tehát 2-3 éves korig szívja magába főleg ezeket a dolgokat a gyerek és ez egész életében hatással lehet rá? Nem igazságtalanság, hogy ez az egész ember későbbi (akár szocializációs, társas, párkapcsolati) viszonyait is teljesen determinálja ebben a fejlődéslélektani szakaszban?

Bocsi, ha ilyeneket olvasok, de ez a szakmám és ,,persze" a nőknél sikertelen vagyok. Sajnos. Ez pedig lehet már akkor kisgyermekkorban eldöntődött. Nem tudom.

12

Tényleg bele lehet halni az önkielégítésbe?

Itt olvastam (
Mondjuk azt nem tudom ki számolta neki, nem is a hír a lényeg, hanem hogy tényleg létezik ilyen végkimerülés, ami halállal végződhet? :O

9

Hogy lehet az, hogy megálmodunk előre eseményeket/szituációkat, és olyan emberekkel történő élethelyzeteket, akikkel azelőtt sohasem találkoztunk?

3

Csak a test tud boldog lenni vagy a lélek is?

csak fizikális öröm létezik, ami egy kémiai folyamat az agyunkban, vagy pedig tud a lélek is örülni valaminek boldog lenni ami nem kémiai?
ponotsabban kémiai folyamat nélkül lehetünk boldogak tudunk örülni valaminek?

7

Pécsi MAGASHÁZ hogy lehet életveszélyes 89 óta, ha még mindig nem dőlt össze?

Ha tényleg az lenne akkor már rég lebontották volna, mivel ugyanolyan veszélyes ha nem laknak benne, mert rádölhet a környezetére...
Végülis jóformán semmit nem oldottak meg a kiköltöztetéssel, több mint 25 évig még lakhattak volna ott emberek...
Nem értem az egészet. Attól hogy nem laknak benne, mért lenne kevésbé életveszélyes a többi ember számára???

7

Matematika keveréses feladatok. Holnap doga és nem értem, valaki elmagyarázza hogyan kell kiszámolni?

Táblázatba kell először felvenni az adatokat és azután pedig egyenletet felírni, a tanár így kéri. (1. fajta, 2. fajta, keverék, mennyiség, egységár, ár, ilyesmik)

Kétféle kávéból 240 kg-ot kevernek össze: a jobb minőségűből 2330 Ft 1 kg ára, a másik fajtából 1270 Ft. A keveréket 1800 Ft/kg-os áron akarják eladni. Hány kilogramm kávét használjanak fel a keverékhez az egyik, és mennyit a másik fajtából?

2

Tudnátok nekem segíteni a matek háziban, nagyon sürgös lenne?

1. Egy derékszögű háromszög egyik külső szöge és a mellette fekvő belső szög háromszorosa együtt 280fok. Mekkora a háromszög legkisebb belső szöge?
2. Laci feleannyi idős, mint a bátyja. Tíz év múlva a bátyja négyszer annyi idős lesz, mint Laci egy évvel ezelőtt volt. Hány éves most Laci?
3.Gondoltam egy kétjegyű számra. Számjegyeinek összege 7. A számból a számjegyeinek felcserélésével kapott számot kivonva, majd az eredményt 2-vel megszorozva az eredeti számnál 2-vel nagyobb számot kapunk. Melyik számra gondoltam?

3

Valaki elmagyarázná részletesen, nem értem?

Egy 10m magasról szabadon eső test, miért 1,41 másodperc alatt ér földet? (kezdősebessége 0, így í v0/g-nek nincs értelme), mi erre a képlet?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!