Találatok a következő kifejezésre: Van akinek is (12044 db)

Mit tegyek? Kisfiam 8 hós és 2 napja felállt a kiságyába! Mikor alvás van akkor is feláll és nem akar aludni! Eddig nagyon szépen elaludt egyedül de most hogy felállt nemtudom mit tegyek!

Hagyjam ott az ágyba és majd ha elfárad akkor lefekszik?

Legjobb válasz: Ha mindig bemész lefektetni akkor a gyerek egyidö után ezzel fog játszani. Szerintem menj be elöször ha ezután is fel áll hagyjad had álljon, ha visít akkor úgy is érzed meddig hagyod sírni. de az ö akaratuk vasbol van és ha nem akarnak aludni akkor nem fognak. neked még szerencséd van hogy ez 8 hónaposan jött, van akinek az elsöhónapokban már ez van.

Ha mindig bemész lefektetni akkor a gyerek egyidö után ezzel fog játszani. Szerintem menj be elöször ha ezután is fel áll hagyjad had álljon, ha visít akkor úgy is érzed meddig hagyod sírni. de az ö akaratuk vasbol van és ha nem akarnak aludni akkor nem fognak. neked még szerencséd van hogy ez 8 hónaposan jött, van akinek az elsöhónapokban már ez van.
hagyd ott egy kicsit és bizonyos idõszakban nézz rá.Ha elfáradt ugyis elalszik.Én ezt ugy csináltam hogy megittam egy kávét ránéztem ha nem aludt szoltam neki hogy tente és visszafektettem, aztán kimentem egy rövid idõre és mikor bementem már aludt.
Amikor ez volt nálunk, egyszer csináltam, hogy mindig visszafektettem. Ugyanúgy feláll, és üvöltött. Aztán ott hagytam. Mostanában is szokott ilyet csinálni, de nem foglalkozom vele. Ha elfárad, megunja, lefekszik.

Ha peteérésünk van, akkor is szokott fájni a hasunk? Kb annyira mint amikor menseselünk? Meg peteérés mindig a 14 nap körül van? Akko ris ha elötte a mensim nem 28napra jött meg. Hanem 32?

Legjobb válasz: Ááá... ne hogy azt hidd, hogy ez percre pontos mindíg. Általában pé a ciklus közepén van, ami a 12. nap és a 16. nap között lehetséges. Van aki érzi van aki nem, de nem annyira erõs az érzés mint mensikor. Egy pici szúrást én néha szoktam érezni, de nem mindíg. És elõfordulhat spontán peteérés is. Akármikor.

Ááá... ne hogy azt hidd, hogy ez percre pontos mindíg. Általában pé a ciklus közepén van, ami a 12. nap és a 16. nap között lehetséges. Van aki érzi van aki nem, de nem annyira erõs az érzés mint mensikor. Egy pici szúrást én néha szoktam érezni, de nem mindíg. És elõfordulhat spontán peteérés is. Akármikor.
Nem mindenki érzi a peteérését, de lehet, hogy neked akkor is szokott fájni a hasad. A peteérés pedig mensi elõtt két héttel szokott lenni, kb félidõben. Ha hosszabb a ciklusod, akkor valószínûleg nem a 14. napon van a peteérésed, hanem néhány nappal utána.
Ha 32 napos a ciklusod, akkor kb a 16. napon van peteérésed.Általában a menstruációs fájdalmak erõsebbek, mint a peteéréskor (esetleg) jelentkezõ fájdalmak, de nálam pont fordítva mûködik a dolog.A mensinek csak az 1., max 2. napján fáj a hasam, de egyáltalán nem vészes, fájdalomcsillapító csak ritkán kell, peteéréskor viszont nagyon görcsölök :S állítólag ez normális.Ja , és a két fájdalom nem igazán hasonlít, legalábbis nálam.
Nem mindig a 14. napon van. Ez függ a ciklus hosszától, stressztõl, betegségtõl is. Nekem volt, hogy a 21. napon volt. Az én tüneteim között is szerepel a nyilallás, hasfájás olyankor, meg átlátszó, több folyás.

Ha két kan kutya ivartalanítva van, akkor is megy a verekedés? (falkavezérség miatt. Gondolom)

Legjobb válasz: A legjobb mindkettõt.Szerintem ez amúgy is alap dolog hobbi kutyáknál. Ha ivartalanítottak,akkor nem lesz here és prosztatarákuk,a végbél környéki daganatok esélye is kisebb. A rangsort néha meg kell erõsíteni,nem ivaros kutyáknál is,de lány kutyák közelében sem fognak eszetlenül viselkedni. Tüzeléskor ha tüzel kutya a környéken hajlamosak a kanok hetekig nem enni,lefogynak,ha kettõ van egy helyen verekednek. A nem ivaros kutyákat nem hajták a hormonok,nbem kell állandóan bizonyítaniuk,hogy õk a tökös legények,ezért több idejük van játékra,gazdira. Tehát a kutyának jobb,és nem érzi a különbséget,hogy golyõk nélkül van.

A legjobb mindkettõt.Szerintem ez amúgy is alap dolog hobbi kutyáknál. Ha ivartalanítottak, akkor nem lesz here és prosztatarákuk, a végbél környéki daganatok esélye is kisebb. A rangsort néha meg kell erõsíteni, nem ivaros kutyáknál is, de lány kutyák közelében sem fognak eszetlenül viselkedni. Tüzeléskor ha tüzel kutya a környéken hajlamosak a kanok hetekig nem enni, lefogynak, ha kettõ van egy helyen verekednek. A nem ivaros kutyákat nem hajták a hormonok, nbem kell állandóan bizonyítaniuk, hogy õk a tökös legények, ezért több idejük van játékra, gazdira. Tehát a kutyának jobb, és nem érzi a különbséget, hogy golyõk nélkül van.
Sokkal kisebb az esélye az állandó vitának, pláne tüzelési idõszakban.tehát igen, segít.
Van amelyik kutyának kicsit segít de az ivartalanítás nem helyettesíti a nevelést! Amúgy hasznos dolog de a túl sok kölyök és a betegségek terén. Ez a véleményem. Ha te vagy a fõnök, jólneveltek a kutyák akkor minimálisra csökkenthetõ a verekedés, attól is függ milyen fajták. De rangsor akkor is lesz ha ivartalanok a kutyák.
A kérdező hozzászólása: köszi. és mindkettõt ki kell, vagy elég csak az egyikt?

Mikor kell meginni a L-carnitinos Cromeos lötyit? Fogyókúrába kezdtem; vettem is ilyen folyadékot de nincs ráírva h mikor kell használni. Csak edzés elõtt igyam; vagy ha épp szünnap van akkor is bevehetem és segíti a fogyást valamilyen szinten?

Tisztában vagyok vele h önmagában semmi sem segít...az lenne a lényeg h ha éppenséggel nem edzek akkor is bevegyem e? Nem akarom h az legyen h minden nap kéne szedni; én meg csak edzés elõtt veszem be, és így veszít a hatékonyságából...

Legjobb válasz: Edzés elõtt, csak úgy van értelme. (persze csak akkor, ha táplálkozásod rendben van, mert anélkül liter számra önthetnéd magadban, akkor se használna semmit)

Edzés elõtt, csak úgy van értelme. (persze csak akkor, ha táplálkozásod rendben van, mert anélkül liter számra önthetnéd magadban, akkor se használna semmit)
hát az a legviccesebb, hogy pont az általad belinkelt cikk alján van az a kommentelõ, aki tényleg hajlandó volt utánanézni. szóval most akkor áruld el, ki az elmebajnok...
Nekem barátom a Google, de neked nem.Olvasd el ezt elmebajnok: [link]
szerinted honnan tudjam, hogy ki volt? engem sem érdekel a legkevésbé sem - csak könnyebb gombokat nyomogatni, mint tájékozódni, ez nekem mindig is vicces volt. engem is könnyebb sértegetni, mint utánanézni dolgoknak. mekkora meglepetés, egy edzõterembe járó ember, aki tajparaszt. hát, ilyet se láttam még. és neked van bajod a kérdezõvel, mikor azt se tudod leírni, hogy húgyagyú. legalább ha valakinek nekimész, ne röhögtesd ki magad. google a barátod, ahogy mondani szokták.
Nem én pontoztalak le hugyagyú.Engem azt se érdekel, ha nekem nyomják a piros kezet, mert [email protected]ályosíts már fel légyszi, hogy miért [email protected] az l-karnitin!
Edzés napon edzés elõtt 30perccel 1kupaknyi (15ml), pihenõ napon pedig délelõtt fél kupaknyi (7.5ml). Bár nem tudom miért nem kérdezted meg a boltba nekem is ott mondták el még annó!
igen. nyugodtan nevess, biztos vicces. pontozd le ezt a választ is, egészségesebb leszel tõle.
Az l-karnitin szívbetegséget? :-DDDD
semmikor. ne igyál ilyen szarokat. egyébként is, szívbetegséget okozhat. inkább táplálkozz ésszerûen, egészségesen.
Edzés elõtt.Gondolom a 'h' mellé már nehéz lett volna odaírni azt a két betût...
Edzés elõtt kell beveni!
A kérdező hozzászólása: Azért nem kérdeztem a boltban mert azt hittem h van valami leírás az üvegen; késõbb derült ki h nem...

Fiúk, ha van barátnőtök akkor is megnéztek más lányokat az utcán? Ha a barátnőtök ott van akkor is?

Legjobb válasz: Akkor is megnéznek más lányokat. A fiúk már csak ilyenek, szokjál hozzá.

Akkor is megnéznek más lányokat. A fiúk már csak ilyenek, szokjál hozzá.
Úha egy csalódott leányzó..és valaki nagyon félreértett..
Utolsó te valószínûleg valami nagyon fiatal lány lehetsz vagy nagyon csalódott. Mit vársz hogy vakuljunk meg ha már van barátnõnk?
mármint a 13-as.
Nem, pont ellenkezõleg :) )) csak sajnálom a barátnõiteket, hoggx olyan fiúval jöttek össze, akinek nem õk a legszebbek.... De kiváncsi lennék, hogy ellenben ti mennyire jóképû fõnyeremények lehettek, ha mindig csak a jobbra csorgatjátok a nyálatokat... Mondom, miért nem azzal vagytok, aki nektek a legjobban tetszik? Miért alkusztok meg? Akkor nem kéne nyálcsorgatva nézelõdni ha nektek lenne a legszebb barátnõtök a világon (szerintetek)
Senki nem lehet annyira önzõ, hogy még nézni se hagyja a másikat. Én is megnézek pl. egy jó autót, szimplán azért mert tetszik a látvány, de nem görcsölök rá, hogy de jó lenne lecserélni a "régit". Persze nézés és nézés között is van különbség...
Nem lehet megtiltani a másikat.....nézni akar, néz... Viszont hogy lehettek ennyire tapló, a nõitekkel, nem is értem..... Haaz tetszik, akkor majd este az fog leszopni, nem a barátnõd...... Ennyi erõvel mi is kimutathatnánk , hogy jajj mekkora jó lenne már olyan pasikkal lenni akinek pl nem 10 centi a micsodája, hanem 25, de nem tesszük, mert tudjuk hogy nektek rosszul esne.. És azert ne hasonlits mar egy kocsit egy nohoz......ez szanalmas.....
12:16 Nõ létedre elég primkó vagy... De sebaj! Kellenek az ilyenek is.
Téged még nem szeretett egy pasi sem? Vagy mind elhagyott? Azzal vagyunk akit szeretünk, de ezek szerint téged még a kutya sem szeretett. Bár elnézem a gyerekes hozzáállásodat amennyiben 15 éves lehetsz.
A legjobb hogy mindenki csak annyit ir hogy gyerekes a hozzaallasom de senki sem probal meg ellentmondani nekem, hogy ez nem igy van meg nem azert vagytok a baratnotokkel mert nem all szoba veletek szebb lany....latjatok igazam van ;) Amugy meg te vagy primitiv ha tenyleg egy not (egy embert) es egy kocsit (egy targyat ) egy kalap ala tudsz venni....maradj a pornonal, nem valoneked no! Igazad van csorgasd csak a nyalad mindenkire, ha ilyen stilusod van.....
Ez egy metafora akart lenni, de nem feltételeztem rólad, hogy érteni fogod.
Jaaa...minek az embernek barátnõ, ha "száraz csirkének" titulálja? Miért nem szedi össze azt a jobb csajt?? Ha meg én jobb csaj vagyok annál, akkor azt miért nézi meg? Ezt sosem értettem......de úgylátszik minden pasi úgy választ barátnõt, hogy ha nincs ló, a szamár is jó...és igazán senki sem szereti a nõjét és mindig ácsingózik a jobb után....hát akkor menj és járj azzal! Nem ez a logikus?
de én legyek már a legszebb neki, ha velem van:)
Igen, legfeljebb jobban odafigyelünk, hogy ne vegyétek észre, és ne legyen hiszti belõle
Igen, ezért szoktam a barátomat bordán vágni.
A kérdező hozzászólása: Nekem amúgy sincs önbizalmam, ilyenkor a nulla alá süllyed az önbizalmam :/
Igen. Hûséget fogadtam nem vakságot. Amúgy a csaj is megnéz más pasikat. Ennyi. Ez még nem megcsalás.
Egyet értek az utolsóéval. Én is nézek más csajokat, aogy õ is más pasikat. A lényeg inkább sz, hogyha pl. ránézel egy jó csajra, akkor az jut eszedbe, hogy hú de megb*sznám, vagy az, hogy hú de megb*sznám a barátnõmet. Ha pedig valakit tényleg szeretsz, az összes nõ mellérõl a barátnõdé fog eszedbe jutni, stb, stb. Szóval igen és igen:)
én nem nézek meg pasikat, a barátom se nézze a csajokat, ennyi. fõleg ne mellettem, ha ilyen történne kirúgnám a szívét :D
Persze kicsicsillag, nem nézel meg pasikat... :D Hagyjuk már. :D Nincs olyan nõ a világon, aki ne nézne meg egy olyan pasit, aki tetszik neki. Egy normális kapcsolatban ez semmit nem jelent. Volt barátnõmmel még beszélgettünk is róla, hogy külsõre milyen az illetõ. Ha te ezért féltékeny vagy... örülök, hogy nem velem vagy...
Én sem nézek meg pasikat....soha nem is néztem....nem kenyerem az hogy ugybamuljak masokra mint egy szexehes ribanc....az utcan altalaban bambulok magam ele es a sajat gondjaimon gondolkozok :D szoval uccso befoghatod ;)
tényleg nem nézek meg pasikat, nekem sem esne jól, és nem is tudok férfiként ránézni más pasira, ha vkit szeretek:) akkor õt sneki nem tudja ûberelni
Ez egy akkora ostobaság a nõk részérõl, hogy megnézi jajj mi lesssz te jó isten atya világ tuti nem szeret tuti jobb nálam tuti elhagyna...jajj nemár mikor fog már ez elmúlni ez a hülyeség... Igen megnézzük de ebben semmi rossz nincs, attól még téged szeret. Ahogy Bundy mondaná, "elmehetnék enni egy friss finom ízletes steak-et de megeszem az otthoni száraz csirkét is mert azt szeretem"
Egy metafora, amiben egy nõt letárgyiasítasz...gratulálni tudok csak! Szerencse, hogy az ismerõseim között nem sok ilyen nõket lenézõ, hímsoviniszta farok van, mint te

Igaz, hogy két kék szemű embernek nem lehet kék szemű gyereke? És ez így van akkor is, ha barna barna színről beszélünk?

Legjobb válasz: Két kék szemû embernek csak kék szemû gyereke lehet (mivel a kék szemûeknek kék-kék génpárjuk van! Barna szemû nem is lehet 2 kék szemûnek, mert a barna szín a domináns (vagyis aki barna-kék génpárral rendelkezik, az tuti barna szemû lesz!). Viszont két barna szemûnek már lehet gond nélkül kék szemû gyermeke is, abban az esetben, ha mindkét szülõnek barna-kék génpárja van, s az utódnál a kék találkozik a kékkel. Remélem érthetõ voltam.

Két kék szemû embernek csak kék szemû gyereke lehet (mivel a kék szemûeknek kék-kék génpárjuk van! Barna szemû nem is lehet 2 kék szemûnek, mert a barna szín a domináns (vagyis aki barna-kék génpárral rendelkezik, az tuti barna szemû lesz!). Viszont két barna szemûnek már lehet gond nélkül kék szemû gyermeke is, abban az esetben, ha mindkét szülõnek barna-kék génpárja van, s az utódnál a kék találkozik a kékkel. Remélem érthetõ voltam.
Mi barna szemûek vagyunk a férjemmel, és a kisfiúnk kiköpött apja, csak hatalmas kék szemei vannak:) )Sõt közeli rokon nincs is kékszemû, csak a férjem nagyapjának testvérének a családjában. Tehát távoli rokon.
Másodszor is eltévesztetted. CSAK akkor lesz a barna szemû szülõk gyereke kék szemû, ha MINDKÉT szülõ hordozza a hibás (színtelen) gént IS (ennek az esélye egynegyed) - és a gyerek MINDKETTÕTÕL ezt örökli. Ennek az esélye szintén egynegyed. Tehát egy véletlenszerû esetben (barna szemû szülõk) egy tizenhatod az esélye, hogy kék szemû gyerekük születik. Ha már van ilyen, akkor egynegyed az esélye, hogy a többi gyerek is ilyen lesz. Zöld, halványbarna, stb. szemû akkor lesz a gyerek, ha a fentiek teljesülnek ÉS a hibás gén nem teljesen hibás (tehát valami kicsit azért mûködik).
11 éves a fiam, a lányom 7 éves, õ pedig barna szemû.
Cáfolnám az elõttem szólót! Testvérem barna szemû!Szüleink barna szemûek!Férje zöldes-barna szemû! Lányuk:zöld szemû Fiú:kék szemû(nem is akármilyen):o) Akkor ez most hogy is van???
ahogy az elsö írta 2 kékszemü embernek nem lehet csak kékszemü gyereke. (max a postástol aki barna szemü) de más verziokba igen.
Igen igaz.Nagynéném barna szemû a férja úgyszintén.3 gyermekük lett.Ebbõl kettõ gyönyörû kék szemû!(2 kislány) a fiú lett csak barna szemû...
A kisfiú hány éves? Ugyanis 4-5 éves kora körül változik majd a szeme. Lehet, hogy õ is barna lesz. Egyébként ha nem, akkor egyértelmû, hogy mindkettõtök félig kék, félig barna 'szemû' génnel rendelkezik.
Jah és még annyit még elfelejtettem mondani ha mindkét szülõ barna szemû de az eggyik hordozza a kék színt adó gént akkor kicsi rá az esély de elõfordulhat hogy a gyerek a kék színt örökli. Utolsó hozzászoló vagyok megint.
Biológiából tavaj errõl tanultunk.Vannak ugye a kék színû emberek meg a barna színû emberek.Ha mindkét szülõ kék szemû a gyerek csak kékszemû lehet mert örököli benne van a génjeiben.Ha a két ember barna szemû a gyerek csak barna szemû.Viszont ha az eggyik ember barna a másik kék szemû általában a gyerek barna szemû lesz mivl a barna a domináns szín viszont a génjeiben ott hordozza a kék színt.Vagyis annak akinek az egyik szülõje kék szemû a másik barna és az összejön egy kékszemûvel akkor is lehet a gyereke kék szemû mert a génjeiben benne örökli a kék szín tulajdonságot.Ha viszont a barna szemû embernek a szülei csak barnaszemûek és egy kékszemû emberrel összejön akkor már csak barna lehet a szeme mert ugye a domináns szín a barna. A zöld szemnél nemtudom hogy van arról nem tanultunk.
Csak a következtetés maradt le: A gyermekeid 75% eséllyel barna szemûek lesznek, a maradék 25% pedig vagy kék szemû, vagy zöld, ezt nem lehet pontosan tudni.
A férjem, és én barnaszemûek vagyunk. A gyerek kékszemû. Apósom kékszemû, édesapám zöldszemû.Akkor ez hogy is van?
Meg nem unjatok ezt a temat?
igen, én kékszemû vagyok anyu barnaszemû apu kékszemû , de azér vagyok kékszemû mert apu mindkét szülõje kékszemû anyunak meg anyja kékszemû apja meg barna.
A vércsoportok érdekelnének. A barátnõmnek ab negatív a vércsoportja, a barátjának b pozitív. A gyerekük milyen vércsoportot örökölhet?
"A vércsoportok érdekelnének. A barátnõmnek ab negatív a vércsoportja, a barátjának b pozitív. A gyerekük milyen vércsoportot örökölhet?" Az AB vércsoporttal kezdeném. Három allél határozza meg, az Ia, az Ib és az I0 (az a a b és a 0 felsõ indexbe kerül). Az Ia s az Ib omináns az I0 fölött, egymáshoz képest pedig kodominánsak, azaz mindkettõ megjelenik a fenotípusban. Ia/Ia - A vércsoport Ia/I0 - A vércsoport Ib/Ib - B vércsoport Ib/I0 - b vércsoport Ia/Ib - AB vércsoport I0/I0 - 0 vércsoport Ha az anya AB, akkor az õ genotípusa pontosan ismert: Ia/Ib. Tõle a gyerek vagy Ia vagy Ib allélt örökölhet. Ha az apa B, akkor õ vagy Ib/Ib, vagy Ib/I0, ezt nem lehet pontosan tudni. Amennyiben az apa Ib/Ib, akkor tüle csak az Ib allélt örökölhetik a gyerekek, azaz a gyerekeik fele AB (Ia/Ib), fele B (Ib/Ib) vércsoportú lesz. Amennyiben az apa Ib/I0, akkor a gyerekek negyede AB (Ia/Ib), negyede A (Ia/I0), fele pedig B vércsoportú lesz (Ib/Ib és Ib/I0). Vagyis a gyermekeik fele B vércsoportot örököl, negyede AB -t, és egynegyede vagy AB vagy A vércsoportú lesz. Nullás gyermekük nem lehet. Az Rh vércsoportrendszer öröklõdése egyszerûbb, itt csak két allél határozza meg a fenotípust, egy domináns és egy recesszív.Az Rh+ a domináns, az Rh- a recesszív. Ha a lány Rh-, akkor az õ genotípusa ismert Rh-/Rh-, a barátjáé nem biztos, vagy Rh+/Rh+ vagy Rh+/Rh-. Amennyiben a pasi homozigóta (Rh+/Rh+), akkor kizárólag Rh+ gyermekeik születnek majd (Rh+/Rh- genotípussal), amennyiben heterozigóta (Rh+/Rh-), akkor a gyerekeik fele Rh+ lesz (Rh+/Rh- genotípus), másik fele Rh- (Rh-/Rh- genotípus). Mivel a két vizsgált gén, az AB vércsoportot kialakító és az Rh vércsoportot kialakító egymástól függetlenül öröklõdik, ezek bármilyen kombinációja elõfordulhat. Tulajdonképpen annyi biztos, hogy nem lesz nullás gyermekük, a többi vércsoport elõfordulhat, lehet A, B, AB és mindegyikbõl Rh+ vagy Rh-. Ezzel nem nagyon szûkítettük le a kört.
Én már teljesen összezavarodtam. Akkor az az állítás igaz, hogy két kék szemû embernek teljességgel kizárt, hogy barna szemû gyereke szülessen?
"A genetikával itt sokan jól vannak tisztában (ahol allélról beszélnek, az már nyert ügy), csak azt felejtik el mindig, hogy bár kicsi az esélye, de alakulhat ki spontán mutáció egyik generációról a másikra, így születhet egy kék szemû párnak barna szemû gyermeke. Az esélye több, mint a hatos lottónak, de nem hiába nem zargaatják ezzel a gyerekeket középiskolában." Na látom már hallottál valamit de minimális fogalmad sincs a genetikáról!! Semmiféle spontán mutációról nincs szó ilyenkor! Pont az a lényeg hogy minden allél-pár 2 gént tartalmaz. Az utódba csak egy-egy gén örökítõdik át a szülõk allélpárjaiból. Így simán lehet a gyerek barna szemû.
Errõl már egyszer volt egy vita, és én nagyon utánamentem, orvosokat is megkérdeztem. Néha tévesen úgy tanítják, hogy két kékszemûnek nem lehet barna szemû gyereke, de nem igaz ez sem. Én azóta találkoztam is barna szemû emberrel, akinek mindkét szülõje kék szemû. Bár ez tényleg nagyon-nagyon ritka!!! Fordítva meg nem is kérdés: két barna szemû embernek lehet kék szemû gyereke. Ez elég gyakori.
Sziasztok! Apósom, anyósom mindketten kék szemûek. Férjem zöldes barna(a pupilla körül barnás) kezdhetünk a mamára gyanakodni? ;-)
a mi családunkban mindenkinek barna a szeme kivéve engem és a bátyám:)
A domináns gén a barna színt hordozza. Kék szemû csak akkor lehet valaki, ha két kék gént örököl. Ha csak egyet, akkor barna lesz a szeme (mivel a barna a domináns szín). Szóval két kék szemû embernek csak kék szemû lehet a gyermeke. Ha nem az lesz, akkor baj van :) Viccelõdtünk is a párommal, hogy ha nem kék szemû lesz a gyerekünk, akkor nyugodtan féltékenykedhet, mert biztos, hogy nem tõle van :D (Mindkettõnk szeme színe kék). Jah, és egy ki segítség: http://museum.thetech.org/ugenetics/eyeCalc/eye_calculator_i.. Próbáld ki, és meglátod :)
Válasz a kettõvel ezelõtti tényleg kitûnõen precíz és érthetõ hozzászólónak: "A fenti "tudományosságokat"..." hozzászólásomban az idézõjelet nem neked szántam, csak késõbb vettem észre, hogy több oldalon is vannak hozzászólások. A tiéd alapján mindenki levezetheti a dolgot a felmenõire és biztos esetben a lemenõire, a többi esetben ugye -mint írtad- a véletlen is nagyban beleszól.
A kérdező hozzászólása: hát tulajdonképpen csak 15 éves vagyok az öcsém pedig 4 éves és újszülött korában kék szeme volt most pedig zöldes-barna. szüleinknek zöld szeme van. nekem és a bátyjámnak pedig kék.
Hát én nem tudom. Én csak azt tudom, hogy anyukám szeme világoskék, apukám zöld, bátyámé barna, nõvéremé teljesen kék, de sötétebb, az enyém meg kékeszöld. Én nem tudom, hogy ezt hogy rakta össze a természet :D
Sok hulyeseget olvastam a valaszok kozt, tehat barmilyen szinu lehet a szem fuggetlenul a szulok szemetol, mert lehet orokolni egy uknagyapatol akinek lehet egyik szeme kek masik zold volt.
röviden és tömören attol függ ki milyen géneket hordoz, (egyszerre több félét is akár)és melyiket milyen mennyiségben.és ha a két fél találkozik összeadják amilyük van(gének)igy amelyik dominánsabb v.több olyan lessz a szín.de attól még atöbbi gént is tartalmazza.mintha kevergetnéd a színeket.kéket zöldel, aztán még kék aztán barna......a domináns gyõz, v.a több
"a domináns gyõz, v.a több" Az ember, mint a gerincesek túlnyomó többsége, diploid szervezet, azaz minden génbõl egészen pontosan kettõ példányt hordoz. (Kivéve az ivari kromoszómákon elhelyezkedõ gének.) Nem tudom, hogyan gondolod, hogy valakinek "több" génje lenne.
Az tuti nem igaz, hogy két kék szemû embernek nem lehet kék szemû a gyereke. Az én fiam szeme olyan gyönyörû kék hogy hihetetlen, és az apja is és én is kék szemûek vagyunk.
Anyám és apám barna szemû, jobbkezes. Öcsém és én kék szemûek vagyunk, balkezesek... A ludas ebben apám anyja, a nagyanyánk, aki kék szemû és balkezes. Ergo élõ bizonyítékai vagyunk öcsémmel, hogy nem feltétlenül számít, milyen színû a szülõk szeme, nagyszülõre is visszaüthet a gyerek akkor is, ha a nagyszülõ recesszív géneket hordoz. :)
A genetikával itt sokan jól vannak tisztában (ahol allélról beszélnek, az már nyert ügy), csak azt felejtik el mindig, hogy bár kicsi az esélye, de alakulhat ki spontán mutáció egyik generációról a másikra, így születhet egy kék szemû párnak barna szemû gyermeke. Az esélye több, mint a hatos lottónak, de nem hiába nem zargaatják ezzel a gyerekeket középiskolában.
Szia! A fenti "tudományosságokat" egyrészt igazolja a családi példánk: Apa, Anya kékszemûek, mi hárman gyerekek kékszemûek vagyunk. Másrészt cáfolja, mert férjem barna (az egész családjával együtt), magam ugye kék vagyok, mindkét gyerekünk csodás kék szemekkel van megáldva.
"Szia! A fenti "tudományosságokat" egyrészt igazolja a családi példánk: Apa, Anya kékszemûek, mi hárman gyerekek kékszemûek vagyunk. Másrészt cáfolja, mert férjem barna (az egész családjával együtt), magam ugye kék vagyok, mindkét gyerekünk csodás kék szemekkel van megáldva." "Ha apu Aa, anyu aa, a gyerekek fele lesz kék szemû, fele barna szemû. Apu barna, anyu kék szemû. " Még a nemek is éppen stimmelnek. Részletesen kifejtettem minden egyes alesetet. Egy recesszív allél akárhány nemzedéken keresztül lappanghat, mert csak a domináns allél okozta fenotípus látszik. A férjed heterozigóta volt erre a génre nézve, valamelyik szülõjétõl a recesszív allélt örökölte. "de alakulhat ki spontán mutáció egyik generációról a másikra" Történhet mitotikus rekombináció is, így Aa embernek is lehet kék szeme. Egy elég nagy inverzió a centroméra körüli heterokromatikus régióba helyezheti át az egyik allélt, így Aa genotípusú ember is lehet kék szemû. Kialakulhat az A allél szuppresszora is, így akár AA ember is lehet kék szemû és innentõl a gyermekek szemét a szuppresszor is befolyásolja. Kialakulhat szomatikus mozaikfolt is, így akár egy embernek is lehet egyik szeme kék, a másik barna. Epigenetikus zavar is közbejöhet, így inaktiválódva akár egy AA ember is lehet kék szemû. Ha örökölsz mellé valamelyik, a szemszínt meghatározó géntõl függetlenül öröklõdõ, albinizmust okozó génbõl két recesszív allélt, akkor pigmenthiányos leszel, azaz vörös szemed lesz, mindegy, milyenek a szüleid. Ezen kívül nem csak egy szemszín létezik, ezek mind-mind bejátszhatnak: http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_color Amúgy itt egy szemszín-számoló program: http://museum.thetech.org/ugenetics/eyeCalc/eyecalculator.html
Valaki árulja már el nekem, hogy miért pontozzák le az egyetlen embert, aki részletesen, okosan válaszol a kérdésre? Teljesen korrekt, hibátlan és érdekes válasz volt, és szerintem azok számára is érthetõ, akik nem foglalkoztak nagyon sokat a genetikával. Ha valaki okoskodásnak érzi, az valszeg féltékenységbõl fakad.
Úgy vélem úgy lehetséges az, hogy egy kékszemû házaspárnak egy barna és egy kékszemû gyereke is szülessen, ha a nagyszülõk vagy a dédszülõk között is volt legalább egy, akitõl a gyerek örökölhette a barna szemszínét.
A tartási körülményekrõl írhatnál. Mekkora helyen tartod? Szûrés? Milyen és mennyi hal van? Üdv,
A kérdező hozzászólása: 60L-es akváriumban, berendezve szûrõvel ellátva és a halakból 13 van benne. 4 ferdénúszó 2 guppi 4 szifó, 2 neonhal és 1 algaevõ (anci-hal)
A Guppin kívül mindegyik fajnak kicsi a 60 liter. A Mollinak az Ancinak a neonnak és a ferdénúszónak minimum 90 liter kell, a Xifónak 100. Azaz szó szerint nem férnek el ekkora helyen. http://diszhal.info/Thayeria_boehlkei.php Üdv,

Ha a szülés után lactoherbtől beindult még a kórházban a tej és sok tej van, akkor is kell inni a lactoherbet, amíg csak szoptatok végig, vagy ez csak ahhoz kell, hogy beinduljon a tej?

Legjobb válasz: Az elején érdemes rendszeresen inni,amíg a szervezeted fel nem veszi a ritmust a baba igényével,étvágyával.Utána meg alkalmakkor,nem napi rendszerességgel. Bár ha sok a tejcsi,és tényleg van bõven,akkor nem kell. Nekem 5 hónapos a kisfiam és én heti 1x még mindig iszok tejszaporító teát,pedig szerencsére van is tejem elég.De biztos,ami biztos alapon...ártani biztosan nem fog. :)

Az elején érdemes rendszeresen inni, amíg a szervezeted fel nem veszi a ritmust a baba igényével, étvágyával.Utána meg alkalmakkor, nem napi rendszerességgel. Bár ha sok a tejcsi, és tényleg van bõven, akkor nem kell. Nekem 5 hónapos a kisfiam és én heti 1x még mindig iszok tejszaporító teát, pedig szerencsére van is tejem elég.De biztos, ami biztos alapon...ártani biztosan nem fog. :)
Neked az ezek szerint már nem kell, próbáld ki milyen ha nem iszod. Mármint h a babádnak nem kezd-e el fájni a pocója, mert abban van édeskömény ami segíti az emésztését. Ha nincs gond akkor sutba vele!
Nem a teától indult be a tejed, hanem azért, mert mûködik a hormonrendszered! A méhlepény leválásával már nincs gátlás alatt a tejtermelõ hormon, ezért lövellt be a tejed. A teának ehhez semmi köze, az csak folyadék. (És egyébként szerencséd, hogy nem durrantál be tõle még jobban; akikre hat az összetétele, azoknak akár káros is lehet rögtön a szülés után elkezdeni. A Lactoherb tejSZAPORÍTÓ tea, vagyis akkor érdemes kipróbálni, ha nem elég a tej, nem akkor, amikor még be se indult a rendszer...) Ihatni ihatod, amíg jólesik és amíg nem okoz gondot; de elsõsorban nem ettõl lesz elég tejed a jövõben sem, hanem a megfelelõ szopis gyakorlattól. Az elegendõ folyadék persze fontos, ebbe a tea is beleszámít, de ez önmagában még nem elég.

Ha egyedül van akkor is jelölni fog?

Van egy 7 hetes fiú kiscicám! ha egyedül van a házban akkor is mindent megjelöl?

Legjobb válasz: Ha ivarérett lesz hiába van egyedül akkor is nagy az esélye,hogy jelölni fog.Ha ivartalanítod ivarérés elõtt akkor 0 az esélye a jelölésnek és más nem kívánt tulajdonságnak.

Ha ivarérett lesz hiába van egyedül akkor is nagy az esélye, hogy jelölni fog.Ha ivartalanítod ivarérés elõtt akkor 0 az esélye a jelölésnek és más nem kívánt tulajdonságnak.
Akkor is jelölni fog.Lakásban tartott?6 hónapos kortól már ivartalaníttathatod, bár a kandúroknál kicsit késõbb is lehet(8-9 hónaposan).Ivartalanítás után nyugodtabb lesz, játékosabb, és nem fog jelölgetni.
13 hetesen nem is fog jelölni :) Õ még baba.Az ivarérés 7-10 hónapos korában történik és onnantól lesz majd büdös ha ivaros marad.Hidd el van szaguk a kandúroknak.
Az enyém még nincs ivartalanitva, szeretnénk, de nem tudjuk nem e késõ..1 éves kandúr..Nem jelölget, nem büdös..
Elõzõ válaszolónak:nincs még késõ, fõleg ha nem jelölget.Van olyan kandúr, ami csak 1 éves kora körül válik ivaréretté, de ez változó.
A kérdező hozzászólása: 13 hetes cicus! :) Lakásban van jelenleg is! :)

Nagyon felizgat ha szopnak és szinte azonnal eldurranok, ugyanez van akkor is ha nyálasan verik a farkam.2perc alatt elsülök, de így semmi élvezet nincs benne. Mit tegyek? Ez természeset vagy bennem van a baj? 18/f

a sok pornóban láttam hogy milyen rohadt sokáig bírják a csávók,én kb 2 perc alatt elmennék az biztos. és ha ithon önkielégítek az ő tempójukban,akkor is elmegyek 2 perc alatt lehet azért mert tapasztalatlan vagyok?

Legjobb válasz: 2 perc? Az durva, még nálam is legalább 5 perc :D Amúgy fogd vissza magad, egyszerû. Élvezd, ízleld az élvezetet lassan és finoman, akkor órákig lehet akár verni is.

2 perc? Az durva, még nálam is legalább 5 perc :D Amúgy fogd vissza magad, egyszerû. Élvezd, ízleld az élvezetet lassan és finoman, akkor órákig lehet akár verni is.
szoktasd magad hozza... az ingerekhez. es azert is elmesz mert tudatban arra torekszel. beszeld meg magaddal, kepzeld el azt amire vagysz es lassan a szervezeted alkalmazkodik ahhoz.
Pc-izom gyakorlat. 17/f
mert gyorsan kivered mielött mama, papa, tesó hazaérne :D
Ugyan, rá se ránts! :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!