Találatok a következő kifejezésre: Van akinek hetekben (1300 db)

Mi van akkor, ha a munkáltatóm a TB felé nem annyi órában jelent be, amennyiben foglalkoztat? Heti 52 helyett 40-ben

igaz elmúlt már az az idõszak (2005-2011 közt), amikor ez fent állt, de csak érdekelne a dolog. Rám nézve milyen hátránya, hátulütõje van/lehet a dolognak?

Legjobb válasz:
A heti 40 óra az egy normális (napi 8 órás) munkaidõnek felel meg. Ez az alap. Ettõl csak lefele van, felfele nincs. A lefele az a részmunkaidõ. Ha Te több órában dolgoztál, akkor azt vagy túlórában, vagy mûszakpótlékban, vagy szabadidõben kaptad meg. Ettõl még a heti munkaidõ kötelezettséged nem változik. Amikor egy dolgozót a NAV felé bejelentenek, mint biztosítottat, akkor a személyes adatain kívül a FEOR-számát, a heti (szerzõdés szerinti) munkaidejét (nem a ténylegesen ledolgozottat), valamint a belépés dátumát jelentik be. Tehát ebben az esetben hátrányról nem tudunk beszélni. Akkor jöhet ez szóba, ha heti 40 órában dolgozol, de csak heti - mondjuk - 20 órára jelent be. Mert ebben az esetben részmunkaidõbe jelentett be, de ténylegesen teljes munkaidõben dolgozol. A bejelentés nem a TB felé megy, hanem a NAV-nak.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A heti 40 óra az egy normális (napi 8 órás) munkaidõnek felel meg. Ez az alap. Ettõl csak lefele van, felfele nincs. A lefele az a részmunkaidõ. Ha Te több órában dolgoztál, akkor azt vagy túlórában, vagy mûszakpótlékban, vagy szabadidõben kaptad meg. Ettõl még a heti munkaidõ kötelezettséged nem változik. Amikor egy dolgozót a NAV felé bejelentenek, mint biztosítottat, akkor a személyes adatain kívül a FEOR-számát, a heti (szerzõdés szerinti) munkaidejét (nem a ténylegesen ledolgozottat), valamint a belépés dátumát jelentik be. Tehát ebben az esetben hátrányról nem tudunk beszélni. Akkor jöhet ez szóba, ha heti 40 órában dolgozol, de csak heti - mondjuk - 20 órára jelent be. Mert ebben az esetben részmunkaidõbe jelentett be, de ténylegesen teljes munkaidõben dolgozol. A bejelentés nem a TB felé megy, hanem a NAV-nak.
A kérdező hozzászólása: sajnos ne túlóra :(, mert: A készenléti jellegû beosztásban és a folyamatos ügyeleti szolgálat ellátására szervezett beosztásban az (1) bekezdés szerinti idõtartamnál hosszabb, de - a szolgálatteljesítési idõkeret átlagában - heti 54 órát meg nem haladó szolgálatteljesítési idõ állapítható meg. és ami igazán bosszantó, hogy ezt az emelt óraszámot NEM FIZETI ki a MAGYAR HONVÉDSÉG! az órakeret miatt éves szinten több mint 600 órát dolgozok pluszban ellenszolgáltatás (pótlék, túlóra, szabadnap, pihenõnap) adása nélkül.
Ezt nem nagyon értem, hogy hogyan lehetséges!!!! Többiek hogyan reagálnak erre. Gondolom ezzel a dologgal nem vagy egyedül...
A kérdező hozzászólása: honvédség keretein belül nem nehéz hozni egyik percrõl a másikra egy olyan parancsot, amely tartalmazza azt hogy valami ne járjon...
Nem semmi... Bár lassan hozzá kell szokni az ilyesmihez ebben az országban - vagy megszökni. :)

Mi van akkor ha a menszesz alapján pénteken leszek 40 hetes és egy nappal előtte befektetnek? Na és ha van még 2 hetem?

A menszesz alapján 40 hetes leszek pénteken.

Legjobb válasz: Szia! Minden kórházban más a szokás, és van olyan hely hogy a 40. hét lejártakor befektetik az embert megfigyelés céljából- én is ilyen kórházhoz tartoztam. Bár én nem túlhordás miatt feküdtem be, de szobatársaim voltak így. Naponta vizelet,vérnyomás, ctg volt. Néhánynaponta áramlásvizsgálat, magzatvízvizsgálat stb, ha valakinek problémája volt megvizsgálták. Tényleg van olyan kórház ahol csak 1-2 naponta be kell menni a 40. hét után. Gondolj arra ha folyamatosan orvosi felügyelet alatt vagy azonnal tudsz szólni ha van valami, biztonságosabbnak vélik a 40.hét után ha figyelemmel követhetnek. Ha nem írták át még elõzõleg a kiírás napját akkor már ilyenkor nem változtatnak rajta, legalábbis nálunk. Könnyû szülést kívánok neked!!!

Szia! Minden kórházban más a szokás, és van olyan hely hogy a 40. hét lejártakor befektetik az embert megfigyelés céljából- én is ilyen kórházhoz tartoztam. Bár én nem túlhordás miatt feküdtem be, de szobatársaim voltak így. Naponta vizelet, vérnyomás, ctg volt. Néhánynaponta áramlásvizsgálat, magzatvízvizsgálat stb, ha valakinek problémája volt megvizsgálták. Tényleg van olyan kórház ahol csak 1-2 naponta be kell menni a 40. hét után. Gondolj arra ha folyamatosan orvosi felügyelet alatt vagy azonnal tudsz szólni ha van valami, biztonságosabbnak vélik a 40.hét után ha figyelemmel követhetnek. Ha nem írták át még elõzõleg a kiírás napját akkor már ilyenkor nem változtatnak rajta, legalábbis nálunk. Könnyû szülést kívánok neked!!!
Ne aggodj, nem lesz semmi baj, ha azt mondják be kell feküdnöd, akkor a picur és a te számodra is az lesz a legjobb.A dokid tudja a dolgát hidd el. Boldog várakozást!!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. remélem hamar meg lesz a kisbabám .:) )))
Hát én sem értem, hogy miért fektetnek be még a betöltött 40. hét elõtt. Ráadásul úgy, hogy semmi problémád nincs, és a baba is jól van. Nekem is volt olyan ctg-m, hogy 180-ra felment a baba szívhangja, a következõnél meg tökéleteset produkált. Szerintem a ctg nem mérvadó. Nálunk az a szokás, hogy a 40. hét után még egy hetet várnak. Igaz naponta kell ctg re járni és kétnaponta magzatvíz vizsgálat, de ezen kívül a kórházba sem csinálnak veled sokkal többet, és inkább itthon várom a babát, mint egy kórteremben. Mindenesetre bárhogy is történjen, könnyû és gyors szülést kívánok neked. 39+1 hetes
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm! Sajnálom, hogy így történt! :( Én se értem minek fektetnek be hiszen 20 percre lakok a kórháztól. Remélem probléma menntes lesz. Amúgy apás szülést tervezünk mi is, egybõl szólok neki ha fájásaim vannak. Nehogy úgy járjuk mint ti. :( Azon izgulok, hogy jobb lenne ha inkább itthon indulna be biztos ami biztos! De amilyen gyenge kis fájásaim vannak nem hiszem hogy beindul, bár reménykedek.

36. hét után nem javasolják a magnézium szedését, de ha terhesvitamint szedek, és abban van, akkor az is baj?

Bár a külön magnézium készítmények általában 250 mg-osak, az elevitben 100 mg, a gravidában 125 mg magnézium van.

Legjobb válasz: "Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak." Kiegészítem még annyival elõzõ válaszomat, hogy az a Mg mennyiség, ami a terhesvitaminban van elég ahhoz, hogy nehezebben táguljon az anyuka vajúdás alatt. Nekem doki mondta, hogy ha abbahagyom a 35. hét körül, akkor már talán a vajúdás kezdetén is kicsit ki leszek tágulva. Igaza lett, a 35. héten hagytam abba mindent, addig 1100 volt a méhszájértékem, a 36. hétre már 2 ujjnyi volt, a 37. héten 4 ujjnyival, szinte teljesen kitágulva mentem CTG-re, ami után nem is engedtek haza, néhány percen belül elfolyt a vizem, 2 óra vajúdás, fél óra kitolás, majd megszületett a lányom. Az orvosom mai napig állítja, hogy a magnézium elhagyása miatt tágultam ilyen könnyen az utolsó napokban.

"Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak." Kiegészítem még annyival elõzõ válaszomat, hogy az a Mg mennyiség, ami a terhesvitaminban van elég ahhoz, hogy nehezebben táguljon az anyuka vajúdás alatt. Nekem doki mondta, hogy ha abbahagyom a 35. hét körül, akkor már talán a vajúdás kezdetén is kicsit ki leszek tágulva. Igaza lett, a 35. héten hagytam abba mindent, addig 1100 volt a méhszájértékem, a 36. hétre már 2 ujjnyi volt, a 37. héten 4 ujjnyival, szinte teljesen kitágulva mentem CTG-re, ami után nem is engedtek haza, néhány percen belül elfolyt a vizem, 2 óra vajúdás, fél óra kitolás, majd megszületett a lányom. Az orvosom mai napig állítja, hogy a magnézium elhagyása miatt tágultam ilyen könnyen az utolsó napokban.
Én Gravidát szedtem végig a 40. hét alatt, meg még utána is 1 évig (tovább is szoptattam). Magnéziumot nem szedtem a 36. hét után, viszont vettem málnalevél teát. 5 nap alatt kitágultam bõ 2 ujjnyira, akkor indították a szülést 40+5 naposan, 4 óra alatt meg is született a babám. Mellesleg én nem szeretnék 37 hetesen szülni... :) A vitaminról mindenkinek megvan a maga meggyõzõdése, én is úgy voltam nyugodtabb, hogy szedtem végig. Olyat még nem hallottam, hogy a terhesvitamin magnéziumtartalma miatt ne lehetne szedni az utolsó hetekben, de nem állítom, hogy így is van. Most második babámmal vagyok 36 hetes terhes és még szedem a Gravidát, bár most eleve már a kezdetektõl nem olyan alaposan mint az elsõ gyerekkel, akkor szinte percre pontosan vettem be minden nap, most meg volt, hogy hetekig nem, mert elfogyott és elfelejtettem venni, vagy ha volt itthon, akkor bevenni... :S Nagyobb baba van kilátásban mint elõször, pedig õ is 4 kg volt.
Szia! Én az elsõ pár hónapban elevitet szedtem, utána mást is, az utolsó 3-4 hónapban meg Ladeevitet. Van benne kevés magnézium, így az utolsó pár hétben csak heti 2-3-szor szedtem. Amúgy az butaság, hogy az elevittõl óriásbébik születnek, én is szedtem, igaz, hogy nem végig, és 3230 grammal és 52 cm-el született a kislányom.
Én szedtem végig, sõt még utána is szoptatás alatt, amíg el nem fogyott. A 7. hónaptól mondjuk csak 2 naponta vettem be 1-et.
Utolsó hónapban én már egyáltalán nem szedtem semmit, hogy könnyebben táguljak. Terhesvitamint nem akartam, mert volt gyümölcs, zöldség körülöttem dögivel, nem akartam vitamintúladagolást (olyan káros, mint a túl kevés vitamin). Ráadásul néhány vitamin (pl. Elevit) óriásmagzatot eredményezhet.
A kérdező hozzászólása: Ebben az óriásmagzat dologban én nem hiszek, de most nem ez a kérdés. Most kizárólag a magnézium miatt kérdezek, mert egyébként meg szeretnék multivitamint szedni. Köszi a válaszodat.
A kérdező hozzászólása: Én sem szeretnék a 37.héten szülni. Két gyereket szültem már, mindkettõnél végig zárt volt a méhszájam (és szerintem ez így egészséges), a vajúdás alatt tágultam ki, mindkétszer nagyon gyorsan. Csak a két elõzõ babánál nem szedtem elevitet az utolsó hónapban, de most szeretnék a vastartalom és a kalciumtartalom miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Írjatok még, hogy ti szedtetek-e az utolsó hónapban elevitet (vagy valamilyen magzatvédõt)! Kérlek, ne pontozzátok le a válaszokat, nekem mind hasznos!
Én heti 2 gravidát szedtem az utolsó hónapban is, és nekem a magne b6-ot is javasolta a doki, azt is szedtem. Nekem egyedül a védõnõ mondta, hogy már ne szedjem, mert akkor majd hogy érzem a fájásokat... Azokat mondjuk 6 marék mellett is éreztem volna ;))

2 hete szedem a Tri-Regol fog. Gátlót. Mikortol van hatása? . Amikor már nem kell mellé más védekezési módszer. Elvileg a apírján 2 hét van! Akkor mostmár lehet?

Legjobb válasz: Jó ég, ezer éve nem hallottam errõl a gyógyszerrõl! Hány éves a dokid? Ennél jóval "fiatalosabb" gyógyszerek is vannak... Ha 2 hét van a papírjára írva, akkor 2 hét után véd, olvasd ki. Általában úgy szokott lenni.

Jó ég, ezer éve nem hallottam errõl a gyógyszerrõl! Hány éves a dokid? Ennél jóval "fiatalosabb" gyógyszerek is vannak... Ha 2 hét van a papírjára írva, akkor 2 hét után véd, olvasd ki. Általában úgy szokott lenni.
Én is ezt szedtem.Már az elsõ szem után nem védekeztünk, megkérdeztem a dokit is õ is azt mondta, hogy az elejétõl védettséget nyújt!
Ha a papírján 2 hét van, akkor két hét. Hidd el nekik, inkább többet írnak rá, mint kevesebbet. Tehát indulhat a banzáj! :)
Már tuti védve vagy. DE!!! Én 5 évig szedtem ezt a bogyót és most hogy vállalnánk babát 2 éve nem esek teherbe! Lehet hogy ez a fogi gátló is közre játszik ebben! Válts alacsonyabb hormontartalmúra HAMAR!
Bocsi, hogy ezt írom...Nekem nem okozott gondot ez a gyógyszer, de két barátnõm is terhes lett a gyógyszer szedése mellett!
A kérdező hozzászólása: Énis ezt szedtem! 1 hét után már tuti véd

26 hetes terhes vagyok. Utoljára a 18. héten volt uh. Egy nem régi kérdésnél azt írták csak a 30. hét körül lesz a következő. Most akkor mikor, mert van aki 28. hetet mondott?

Legjobb válasz: Nekem volt 18.héten a 23.héten és most a 30.héten és még lesz 1 a 36.héten.De ez lehet eltérõ is.

Nekem volt 18.héten a 23.héten és most a 30.héten és még lesz 1 a 36.héten.De ez lehet eltérõ is.
Én pont tegnap kérdeztem meg a dokit, hogy mikor kell legközelebb mennem UH-ra, 19 hetesen voltam utoljára, 32. héten lesz a következõ.
Szia! A kötelezõk általában 12. 18. 32. 36. héten vannak. De ahogy már itt olvasgattam ez is kórház függõ. Én mivel magán orvoshoz járok, így 4 hetente nézi a bébit uh-al. 31 hetes kismama
A nagy kötelezõ Uh a 12., 18.-19., 28-32. ig héten van.Én is voltam vércukorterhelés után sima 2D-s saját orvosos uh-n de sztem ezek csak plusz dolgok.Egyébként most vagy abban az aidõben, hogy elmehess 4D-re hogyha szeretnél, mert a 28. héttõl gyönyörû kis pufók babák vannak már a pocakban.

Meddig véreztetek szülés után? Már 5 hete szültem és még mindig vérzek egy picit. Mi van akkor, ha a hat hetes kontrollig még mindig vérzek? Lehet úgy menni vizsgálatra?

Legjobb válasz: Nekem 3 hétig tartott, de olvastam, hogy van akinek hosszabb. A hat hét nem szentírás, lehet egy-két héttel késõbb is menni kontrollra. Az orvos nem tud megvizsgálni, amíg vérzel, de én mindenképpen felhívnám, hogy õ is tudjon róla.

Nekem 3 hétig tartott, de olvastam, hogy van akinek hosszabb. A hat hét nem szentírás, lehet egy-két héttel késõbb is menni kontrollra. Az orvos nem tud megvizsgálni, amíg vérzel, de én mindenképpen felhívnám, hogy õ is tudjon róla.
Szerintem várható, hogy addigra megszûnik. Ha mégis marad még addig, már csak amiatt is jó, ha elmész, hogy hátha kell valami ahhoz, hogy elálljon, bár nem hiszem. Lehet, hgy ha vérzel, nem vizsgál meg a doki, de az is lehet, hogy csinál egy uh-t, hogy kizárja azt, ha gond lenne. A legjobb meg az lenne szerintem, ha felhívnád a saját dokidat, akinél szültél és Tõle kérdeznéd meg.
Ha nem szûnik meg addig, akkor majd mész késõbb. Én is 5 hétig véreztem, aztán mire eljött volna a 6 hetes kontroll ideje, megjött a menzeszem :-) Szóval 7 hetes kontrollra mentem.
Szia! Én már nem véreztem, csak pecsételtem, de elmentem hat hetesen a kontrollra, ahol a doki észre is vette, hogy pecsételek.Írt fel fogamzásgátlót, másnap elkezdtem szedni, két nap múlva megszûnt a pecsételés. 7 hetes kisfiú anyukája
6 hetes kontrollon még enyhén véreztem. A doki nem mondta, hogy baj lenne. Rögtön utána, hogy elállt úgy 6 és fél hetesen, megjött a menszi is. Az elsõvel. A másodikkal még 5 hetet sem véreztem. 6 hétig mindenképp normális.

Ha valakinek a terheség első heteiben barnás pecsételése van, akkor később veszélyeztetett terhesnek számít?

Legjobb válasz: Szerintem az attól függ miért volt barnás pecsételése. Nekem volt a 8. héttõl a 12. hétig Utrogestant kellett szednem, majd elmúlt, de nem voltam veszélyeztetett. Aztán a 12. heti uh szerint a méhlepényem mellsõ fali mélyen tapadó volt, de ekkor sem lettem az. Annyi volt az orvosi utasítás a 8. héttõl hogy rendkívül kímélõ életmód, a lehetõ legtöbb pihenés, fekvés. De szerintem ez egyénfüggõ kinek mitõl van barnázása.

Szerintem az attól függ miért volt barnás pecsételése. Nekem volt a 8. héttõl a 12. hétig Utrogestant kellett szednem, majd elmúlt, de nem voltam veszélyeztetett. Aztán a 12. heti uh szerint a méhlepényem mellsõ fali mélyen tapadó volt, de ekkor sem lettem az. Annyi volt az orvosi utasítás a 8. héttõl hogy rendkívül kímélõ életmód, a lehetõ legtöbb pihenés, fekvés. De szerintem ez egyénfüggõ kinek mitõl van barnázása.
Hát itt is valami nagyokos járt.....ezeket a sorokat nem én találtam ki, , , , utánanéztem és úgy másoltam be a kérdezõnek, hogy mik a veszélyeztett terhesség legismertebb okai.... És akkor ez a válasz 0%....hát aki lepontozott az minumum ledoktorált....
A leggyakrabban feltett és legfontosabb kérdések A nõgyógyász válaszol Veszélyeztetett terhesség Méhen kívüli terhesség Méhlepény tapadási rendellenesség Toxoplazma Vérzés, barnás folyás (Dr. Nagy László) Vérzés, barnás folyás (Dr. Ács Nándor) Vérzés terhesség alatt Myoma Magzatvízszivárgás Az átlagostól eltérõ magzatvíz Rh összeférhetetlenség Rubeola Húgyvezetékek elzáródása Myoma terhesség alatt Méhsüllyedés Kinyíló méhszáj Fenyeget-e a koraszülés? Terhességi cukorbetegség Magas vérnyomás Hematológiai problémák Májenzimek emelkedése Baktérium a vizeletben Problémák a méhlepénnyel Terhességi vészes hányás Toxémia HELLP szindróma Eltérések a babánál

Egy csomó olyan ismerősöm van akik 26, 30 hétre szültek. Ezért félek gyereket vállalni. Szerintetek merjek babát szülni?

Legjobb válasz: A csomó ismerõs nem te vagy! Nem is értem ezt a hozzáállást... Nekem meg egy rakás olyan ismerõsöm van, akik a 37-41. hétre szültek. Sõt, a többség császáros. Na és? Tényleg ez kell befolyásolja a gyermekvállalásodat? A bátyám 32 éve a 7. hónapban született. Pedig akkor még nem volt ilyen fejlett az orvostudomány, mégis egészséges, okos felnõtt lett belõle. A fodrászom 22 a 6. hónapban szülte meg a kislányát, úgy, hogy a babának agyvérzése lett. Ma már gyönyörû, fiatal nõ. Igen, vannak koraszülések. De amiatt soha nem mondanék le a gyermekvállalásról, mert másnak korábban érkezett a kicsi.

A csomó ismerõs nem te vagy! Nem is értem ezt a hozzáállást... Nekem meg egy rakás olyan ismerõsöm van, akik a 37-41. hétre szültek. Sõt, a többség császáros. Na és? Tényleg ez kell befolyásolja a gyermekvállalásodat? A bátyám 32 éve a 7. hónapban született. Pedig akkor még nem volt ilyen fejlett az orvostudomány, mégis egészséges, okos felnõtt lett belõle. A fodrászom 22 a 6. hónapban szülte meg a kislányát, úgy, hogy a babának agyvérzése lett. Ma már gyönyörû, fiatal nõ. Igen, vannak koraszülések. De amiatt soha nem mondanék le a gyermekvállalásról, mert másnak korábban érkezett a kicsi.
- Bocsi, 22 éve.
Szia! kezdjük az elején! IGEN SZÜLJ NYUGODTAN! :) Nálunk a 33 héten elindult a picink , de vissza lett tartva kaptam két szurit, néhány nap kórház és voilá még itt van a pocimban makk egészséges és a 38. hétben járunk! A koraszülésnek rengeteg oka lehet ám. Ami a lényeg szedd a terhesvitamint (szerintem a pharmaton matruelle a legjobb) , egyél rendesen kettõért, ne dohányozz, ne igyál alkoholt és szeresd a pocaklakódat majd. A világon a legszebb dolog amikor elõször meghallod majd a szívhangját. A másik, hogy legyen egy orvosod akivel végigcsinálhatod a terhességet! (Nem kell prof. százezrekért). Hidd el az, hogy láttál ilyet az ismerõsök között az nem azt jelenti, hogy veled is lesz! :)
Jajj persze!!!! Ne félj ettõl! A csomó ismerõs nem te vagy, semmiféle kapcsolat nincs az õ és a te szülésed között! :) Nyugodtan vágj bele, ha elérkezettnek látod az idõt a baba vállalásra és ne félj semmitõl. :) Minden rendben lesz.
mi az hogy. hamar születik, hamarabb jöhet a következõ. :) attól, hogy az ismerõseidnek így jött össze, nem jelenti azt, hogy neked is így fog. még ha a családodban lenne ennek nagy kockázata, akkor is meg kell próbálni. tanácsadáson a védõnõvel meg kell beszélni, ha a rokonságban volt erre példa, vagy ha az életviteled hasonló az említett ismerõseidhez és félsz emiatt. rengeteg lehetõséged van, hogy lecsökkentsd ennek a kockázatát.
Nekem meg nagyon sok ismerõsöm van akinek éveket kellett várnia a pozitív tesztnek, nem egynek lombikkal sikerült, nekem mind a kétszer elsõre! Sok ismerõsöm elvetélt, de megse fordult a fejemben, hogy ezért ne vállaljak még egy gyereket (pedig egyszer én is vetéltem)
Nekem 3 gyerkem van, egyiket sem szültem elõbb (viszont nem vagyok az ismerõsöd :-) Én csak azt nem értem, miért "kell" terhesvitamint szedni? Mondjuk ki miben hisz, az én orvosom egyáltalán nem javasolta, sõt, de nkem sem jutott eszembe. Egyél rendesen. A gyerekeimbe sem tömök ipari hulladékot, ha nem muszáj, inkább választanám a sütõtököt, céklát vagy savanyúkáposztát (így tél felé).

Beüzemelés előtt várni kell 2-3 hetet. De mi van akkor ha egy másik akváriumomból teszek át vizet? Kb. az új akvárium 40%-át töltené ki. Tehát akkor is kell várni egy hetet legalább?

Legjobb válasz: Sok függ attól, hogy milyen halakat akarsz bele tenni. Ha nem kényes fajták akkor szerintem 1 hét bõven elég. A legfontosabb, hogy pár napot pihenjen a friss víz, hogy ne legyen annyira klóros.

Sok függ attól, hogy milyen halakat akarsz bele tenni. Ha nem kényes fajták akkor szerintem 1 hét bõven elég. A legfontosabb, hogy pár napot pihenjen a friss víz, hogy ne legyen annyira klóros.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, Sokcsíkú csigasügerek lesznek benne. Szerintem itt a víz nem klóros, mert kútból jön. :)
Legalább, a vízben nem sok lebontó baci van. Azzal csak beoltod a vizet, a szûrõbaciknak a szivacsban kell elszaporodniuk. Egy kis halkaját is szórj a vízbe bejáratás alatt.
Én csináltam már úgy új akváriumot, hogy beleraktam egybõl a halakat. Az akváriumból kiszedett fele vízbe, a többit meg feltöltöttel állott vízzel, és nem volt semmi gondjuk. De jó azért ha új szûrõt is raksz bele, az nem baj ha vársz a halakkal még pár napot.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat! :)
Nekem is így volt hogy este 9kor lett kész az akvárium feltöltéssel, tiszta csapvízzel, sera nitrivec és 11kor mentek bele a halak, semmi bajuk nem lett de vészhelyzet volt..
Érdemes kivárni az idõt. Ha vészhelyzet van, akkor pedig nagyon gyakori vízcserével segíthetsz.

Jóval a 12. hét előtt elmúlt a hányinger, de nem volt semmi baj. Van akivel így volt?

9 hetes vagyok és 1 hete elmúlt a kezdeti hányinger. Nagyon aggódom és jó lenne pozitív történeteket olvasni. Tudom, hogy nagyon sokan egyáltalán nincsenek rosszul a terhesség alatt, de az teljesen más eset. Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Én is nagyon megijedtem. Én szintén csak a 6.-7. héten voltam rosszul, de akkor nagyon. Hányni nem hánytam, de egy falat nem ment le a torkomon és sokszor volt olyan hogy felállni sem tudtam. Aztán hirtelen megszûnt. Azóta csak a szagundorom és a mellfeszülésem maradt meg, de az sem folyamatosan:) 10 hetes voltam uh-on akkor minden rendben volt, holnap megyek a 12 hetire, remélem továbbra sincs gond. Nyugi, ez tényleg nagyon ember függõ:D

Én is nagyon megijedtem. Én szintén csak a 6.-7. héten voltam rosszul, de akkor nagyon. Hányni nem hánytam, de egy falat nem ment le a torkomon és sokszor volt olyan hogy felállni sem tudtam. Aztán hirtelen megszûnt. Azóta csak a szagundorom és a mellfeszülésem maradt meg, de az sem folyamatosan:) 10 hetes voltam uh-on akkor minden rendben volt, holnap megyek a 12 hetire, remélem továbbra sincs gond. Nyugi, ez tényleg nagyon ember függõ:D
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint minden teljesen egyformán zajlott nálunk. :-) Bár én is már a 12. hetinél tartanék... Kívánom, hogy minden rendben legyen és köszi a választ.
Ne aggódj, semmi bajt nem jelent. Nekem a 8 héten minden tünetem elmúlt, beleértve a mellfeszülést is. Ez utóbbi kb a 10-11 héten visszajött, azóta újra alig lehet a melleimhez érni. A 12 hetes UH-n pedig minden a legnagyobb rendben volt a pocaklakómmal :-)
Szia!Semmi baj!Nekem is elmúlt 8 hetesen!És 2 napja újra kezdõdött!:((((((Most vagyok 13+4!És olyan mintha kezdeném elõröl az egészet!!!!!!:) ))))
Ne aggódj! Nálam a 7-8. héten volt csak hányinger meg étvágytalanság, utána elmúlt. A mellfeszülés a 11. héten elmúlt, viszont fémes ízt éreztem kb a 12. hétig, de az is elmúlt. Kb a 16.-17. hétig olyan volt, mintha nem is lennék terhes, csak a pocim növögetett, más gondom nem volt. Akkor elkezdett dagadni a bokám, jött a brutkó székrekedés...most meg már le sem írom:) 39 hetes km
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! De jó, hogy már ennyien írtatok! Kicsit megnyugodtam. Köszi
A kérdező hozzászólása: Hátha valaki hasonló cipõben, aggódva keresgéli a pozitív példákat a neten... Már 35 hetes terhes vagyok, a hányinger késõbb sem tért vissza és eddig minden rendben zajlott. Már nagyon várom a kislányomat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!