Találatok a következő kifejezésre: Van abban igazsag, hogy azok a (14 db)

Van abban igazság, hogy az ébredési hő, és a nappal mért hő között ha kb 5 tizeddel magasabb akkor valószinűleg baba van?

A menzi nem várt napjai elött gondolom,csak hallottam.Köszönöm

Legjobb válasz: nagyon kiváncsi vagyok,és megcsináltam.Ébredéskor 36.9 a hõm,és most 37.5. Tegnapra nem vártam és nem is jött meg:-))))

A kérdező hozzászólása: nagyon kiváncsi vagyok, és megcsináltam.Ébredéskor 36.9 a hõm, és most 37.5. Tegnapra nem vártam és nem is jött meg:-))))

Szerintetek van abban igazság, hogy ha a második babánál is úgy viseli a kismama a terhességet, mint az elsőnél, akkor ugyan olyan nemű lesz a második baba, mint az első?

pl. ha az els? terhesség alatt hánytál és fiú lett, akkor a második is az lesz, ha hány a kismama? Vagy ez ugyan olyan butaság, mint hogy ha ég a has, akkor nagy haja lesz a babának?

Legjobb válasz: Babona. Minden terhesség más, de minden terhesség lehet ugyanolyan is, baba nemétõl függetlenül.

Babona. Minden terhesség más, de minden terhesség lehet ugyanolyan is, baba nemétõl függetlenül.
Nálunk ugyan bejött, de babona. Van egy lányom és a pocakban is kiscsajszi lakik:) :) Nem volt hányás, az elején pár alkalommal hányinger, 16-20 hétid édesség zabálás(szó szerint)!!! Még a hízás üteme is ugyanolyan:) :) :) :Ráadásul egy két nap eltéréssel megyek uh-ra, és még a méretek is majdnem egegyeznek!! De úgy gondolom, hogy ez merõ véletlen
Mindkét terhességem alatt a 20. hétig borzalmas rosszul voltam, hánytam, katasztrófa volt, és nem egynemûek:) Ez inkább attól függ, hogyan reagál a te szervezeted a HCG hormonra, az meg ugyanúgy termelõdik akár fiú, akár lány van a pocakban:)
Na ez nem igaz mert Nekem az elsõ fiammal semmilyen tünetem nem volt csak a mellem feszült ezen kívül semmi. A másodikkal az elsõ 5 hónapot végig hànytam és õ is fiú lett :-)) . Most várjuk a harmadikat akivel szintén nincsen tünetem csak a mell feszülés de ennek ellenére bízunk benne, hogy lányunk lesz :-)) . 14hkm
Min két terhességemnél rettenetes gyomorégésem volt és kopasz gyerekeim születtek (mind a kettõ lány) Nem is értem ezt a babonát, hogy mi köze a méhben lévõ baba hajának ahhoz, hogy felnyomja-e a gyomromat a baba a nyelõcsövembe avagy nem. Az elsõ terhességemnél nem volt semmi tünet, a 2.-nál meg a 11. hétig nagyon szarul voltam, de lányok lettek. Mondjuk inkább a fáradság és a pihenés hiánya fokozta a rosszulléteimet.
A lanyommal volt hanyingerem, almossag, sokat hiztam stb. Most 17 hetes vagyok, ossze se lehet hasonlitani a ket terhesseget, de kiderult, hogy megint lanyom lesz.
Az elsõ kettõvel ugyanolyan volt a terhességem, ugyanannyit hánytam és fogytam, ugyanannyit és ugyanakkor voltam kórházban, szinte napra pontosan ugyanúgy zajlott. Mind a kettõ fiú. A mostani terhességem teljesen más, mégis megint fiút várok. :)
Utolsó vagyok! Tegnap elõtt tudtam meg, hogy a baba mégiscsak kislány. :) Így elmondhatom, hogy vele más volt a terhességem. :D
A kérdező hozzászólása: Nagyon gratulálok!!!!! Mindenkinek persze:) ) Én is nem régen tudtam meg hogy babát várok, már a 10.hétben vagyok és sajnos ugyan olyan nehezen viselem, mint az elsõnél, aki kisfiú lett:) Hát, kíváncsi vagyok, h most milyen nemû lesz...én ismét fiút érzek!:) )

Önök szerint/szerintetek is van abban igazság, hogy Mszp kormányzás alatt a "szegény ördögök" de az átlagemberek többsége is általában konszolidáltabban érzi magát?

Természetesen egyáltalán nem mentem fel őket a magas államadósság és a különböző korrupciós ügyek miatt, amiben már voltak is vádemelések és egyébként helyesen is megbüntették a vétkeseket. Azonban a pártban nem lehet mindenkit kollektíven bűnösnek kikiáltani mint ahogyan embercsoportokat, népcsoportokat sem. Még a botrányok ellenére sajnos egyébként holott megmondom őszintén jómagam is ellenük szavaztam , mint ahogyan az ország nagy része, hiszen akkor egyáltalán semmi nem szólt mellettük. Viszont mégis kormányzásuk alatt valamiképpen az átlagembert jobban emberszámba vették és utólag úgy érzem az arroganciájuk ellenére is a lehetőségekhez mérten próbálták az átlagembert helyzetbe hozni. Illetve nem akarták szőnyeg alá söpörni az olyan jelenségeket ami a kapitalizmusban sajnos létezik. pl: hajléktalanság, munkanélküliség, önhibán kívüli kirekeszettség és sorolhatnánk. Voltak áremelések az élet minden területén ez nem kétséges azonban ellensúlyozni tudta, hogy jobban pörgött az ország még a válság ellenére is nagyobb mozgásteret lehetett érezni. Most meg már lassan 3 éve van kormányon a Fidesz, jelentős társadalmi felhatalmazással ezáltal jogi lehetőségekkel úgy, hogy senki nem zavarja a kormányzásukat és mégsem érezhető az akkorihoz képest negyedrésznyi gazdasági felpezsdülés. Ahogyan a fórumokat olvasom az emberek is egymással ellenségesebbek a Fidesz kormányzása óta. Ugyan még reménykedem, hogy mégsem szúrták el a kormányzást de lassan félek, hogy az Mszp-t is visszasírom a jelenlegi helyzetben.

Legjobb válasz: Azért éltünk jobban, mert évrõl évre rosszabb lesz, teljesen mindegy, hogy ki van kormányon. 1994-ben jobb volt, mint 1996-ban. 1996-ban jobb volt, mint 2001-ben. 2005-ben jobb volt, mint 2008-ban. ha maradt volna az MSZP, akkor is itt tartanánk, ez nem pártfüggõ.

Azért éltünk jobban, mert évrõl évre rosszabb lesz, teljesen mindegy, hogy ki van kormányon. 1994-ben jobb volt, mint 1996-ban. 1996-ban jobb volt, mint 2001-ben. 2005-ben jobb volt, mint 2008-ban. ha maradt volna az MSZP, akkor is itt tartanánk, ez nem pártfüggõ.
hiteltõl megbódult társadalomat azért kellett átadni szakértõnek nevezett Gyurcsány kormány tagoknak, hogy a nép egyszerû gyermeke ne gondolja azt, hogy az mszp sodorta oda õket , ahol msot tartanak ... Ha valakinek adnak hitelt boldog lesz... Ebbõl pörgették a gdp-t kemény (1-2% Gyurcsányék), hopgy boldog boldogtalan vehette hitelre a plazma tv-t , kocsit, utazást bármit ... csak ne jussunk eszünkbe, hogy mi lesz 4-5 év múlva, amikor megint jól esne valami új, de még mindig ez elõzõ hitelt kell fizetni... Imf hitel is pontosan ezért volt becsapós, mert rendben van, hogy 15 milliárd dollárral és 1500 milliárdos megszorítással nem mentünk csõdbe, de ezt is vissza kell fizetni, csodásan látszik, hogy 2012 márciusában fordultunk recesszióba ez egybe esik az imf elsõ törlesztõ részletével ... Hitelt mindig vissza kell fizetni...


Van abban valami igazsag, hogy azok a nok akiknek szelesebb a csipojuk sokkal jobbak az agyban?

Legjobb válasz: így ebben a formában szerintem nincs. De, ha úgy kérdezed, hogy a testesebb, ducibb jányok, akkor azt mondom, hogy igen. Pontosabban nem is jobbak, mert azt részben tanulni kell, tehát sok függ attól, hogy eddig milyen partnereik voltak, de mindenképpen azt mondanám lelkesebbek.

így ebben a formában szerintem nincs. De, ha úgy kérdezed, hogy a testesebb, ducibb jányok, akkor azt mondom, hogy igen. Pontosabban nem is jobbak, mert azt részben tanulni kell, tehát sok függ attól, hogy eddig milyen partnereik voltak, de mindenképpen azt mondanám lelkesebbek.
A szélesebb csipõ ilyen õsidõk óta belénkkódolt termékenységet mutat, szóval lehet hogy nem jobb a csaj csak Te jobban érzed magad vele szex közben. Ergo számodra jobb lesz a csaj.
a széles csípõt élvezetesebb megmarkolni, amikor lovagol rajtad, vagy a kutyába csináljátok...az én párom ezt mondja...nekem is széles csípõm van, de vékony vagyok...egyébként a szülésnél van konkrét jelentõsége
Ha nem gebe, nem szúr. A széles csípõ nem sokat jelent ilyen helyzetekben, tényleg csak az, hogy tudat alatt arra aszociálsz, hogy a széles csípõjével nem lesz probléma szüléskor, ergó érdemesebb meghágni, és ez mutatkozik meg abban ha jobban érzed magad.
Ez hülyeség.
Ha egy nõnek szélesebb a csípõje, akkor könnyebben fog szülni. Ennyi. Max azt tudom még elképzelni, hogy emiatt a pasik ösztönbõl jobban vonzódnak hozzájuk. :)
Ez nem igaz. Én pl. ha szerelmes vagyok, akkor sem csukom be mindig a szemem, mert egyszerûen szeretem látni ilyenkor is az arcát :)
Nincs, ez butaság.
Nem.
a franc tudja! még sosem voltam nõvel:D
A nem szerelmes is becsukjak.Fõleg aki szexre hajt...
Minden normális ember becsukja a szemét csókolózás közben.
A fiúk nyitva tartják a szemüket, a lányok becsukják.
, , nõvel, , ? :D hehe

Van abban igazság, hogy a kelet európai embereknek nagyrészt erősebb az immunrendszerük mint a nyugat európaiaknak?

Legjobb válasz: o.O errôl még nem hallottam mondjuk szükségük is lenne rá, a minimálbérbôl csak avas lóbelet tudnak venni, a gyülölcs, vagy a bio-dolgok luxus...

o.O errôl még nem hallottam mondjuk szükségük is lenne rá, a minimálbérbôl csak avas lóbelet tudnak venni, a gyülölcs, vagy a bio-dolgok luxus...
nem hiszem, azt talán elfogadom h van amiben ellenállóbak, de van amiben gyengébbek, azonban ez genetika-függõ, nem földrajzi elhelyezkedésé szerintem
Lehetséges. A kevésbé steril környezet aktiválja az immunrendszert, több fertõzés ellen felkészíti még gyerekkorban. Ez a fajta elmaradottság nemzedékek óta fennáll, így a betegségekkel ellenállóbbak maradtak életben és hoztak utódott a világra. Lehet, hogy emiatt erõsebb az immunrendszerük.
Hát ha azt nézzük, hogy a legnagyobb járványok mindig nyugaton voltak, akkor mára inkább nekik kellett volna ellenállóbbakká válni...Amúgy meg szerintem ez az elmélet butaság, alig van különbség a te és egy francia életmódjában. Neked is jut kajára (ha már neted van), neki is, innentõl meg már jórészt csak luxuscikkek vannak. Meg olyan irdatlan nagy különbség kelet és nyugat között maximum pár száz éve van, ennyi idõ alatt meg azért nem alakul át az ember.
"Meg olyan irdatlan nagy különbség kelet és nyugat között maximum pár száz éve van, ennyi idõ alatt meg azért nem alakul át az ember." Ezt a különbözõséget pontosan mire érted?

Abban van valami igazsag, hogy a zsebbentartott telefon radiohullamai hatassal vannak az erekciora?

Legjobb válasz: Állítólag a nemzõképességet rontja. Ami elképzelhetõ, hiszen egy bekapcsolt telefon lényegében állandóan jelet sugároz, ha pedig ez a sugárzás hosszútávon éri ugyan azt a területet, az biztosan nem használ. De az erekcióra szerintem nincs hatással.

Állítólag a nemzõképességet rontja. Ami elképzelhetõ, hiszen egy bekapcsolt telefon lényegében állandóan jelet sugároz, ha pedig ez a sugárzás hosszútávon éri ugyan azt a területet, az biztosan nem használ. De az erekcióra szerintem nincs hatással.
Szerintem nem. Inkább a magzatvíz mennyisége határozza meg a pocakméretet.
Nálam ez nem jött be , hatalmas hasam volt a babám mégis csak 3100 gr -mal és 53cm-rel született. Nekem is mindenki azt mondta nagy baba lesz.
Nekem nagy hasam volt és a babám 3870g al született.
Elsö fiacskámnál aki oktoberi alig volt hasam!De szó szerint!:) Szülés elött egy héttel bement egy bababoltba és mikor mondtam hogy újszülött ruhát szeretnénk a tavaszi ruhákat mutogatta az eladó elöször mert olyan pici volt hogy azt hitte majd csak március körül szülök!Amúgy Ö 37.hétre született! Kisebbik fiammal meg sokkal nagyobb hasam volt szülés elött mint a nagynál!Olyan voltam mind egy hordó!:D Ja és a kisfiam 29 hétre született és sokkal nagyobb volt mint a nagyfiamnál!:)
Nem a baba mérete határozza meg a hasad méretét. Hanem az hogy mennyi a magzat víz.
Én most vagyok a 36. hétben, kb. 3200 gramm körül van a kislányom, mégis kicsi a hasam... Nemcsak a magzatvíz mennyisége határozza meg a pocak méretét, hanem az is, h hogy helyezkedik el a baba, ill. a csípõ is, m, ha széles a csípõje a kismamának, könnyebben "szét tud terülni" a baba, míg, ha keskeny, akkor "összekuporodik" középre, így nagyobb lesz a pocak. Nekem ezt tegnap mondta a doki, amikor NST-n voltam.
Szia! Téged is zavar hogy ezzel piszkálnak? =) Nekem is az agyamra mennek vele...hûûû mekkora a hasad meg hasonlók. Nem is értem ennek mi lényege.
Ezt én is hallgattam rengetegszer, és mindig mondtam, hogy igen, nagy baba lesz. Az is lett: 3850 gramm és 60 centi.
Szia... igen, ez annyira bosszantó. Nekem inkább azt mondják, hogy milyen pici a hasam. A helyzet az, hogy a UH mérések szerint mindig picit nagyobb volt az átlagnál és a víz is normális. Relatíve vékony alkat is vagyok. Úgy tudom az is befolyásolja, hol tapadt meg. Szerintem nincs olyan mód összefüggés.
Ezért nem vagyok én eszkimó. 15/L
Néprajzos kérdezz errõl, nekem fogalmam sincs.
Hogy lehet a legegyszerûbben eljutni az Északi-sarkra? :D
Aha! Ezért van annyi manó a mikulás körül!
igen felajánlják és el is kell fogdani
Akkor én most megyek Eszkimófalvára.
Valóban felajánlják, de csak ha nagyon tradícionális életmódot élõ eszkimókról van szó. Elutasítani azonban szabad, ha nem csal az emlékezetem.
Igen, az eszkimók valóban felajánlják feleségüket a vendégnek, de csakis mint "ágymelegítõt"! :-) Ezt vissza lehet utasítani, de nem illõ.
Asszem meglátogatom az eszkimókat....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!