Találatok a következő kifejezésre: Van abban igazsag, (51 db)

Van abban igazság, h a terhesség alatt szedett vitaminoktól (elevit, v. egyéb) várhatóan nagyobb baba születik?

Legjobb válasz: Szerintem nincs, de mindig vannak olyanok, akiknek a barátnõje, sógornõje stb. szedett vitamint, és nagyobb lett a babája. még az orvosok is megosztottak egy kicsit, nekem a dokim külön mondta, hogy szedjem, van, aki nem ajánlja. Én csak azt tudom, hogy az elejétõl szedek Gravidát, C vitamint, elsõ három hónapban szedtem folsavat. Most 26 hetes vagyok, egyszer nem hánytam vagy émelyegtem (mondjuk ez lehet szerencsés alkat is), a babám méretei megfelelnek az átlagosnak, és én sem híztam irreálisan sokat. Vannak, akik szerint nem kell vitamin, elég helyesen táplálkozni, én tudom magamról, hogy nem tudnék annyit és annyi félét enni egy nap, amennyi kell. Ezt mindenki maga dönti el, hogy szed vagy nem vitaminokat. Ha meg mégis nagyobb lesz a baba... na és? :))

Szerintem nincs, de mindig vannak olyanok, akiknek a barátnõje, sógornõje stb. szedett vitamint, és nagyobb lett a babája. még az orvosok is megosztottak egy kicsit, nekem a dokim külön mondta, hogy szedjem, van, aki nem ajánlja. Én csak azt tudom, hogy az elejétõl szedek Gravidát, C vitamint, elsõ három hónapban szedtem folsavat. Most 26 hetes vagyok, egyszer nem hánytam vagy émelyegtem (mondjuk ez lehet szerencsés alkat is), a babám méretei megfelelnek az átlagosnak, és én sem híztam irreálisan sokat. Vannak, akik szerint nem kell vitamin, elég helyesen táplálkozni, én tudom magamról, hogy nem tudnék annyit és annyi félét enni egy nap, amennyi kell. Ezt mindenki maga dönti el, hogy szed vagy nem vitaminokat. Ha meg mégis nagyobb lesz a baba... na és? :) )
Az én dokim azt mondta, kell az Elevit (vagy bármi hasonló), de ne szedjem a 20. hét után, mert a babót meg is kell szülni. Úgyhogy szerintem van alapja a dolognak! Ami megmarad a bogyóból, beszedem szoptatás alatt.
Noverem Elevitet szedett. A fia 2, 50kg-mal szuletett, a lánya kis sulyu! Szoval nem hiszem hogy igaz lenne...ez csak genetika.
Szedem a Centrum Maternát kezdettõl fogva, a baba minden értéke az elõírt sávokon belül van (kivéve a lába, mert úgy néz ki, hogy magas lesz a fiatalember, mint az apja:) . A doki egyébként azt mondta, hogy nem lesz nagy a baba, mert a természet kicsi nõbe nem rak óriási bébit. Szerinte az egész genetika kérdése, és sokkal fontosabb a helyes táplálkozás (magyarul ne egyem halálra magam), a vitamin pedig kell a picinek is és nekem is. 32 hetes kismama
Én azon az elven vagyok, hogy gyerek úgyis elveszi azt amire szüksége van. Én 4.350nel szültem meg a lányomat, nõvérem 4.200-zal. én szedtem Elevitet, õ nem. Különbség csak annyi, hogy õ súlyos vitamin és vashiánnyal küzdött végére, míg nekem semmi baj nem volt vérképemmel.
Úgy láõtaoma legtöbb válasz egyértelmûen azt mutatja amit én is gondolok: GENETIKA! És hajlam. Ha vki máskor szedett vitaminokat, és hízott tõle akkor most is lehetséges. Én is szedtem az elevitet, talán a 25ik hétig, de más vitaminokat is eszem most is szóval, még mindig "pumpálom" magamba a vitaminokat. Valószínûleg nagy lesz a baba, de sztem nem híztam sokat, ill nem kórosan 12 kgnál tartok és 33 hetes vagyok. De az hogy nagy lesz a babám az nálunk a genetika, én is 4kiloval születtem és az öcsém meg 4kilo 5 dekával, szóval, egyed a vitamint. Ha nagyon azt veszed észre, hogy rád hízlaló hatással van akkor csökkentsd, mondjuk ne szedd minden nap. Nekem azt mondták, hogy két három naponta szedjem, és úgy is volt, kivéve a vírusos idõszakokat! Sok sikert, és vitaminhiánymentes egészséges terhességet kívánok!
Szerintem nem igaz, én végig rendre szedtem, mégis 2800 grammal született a babám. Jó, persze semmi baja, teljsen egészséges. A 6. hónapig végig hánytam, majd az utolsó 3 hetet szintén. De itt egy ellenpélda: Barátnõm ugyanolyan alkat mint én, ugyanolyan magas és ugyanannyi kilóval mint én szült egy több mint 4 kilós gyereket, és õ is végig szedte. Õ egyszer sem hányt a terhesség alatt.(Ja a magasságunk nam haladja meg a 160-at és 48 kilóval indultunk terhesnek.)
nagy baba nem a vitaminoktl lesz hanem a felesleges kalóriáktól... ha sokat eszel és hízol, bizony a babád is óriási lesz. És persze a genetika!
Az én tapasztalatom alapján nem. Én 2006-ban szültem meg a kisfiamat, Maternát szedtem és 2700g-os volt a baba. Igaz a 37. hétre már meg is született. Most 4-5hetes babaváró vagyok és ugyanúgy szedni fogom mint a kisfiamnál.
nem sok
Nem hátrány az biztos. Ha nagyon kívánod a párod akkor valószínû hogy sûrûn vagytok együtt így a teherbe esés is valószínûbb.
nem, és a másodiknak sincs igaza, hiszen ez pont, hogy akadályozza. de most akkor nem végzed el az Msc-t? vagy hogy akarjátok ilyen hamar?:) mert levelezõn nehéz lesz gyerek mellett, az havi egy hétvégét simán elvisz majd, és ugye fizetni is kell érte.
A kérdező hozzászólása: Igazából õ annyit mondott, hogy szeretne még gyereket, de nem beszéltünk róla konkrétabban, én pedig nem ellenzem. Párom 30 fölött van, és van már egy gyereke az elõzõ házasságából, ésmivel már nem 25, nem akarunk sokáig várni
Van benne igazság, mert többször fogsz szexelni. Így nagyobb esélye a szex következményeinek is, köztük a teherbe esésnek is. Míg ha nem kívánnád a párod, és nem lenne orgazmusod, nem szexelnétek annyit. :) Nos?

Önök szerint/szerintetek is van abban igazság, hogy Mszp kormányzás alatt a "szegény ördögök" de az átlagemberek többsége is általában konszolidáltabban érzi magát?

Természetesen egyáltalán nem mentem fel őket a magas államadósság és a különböző korrupciós ügyek miatt, amiben már voltak is vádemelések és egyébként helyesen is megbüntették a vétkeseket. Azonban a pártban nem lehet mindenkit kollektíven bűnösnek kikiáltani mint ahogyan embercsoportokat, népcsoportokat sem. Még a botrányok ellenére sajnos egyébként holott megmondom őszintén jómagam is ellenük szavaztam , mint ahogyan az ország nagy része, hiszen akkor egyáltalán semmi nem szólt mellettük. Viszont mégis kormányzásuk alatt valamiképpen az átlagembert jobban emberszámba vették és utólag úgy érzem az arroganciájuk ellenére is a lehetőségekhez mérten próbálták az átlagembert helyzetbe hozni. Illetve nem akarták szőnyeg alá söpörni az olyan jelenségeket ami a kapitalizmusban sajnos létezik. pl: hajléktalanság, munkanélküliség, önhibán kívüli kirekeszettség és sorolhatnánk. Voltak áremelések az élet minden területén ez nem kétséges azonban ellensúlyozni tudta, hogy jobban pörgött az ország még a válság ellenére is nagyobb mozgásteret lehetett érezni. Most meg már lassan 3 éve van kormányon a Fidesz, jelentős társadalmi felhatalmazással ezáltal jogi lehetőségekkel úgy, hogy senki nem zavarja a kormányzásukat és mégsem érezhető az akkorihoz képest negyedrésznyi gazdasági felpezsdülés. Ahogyan a fórumokat olvasom az emberek is egymással ellenségesebbek a Fidesz kormányzása óta. Ugyan még reménykedem, hogy mégsem szúrták el a kormányzást de lassan félek, hogy az Mszp-t is visszasírom a jelenlegi helyzetben.

Legjobb válasz: Azért éltünk jobban, mert évrõl évre rosszabb lesz, teljesen mindegy, hogy ki van kormányon. 1994-ben jobb volt, mint 1996-ban. 1996-ban jobb volt, mint 2001-ben. 2005-ben jobb volt, mint 2008-ban. ha maradt volna az MSZP, akkor is itt tartanánk, ez nem pártfüggõ.

Azért éltünk jobban, mert évrõl évre rosszabb lesz, teljesen mindegy, hogy ki van kormányon. 1994-ben jobb volt, mint 1996-ban. 1996-ban jobb volt, mint 2001-ben. 2005-ben jobb volt, mint 2008-ban. ha maradt volna az MSZP, akkor is itt tartanánk, ez nem pártfüggõ.
hiteltõl megbódult társadalomat azért kellett átadni szakértõnek nevezett Gyurcsány kormány tagoknak, hogy a nép egyszerû gyermeke ne gondolja azt, hogy az mszp sodorta oda õket , ahol msot tartanak ... Ha valakinek adnak hitelt boldog lesz... Ebbõl pörgették a gdp-t kemény (1-2% Gyurcsányék), hopgy boldog boldogtalan vehette hitelre a plazma tv-t , kocsit, utazást bármit ... csak ne jussunk eszünkbe, hogy mi lesz 4-5 év múlva, amikor megint jól esne valami új, de még mindig ez elõzõ hitelt kell fizetni... Imf hitel is pontosan ezért volt becsapós, mert rendben van, hogy 15 milliárd dollárral és 1500 milliárdos megszorítással nem mentünk csõdbe, de ezt is vissza kell fizetni, csodásan látszik, hogy 2012 márciusában fordultunk recesszióba ez egybe esik az imf elsõ törlesztõ részletével ... Hitelt mindig vissza kell fizetni...


Szerintetek van abban igazság, hogyha valakinek nincs "normális" családja, tehát nem látja a pozitív példát, akkor ő maga sem lesz képes hosszútávú, boldog párkapcsolatot kialakítani?

Úgy értem, h pl. elváltak a szül?k (és utána nem maradtak jó viszonyban, vagy a gyerek egyáltalán nem találkozott az egyik szül?jével), vagy valamelyik szül? alkoholista, drogos, agresszív, stb. volt.

Legjobb válasz: Én is elváltam, és a fiam nagyon szépen, és boldogan él a feleségével, és a két kisfiával. 9 éve vannak együtt, és nagyon szeretik egymást. Mindent megtenne a családjáért, tehát nem törvényszerû, hogy elváljanak az elvált szülõk gyermekei.

Én is elváltam, és a fiam nagyon szépen, és boldogan él a feleségével, és a két kisfiával. 9 éve vannak együtt, és nagyon szeretik egymást. Mindent megtenne a családjáért, tehát nem törvényszerû, hogy elváljanak az elvált szülõk gyermekei.
Az apám alkoholista, agresszív, idegbeteg állat volt, folyton terrorizált bennünket (egy darabig a válás után is, mostanra abszolút számûztem az életembõl), sokszor meg is vert, anyám sem volt épp tökéletes nõi minta, de én szerencsére több mint két éve boldog párkapcsolatban élek. Jövõre lesz az esküvõm.
A gyenge jellemü emberekre igaz, akiknek viszont van elég akaratereje meg intelligenciája, azokra nem.
Ez nem törvényszerû, de nálam sajnos bejött.
Nem. Volt oszitársam szülei mindketten elárvultak és intézetisek lettek (ami akkor is durva hely volt már). Ma példás szülõk. Most vannak 45 körül.
Nem hiszek benne, bár biztos rá lehet húzni pár emberre. Apám alkesz, anyám se volt jobb, õ már elhunyt. Soha nem házasodtak össze, anyám lelépett a férjétõl, apámmal összejött, lettem én és együtt voltak halála napjáig, megcsalásokkal tarkítva. Ennek ellenére 6 éves a kapcsolatom, hamarosan házasodunk és baba is lesz.
A rossz példa: apám. A jó példa szeretnék én lenni, bár annak idején õ is megfogadta, hogy majd mindent másképp csinál, mint az õ szülei... Ahogy tudtam, kitörtem abból a környezetbõl, és próbálok fleépíteni egy normális életet. Hogy lehet-e belõlem a kérdésedre ellenpélda, majd az idõ eldönti...
Nem feltétlenül igaz. Apukám intézetbõl intézetbe, onnan nevelõszülõkhöz került, nem volt pénzük, és az apja alkesz volt. Kb. 20 éve nem látta a családját, a testvéreimmel nem is ismerünk senkit a családjából. Õ mégis 30 éve házasságban él anyukámmal, 3-an vagyunk testvérek, és jó szülõ lett belõle. Persze vannak olyanok, akik sajnos olyan életet élnek, amit láttak.
Én ezzel nem értek egyet, az én szüleim is elváltak, és évekig egymáshoz sem szóltak, hanem rajtam keresztül üzengettek, és ócsárolták egymást, én viszont boldog kapcsolatban élek, és pont ezért megfogadtam, hogy az én gyerekemet sosem fogom ennek kitenni! Szóval szerintem abban van igazság, hogy sok gyermek pont igyekszik felnõttkorában elkerülni, hogy úgy járjon, mint anno a szülei, illetve igyekszik a saját gyerekének boldogabb életet biztosítani.
Én csak azt látom inkább, hogy akinek valami nincs rendben a családi hátterével, az hamarabb kezdi el az ellenkezõ nemûekkel a kapcsolat kialakítását.

Van abban igazság, hogyha valaki mond valamit, és a másik rátüsszent, akkor igaza van?

Legjobb válasz: Nincs, mert lehet allergia miatt tüsszent.

Nincs, mert lehet allergia miatt tüsszent.
én nem vettem észre ilyet magamon. szerintem nem.
Ha igaza van teljesen mindegy hogy rátüsszent-e. Ha nincs igaza és rátüsszent, attól még nem lesz igaz.
Csak akkor, ha a kifröccsenõ takony az igazmondó arcán csattan!!! Ez nagyon fontos!
A kérdező hozzászólása: nagyon kösz utolsónak: ×Ð
Általában nem is figyelünk ilyenkor arra hogy mit mondtunk utoljára

Van abban igazság, hogy az ébredési hő, és a nappal mért hő között ha kb 5 tizeddel magasabb akkor valószinűleg baba van?

A menzi nem várt napjai elött gondolom,csak hallottam.Köszönöm

Legjobb válasz: nagyon kiváncsi vagyok,és megcsináltam.Ébredéskor 36.9 a hõm,és most 37.5. Tegnapra nem vártam és nem is jött meg:-))))

A kérdező hozzászólása: nagyon kiváncsi vagyok, és megcsináltam.Ébredéskor 36.9 a hõm, és most 37.5. Tegnapra nem vártam és nem is jött meg:-))))

Szerintetek van abban igazság, hogy az igazán jóképû férfiak nem igazán kezdeményeznek? Inkább õk várják el, hogy kezdeményezzenek náluk, mert õk degradálónak tartják?

Ilyen igazi 10/10-es férfiakra gondolok.

Legjobb válasz: Itt ilyenek nincsenek,mert 10/10 férfinak nemcsak a külseje miatt annyi.

Itt ilyenek nincsenek, mert 10/10 férfinak nemcsak a külseje miatt annyi.
Nem, ha egy férfinak nagyon kell valaki, igazán tetszik neki valaki, akkor kezdeményez is.
A kérdező hozzászólása: Nem is itt keresek ilyeneket. Olvasd el mégegyszer, mit írtam!
A kérdező hozzászólása: Az elõbbi az elsõ válaszolónak szólt. Másodiknak köszi.
szerintem nincs. hozzá tartozik a 10/10-hez, hogy õ hódít, mint egy igazi férfi. no meg, ha egy hasonló csajt akar, akkor a szintén 10/10-es csaj nem fog kezdeményezni.
El kéne felejteni a skatulyákat.Attól, hogy a te szemedben valaki 10/10-es, még kezdeményezni fog, ha akar tõled valamit.Viszont ez nem azt jelenti, hogy neked például tilos.Az én szememben a párom külsõre-belsõre álompasi, mégis én kezdeményeztem inkább nála, és nem azért, mert büszke, hanem mert félénk.Kellõ bátorítás után persze már õ tepert.

Szerintetek van abban igazság, hogy a művészek között sok a biszexuális?

Sokan azzal indokolják, hogy a m?vészek mindenre nyitottak.

Legjobb válasz: Szerintem nincs

Szerintem nincs
Lehet boncolgatni, hogy a szexuális hovatartozás és nyitottság hogyan függ össze a mûvészettel, de azt nem értem, hogy az igazság hogy jön ide. Jól értem, szerinted igazságtalan, hogy aki konzervatív hetero, az kisebb eséllyel lehet mûvész? Ami amúgy szerintem nem is igaz.
Nem igaz. Ugyanolyan arányban van köztük biszexuális, mint a "normál" társadalomban, a különbség az, hogy õk jobban felvállalják, mint az 500 lelkes faluban vagy a kisvárosban élõk, akiket a konzervatív, zárt közösség elítél.
Szerintem lehet benne valami. Én inkább fordítva mondanám, de minden elõítélet nélkül! A biszexuális emberek nyitottabbak, más az ízlésük, és sokkal inkább metroszexuálisabbak, mint a heterok (ez a metroszex. fogalmat remélem nem kell tisztázni, és senki ne keverje a biszexszel!), emiatt igényesebbek. Jobban figyelnek öltözködésre, kinézetre stb. És nyilván kifinomultságuk a mûvészetben is megnyilvánul. Kicsit olyan ez, mintha egy picit nõi szemmel is látnák a világot, nem csak férfi.
Nem tudom, honnan veszed ezt. Az csak a biszexuális egy csoportjának a kifogása, hogy azért az, mert mûvész. A mûvészetnek ehhez semmi köze.
Szerintem van benne igazság! Én egy mûvészeti iskolába járok és sok ilyen emberrel találkoztam már. :)
Ez nem igaz. Én pl. ha szerelmes vagyok, akkor sem csukom be mindig a szemem, mert egyszerûen szeretem látni ilyenkor is az arcát :)
Nincs, ez butaság.
Nem.
a franc tudja! még sosem voltam nõvel:D
A nem szerelmes is becsukjak.Fõleg aki szexre hajt...
Minden normális ember becsukja a szemét csókolózás közben.
A fiúk nyitva tartják a szemüket, a lányok becsukják.
, , nõvel, , ? :D hehe


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!