Találatok a következő kifejezésre: Van abban h a terhesség (3 db)

Van abban igazság, h a terhesség alatt szedett vitaminoktól (elevit, v. egyéb) várhatóan nagyobb baba születik?

Legjobb válasz: Szerintem nincs, de mindig vannak olyanok, akiknek a barátnõje, sógornõje stb. szedett vitamint, és nagyobb lett a babája. még az orvosok is megosztottak egy kicsit, nekem a dokim külön mondta, hogy szedjem, van, aki nem ajánlja. Én csak azt tudom, hogy az elejétõl szedek Gravidát, C vitamint, elsõ három hónapban szedtem folsavat. Most 26 hetes vagyok, egyszer nem hánytam vagy émelyegtem (mondjuk ez lehet szerencsés alkat is), a babám méretei megfelelnek az átlagosnak, és én sem híztam irreálisan sokat. Vannak, akik szerint nem kell vitamin, elég helyesen táplálkozni, én tudom magamról, hogy nem tudnék annyit és annyi félét enni egy nap, amennyi kell. Ezt mindenki maga dönti el, hogy szed vagy nem vitaminokat. Ha meg mégis nagyobb lesz a baba... na és? :))

Szerintem nincs, de mindig vannak olyanok, akiknek a barátnõje, sógornõje stb. szedett vitamint, és nagyobb lett a babája. még az orvosok is megosztottak egy kicsit, nekem a dokim külön mondta, hogy szedjem, van, aki nem ajánlja. Én csak azt tudom, hogy az elejétõl szedek Gravidát, C vitamint, elsõ három hónapban szedtem folsavat. Most 26 hetes vagyok, egyszer nem hánytam vagy émelyegtem (mondjuk ez lehet szerencsés alkat is), a babám méretei megfelelnek az átlagosnak, és én sem híztam irreálisan sokat. Vannak, akik szerint nem kell vitamin, elég helyesen táplálkozni, én tudom magamról, hogy nem tudnék annyit és annyi félét enni egy nap, amennyi kell. Ezt mindenki maga dönti el, hogy szed vagy nem vitaminokat. Ha meg mégis nagyobb lesz a baba... na és? :) )
Az én dokim azt mondta, kell az Elevit (vagy bármi hasonló), de ne szedjem a 20. hét után, mert a babót meg is kell szülni. Úgyhogy szerintem van alapja a dolognak! Ami megmarad a bogyóból, beszedem szoptatás alatt.
Noverem Elevitet szedett. A fia 2, 50kg-mal szuletett, a lánya kis sulyu! Szoval nem hiszem hogy igaz lenne...ez csak genetika.
Szedem a Centrum Maternát kezdettõl fogva, a baba minden értéke az elõírt sávokon belül van (kivéve a lába, mert úgy néz ki, hogy magas lesz a fiatalember, mint az apja:) . A doki egyébként azt mondta, hogy nem lesz nagy a baba, mert a természet kicsi nõbe nem rak óriási bébit. Szerinte az egész genetika kérdése, és sokkal fontosabb a helyes táplálkozás (magyarul ne egyem halálra magam), a vitamin pedig kell a picinek is és nekem is. 32 hetes kismama
Én azon az elven vagyok, hogy gyerek úgyis elveszi azt amire szüksége van. Én 4.350nel szültem meg a lányomat, nõvérem 4.200-zal. én szedtem Elevitet, õ nem. Különbség csak annyi, hogy õ súlyos vitamin és vashiánnyal küzdött végére, míg nekem semmi baj nem volt vérképemmel.
Úgy láõtaoma legtöbb válasz egyértelmûen azt mutatja amit én is gondolok: GENETIKA! És hajlam. Ha vki máskor szedett vitaminokat, és hízott tõle akkor most is lehetséges. Én is szedtem az elevitet, talán a 25ik hétig, de más vitaminokat is eszem most is szóval, még mindig "pumpálom" magamba a vitaminokat. Valószínûleg nagy lesz a baba, de sztem nem híztam sokat, ill nem kórosan 12 kgnál tartok és 33 hetes vagyok. De az hogy nagy lesz a babám az nálunk a genetika, én is 4kiloval születtem és az öcsém meg 4kilo 5 dekával, szóval, egyed a vitamint. Ha nagyon azt veszed észre, hogy rád hízlaló hatással van akkor csökkentsd, mondjuk ne szedd minden nap. Nekem azt mondták, hogy két három naponta szedjem, és úgy is volt, kivéve a vírusos idõszakokat! Sok sikert, és vitaminhiánymentes egészséges terhességet kívánok!
Szerintem nem igaz, én végig rendre szedtem, mégis 2800 grammal született a babám. Jó, persze semmi baja, teljsen egészséges. A 6. hónapig végig hánytam, majd az utolsó 3 hetet szintén. De itt egy ellenpélda: Barátnõm ugyanolyan alkat mint én, ugyanolyan magas és ugyanannyi kilóval mint én szült egy több mint 4 kilós gyereket, és õ is végig szedte. Õ egyszer sem hányt a terhesség alatt.(Ja a magasságunk nam haladja meg a 160-at és 48 kilóval indultunk terhesnek.)
nagy baba nem a vitaminoktl lesz hanem a felesleges kalóriáktól... ha sokat eszel és hízol, bizony a babád is óriási lesz. És persze a genetika!
Az én tapasztalatom alapján nem. Én 2006-ban szültem meg a kisfiamat, Maternát szedtem és 2700g-os volt a baba. Igaz a 37. hétre már meg is született. Most 4-5hetes babaváró vagyok és ugyanúgy szedni fogom mint a kisfiamnál.

Az lehetséges ha a szeretkezés (Védekeztünk) után megjön rendesen abban az időpontban és mégis terhes lennék? Még úgyan a másodiknak nincs itt az ideje. Mert van egy olyan érzésem a hasamban h puffad. Ez még nem terhességre utal?

Olvastam már olyat h terhes volt és megjött neki, igaz az csak nagyon gyenge volt.De nekem rendes teljesen szokványos menzeszem volt

Legjobb válasz: Nekem van egy ismim,aki 2 gyerekkel is igy járt...neki még 2X illetve 2 hónapig megjött és mire kiderült h terhes,addigra már késõ volt elvetetni:S és így járt 2 terhességével is:S És gyógyszerrel védekeztek...

Nekem van egy ismim, aki 2 gyerekkel is igy járt...neki még 2X illetve 2 hónapig megjött és mire kiderült h terhes, addigra már késõ volt elvetetni:S és így járt 2 terhességével is:S És gyógyszerrel védekeztek...
Erre egyértelmû válasz: nem!
A kérdező hozzászólása: Hát mi phramatex-el + gumival. csak én hajlamos vagyok az ilyenektõl tök megijedni. Még nem tervezek gyerköcöt., de én is halotam ilyenrõl. Köszi
Ne izguld össze magad. Mindenkinek csak ismerõse járt így... Aki valószínû benézett valamit és szerintem nem is úgy volt. Ja és szerintem a sok karácsonyi nasit érzed a hasadban.
Ez azt jelentené, hogy még nem lennél egy hónapos terhes. Ezt még észre se vennéd. Amúgy meg lehetséges, hogy terhesség ellenére megjön, akár végig is. A szervezetünk nem svájci óra.

A "menstruáció" terhesség alatt csak akkor mondható talán normálisnak, ha abban az időben van, mint amikor meg kellett volna, h jöjjön, ha nincs terhesség?

Tudom,h nem normális semmiképp se,de volt e olyan vki,aki nem pont akkor vérzett és aztán mégis minden rendben volt.

Legjobb válasz: Szia! Nekem az elsõ kimaradt utána csináltam tesztet! Aztán a következõ hónapban percre pontosan megjött! Elõször nem is gondoltam hogy menstruáció csak hogy vérzek és rohantunk a kórházba ahol benn is tartottak igazából csak ott kezdtem el számolni hogy napra pontosan jött meg ugyan olyan sok volt mint rendesen szokott ugyan azzal a fájdalommal! Azóta is minden rendben van! 29hetes kismama

Szia! Nekem az elsõ kimaradt utána csináltam tesztet! Aztán a következõ hónapban percre pontosan megjött! Elõször nem is gondoltam hogy menstruáció csak hogy vérzek és rohantunk a kórházba ahol benn is tartottak igazából csak ott kezdtem el számolni hogy napra pontosan jött meg ugyan olyan sok volt mint rendesen szokott ugyan azzal a fájdalommal! Azóta is minden rendben van! 29hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Örülök neki, remélem nálunk is igy lesz. Borzalmas ez a várakozás.
De voltál orvosnál vagy kórházban vagy? Mit tudni? Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Voltam igen, kaptam gyógyszereket, szurit, pihennem kell, az államiban a doki azt mondta õ mindent megtett, a terhesség elkezdõdött, v megmarad v nem....jövõhéten elmegyek egy privát rendelõbe, ott legalább foglalkoznak velem. 3 hete késik, szal 7hetesnek számitok, de még nagyon pici, talán 3-4 hetesnek felel meg, azt mondta.
Kitartás! Remélem minden rendben lesz! Nekem azonnal csináltak ultrahangot és kicsit megnyugodtam mikor hallottam a szívhangot! Aztán egész éjjel sírtam alig vártam a reggelt rengeteget véreztem! Darabos volt sötét sok is azt hittem nincs baba! Reggel ultrahangon hál istennek minden oké volt! De a doki nekem is azt mondta mindent megtettek amit lehetett már a babán múlik! De semmi gond nem volt amíg véreztem benn tartottak! Amúgy 7hetes voltam! Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan! Remélem minden rendben lesz! Pihenj sokat!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nálam még nincs szivhang és az a gyanúm, h az uh-n nem azt látta, amit kellett volna, m azt mondta menjek el vérvételre, a hcg is elég alacsony lett, csak 192, most holnap újra kell mennem, gondolom õ már majd látni fogja, amit kell. Köszi a biztatást, részben még reménykedek, viszont vmennyire muszáj felkésziteni magam a legrosszabbra is, m hát nem mondott semmi biztatót. 1ébként nekem nem olyan nagy mennyiségû vér volt, de azért volt, görcs semmi, most az éjjel pl véreztem, reggel pisilésnél jött vér, azóta csak barnázgatok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!