Találatok a következő kifejezésre: Van a oltásnak mellékhatása (13 db)

HPV - A káros mellékhatások sokkal nagyobb rizikót jelentenek mint a méhnyakrák kockázata, miért van szükség erre az oltásra egyáltalán?

http://naturahirek.hu/a-gardasil-oltas-atveres-aminek-eddig-..

Legjobb válasz: azért a méhnyakrák sem egy szép betegség nekem van hpv-m, 5x volt hpv-gyanús leletem mire kiderítették melyik fajta... és pont egy ártalmatlan ezért kellett fél évente folyton vizsgáltatnom magam... úgy érzem kicsit felfújják az egészet meg, megkérdeztem a dokit hogy szexuális úton terjed-e csak (érdekes, ezt nem szeretik részletezni mikor a veszélyeivel riogatnak) és azt mondta, legtöbbször egy ártalmatlan szemölcs az ujjadon amit buszon vagy egyéb, totál általános helyen kapsz el. és ha már elkaptad akkor mindegy az oltás és ezért tartom butaságnak, mert nem csak az 1. szex után lehet elkapni szûz 12 éves kislány koszos nyilvános wc-ülõkéhez ért a kezével, utána megvakarta a p.uncinyílást és már ott is a hpv... tehát inkább évente egyszer kivizsgálás és akkor kiszûrik hamar a kóros elváltozásokat, kész.

azért a méhnyakrák sem egy szép betegség nekem van hpv-m, 5x volt hpv-gyanús leletem mire kiderítették melyik fajta... és pont egy ártalmatlan ezért kellett fél évente folyton vizsgáltatnom magam... úgy érzem kicsit felfújják az egészet meg, megkérdeztem a dokit hogy szexuális úton terjed-e csak (érdekes, ezt nem szeretik részletezni mikor a veszélyeivel riogatnak) és azt mondta, legtöbbször egy ártalmatlan szemölcs az ujjadon amit buszon vagy egyéb, totál általános helyen kapsz el. és ha már elkaptad akkor mindegy az oltás és ezért tartom butaságnak, mert nem csak az 1. szex után lehet elkapni szûz 12 éves kislány koszos nyilvános wc-ülõkéhez ért a kezével, utána megvakarta a p.uncinyílást és már ott is a hpv... tehát inkább évente egyszer kivizsgálás és akkor kiszûrik hamar a kóros elváltozásokat, kész.
totál rossz kategória... de amúgy vmi nõnevelde oldal alapján lehet nem kellene minõsítened a védõoltásokat :) azok a büdös parasztok azt hiszik h megér neked a méhed pár ezret.. hogy képzelik ezt?!

Milyen mellékhatásai vannak a 2 hónapos oltásoknak?

Borogassam hideg vízzel? dtpa, ipv, hib

Legjobb válasz: Szia! Nekünk a 2 hónaposnál még csak hõemelkedése sem volt, kicsit többet aludt aznap, az oltás után. A 3 hónapos után lázasodott be éjszaka, de egy germicid-c kúp után reggelre az is elmúlt. A 4hósat meg csak jövõ héten kapjuk. Szerintem legyen otthon lázcsillapító kúp, és figyeld a hõjét. A védõnõ nekünk azt mondta, hogy csak 38 fok fölött kell a kúp.

Szia! Nekünk a 2 hónaposnál még csak hõemelkedése sem volt, kicsit többet aludt aznap, az oltás után. A 3 hónapos után lázasodott be éjszaka, de egy germicid-c kúp után reggelre az is elmúlt. A 4hósat meg csak jövõ héten kapjuk. Szerintem legyen otthon lázcsillapító kúp, és figyeld a hõjét. A védõnõ nekünk azt mondta, hogy csak 38 fok fölött kell a kúp.
Szia! Nekünk semmi nem volt, még hõemelkedése sem. Pár órával szuri után mérd meg a lázát és este is. Én mindig tartok otthon germicid-c. Nekem csak a 3 és a 4 hós szuri után volt egy kis hõemelkedés.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.


Van a rota oltásnak mellékhatása?

Ma délel?tt Kapta meg a 4 hónapos kislányom és azóta nem hajlandó enni, alig aludt és csak sír folyamatosan. Mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: Elvileg nincs.Pont ma kapta meg a babám a második adagot.Maximum hasmenése lehet tõle de nálunk az sem volt

Elvileg nincs.Pont ma kapta meg a babám a második adagot.Maximum hasmenése lehet tõle de nálunk az sem volt
Elözõ válaszoló vagyok.Ha meg van az oltás tájokoztató papírja olvasd el, ír pár lehetséges mellékhatást pl:étvágytalanság, ingerlékenység, sírás, alvási nehézség Talán mégis az az oka
Lehet mellékhatása, ami a betegtájékoztatóban szerepel. (elég rémísztõ). Nálunk kimondott mellékhatás nem volt, de az általános közérzete rossz volt a babusnak kb. 10 napon keresztül, de csak pár nap múlva jött ki rajta. Nem ma kapta a kötelezõ oltást a rotával együtt? Attól is lehet nyûgös.

Beadatnád neki a bárányhimlő oltás első részét így? Van valami mellékhatása az oltásnak? Láz stb?

A fiam 26 hónapos 1 hét múlva kezdjük a bölcsibe a beszokatást. Kicsit tartok t?le,hogy ha beadja a doki ezt az oltást,akkor pont a kezdésre lesz beteg az oltástól. Nem tudom mit csináljak.Én már dolgozom,most hétf?n és kedden apukával és a nagyival van itthon a gyerek. Szerdától meg már apuka is dolgozik és csak a nagyival lesz itthon a kisfiam.

Legjobb válasz: Mindenképp adasd be, ugyanis nagyon gyakoriak a bárányhimlõ szövõdményei. Az oltás pedig olyan mintha átesne magán a betegségen, tehát életre szóló védettséget ad. Ettõl nem szoktak lázasak lenni a gyerekek.

Mindenképp adasd be, ugyanis nagyon gyakoriak a bárányhimlõ szövõdményei. Az oltás pedig olyan mintha átesne magán a betegségen, tehát életre szóló védettséget ad. Ettõl nem szoktak lázasak lenni a gyerekek.
8ezerpárszáz Ft. 2x.
Bocsi, de mennyibe kerül most az oltás? Próbáltam itt a neten utánanézni, de több választ is találtam, ami mind más összegû volt!Én is az oltás beadása mellett állok(még)!
Én beadattam a kisfiamnak, Õ õsszel kezdi a bölcsit a kicsi akkor lesz 4 hónapos. Nekünk van olyan ismerõsünk, akinek az óvodás kislánya elkapta és hazavitte az 5 hónapos kisfiúnak. A kislány simán meggyógyult, a kicsi viszont 4 kórházat járt meg, és életveszélyben volt napokig a bárányhimlõ szövõdményei miatt. Ezt az oltást nem izomba adják, csak bõr alá, ezért nagyon ritka, hogy utána bárminemû mellékhatása fellépne.
Én beadattam, mert azt hallottam, hogy lehetnek súlyos szövõdményei. Ha 10 éves korig megkapja, akkor egész életére védettséget ad. Ha mégis elkapja, akkor sokkal gyengébb lefolyású lesz. És azért kell 2, hogy megmaradjon a védettség. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy õ még nem látott olyat, hogy valakit beoltott, és mégis elkapta volna.
11:28as vagyok. Nekem a védõnõm mondta, hogy nem ajánlaná, mert kb 10 évig ad védelmet, zóval tízenéves korban már nem lesz védett a gyerek.Vérvizsgálatot kell csinálni, hogy megállapítság, hogy van-e véettség, ha nincs, újra kaphatja, 10 év múlva újra....ezzel ellentétben ha elkapja a betegséget, akkor garantáltan védett egész életében.
Miért lenne beteg az oltástól?
na, most legyen az ember okos. én minden nem kötelezönek ellene vagyok, nem is kapott mást, ezt akartam csak, dokink és védönönk is nagyon ajánlotta, akkor most mi legyen, ?
én sem adatnám be...
Én sem adatnám be. Nem egy veszélyes betegség ha gyerekkorban átesik rajta.
Én sem most, sem késõbb nem adatnám be, mert felesleges. Pont felnõtt korára veszíti el a védettséget, mert nem egy életre szól az oltástól, és nem túl jó, ha felnõttként esik túl rajta. Volt barátom 18 évesen lett bárányhimlõs, ráhúzódott a herékre, és ha gyereket akar, fel kell turbózni a spermáit. Ha gyerekként átesik rajta, kisebb a szövõdmények veszélye.
A kérdező hozzászólása: Mert eddig minden oltástól beteg lett a fiam, ahányat kapott.A láz az minden esetben jelentkezett, és volt, hogy nem egy-két napig tartott hanem tovább.
Mi ma kezdtük a beszoktatást és a kisfiam másfél hete kapta meg az elsõ oltást. Hát, éjszaka már alig bírt aludni úgy szörcsögött. Végigaggódtam az éjszakát mert nekem muszáj visszamennem dolgozni és nem tolhatjuk el a kezdést, de nem lett semmi komoly. 1x szívtam az orrát, azóta semmi gond. Remélem tényleg ennyi volt.

Van mellékhatása a rotarix oltásnak?

Tegnap kapta meg a 2. adagot, és ma egész nap alszik...

Legjobb válasz: Sajna nem tudom, hogy milyen mellékhatásai lehetnek,viszont most afiam 3. órája alszik ,pedig csak napközben 3x fél órát alszik.Szerintem a hidegfront az ok ,de ha kétségeid vannak hívd fel a védõnõt vagy az orvost!:)

Sajna nem tudom, hogy milyen mellékhatásai lehetnek, viszont most afiam 3. órája alszik , pedig csak napközben 3x fél órát alszik.Szerintem a hidegfront az ok , de ha kétségeid vannak hívd fel a védõnõt vagy az orvost!:)

Érdemes beadatni a gennyes agyhártyagyulladás elleni oltást? Van mellékhatása?

Legjobb válasz: Nálunk nem volt mellékhatása, csak aluszékonyabb volt aznap. Szerintem mindenképp érdemes beadatni. Én csak a ROTA-t meg a bárányhimlõ elleni t(még) nem adattam be, ezeket is csak azért, mert még nem jár közösségbe. A ROTA-t meg nem volt, ki hazahozza.

Nálunk nem volt mellékhatása, csak aluszékonyabb volt aznap. Szerintem mindenképp érdemes beadatni. Én csak a ROTA-t meg a bárányhimlõ elleni t(még) nem adattam be, ezeket is csak azért, mert még nem jár közösségbe. A ROTA-t meg nem volt, ki hazahozza.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/menjugate-10-.. Nekünk ezt írta fel a doktornõ! 2490 ft volt, asszem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Megírnátok mi volt a védõoltás neve?
4-es vagyok. Én is beadatom. Köszi az árakat!
Én beadattam 5 hósan az elsõt, és most kapja 7 hósan a második részét.Semmi mellékhatást nem tapasztaltam tõle. 2500 ft volt egy oltás.Kettõ együtt 5000 ft.
Az én lányom pont ma kapta meg a második ismétlését. 2600 ft volt kb. Arra figyelj, hogyha kiíratod, a recepten be kell az orvosnak jelölni valamit, különben 7000 ft körül van
Mikor kell beadatni? Mennyibe kerül?
A 2évesem is megkapta, meg az ikreim is, õk múlt héten. Semmi bajuk nem lett.
Szerintem mindenképpen. Nálunk ez volt az egyetlen nem kötelezõ, amit javasolt a gyerekorvos is meg a védõnõ is (Rota, bárányhimlõ ellenit nem szokták javasolni pl, csak említik, hogy ha szeretné vki, mikor van az ideje). Mostanában volt néhányszor a hírekben ilyen megbetegedés ovis kislány esetében is, meg az a 17 éves kislány, aki bele is halt szegény. Nyugodtabb vagyok, hogy beadattam mindkét gyereknek, hiába hogy nem gyakori, azért elég súlyos. Mellékhatást egyébként nem tapasztaltam semmit sem.
Igen

Van olyan akinek a babáját nem viselte meg a 15 hós oltás és semmilyen mellékhatása nem volt? Olyan jó lenne ilyet is olvasni!

MMR, prevenar, oltás,

Legjobb válasz: prevenart nem kaptak mellé, a dokink egyesével adja az oltásokat, de egyik gyereknél sem volt semmi gond a lányom többet aludt 1-2 napig, a fiamnál még ennyi sem volt sem nyûgösség, sem hõemelkedés

prevenart nem kaptak mellé, a dokink egyesével adja az oltásokat, de egyik gyereknél sem volt semmi gond a lányom többet aludt 1-2 napig, a fiamnál még ennyi sem volt sem nyûgösség, sem hõemelkedés
A kérdező hozzászólása: 9. napon este felment kicsit a hõje (37, 9), azóta minden oké!
Szia! Mi a helyzet veletek? Mellékhatás? Mi is elõtte vagyunk...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, ez megnyugtató!!! Elvileg csütörtökön megyünk a dokinénihez.
Egyik oltással sem volt gondunk. Annyi, hogy az oltások után átaludta a napot. a 15 hós után én is vártam a lázat, meg mindent, aztán elmaradt. Szerencsére.
Szia!én is nagyon féltem az mmr-tõl, de néhány pöttyön és pár nap nyûgösségen kívül semmi baj nem volt! :)
A fiamnal egyik oltasnak sem volt semmilyen mellekhatasa.
A középsõ lányomnak semmi baja nem volt tõle, nálunk csak a nagyobbikat viselte meg.
Kisfiamnak sem volt egyik oltástól sem semmi baja, a 15 és 18 hóstól én is paráztam, de szerencsére megúsztuk.
nálunk egyszerre adta be, de nem volt mellékhatása
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó ilyeneket olvasni, köszönöm!!! Most 15 hós a lányom és a hétre terveztem az oltást. Remélem a dokink is külön adja!
Az én kislányomnál sem volt szinte egyik oltásnál sem semmi probléma. Egyszer volt olyan, hogy a combja nagyon fájt, be is keményedett az oltás helye, de hideg borogatásra elmúlt.
A kérdező hozzászólása: kop-kop-kop
Beadattam, és semmi mellékhatása nem volt. Nekünk ez a tapasztalatunk.
Én is beadattam a lányomnak de nála sem volt semmilyen mellékhatás, még hõemelkedés sem volt.
Mi beadattuk mindkettõnek és nem volt semmi mellékhatás.
Én beadattam, nem volt gond. talán 1-2 napig icipici hígabb széklet.
Én nem adattam be. Sokat gondolkodtam, de mivel csak bizonyos vírustörzs ellen véd, nem adattam be.
mindkét gyerkõcömnk beadattam anno, egyiknek sem volt semmi baja utána.
semmi baja nem volt tõle
Én nem adattam be.
Beadattuk. Nem volt gond, csak egy kis hõemelkedés, de az az oltástól volt. Mindegyik oltásnál van neki. Szóval nem mondanám, hogy kifejezetten a Rota a felelõs érte!
Nem adattuk be, rotás lett.Egy napig volt lázas, egy hétig hasmenése volt hányás szerencsére nem. Barátnõm beadatta, 1 hét kórház infúzióval.A rotának ha jól emlékszem 30 fajtája van és az oltás nem hat mindegyik ellen.
2 fiu, megkaptak, semmi mellekhatas nem volt.
Én is beadattam a fiamnak, abszolút semmi mellékhatás nem volt.
beadattuk, és semmi mellékhatás nem volt!!!!a nagylány hazahozott a suliból valami hasmenéses makacs vírust az egész családot megviselte , de hál istennek egyedül a pici nem kapta el...én nagyon örülök, hogy megkapta!!!!

A kullancs elleni oltásnak van mellékhatása?

Legjobb válasz: Cak annyi mint a többi véédõoltásnak,pl láz ill hõemelkedés. Én is be akartam oltatni de a doki lebeszélt,mivel a kullancsok egyfolytába mutálodnak,és inkább az agyhárta,agyvelõ gyull elenit javasolta azt meg is kapta.

Cak annyi mint a többi véédõoltásnak, pl láz ill hõemelkedés. Én is be akartam oltatni de a doki lebeszélt, mivel a kullancsok egyfolytába mutálodnak, és inkább az agyhárta, agyvelõ gyull elenit javasolta azt meg is kapta.
Minden oltásnak lehetnek mellékhatásai. Nálunk nem volt, már mindkét adagot megkapta nyáron az Encepur juniorból.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!